Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

01 December 2021
08:20 uur

Taiwan zoekt samenwerking met Oost-Europese landen voor chipproductie

Express

25/11/2021 - 08:02

Lees dit artikel: Taiwan zoekt samenwerking met Oost-Europese landen voor chipproductie Taiwan overweegt een samenwerking met drie Oost-Europese landen op het gebied van halfgeleiders, zei een minister op donderdag. Dat is goed nieuws voor Europa, waar veel bedrijven kampen met een chiptekort. Sinds het wereldwijde chiptekort zijn alle ogen op Taiwan gericht, het thuisland van enkele grote halfgeleiderproducenten. Het chiptekort teistert zo goed als alle elektronicasectoren, […] Lees dit artikel: Taiwan zoekt samenwerking met Oost-Europese landen voor chipproductie


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Democratie in Oost-Europese landen op de helling: ‘Besmettelijk probleem’ (29/04/2021 - Express)
  In veel Oost-Europese landen staat de democratie op de helling, zo waarschuwt een Amerikaanse denktank. Vooral Polen en Hongarije zitten in een neerwaartse spiraal. In een nieuw rapport, dat 29 landen in Centraal- en Oost-Europa onder de loep neemt, schetst Freedom House een negatief beeld van de staat van de democratie in de regio. Hongarije […] Lees dit artikel: Democratie in Oost-Europese landen op de helling: ‘Besmettelijk probleem’
  [naar artikel]
 2. Delegatie van het Europees Parlement is ontvangen door president Tsai Ing-wen van Taiwan, China is boos (06/11/2021 - VRT NWS)
  In Taiwan is een delegatie van Europese parlementsleden op bezoek geweest bij president Tsai Ing-wen. Het is de eerste keer dat de EU de banden met Taiwan zo openlijk aanhaalt. Dat past in een trend, want ook de Verenigde Staten, Japan en andere landen halen de banden aan, tot grote woede van China dat Taiwan opeist.
  [naar artikel]
 3. Taiwanese chipgigant: 'Tekort duurt nog heel het jaar' (15/04/2021 - De Tijd)
  11:29 De hogere chipproductie van Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC) helpt de autobouwers dit kwartaal uit de nood. Elektronicafabrikanten als Apple daarentegen moeten nog tot 2022 op hun tanden bijt...
  [naar artikel]
 4. OVERZICHT: Oost-Europese landen sluiten massaal grenzen, EU wil goederentransport verzekeren (15/03/2020 - VRT NWS)
  Vooral in Oost-Europa sluiten meer en meer landen de grenzen voor alle buitenlanders. Ook andere landen voeren op eigen houtje grenscontroles voor personen in, ook al waarschuwt de Europese Unie dat daardoor het goederentransport gehinderd wordt. Onderaan dit artikel vindt u een overzicht met alle reisadviezen binnen de EU op dit moment.
  [naar artikel]
 5. Waarom landen er in Taiwan gevechtsvliegtuigen op de snelweg? (15/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Waarom landen er in Taiwan gevechtsvliegtuigen op de snelweg? Een groep Taiwanese gevechtsvliegtuigen landden woensdag op een snelweg met veel belangstelling van de lokale bevolking. Waarom houdt het leger van het democratische eiland zich daar mee bezig? De routine van de gevechtsvliegtuigen was onderdeel van de jaarlijkse Han Kuang-oefening waarbij men een Chinese invasie van het eiland simuleert, weet persagentschap AFP. Woensdagochtend namen verschillende […] Lees dit artikel: Waarom landen er in Taiwan gevechtsvliegtuigen op de snelweg?
  [naar artikel]
 6. Onthuld: Oost-Europa voert 1,2 miljard euro wapens uit naar landen die Syrië bevoorraden (27/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Oost-Europese landen hebben de voorbije vier jaar de discrete verkoop van meer dan 1,2 miljard euro aan wapens aan landen in het Midden-Oosten
  [naar artikel]
 7. Oost-Europa voert 1,2 miljard euro wapens uit naar landen die Syrië bevoorraden (27/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Oost-Europese landen hebben de voorbije vierjaar discreet voor minstens 1,2 miljard euro wapens uitgevoerd naar landen in het Midden-Oosten die
  [naar artikel]
 8. Frans Timmermans: “Oost-Europese landen hebben mij geblokkeerd” (07/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  "Enkele Oost-Europese landen hebben mijn benoeming tot voorzitter van de Europese Commissie geblokkeerd." Dat zei Frans Timmermans zondag aan na...
  [naar artikel]
 9. Nederlandse premier Rutte: "Opnieuw grenscontroles als Oost-Europese landen asielzoekers weigeren" (16/05/2019 - VRT NWS)
  De Nederlandse premier Rutte kijkt bezorgd de Europese verkiezingen in eigen land tegemoed. De opkomst van de rechts-populisten van Forum voor Democratie maakt hem zorgen. En Oost-Europese landen die geen asielzoekers opvangen, mogen zich wat Rutte betreft opnieuw aan grenscontroles verwachten.
  [naar artikel]
 10. Brexit komt eraan en VS trekken zich terug: Frankrijk zoekt nieuwe militaire vrienden (20/09/2019 - De Morgen)
  De brexit komt eraan, de VS trekken zich terug en de Europese Unie ontwikkelt zich te traag. Daarom zoekt Frankrijk met andere landen manieren om Europa toch in beweging te krijgen bij een volgende crisis. Twaalf Europese landen komen vrijdag in het Nederlandse Hilversum bijeen in een poging de Europese defensiesamenwerking uit het slop te trekken.
  [naar artikel]
 11. Brexit komt eraan, VS trekken zich terug; Frankrijk zoekt nieuwe militaire vrienden (20/09/2019 - De Morgen)
  De brexit komt eraan, de VS trekken zich terug en de Europese Unie ontwikkelt zich te traag. Daarom zoekt Frankrijk met andere landen manieren om Europa toch in beweging te krijgen bij een volgende crisis. Twaalf Europese landen komen vrijdag in het Nederlandse Hilversum bijeen in een poging de Europese defensiesamenwerking uit het slop te trekken.
  [naar artikel]
 12. EU: visumsancties tegen landen die uitgeprocedeerde bewoners niet terugnemen (12/03/2021 - Knack)
  De Europese Unie wil harder inzetten op de samenwerking met derde landen om afgewezen asielzoekers en andere buitenlanders die geen verblijfsstatuut krijgen, over te nemen. Afhankelijk van de samenwerking die verleend wordt, kunnen de geldende visummaatregelen op bilaterale basis verstrengd of net versoepeld worden.
  [naar artikel]
 13. Vestager rekt Europese regels over staatssteun op voor chipproductie (18/11/2021 - De Tijd)
  20:04 Europees commissaris voor Mededinging Margrethe Vestager overweegt overheidssteun toe te staan voor de productie van de broodnodige chips voor de Europese industrie. De miljardeninvestering van Intel ...
  [naar artikel]
 14. China roept ambassadeur terug uit EU-lidstaat Litouwen na opening vertegenwoordiging van Taiwan daar (10/08/2021 - VRT NWS)
  China is boos op de Baltische staat Litouwen omdat daar een "vertegenwoordiging" van Taiwan is geopend. In feite is dat zo goed als een ambassade, al heet het officieel niet zo. Nochtans hebben veel landen -onder hen België- een dergelijke vertegenwoordiging in Taiwan en omgekeerd. Het regime in Peking beschouwt Taiwan echter als een "opstandige provincie".
  [naar artikel]
 15. Het volk bepaalt de toekomst van Taiwan - Lukas De Vos (13/11/2016 - De Redactie)
  De expansionistische politiek van China in de Zuid-Chinese Zee wekt ergernis en verzet op van de omringende landen zo ook in Taiwan. De voormalige vicepresidente van dat land, Annete Lu, stelt een andere aanpak voor.
  [naar artikel]
 16. Islamitische landen erkennen op hun beurt Oost-Jeruzalem als Palestijnse hoofdstad (13/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  De leiders van de islamitische landen hebben woensdag op een bijzondere top van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking Oost-Jeruzalem erkend als Palestijnse hoofdstad. Ze reageren zo op de erkenning van Jeruzalem als Israëlische hoofdstad door de Amerikaanse president Donald Trump vorige week.
  [naar artikel]
 17. Luxemburgers en Oost-Europeanen razen ongestraft door België (29/03/2019 - De Morgen)
  Ondanks twee Europese verdragen blijven buitenlandse hardrijders in ons land doorgaans ongestraft. Vooral Luxemburg en Oost-Europese landen staan niet te springen wanneer België om een onmiddellijke inning verzoekt. Een nieuwe Europese wet maakt daar binnenkort komaf mee.
  [naar artikel]
 18. 'Hoe komt het dat uitgerekend Oost-Europese landen zich zo hard opstellen in de vluchtelingencrisis?' (27/09/2016 - Knack)
  'De Oost-Europese lidstaten zitten vast tussen hun schrik voor emigratie van de eigen burgers en immigratie van nieuwkomers, en blijven armer achter', schrijft Jan Cornillie (SP.A) naar aanleiding van het referendum dat zondag in Hongarije wordt georganiseerd.
  [naar artikel]
 19. VS en Taiwan gaan samen tekort aan autochips aanpakken (05/02/2021 - Express)
  Bedrijven en vertegenwoordigers van beide landen kwamen vandaag samen in een videoconferentie. De twee landen gaan de handen in elkaar slaan om het groeiende tekort aan autochips op te lossen. Vandaag onderhielden de Verenigde Staten en Taiwan hun eerste economische overleg sinds Joe Biden president werd. De aanwezigen bestonden voornamelijk uit vertegenwoordigers van de Taiwanese […] The post VS en Taiwan gaan samen tekort aan autochips aanpakken appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 20. Scholen gesloten en tientallen vluchten geannuleerd in Taiwan voor naderende tyfoon Maria (10/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De tyfoon Maria nadert Taiwan en brengt mogelijk harde windstoten en hevige stortregens met zich mee. Op het eiland in de Oost-Chinese Zee zijn al...
  [naar artikel]
 21. Taiwan blijft voor expats de meest geliefde bestemming (18/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Taiwan blijft voor expats de meest geliefde bestemming Expats zouden dit jaar het liefst naar Taiwan worden gestuurd. Dat is de conclusie van een rapport van de Duitse organisatie InterNations, gebaseerd op een enquête bij 12.420 expats. De studie – die in 59 landen keek naar de levensduurte, levenskwaliteit en drempels voor inburgering – toont dat Taiwan voor het derde jaar op rij […] Lees dit artikel: Taiwan blijft voor expats de meest geliefde bestemming
  [naar artikel]
 22. De ene Coke is de andere niet (11/04/2019 - De Morgen)
  Enkele Oost-Europese landen stellen aan de kaak dat producten als Coca-Cola en choco van Nutella van mindere kwaliteit zouden zijn dan in andere Europese landen. Dat zou vooral te maken hebben met de prijs.
  [naar artikel]
 23. Waarom Taiwan zo weinig coronabesmettingen en doden telt (02/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Taiwan, een onafhankelijke staat in de Oost-Chinese Zee, telt meer dan 23 miljoen inwoners en ligt op amper 1.000 kilometer van de Chinese stad...
  [naar artikel]
 24. Taiwan toont zich strijdlustig: ‘We vechten tot het einde toe als China aanvalt’ (07/04/2021 - Express)
  China voert de militaire druk in de Oost-Chinese Zee rond het eiland Taiwan stevig op. ‘Taiwan zal tot het einde toe vechten als China aanvalt’, zei Joseph Wu, Taiwanese minister van Buitenlandse Zaken, woensdag. Dat bericht persagentschap Reuters. ‘Volgens mijn beperkte kennis van de Amerikaanse beleidsmakers die de ontwikkelingen in deze regio volgen, zien ze […] The post Taiwan toont zich strijdlustig: ‘We vechten tot het einde toe als China aanvalt’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 25. Europa zet stappen tegen Centraal- en Oost-Europese landen die asielzoekers weigeren (13/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Commissie heeft inbreukprocedures gelanceerd tegen Polen, Hongarije en Tsjechië omdat de drie landen categoriek blijven weigeren om
  [naar artikel]
 26. Islamitische landen reageren op Trump door Jeruzalem als Palestijnse hoofdstad te erkennen (13/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De leiders van de islamitische landen hebben op een bijzondere top van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIC) Oost-Jeruzalem erkend...
  [naar artikel]
 27. Weinig corona in Taiwan, ook al zijn scholen en horeca gewoon open: "Van bij begin strenge maatregelen aan grenzen" (02/04/2020 - VRT NWS)
  Taiwan, een eilandstaat in de Oost-Chinese Zee, heeft bijna 24 miljoen inwoners en tot op vandaag amper 329 bekende coronapatiënten. Er zijn ook weinig doden: nog maar 5 over het hele grondgebied. Dat komt onder meer doordat Taiwan van bij het begin van de epidemie streng gecontroleerd heeft aan de grenzen.
  [naar artikel]
 28. Premier De Croo pleit voor betere Europese samenwerking, na chaotische evacuaties Afghanistan (23/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  Premier Alexander De Croo (Open VLD) pleit voor meer samenwerking tussen de verschillende Europese landen om evacuatiesituaties zoals we die nu zien in Afghanistan, beter de baas te kunnen. Dat heeft hij zondag aan de VRT gezegd.
  [naar artikel]
 29. Oost-Europees verzet tegen Timmermans houdt aan (02/07/2019 - De Tijd)
  10:56 Het verzet van de Oost-Europese landen tegen kandidaat-commissievoorzitter Frans Timmermans is niet verdwenen, blijkt bij aanvang van de derde Europese top over wie de komende vijf jaar de EU-instelli...
  [naar artikel]
 30. EU-landen testen water voor nieuwe migratiepact (08/10/2020 - De Tijd)
  21:08 Het nieuwe Europees Migratiepact botst voorlopig op geen enkel njet. Maar de kloof tussen de landen aan de frontlinie, zoals Griekenland, en de Oost-Europese landen, die weinig zin hebben in solidarit...
  [naar artikel]
 31. Europese Unie zet harder in op terugkeer en overname afgewezen asielzoekers (12/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Unie wil harder inzetten op de samenwerking met derde landen om afgewezen asielzoekers en andere buitenlanders die geen verblijfsstatuut krijgen, over te nemen. Dat bleek vandaag op de Europese ministerraad Binnenlandse Zaken, die in het teken stond van het asiel- en migratiebeleid. Afhankelijk van de samenwerking die verleend wordt, kunnen de geldende visummaatregelen op bilaterale basis verstrengd of net versoepeld worden.
  [naar artikel]
 32. EU overweegt subsidiekrimp Hongarije (13/04/2019 - De Morgen)
  Tegen Centraal- en Oost-Europese lidstaten die vluchtelingen weigeren worden financiële sancties niet langer uitgesloten. Ze krijgen jaarlijks honderden miljoenen euro's EU-subsidie voor asiel, migratie en grensoverschrijdende samenwerking. Sommige landen misbruiken die middelen nu om hun grenzen te sluiten en asielzoekers naar elkaar door te sturen.
  [naar artikel]
 33. Chinese leider Xi belooft vreedzame hereniging China en Taiwan (09/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Chinese leider Xi Jinping beloofde vandaag dat er een vreedzame hereniging komt tussen China en Taiwan. De spanningen tussen de twee landen zijn de laatste dagen flink opgelopen, onder meer door Chinese militaire vliegtuigen die het luchtruim van Taiwan schenden.
  [naar artikel]
 34. Diplomatieke rel? Trump telefoneert met Taiwan (03/12/2016 - Knack)
  Donald Trump heeft getelefoneerd met Tsai Ying-wen, de president van Taiwan. Het ging om het eerste officiële contact op topniveau tussen de VS en Taiwan sinds 1979. China, dat Taiwan beschouwt als een Chinese provincie, heeft nog niet gereageerd.
  [naar artikel]
 35. China pakt steeds meer vrienden af van Taiwan (24/08/2018 - De Morgen)
  Nog maar heel weinig landen onderhouden diplomatieke betrekkingen met Taiwan omdat China dat niet wil. Ook de laatste bezwijken onder economische druk van Peking. Deze week is dat El Salvador.
  [naar artikel]
 36. Oost-Europa betaalt tol voor slabakkende vaccinatie: in deze landen gaat het weer de verkeerde kant op (18/10/2021 - De Morgen)
  In zo goed als heel Europa stijgt het aantal coronabesmettingen nu de herfst en de koude hun intrede doen. Maar terwijl de opwaartse trend in de meeste West-Europese landen op dit moment slechts een beperkte impact heeft op de ziekenhuizen, is het vooral Oost-Europa dat de gevolgen van een slabakkende vaccinatiecampagne draagt.
  [naar artikel]
 37. Europese top lanceert Europese defensie, maar ruziet over migratie (14/12/2017 - VRT NWS)
  Op de decembertop zetten de Europese regeringsleiders een belangrijke symbolische stap naar een Europese defensie. 25 landen willen op dat vlak meer gaan samenwerken in EU-verband. Over een uniform asiel- en migratiebeleid staan Oost- en West-Europese regeringsleiders echter tegenover elkaar.  
  [naar artikel]
 38. Europa versterkt militaire samenwerking, maar er komt geen Europees leger (14/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De landen van de Europese Unie gaan hun militaire samenwerking versterken. Ze willen hun beschikbare middelen meer op elkaar afstemmen en beter
  [naar artikel]
 39. Niet alle EU-landen te spreken over afzwakken CO2-normen (11/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  BrusselDe lidstaten van de Europese Unie hebben de nieuwe CO2-normen voor de auto-industrie, zoals die vorige week door het Europees Parlement werden gestemd, opnieuw afgezwakt. Het waren vooral Duitsland, Oostenrijk en de Oost-Europese landen die zich verzetten tegen de ambitieuze normen.
  [naar artikel]
 40. Computerchips: hoe klein Taiwan een rol kan spelen in Europa na het vertrek van machtige Chinese kenniscentra (26/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Computerchips: hoe klein Taiwan een rol kan spelen in Europa na het vertrek van machtige Chinese kenniscentra De Europese Unie heeft ambitieuze doelstellingen voor de productie van computerchips. Om die ooit te halen, zal het een beroep moeten doen op de kennis van ‘s werelds grootste chipbakker: Taiwan. De timing lijkt perfect: China’s Confucius Instituten worden massaal gesloten binnen de EU. Als Europa zich nu tot Taiwan wendt voor educatieve uitwisselingen in […] Lees dit artikel: Computerchips: hoe klein Taiwan een rol kan spelen in Europa na het vertrek van machtige Chinese kenniscentra
  [naar artikel]
 41. Diplomatieke rel met China? Trump telefoneert met Taiwan (03/12/2016 - Knack)
  Donald Trump heeft getelefoneerd met Tsai Ying-wen, de president van Taiwan. Het ging om het eerste officiële contact op topniveau tussen de VS en Taiwan sinds 1979. China, dat Taiwan beschouwt als een Chinese provincie, heeft nog niet gereageerd.
  [naar artikel]
 42. Roemenië en Polen noteren hoogste aantal coronabesmettingen: virus rukt op in Oost- en Centraal-Europa (31/07/2020 - VRT NWS)
  In de meeste Oost-Europese landen lijkt het coronavirus in opmars. Nochtans leken Oost- en Centraal-Europa bij het begin van de epidemie veel minder getroffen dan het rijkere West-Europa, maar dat begint nu te veranderen.
  [naar artikel]
 43. EU-Canadese samenwerking om voor import grondstoffen minder afhankelijk te zijn van China (15/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Unie en Canada hebben een 'strategisch partnerschap' gesloten voor de import van kritieke grondstoffen. De samenwerking moet zowel Europa als Canada minder afhankelijk maken van grote landen zoals China. Dat hebben Europese Raadsvoorzitter Charles Michel, Europese Commissievoorzitter Ursula von der Leyen en de Canadese premier Justin Trudeau vandaag bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 44. In deze Europese landen gaat het weer de verkeerde kant op met het coronavirus (18/10/2021 - De Morgen)
  In heel Europa stijgt het aantal coronabesmettingen nu de herfst en de koude hun intrede doen. Maar terwijl de opwaartse trend in de meeste West-Europese landen op dit moment slechts een beperkte impact heeft op de ziekenhuizen, is het vooral Oost-Europa dat de gevolgen van een slabakkende vaccinatiecampagne draagt.
  [naar artikel]
 45. Rutte wil Oost-Europese solidariteit afdwingen met grenscontroles tussen Oost en West (16/05/2019 - Metro)
  De Nederlandse premier Mark Rutte dreigt met grenscontroles tussen Oost- en West-Europa als de oostelijke lidstaten niet meer solidariteit aan de dag leggen in het migratiedossier. Dat zei hij gisteravond in het programma Nieuwsuur op de Nederlandse openbare omroep NOS. “Het is niet acceptabel dat een paar landen de meeste vluchtelingen opvangen. Wat we als westelijke landen kunnen doen, is onze eigen grenscontroles weer invoeren.” Migratie is al jaren een splijtzwam tussen Oost- en West-Europa. Veel lidstaten willen op voorstel van de Europese Commissie verplichte quota invoeren om asielzoekers over de EU-landen te herverdelen, maar onder meer de Visegrad-landen Hongarije, Polen, Slovakije en Tsjechië zijn vierkant tegen. De Nederlandse premier Mark Rutte denkt de impasse te kunnen doorbreken door grenscontroles in te voeren tussen Oost en West. Momenteel reizen alle Europeanen binnen de Schengenzone paspoortvrij. “Veel van die Oost-Europese landen zijn lid van Schengen, en zijn daar trots op”, zei Rutte gisteren in Nieuwsuur. “Maar het lidmaatschap heeft ook als consequentie dat je solidair moet zijn. Als je dat niet bent, dan kan er een moment komen dat wij meer in het westelijke deel van Europa de grenscontroles weer invoeren. Je moeten laten voelen aan de Oost-Europeanen, ‘ja vrienden luister, het is niet zo dat je alleen maar dingen uit Europa kunt halen. Je zult ook solidair moeten zijn’.” Rutte heeft de plannen al doorgesproken met de Franse president Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Angela Merkel. De Belgische premier Charles Michel hamerde in het verleden al verschillende keren op de noodzaak voor meer solidariteit van de Oost-Europese landen in het migratiedossier. bron: Belga Het bericht Rutte wil Oost-Europese solidariteit afdwingen met grenscontroles tussen Oost en West verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 46. Taiwan stuurt miljoenen mondmaskers naar Europa (01/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Taiwan wil 10 miljoen mondmaskers doneren aan landen die zwaar zijn getroffen door het coronavirus. De eilandstaat stuurt 7 miljoen mondmaskers...
  [naar artikel]
 47. Is het Covid-paradijs Taiwan in gevaar? (12/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Is het Covid-paradijs Taiwan in gevaar? Taiwan kondigde woensdag aan dat er 16 lokale besmettingen op drie verschillende plaatsen binnen het land werden vastgesteld. Begint het tij voor het land, dat zo lang het coronavirus kon buiten houden, dan toch vlak op de valreep te keren? In de democratische eilandstaat Taiwan is er bijna geen sprake van een pandemie. Het land […] Lees dit artikel: Is het Covid-paradijs Taiwan in gevaar?
  [naar artikel]
 48. ‘Het beste coronarapport ter wereld’: waarom Taiwan al 200 dagen geen lokale besmettingen meer heeft (29/10/2020 - De Morgen)
  Terwijl Europa kraakt onder een tweede coronagolf en bij ons het zorgsysteem op instorten staat, is er één land dat geen tweede golf kende: Taiwan. Hoe komt het dat dit eiland in de Oost-Chinese Zee met toch 23 miljoen inwoners het zo goed doet in de strijd tegen het virus?
  [naar artikel]
 49. Panama breekt met Taiwan en kiest voor China (13/06/2017 - De Redactie)
  Panama verbreekt zijn diplomatieke banden met Taiwan en knoopt formele banden aan met grote rivaal China. Taiwan maakt deel uit van China, zegt Panama. Dat is een grote klap voor Taiwan.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.