Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

01 December 2021
07:28 uur

Drie Amerikaanse mannen veroordeeld voor moord op jogger

De Tijd

25/11/2021 - 06:29

06:27 De Amerikaanse president Joe Biden reageert tevreden over de veroordeling, maar erkent dat er meer nodig is om er voor te zorgen dat de slogan 'gelijke berechtiging voor iedereen' ook realiteit wordt.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Drie witte mannen die zwarte jogger achtervolgden en doodschoten schuldig bevonden aan moord (24/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De drie witte mannen die in februari vorig jaar de zwarte jogger Ahmaud Arbery (25) achtervolgden en doodschoten, zijn vandaag in de Amerikaanse staat Georgia veroordeeld voor moord. De jury verwierp het argument van de verdediging, namelijk dat de man die het wapen hanteerde uit zelfverdediging handelde.
  [naar artikel]
 2. Drie witte mannen die zwarte jogger achtervolgden en doodschoten schuldig bevonden aan moord (24/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De drie witte mannen die in februari vorig jaar de zwarte jogger Ahmaud Arbery (25) achtervolgden en doodschoten, zijn vandaag in de Amerikaanse staat Georgia veroordeeld voor moord. De jury verwierp het argument van de verdediging, namelijk dat de man die het wapen hanteerde uit zelfverdediging handelde.
  [naar artikel]
 3. 3 blanke mannen schuldig bevonden aan de dood van zwarte jogger Ahmaud Arbery in VS-staat Georgia (24/11/2021 - VRT NWS)
  In de Verenigde Staten zijn drie witte mannen schuldig bevonden aan de moord op de jonge zwarte jogger Ahmaud Arbery. De verdachte die Arbery neerschoot, werd door de jury schuldig bevonden aan moord. De twee medeverdachten, die beiden betrokken waren bij de achtervolging van de jogger, werden elk schuldig bevonden aan onder meer zware mishandeling en doodslag.
  [naar artikel]
 4. Drie blanke mannen beschuldigd van moord op zwarte jogger in Georgia pleiten onschuldig (17/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  De drie blanke mannen die worden verdacht van de moord op Ahmaud Arbery, een 25-jarige zwarte man, in de Amerikaanse staat Georgia, hebben vrijdag onschuldig gepleit.
  [naar artikel]
 5. Twee blanke mannen gearresteerd voor moord op zwarte jogger Ahmaud Arbery (08/05/2020 - VRT NWS)
  In de Amerikaanse staat Georgia zijn twee mannen aangehouden voor de moord op de zwarte jogger Ahmaud Arbery (25). Het gaat om Gregory (64) en Trevor (34) McMichael. Arbery werd vermoord in februari, maar maandenlang werd er niemand aangehouden. De arrestaties komen er nadat beelden van de schietpartij de wereld rondgingen.
  [naar artikel]
 6. Ook federale aanklachten na moord op zwarte jogger Ahmaud Arbery (29/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In de Verenigde Staten heeft de federale justitie de drie blanke mannen die beticht worden van de moord op de jonge zwarte jogger Ahmaud Arbery ook nog eens in beschuldiging gesteld van haatmisdrijven en poging tot kidnapping.
  [naar artikel]
 7. Drie blanke mannen die verdacht worden van moord op zwarte jogger pleiten onschuldig (17/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De drie blanke mannen die verdacht worden van de moord op een 25-jarige zwarte man in de Amerikaanse staat Georgia hebben onschuldig gepleit.
  [naar artikel]
 8. Verdachten doodschieten zwarte jogger aangeklaagd voor moord (24/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De drie blanke verdachten van de dood van een zwarte jogger in de Amerikaanse staat Georgia zijn officieel aangeklaagd voor moord. Dat melden...
  [naar artikel]
 9. Geen doodstraf voor dagenlange verkrachting en moord op 8-jarig meisje (10/06/2019 - De Morgen)
  Een rechtbank in India heeft zes mannen, onder wie vier politieagenten en een hindoepriester, veroordeeld voor de verkrachting van en moord op een achtjarig meisje. Drie mannen zijn veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. De andere drie moeten vijf jaar de cel in.
  [naar artikel]
 10. Drie mannen schuldig bevonden aan moord op zwarte jogger Ahmaud Arbery in VS (24/11/2021 - De Morgen)
  In de Verenigde Staten zijn drie mannen schuldig bevonden aan de moord op Ahmaud Arbery. De jonge zwarte man werd in februari vorig jaar doodgeschoten toen hij door een woonwijk aan het joggen was.
  [naar artikel]
 11. Twee verdachten van moord op zwarte Amerikaanse jogger na lang treuzelen toch aangeklaagd (08/05/2020 - De Morgen)
  Na lang treuzelen heeft de politie in de Amerikaanse staat Georgia twee blanke mannen opgepakt die een zwarte jogger, Ahmaud Arbery, hebben doodgeschoten. De zaak heeft veel stof doen opwaaien in de Verenigde Staten.
  [naar artikel]
 12. Drie mannen schuldig bevonden aan moord op Ahmaud Arbery (25) (24/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  De drie blanke mannen die worden beschuldigd van het achtervolgen en doden van de jonge zwarte jogger Ahmaud Arbery, zijn schuldig bevonden aan moord. De zaak groeide net als het proces rond George Floyd uit tot één van de symbolen van de Black Lives Matter-beweging in de VS.
  [naar artikel]
 13. Zwarte jogger werd vermoord door drie witte mannen. Overwegend witte jury oordeelt nu over hun lot (23/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In de Amerikaanse staat Georgia beraadslaagt de jury vandaag over het vonnis voor drie witte mannen die aangeklaagd worden voor de moord op de zwarte Ahmaud Arbery. Het drietal achtervolgde Arbery, die een rondje aan het joggen was, met hun pick-uptrucks. Een van hen schoot de jongeman dan dood, toen ze hem probeerden aan te houden. De mannen verdachten hem ervan een dief te zien. De twaalfkoppige jury bestaat uit elf witte leden en één zwarte.
  [naar artikel]
 14. Man opgepakt die moord op jogger in Georgia filmde (22/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  In de Amerikaanse staat Georgia is een man opgepakt die de moord op de zwarte jogger Ahmaud Arbery (25) filmde. Dat hebben de autoriteiten bekendgemaakt. De zaak deed veel stof opwaaien in de VS, en de werking van het gerecht werd in vraag gesteld.
  [naar artikel]
 15. Trump noemt moord op zwarte jogger "zeer verontrustende situatie” (08/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  VS-president Donald Trump zei vandaag dat de videobeelden van een ongewapende zwarte jogger die in februari in de Amerikaanse staat Georgia werd...
  [naar artikel]
 16. Biden opgelucht na veroordeling in zaak-Arbery, "maar VS nog ver van raciale gelijkheid" (25/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Amerikaans president Joe Biden is opgelucht na de veroordeling van drie witte mannen voor de moord op de jonge zwarte jogger Ahmaud Arbery. Tegelijk zei hij dat de moord aantoont hoe ver de VS nog afstaat van raciale rechtvaardigheid.
  [naar artikel]
 17. Drie Marokkanen krijgen doodstraf voor barbaarse moord op Scandinavische toeristes (18/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Drie mannen zijn in Marokko ter dood veroordeeld voor de moord eind vorig jaar op twee Scandinavische toeristen in het Atlasgebergte. Dat melden...
  [naar artikel]
 18. Rechter pleit twee mannen vrij voor moord op burgerrechtenactivist Malcolm X (18/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een rechter in New York heeft twee Afro-Amerikanen vrijgepleit die meer dan 50 jaar geleden veroordeeld werden voor de moord op Malcolm X, de bekende activist die in de jaren 60 opkwam voor de burgerrechten van Afro-Amerikanen. Hij werd op 21 februari 1965 doodgeschoten tijdens een speech in New York. Er werden toen drie personen opgepakt, Muhammad Aziz, Khalil Islam en Mujahid Abdul Halim. De drie werden in maart 1966 veroordeeld voor moord.
  [naar artikel]
 19. Verrassende wending in moord op Malcolm X: twee veroordeelden nu nog gezuiverd van alle blaam (19/11/2021 - De Morgen)
  Jarenlang waren hun namen verbonden aan een van de meest roemruchte moorden in de Amerikaanse geschiedenis. Donderdag werd die geschiedenis formeel herschreven. Muhammad A. Aziz en Khalil Islam, twee van de drie mannen die in 1966 tot levenslang werden veroordeeld wegens de moord op de Amerikaanse burgerrechtenactivist Malcolm X, zijn 55 jaar na dato gezuiverd van alle blaam.
  [naar artikel]
 20. Drie mannen vrijgelaten na 36 jaar cel voor moord die ze niet hebben gepleegd (26/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Ze werden als tieners in 1983 op Thanksgiving gearresteerd voor de moord op de 14-jarige Dewitt Duckett. Nu zijn de drie mannen uit Baltimore...
  [naar artikel]
 21. Amerikaanse huurling dan toch veroordeeld voor moord op onschuldige burgers en bloedbad in Irak (20/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Nicholas Slatten (35), een voormalig bewakingsagent van omstreden huurlingenbedrijf Blackwater, is veroordeeld voor moord vanwege zijn rol bij het...
  [naar artikel]
 22. Drie mannen komen vrij na 36 jaar onschuldig te hebben vastgezeten in Amerikaanse cel (26/11/2019 - VRT NWS)
  In de Amerikaanse staat Maryland zijn drie mannen vrijgesproken nadat ze liefst 36 jaar onschuldig in de gevangenis hadden gezeten. De drie werden als tieners beschuldigd van de moord op een scholier. "Het is een tragedie dat er 36 jaar van je leven kunnen worden gestolen", zei openbaar aanklager Marilyn Mosby.
  [naar artikel]
 23. Rusland veroordeeld wegens gebrekkig onderzoek naar moord op journaliste (17/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Rusland heeft de moord op onderzoeksjournaliste Anna Politkovskaja volgens het Europees Hof voor de Rechten van de Mensen onvoldoende uitgeklaard. De Russische autoriteiten hebben wel een groep mannen veroordeeld, die in 2006 rechtstreeks bij de moord betrokken waren, maar hebben niet voldoende onderzocht wie de spilfiguur achter het misdrijf was. Zo argumenteerden de Straatsburgse rechters dinsdag in een persmededeling van het Hof.
  [naar artikel]
 24. Duitse straatracers tot levenslang veroordeeld voor moord (04/04/2019 - De Morgen)
  Twee mannen die vorig jaar bij een illegale straatrace door Berlijn een andere automobilist doodreden, zijn veroordeeld tot levenslang voor moord. Het is voor het eerst dat de Duitse rechter zo'n zware straf oplegt.
  [naar artikel]
 25. Mannen veroordeeld in voor verkrachting tienermeisjes van 14 en 16 (20/11/2020 - VRT NWS)
  In Turnhout zijn vandaag drie mannen veroordeeld voor verkrachting van twee tienermeisjes. Een twintiger werd veroordeeld tot 3 jaar cel voor de verkrachting van een meisje van 14 jaar. In een andere zaak werden twee mannen veroordeeld omdat ze een meisje van 16 hadden verkracht. Eén van de mannen kreeg 3 jaar cel, zijn kompaan 40 maanden.
  [naar artikel]
 26. Voor het eerst sinds Dutertes drugsoorlog zijn drie agenten veroordeeld wegens moord (30/11/2018 - De Morgen)
  Voor het eerst sinds president Duterte op de Filipijnen zijn oorlog tegen drugs heeft afgekondigd, zijn drie agenten veroordeeld wegens moord. Dankzij videobeelden en een bisschop die getuigen van de moord liet onderduiken.
  [naar artikel]
 27. Man veroordeeld voor moord op zoontje: nonkel van baby valt hem aan in rechtbank (04/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Kwin Boes (23) is gisteren door de rechtbank van de Amerikaanse staat New Jersey veroordeeld tot een straf van 25 jaar voor de moord op zijn...
  [naar artikel]
 28. Veertien mannen veroordeeld tot drie jaar cel voor homoseksualiteit in Egypte (27/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een rechtbank in het Egyptische Caïro heeft zondag veertien veronderstelde homoseksuele mannen veroordeeld tot drie jaar cel. Ze werden schuldig bevonden aan “abnormale seksuele relaties”.
  [naar artikel]
 29. Doodstraffen voor moord op twee Scandinavische toeristes in Marokko (18/07/2019 - De Morgen)
  Een Marokkaanse antiterreurrechtbank heeft donderdag drie mannen ter dood veroordeeld voor de moord op twee Scandinavische toeristes in december vorig jaar. Ze vermoordden de twee in naam van terreurgroep Islamitische Staat.
  [naar artikel]
 30. 15 jaar cel voor verdachte van moord op Maltese journaliste (23/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een van de drie mannen die beschuldigd worden van de moord op de Maltese journaliste Daphne Caruana Galizia is veroordeeld tot 15 jaar cel. Vince Muscat pleitte vandaag voor het eerst schuldig. Naast zijn celstraf zal hij ook 43.000 euro aan gerechtskosten moeten betalen.
  [naar artikel]
 31. Schietpartij in Namen: drie nieuwe aanhoudingen voor moord en poging moord (15/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Na de schietpartij van afgelopen zondag in het Naamse Flawinne, zijn nog drie mannen aangehouden voor moord en poging tot moord. Dat meldt het parket van Namen vrijdag.
  [naar artikel]
 32. Beringenaren krijgen dertien en veertien jaar cel voor 17 jaar oude moord (17/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  De rechtbank in het Nederlandse Den Bosch heeft maandag een Belgisch drietal veroordeeld tot tweemaal veertien en eenmaal dertien jaar cel voor de zeventien jaar oude moord op Jan van Mosselveld in Bladel. Twee van de drie mannen daagden maandag niet op in de rechtbank. De Nederlandse justitie gaat nu op zoek naar deze twee veroordeelden, schreef het Eindhovens Dagblad maandag. Enkele weken geleden had het openbare ministerie voor elk van de drie mannen van 37 jaar uit Beringen een celstraf van zestien jaar gevorderd.
  [naar artikel]
 33. Filipijnse agenten veroordeeld wegens moord op 17-jarige scholier (29/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Drie politiemannen op de Filipijnen zijn door een rechtbank veroordeeld tot gevangenisstraffen tot 49 jaar voor de moord op een 17-jarige scholier....
  [naar artikel]
 34. Schietpartij in Flawinne: drie nieuwe aanhoudingen voor moord en poging moord (15/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Na de schietpartij van afgelopen zondag in het Naamse Flawinne, zijn nog drie mannen aangehouden voor moord en poging tot moord. Dat meldt het...
  [naar artikel]
 35. Spanjaard veroordeeld tot 23 jaar cel voor moord op Amerikaanse op weg naar Compostela (11/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een 41-jarige Spanjaard is vandaag veroordeeld voor de moord op een Amerikaanse vrouw die de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela aflegde.
  [naar artikel]
 36. Jogger in de buik getrapt omdat ze in de weg liep: man uit Kampenhout al voor 16de (!) keer veroordeeld voor slagen en verwondingen (25/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Een man uit Kampenhout is maandag door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 maanden omdat hij in november 2020 een vrouwelijke jogger had geschopt. Het was allesbehalve de eerste keer dat de man zich schuldig maakte aan dergelijke feiten: hij liep eerder al 22 correctionele veroordelingen op, waarvan 15 voor slagen en verwondingen.
  [naar artikel]
 37. India veroordeelt mannen voor dagenlange verkrachting en moord op 8-jarig meisje (10/06/2019 - De Morgen)
  Een rechtbank in India heeft zes mannen, onder wie vier politieagenten en een hindoepriester, veroordeeld voor de verkrachting van en moord op een achtjarig meisje. De moordzaak veroorzaakte vorig jaar grote woede in heel India. Hun straf is nog niet bekend.
  [naar artikel]
 38. Carlos veroordeeld tot levenslang voor moord op vriendin Nancy: “Haar dood was gruwelijk en zinloos” (09/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  De Antwerpse assisenjury heeft Carlos Machado Lopes Correia vrijdagmiddag na drie uur beraadslagen veroordeeld tot levenslang voor de moord op Nancy De Landtsheer. De jury zag geen verzachtende omstandigheden voor de man die eerder al veroordeeld was voor partnergeweld op Nancy en zijn vorige partner.
  [naar artikel]
 39. 3 mannen krijgen doodstraf in Marokko voor moord op 2 vrouwen uit Scandinavië (18/07/2019 - VRT NWS)
  Een Marokkaanse antiterreurrechtbank heeft drie mannen terdoodveroordeeld voor de moord op twee Scandinavische toeristes in december vorig jaar. Ze vermoordden de twee in naam van terreurgroep IS.
  [naar artikel]
 40. Amerikaanse miljonair Robert Durst veroordeeld tot levenslang voor moord op vriendin (15/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een rechtbank in Los Angeles heeft de Amerikaanse miljonair Robert Durst veroordeeld tot een levenslange celstraf voor de moord op een vriendin in 2000.
  [naar artikel]
 41. Drie dames betast door jogger in Park Spoor Noord (26/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een jogger heeft donderdagvoormiddag drie vrouwen aangerand in Park Spoor Noord. De politie kwam meteen ter plaatse, maar kon de dader niet vatten.
  [naar artikel]
 42. Genkse Roberto S. riskeert na veroordeling voor moord op dealer ook celstraf voor cocaïnehandel (14/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  De 40-jarige Roberto S. riskeert een gevangenisstraf van twee jaar en een geldboete van 8.000 euro omdat hij volgens de procureur samen met drie andere mannen in 2018 cocaïne dealde vanuit een woning in Genk. Pittig detail: de man werd in 2019 veroordeeld tot 25 jaar cel voor de moord op zijn dealer.
  [naar artikel]
 43. Drie nieuwe arrestaties na moord op Frans politiekoppel (07/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse politie heeft drie mannen aangehouden die betrokken zouden zijn geweest bij de moord op een politiepaar in juni. De man en vrouw werden
  [naar artikel]
 44. Carlos Machado veroordeeld tot levenslang voor moord op vriendin Nancy De Landtsheer (09/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse assisenjury heeft Carlos Machado Lopes Correia vrijdagmiddag na drie uur beraadslagen veroordeeld tot levenslang voor de moord op Nancy De Landtsheer. De jury zag geen verzachtende omstandigheden voor de man die eerder al veroordeeld was voor partnergeweld op Nancy en zijn vorige partner.
  [naar artikel]
 45. Straatracers tot levenslang veroordeeld voor moord (27/02/2017 - De Redactie)
  Twee jonge mannen hadden bij een straatrace in Berlijn een andere bestuurder doodgereden. Ze reden aan 160 kilometer per uur door verschillende rode lichten en werden daarom beschuldigd van moord in plaats van onopzettelijke doding.
  [naar artikel]
 46. Drie jaar geleden veroordeeld tot 30 jaar cel voor moord, nu opgepakt in Groot-Brittannië (05/07/2017 - Het Nieuwsblad)
  De politie van Leicester, in Groot-Brittannië, heeft Kujtim Puci opgepakt. De 30-jarige Albanees werd drie jaar geleden in ons land veroordeeld tot dertig jaar cel voor moord maar was sindsdien op de vlucht. Hij wordt zo snel mogelijk aan België uitgeleverd.
  [naar artikel]
 47. Drie mannen aangeklaagd voor moord op Maltese onderzoeksjournaliste (06/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Malta worden drie verdachten aangeklaagd voor de moord op de regeringskritische journaliste Daphne Caruana Galizia. Het gaat om twee broers en...
  [naar artikel]
 48. Levenslang voor Canadese tuinman die 8 mannen vermoordde (08/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een Canadese tuinman, die de moord op acht homoseksuele mannen bekende, is vandaag veroordeeld tot een levenslange celstraf. In theorie kan hij na...
  [naar artikel]
 49. Amerikaanse miljonair Robert Durst veroordeeld tot levenslang voor moord (15/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De 78-jarige Amerikaanse miljonair Robert Durst is donderdag lokale tijd in Californië veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf, nadat hij vorige maand door een jury schuldig werd bevonden aan de moord op een vriendin van hem in 2000. Een HBO-documentaire uit 2015 wierp nieuw licht op de zaak. Volgens de aanklagers heeft Durst, afkomstig uit een steenrijke vastgoeddynastie, nog twee andere moorden op zijn geweten.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.