Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

01 December 2021
07:15 uur

Britse en Franse kranten na drama op Kanaal: "Beschamend" en "tragedie", maar ook beschuldigende vinger naar Frankrijk  

VRT NWS

25/11/2021 - 08:22

Op de voorpagina's van de Franse en Britse kranten is er maar één hoofdpunt vandaag: de dood van 27 migranten die het Kanaal probeerden over te steken. Allemaal noemen ze het "een tragedie", maar opvallend: veel Britse kranten wijzen ook met een beschuldigende vinger in de richting van Frankrijk.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Kranten over Barcelona-PSG: "Helden! Subliem" maar ook "Beschamend" (09/03/2017 - Sporza)
  Uiteraard besteden de Spaanse en Franse kranten uitgebreid aandacht aan de historische wedstrijd. Daarbij sparen ze de superlatieven niet.
  [naar artikel]
 2. Diddy laat naam alwéér veranderen (06/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Op de bank bij Ellen DeGeneres gaf hij al eens toe dat hij "er verslaafd aan is" en "een probleem heeft". Maar desondanks: Sean Combs, bekend...
  [naar artikel]
 3. Britse kranten: "De meisjes die nooit meer naar huis gaan" (24/05/2017 - De Redactie)
  De tragedie in Manchester domineert uiteraard de voorpagina's van de Britse kranten. De meeste kranten zetten de foto's van de slachtoffers vooraan, en dan in het bijzonder het 8-jarige meisje Saffie.
  [naar artikel]
 4. "Schubert in de Elisabethwedstrijd? Muzikale zelfmoord" (09/05/2018 - De Morgen)
  Ons land heeft zaterdag twee sopranen in de finale van de Koningin Elisabethwedstrijd voor Zang. Technisch gesproken eigenlijk maar één Belg, als we dubbele nationaliteiten even buiten beschouwing laten. "Het is nu al een visitekaartje", aldus Charlotte Wajnberg.
  [naar artikel]
 5. "Pas na tien jaar aan mijn ouders opgebiecht dat ik geen maturiteitsdiploma had ontvangen" (28/06/2018 - De Morgen)
  Doffe ellende? Een onvergetelijk feest? Of iets ertussenin? In deze rubriek kijken bekende ex-studenten terug op hun examentijd. Vandaag: Eric Goens (49), journalist en reportagemaker. 
  [naar artikel]
 6. Joke Schauvliege: "De BV’s hebben voortdurend commentaar, maar ik hoor geen werkbare oplossingen. Zo is het gemakkelijk" (19/09/2018 - De Morgen)
  Vlaams minister Joke Schauvliege (CD&V), ze was jarenlang de favoriete schietschijf van BV’s, oppositie en media. Ze noemden haar een "gansje van de boerenbuiten", een "miscast" en een "minister van Allesbehalve Natuur". Tot deze zomer het beeld leek te keren. Dat ze misschien toch wat onderschat werd, klonk het plots. Dat ze verdomd taai is. En dat zij het was die vooropliep om het statiegeld en de betonstop erdoor te jagen. Maar stemt dat Joke Schauvliege vrolijker? "Perceptie interesseert me geen fluit." 
  [naar artikel]
 7. "Om van te kotsen": Von Trier choqueert de Croisette. Uiteraard (15/05/2018 - De Morgen)
  "Om van te kotsen", "weerzinwekkende rommel", "een film die nooit had mogen worden gemaakt". Dat Lars Von Trier heel wat festivalgangers in Cannes heeft gechoqueerd met The House That Jack Built is een understatement. Maar wat hadden zij dan verwacht?
  [naar artikel]
 8. Van "Tearesa" tot "tranen op de achterbank": Britse kranten zien het einde van Britse premier May naderen (23/05/2019 - VRT NWS)
  "Tearesa", "het einde van de weg" en "hoeveel meer kan ze hebben?" Zowat alle Britse kranten openen vandaag met het nieuwe brexit-hoofdstuk, nu de positie van premier Theresa May flink onder druk komt te staan. 
  [naar artikel]
 9. Van "glorieuze dageraad" tot "wat nu?": dit schrijven de Britse kranten over de brexit "the day after" (01/02/2020 - VRT NWS)
  De Britse kranten staan uiteraard volop in het teken van de brexit, die sinds middernacht officieel een feit is. Bij sommige triomfantelijke koppen over een "glorieus" afscheid van de EU, bij andere overheerst vooral de vraag "wat nu?". Ook de eerste besmetting in het Verenigd Koninkrijk met het nieuwe coronavirus krijgt aandacht op de voorpagina's.
  [naar artikel]
 10. SOS Goedele: "Moet ik teruggaan naar mijn ex?" (21/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Ik ben net uit een ellendige relatie gestapt; de jarenlange minachtende beledigingen beu. Nu schommel ik tussen verdriet en woede en trek ik een...
  [naar artikel]
 11. Italiaanse minister wijst met beschuldigende vinger naar concessiehouder: "Verantwoordelijken zullen boeten" (15/08/2018 - VRT NWS)
  De Italiaanse minister van Transport, Danilo Toninelli, wijst met een beschuldigende vinger naar de consessiehouder van de brug die gisteren is ingestort in Genua. Hij dreigt met het intrekken van de concessie en zware boetes. Al zal er hoe dan ook eerst een onderzoek moeten komen. "De verantwoordelijken zullen boeten."
  [naar artikel]
 12. BEKIJK -  Rampjaar voor Franse wijnbouw: "Er mogen nog trossen aanhangen, het heeft geen zin om ze te oogsten" (28/09/2021 - VRT NWS)
  In Frankrijk is de "vendange", de druivenpluk, volop aan de gang. Maar de pluk verloopt in mineur, want de oogst zal dit jaar historisch laag uitvallen. VRT NWS ging de schade opmeten in twee bekende Franse wijngebieden.
  [naar artikel]
 13. Britse kranten: "Brexit-deal May zo dood als een dodo", "totale vernedering" (16/01/2019 - VRT NWS)
  Alle Britse kranten hebben vanochtend een foto van May op hun voorpagina met niet mis te verstane koppen en bijschriften. "Historische nederlaag", "totale vernedering" en "verpletterd", klinkt het.  Het is onduidelijk hoe het verder moet nu het Britse parlement de brexitdeal die premier Theresa May onderhandeld heeft, verworpen heeft. 
  [naar artikel]
 14. Instagramfenomeen Flo Windey vindt nooit rust: "Tenzij in de armen van iemand, maar dat lukt niet 7 op 7" (22/07/2018 - De Morgen)
  De Franse schrijver Marcel Proust beantwoordde ze ooit in een vriendenboekje, nu geeft De Morgen er een eigenzinnige draai aan. Twintig directe vragen, evenzoveel openhartige antwoorden. Vandaag: StuBru’s festivalreporter Flo Windey (23). Wie is zij in het diepst van haar gedachten?
  [naar artikel]
 15. Ecuadoriaans ex-president na aanhoudingsbevel: "Ik heb vertrouwen in de Belgische autoriteiten" (16/07/2018 - De Morgen)
  Een Ecuadoriaanse rechter zoekt hem, De Morgen vond hem. Rafael Correa, 10 jaar president van Ecuador, woont op een flat in Louvain-la-Neuve. "Hij moet zich laten uitleveren", zegt een Latijns-Amerika-expert. "Een fair proces is in Ecuador niet meer mogelijk", zegt Correa. 
  [naar artikel]
 16. Piet Huysentruyt: "Van werken ga je wél dood" (10/06/2018 - De Morgen)
  De Franse schrijver Marcel Proust beantwoordde ze ooit in een vriendenboekje, nu geeft De Morgen er een eigenzinnige draai aan. Dertig directe vragen, ­evenzoveel openhartige antwoorden. Vandaag: Piet Huysentruyt (55). Wie is hij in het diepst van zijn gedachten? 
  [naar artikel]
 17. "Fikry", zei de koning van Marokko, "het wordt tijd dat je iets doet voor je land" (21/08/2018 - De Morgen)
  Fikry El Azzouzi is schrijver van Drarrie in de nacht, Malcolm X en Ayoub.
  [naar artikel]
 18. Blatter: "Sarkozy vroeg Platini om voor Qatar te stemmen" (24/05/2018 - Sporza)
  Sepp Blatter wijst in zijn boek "Mijn waarheid" met een beschuldigende vinger naar de voormalige president van Frankrijk, Nicolas Sarkozy, als het WK 2022 in Qatar ter sprake komt.
  [naar artikel]
 19. De mama van Xander De Rycke was een alcoholiste: "Ze heeft een gat in mijn hart nagelaten dat nooit meer op te vullen is" (12/08/2018 - De Morgen)
  De Franse schrijver Marcel Proust beantwoordde ze ooit in een vriendenboekje, nu geeft De Morgen er een eigenzinnige draai aan. Twintig directe vragen, evenzoveel openhartige antwoorden. Vandaag: comedian Xander De Rycke (30). Wie is hij in het diepst van zijn gedachten? 
  [naar artikel]
 20. "Wereldleiders die klimaatverandering ontkennen moeten naar psychiatrische instelling" (31/08/2018 - De Morgen)
  De Samoaanse premier Tuilaepa Sailele stelde gisteren tijdens een bezoek aan Sydney dat "elke wereldleider die niet gelooft in klimaatverandering  naar een psychiatrische instelling zou moeten worden gestuurd". Hij wees nadrukkelijk met de vinger naar India, China en de VS als grote verantwoordelijken voor de huidige situatie.
  [naar artikel]
 21. Benalla: "Beelden zijn verspreid om Macron in diskrediet te brengen" (26/07/2018 - De Morgen)
  Alexande Benalla, de gewezen veiligheidsverantwoordelijke van Frans president Emmanuel Macron, geeft in een interview met Le Monde toe dat hij "een fout gemaakt" heeft door betogers hardhandig aan te pakken tijdens een 1 meimanifestatie. Maar hij betreurt dat de beelden van het incident "gebruikt worden om Macron te schaden".
  [naar artikel]
 22. Felix Van Groeningen: "In Hollywood mag je niet laten merken dat je twijfelt, anders ben je dood" (15/06/2018 - De Morgen)
  Eind dit jaar is Beautiful Boy, de eerste Hollywoodfilm van regisseur Felix Van Groeningen, te zien. Een intieme en heftige prent over het vaderschap, opvoeding en alles wat er mis kan gaan. Intussen is hij zelf voor het eerst papa ­geworden. "Het gaat super. Soms komen de dingen samen."
  [naar artikel]
 23. Unia-directeur Els Keytsman heeft een donorkind: "'Mama, ik wil eigenlijk een papa', zei mijn zoontje" (26/08/2018 - De Morgen)
  De Franse schrijver Marcel Proust beantwoordde ze ooit in een vriendenboekje, nu geeft De Morgen er een eigenzinnige draai aan. Twintig directe vragen, evenzoveel openhartige antwoorden. Vandaag: Unia-directeur Els Keytsman (45). Wie is zij in het diepst van haar gedachten? 
  [naar artikel]
 24. "Wil je mijn pannenkoeken komen proeven?": ook Europees Parlement heeft een #MeToo-probleem (09/10/2018 - De Morgen)
  In het Europees Parlement blijken seksuele intimidatie en zelfs aanranding schering en inslag. Een groep medewerkers publiceert anonieme maar geverifieerde voorbeelden op een blog, als drukkingsmiddel om tot een cultuurwijziging te komen. "We willen geen heksenjacht, maar dit is de enige manier." 
  [naar artikel]
 25. Christine Van Broeckhoven: "Wetenschapper zijn en blijven, dat vergt moed" (03/06/2018 - De Morgen)
  De Franse schrijver Marcel Proust beantwoordde ze ooit in een vriendenboekje, nu geeft De Morgen er een eigenzinnige draai aan. Dertig directe vragen, ­evenzoveel openhartige antwoorden. Vandaag: professor Christine Van Broeckhoven (65). Wie is zij in het diepst van haar gedachten? 
  [naar artikel]
 26. In Temse zijn de kaaien gekaapt met "een geur van vriendjespolitiek" (27/09/2018 - De Morgen)
  Het mooiste publieke plekje van Temse is sinds kort in privébezit. Het resultaat van bijzondere toevalligheden en 150.000 euro steun van de gemeente aan een vriend van de schepen van Financiën. "Tja, ik ken die man al van de kleuterklas."
  [naar artikel]
 27. "Dit is zo beschamend!" Rode Duivels en andere sporters reageren na de overwinning van Trump (09/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  "De wereld op zijn kop", "arm Amerika" en "zo beschamend". Verschillende sporters geven op Twitter hun mening over de verkiezingsoverwinning van nieuwe president Donald Trump.
  [naar artikel]
 28. Tsipras neemt "politieke verantwoordelijkheid van tragedie" (27/07/2018 - De Morgen)
  De Griekse premier Alexis Tsipras heeft "de politieke verantwoordelijkheid van de tragedie" genomen van de dodelijke branden ten oosten van Athene. Hij deed dit in een toespraak voor zijn ministerraad. Bij de branden vielen tot dusver 87 doden, onder wie een Belg.
  [naar artikel]
 29. "Toen besefte ik: moeder weet wat er gebeurd is": experts en slachtoffers over kindermishandeling (09/06/2018 - De Morgen)
  In Nederland is het "het grootste geweldsprobleem van het land". Hoeveel kinderen in België worden mishandeld, weet niemand – er wordt geen significant onderzoek naar gedaan. "Het maakt mensen – inclusief onze politici – bang."
  [naar artikel]
 30. Frankrijk niet opgezet met uitspraken Trump over terreur in Parijs: "beschamend en obsceen" (05/05/2018 - De Morgen)
  In Frankrijk wordt boos gereageerd op de toespraak van de Amerikaanse president Donald Trump bij wapenlobby NRA. Hij speelde na hoe terroristen hun gijzelaars ombrachten in concertzaal Bataclan. "Beschamend en obsceen", oordeelt François Hollande, die tijdens de aanslagen in 2015 president was van Frankrijk.
  [naar artikel]
 31. Frankrijk "niet bereid te betalen" voor Europa van populisten (30/08/2018 - De Morgen)
  Frankrijk "is niet bereid te betalen" voor Europese landen die de "grondbeginselen" van de Europese Unie niet respecteren. Dat zei de Franse minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian gisteren, negen maanden voor de Europese verkiezingen. Le Drian verwees in het bijzonder naar Polen en Hongarije. Hij deed de uitspraken voor de Franse ambassadeurs die in Parijs waren bijeengekomen.
  [naar artikel]
 32. Steeds meer mensen laten hun maag verkleinen: "Die goesting snijden ze niet weg, hè" (28/09/2018 - De Morgen)
  Maagverkleiningen zitten in de lift. In vijf jaar tijd steeg het aantal vermagerings­operaties met de helft. Maar wat voor velen een simpele schoonheidsoperatie lijkt, is voor de patiënten vaak een levens­lange strijd. "Mijn ogen zijn nog altijd groter dan mijn buik."
  [naar artikel]
 33. Orwell (20/01/2017 - De Morgen)
  Joachim Pohlmann is woord­voerder van Bart De Wever (N-VA) en schrijver van "Een unie van het eigen". Zijn column verschijnt wekelijks.
  [naar artikel]
 34. Michaël De Cock: "De redenering van Holslag is gewoon plat racisme" (23/09/2018 - De Morgen)
  Schrijver Marcel Proust beantwoordde ze ooit in een vriendenboekje, nu geeft De Morgen er een eigenzinnige draai aan. Vijfentwintig directe vragen, evenzoveel openhartige antwoorden. Vandaag: Michael De Cock (45), acteur en artistiek leider van de Koninklijke Vlaamse Schouwburg. Wie is hij in het diepst van zijn gedachten?
  [naar artikel]
 35. De Block: "Misschien is bij de voorzitter zelf de dash er een beetje uit" (07/05/2018 - De Morgen)
  Minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld) voelt zich niet aangesproken door de vaststelling van N-VA-voorzitter Bart De Wever dat "de dash" een beetje uit de regeringsploeg is. Rond de regeringstafel ziet de liberale politica naar eigen zeggen immers geen probleem. Dat zei ze in De Ochtend op Radio 1.
  [naar artikel]
 36. Judith Sargentini, luis in de pels van Orbán: "Ik kan maar beter een tijdje niet naar Hongarije gaan" (07/10/2018 - De Morgen)
  Haar rapport over de bedreigde rechtsstaat in Hongarije leidde tot een lawine aan haatmail en bedreigingen. Nederlands Europarlementariër Judith Sargentini (44) over het politieke gevecht van haar leven. "Dit is een aantasting van het?Europees Parlement."
  [naar artikel]
 37. UGent-professor Stijn Baert: "Ergens ben ik ervan overtuigd dat ik weleens op m'n 42ste zou kunnen overlijden" (29/07/2018 - De Morgen)
  De Franse schrijver Marcel Proust beantwoordde ze ooit in een vriendenboekje, nu geeft De Morgen er een eigenzinnige draai aan. Twintig directe vragen, evenzoveel openhartige antwoorden. Vandaag: arbeids­econoom Stijn Baert (34). Wie is hij in het diepst van zijn gedachten?
  [naar artikel]
 38. "Bijna brexit" in Ashford: "Alsof je aan het stuur zit en plots in de passagiersstoel belandt" (25/02/2019 - VRT NWS)
  Over een maand zouden de Britten uit de Europese Unie moeten stappen zoals gepland. Maar de politieke onzekerheid maakt velen bang voor het doemscenario: een brexit zonder akkoord. Onze ploegen trekken deze week door het Verenigd Koninkrijk van zuidoost naar noordwest om de vinger aan de Britse pols te houden. We beginnen aan de Britse zuidkust, op een boogscheut van Frankrijk. Hoe zal de bloeiende handel over het Kanaal verlopen wanneer er geen deal zou komen? 
  [naar artikel]
 39. Britse kranten: "Een aanval op onze democratie, terreur in het hart van de macht" (23/03/2017 - De Redactie)
  De Britse kranten brengen "hun 22/03" op de voorpagina en zien vooral de symboliek van de plaats van de aanslag: Westminster, het Britse parlement.
  [naar artikel]
 40. Vlaanderens meest toonaangevende kunstenaar: "Plots zag ik een groep mannen mijn vrouw in een trein sleuren" (16/09/2018 - De Morgen)
  Schrijver Marcel Proust beantwoordde ze ooit in een vriendenboekje, nu geeft De Morgen er een eigenzinnige draai aan. Vijfentwintig directe vragen, evenzoveel openhartige antwoorden. Vandaag: kunstenaar Koen Vanmechelen (53). Wie is hij  in het diepst van zijn gedachten?
  [naar artikel]
 41. Wat zeggen de Britse kranten op 30 maart, na de derde "Nay" voor brexit? "Marteling", "verraad", "fiasco" (30/03/2019 - VRT NWS)
  Het Britse parlement stemde vrijdag voor de derde keer het akkoord weg dat premier Theresa May onderhandeld heeft over de brexit, de uitstap uit de Europese Unie. De chaos is compleet, wat er nu kan en moet gebeuren is nog koffiedik kijken. Ook voor de Britse kranten. De ene is al wat explicieter dan de andere op zijn voorpagina. Een bloemlezing.
  [naar artikel]
 42. Jonas Geirnaert en Julie Mahieu over 'De dag': "Woestijnvis liet ons eerst een seizoen van 'De ideale wereld' maken" (07/05/2018 - De Morgen)
  Hoewel het voorlopig enkel te bekijken is door Telenet-abonnees, is De dag nu al een absolute hit. In de eerste drie weken werd de reeks al 500.000 keer opgevraagd. "We broeden al op een volgende project, maar het zal niet zo heavy zijn", vertelden de makers tijdens de FFG Talkies.
  [naar artikel]
 43. "De best bewaakte redactie ooit was die van ‘Charlie Hebdo’, weet je nog?" (30/06/2018 - De Morgen)
  Misdaadjournalist Paul Vugts (44) van de Nederlandse krant Het Parool wordt 24/24 door de politie beschermd tegen de mocro-maffia, die dinsdag een aanslag pleegde tegen de krant De Telegraaf. "Ik behoor niet tot degenen die nu één rechte lijn richting afgrond zien. Dit houdt ooit op."
  [naar artikel]
 44. Topman VN-hulporganisatie over crisis: "Je kunt 5 miljoen Palestijnen niet zomaar wegdenken" (15/10/2018 - De Morgen)
  VN-organisatie UNRWA, die hulp biedt aan Palestijnse vluchtelingen in het Midden-Oosten, is hard op zoek naar geldschieters. "We maken een ongekende crisis door in ons bijna 70-jarig bestaan", zegt topman Pierre Krähenbühl in een interview met de Volkskrant.  
  [naar artikel]
 45. "Als ik word afgezet, crasht de beurs": experts hekelen "bangmakerij" van Trump (24/08/2018 - De Morgen)
  Tot verbijstering van experts 'waarschuwt' de Amerikaanse president Trump dat de economie instort als hij zou worden gedwongen af te treden. "Als ik ooit word afgezet, zullen de beurzen crashen. Ik denk dat iedereen dan erg arm zal worden", zegt hij donderdag in een interview met tv-zender Fox News. 
  [naar artikel]
 46. Youssef Kobo: "Tegen ­jongeren die moedeloos rondhangen, zeg ik altijd: de periode van klagen en zagen is voorbij" (06/05/2018 - De Morgen)
  De Franse schrijver Marcel Proust beantwoordde ze ooit in een vriendenboekje, nu geeft De Morgen er een eigenzinnige draai aan. Dertig directe vragen, ­evenzoveel openhartige antwoorden. Vandaag: Youssef Kobo (29), sociaal ondernemer en opinie­maker. Wie is hij in het diepst van zijn gedachten?
  [naar artikel]
 47. Jan Blommaert over internet en politiek: "De PVDA, dat zijn dus de sossen van vroeger" (31/08/2018 - De Morgen)
  Hij wordt er moe van, zegt hij, van telkens opnieuw dezelfde discussies te voeren. Toch heeft Jan Blommaert, oud-strijder in het politieke debat, nog niets van zijn scherpte verloren. "Hoever moet de sp.a nog zakken voor ze zal begrijpen wat haar probleem is? De partij is naar de vaantjes geholpen." 
  [naar artikel]
 48. [VIDEO] - "Wat Groen nu doet, maakt de politiek kapot" (13/02/2017 - De Redactie)
  Bart De Wever (N-VA) heeft in "Terzake" gereageerd op de commotie rond vergoedingen die politici krijgen voor hun zitjes in allerlei besturen. Hij wees met een beschuldigende vinger naar Groen.
  [naar artikel]
 49. Dave Sinardet: "Het einde van België was de start van mijn carrière" (27/05/2018 - De Morgen)
  De Franse schrijver Marcel Proust beantwoordde ze ooit in een vriendenboekje, nu geeft De Morgen er een eigenzinnige draai aan. Dertig directe vragen, ­evenzoveel openhartige antwoorden. Vandaag: politicoloog Dave Sinardet (42). Wie is hij in het diepst van zijn gedachten?
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.