Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 November 2021
00:29 uur

Bart Somers wint internationale award voor stedelijke ontwikkeling: “Prijs voor alle Mechelaars”

Gazet van Antwerpen

25/11/2021 - 10:04

Titelvoerend Mechels burgemeester Bart Somers (Vld-Groen-m+) heeft donderdag een internationale award voor stedelijke ontwikkeling gewonnen. Hij eindigde als laureaat in de categorie leiders voor de manier waarop hij de Dijlestad transformeerde.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Burgemeester Somers trakteert: “Dit is een prijs voor alle Mechelaars” (14/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Mechels burgemeester Bart Somers (Open Vld) trakeert voor zijn verkiezing als beste burgemeester van de wereld. Alle Mechelaars zijn vanavond om 19u30 welkom op de Grote Markt voor een glaasje.
  [naar artikel]
 2. Mechelaars over Bart Somers: “Als hij minister-president wordt zijn wij hier gejost” (04/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Wat hun mening ook is over burgemeester Bart Somers (Open Vld), de Mechelaars kennen hem allemaal. En de meeste mensen hebben ook nog wel wat aardige woorden over voor de man en de manier waarop hij sinds 2001 de stad bestuurt. Maar wat als hij op Vlaams of federaal niveau door zijn partij wordt opgevorderd na de verkiezingen? “Dan zijn we hier gejost”, klinkt het op straat. Maar ook: “Bart Somers lokt meer controverse uit dan je zou denken.”
  [naar artikel]
 3. Bart Moeyaert wint belangrijkste prijs voor jeugdliteratuur ter wereld (02/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische auteur Bart Moeyaert (54) heeft de Astrid Lindgren Memorial Award gewonnen. De prijs staat ook bekend als de “Nobelprijs voor...
  [naar artikel]
 4. Advocaat Bart De Pauw: “Bart betaalt de prijs voor een veranderende tijdgeest” (25/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  “We zijn teleurgesteld.” Dat heeft meester Michael Verhaeghe, de advocaat van Bart De Pauw, gezegd op een persconferentie in een reactie op het vonnis van vanochtend. “We kunnen ons niet van de indruk ontdoen dat Bart de prijs moet betalen voor een veranderende tijdgeest.”
  [naar artikel]
 5. Advocaat Bart De Pauw: “Bart betaalt de prijs voor een veranderende tijdgeest” (25/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  “We zijn teleurgesteld.” Dat heeft meester Michael Verhaeghe, de advocaat van Bart De Pauw, gezegd op een persconferentie in een reactie op het vonnis van vanochtend. “We kunnen ons niet van de indruk ontdoen dat Bart de prijs moet betalen voor een veranderende tijdgeest.”
  [naar artikel]
 6. Somers: “150 miljoen subsidies voor gemeenten om te prikken” (19/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) roept steden en gemeenten op zo snel als mogelijk vrijwilligers te zoeken voor de vaccincentra. De vaccins liggen klaar volgens Somers. “De eindejaarsperiode, een moment van solidariteit, is daar een uitgelezen moment voor.”
  [naar artikel]
 7. Advocaat Bart De Pauw tevreden met vrijspraken, maar ontgoocheld over strafmaat: “Bart betaalt de prijs voor een veranderende tijdgeest” (25/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  “We zijn teleurgesteld.” Dat heeft meester Michael Verhaeghe, de advocaat van Bart De Pauw, gezegd op een persconferentie in een reactie op het vonnis van vanochtend. “We kunnen ons niet van de indruk ontdoen dat Bart de prijs moet betalen voor een veranderende tijdgeest.”
  [naar artikel]
 8. Beste burgemeester ter wereld Bart Somers trakteert alle Mechelaars vanavond (14/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bart Somers (Open Vld) werd gisteren door de City Mayors Foundation uitgeroepen tot de beste burgemeester ter wereld. En dat moet gevierd worden,
  [naar artikel]
 9. In het spoor van Bart Somers: "Mechelen is geen paradijs, niet alles lukt. Maar ik ben optimistisch" (13/09/2018 - De Morgen)
  Twintig jaar geleden was Mechelen een grauwe, verarmde stad waar de middenklasse wegtrok. Nu wint de multiculturele stad in het hart van het land prijs na prijs, onder leiding van 'beste burgemeester ter wereld' Bart Somers (Open Vld).
  [naar artikel]
 10. Vlaams minister Somers: “Komaf maken met buitenlandse invloed op Moslimexecutieve” (06/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  “Er is een fundamenteel probleem binnen de Moslimexecutieve. Die ondervindt te veel invloed vanuit het buitenland en daar moeten we komaf mee maken.” Zo reageert Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) op het rapport van de Staatsveiligheid waarin de moskee van Heusden-Zolder ter sprake komt. “Dit kunnen we als overheid niet langer aanvaarden”, aldus Somers woensdag in De Ochtend op Radio 1.
  [naar artikel]
 11. Somers: “208 miljoen subsidies voor gemeenten om te prikken” (19/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) roept steden en gemeenten op zo snel als mogelijk vrijwilligers te zoeken voor de vaccincentra. De vaccins liggen klaar volgens Somers. “De eindejaarsperiode, een moment van solidariteit, is daar een uitgelezen moment voor.” Eerst zei minister Somers dat er 150 miljoen euro vrijgemaakt werd om de lokale besturen te ondersteunen, maar het kabinet van de minister laat ondertussen weten dat het eigenlijk gaat om 208,1 miljoen euro.
  [naar artikel]
 12. Mechelse burgemeester Bart Somers verkozen tot de beste burgemeester ter wereld (13/02/2017 - Het Nieuwsblad)
  De Mechelse burgemeester Bart Somers (Open Vld) is - mede dankzij de steun van de Mechelaars - verkozen tot de beste burgemeester ter wereld. Hij wint de World Mayor Prize 2016. Dat is één plaats beter dan Daniel Termont (SP.A), die in 2014 tot tweede beste burgemeester ter wereld werd uitgeroepen.
  [naar artikel]
 13. Bart Somers over Limburgse moskee die extremisme verspreidt: “Mogelijk wordt vergunning ingetrokken” (06/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens een rapport van Staatsveiligheid speelt de Sultan Ahmet-moskee in Heusden-Zolder een belangrijke rol bij het verspreiden van extremistische ideeën in Limburg. “Mogelijk wordt de vergunning van de moskee nu ingetroken”, zegt Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) bij HLN LIVE.
  [naar artikel]
 14. Minister Bart Somers (Open VLD): “Moslimexecutieve ondervindt te veel invloed vanuit het buitenland” (06/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Er is een fundamenteel probleem binnen de Moslimexecutieve. Die ondervindt te veel invloed vanuit het buitenland en daar moeten we komaf mee maken. Zo reageert Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD) op het rapport van de Staatsveiligheid waarin de moskee van Heusden-Zolder ter sprake komt. “Dit kunnen we als overheid niet langer aanvaarden”, aldus Somers woensdag in ‘De ochtend’ op Radio 1.
  [naar artikel]
 15. Somers over sneer De Wever: 'Mechelaars laten zich niet de les spellen vanuit Antwerpen' (13/10/2018 - Knack)
  De steek die Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) zaterdag aan zijn Mechelse ambtsgenoot Bart Somers (Open Vld) gaf, doet die laatste af als 'zenuwachtigheid over de positieve Mechelse aanpak'.
  [naar artikel]
 16. Bart Somers viert het verlovingsfeest van Ham en Tessenderlo mee: “Een speciale fusie” (05/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Aan de blauwe boogbrug over het Albertkanaal in de Zandstraat in Ham werd het fusieakkoord tussen Tessenderlo en Ham officieel beklonken in aanwezigheid van minister van binnenlands bestuur Bart Somers (Open Vld).
  [naar artikel]
 17. 18 jaar Bart Somers (Open VLD) in Mechelen: het rapport (30/05/2018 - Knack)
  'Mechelaars zijn weer trots op hun stad.' Het resultaat van achttien jaar Bart Somers mag er volgens velen zijn. Maar in het verbindende verhaal van de burgemeester schuilt ook zijn kwetsbaarheid.
  [naar artikel]
 18. Daarom vinden Mechelaars Bart Somers een goede burgemeester (14/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Mechels burgemeester Bart Somers (Open Vld) is verkozen tot als beste burgemeester van de wereld, maar wat maakt hem een goede burgemeester? Wij trokken de straten van Mechelen in en vroegen het aan de inwoners. Bekijk hierboven hun reacties.
  [naar artikel]
 19. Bart Somers: beste burgemeester en sympathiekste speler, maar ook slimste mens? (07/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De award voor Sympathiekste Speler gaat vanavond zonder twijfel naar Bart Somers. De Mechelse burgervader speelde zich in de laatste ‘gewone’...
  [naar artikel]
 20. Mechelaars klinken op de beste burgemeester (15/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een paar honderd Mechelaars hebben dinsdagavond op de Grote Markt geklonken op de verkiezing van Bart Somers (Open Vld) tot beste burgemeester ter wereld. Door te trakteren, wilde hij die titel symbolisch delen met de inwoners van zijn stad.
  [naar artikel]
 21. Bart Somers wil burgemeesterssjerp inruilen voor ministerpost (12/05/2019 - Knack)
  De Mechelse burgemeester Bart Somers (Open VLD) gaat terug naar de nationale politiek. Dat zegt hij in een filmpje op Facebook. Somers, twee jaar geleden door een internationale denktank nog uitgeroepen tot beste burgemeester van de wereld, wil in de volgende Vlaamse regering een nieuw samenlevingsbeleid uitstippelen.
  [naar artikel]
 22. Urinetest om borstkanker op te sporen wint internationale James Dyson Award (19/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  The Blue Box, een nieuwe manier om borstkanker thuis op te sporen met behulp van een urinemonster, is de internationale winnaar van de James Dyson Award 2020. Die prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan nieuw talent op het gebied van ontwerpen en techniek. Voor het eerst werd ook een duurzaamheidsprijs uitgereikt. De winnaars ontvangen een geldprijs van 30.000 Britse pond (33.500 euro).
  [naar artikel]
 23. Bart Moeyaert wint 480.000 euro met ‘Nobelprijs voor Jeugdliteratuur’ (02/04/2019 - Metro)
  Auteur Bart Moeyaert heeft dinsdagmiddag op de Bologna Children’s Book Fair in Italië de Astrid Lindgren Memorial Award 2019 gewonnen. Daarmee verzilvert hij zijn zestiende nominatie voor de ‘Nobelprijs voor Jeugdliteratuur’. De Vlaamse schrijver wint daarmee bijna 480.000 euro. De Astrid Lindgren Memorial Award, wereldwijd de belangrijkste prijs voor jeugdliteratuur, werd opgericht in 2002 ter ere van Astrid Lindgren, de Zweedse schrijfster van ‘Pippi Langkous’. Het was inmiddels de zestiende keer dat Moeyaert genomineerd was. Uiteindelijk won hij de prijs dus dit jaar. De jury koos Moeyaert uit een lijst genomineerden uit meer dan 60 landen. Organisaties die kinder- en jeugdliteratuur promoten, kunnen één of meerdere auteurs, illustratoren, verhalenvertellers of leesbevorderaars nomineren. In Vlaanderen zorgt de Vlaamse afdeling van de International Board on Books for Young People (IBBY) elk jaar voor de nominaties. «Dat Moeyaert de prijs nu effectief ontvangt, is een enorme opsteker voor de internationale uitstraling van de Vlaamse literatuur», benadrukt het Vlaams Fonds voor de Letteren. Jong geleerd is oud gedaan Bart Moeyaert was amper 19 jaar toen zijn debuut uitkwam in 1983. Zijn werk is ondertussen vertaald in meer dan twintig talen. Moeyaert kreeg al zowat elke Nederlandstalige en internationale prijs voor jeugdliteratuur. De Belgische auteur en illustrator Kitty Crowther won de prijs in 2010. Andere winnaars waren onder meer Shaun Tan, Wolf Erlbruch en Philip Pullman. Vorig jaar won de Amerikaanse schrijfster Jacqueline Woodson. Lees ook: IN BEELD. Dit bos inspireerde de schrijver van ‘Lord of the Rings’ Het bericht Bart Moeyaert wint 480.000 euro met ‘Nobelprijs voor Jeugdliteratuur’ verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 24. Geboorte aangeven of nieuwe identiteitskaart aanvragen kan straks online: minister Bart Somers trekt 35 miljoen uit voor “gemeenten zonder gemeentehuis” (07/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  De geboorte van je kind kan je binnenkort online aangeven. Tot nu toe moest dat steeds fysiek gebeuren bij de gemeente. Hetzelfde geldt voor het aanvragen van een identiteitskaart of een nieuw rijbewijs. Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD) trekt daar 35 miljoen euro voor uit.“Het is niet meer van deze tijd dat je voor elk document naar het gemeentehuis moet afzakken als je dat eigenlijk niet wil”, klinkt het.
  [naar artikel]
 25. De beste préparé van het land koop je in Boechout: “Een geheim recept? Helemaal niet” (30/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens sterrenchef Peter Goossens en de rest van de jury van slagerswedstrijd De Kristallen Kroon wordt de beste préparé van het land in Boechout gemaakt. Na de beste chipolata en de beste hespenworst wint beenhouwer Ben Somers nu ook de prijs voor de beste américain préparé. “Ik maak deze préparé al 35 jaar op dezelfde manier.”
  [naar artikel]
 26. “Wederzijds geflirt”, “leugens”, of “één fatale sms”: verdediging Bart De Pauw trekt vrouwen een voor een in twijfel op tweede procesdag (15/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Maaike? “Ze liegt.” Ella-June? “Een fatale sms, meer niet.” Lize? “Wederzijds flirten.” Ellen? “Actief geronseld en dus geen slachtoffer.” Dymphne? “Nooit een affaire.” Helena? “Stuurde altijd terug.” Jenka? “Leugenachtige verklaringen.” Liesa? “Gekwetst, maar nooit gestalkt.” Bart De Pauw (53) bood donderdag in tranen zijn excuses aan voor zijn “foutief” gedrag, dat hij een (serie)stalker is, ontkende hij fel. De hele dag was één langgerekte tegenaanval op álle vrouwen. “Er is met belastinggeld een dossier gefabriceerd.”ah
  [naar artikel]
 27. Girl wint Discovery Award op European Film Awards (15/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Vlaamse film ‘Girl’ wint de European Film Award voor nieuw talent, de Discovery Award. Daarmee is Lukas Dhont op zijn 27 de jongste Belg die deze prijs wint. Twee landgenoten gingen hem voor: Hans Van Nuffel was 30 toen hij met ‘Adem’ won in 2011; Jaco Van Dormael was 34 toen hij in 1991 won met ‘Toto le héros’.
  [naar artikel]
 28. Girl wint Discovery Award op European Film Awards (15/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Vlaamse film ‘Girl’ wint de European Film Award voor nieuw talent, de Discovery Award. Daarmee is Lukas Dhont op zijn 27 de jongste Belg die deze prijs wint. Twee landgenoten gingen hem voor: Hans Van Nuffel was 30 toen hij met ‘Adem’ won in 2011; Jaco Van Dormael was 34 toen hij in 1991 won met ‘Toto le héros’.
  [naar artikel]
 29. Jong en oud over de toekomst van Bart Somers: “Voor Calvo is het nog te vroeg: groen fruit moet rijpen” (11/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Als de Open Vld na de verkiezingen deel uitmaakt van de meerderheid in de Vlaamse regering, is de kans groot dat Bart Somers minister wordt. En dat hij bijgevolg zal stoppen als burgemeester van Mechelen. U kon het nieuws daaromtrent in onze krant van zaterdag lezen. De Mechelaars die wij zaterdag spraken op de wekelijkse markt, vinden het vertrek van Somers alvast geen goede zaak. “Het zal niet eenvoudig zijn om een nieuwe sterke burgemeester te vinden”, klonk het. Al ging de naam van Greet Geypen wel vaak over de lippen.
  [naar artikel]
 30. Bart Somers overtuigt alle Limburgse gemeenten, behalve Herstappe, voor lokaal klimaatplan (10/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Vlaamse regering verdedigt haar Klimaatplan woensdag voor het parlement. En viceminister-president Bart Somers (Open Vld) rekent erop dat hij met zijn eigen lokaal energie- en klimaatplan daar nog een extra couche op kan leggen. 294 van de 300 Vlaamse gemeenten engageerden zich voor meer groen en minder uitstoot. En het zal daar niet stoppen. “Iedereen weet dat de lat alleen maar hoger zal liggen. Dit is geen eindpunt, we gaan voor een fossielvrije toekomst.”
  [naar artikel]
 31. PSV-coach Cocu wint Rinus Michels Award (11/05/2018 - Metro)
  Phillip Cocu (47) heeft de Rinus Michels Award gewonnen. De coach van kampioen PSV kreeg bij de prijs voor de beste eredivisietrainer van het jaar de voorkeur boven Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord) en John van den Brom (AZ). Voor Cocu is het de tweede keer dat hij de prijs in ontvangst mag nemen. In 2015 werd hij ook al uitgeroepen tot beste coach in de Nederlandse hoogste klasse. De Rinus Michels Award wordt door de CBV, de belangenvereniging voor coaches, uitgereikt op het jaarlijkse trainerscongres. Bondscoach Ronald Koeman reikte de prijs uit op het congres in Zwolle. “Het winnen van deze award is een bevestiging voor het werk wat je levert”, zei Koeman. “Deze prijs betekent veel voor mij, vooral ook omdat ik ben verkozen door mensen die hetzelfde vak uitoefenen”, reageerde Cocu in een videoboodschap op de uitverkiezing. “Daar spreekt waardering uit en dat is altijd fijn.” bron: Belga Het bericht PSV-coach Cocu wint Rinus Michels Award verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 32. Bart De Pauw gaat resoluut voor vrijspraak en kiest frontale aanval: vrouwen een voor een onderuit geschoffeld (15/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Maaike? “Ze liegt.” Ella-June? “Een fatale sms, meer niet.” Lize? “Wederzijds flirten.” Ellen? “Actief geronseld en dus geen slachtoffer.” Dymphne? “Nooit een affaire.” Helena? “Stuurde altijd terug.” Jenka? “Leugenachtige verklaringen.” Liesa? “Gekwetst, maar nooit gestalkt.” Bart De Pauw (53) bood donderdag in tranen zijn excuses aan voor zijn “foutief” gedrag, dat hij een (serie)stalker is, ontkende hij fel. De hele dag was één langgerekte tegenaanval op álle vrouwen. “Er is met belastinggeld een dossier gefabriceerd.”
  [naar artikel]
 33. Bart De Pauw gaat resoluut voor vrijspraak en kiest frontale aanval: vrouwen een voor een onderuit geschoffeld (15/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Maaike? “Ze liegt.” Ella-June? “Een fatale sms, meer niet.” Lize? “Wederzijds flirten.” Ellen? “Actief geronseld en dus geen slachtoffer.” Dymphne? “Nooit een affaire.” Helena? “Stuurde altijd terug.” Jenka? “Leugenachtige verklaringen.” Liesa? “Gekwetst, maar nooit gestalkt.” Bart De Pauw (53) bood donderdag in tranen zijn excuses aan voor zijn “foutief” gedrag, dat hij een (serie)stalker is, ontkende hij fel. De hele dag was één langgerekte tegenaanval op álle vrouwen. “Er is met belastinggeld een dossier gefabriceerd.”
  [naar artikel]
 34. Bart Somers pleit voor ‘bouwshift’ in plaats van ‘betonstop’ (08/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  Bart Somers pleit voor een ‘bouwshift’ in plaats van een ‘betonstop’. Dat bleek op de uitreiking van de Gouden Baksteen, die de Mechelse burgemeester vrijdagavond heeft ontvangen. Somers krijgt de prijs van de Bouwunie voor de ‘complete metamorfose’ die Mechelen onderging onder zijn bestuur. Een aanpak die volgens de jury een voorbeeld is voor andere steden.
  [naar artikel]
 35. Bart Somers pareert steek van De Wever: “Pijnlijk voor Mechelse N-VA” (13/10/2018 - Metro)
  De steek die Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) vandaag aan zijn Mechelse ambtsgenoot Bart Somers (Open Vld) gaf, doet die laatste af als “zenuwachtigheid over de positieve Mechelse aanpak”. Bart De Wever haalde op de slotmeeting van zijn partij voor de lokale verkiezingen van zondag uit naar burgemeesters van andere partijen, onder wie ook Bart Somers. “Je kan een stad heel goed besturen, maar stiekem de bodem uit de stadskas slaan. ‘Après moi le déluge’, het zou de verkiezingsslogan moeten zijn van de burgemeester van Mechelen”, zei de Antwerpse burgemeester. Bart Somers reageerde meteen via Twitter. “Dewever is zenuwachtig over positieve Mechelse aanpak. Begrijpelijk, want het contrast kan niet groter zijn. Mechelaars trappen niet in het ruziestoken uit Antwerpen. Morgen tonen we dat je met hoop en een verenigde stad verder geraakt.” In een meer uitgebreide reactie aan Belga zegt Somers dat je met een positieve aanpak meer kunt bereiken dan door te polariseren. “Onze positieve aanpak slaat aan. Mechelen scoort bijzonder goed in de stadsmonitor en is uitgegroeid tot een referentiestad. Bart De Wever gaat van ver moeten komen om in Antwerpen te verwezenlijken wat wij allemaal in Mechelen al verwezenlijkt hebben. Mechelaars laten zich ook niet de les spellen vanuit Antwerpen.” Somers vindt de sneer van De Wever ook pijnlijk voor de Mechelse N-VA, die in de Dijlestad samen met Open Vld in een coalitie zit. “Met zijn uitspraak vernedert hij eigenlijk zijn eigen mensen. Hij zet hen compleet voor schut.” bron: Belga Het bericht Bart Somers pareert steek van De Wever: “Pijnlijk voor Mechelse N-VA” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 36. Wint “Hoe Zal Ik Het Zeggen?” International Emmy Award? (19/11/2018 - Metro)
  Het is nagelbijten voor de makers van “Hoe Zal Ik Het Zeggen?”. Het programma van productiehuis Shelter is genomineerd voor een Internationale Emmy Award, de prestigieuze internationale tv-prijzen die maandagavond in New York worden uitgereikt. Het programma kreeg een nominatie in de categorie Non-Scripted Entertainment. De voorbije jaren won Shelter al Internationale Emmy’s voor “Benidorm Bastards” en “Wat Als?”. Het tweede seizoen van “Hoe Zal Ik Het Zeggen?” is momenteel in productie en wordt dit najaar nog op televisie verwacht. In het programma, dat in het najaar van 2017 bij VTM liep, brengt Jens Dendoncker op een originele manier boodschappen over aan nietsvermoedende mensen. Voor het format zijn al 8 internationale productiedeals afgesloten, onder andere in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. In Duitsland is deze zomer een eerste serie opgenomen. Eerder won “Hoe Zal Ik Het Zeggen?” ook al de prijs voor het beste nieuwe comedyformat op de internationale tv-beurs MipTV in Cannes en een Gold Award op het WorldMediaFestival in Hamburg. De Emmy’s zijn bedoeld voor de Amerikaanse programma’s en de International Emmy Awards bekronen de beste buitenlandse programma’s. bron: Belga Het bericht Wint “Hoe Zal Ik Het Zeggen?” International Emmy Award? verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. Bart Somers wil prijzengeld olympische en paralympische atleten gelijkschakelen: “Ze verdienen evenveel respect” (02/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het prijzengeld voor de medailles van de Belgische paralympische atleten in Tokio ligt ongeveer drie keer lager dan het prijzengeld dat Belgische olympische atleten voor een medaille op de Spelen kregen. Vlaams minister van Gelijke Kansen Bart Somers gaat in gesprek met het BOIC en het Paralympisch comité om de beloning gelijk te schakelen: “Onze paralympiërs verdienen evident evenveel respect en waardering als onze olympische atleten. Het is dan ook normaal dat het prijzengeld even hoog ligt.”
  [naar artikel]
 38. Bart Moeyaert wint ‘Nobelprijs voor Jeugdliteratuur’ (02/04/2019 - De Morgen)
  De Belgische auteur Bart Moeyaert heeft de Astrid Lindgren Memorial Award gewonnen. De prijs staat bekend als de “Nobelprijs voor Jeugdliteratuur”, is goed voor 480.000 euro.
  [naar artikel]
 39. Bart Somers: 'We zien elke verandering als een bedreiging. Wie zo redeneert, doet hetzelfde als IS (22/01/2017 - Knack)
  Met een 'eigenzinnig' samenlevingsmodel zet burgemeester Bart Somers Mechelen op de internationale kaart. Zelfs vanuit Amerika weerklinkt lofzang. "Iedereen moet zich aanpassen.'
  [naar artikel]
 40. Bart Somers (Open Vld): “Tommelein zou een goede voorzitter zijn” (16/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Als het van Bart Somers afhangt, wordt Bart Tommelein de nieuwe voorzitter van Open Vld. “Ik bewonder wat Bart gedaan heeft in Oostende. Hij zou...
  [naar artikel]
 41. Bart Somers (Open Vld): “Tommelein zou goede voorzitter zijn” (16/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Als het van Bart Somers afhangt, wordt Bart Tommelein de nieuwe voorzitter van Open Vld. “Ik bewonder wat Bart gedaan heeft in Oostende. Hij zou...
  [naar artikel]
 42. Hilariteit in parlement door 'roze zak' van Bart Somers (16/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Gaan we alle plastic binnenkort in een aparte roze zak stoppen? Bij burgemeester Bart Somers (Open Vld) in Mechelen is de roze zak al ingevoerd sinds februari 2015. In het Vlaams parlement zorgde de zak van Somers woensdag alvast voor hilariteit. "Het duurt zes weken alvorens de roze zak van Somers wordt opgehaald", grapte Bruno Tobback.
  [naar artikel]
 43. Hilariteit in parlement door 'roze zak' van Bart Somers (16/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Gaan we alle plastic binnenkort in een aparte roze zak stoppen? Bij burgemeester Bart Somers (Open Vld) in Mechelen is de roze zak al ingevoerd sinds februari 2015. In het Vlaams parlement zorgde de zak van Somers woensdag alvast voor hilariteit. "Het duurt zes weken alvorens de roze zak van Somers wordt opgehaald", grapte Bruno Tobback.
  [naar artikel]
 44. Antwerpenaar wint internationale award voor grafische kunst (24/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De 23-jarige Antwerpenaar Peter De Boeck heeft dinsdagavond de KoMASK Master Printmaking Award gewonnen, een internationale onderscheiding voor jonge grafische kunstenaars die wordt gezien als “de Koningin Elisabethwedstrijd voor jong grafisch talent”.
  [naar artikel]
 45. Eén-reeks "Down the road" wint internationale tv-prijs voor maatschappelijke impact (06/11/2019 - VRT NWS)
  De Eén-reeks "Down the road" heeft een internationale tv-prijs gewonnen voor zijn maatschappelijke impact. Het is voor het eerst dat een feelgoodprogramma de AIB Impact Award krijgt.
  [naar artikel]
 46. Eurovisiesongfestival: Montenegro wint Barbara Dex Award (21/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  En de Barbara Dex Award gaat naar ... Montenegro! Het land wint een week na het Eurovisiesongfestival de prijs voor de slechtst geklede
  [naar artikel]
 47. Eurovisiesongfestival: Montenegro wint Barbara Dex Award (21/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  En de Barbara Dex Award gaat naar ... Montenegro! Het land wint een week na het Eurovisiesongfestival de prijs voor de slechtst geklede
  [naar artikel]
 48. Eurovisiesongfestival: Montenegro wint Barbara Dex Award (21/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  En de Barbara Dex Award gaat naar ... Montenegro! Het land wint een week na het Eurovisiesongfestival de prijs voor de slechtst geklede
  [naar artikel]
 49. Bart Moeyaert: “Door zo’n prijs weet je: dit is wat ik moet doen” (02/04/2019 - De Morgen)
  Auteur Bart Moeyaert is de jongste laureaat van de Astrid Lindgren Memorial Award. Die internationale bekroning, goed voor zo’n 480.000 euro, geldt als een “Nobelprijs voor jeugdliteratuur”. Het was Moeyaerts zestiende nominatie. “Ik heb altijd het pad van Astrid Lindgren gevolgd.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.