Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

01 December 2021
08:19 uur

Mogelijk in de komende dagen al strengere coronaregels

De Tijd

25/11/2021 - 10:05

09:54 Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) sluit niet uit dat het Overlegcomité vrijdag al samenkomt om strengere coronamaatregelen te bespreken. De zorgsector pleit alvast voor 'een dr...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Johnson: ‘Strengere maatregelen mogelijk in de komende weken’ (03/01/2021 - Express)
  Het vaccin wordt uitgerold in het Verenigd Koninkrijk maar het aantal nieuwe gevallen blijft op desastreuze wijze stijgen. De kans... The post Johnson: ‘Strengere maatregelen mogelijk in de komende weken’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 2. Strengere coronaregels in Frankrijk: wat met uw vakantie? (13/07/2021 - De Tijd)
  16:05 Frankrijk krijgt opnieuw strengere coronaregels. Ook Belgen die op vakantie gaan, zullen dat merken. Wat moet u weten voor uw vakantie naar Frankrijk?
  [naar artikel]
 3. Limburgse politiezones verrast door vraag van Veiligheidsraad voor strengere handhaving coronaregels (20/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Limburgse politiezones zijn verrast door de beslissing van het Overlegcomité dat er strengere controles moeten komen op de naleving van de coronaregels. Dat blijkt uit een rondvraag van TV Limburg.
  [naar artikel]
 4. Opnieuw strengere coronaregels in Israël ondanks succesvolle vaccinatiecampagne (08/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ondanks een van de snelste vaccinatiecampagnes ter wereld, heeft Israël vandaag opnieuw strengere coronaregels ingevoerd. Het aantal besmettingen blijft er stijgen.
  [naar artikel]
 5. Strengere coronaregels in de maak (13/10/2020 - De Standaard)
  Het is de bedoeling dat de coronabarometer vrijdag gelanceerd wordt. De kans is groot dat daar strengere regels mee gepaard gaan.
  [naar artikel]
 6. Politici en virologen hinten op strengere coronamaatregelen (05/10/2020 - Express)
  Het is goed mogelijk dat er de komende week strengere maatregelen aankomen om het coronavirus binnen de perken te houden.... The post Politici en virologen hinten op strengere coronamaatregelen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 7. We mogen ons klaarhouden voor strengere coronamaatregelen (14/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vrijdag moet de coronabarometer gelanceerd worden. De vraag blijft: staat die nog op oranje of al op rood? De kans is groot dat er strengere coronaregels zullen volgen.
  [naar artikel]
 8. Eind deze week waarschijnlijk opnieuw strengere coronaregels: dit staat op de agenda (21/10/2020 - Express)
  Het Overlegcomité komt vrijdag opnieuw samen om de situatie rond het coronavirus in ons land te bespreken. Als het van... The post Eind deze week waarschijnlijk opnieuw strengere coronaregels: dit staat op de agenda appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 9. Vlaanderen versoepelt voort, Brussel nog niet, wat doet de Vlaamse Rand? (18/09/2021 - VRT NWS)
  Het is mogelijk dat in sommige gemeenten in de Vlaamse Rand rond Brussel een tijdlang strengere coronaregels zullen gelden dan in de rest van Vlaanderen. In de Rand zijn minder mensen gevaccineerd, en lokale besturen kunnen dan strengere regels afdwingen. En dan wordt vooral gedacht aan de mogelijke uitbreiding van het Covid Safe Ticket.
  [naar artikel]
 10. Situatie in ziekenhuizen maakt aanscherping coronaregels onvermijdelijk (11/11/2021 - De Tijd)
  22:11 Door het snel stijgende aantal ziekenhuisopnames en de dalende capaciteit op intensieve zorg lijken strengere coronaregels onvermijdelijk. Daarbij denkt de politiek in eerste instantie aan meer telew...
  [naar artikel]
 11. Vrijhandelsakkoord 'blijft mogelijk komende dagen' (21/10/2016 - De Tijd)
  16:07 Wallonië blijft dwarsliggen over het EU-handelsakkoord met Canada. Maar 'er is de komende dagen nog ruimte voor een vergelijk'.
  [naar artikel]
 12. Premier Wilmès: "Mogelijk in de komende dagen oplossing voor mensen met tweede verblijf" (19/05/2020 - VRT NWS)
  Het lijkt erop dat tweedeverblijvers niet tot 8 juni zullen moeten wachten op een versoepeling van de coronamaatregelen. Premier Sophie Wilmès geeft aan dat er voor hen "zo snel mogelijk" naar een oplossing wordt gezocht, "mogelijk al in de komende dagen".
  [naar artikel]
 13. Strengere coronaregels in Antwerpen: extra controles op horeca, mondmasker op meer plaatsen verplicht (22/07/2020 - VRT NWS)
  Vanaf 25 juli gelden strengere coronamaatregelen in de stad Antwerpen. Dat heeft burgemeester Bart De Wever (N-VA) bekendgemaakt in een publieke verklaring die hij verspreidde via sociale media. Vanaf zaterdag gelden er 6 strengere regels: de meest opvallende zijn extra controles op de horeca en het verplicht maken van mondmaskers in alle publiek toegankelijke ruimtes.
  [naar artikel]
 14. Strengere coronaregels in jeugdwerk en sport gaan vandaag in: dit zijn de veranderingen (14/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vandaag treden strengere regels in werking voor jeugdbewegingen en sportverenigingen in Vlaanderen. Dat heeft een aantal concrete gevolgen: zo zijn bepaalde zaalsporten verboden en moeten jongeren ouder dan twaalf een mondmasker dragen als ze indoor samenkomen bij de jeugdbeweging.
  [naar artikel]
 15. Strengere coronaregels in jeugdwerk en sport gaan vandaag in: dit zijn de veranderingen (14/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Vandaag treden strengere regels in werking voor jeugdbewegingen en sportverenigingen in Vlaanderen. Dat heeft een aantal concrete gevolgen: zo zijn bepaalde zaalsporten verboden en moeten jongeren ouder dan twaalf een mondmasker dragen als ze indoor samenkomen bij de jeugdbeweging.
  [naar artikel]
 16. Minister Verlinden: “Mogelijk komende dagen nieuwe maatregelen, Overlegcomité zit misschien morgen al samen” (25/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Mogelijk worden er de komende dagen al nieuwe verstrengingen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus in te dijken. Dat zei minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) in ‘De Ochtend’ op Radio 1. Ze sluit niet uit dat het Overlegcomité zelfs morgen al samenkomt.
  [naar artikel]
 17. Minister Verlinden: “Mogelijk komende dagen nieuwe maatregelen, Overlegcomité zit misschien morgen al samen” (25/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Mogelijk worden er de komende dagen al nieuwe verstrengingen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus in te dijken. Dat zei minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) in ‘De Ochtend’ op Radio 1. Ze sluit niet uit dat het Overlegcomité zelfs morgen al samenkomt.
  [naar artikel]
 18. MR-voorzitter Bouchez maakt knieval: “Het waren moeilijke dagen voor onze partij” (07/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Voorzitter van de Franstalige liberalen, Georges-Louis Bouchez heeft zich op Twitter verontschuldigd voor de beslissingen na de regeringsvorming die erg slecht vielen binnen zijn partij. “Het waren moeilijke dagen voor de MR”. Opvallend: de excuses kwamen er gisteren rond 18 uur, net op het moment dat alle ogen gericht waren op de strengere coronaregels.
  [naar artikel]
 19. Premier Alexander De Croo (Open Vld): “Limburg komende dagen in alarmfase 4” (22/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  In de plenaire zitting van de Kamer heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) aangekondigd dat er nog strengere maatregelen aankomen. Hij verwees daarbij ook naar de situatie in Limburg, de enige provincie die nog in alarmfase drie zit. “De voorspellingen maken het heel duidelijk: ook de provincie Limburg zal de komende dagen in fase vier zitten.”
  [naar artikel]
 20. Van hogere ambtenarenlonen tot strengere keuring van autolichten: dit verandert er op 1 oktober (30/09/2021 - VRT NWS)
  Nieuwe coronaregels, een indexering van de ambtenarenlonen en een strengere keuring van autolichten: het zijn maar enkele dingen die op 1 oktober anders zullen zijn. Wij hebben de meest opvallende veranderingen voor jou op een rij gezet
  [naar artikel]
 21. Vier centimeter sneeuw in Hoge Venen, ook komende dagen winterse neerslag mogelijk (14/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In het oosten van ons land op de Hoge Venen lijkt het momenteel nog volop winter. In Stoumont ligt vier centimeter sneeuw. “Sneeuwbuien trekken over en met temperaturen rond het vriespunt blijft de #sneeuw liggen. Ook de komende dagen is er winterse neerslag mogelijk”, meldt Noodweer Benelux.
  [naar artikel]
 22. Coronablog: Opnieuw strengere coronaregels in Israël (08/08/2021 - Knack)
  Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
  [naar artikel]
 23. Gouverneur Berx ziet nog geen reden om weer strengere coronaregels in te voeren (18/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De coronacijfers mogen dan al dagen in stijgende lijn gaan, nieuwe strenge maatregelen in de provincie Antwerpen, zoals we die gekend hebben in de tweede helft van de zomer, zitten er niet meteen aan te komen. Dat zei gouverneur Cathy Berx vrijdagochtend tijdens enkele radio-uitzendingen.
  [naar artikel]
 24. Welke regels gelden er komende zomer voor tuinfeesten? (18/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Welke regels gelden er komende zomer voor tuinfeesten? De coronaregels tijdens tuinfeesten voor komende zomer zorgen al enkele dagen voor heel wat discussie. Op dit moment mag je daarbij maximaal met tien mensen samenkomen. Volgens minister Jan Jambon (N-VA) kan dat binnenkort echter ook met meer als er een professionele cateraar aanwezig is, een opmerking die veel kritiek kreeg. Maar hoe zit het […] Lees dit artikel: Welke regels gelden er komende zomer voor tuinfeesten?
  [naar artikel]
 25. “Ozondrempel komende dagen mogelijk overschreden” (21/06/2019 - Metro)
  De combinatie van luchtvervuiling, de hoge temperaturen en het zonnige weer zullen de volgende dagen zorgen voor een toename van de ozonconcentraties. Dat zegt de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu (IRCEL) vandaag in een mededeling. Het Agentschap Zorg en Gezondheid heeft vanmiddag de waarschuwingsfase van het Vlaamse warmteactieplan afgekondigd. Het KMI verwacht de volgende dagen warm tot zeer warm weer. Zondag stijgt de maximumtemperatuur (Ukkel) tot 28°C. Begin volgende week lopen de temperaturen verder op met op woensdag temperaturen tot 34°C, in de Kempen mogelijk nog hoger. IRCEL verwacht dat de combinatie van luchtvervuiling, de hoge temperaturen en het zonnige weer de komende dagen zal zorgen voor een toename van de ozonconcentraties. Op dit moment is het nog niet duidelijk hoe hoog de concentraties zullen oplopen en of de Europese informatiedrempel van 180 µg/m³ overschreden zal worden. Indien de volgende dagen overschrijdingen van de informatiedrempel voorspeld of gemeten worden, zal IRCEL daarover communiceren. bron: Belga Het bericht “Ozondrempel komende dagen mogelijk overschreden” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. ‘Dat er iets zwaars moet gebeuren, is duidelijk’: deze strengere maatregelen liggen op tafel (15/10/2020 - De Morgen)
  Er komen strengere maatregelen om het coronavirus in te dijken. Thuiswerk wordt zo veel mogelijk verplicht. De horeca kan bijkomende beperkingen verwachten, er wordt nagedacht over een avondklok, en mogelijk worden ook de nauwe contacten verder teruggeschroefd.
  [naar artikel]
 27. Restaurant gesloten? Schip biedt uitkomst om coronaregels te omzeilen (04/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Restaurant Boschmolenplas in Panheel heeft een creatieve én vermoedelijk legale manier gevonden om de coronaregels te omzeilen. Een hotelschip maakt het mogelijk dat het restaurant toch kan draaien.
  [naar artikel]
 28. Kernkabinet overlegt over strengere coronaregels (25/07/2020 - De Tijd)
  14:47 Na de forse kritiek op het niet-inperken van de sociale bubbel beraden de federale topministers zich over extra coronamaatregelen.
  [naar artikel]
 29. Sperperiode start woensdag, komende dagen beslissing over uitstel solden (01/12/2020 - Het Nieuwsblad)
  Er is nog geen uitsluitsel over een mogelijk uitstel van de wintersolden. Minister van Economie Pierre-Yves Dermagne (PS) overlegt de komende dagen nog met de handelsorganisaties. Dat bevestigt zijn kabinet dinsdag. Intussen gaat de traditionele sperperiode vanaf woensdag gewoon van start.
  [naar artikel]
 30. Italië verstrengt coronaregels voor reizigers (01/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In Italië gelden vanaf vandaag strengere coronaregels voor reizigers. Iedereen die met de lange-afstandsbus of per intercity of hogesnelheidstrein reist, heeft een vaccinatiebewijs, negatief testresultaat of bewijs van herstel nodig. Een dergelijk bewijs wordt in Italië ook wel een groene pas genoemd. Het is een digitaal of papieren certificaat. Voor het plaatselijk openbaar vervoer zijn ze niet nodig.
  [naar artikel]
 31. ONZE OPINIE. Geef ons, als dat kan, nog een weekje om een nationale lockdown te vermijden (22/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Aan Franstalige kant werd gisteren vurig gepleit voor strengere maatregelen. Volgens microbioloog Emmanuel André moeten we er nu maar eens een lap op geven: er zijn nog veel maatregelen mogelijk zonder te raken aan onze fundamentele vrijheden. Nochtans had iedereen wel voorspeld dat de curve deze week nog verder zou stijgen, ondanks de strengere maatregelen. Je ziet de eerste effecten pas na 10 à 14 dagen.
  [naar artikel]
 32. Heel wat steden en gemeenten wachten niet tot vrijdag en voeren strengere coronamaatregelen sneller in (28/10/2020 - VRT NWS)
  De strengere Vlaamse coronaregels gaan officieel vrijdag in, maar veel steden en gemeenten wachten daar niet op. Onder meer Gent, Oostende, Mechelen en Aarschot voeren ze vandaag of morgen al in. Toeval of niet: allemaal steden met een liberale burgemeester.
  [naar artikel]
 33. Nederland stelt versoepelingen coronaregels uit (01/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  De verdere versoepelingen van de coronaregels die mogelijk vanaf 11 mei zouden ingaan in Nederland, zoals het openen van sportscholen en dierentuinen, laten langer op zich wachten. De regering vindt het aantal opnames van coronapatiënten in ziekenhuizen en op intensieve zorg nu nog te hoog, laat de Rijksvoorlichtingsdienst weten.
  [naar artikel]
 34. Viroloog Steven Van Gucht: “Niet verbaasd dat 84 procent strengere regels wil. Virus komt dichterbij” (14/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  84 procent van de Vlamingen wil strengere coronaregels. Dat blijkt uit De Grote Corona Peiling van Het Laatste Nieuws en VTM NIEUWS. Viroloog Steven Van Gucht ziet het als een duidelijk signaal. “We merken dat het virus dichterbij komt.”
  [naar artikel]
 35. Viroloog Steven Van Gucht: “Niet verbaasd dat 84 procent strengere regels wil. Virus komt dichterbij” (14/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  84 procent van de Vlamingen wil strengere coronaregels. Dat blijkt uit De Grote Corona Peiling van Het Laatste Nieuws en VTM NIEUWS. Viroloog Steven Van Gucht ziet het als een duidelijk signaal. “We merken dat het virus dichterbij komt.”
  [naar artikel]
 36. Viroloog Steven Van Gucht: “Niet vreemd dat 84 procent strengere regels wil. Virus komt dichterbij” (14/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  84 procent van de Vlamingen wil strengere coronaregels. Dat blijkt uit De Grote Corona Peiling van Het Laatste Nieuws en VTM NIEUWS. Viroloog Steven Van Gucht ziet het als een duidelijk signaal. “We merken dat het virus dichterbij komt.”
  [naar artikel]
 37. België hanteert strengste coronaregels in Europa (28/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Met de nieuwe verstrengde maatregelen die de Nationale Veiligheidsraad gisteren heeft aangekondigd, gelden in België veel strengere regels dan in...
  [naar artikel]
 38. Premier League grijpt in na zoveelste corona-uitbraak: strengere coronaregels om stopzetting competitie te voorkomen (08/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Premier League heeft strengere richtlijnen uitgevaardigd voor haar clubs in een poging om de verspreiding van Covid-19 te verminderen. Ze dreigt met actie tegen spelers die de regels overtreden. Spelers krijgen een verbod opgelegd om truitjes te wisselen na een wedstrijd en ze krijgen ook een waarschuwing dat knuffelen op het veld kan leiden tot een coronabesmetting. Vieren in groep na een goal is vanaf nu dus ook in Engeland een no go.
  [naar artikel]
 39. Mogelijk onweer en rukwinden op komst (02/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het KMI verwacht de komende dagen veel regen en wind, dinsdag en woensdag zijn lokaal zelfs een onweer mogelijk.
  [naar artikel]
 40. Na moeizaam overleg nog geen akkoord binnen Nederlandse regering over strengere coronaregels (12/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het overleg binnen de Nederlandse regering over de coronaregels heeft donderdagavond nog niets opgeleverd. Volgens ingewijden moet vrijdag tijdens een coronaoverleg met de volledige ministersploeg nog veel worden uitgewerkt – donderdag waren alleen de meest betrokken ministers aanwezig. De hoofdlijnen zouden er wel al staan, aldus betrokkenen. Nederlandse media weten al dat er een gedeeltelijke lockdown van drie weken komt, om de besmettingen snel terug te dringen.
  [naar artikel]
 41. ONZE OPINIE. Geef ons, als dat kan, toch nog een week de kans om een nationale lockdown te vermijden (22/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Aan Franstalige kant werd gisteren vurig gepleit voor strengere maatregelen. Volgens microbioloog Emmanuel André moeten we er nu maar eens een lap op geven: er zijn nog veel maatregelen mogelijk zonder te raken aan onze fundamentele vrijheden. Nochtans had iedereen wel voorspeld dat de curve deze week nog verder zou stijgen, ondanks de strengere maatregelen. Je ziet de eerste effecten pas na 10 à 14 dagen.
  [naar artikel]
 42. Thuiswerk verplicht, één nauw contact of een avondklok: deze strengere maatregelen liggen op tafel (15/10/2020 - De Morgen)
  Er komen strengere maatregelen om het coronavirus in te dijken. Thuiswerk wordt zo veel mogelijk verplicht. De horeca kan bijkomende beperkingen verwachten, er wordt nagedacht over een avondklok, en mogelijk worden ook de nauwe contacten verder teruggeschroefd.
  [naar artikel]
 43. Crisis in ziekenhuizen dwingt politiek naar strengere regels (23/10/2020 - De Tijd)
  01:00 Nu het sneller dan verwacht begint te nijpen in de ziekenhuizen stuurt de federale regering aan op fors strengere regels voor de sport- en de cultuursector. Zo gaan de voetbalstadions de komende weken...
  [naar artikel]
 44. Nog maar één knuffelcontact en niet-essentiële winkels moeten sluiten, deze strengere coronaregels gelden vanaf vandaag (02/11/2020 - VRT NWS)
  Afgelopen vrijdag besliste het Overlegcomité over strengere coronamaatregelen en vandaag gaan ze in. Vanaf nu gaan veel winkels dicht, mag je nog maar één knuffelcontact hebben (tenzij je single bent) en kan je niet meer naar de kapper. Bedrijven blijven wel doorwerken, maar telewerk is verplicht. Een overzicht.
  [naar artikel]
 45. Viroloog Steven Van Gucht roept op: “Blijf thuis, de komende dagen worden doorslaggevend” (25/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Viroloog Steven Van Gucht roept iedereen op om zoveel mogelijk thuis te blijven, want de komende dagen worden doorslaggevend. Dat zegt Van Gucht aan persdienst Belga. De cijfers blijven intussen dramatisch: tussen 15 tot 21 oktober waren er dagelijks gemiddeld 11.891 nieuwe besmettingen, een stijging met 50 procent tegenover de zeven dagen ervoor.
  [naar artikel]
 46. Viroloog Steven Van Gucht roept op: “Blijf thuis, de komende dagen worden doorslaggevend” (25/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Viroloog Steven Van Gucht roept iedereen op om zoveel mogelijk thuis te blijven, want de komende dagen worden doorslaggevend. Dat zegt Van Gucht aan persdienst Belga. De cijfers blijven intussen dramatisch: tussen 15 tot 21 oktober waren er dagelijks gemiddeld 11.891 nieuwe besmettingen, een stijging met 50 procent tegenover de zeven dagen ervoor.
  [naar artikel]
 47. Wisselvallig en koeler weer komende dagen (06/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Afgelopen dagen kregen we typisch Belgisch zomerweer, met temperaturen tussen 20 en 25 graden en overwegend droog weer. Komende dagen houden we dit...
  [naar artikel]
 48. Met deze verstrengde maatregelen wil België de tweede golf van het coronavirus indijken (27/07/2020 - De Morgen)
  De Nationale Veiligheidsraad is vervroegd samengekomen om strengere coronaregels in te voeren. Dit zijn de nieuwe maatregelen op een rij:
  [naar artikel]
 49. We zijn coronamoe: “iedereen wil een totale lockdown” (29/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Sinds vannacht gelden de strengere coronaregels, maar wat houden die precies in. Vele mensen weten het gewoon niet. Ze vinden dat de overheid slecht gecommuniceerd heeft, zijn coronamoe en hebben angst voor wat komen gaat. En wat opvalt, de strengere regels zijn al achterhaald. Bijna iedereen, die TVL vanmorgen aansprak, is voor een totale lockdown om het virus eindelijk knock-out te slaan. Nog hardere maatregelen dus.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.