Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

01 December 2021
06:36 uur

In Vlaanderen is Brusselbashing even populair als de wielersport

De Tijd

25/11/2021 - 05:58

05:30 Wordt de actualiteit in het noorden en het zuiden van het land anders bekeken? Die vraag proberen we te beantwoorden in onze wekelijkse kroniek van Alain Narinx (L’Echo) en Wim Van de Velden (De Tijd)...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Geetbets bevestigt reputatie als wielergemeente (29/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Wielersport en wielertoerisme zijn erg populair in Geetbets. Dat blijkt uit het succes van de wielerhappening in de deelgemeenten ter gelegenheid van de kermis.
  [naar artikel]
 2. Meer autovrije straten en BMX-terreinen moeten Vlaamse wielersport redden (23/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De instroom van jongens en meisjes in de wielersport slabakt, en daar wil minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) iets aan doen. Hij roept...
  [naar artikel]
 3. Winwinleningen populair in Oost-Vlaanderen: “Meestal vrienden en familie die geld uitlenen” (04/12/2020 - VRT NWS)
  Het afgelopen jaar hebben bijna 800 mensen in Oost-Vlaanderen een winwinlening afgesloten. Bij zo’n lening investeren vooral vrienden en familie in een project. “Zij geloven uiteindelijk het meest in jou”, klinkt het. Het concept is het meest populair in Oost-Vlaanderen.
  [naar artikel]
 4. Kolobnev zegt wielersport nu definitief vaarwel (04/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Tweevoudig vicewereldkampioen Alexander Kolobnev heeft woensdag op 35-jarige leeftijd zijn afscheid aangekondigd aan de wielersport. Dat deed hij
  [naar artikel]
 5. Hugo Camps: “De wielersport gaat nog lang niet dood. Uiteindelijk worden ook ­virussen total loss gereden” (29/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De geloofsbelijdenis van de ex-manager van Quick.Step ten gunste van de wielersport komt geen dag te vroeg. Eindelijk een rem op de...
  [naar artikel]
 6. Met Jef Braeckevelt verliest de wielersport één van zijn meeste markante figuren: iedereen kende Jef, en Jef kende iedereen (26/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Jef Braeckevelt is niet meer. De West-Vlaming overleed op 76-jarige leeftijd in zijn Waregem aan de gevolgen van een slepende ziekte. Met het heengaan van Jef verliest de wielersport één van zijn meest markante figuren, een sportleider die op zijn eigen volkse wijze zijn stempel heeft gedrukt op meerdere decennia wielrennen in Vlaanderen en ver daarbuiten.
  [naar artikel]
 7. Met Jef Braeckevelt verliest de wielersport één van zijn meeste markante figuren: iedereen kende Jef, en Jef kende iedereen (26/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Jef Braeckevelt is niet meer. De West-Vlaming overleed op 76-jarige leeftijd in zijn Waregem aan de gevolgen van een slepende ziekte. Met het heengaan van Jef verliest de wielersport één van zijn meest markante figuren, een sportleider die op zijn eigen volkse wijze zijn stempel heeft gedrukt op meerdere decennia wielrennen in Vlaanderen en ver daarbuiten.
  [naar artikel]
 8. Bradley Wiggins zegt wielersport vaarwel (28/12/2016 - De Tijd)
  16:44 De Brit Bradley Wiggins kondigde woensdag zijn afscheid aan de wielersport aan.
  [naar artikel]
 9. DISCUSSIE. Autovrije straten om wielersport nieuw leven in te blazen? (23/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De instroom van jongens en meisjes in de wielersport baart zorgen, en daar wil Philippe Muyters (N-VA) iets aan doen. In een plan roept hij op om meer straten autovrij maken, en BMX-terreinen aan te leggen.
  [naar artikel]
 10. Aantal fietsvergoedingen is verdubbeld sinds 2012, vooral in Vlaanderen zijn ze populair  (17/09/2018 - VRT NWS)
  Het aantal fietsvergoedingen in ons land groeit stevig. Dat blijkt uit cijfers van de FOD Financiën en de dienstenbedrijf Acerta. Deze vergoeding is vooral in Vlaanderen heel populair. Werknemers in Brussel en Wallonië tekenen voor amper 5 procent van de fietsvergoedingen.
  [naar artikel]
 11. Als renners in juli starten in de Tour zal dat niet een zege zijn voor de ASO, maar misschien wel de redding van de wielersport (27/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ook de Tour de France staat op de tocht door de coronacrisis. De Ronde is van levensbelang voor de wielersport, die grotendeels drijft op...
  [naar artikel]
 12. KOERS KORT. Procontinentaal team Manzana Postobon stapt per direct uit wielersport (25/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Colombiaanse procontinentale ploeg Manzana Postobon heeft aangekondigd met onmiddellijke ingang uit de wielersport te stappen. Het team werd de...
  [naar artikel]
 13. Mevrouw Vansummeren: "Ik heb nu mijn eigen commentator thuis" (13/07/2016 - Sporza)
  Johan Vansummeren (35) kondigde enkele weken geleden zijn afscheid van de wielersport aan. "Ik denk dat hij iets in de wielersport wil blijven doen."
  [naar artikel]
 14. IN BEELD. Merckx en andere prominenten uit de wielersport vieren in Gents Kuipke 25ste verjaardag van Sport Vlaanderen-ploeg (17/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Feest in het Kuipke in Gent vanavond. De Sport Vlaanderen-ploeg maakt immers van de Zesdaagse-gelegenheid gebruik om haar 25-jarig bestaan te...
  [naar artikel]
 15. Cycling Vlaanderen vraagt overheid om perspectief: “Onze fietsers hebben hoop nodig” (23/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Cycling Vlaanderen roept de overheid op om tegen de achtergrond van de coronacrisis meer perspectief te bieden voor de wielersport. De wielerbond vraagt ook een unieke aanpak per sport en een onderbouwde heropstart.
  [naar artikel]
 16. Meer autovrije straten en BMX-terreinen moeten Vlaamse wielersport redden (23/02/2019 - De Morgen)
  De instroom van jongens en meisjes in de wielersport slabakt, en daar wil minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) iets aan doen. Hij roept steden en gemeenten op om meer straten autovrij te maken en BMX-terreinen aan te leggen. Dat berichten Het Nieuwsblad en de Gazet van Antwerpen vandaag.
  [naar artikel]
 17. Top 1000 van Belgische renners in 150 jaar wielersport (06/03/2018 - Knack)
  Vanaf woensdag 14 maart ligt het boek 'Top 1000 van de Belgische wielrenners' in de Standaard Boekhandel. Dit naslagwerk portretteert 1000 renners die 150 jaar wielersport kleur gaven. Hieronder als opwarmer enkele anekdotes.
  [naar artikel]
 18. 'Ethiek in sponsoring weegt minder door dan gedacht' (05/04/2019 - De Morgen)
  De Nationale Loterij en Topsport Vlaanderen blijven in tegenstelling tot de Nederlandse Rabobank wel de wielersport sponsoren. Een slimme zet volgens marketingprofessor Gino Van Ossel.
  [naar artikel]
 19. Tom Dumoulin zegt lidmaatschap beweging voor geloofwaardige wielersport op: “Niet ingrijpen in Parijs-Nice was een farce” (24/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Tom Dumoulin heeft zijn persoonlijke lidmaatschap van de MPCC, de beweging voor een geloofwaardige wielersport, opgezegd. De 29-jarige Nederlander...
  [naar artikel]
 20. Ronde van Vlaanderen ook volgend jaar zonder toeschouwers (02/12/2020 - De Tijd)
  18:43 Ook in 2021 zal de wielersport er anders uitzien dan normaal. Organisator Flanders Classics is duidelijk: 'Het hele voorjaar werken we zonder publiek.'
  [naar artikel]
 21. Bradley Wiggins zet Rio op stelten en neemt in Gent afscheid van de wielersport (13/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Bradley Wiggins neemt in november in zijn geboortestad Gent tijdens de Zesdaagse afscheid van de wielersport. Dat bevestigde de 36-jarige Brit vrijdag na zijn gouden medaille in de ploegenachtervolging op de Spelen in Rio.
  [naar artikel]
 22. Wat doet Boonen na zijn wielercarrière? "Tom zal zeker iets met auto's doen" (10/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Gisteren was een bijzondere dag voor wielerminnend België en Vlaanderen. De levende legende Tom Boonen nam in Roubaix afscheid van de wielersport
  [naar artikel]
 23. Heropstart van Belgische niet-professionele wielersport vindt in twee stappen plaats (12/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Overlegcomité kondigde gisteren het zomerplan aan. Indien het aantal ingenomen COVID-bedden op intensieve zorgen blijft evolueren in de richting van maximaal 500, én indien de vaccinatiecampagne volgens plan loopt betekent dit voor de wielersport dat de heropstart van de niet-professionele wedstrijden in twee stappen zal plaats vinden.
  [naar artikel]
 24. Voetbalfenomeen dreigt zich te verplaatsen naar de koers: “Laat ons rellen onder supporters uit de wielersport houden” (02/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  “In het voetbal zijn er problemen genoeg tussen supporters. Daar drinken clans elkaars bloed. Laat ons dat vooral uit de wielersport houden.” Profrenner Jasper De Buyst (25) pleit op Twitter voor respect binnen de wielrennerij nadat ouders van jonge renners vorige zondag in Gent op de vuist gingen tijdens het Belgisch Kampioenschap voor de jeugd op de piste.
  [naar artikel]
 25. WK-gekte: supportersspullen in de kringwinkel zijn erg populair (16/06/2018 - VRT NWS)
  Met de eerste match van de Rode Duivels overmorgen, zal de WK-gekte hier wellicht echt goed losbarsten. Ook de tweedehandswinkels spelen daarop in. Ze bieden allerlei supportersspullen aan die heel wat goedkoper zijn dan in de gewone winkels. En die zijn erg populair. Onze reporter ging kijken in de kringwinkel in Beernem in West-Vlaanderen en stootte er op enthousiaste klanten. 
  [naar artikel]
 26. Ooit razend populair, maar nu het brouwen niet meer waard: “Vlaanderen lust ze niet meer” (06/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Ons land is straks twee klassiekers onder de bieren armer. Zowel InBev als Alken-Maes maakten op hetzelfde moment bekend dat ze de stekker uit Ginder Ale en Op-Ale trekken. “Twee bieren die de pech hebben dat ze nog zeer populair zijn in een dorp, maar niet daarbuiten.”
  [naar artikel]
 27. Goudvink is vogel van het Jaar 2020: 'Hij staat in Vlaanderen te boek als "bijna in gevaar"' (18/12/2019 - Knack)
  2019 was een echt vogeljaar: nooit was vogelspotten zo populair en nog nooit haalde een vogelgids de bestsellerslijst. Toch is er ook reden tot bezorgdheid, zegt Jan Rodts van Vogelbescherming Vlaanderen.
  [naar artikel]
 28. Maria en Marc erg populair in Vlaanderen (15/02/2018 - De Standaard)
  Maria en Marc zijn de meest voorkomende voornamen in Vlaanderen. Dat blijkt donderdag uit gegevens die het Belgische statistiekbureau Statbel heeft verzameld voor de volledige bevolking in 2017. De cijfers hebben betrekkingen op alle leeftijden.
  [naar artikel]
 29. Gepersonaliseerde nummerplaten vooral populair in Vlaanderen (30/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Sinds de nieuwe regels voor gepersonaliseerde nummerplaten in maart 2014 van kracht werden, blijken de nummerplaten vooral in Vlaanderen te zijn
  [naar artikel]
 30. 'De tijd is rijp om in het wielrennen te stappen en iets te veranderen' (10/04/2019 - De Morgen)
  Hoe moet het nu verder in het eerste jaar na de dopingzaak-Armstrong? Volgend weekend start het seizoen in het koersgekke Vlaanderen. Maar slaagt u er nog in onbevangen naar het circus te kijken? Nick Nuyens, renner met een proper imago, pleit er in elk geval voor. 'Geef het een plaats en werk verder aan een betere wielersport.'
  [naar artikel]
 31. VIDEO. Waarom de wielersport het moeilijk heeft in Limburg (04/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Zondag werd in Brustem het Limburgse wielerseizoen op gang geschoten. Dat leverde een heleboel prachtige kiekjes op, maar legde ook een aantal pijnpunten bloot. Zo heeft de wielersport het erg moeilijk in Limburg. De voorbije tien jaar zijn er in onze provincie liefst 101 wedstrijden verdwenen. Hoe komt dat? En wat zijn de mogelijke oplossingen? Onze journalisten Marc Cornelissen, Rob Rodiers en Freddy Vaes gingen op onderzoek en schrijven hun conclusies neer in een tweedelig dossier. Dat leest u vrijdag én zaterdag in Het Belang van Limburg en op hbvl.be.
  [naar artikel]
 32. Transferkoorts slaat ook toe in wielersport (04/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 33. Transferkoorts slaat ook toe in wielersport (03/08/2017 - De Morgen)

  [naar artikel]
 34. Stroom aan inbraken in volkstuintjes: “Kruiwagens of ajuinen, hier pikken ze alles” (12/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Hoe populair is uw gemeente bij inbrekers? Dat kon u gisteren al lezen in de krant. Maar hoe populair zijn volkstuintjes bij inbrekers? Erg populair, blijkt uit een bezoekje aan Drakenhof in Deurne en Boereschuur in Merksem. “Hier pikken ze alles.”
  [naar artikel]
 35. Schenken doe je pas na je 60ste (26/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Schenkingen doen, is populair.?In een jaar tijd noteerden de?Belgische notarissen bijna 33.000 schenkingsakten, waarvan 22.000 in?Vlaanderen....
  [naar artikel]
 36. Laatste der flandriens wachtte op de Ronde... (10/04/2019 - De Morgen)
  Uitgerekend op de hoogdag van de Vlaamse wielersport heeft wielerlegende Albéric 'Briek' Schotte het tijdige voor het eeuwige verwisseld. IJzeren Briek, die al geruime tijd zwaar ziek was, blies zijn laatste adem uit in zijn slaap, kort na de start van de Ronde van Vlaanderen, de wedstrijd die hij tweemaal op zijn naam wist te schrijven. Het peloton reed op dat ogenblik vlak bij zijn standbeeld in Kanegem, zijn geboortedorp. Alsof hij had gewacht... Als eerbetoon een bewerking van het gesprek dat De Morgen-journalisten Jeroen de Preter en Tony Landuyt twee jaar geleden, in de aanloop naar de Ronde van Vlaanderen, met hem hadden.
  [naar artikel]
 37. Kringloopwinkel nooit zo populair (12/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Vlaanderen zijn vorig jaar voor 51 miljoen euro tweedehandsspullen verkocht, en dat is een record. Kringwinkels zitten dan ook in de lift, er
  [naar artikel]
 38. (Nooit) stil in Vlaanderen (20/07/2020 - Apache)
  Tijdens de lockdown was het meetbaar stiller. België en Vlaanderen zetten al jaren in op stiltegebieden en luwteplekken, en die worden steeds meer populair. Al blijft ‘natuurlijke’ stilte een utopie in het dichtbevolkte België, waar het verkeer dagelijks raast en lawaaierige vliegtuigen overvliegen. Zal de ervaring met stilte van de voorbije weken lokale overheden aanzetten
  [naar artikel]
 39. Flanders Classics – Vandenhaute: “Lance Armstrong is en blijft een groot kampioen” (14/12/2017 - Metro)
  “Met de ‘Tour of Flanders Business Academy’ wil Flanders Classics elk jaar een straffe spreker naar Vlaanderen halen”, aldus organisator Wouter Vandenhaute van Flanders Classics. “Als allereerste spreker hebben we Lance Armstrong uitgenodigd. Voor hem is het een terugkeer naar de wielersport en wat mij betreft is hij welkom.” Wouter Vandenhaute schrapte in 2012 de Muur en de Bosberg uit de Ronde van Vlaanderen, verhuisde dit jaar de start van Brugge naar Antwerpen en in 2018 finisht de Omloop het Nieuwsblad in Ninove en niet langer in Gent. Je kan niet zeggen dat hij de controverse schuwt en zijn stempel niet drukt op het hedendaagse wielrennen. Verguisd door iedereen, zijn zeven Tourzeges ontnomen, levenslang geschort, nergens meer welkom, maar volgend jaar is Lance Armstrong dat in Vlaanderen wel en mag hij op uitnodiging naar het grootste wielerspektakel van het jaar in Vlaanderen. “Met de ‘Tour of Flanders Business Academy’ wil Flanders Classics elk jaar een straffe spreker naar Vlaanderen halen”, verduidelijkt Vandenhaute. “Dat kan iemand uit het wielrennen zijn, maar even goed uit een andere sport of uit een ander domein van de samenleving. Als allereerste spreker hebben we Lance Armstrong uitgenodigd. Armstrong wil graag naar Vlaanderen komen om zijn verhaal te vertellen en om zijn favoriete eendagswedstrijd live te beleven. Voor hem is het ook een terugkeer naar de wielersport en wat mij betreft is hij welkom. Lance Armstrong is en blijft een groot kampioen. Ik heb al jaren het gevoel dat hij vooral gestraft is voor zijn arrogantie.” Vandenhaute had de voorbije weken verschillende keren contact met Armstrong. “Ik heb Armstrong in oktober in Washington ontmoet en heb er een gelouterd man aangetroffen, die vrede heeft met zijn lot”, zegt hij. “Uiteraard moeten we in de wielersport inspanningen blijven leveren in de strijd tegen doping, maar we moeten ook in het reine leren komen met ons verleden. Ik vind het goed dat we kampioenen als Laurent Jalabert en Richard Virenque blijven eren, maar waarom zouden we Lance Armstrong en Jan Ulrich ook niet opnieuw toelaten in de grote wielerfamilie.” Armstrong zelf reageert in een kort filmpje op het nieuws dat Flanders Classics vrijdag zal verspreiden. “Ik stuur jullie een kleine video om te laten weten dat ik er enorm naar uitkijk om volgend jaar naar de Ronde van Vlaanderen te komen. Ik kan niet wachten om jullie te ontmoeten en het met jullie over wielrennen te hebben.” bron: Belga
  [naar artikel]
 40. Dumoulin zegt lidmaatschap beweging voor geloofwaardige wielersport op (25/05/2020 - Het Belang van Limburg)

  [naar artikel]
 41. Steels wil een jaar in België koersen (12/04/2019 - De Morgen)
  Alken-Maes de wielersport in
  [naar artikel]
 42. Scouts, KSA en Chiro nooit eerder zo populair (20/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Jeugdbewegingen in Vlaanderen zijn populairder dan ooit. Met 275.000 zijn ze, leiding en leden samen. Een absoluut hoogtepunt. Dat was vrijdag duidelijk merkbaar op de Dag van de Jeugdbeweging. “Jonge ouders hebben vertrouwen in ons. En oudere leden geven hun enthousiasme door. Zo vinden steeds meer mensen de weg naar ons”, zegt Jan Van Reusel van Scouts en Gidsen Vlaanderen.
  [naar artikel]
 43. Waarom zijn ETF’s zo populair bij beleggers? (28/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Waarom zijn ETF’s zo populair bij beleggers? ETF’s of voluit Exchange Traded Funds zagen een recordinstroom van beleggingen in 2020. Er werd toen maar liefst 756 miljard dollar belegd in ETF’s! Waarom zijn deze beursproducten zo populair? Wat is een ETF nu precies? Een ETF of Exchange Traded Fund is, zoals de naam het zegt, een beursgenoteerd fonds. Het combineert de voordelen […] Lees dit artikel: Waarom zijn ETF’s zo populair bij beleggers?
  [naar artikel]
 44. Itsme is populair: 30 procent van de Belgen gebruikt de app (02/11/2020 - Express)
  De identificatie-app itsme, waarmee u uw e-id-lezer of token kan vervangen, is ontzettend populair. Liefst 1 op 3 Belgen gebruikt... The post Itsme is populair: 30 procent van de Belgen gebruikt de app appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 45. Populair avocadorestaurant uit Amsterdam komt naar België (23/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Dat de avocado populair is, hoeven we jullie niet meer te vertellen. Vorig jaar opende in de Amsterdamse Pijp een eerste restaurant dat volledig...
  [naar artikel]
 46. Tourshirts van popartiesten waren nog nooit zo populair (06/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  2016 is het jaar waarin tourshirts razend populair werden, en dan hebben we het niet over de traditionele merchandise van rockgroepen. Nee, het
  [naar artikel]
 47. Flanders Classics – Lance Armstrong wordt gastspreker op wielerevent van Flanders Classics (14/12/2017 - Metro)
  Flanders Classics, de organisatie van zes Vlaamse wielerkoersen, waaronder de Ronde van Vlaanderen, pakt op 30 maart uit met een gloednieuw wielerevenement. Lance Armstrong is de gastspreker en zal ook de eregast zijn van CEO Wouter Vandenhaute tijdens de Ronde van Vlaanderen op zondag 1 april. Met Gent-Wevelgem op zondag 25 maart, Dwars door Vlaanderen op 28 maart en de Ronde van Vlaanderen op 1 april krijgt organisator Flanders Classics een wielerfeest van één week lang in 2018. Om die beleving nog meer in de verf te zetten is er vrijdag 30 maart een business-event voor 2.000 deelnemers. Naast een ontbijt, fietstocht over een deel van het parkoers van de Ronde van Vlaanderen en lunch krijgen de genodigden ook een gastspreker te horen. Voor het eerste event is dat een gastspreker van formaat: Lance Armstrong. De Amerikaan zit een levenslange schorsing uit wegens dopinggebruik en werd geschrapt van de erelijst van de Tour de France, die hij zeven keer gewonnen had. Sinds zijn bekentenis, in januari 2013, is hij persona non grata in de wielersport. De wereldkampioen van 1993 is nergens welkom op wielerevenementen. Daar komt op 30 maart dus verandering in. . bron: Belga
  [naar artikel]
 48. Instantoverschrijvingen: snel geld is populair, maar pas op voor de kosten (28/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Instantoverschrijvingen, ook wel flitsbetalingen genoemd, zijn ontzettend populair aan het worden. Amper een jaar na de lancering gebeurt 1 op de 7...
  [naar artikel]
 49. Vlaamse popmuziek immens populair (17/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Nederlandstalige popmuziek is de afgelopen twee jaar ontzettend populair geworden. Denk maar aan Bazart en Tourist Le MC, die niet meer uit de
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.