Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

01 December 2021
06:32 uur

Rusland test experimenteel neusvaccin tegen Covid-19. Eerste proefpersoon? Vladimir Poetin

Express

25/11/2021 - 08:33

Lees dit artikel: Rusland test experimenteel neusvaccin tegen Covid-19. Eerste proefpersoon? Vladimir Poetin In een poging de Russische bevolking ervan te overtuigen zich te laten inenten, heeft president Vladimir Poetin de rol van proefkonijn gespeeld door zich een intranasale vaccinatie tegen het coronavirus te laten toedienen. Het Russisch neusvaccin zit nog in de testfase. Dat meldde het Russische staatspersbureau TASS, en werd overgenomen door onder meer de Moscow […] Lees dit artikel: Rusland test experimenteel neusvaccin tegen Covid-19. Eerste proefpersoon? Vladimir Poetin


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vladimir Poetin 20 jaar aan de macht in Rusland: hoe kijken jongeren naar hun president? (31/12/2019 - VRT NWS)
  Al 20 jaar is Vladimir Poetin de sterke man in Rusland. Voor de meeste Russen is een Rusland zónder Poetin ondenkbaar. Zeker voor de "Generatie Poetin": jongeren die onder Poetin geboren en getogen zijn. Maar hoe kritisch zijn zij voor hun president? En wie of wat zal er volgens hen ná Poetin komen? VRT NWS vroeg het aan studenten in Moskou.
  [naar artikel]
 2. Vladimir Poetin: “Rusland verwelkomt Japanse investeringen op de Koerilen” (03/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Vladimir Poetin: “Rusland verwelkomt Japanse investeringen op de Koerilen” Rusland wil de economie van de Koerilen, een eilandengroep in de Stille Oceaan, stimuleren. Bedrijven die in de regio willen investeren, zullen dan ook op belangrijke fiscale voordelen kunnen rekenen. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin op een economisch forum in Vladivostok, een stad in het Russische Verre Oosten, gezegd. Poetin zegt daarbij ook […] Lees dit artikel: Vladimir Poetin: “Rusland verwelkomt Japanse investeringen op de Koerilen”
  [naar artikel]
 3. 'Rusland heeft coronavaccin', zegt Poetin (11/08/2020 - Knack)
  Rusland heeft als eerste land een vaccin tegen het coronavirus geregistreerd. Dat heeft president Vladimir Poetin dinsdag verklaard.
  [naar artikel]
 4. Na twintig jaar in het zadel: blijft Vladimir Poetin nóg langer president van Rusland? (10/03/2020 - VRT NWS)
  In Rusland heeft het parlement zich vandaag een tweede keer gebogen over het voorstel van president Vladimir Poetin om de grondwet aan te passen. Een partijgenote van Poetin diende ook een amendement in op het wetsvoorstel, dat Poetin toe zou laten om nog een keer deel te nemen aan de presidentsverkiezingen in 2024. De Russische president is op zich niet tegen dat amendement, verklaarde hij, maar het moet wel eerst goedgekeurd worden door het Grondwettelijk Hof.
  [naar artikel]
 5. President Poetin: “Alle Russische coronavaccins werken” (10/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische president Vladimir Poetin heeft dinsdag gezegd dat alle Russische vaccins tegen Covid-19 “effectief zijn”. Dat meldt het Russische persbureau RIA Novosti. Volgens Poetin zal Rusland binnenkort ook een derde vaccin registreren.
  [naar artikel]
 6. Van vechtersbaas tot ongeslagen leider van Rusland: wat u moet weten over Vladimir Poetin (15/03/2018 - VRT NWS)
  Vladimir Poetin. Geen mens ter wereld die niet weet over wie het gaat. De huidige president van de Russische Federatie is een fenomeen, een ongeslagen icoon. De 65-jarige Poetin komt al voor de vierde keer op om verkozen te worden als president van Rusland. Niemand twijfelt eraan dat het hem ook deze keer zal lukken. "Een sterke president - een sterk Rusland", luidt zijn verkiezingsslogan. En de sterkste? Poetin natuurlijk.  
  [naar artikel]
 7. Rusland test hypersonische raket (07/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Rusland heeft een succesvolle test uitgevoerd met een nieuwe hypersonische raket. Dat maakte de Russische stafchef, Valery Gerasimov, woensdag bekend op de 68ste verjaardag van president Vladimir Poetin.
  [naar artikel]
 8. De grote Covid-leugen van Poetin. En hoe die leidde tot een pak meer coronadoden (12/04/2021 - Express)
  Het officiële dodental voor het coronavirus in Rusland is net geen 103.000. Maar er stierven minstens 400.000 meer mensen tijdens de pandemie dan werd gemeld in de meest geciteerde officiële statistieken van Rusland. Niet al die sterfgevallen waren noodzakelijkerwijs het gevolg van het virus. Maar ze tonen wel dat de bewering van president Vladimir Poetin […] The post De grote Covid-leugen van Poetin. En hoe die leidde tot een pak meer coronadoden appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 9. Rusland pakt uit met eerste coronavaccin, dochter van Poetin bij de testpersonen: “Zo snel? Dit is de doos van Pandora” (11/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland heeft als eerste natie een afgewerkt coronavaccin klaar. Dat beweert de Russische president Vladimir Poetin althans. Om de efficiëntie...
  [naar artikel]
 10. Rusland keurt nu ook tweede vaccin tegen coronavirus goed (14/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland heeft goedkeuring verleend aan een tweede Covid-19-vaccin. Dat kondigde een opgetogen president Vladimir Poetin woensdag aan tijdens een regeringsvergadering.
  [naar artikel]
 11. Rusland keurt ook tweede vaccin tegen coronavirus goed (14/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland heeft goedkeuring verleend aan een tweede Covid-19-vaccin. Dat kondigde een opgetogen president Vladimir Poetin woensdag aan tijdens een regeringsvergadering.
  [naar artikel]
 12. Jan Balliauw in Kamtsjatka: "Vladimir Poetin is populair in het verre oosten van Rusland" (15/03/2018 - VRT NWS)
  Aan de vooravond van de presidentsverkiezingen in Rusland heeft Jan Balliauw het meest oostelijke gebied van Rusland bezocht. "Hier begint Rusland, staat er op een monument in de buurt van de luchthaven, maar je zou ook kunnen zeggen dat Rusland hier eindigt. Toch is Vladimir Poetin bijzonder populair in het oosten van Rusland", zegt Jan Balliauw.
  [naar artikel]
 13. Rusland claimt met Spoetnik V overwinning in vaccinrace (11/08/2020 - De Tijd)
  21:20 De Russische overheid heeft een vaccin tegen Covid-19 goedgekeurd. Volgens president Vladimir Poetin biedt het een effectieve bescherming tegen het coronavirus.
  [naar artikel]
 14. Eerste resultaten van referendum in Rusland zijn binnen: Vladimir Poetin blijft allicht tot 2036 president (01/07/2020 - VRT NWS)
  In Rusland zijn de eerste resultaten van het referendum over de hervorming van de grondwet bekend. De Russische president Vladimir Poetin lijkt af te stevenen op een grote overwinning. Hierdoor kan hij tot 2036 aan de macht blijven. Dat de hervorming met een ruime meerderheid zou goedgekeurd worden, werd voorspeld in de peilingen.
  [naar artikel]
 15. Hoe covid-19 Poetin politieke problemen bezorgt (22/04/2020 - Knack)
  In de aanpak van het coronavirus in Rusland laat Vladimir Poetin het vuile werk over aan Sergej Sobjanin, de burgemeester van Moskou. Manifesteert Sobjanin zich als mogelijke troonopvolger?
  [naar artikel]
 16. Rusland geeft eerste coronavaccin de naam 'Spoetnik V' (11/08/2020 - Knack)
  Rusland heeft als eerste land een vaccin tegen het coronavirus geregistreerd. Dat heeft president Vladimir Poetin dinsdag verklaard.
  [naar artikel]
 17. Vladimir Poetin kondigt “week zonder werken” aan in strijd tegen coronavirus (20/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Russische president Vladimir Poetin heeft gelast de week van 30 oktober tot 7 november tot een week van betaalde vakantie om te vormen, om de moordende coronacrisis in Rusland te beteugelen.
  [naar artikel]
 18. Waarom houden de Russen zo van Vladimir Poetin? Zes vragen over de Russische verkiezingen (19/03/2018 - VRT NWS)
  Vladimir Poetin volgt zichzelf op als president van Rusland. Met 76,6 procent van de stemmen doet hij dat ook nog eens met zijn beste verkiezingsresultaat ooit. Hoe komt het dat de Russen zo massaal voor Poetin stemmen en welke invloed heeft deze overtuigende winst op de band tussen Rusland en het Westen? Ruslandkenner Jan Balliauw geeft tekst en uitleg vanuit Moskou.
  [naar artikel]
 19. Experimenteel medicijn doeltreffend tegen Covid-19, aldus producent Eli Lilly (17/09/2020 - Express)
  Eli Lilly, een Amerikaans farmaceutisch bedrijf, zei gisteren dat zijn experimenteel medicijn genaamd LY-CoV555 een antiviraal effect heeft op covid-19.... The post Experimenteel medicijn doeltreffend tegen Covid-19, aldus producent Eli Lilly appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 20. Russische president Poetin: "Rusland registreert als eerste land vaccin tegen coronavirus" (11/08/2020 - VRT NWS)
  Rusland heeft als eerste land een vaccin tegen het coronavirus geregistreerd. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin bekendgemaakt. Een van zijn dochters heeft het vaccin getest, zegt Poetin ook, en ze heeft er goed op gereageerd.
  [naar artikel]
 21. Poetin zegt als eerste een vaccin tegen het coronavirus te hebben (11/08/2020 - De Morgen)
  Rusland heeft als eerste land een vaccin tegen het coronavirus goedgekeurd. Dat heeft president Vladimir Poetin vandaag verklaard. Toch rijzen er wereldwijd vragen over de veiligheid ervan. Dat schrijft The Washington Post.
  [naar artikel]
 22. Poetin: “Rusland wil dialoog met VS voortzetten als ook Washington daartoe bereid is” (17/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische president Vladimir Poetin heeft donderdag gezegd dat hij bereid is de dialoog met de Verenigde Staten voort te zetten als ook Washington daartoe bereid is. Woensdag vond in het Zwitserse Genève de eerste topontmoeting tussen de Amerikaanse president Joe Biden en Vladimir Poetin plaats.
  [naar artikel]
 23. Vladimir Poetin wint overtuigend de Russische presidentsverkiezingen (18/03/2018 - VRT NWS)
  In Rusland is Vladimir Poetin zoals verwacht opnieuw verkozen tot president. Hij mag aan een vierde ambtstermijn beginnen. Volgens verschillende exitpolls haalt hij meer dan 70 procent van de stemmen.
  [naar artikel]
 24. Rusland kreunt onder aanhoudende protesten: 5.000 pro-Navalny betogers opgepakt (01/02/2021 - Express)
  In alle elf tijdzones van Rusland werden zondag opnieuw protesten tegen president Vladimir Poetin gehouden. Meer dan 5.000 demonstranten die zich uitspraken tegen de opsluiting van oppositieleider Alexei Navalny werden aangehouden. Een nieuwe week vol onrust breekt aan voor Rusland. De protestbeweging tegen president Vladimir Poetin blijft onverbiddelijk aanzwellen. Het entourage van Alexei Navalny, een […] The post Rusland kreunt onder aanhoudende protesten: 5.000 pro-Navalny betogers opgepakt appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 25. Vladimir Poetin legt eed af als president (07/05/2018 - Knack)
  Vladimir Poetin heeft maandag in het Kremlin in Moskou voor de vierde keer de eed afgelegd als president van Rusland.
  [naar artikel]
 26. Rusland strooit weer met nepnieuws: ‘Covid-19 is biologisch wapen van VS’ (27/03/2020 - De Morgen)
  Terwijl president Vladimir Poetin medische hulp stuurt naar Italië, verspreiden Russische media verzinsels over het coronavirus. Of hoe Rusland ook deze crisis probeert uit te buiten.
  [naar artikel]
 27. Waarom gaat Charles Michel op bezoek bij Vladimir Poetin?  (30/01/2018 - VRT NWS)
  Premier Charles Michel praat vandaag met de Russische president Vladimir Poetin. Is er een dooi op komst in de gespannen relaties tussen België en Rusland? Of tussen Europa en Rusland? Na een periode van bijna 4 jaar met veel wederzijdse verwijten en beschuldigingen en na de overwinning van Donald Trump, beseft Europa dat het de dialoog met Rusland opnieuw op gang moet trekken.  
  [naar artikel]
 28. Erdogan spreekt donderdag met Poetin in Rusland (02/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan trekt donderdag naar Rusland. HIj zal er met de Russische president Vladimir Poetin spreken over de escalerende spanningen in het noordwesten van Syrië. In dat gebied voert Ankara een offensief tegen Damascus. Rusland is een van de belangrijkste bondgenoten van de Syrische overheid.
  [naar artikel]
 29. Officieel: Poetin trekt Rusland terug uit nucleair wapenverdrag (04/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische president Vladimir Poetin heeft vandaag een decreet ondertekend om de deelname van Rusland aan het INF-verdrag met de Verenigde Staten...
  [naar artikel]
 30. Dit WK is meer dan een voetbaltornooi, het is een geopolitiek cadeau aan Vladimir Poetin (14/06/2018 - VRT NWS)
  Vandaag start in Rusland het WK Voetbal. En van bij zijn aankomst op de luchthaven, merkte onze expert Oost-Europa Jan Balliauw meteen hoe belangrijk het Wereldkampioenschap voetbal is voor Rusland: het is dan ook een gouden kans voor president Vladimir Poetin om te tonen welke belangrijke rol Rusland speelt in de wereld. "Meer dan een voetbaltoernooi is het WK een geopolitiek spel. "
  [naar artikel]
 31. Vladimir Poetin bezoekt grote militaire oefening Zapad (18/09/2017 - VRT NWS)
  De Russische president Vladimir Poetin heeft een bezoek gebracht aan het coördinatiecentrum van de militaire oefening Zapad in het noordwesten van Rusland en Wit-Rusland. De militaire oefening is de grootste in de buurt van Oost-Europa sinds de annexatie van de Krim in 2014. 
  [naar artikel]
 32. Rusland test strijdplan tegen klimaatverandering uit op afgelegen eiland (19/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische president Vladimir Poetin heeft de klimaatverandering lang weggewuifd. De verscheidene bosbranden, het noodweer en de buitenlandse druk lijken daar enigszins verandering in gebracht te hebben. Tegen 2060 wil Rusland klimaatneutraal zijn. En het plan van aanpak, dat wordt momenteel al uitgetest op een afgelegen eiland in het verre oosten.
  [naar artikel]
 33. Poetin vraagt Italië om zich uit te spreken  voor herstel van relaties tussen de EU en Rusland (04/07/2019 - VRT NWS)
  De Russische president Vladimir Poetin is op staatsbezoek in Italië. Tijdens een persconferentie in Rome sprak hij de hoop uit dat Italië zich duidelijk zou uitspreken voor het herstellen van volwaardige relaties tussen de Europese Unie en Rusland. Italië moet helpen om Brussel ervan te overtuigen dat de sancties tegen Rusland een vergissing waren, zei Poetin.
  [naar artikel]
 34. Poetin hekelt bangmakerij in VS over Rusland (17/09/2016 - De Tijd)
  15:39 De Russische president Vladimir Poetin heeft zware kritiek geuit op pogingen Rusland in de Amerikaanse presidentsverkiezingen af te schilderen als 'evil empire', het rijk van het kwaad.
  [naar artikel]
 35. Vladimir Poetin wint Russische presidentsverkiezingen (18/03/2018 - Knack)
  De Russische president Vladimir Poetin is zondag, zoals verwacht, herverkozen. Hij kan een vierde en laatste ambtstermijn aansnijden. Volgens de eerste exitpolls van peilingbureau VTsJoeM kreeg Poetin 73,9 procent van de stemmen achter zijn naam. Een andere exitpoll geeft Poetin 71,9 procent.
  [naar artikel]
 36. Biden vs. Poetin, ronde 1: eerste clash draait rond kernwapenakkoord (23/01/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De eerste internationale uitdaging van kersvers Amerikaans president Joe Biden is er meteen een delicate. Hij wil een vuist maken tegen het Rusland van Vladimir Poetin, maar tegelijk moet hij ook tot een akkoord komen over de verlenging van het laatste kernwapenakkoord. Anders dreigt een nieuwe wapenwedloop.
  [naar artikel]
 37. Poetin: ‘Rusland heeft een vaccin tegen corona, mijn dochter kreeg het al’ (11/08/2020 - Express)
  De Russische president Vladimir Poetin zegt dat zijn land een vaccin tegen het coronavirus heeft ontwikkeld. Dat verklaarde hij op... The post Poetin: ‘Rusland heeft een vaccin tegen corona, mijn dochter kreeg het al’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 38. Vladimir Poetin pleit voor "onafhankelijk" antidopingsysteem in Rusland (01/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  President Vladimir Poetin heeft opgeroepen tot de creatie van een "onafhankelijk" antidopingsysteem in Rusland. Hij ontkende nogmaals dat er in
  [naar artikel]
 39. Vladimir Poetin genomineerd voor Nobelprijs voor de Vrede (13/04/2019 - De Morgen)
  Een Russische academie draagt Vladimir Poetin, de president van Rusland, voor als kandidaat voor de belangrijkste vredesprijs.
  [naar artikel]
 40. Vladimir Poetin boos om uitsluiting Rusland van Olympische Spelen: “Dit is politiek gemotiveerd” (10/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  De beslissing van het Wereldantidopingagentschap (WADA) om Rusland vier jaar uit te sluiten van Olympische Spelen is “politiek gemotiveerd”. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin verklaard. Volgens hem is de beslissing “in strijd met het olympisch handvest”.
  [naar artikel]
 41. Poetin plant reactie op Amerikaanse sancties “die indruisen tegen internationaal recht” (27/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  President Vladimir Poetin heeft de geplande Amerikaanse sancties tegen Rusland als “onverenigbaar met het volkenrecht” veroordeeld en tegenmaatregelen aangekondigd. “Wij zijn steeds erg voorzichtig en geduldig, maar ooit moeten we antwoorden”, zei Poetin donderdag tijdens een bezoek aan Finland. “Het is onmogelijk om deze vulgariteiten eindeloos vol te houden”, zei hij volgens het persbureau Interfax. Hij beticht de Verenigde Staten ervan Rusland al geruime tijd te provoceren.
  [naar artikel]
 42. Hoe Poetin er op gewiekste wijze in slaagde al die grote kampioenschappen naar Rusland te halen (13/06/2018 - De Morgen)
  Als man van het ruwe ijshockey heeft hij weinig met futbol, maar Vladimir Vladimirovitsj Poetin wil meetellen in de sportwereld. En dus zal/moet de World Cup in Rusland af zijn.
  [naar artikel]
 43. Poetin ondertekent wet die openbaar leven in Rusland sterk beperkt (01/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische president Vladimir Poetin heeft in de strijd tegen het coronavirus woensdag wetgeving ondertekend die zware beperkingen oplegt aan het...
  [naar artikel]
 44. Rusland kiest, Poetin zegezeker (18/03/2018 - De Tijd)
  09:31 Rusland kiest vandaag een nieuwe president en niemand twijfelt eraan dat dat Vladimir Poetin zal zijn. Ook hijzelf niet.
  [naar artikel]
 45. Top Poetin-Biden: Rusland wil ‘rechten van de Amerikaanse oppositie’ bespreken (02/06/2021 - De Morgen)
  Rusland heeft geen hoge verwachting van het eerste topoverleg tussen president Vladimir Poetin en zijn Amerikaanse ambtsgenoot Joe Biden. ‘We proberen niet de indruk te wekken dat er een doorbraak zal komen’, zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov.
  [naar artikel]
 46. Voor- en tegenstanders Poetin komen massaal op straat in Rusland (10/04/2019 - De Morgen)
  In Moskou en andere steden in Rusland werd zaterdag opnieuw betoogd tegen de kandidatuur van Vladimir Poetin voor de presidentsverkiezingen. Maar ook Poetins aanhangers kwamen massaal op straat.
  [naar artikel]
 47. Poetin stuurt omstreden pensioenhervorming in Rusland (een beetje) bij (29/08/2018 - VRT NWS)
  Vrouwen in Rusland zullen in de toekomst vijf, en geen acht jaar langer moeten werken. President Vladimir Poetin kondigde die toegeving aan in een zeldzaam tv-optreden. Voor mannen verandert er niets. De pensioenhervorming stuit op massaal protest in Rusland en de populariteitscijfers van de president namen na de aankondiging een steile duik. Maar de hervorming is essentieel, zegt Poetin.
  [naar artikel]
 48. Poetin houdt ordetroepen paraat om in te grijpen in Wit-Rusland (27/08/2020 - De Morgen)
  Rusland houdt een reserve van veiligheidsdiensten achter de hand die kan ingrijpen in buurland Wit-Rusland indien de situatie uit de hand loopt. Dat heeft president Vladimir Poetin donderdag gezegd in een gesprek met de openbare televisiezender.
  [naar artikel]
 49. Voor Rusland is Covid-19 een crisis om uit te buiten: ‘Het is afkomstig uit een Amerikaans lab’ (27/03/2020 - De Morgen)
  Terwijl president Vladimir Poetin medische hulp stuurt naar Italië, verspreiden Russische media verzinsels over het coronavirus. Of hoe Rusland ook deze crisis probeert uit te buiten.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.