Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

01 December 2021
07:22 uur

Huisartsen trekken opnieuw aan de alarmbel: "We kunnen geen dag meer verliezen, met deze strategie geraken we er niet"

VRT NWS

25/11/2021 - 08:53

De huisartsen trekken opnieuw aan de alarmbel: ze vragen strengere coronamaatregelen en een grondige bijsturing van de teststrategie. "Met de huidige strategie gaan we er niet geraken", zegt Roel Van Giel van huisartsenvereniging Domus Medica aan VRT NWS. "Zorgverleners -zowel in de eerste- als in de tweede lijn- slagen er niet meer in om te zorgen voor hun patiënten." Ook de jonge artsen zijn het hiermee eens: "de huisarts is op".


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Huisartsen trekken aan de alarmbel: "Hou je alsjeblieft aan de maatregelen" (27/07/2020 - VRT NWS)
  Huisartsen luiden de alarmbel; al weken blijft het aantal besmettingen in Heusden-Zolder, Beringen en Houthalen-Helchteren stijgen en ze vrezen dat ze het binnenkort niet meer aankunnen. De grote boosdoener? Mensen houden zich niet strikt aan de opgelegde maatregelen.
  [naar artikel]
 2. Huisartsen trekken aan de alarmbel, zelfs zij geraken niet aan mondmaskers (26/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De huisartsen in ons land luiden de noodklok. Door het grote tekort aan mondmaskers, kunnen ze zich niet voldoende beschermen, dat vertellen ze aan...
  [naar artikel]
 3. Huisartsen trekken aan alarmbel: "Wachtposten hebben meer middelen nodig" (23/05/2018 - De Morgen)
  De subsidies die wachtposten krijgen, zijn te krap. Dat klagen Vlaamse huisartsen aan. Ze zijn het beu om voortdurend zelf bij te passen en denken aan acties. "Brandweermannen bekostigen hun kazernes toch ook niet zelf?"
  [naar artikel]
 4. "Als politie en dokters info kunnen uitwisselen, kunnen we veel leed voorkomen" (20/08/2016 - De Redactie)
  Huisartsen vragen opnieuw meer en betere bescherming tijdens huisbezoeken. Het Syndicaat voor Vlaamse Huisartsen wil aan informatie uit politiedatabanken geraken. Minister Geens is het idee genegen, maar wijst erop dat het delen van beroepsgeheim delicaat is.
  [naar artikel]
 5. Vereniging huisartsen luidt alarmbel door coronadrukte: "Water staat ons aan de lippen en het wordt alleen maar erger" (14/09/2020 - VRT NWS)
  De vereniging van huisartsen Domus Medica luidt de alarmbel. Door het grote aantal coronatesten en de vele vragen daarover staat het water hen aan de lippen, klinkt het. "En de situatie voor huisartsen zal alleen maar erger worden de komende weken", zei Roel Van Giel van Domus Medica in "Terzake".
  [naar artikel]
 6. "Huisartsen hebben nog beetje meer informatie nodig om te kunnen stellen dat coronavaccin veilig is" (25/11/2020 - VRT NWS)
  Er komt een communicatiecampagne van de Vlaamse overheid om huisartsen te overtuigen van het nut en de veiligheid van het coronavaccin. Dat meldt Knack. Want uit een enquête van de Artsenkrant blijkt dat op dit moment nog niet alle huisartsen hiervan overtuigd zijn. "Huisartsen hebben gewoon nog een beetje meer informatie nodig om te kunnen stellen dat het veilig is", zegt Dirk Devroey, professor huisartsgeneeskunde.
  [naar artikel]
 7. Varkenssector trekt opnieuw aan de alarmbel: "We maken 30 à 35 euro verlies per varken" (11/10/2021 - VRT NWS)
  De varkenssector maakt momenteel grote verliezen door een combinatie van lage prijzen en steeds stijgende energiekosten en grondstoffenprijzen. Vandaag en morgen zitten de Europese landbouwministers samen in Luxemburg om mogelijke steunmaatregelen te bekijken. "We kunnen dit niet lang meer volhouden. Het is dramatisch", klinkt het.
  [naar artikel]
 8. 15 huisartsen besmet in Sint-Truiden: "Grote problemen als er nog meer besmet geraken" (25/03/2020 - VRT NWS)
  In Sint-Truiden zijn er al 15 huisartsen besmet met het coronavirus. Ze vrezen daar voor een tekort aan huisartsen als er nog meer zouden uitvallen.
  [naar artikel]
 9. CLB's trekken aan alarmbel over bijsturing M-decreet: "Overhaaste maatregelen" (06/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In een open brief trekken 83 Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB's) aan de alarmbel over de geplande bijsturingen aan het M-decreet. "De...
  [naar artikel]
 10. Contacttracers kunnen het niet meer aan (09/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  In volle vierde coronagolf kunnen de Vlaamse contactonderzoekers, die nauwe contacten van besmette personen opdragen zich te laten testen, niet meer volgen. De huisartsen trekken aan de alarmbel omdat zij nu overstelpt worden met vragen.
  [naar artikel]
 11. "Wie nieuwe steunaanvraag doet, moet lang op zijn centen wachten" (09/03/2017 - De Redactie)
  Sinds de uitrol van een nieuw computerprogramma dat "vierkant draait" zouden nieuwe steunaanvragen door iemand met een handicap nauwelijks nog verwerkt geraken. De vaste artsen die voor de bevoegde FOD werken trekken in een open brief aan de alarmbel.
  [naar artikel]
 12. Huisartsen willen nieuwe teststrategie niet volgen: "Legt nog méér druk bij de huisartsen" (27/11/2021 - VRT NWS)
  Huisartsenvereniging Domus Medica is boos omdat mensen die een hoogrisicocontact hebben gehad zich voortaan maar één keer moeten laten testen, in plaats van twee keer. Deze nieuwe teststrategie is niet realiseerbaar, verhoogt de viruscirculatie en de druk op de huisartsen, zegt Roel van Goel van Domus Medica. “Daarom hebben we beslist dat we deze nieuwe strategie niet gaan volgen.”
  [naar artikel]
 13. Huisartsen doen oproep aan werkgevers om geen afwezigheidsattest meer te vragen (17/03/2020 - VRT NWS)
  Een groep huisartsen uit Antwerpen doet een oproep aan de werkgevers om voorlopig geen afwezigheidsattest ("doktersbriefje") meer te vragen als werknemers thuisblijven in deze corona-tijden. Een groot deel van de telefoons die de artsen krijgen, komt van mensen die alleen maar zo'n attest vragen. “Daar kruipt vreselijk veel tijd in, die we niet kunnen gebruiken voor mensen met echte klachten”, zeggen de artsen.
  [naar artikel]
 14. Vanaf volgende week meer gewone raadplegingen bij huisartsen: "Bang afwachten of we voldoende beschermingsmateriaal vinden" (28/04/2020 - VRT NWS)
  Vanaf volgende week mogen huisartsen weer meer patiënten ontvangen in hun praktijk. Ze moeten daarvoor wel de nodige maatregelen nemen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo moeten ze regelmatig ontsmetten en een mondmasker dragen. "De vraag is of we wel aan voldoende materiaal zullen geraken om onszelf te beschermen", zegt huisarts Geert Klaasen uit Ravels
  [naar artikel]
 15. Jonge dokters trekken in open brief aan alarmbel: ‘De huisarts is op’ (25/11/2021 - De Standaard)
  Jong Domus, de vereniging van jonge huisartsen in ons land, trekt aan de alarmbel. In een open brief benadrukt de vereniging dat het voor huisartsen onhaalbaar is om het hoofd boven water te houden tijdens deze vierde coronagolf. ‘We willen terug naar onze zorgtaken, het is genoeg geweest’, klinkt het.
  [naar artikel]
 16. Jonge dokters trekken in open brief aan alarmbel: “De huisarts is op” (25/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  Jong Domus, de vereniging van jonge huisartsen in ons land, trekt aan de alarmbel. In een open brief benadrukt de vereniging dat het voor huisartsen onhaalbaar is om het hoofd boven water te houden tijdens deze vierde coronagolf. “We willen terug naar onze zorgtaken, het is genoeg geweest”, klinkt het.
  [naar artikel]
 17. Jonge dokters trekken in open brief aan alarmbel: “De huisarts is op” (25/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Jong Domus, de vereniging van jonge huisartsen in ons land, trekt aan de alarmbel. In een open brief benadrukt de vereniging dat het voor huisartsen onhaalbaar is om het hoofd boven water te houden tijdens deze vierde coronagolf. “We willen terug naar onze zorgtaken, het is genoeg geweest”, klinkt het.
  [naar artikel]
 18. Jonge dokters trekken in open brief aan alarmbel: “De huisarts is op” (25/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Jong Domus, de vereniging van jonge huisartsen in ons land, trekt aan de alarmbel. In een open brief benadrukt de vereniging dat het voor huisartsen onhaalbaar is om het hoofd boven water te houden tijdens deze vierde coronagolf. “We willen terug naar onze zorgtaken, het is genoeg geweest”, klinkt het.
  [naar artikel]
 19. Woonzorgcentra trekken aan alarmbel: "Iedereen testen want we weten nu niet waarmee we bezig zijn" (29/03/2020 - VRT NWS)
  In woonzorgcentra duiken steeds meer besmettingen met het coronavirus op. Maar er wordt heel weinig getest. Daarom trekken de directeurs van woonzorgcentra nu aan de alarmbel. Ze willen dat iedereen - zowel bewoners als personeel - getest wordt. Op die manier moeten grote uitbraken voorkomen.
  [naar artikel]
 20. Nieuwe richtlijn voor Nederlandse huisartsen: "Stop met wiet voorschrijven als pijnstiller" (02/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) heeft een nieuw standpunt omtrent de omgang met wiet. Het NHG wil dat huisartsen cannabis niet meer...
  [naar artikel]
 21. Slechtnieuwsbrengers politie trekken aan alarmbel: "Sociale media staan al vol voordat wij onze job kunnen doen" (08/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  De slechtnieuwsbrengers van de lokale politie trekken aan de alarmbel. Het zijn zij die na een dodelijk ongeval de familie het slechte nieuws moeten melden. Maar de sociale media maken hun job onmogelijk. Facebook ontploft met foto's van autowrakken luttele seconden na een ongeval. Dat is niet de manier om te vernemen dat uw zoon of dochter overleden is, klinkt het.
  [naar artikel]
 22. Cipiersbonden trekken (opnieuw) aan alarmbel over uniformen: “Zeven jaar wachten op nieuwe uniformbroek” (29/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De vakbonden van de cipiers trekken opnieuw aan de alarmbel over de cipiersuniformen. "Mensen moeten zeven jaar wachten op een nieuwe...
  [naar artikel]
 23. Huisartsen luiden alarmbel: “We zien zelfde alarmsignalen als bij begin van eerste en tweede golf” (17/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Terwijl bijna alle alarmen op het coronadashboard afgaan, trekken ook de huisartsen aan de alarmbel. Net als bij het begin van de eerste en de tweede golf, krijgt huisartsenvereniging Domus Medica verontrustende signalen vanop het veld.
  [naar artikel]
 24. Huisartsen luiden alarmbel: “We zien zelfde alarmsignalen als bij begin van eerste en tweede golf” (17/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Terwijl bijna alle alarmen op het coronadashboard afgaan, trekken ook de huisartsen aan de alarmbel. Net als bij het begin van de eerste en de tweede golf, krijgt huisartsenvereniging Domus Medica verontrustende signalen vanop het veld.
  [naar artikel]
 25. Vlaamse dierenartsen trekken aan alarmbel: "Depressies, burn-outs en donkere gedachten" (29/05/2018 - VRT NWS)
  De Vrije Universiteit Brussel gaat onderzoeken hoe het is gesteld met het welzijn van de Vlaamse dierenartsen. En dat doen ze - volgens de kranten van Mediahuis - op vraag van de dierenartsen zélf. "De klant wordt mondiger en verwacht dat we dag en nacht bijna gratis werken. Zo kunnen we écht niet meer verder."
  [naar artikel]
 26. Standard-ultra's trekken aan alarmbel: "Herkennen onze club niet meer" (16/04/2017 - Sporza)
  De ontglipte zege tegen Union is voor de supporters van Ultras Inferno 1996 de druppel die de emmer doet overlopen: "We willen de ziel van Standard terug"
  [naar artikel]
 27. Contactopsporing loopt mank en huisartsen worden daardoor overbelast: "Niemand kan nog volgen" (08/11/2021 - VRT NWS)
  De contactopsporing loopt mank en huisartsen worden daardoor overbelast. De contactopsporing werd afgebouwd toen de coronacijfers daalden, maar nu de vierde golf volop woedt, kunnen ze niet meer volgen. "Alles komt nu bij de huisartsen terecht", zegt Stefan Teughels van huisartsenvereniging Domus Medica. De zorg voor de patiënten komt mogelijk in gevaar.
  [naar artikel]
 28. Mantelzorgers trekken in nieuw seizoen ‘Pano’ aan alarmbel: “Veroordeeld tot levenslange zorgarbeid” (23/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De eerste 'Pano' van het seizoen is meteen een dwingende, met mantelzorgers die aan de alarmbel trekken. "We worden uitgeperst", klinkt het uit de...
  [naar artikel]
 29. Experts trekken aan de alarmbel en roepen op om scholen volledig te heropenen: “Anders dreigen we een hele generatie te verliezen” (12/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  Nu alles erop wijst dat middelbare scholieren het komende schooljaar nog maandenlang maar week om week in de klas zullen zitten, trekken onderwijsexperts, pediaters en de Kinderrechtencommissaris aan de alarmbel. Ze doen een oproep om scholen begin september maximaal te openen. “Het gaat om veel meer dan alleen leerachterstand. We dreigen een hele generatie te verliezen.”
  [naar artikel]
 30. West-Vlaamse jeugdhuizen trekken aan de alarmbel: "Laat meerdaagse schooluitstappen toe" (26/08/2020 - VRT NWS)
  De West-Vlaamse jeugdverblijven trekken aan de alarmbel. Ze vragen de overheid om ook in het middelbaar en hoger onderwijs schooluitstappen toe te laten van meerdere dagen. Anders dreigen ze financieel in de problemen te komen.
  [naar artikel]
 31. "Oneerlijke concurrentie voor Brugse stadsgidsen" (31/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Brugse stadsgidsen trekken aan de alarmbel. Meer en meer niet-officiële gidsen leiden toeristen rond in de stad. Zij volgden geen officiële
  [naar artikel]
 32. Jeugdrechters en -advocaten trekken aan alarmbel: "Vlaamse regering wil zélf rechter en partij spelen bij hulpverlening" (09/03/2018 - VRT NWS)
  De Unie van Nederlandstalige Jeugdmagistraten en de Unie van Jeugdadvocaten trekken aan de alarmbel over een aanpassing die de Vlaamse regering wil doorvoeren in het jeugddelinquentierecht.  Het gaat over maatregelen die genomen kunnen worden voor jongeren in een problematische thuissituatie. De organisaties hebben over de kwestie een brief geschreven aan de Vlaamse regering. Vanaf januari 2019 komt er een Vlaams jeugddelinquentierecht. 
  [naar artikel]
 33. Volksvertegenwoordigers luiden alarmbel: "Parlementaire controle is dode mus" (22/05/2018 - De Morgen)
  Hoe vrij zijn parlementsleden nog binnen hun eigen partij? De vraag dringt zich op nu leden uit meerderheid en oppositie zelf aan de alarmbel trekken.
  [naar artikel]
 34. Tv-makers trekken aan de alarmbel: "Interesse in Vlaamse programma's is groot, maar geld om ze te maken raakt op" (07/06/2019 - VRT NWS)
  De Vlaamse televisiemakers trekken aan de alarmbel. Veel productiehuizen komen financieel in de problemen, schrijft De Morgen. Het ziet ernaar uit dat er de volgende jaren veel minder Vlaamse programma's zullen gemaakt worden. En dat terwijl programma's van eigen bodem erg gesmaakt worden door het publiek en ook internationaal erkenning krijgen. "Hoe doodjammer is dat", zegt Bruno Wyndaele, de voorzitter van van de beroepsvereniging van Vlaamse Onafhankelijke Film- en Televisiemakers in "De ochtend" op Radio 1.
  [naar artikel]
 35. Huisartsen trekken aan de alarmbel: “Wij kunnen zo niet meer werken” (14/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  Domus Medica vraagt dat iemand het roer in handen neemt om ons land door een mogelijke tweede coronagolf te leiden. Dat doet de huisartsenvereniging na de onduidelijkheid over wat reizigers moeten doen als ze terugkomen uit een regio met code oranje.
  [naar artikel]
 36. Huisartsen trekken aan de alarmbel: “Wij kunnen zo niet meer werken” (14/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Domus Medica vraagt dat iemand het roer in handen neemt om ons land door een mogelijke tweede coronagolf te leiden. Dat doet de huisartsenvereniging na de onduidelijkheid over wat reizigers moeten doen als ze terugkomen uit een regio met code oranje.
  [naar artikel]
 37. Wanneer gaat N-VA voor een nieuwe staatshervorming? "Alleen als we een grote omslag kunnen realiseren. Geen muizenstapjes meer" (17/06/2018 - VRT NWS)
  De N-VA wil nog altijd de stap zetten naar het confederalisme, zegt Vlaams minister-president Geert Bourgois in "De zevende dag" op Eén. "Als we na de federale verkiezingen in 2019 voortregeren met Michel-II is er geen tweederdemeerderheid en is een nieuwe grote staatshervorming niet aan de orde. Maar we moeten de strategie op langere termijn bekijken: geen muizenstapjes meer, maar ineens een grote omslag."
  [naar artikel]
 38. Waarom jagen we Vlaams talent en "dwarsdenkers" weg? (13/02/2018 - VRT NWS)
  Twee professoren in Gent, Stijn Baert en Wouter Duyck, trekken aan de alarmbel over de aanwerving van collega's. "Kweek van eigen bodem" krijgt te weinig kans. "Uitgerekend voor de dwarsdenkers moet de universiteit een thuis kunnen zijn. Er is al zoveel pensée unique in Vlaanderen." Aanleiding is het vertrek van onderzoeker Maarten Boudry omdat hij niet werd aangeworven als academicus.
  [naar artikel]
 39. EU wil duidelijkheid over strategie van regering-May: "Geen minuut te verliezen" (05/02/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/QUB9zZgLBgODAvfHp6XRefOwP7U/diocontent/118305359/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 40. Eén jaar na invoering: helft huisartsen kiest voor elektronisch doktersbriefje, "briefje voor mutualiteit" verdwijnt (06/02/2019 - VRT NWS)
  Bij meer dan 6.000 huisartsen in ons land krijgt u geen papieren document meer dat u - met sticker - naar uw ziekenfonds moet brengen dat dan de consultatie terugbetaalt. De helft van de huisartsen is het afgelopen jaar overgestapt op het e-Attest, dat automatisch naar het ziekenfonds wordt doorgestuurd. Alle betrokken partijen zijn tevreden: de patiënt kan rekenen op een snelle terugbetaling, de huisartsen en de ziekenfondsen hebben minder papierwerk. 
  [naar artikel]
 41. Hogescholen trekken aan alarmbel: "Laat onderwijsstages doorgaan" (21/10/2020 - VRT NWS)
  De hogescholen trekken aan de alarmbel in verband met de stages voor hun studenten lerarenopleiding. Sommige van die studenten kregen gisteren het bericht dat hun voorziene stage misschien niet kan doorgaan, omdat ze in code oranje niet welkom zijn op school. Andere studenten vinden dan weer moeilijk een stageplek. Enkele scholen hebben de stages zelfs al geannuleerd.
  [naar artikel]
 42. Laboratoria in Brussel trekken aan alarmbel: “We kunnen 1.200 testen per dag aan, maar krijgen nu tot 1.800 aanvragen” (15/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Huisartsen in Brussel worden overspoeld met testaanvragen van mensen die denken dat ze het coronavirus hebben opgelopen. Probleem: de laboratoria die deze testen moeten analyseren, kunnen het niet meer bolwerken. Normaal kan binnen de 48 uur meegedeeld worden of een coronatest positief is. Inmiddels is die antwoordtijd opgelopen tot 3 à 4 dagen, vertelt Nikolaos Nanos, directeur van LBS Medical Laboratory, aan HLN LIVE.
  [naar artikel]
 43. Corona-alarm in provincie Luik, drie ziekenhuizen in provinciehoofdstad zitten helemaal vol (21/10/2020 - VRT NWS)
  De ziekenhuizen in Luik luiden de alarmbel. Door de piek aan besmettingen met het coronavirus in de provincie kunnen ze de toestroom van patiënten niet langer opvangen. "Wij zien al twee weken dat de mensen steeds meer binnenkomen aan een snel tempo. We kunnen geen kwaliteitszorg meer geven zonder beroep te doen op andere ziekenhuizen. De drie ziekenhuizen in Luik hebben geen plaats meer over op intensieve zorg", zegt spoedarts Geoffrey Dubois in "Terzake".
  [naar artikel]
 44. Leuvense huisartsen vragen KU Leuven om studenten even helemaal thuis te laten: "Het is geen klein brandje meer" (26/10/2020 - VRT NWS)
  De Leuvense huisartsen vragen aan de KU Leuven om naar code rood te gaan en volledig over te schakelen naar afstandsonderwijs. De huisartsen hopen dat daardoor de druk op de zorgsector wat verlicht kan worden, want de zorgverleners hebben rust nodig.
  [naar artikel]
 45. VN trekken aan alarmbel: "133.000 mensen op de vlucht uit Oost-Ghouta" (10/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Naties hebben vandaag alarm geslagen over "een golf van ontheemden" vanuit de Syrische enclave in Oost-Ghouta. Naar schatting meer dan...
  [naar artikel]
 46. Kinderpsychiaters trekken aan alarmbel (02/07/2017 - De Standaard)
  De diensten voor kinder- en jeugdpsychiatrie in de algemene ziekenhuizen trekken aan de alarmbel. Ze vrezen dat ze kwetsbare kinderen en jongeren niet goed meer zullen kunnen begeleiden omdat ze minder geld krijgen. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) zegt dat de sector al jaren overgefinancierd is.
  [naar artikel]
 47. Is technologie onze exit-strategie uit de coronacrisis? (27/03/2020 - VRT NWS)
  Steeds meer landen schakelen over op technologische middelen zoals "track and trace apps" om het coronavirus in te dijken. Ook ons land onderzoekt verschillende opties. “Het is ons ticket om uit deze crisis te geraken”, zeggen technologie-experts. Maar dat is niet zonder risico, waarschuwen privacy-experts: “Ook onze privacy kan het volgende slachtoffer worden van deze pandemie.”
  [naar artikel]
 48. Vlaamse huisartsen vragen extra geld na coronapandemie: "Nog altijd niet uitbetaald voor alle uren in triage- en testcentra" (29/06/2020 - VRT NWS)
  De Vlaamse huisartsen vragen extra geld na het hoogtepunt van de corona-epidemie. Dat zeggen de huisartsen in een open brief die door de meer dan 50 Vlaamse huisartsenkringen is ondertekend. Ze zijn nog altijd niet uitbetaald voor de uren die ze in de triage- en testcentra hebben gepresteerd. "Het wordt moeilijk om gemotiveerde huisartsen voor de centra te blijven vinden", zegt Filip Charlier van de Leuvense huisartsenkring.
  [naar artikel]
 49. Jeugdrechters trekken aan de alarmbel: "Kwetsbare jongeren zijn de grote slachtoffers van coronacrisis" (23/03/2020 - VRT NWS)
  De jeugdrechters in Vlaanderen trekken aan de alarmbel. Jongeren die opgroeien in kwetsbare situaties worden volgens hen bijzonder hard getroffen door de coronacrisis. Doordat veel begeleiding wegvalt en de plaatsen in jeugdinstellingen schaarser worden, zitten de jongeren vaak gewoon thuis, ook al is het daar niet altijd even veilig.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.