Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 November 2021
00:11 uur

Coronablog - Meer dan 100.000 coronadoden in Duitsland, Europese regulator adviseert over vaccin onder 12 jaar

VRT NWS

25/11/2021 - 07:32

De voorbije week werden er 53% meer coronabesmettingen vastgesteld dan de week ervoor. Dagelijks testen er nu gemiddeld 16.100 mensen positief. In Duitsland is helaas de kaap van de 100.000 coronadoden overschreden. En de Europese regulator komt samen voor het Pfizer-vaccin voor jonge kinderen. Volg hier alle updates over de coronacrisis.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. AstraZeneca maand lang enkel nog voor 55-plussers (08/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Ons land zal het AstraZeneca-vaccin een maand lang niet meer toedienen bij mensen onder 56 jaar. In zéér zeldzame gevallen kan het vaccin leiden tot bloedklonters. De impact van de beslissing zou wel binnen de perken moeten blijven. Het Europees Geneesmiddelenagentschap adviseert nochtans om verder te gaan met het vaccin.
  [naar artikel]
 2. Goksector krijgt raad van ex-topman Kansspelcommissie (28/02/2018 - De Standaard)
  Sinds zijn vertrek bij de regulator werkt de gewezen ‘chef controles’ bij een bedrijf dat onder meer Napoleon Games en Ladbrokes adviseert.
  [naar artikel]
 3. Goksector krijgt raad van ex-topman Kansspelcommissie (28/02/2018 - De Standaard)
  Sinds zijn vertrek bij de regulator werkt de gewezen ‘chef controles’ bij een bedrijf dat onder meer Napoleon Games en Ladbrokes adviseert.
  [naar artikel]
 4. Coronablog: Europese regulator keurt twee coronabehandelingen goed (11/11/2021 - Knack)
  Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
  [naar artikel]
 5. Duitsland rekent op Europese goedkeuring Pfizer-vaccin vóór Kerst (15/12/2020 - De Morgen)
  Duitsland wil dit jaar nog beginnen met vaccineren tegen het coronavirus. Volgens gezondheidsminister Jens Spahn kan het Europees Geneesmiddelenagentschap mogelijk al volgende week, 23 december, het vaccin van de farmaceuten Pfizer en BioNtech goedkeuren.
  [naar artikel]
 6. Hoge Gezondheidsraad adviseert extra prik voor iedereen die J&J-vaccin kreeg (09/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Hoge Gezondheidsraad adviseert extra prik voor iedereen die J&J-vaccin kreeg De Hoge Gezondheidsraad (HGR) adviseert een extra dosis coronavaccin voor iedereen die met het Johnson & Johnson vaccin is ingeënt. 363.000 Belgen zouden volgens het advies van de Hoge Gezondheidsraad (HGR) in aanmerking komen voor zo’n extra prik. Dat zou dan met een mRNA-vaccin van Pfizer of Moderna gebeuren. AstraZeneca 45.000 65-plussers kwamen al in […] Lees dit artikel: Hoge Gezondheidsraad adviseert extra prik voor iedereen die J&J-vaccin kreeg
  [naar artikel]
 7. Ook Duitsland wil Spoetnik V-vaccin bestellen (08/04/2021 - Express)
  Berlijn is van plan om met Moskou te praten over de aankoop van doses van het Russische vaccin tegen het coronavirus. De voorwaarde blijft wel dat het wordt goedgekeurd door de Europese regelgevende instanties, aldus minister van Volksgezondheid Jens Spahn (CDU). Frappant: Spahn meldde aan de publieke omroep WDR dat Duitsland bereid is om het […] The post Ook Duitsland wil Spoetnik V-vaccin bestellen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 8. EMA: “Twee dosissen van vaccin onontbeerlijk voor bescherming tegen deltavariant” (14/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De toediening van twee dosissen van een van de bestaande vaccin is absoluut noodzakelijk voor een bescherming tegen de deltavariant van het coronavirus, zo heeft het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) gezegd. De Europese regulator riep de lidstaten van de Europese Unie nogmaals op hun vaccinatieprogramma's te versnellen.
  [naar artikel]
 9. Coronablog: Duitsland dient J&J-vaccin enkel nog aan 60-plussers toe (10/05/2021 - Knack)
  Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
  [naar artikel]
 10. Ook Duitsland schort inentingen met vaccin AstraZeneca op (15/03/2021 - Express)
  Duitsland voegt zich bij de almaar langer wordende lijst van landen die tijdelijk stoppen met het toedienen van het AstraZeneca-vaccin. Het Duitse ministerie van Volksgezondheid maakte de pauze maandag bekend. Later meer The post Ook Duitsland schort inentingen met vaccin AstraZeneca op appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 11. “Zeven personen tussen 20 en 50 jaar kregen bloedstollingsproblemen na AstraZeneca-vaccin”: Duitse gezondheidsexperts duiden beslissing om campagne te pauzeren (16/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Paul Erlich Instituut (PEI), dat de Duitse overheid adviseert over gezondheidskwesties, heeft het besluit om de vaccinaties met het AstraZeneca-vaccin op pauze te zetten, verduidelijkt. Daaruit blijkt dat in Duitsland op twee weken tijd 7 gevallen van bloedstollingsproblemen werden gemeld in de groep van 1,6 miljoen mensen die reeds werden ingeënt met het AstraZeneca-vaccin. In normale omstandigheden is er volgens het PEI in dezelfde populatie slechts één geval te verwachten.
  [naar artikel]
 12. EMA zet licht op groen voor vaccinatie tegen coronavirus vanaf vijf jaar (25/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het coronavaccin van Pfizer/BioNTech is veilig en effectief voor kinderen vanaf 5 jaar, oordeelt het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA). De experts stellen vast dat de voordelen van het vaccin ook voor jonge kinderen zwaarder wegen dan het risico op bijwerkingen, die doorgaans mild zijn. Het EMA adviseert de Europese Commissie dan ook het vaccin goed te keuren voor toediening aan kinderen van 5 tot en met 11 jaar.
  [naar artikel]
 13. Italië gaat vaccin van AstraZeneca niet geven aan mensen ouder dan 55 jaar (31/01/2021 - Express)
  Na Duitsland heeft ook Italië beslist om het vaccin van AstraZeneca en Oxford niet toe te dienen aan oudere mensen. Vorige week hebben Duitse media bericht dat het vaccin niet effectief is bij mensen ouder dan 65 jaar. AstraZeneca ontkent die berichten. Italië hanteert een lagere leeftijdsgrens dan Duitsland. In Duitsland wordt het vaccin enkel […] The post Italië gaat vaccin van AstraZeneca niet geven aan mensen ouder dan 55 jaar appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 14. Zweden adviseert tegen gebruik vaccin AstraZeneca bij 65-plussers (02/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In Zweden heeft het gezondheidsagentschap aanbevolen om het vaccin van de Brits-Zweedse farmabedrijf AstraZeneca voorlopig enkel toe te dienen aan mensen onder 65 jaar. De aanbeveling kan nog aangepast worden als er onderzoeksresultaten naar buiten komen over de werking bij ouderen, luidt het.
  [naar artikel]
 15. EMA ziet geen reden voor restricties AstraZeneca-vaccin (07/04/2021 - De Morgen)
  Het AstraZeneca-vaccin houdt sterk verband met een erg zeldzaam bloedstollingsprobleem. Maar de voordelen van het vaccin zijn zoveel groter dat het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA landen niet adviseert dit vaccin in te perken.
  [naar artikel]
 16. Liveblog: Europese landen maken plannen om grenzen te openen, VS willen vaccin tegen einde van het jaar (16/05/2020 - VRT NWS)
  Duitsland opent vandaag de grens met Luxemburg en ook andere Europese landen zoals Italië en Portugal maken plannen om de grenzen weer te openen. De Verenigde Staten verhogen de inspanningen om een vaccin te vinden tegen het coronavirus, President Trump hoopt om nog voor het einde van het jaar een vaccin te hebben. Volg hier al het nieuws over het coronavirus op de voet.
  [naar artikel]
 17. Bpost mag postzegeltarieven niet verhogen (30/03/2017 - Express)
  Bpost moet afzien van zijn plannen om de postzegeltarieven op de consumentenmarkt te verhogen. Dat heeft het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie (BIPT) gezegd. Volgens de regulator zou de tariefverhoging onder meer leiden tot een winstmarge die het redelijke niveau van 15 procent zou overschrijden. De regulator wijst er ook op dat er op de markt van deze producten onvoldoende concurrentie heerst, zodat een strikte tariefregulering moet worden toegepast. Bpost zegt zich niet te kunnen neerleggen bij de visie van de regulator en kondigde aan alle mogelijke juridische stappen te zullen nemen op de beslissing aan te vechten. Door de beslissing van de regulator zal dit jaar de prijs van een postzegel behouden blijven op 0,79 euro. Het postbedrijf zegt er nochtans van overtuigd te zijn dat de voorgestelde prijsverhoging juridisch en economisch gerechtvaardigd is. Omzet Er wordt aan toegevoegd dat de beslissing van de regulator strijdig is met de Belgische en Europese wetgeving. Tevens benadrukt het postbedrijf dat de prijs van een Belgische postzegel ruim onder het Europese gemiddelde blijft. Ook wordt opgemerkt dat de postzegelprijs in België het voorbije decennium minder sterk is gestegen dan in andere Europese landen. Bpost verhoogde begin dit jaar de tarieven voor de administratieve briefwisseling, geadresseerde reclamezendingen, grote volumezendingen, ongeadresseerde communicaties en persverzendingen. Daarbij werd een gemiddelde tariefverhoging van 1,5 procent doorgevoerd. De prijs van gewone postzegels bleef toen, in afwachting van de beslissing van de regulator, voorlopig ongewijzigd. De beslissing van de regulator heeft een grote impact op de resultaten van het postbedrijf. Geraamd wordt dat de weigering bij Bpost tot een omzetdaling tussen 20 miljoen euro en 25 miljoen euro per jaar zal leiden. The post Bpost mag postzegeltarieven niet verhogen appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 18. Hoge Gezondheidsraad adviseert om door te blijven gaan met toedienen van AstraZeneca in ons land (15/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De toediening van het AstraZeneca-vaccin wordt in verschillende Europese landen tijdelijk stopgezet. In ons land werd een spoedberaad gehouden over de verdere toediening van het vaccin. De Hoge Gezondheidsraad blijft bij zijn standpunt om de vaccinatiecampagne met het AstraZeneca-vaccin voort te zetten, zo klinkt het in een persmededeling.
  [naar artikel]
 19. Geen tweede AstraZeneca-vaccin voor 60-minners in Duitsland (14/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Duitsers onder de 60 jaar die al een eerste dosis van het coronavaccin van AstraZeneca toegediend hebben gekregen, zullen voor hun tweede prik een ander vaccin krijgen. Dat hebben de federale en regionale ministers van Volksgezondheid van Duitsland dinsdagavond beslist.
  [naar artikel]
 20. Duitsland rekent op vaccin vóór Kerst (15/12/2020 - De Morgen)
  Duitsland wil dit jaar nog beginnen met vaccineren tegen het coronavirus. Volgens gezondheidsminister Jens Spahn kan het Europees Geneesmiddelenagentschap mogelijk al volgende week, 23 december, het vaccin van de farmaceuten Pfizer en BioNtech goedkeuren.
  [naar artikel]
 21. Viroloog Johan Neyts over AstraZeneca-vaccin: ‘Geen biologische hypothese die bloedklonters kan verklaren’ (31/03/2021 - De Morgen)
  De taskforce Vaccinatie zal zich vanavond om 18 uur beraden over het gebruik van het AstraZeneca-vaccin na de beslissing van Duitsland gisteren om het vaccin niet meer te gebruiken bij mensen onder de 60 jaar. Ook het Europees geneesmiddelenbureau (EMA) onderzoekt opnieuw het gebruik van het vaccin. Volgens viroloog Johan Neyts is er voorlopig geen biologische hypothese die de bloedklonters kan verklaren.
  [naar artikel]
 22. Viroloog Johan Neyts over AstraZeneca-vaccin: “Geen biologische hypothese die bloedklonters kan verklaren” (31/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De taskforce Vaccinatie zal zich vanavond om 18 uur beraden over het gebruik van het AstraZeneca-vaccin na de beslissing van Duitsland gisteren om het vaccin niet meer te gebruiken bij mensen onder de 60 jaar. Ook het Europees geneesmiddelenbureau (EMA) onderzoekt opnieuw het gebruik van het vaccin. Volgens viroloog Johan Neyts is er voorlopig geen biologische hypothese die de bloedklonters kunnen verklaren.
  [naar artikel]
 23. Willen genoeg mensen wel een vaccin? Overheid staat voor moeilijke vragen in strijd tegen corona (12/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vrouwen en kinderen eerst was het toen de bemanning van de Titanic gered moest. Als de overheid straks voor het Pfizer-vaccin kiest, is het de vraag wie het eerst ‘gered’ moet worden van het virus. Jongeren vóór ouderen, zoals een Nederlandse prof zegt? De Europese Commissie adviseert zes bevolkingsgroepen, aan de lidstaten om een volgorde te bepalen. In België adviseert de Hoge Gezondheidsraad om ouderen eerder dan jongeren in te enten, vaccinoloog Johan Neyts (KUL) volgt die redenering. “Iemand van 85 in een woonzorgcentrum kan binnen de maand immuun zijn.”
  [naar artikel]
 24. Vaccins stellen overheid voor moeilijke vraagstukken: wie krijgt als eerste een vaccin en willen voldoende mensen het wel? (12/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  Vrouwen en kinderen eerst was het toen de bemanning van de Titanic gered moest. Als de overheid straks voor het Pfizer-vaccin kiest, is het de vraag wie het eerst ‘gered’ moet worden van het virus. Jongeren vóór ouderen, zoals een Nederlandse prof zegt? De Europese Commissie adviseert zes bevolkingsgroepen, aan de lidstaten om een volgorde te bepalen. In België adviseert de Hoge Gezondheidsraad om ouderen eerder dan jongeren in te enten, vaccinoloog Johan Neyts (KUL) volgt die redenering. “Iemand van 85 in een woonzorgcentrum kan binnen de maand immuun zijn.”
  [naar artikel]
 25. Duitsland heeft steeds meer kritiek op Europese vaccinstrategie (04/01/2021 - Express)
  Terwijl Duitsland in heel wat deelstaten de tweede golf van het coronavirus niet onder controle krijgt, zwelt de kritiek op... The post Duitsland heeft steeds meer kritiek op Europese vaccinstrategie appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 26. Taskforce Vaccinatie en Hoge Gezondheidsraad komen vervroegd samen over AstraZeneca-vaccin (31/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De taskforce Vaccinatie zal zich vanavond om 18 uur beraden over het gebruik van het AstraZeneca-vaccin na de beslissing van Duitsland gisteren om het vaccin niet meer te gebruiken bij mensen onder de 60 jaar. Dat bevestigt woordvoerster Gudrun Briat aan onze redactie. Experten uit zowel de taskforce, de Hoge Gezondheidsraad en het Federaal Agentschap voor de Geneesmiddelen FAGG zullen een advies opstellen dat daarna naar de verschillende ministers van Volksgezondheid zal gaan. Mogelijk zal ook bij ons beslist worden het vaccin voorlopig enkel nog aan ouderen toe te dienen.
  [naar artikel]
 27. AstraZeneca en bloedklonters: Nederland stopt met vaccinatie onder de 60 jaar (02/04/2021 - Express)
  Nederland legt voor mensen onder de 60 jaar per direct de inentingen met het AstraZeneca-vaccin stil, na een gelijkaardige beslissing in Duitsland eerder deze week. De directe aanleiding in Nederland zijn vijf meldingen van bloedklonters bij vrouwen tussen de 25 en 65 jaar. De onzekerheid rond de bijwerkingen van het AstraZeneca-vaccin blijft daardoor bestaan. Vorige […] The post AstraZeneca en bloedklonters: Nederland stopt met vaccinatie onder de 60 jaar appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 28. En weer is er ophef over AstraZeneca: moet ook België dat vaccin enkel voor ouderen gebruiken? (01/04/2021 - De Morgen)
  Duitsland zal geen mensen onder de 60 meer inenten met het vaccin van AstraZeneca, wegens de verhoogde kans op bijwerkingen. Evolueren wij ook naar zo'n leeftijdsban? En is zoiets wel handig?
  [naar artikel]
 29. Niet langer een “propagandastunt”: Europese landen sluiten akkoord om Russisch vaccin zelf te produceren (15/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland heeft akkoorden gesloten met bedrijven in Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië om het Sputnik V-vaccin daar te produceren. Als het Europees Geneesmiddelenbureau het licht op groen zet, heeft de Europese Unie een extra troef in handen om het coronavirus te bedwingen. De zet is wel opmerkelijk: toen het Russische vaccin in augustus via een versnelde procedure goedgekeurd werd, noemde Europa dat ongegeneerd een “propagandastunt”.
  [naar artikel]
 30. Europa telt nu meer dan een miljoen coronadoden (15/04/2021 - Metro)
  Het aantal coronadoden in Europa bedraagt nu meer dan een miljoen. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) donderdag gemeld. Elke week komen er 1,6 miljoen besmettingen bij, meldt de WHO. Dat zijn er 160 per minuut, rekent de organisatie voor. Wereldwijd zijn er nu 3 miljoen overlijdens volgens een telling van de Amerikaanse John Hopkins universiteit. Het Amerikaanse continent is het zwaarst getroffen, gevolgd door Europa. Binnen het Amerikaanse continent hebben de VS, Brazilië en Mexico het hoogste aantal sterfgevallen genoteerd. Volgens Hans Kluge, Europees directeur van de WHO, beginnen de besmettingen in verschillende Europese landen wel te dalen. Vooral bij de oudste inwoners, omdat die het vaakst gevaccineerd zijn. Bloedklonters Kluge gaf ook nog mee dat een coronabesmetting een hogere kans geeft op bloedklonters dan een inenting met het AstraZeneca-vaccin. “Er moet niet aan worden getwijfeld dat het AstraZeneca-vaccin efficiënt is om het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens te laten dalen”, zei de Belg. De Wereldgezondheidsorganisatie raadt het gebruik dan ook aan voor alle volwassenen. Lees ook: Nieuw ontdekte diersoort vernoemd naar coronavirus Het bericht Europa telt nu meer dan een miljoen coronadoden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. Hoge Gezondheidsraad adviseert AstraZeneca dan toch ook voor 55-plussers (02/03/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De Hoge Gezondheidsraad adviseert de verschillende ministers van Volksgezondheid om het vaccin van AstraZeneca nu toch te gebruiken voor 55-plussers. Dat blijkt uit het advies van de HGR, meldt VTM Nieuws. Daarnaast adviseert het orgaan ook om meer tijd te laten tussen de eerste en tweede dosis. De tweede dosis weglaten is echter geen goed idee, blijkt nog uit het advies.
  [naar artikel]
 32. Hoge Gezondheidsraad adviseert AstraZeneca dan toch ook voor 55-plussers (02/03/2021 - Het Nieuwsblad)
  De Hoge Gezondheidsraad adviseert de verschillende ministers van Volksgezondheid om het vaccin van AstraZeneca nu toch te gebruiken voor 55-plussers. Dat blijkt uit het advies van de HGR, meldt VTM Nieuws. Daarnaast adviseert het orgaan ook om meer tijd te laten tussen de eerste en tweede dosis. De tweede dosis weglaten is echter geen goed idee, blijkt nog uit het advies.
  [naar artikel]
 33. Waarom Duitsland plots enkel ouderen AstraZeneca geeft (01/04/2021 - De Morgen)
  Duitsland zal geen mensen onder de 60 meer inenten met het vaccin van AstraZeneca, wegens de verhoogde kans op bijwerkingen. Evolueren wij ook naar zo'n leeftijdsban? En is zoiets wel handig?
  [naar artikel]
 34. Na voorzichtig optimisme maandag: meer dan honderd nieuwe coronadoden in Duitsland (24/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Duitsland zijn in een dag tijd 28 mensen aan het nieuwe coronavirus overleden. Daardoor is de kaap van de 100 dodelijke slachtoffers...
  [naar artikel]
 35. Enkel nog voor 60-plussers? Taskforce Vaccinatie en Hoge Gezondheidsraad straks vervroegd bij elkaar over AstraZeneca-vaccin (31/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De taskforce Vaccinatie zal zich vanavond om 18 uur beraden over het gebruik van het AstraZeneca-vaccin na de beslissing van Duitsland gisteren om het vaccin niet meer te gebruiken bij mensen onder de 60 jaar. Dat bevestigt woordvoerster Gudrun Briat aan onze redactie. Experten uit zowel de taskforce, de Hoge Gezondheidsraad en het Federaal Agentschap voor de Geneesmiddelen FAGG zullen een advies opstellen dat daarna naar de verschillende ministers van Volksgezondheid zal gaan. Mogelijk zal ook bij ons beslist worden het vaccin voorlopig enkel nog aan ouderen toe te dienen.
  [naar artikel]
 36. Hoge Gezondheidsraad adviseert extra vaccin voor wie Johnson & Johnson kreeg (09/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Hoge Gezondheidsraad beveelt een extra vaccin aan voor iedereen die gevaccineerd is met het vaccin van Johnson & Johnson, ook mensen jonger dan 65 jaar. Dat meldt de RTBF en het nieuws wordt aan Belga bevestigd.
  [naar artikel]
 37. Hoge Gezondheidsraad adviseert extra vaccin voor wie Johnson & Johnson kreeg (09/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Hoge Gezondheidsraad beveelt een extra vaccin aan voor iedereen die gevaccineerd is met het vaccin van Johnson & Johnson, ook mensen jonger dan 65 jaar. Dat meldt de RTBF en het nieuws wordt aan Belga bevestigd.
  [naar artikel]
 38. Overstromingen in onder meer België en Duitsland verstoren wereldwijde toeleveringsketen (27/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Overstromingen in onder meer België en Duitsland verstoren wereldwijde toeleveringsketen Door het noodweer in onder meer Duitsland en België is de wereldwijde toeleveringsketen opnieuw verstoord. Het is de zoveelste opdoffer voor de sector dit jaar na onder meer de problemen met het containerschip Ever Green. België, Duitsland en Nederland likken hun wonden na het noodweer van de afgelopen weken. Nu de opkuiswerken gestart zijn, wordt […] Lees dit artikel: Overstromingen in onder meer België en Duitsland verstoren wereldwijde toeleveringsketen
  [naar artikel]
 39. Ook Frankrijk en Duitsland schorten inentingen met vaccin AstraZeneca op (15/03/2021 - Express)
  Frankrijk en Duitsland voegen zich bij de almaar langer wordende lijst van landen die tijdelijk stoppen met het toedienen van het AstraZeneca-vaccin. Het Duitse ministerie van Volksgezondheid maakte de pauze maandag bekend. Kort daarop kwam Frans president Emmanuel Macron met dezelfde mededeling. Gisteren beslisten ook Nederland en Ierland om de inentingen met het AstraZeneca-vaccin even […] The post Ook Frankrijk en Duitsland schorten inentingen met vaccin AstraZeneca op appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 40. Ook Frankrijk en Duitsland schorten inentingen met vaccin AstraZeneca op (15/03/2021 - Express)
  Frankrijk en Duitsland voegen zich bij de almaar langer wordende lijst van landen die tijdelijk stoppen met het toedienen van het AstraZeneca-vaccin. Het Duitse ministerie van Volksgezondheid maakte de pauze maandag bekend. Kort daarop kwam Frans president Emmanuel Macron met dezelfde mededeling. Gisteren beslisten ook Nederland en Ierland om de inentingen met het AstraZeneca-vaccin even […] The post Ook Frankrijk en Duitsland schorten inentingen met vaccin AstraZeneca op appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 41. Duitsland riskeert Europese straf (11/04/2019 - De Morgen)
  Het hoge Duitse handelsoverschot zorgt al jaren voor problemen in Europa. De Europese Commissie is nu van plan Duitsland op het matje te roepen. 'Duitsland moet meer besteden in het buitenland.'
  [naar artikel]
 42. Aantal coronadoden in India is opgelopen tot meer dan 200.000 (28/04/2021 - Express)
  In India is afgelopen woensdag de kaap van 200.000 coronadoden gerond. Het land kampt nog altijd met een gebrek aan zuurstof, medisch materiaal en zorgpersoneel. Het ministerie van Volksgezondheid in India heeft woensdag 3.293 coronadoden geteld. Daarmee komt het totaal sinds de start van de gezondheidscrisis uit op 201.187. Volgens experts is dat een onderschatting. […] Lees dit artikel: Aantal coronadoden in India is opgelopen tot meer dan 200.000
  [naar artikel]
 43. ‘Als het vaccin een ernstig risico op trombose zou hebben, zou je véél meer gevallen zien’ (16/03/2021 - De Morgen)
  Ook Nederland, Frankrijk en Duitsland stoppen voorlopig met het toedienen van het vaccin van AstraZeneca. Ze willen, net als steeds meer Europese landen, eerst onderzoeken of de gevaccineerden meer kans hebben om bloedklonters te ontwikkelen. Ons land blijft evenwel doorgaan met vaccineren. Is dat wel verantwoord? Kan een inenting tromboses veroorzaken of niet? We vroegen het aan cardioloog Thomas Vanassche (38) van het UZ Leuven. Hij is vicevoorzitter van de Belgische Vereniging voor Trombose en Hemostase.
  [naar artikel]
 44. Meer dan 500.000 coronadoden: prominente figuren pleiten voor gratis vaccin (29/06/2020 - Metro)
  Verschillende persoonlijkheden uit de wetenschap, kunst en politiek, onder wie Malala, Desmond Tutu en Andrea Bocelli, pleiten voor een gratis verdeling van een coronavaccin wereldwijd. Ze noemen een vaccin tegen COVID-19 van “wereldwijd algemeen belang”. Intussen is de kaap van 500.000 coronadoden overschreden. In de oproep zeggen de ondertekenaars dat de efficiëntie van toekomstige vaccinatiecampagnes afhangt van de wereldwijde beschikbaarheid van het vaccin. Maar de pandemie toont de sterke en zwakke punten van elk land en de moeilijkheden rond de toegang tot het gezondheidsstelsel, klinkt het. Nobelprijswinnaars Meer dan honderd prominente figuren scharen zich al achter de oproep. Onder hen bevinden zich 18 Nobelprijswinnaars en 32 voormalige staats- en regeringsleiders. Het gaat onder meer om de voormalige anglicaanse aartsbisschop Desmond Tutu, de 22-jarige Pakistaanse mensenrechtenactiviste Malala Yousafzai, voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité Thomas Bach, de vroegere Sovjetpresident Michail Gorbatsjov en de Italiaanse tenor Andrea Bocelli. Ze roepen regeringen, VN-chef António Guterres, de Wereldgezondheidsorganisatie WHO, onderzoekslaboratoria en andere instellingen op om hun voorbeeld te volgen. Dat kan via de website Vaccinecommongood.org. Meer dan 500.000 doden Tot nog toe is er nog geen vaccin voor het coronavirus dat de longziekte COVID-19 kan veroorzaken. Wereldwijd zijn volgens Amerikaanse wetenschappers al meer dan tien miljoen mensen besmet geraakt en sinds zondagavond staat de teller op 500.108 overlijdens. Daarvan overleed het hoogste aantal (125.747) in de Verenigde Staten, gevolgd door Brazilië met 57.070 doden en het Verenigd Koninkrijk met 43.634. In Europa zijn na het Verenigd Koninkrijk, Italië (34.738), Frankrijk (29.781) en Spanje (28.343) het zwaarst getroffen wat betreft het aantal doden als gevolg van de ziekte COVID-19. Voor België gaat het om 9.732 doden. Lees ook: Alertheid is geboden: stijgende trend in aantal nieuwe coronabesmettingen Het bericht Meer dan 500.000 coronadoden: prominente figuren pleiten voor gratis vaccin verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. Coronablog: België overschrijdt kaap van 15.000 coronadoden (19/11/2020 - Knack)
  Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
  [naar artikel]
 46. Ook Ierland adviseert gebruik van AstraZeneca-vaccin op te schorten (14/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het gebruik van het coronavaccin van AstraZeneca zou in Ierland tijdelijk opgeschort moeten worden. Dat adviseert Ronan Glynn, een hooggeplaatste gezondheidszorgadviseur van de Ierse regering.
  [naar artikel]
 47. Ook Noors gezondheidsagentschap adviseert te stoppen met AstraZeneca (15/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Noorse gezondheidsagentschap adviseert de regering om te stoppen met het gebruik van het AstraZeneca-vaccin. Het agentschap vindt het risico op bloedklonters te groot.
  [naar artikel]
 48. LIVE. WHO adviseert landen om burgers te blijven inenten met AstraZeneca (17/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ons land blijft, in tegenstelling tot veel andere Europese landen, verder inenten met het AstraZeneca-vaccin. Het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA zegt dat er nog altijd geen aanwijzingen zijn dat het vaccin bloedstolling veroorzaakt. Ondertussen liggen er in ons land opnieuw meer dan 500 patiënten met Covid-19 op de afdelingen intensieve zorg van de ziekenhuizen. Zowel het aantal ziekenhuisopnames als het aantal besmettingen blijft stijgen, maar er is wel een daling in het aantal overlijdens. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in ons liveblog.
  [naar artikel]
 49. LIVE. WHO adviseert landen om burgers te blijven inenten met AstraZeneca (17/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ons land blijft, in tegenstelling tot veel andere Europese landen, verder inenten met het AstraZeneca-vaccin. Het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA zegt dat er nog altijd geen aanwijzingen zijn dat het vaccin bloedstolling veroorzaakt. Ondertussen liggen er in ons land opnieuw meer dan 500 patiënten met Covid-19 op de afdelingen intensieve zorg van de ziekenhuizen. Zowel het aantal ziekenhuisopnames als het aantal besmettingen blijft stijgen, maar er is wel een daling in het aantal overlijdens. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in ons liveblog.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.