Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

01 December 2021
07:25 uur

Schuilkelders uit WO II ontdekt bij werken Rooseveltplein Vilvoorde

VRT NWS

25/11/2021 - 10:07

Bij de werken aan het Rooseveltplein in Vilvoorde zijn verschillende schuilkelders ontdekt uit de Tweede Wereldoorlog. Momenteel wordt dat plein helemaal heringericht. Arbeiders vonden ondergrondse gangen die net voor de oorlog werden gebouwd, waar mensen konden schuilen tijdens bombardementen. Dat blijkt uit bouwplannen die de stad kon terugvinden.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Twee cannabisplantages ontdekt in Vilvoorde (04/12/2018 - VRT NWS)
  Vanmorgen zijn twee cannabisplantages ontdekt in Vilvoorde. Dat meldt het parket van Halle-Vilvoorde. Op twee verschillende plaatsen werden in totaal ruim 1.200 cannabisplantjes aangetroffen. Er zijn ook drie personen opgepakt.
  [naar artikel]
 2. Schuilkelders in de lift in Japan door Noord-Koreaanse raketdreiging (24/04/2017 - De Tijd)
  12:46 De Japanners hebben de afgelopen tijd steeds meer nucleaire schuilkelders en luchtfilters tegen gifgas besteld, uit vrees voor Noord-Korea.
  [naar artikel]
 3. Onderaardse gangen en schuilkelders in Leuven (17/02/2020 - VRT NWS)
  Wist je dat er in Leuven verschillende ondergrondse tunnels en schuilkelders zijn? Leuvenaar Frederic Hecq heeft 35 van die mysterieuze plekken verzameld op een website. En aan elke onderaardse gang hangt een verhaal vast.
  [naar artikel]
 4. Cannabisplantage ontdekt bij bejaard echtpaar in Vilvoorde (23/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In de woning van een bejaard echtpaar in Vilvoorde heeft de politie een cannabisplantage ontdekt. Die werd er geïnstalleerd door een Nederlandse...
  [naar artikel]
 5. Cannabisplantage ontdekt bij bejaard echtpaar in Vilvoorde (23/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In de woning van een bejaard echtpaar in Vilvoorde heeft de politie een cannabisplantage ontdekt. Die werd er geïnstalleerd door een Nederlandse...
  [naar artikel]
 6. Arbeiderswoning in Vilvoorde brandt uit na vermoedelijke brandstichting  (26/11/2020 - VRT NWS)
  In het Marutis Duchéhof in Vilvoorde is dinsdagavond een arbeiderswoning uitgebrand. Het huis was onbewoond en stond te verkommeren. Het parket is een onderzoek gestart naar brandstichting, nadat er twee brandhaarden ontdekt werden.
  [naar artikel]
 7. Politie rolt Albanese bende op, drie cannabisplantages met 3.000 planten ontdekt (13/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  De federale gerechtelijke politie van Halle-Vilvoorde en de lokale politie AMOW (Asse, Merchtem, Opwijk en Wemmel) hebben een Albanese criminele organisatie opgerold die verantwoordelijk zou zijn voor verschillende cannabisplantages in België. Bij acht huiszoekingen in Asse, Charleroi en Namen werden drie cannabisplantages met in totaal 3.000 planten ontdekt en ontmanteld. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde.
  [naar artikel]
 8. Vilvoorde protesteert tegen gewijzigde dienstverlening in station Vilvoorde (16/12/2019 - Metro)
  Het stadsbestuur van Vilvoorde protesteert tegen het feit dat de NMBS naar aanleiding van de lopende renovatiewerken in het station van Vilvoorde de dienstverlening eenzijdig heeft gewijzigd. Sinds maandag stoppen immers de meeste IC-treinen tussen Brussel-Zuid en Antwerpen-Centraal niet meer in Vilvoorde. “De aanpassing van de dienstregeling is zeer nadelig voor de reizigers in Vilvoorde. De helft van de IC-verbinding Antwerpen-Brussel wordt geschrapt op een moment dat men het station van Vilvoorde wil laten fungeren als draaischijf voor de modal shift bij de werken aan de Brusselse ring. Met de geplande werken in het centrum voor het tracé van de Ringtrambus was dit het ideale moment om bewoners en pendelaars te overtuigen om dagelijks de trein te nemen”, aldus het stadsbestuur. Vilvoorde dringt er bij de NMBS op aan een aantal alternatieve opties verder te onderzoeken zoals het laten stoppen van de IC-trein op het beperkte perron 1-2, de mogelijkheid om treinen via een nieuwe wissel naar perron 6 te sturen of een halte te verplaatsen naar het station van Buda om vandaar uit met een shuttle naar het centrum en de bedrijvenzone van de Medialaan te rijden. bron: Belga Het bericht Vilvoorde protesteert tegen gewijzigde dienstverlening in station Vilvoorde verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. Aantal rijstroken op viaduct van Vilvoorde afgesloten voor betononderzoek (17/05/2021 - Het Nieuwsblad)
  Vanaf maandagavond wordt er gewerkt aan het viaduct van Vilvoorde, en worden de vier volgende nachten enkele rijstroken afgesloten, zo meldt De Wervennootschap maandag. In het kader van het project ‘Werken aan de Ring’ wordt er een betononderzoek uitgevoerd. Eind van dit jaar starten grotere werken aan het viaduct.
  [naar artikel]
 10. Aantal rijstroken op viaduct van Vilvoorde afgesloten voor betononderzoek (17/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf maandagavond wordt er gewerkt aan het viaduct van Vilvoorde, en worden de vier volgende nachten enkele rijstroken afgesloten, zo meldt De Wervennootschap maandag. In het kader van het project ‘Werken aan de Ring’ wordt er een betononderzoek uitgevoerd. Eind van dit jaar starten grotere werken aan het viaduct.
  [naar artikel]
 11. Wijkagent ontdekt 400 cannabisplanten in woning in Hoeilaart (26/01/2020 - VRT NWS)
  De politie van de zone Druivenstreek heeft zaterdagmiddag een cannabisplantage ontdekt in een woning op de Zuidlaan in Hoeilaart, pal in een residentiële wijk. Dat bevestigen korpschef Sébastien Verbeke en het parket Halle-Vilvoorde.
  [naar artikel]
 12. Op- en afrittencomplex Vilvoorde-Koningslo van Brusselse Ring dicht op 24 augustus (22/08/2016 - De Standaard)
  Het Agentschap Wegen en Verkeer voert in de nacht van 24 op 25 augustus tussen 20.00 en 06.00 uur onderhoudswerken uit in de De Tyraslaan (N209) in Vilvoorde. Tijdens de werken worden de De Tyraslaan (N209) en alle op- en afritten aan Vilvoorde-Koningslo (Nr. 6) van de R0 afgesloten voor het verkeer. In alle richtingen worden omleidingen aangeduid.
  [naar artikel]
 13. Werken aan Brusselse Ring van start (17/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) heeft met een graafmachine de werken aan een fietspad langs de Albert I-laan in Vilvoorde...
  [naar artikel]
 14. Wijkagent ontdekt bij toeval cannabisplantage in Hoeilaart (26/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  In Hoeilaart heeft een wijkagent zaterdag een cannabisplantage van zo’n 400 planten ontdekt. Dat meldt de VRT en het nieuws wordt bevestigd door het parket Halle-Vilvoorde. Voorlopig werden nog geen verdachten opgepakt.
  [naar artikel]
 15. Robot controleer temperatuur en mondmaker aan ingang ziekenhuis Vilvoorde (03/11/2020 - VRT NWS)
  In het ziekenhuis Jan Portaels in Vilvoorde controleert vanaf nu een robot je temperatuur én of je een mondmasker draagt. Dat maakt personeel vrij om ergens ander te werken in het ziekenhuis.
  [naar artikel]
 16. Negenendertig namen uit Vilvoorde op OCAD-lijst (30/09/2016 - De Redactie)
  Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) gezegd bij de ondertekening van het actieplan Kanaal Halle-Vilvoorde, de concrete uitwerking van het Kanaalplan voor Vilvoorde.
  [naar artikel]
 17. Viaduct van Vilvoorde wordt gerenoveerd: “Alles aan doen om er het viaduct van de toekomst van te maken” (22/12/2020 - VRT NWS)
  In Vilvoorde zal het viaduct een flinke opknapbeurt krijgen. En dat is nodig want het viaduct is 43 jaar oud. Naast een grondige sanering komt er mogelijk ook nog een vierde rijstrook. De werken zullen vijf jaar in beslag nemen en kosten zo’n 260 miljoen euro.
  [naar artikel]
 18. Hinder verwacht door herstelling brugvoeg viaduct Vilvoorde (25/05/2019 - Metro)
  Sinds vrijdagavond 21 uur wordt er gewerkt aan het viaduct van Vilvoorde, op de Brusselse binnenring. Eén van de vier grote brugvoegen van het viaduct wordt hersteld, en bestuurders moeten rekening houden met hinder. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer. Tijdens de werken beschikt het verkeer op de binnenring overdag over twee in plaats van drie rijstroken en ’s nachts over één rijstrook. De toegelaten maximumsnelheid wordt verlaagd tot 70 km/uur. Tijdens de renovatiewerken aan het viaduct in 2011 werden alle brugvoegen vernieuwd, maar door de zware belasting van de rechtse rijstroken moet er nu onderhoud gebeuren. De werken duren nog het hele weekend, tot maandag 5 uur. bron: Belga Het bericht Hinder verwacht door herstelling brugvoeg viaduct Vilvoorde verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 19. Werken buitenring viaduct Vilvoorde starten op 14 juli (12/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 20. Vilvoorde start charmeoffensief om VRT te lokken nu bouwplannen zijn stopgezet (14/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  Stad Vilvoorde zet een charmeoffensief in om de VRT naar Vilvoorde te halen, nu de plannen om een nieuwbouw op te trekken in Schaarbeek werden stopgezet.
  [naar artikel]
 21. "Vernietiging GRUP hypothekeert alle plannen om Vilvoorde verder te vernieuwen tot moderne woon- en werkstad" (10/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De stad Vilvoorde vraagt dat de Vlaamse regering de bevoegdheid om een ruimtelijk beleid voor het gebied Vilvoorde-Machelen vast te leggen,
  [naar artikel]
 22. Drie Dehaenes duwen CD&V-lijsten in Grimbergen, Vilvoorde en Zemst (02/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Zowel in Grimbergen, Vilvoorde als Zemst wordt de CD&V-lijst geduwd door een telg uit de familie van wijlen Jean-Luc Dehaene. In Vilvoorde gebeurt...
  [naar artikel]
 23. Sikh-tempel in Vilvoorde mag na twee jaar sluiting weer deuren openen (10/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Sikh-tempel Gurdware Guru Nanak Sahib in de Lange Molenstraat in Vilvoorde mag na een sluiting door burgemeester Hans Bonte (sp.a), die meer dan twee jaar aansleepte, opnieuw de deuren openen vanaf het ogenblik dat de werken die de brandweer heeft opgelegd klaar zijn. Dat zal volgens Bonte over een paar weken het geval zijn. In Vilvoorde woont slechts een klein aantal Sikhs, maar de tempel wordt bezocht door honderden geloofsgenoten uit de brede regio.
  [naar artikel]
 24. 'Coalitie sp.a-Groen-Open Vld-CD&V in Vilvoorde wordt deze week voorgesteld' (19/11/2018 - Knack)
  De coalitiegesprekken in Vilvoorde tussen het kartel sp.a-Groen, Open Vld en CD&V in Vilvoorde zijn zo goed als afgerond en het nieuwe bestuur dat Vilvoorde vanaf 2019 zal besturen wordt wellicht nog deze week voorgesteld. Dat is maandagavond vernomen in de marge van de Vilvoordse gemeenteraad.
  [naar artikel]
 25. Werken aan de Brusselse Ring gaan symbolisch van start (17/08/2018 - VRT NWS)
  Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) heeft in Vilvoorde het startschot gegeven voor grote werken aan de Brusselse Ring. Die wordt de komende jaren grondig aangepakt, om het fileprobleem te helpen oplossen.
  [naar artikel]
 26. Vliegtuigbom van 250 kilo ontdekt in Oostende: twee woontorens ontruimd (26/03/2019 - De Standaard)
  Tijdens werken is dinsdagochtend in Oostende een vliegtuigbom ontdekt. Dat meldt stad Oostende. De ontmijningsdienst Dovo is ter plaatse gekomen.
  [naar artikel]
 27. Burgemeester Hans Bonte uit Vilvoorde eist volwaardige rechtbank voor Halle-Vilvoorde (28/11/2017 - VRT NWS)
  Burgemeester Hans Bonte (sp.a) uit Vilvoorde heeft maandagavond tijdens de gemeenteraad zwaar uitgehaald naar een Franstalige rechter.
  [naar artikel]
 28. Vilvoorde verzet zich tegen Eurostadion (17/01/2017 - De Tijd)
  08:21 Via een bezwaarschrift kant Vilvoorde zich tegen een milieu- en bouwvergunning voor het Eurostadion op Parking C in Grimbergen. Als buurgemeente geeft Vilvoorde daar bovenop nog een negatief advies.
  [naar artikel]
 29. Arbeider (42) van Engie overleden na elektrocutie bij werken op hoogspanningssite van Elia (11/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  Bij werken op de site van Elia, beheerder van het hoogspanningsnet, in Beringen is dinsdagmorgen een 42-jarige arbeider van energiebedrijf Engie om het leven gekomen. De man uit Vilvoorde werd geëlektrocuteerd. Het is nog onduidelijk hoe het arbeidsongeval precies is kunnen gebeuren.
  [naar artikel]
 30. Vader springt met zesjarig dochtertje van viaduct in Vilvoorde (27/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  In de nacht van dinsdag op woensdag is een man, met in zijn armen zijn dochtertje, van het viaduct in Vilvoorde gesproken. Dat bevestigt het parket van Halle-Vilvoorde. De twee waren op slag dood.
  [naar artikel]
 31. Parket opent onderzoek na het overlijden van een 13-jarig meisje in Vilvoorde  (29/09/2021 - VRT NWS)
  Het parket Halle-Vilvoorde opent een onderzoek naar het overlijden van een 13-jarig meisje in Vilvoorde. Het meisje, een leerlingen uit het tweede jaar van de secundaire school Virgo Plus in Vilvoorde, werd maandag tijdens de LO-les onwel en overleed later in het ziekenhuis. Over de precieze oorzaak van haar overlijden bestaat nog onduidelijkheid.
  [naar artikel]
 32. Cannabisplantage opgerold in Vilvoorde (18/08/2016 - Het Nieuwsblad)
  In Vilvoorde is donderdagvoormiddag een cannabisplantage opgerold, zo meldt de lokale politie van de zone Vilvoorde-Machelen (ViMa). De plantage van ongeveer 500 planten stond in een gebouw in de Kassei-wijk, waar de politie donderdag binnenviel.
  [naar artikel]
 33. Cannabisplantage opgerold in Vilvoorde (18/08/2016 - De Standaard)
  In Vilvoorde is donderdagvoormiddag een cannabisplantage opgerold, zo meldt de lokale politie van de zone Vilvoorde-Machelen (ViMa). De plantage van ongeveer 500 planten stond in een gebouw in de Kassei-wijk, waar de politie donderdag binnenviel.
  [naar artikel]
 34. Joggende vrouw verkracht en overvallen in Vilvoorde (07/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In Vilvoorde is afgelopen zaterdag een 43-jarige vrouw brutaal overvallen en verkracht. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde. De dader zou een
  [naar artikel]
 35. Burgemeester Bonte wil strenge regels in Vilvoorde aanhouden (21/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  Hans Bonte (Vooruit), de burgemeester van Vilvoorde, wil dat ook in zijn stad strengere coronamaatregelen van kracht zouden blijven, net zoals in Brussel. Vilvoorde leunt aan bij Brussel en de vaccinatiegraad is er ook nog niet hoog genoeg, zegt hij.
  [naar artikel]
 36. De warmtecamera’s werken: mechanische doping ontdekt bij amateurrenner (30/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  In het professionele peloton zijn er tot op heden nog geen gevallen van mechanische doping ontdekt, maar dat de warmtecamera’s hun werk doen, dat mocht een 53-jarige Italiaanse amateurwielrenner ondervinden in een wedstrijd in het Italiaanse Bedizzole. Dat meldt de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport. Er werd bij hem een motortje in de zitbuis van zijn fiets ontdekt dankzij de warmtecamera, die ook de UCI gebruikt in de profwedstrijden zoals de voorbije Tour de France.
  [naar artikel]
 37. Stad Vilvoorde weigert opening van tennisvelden van plaatselijke tennisclub (05/05/2020 - VRT NWS)
  In Vilvoorde is er discussie over het openstellen van de plaatselijke tennisclub. Sinds gisteren is tennissen weer toegestaan in ons land. Maar de stad heeft de leden van de Park Tennis Club Vilvoorde verboden om een balletje te slaan.
  [naar artikel]
 38. Dodelijk ongeval aan viaduct in Vilvoorde (16/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een 37-jarige man uit Brussel is zaterdagmorgen omstreeks 4.15u overleden als gevolg van een ongeval op de Brusselse ring ter hoogte van het viaduct van Vilvoorde. De man zat als passagier in een auto die onder de oplegger van een vrachtwagen terecht kwam. De bestuurder van de personenwagen werd gewond naar het ziekenhuis overgebracht. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde.
  [naar artikel]
 39. Dodelijk ongeval aan viaduct in Vilvoorde (16/12/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een 37-jarige man uit Brussel is zaterdagmorgen omstreeks 4 u. 15 overleden als gevolg van een ongeval op de Brusselse ring ter hoogte van het viaduct van Vilvoorde. De man zat als passagier in een auto die onder de oplegger van een vrachtwagen terecht kwam. De bestuurder van de personenwagen werd gewond naar het ziekenhuis overgebracht. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde.
  [naar artikel]
 40. ‘Monster van Vilvoorde’ krijgt 18 jaar cel voor mishandeling van vier vrouwen en zijn twee minderjarige dochters (07/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  Een 35-jarige man uit Vilvoorde die zijn verschillende partners en twee dochtertjes jarenlang op de meest gruwelijke manieren mishandelde, is door de correctionele rechtbank van Vilvoorde veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 jaar.
  [naar artikel]
 41. Anderhalf uur à 2 uur aanschuiven na ongeval op viaduct van Vilvoorde (09/01/2019 - VRT NWS)
  Op de Brusselse Binnenring is het vanochtend meer dan een uur aanschuiven na een ongeval ter hoogte van het viaduct van Vilvoorde. Er is stilstaand verkeer van Groot-Bijgaarden tot Vilvoorde. Het Vlaams Verkeerscentrum vraagt de Binnenring te vermijden.
  [naar artikel]
 42. Coup de théâtre in Vilvoorde: Hans Bonte beschuldigd van woordbreuk, voorlopig geen coalitie meer (22/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Coup de théâtre in Vilvoorde: Open VLD, Groen en N-VA laten weten dat er van een bestuursakkoord in Vilvoorde voorlopig geen sprake (meer) is. De...
  [naar artikel]
 43. Nieuwe GO! School Tangram in Vilvoorde krijgt speelplaats met glijbaan op het dak (27/08/2020 - VRT NWS)
  In Vilvoorde zijn ze volop bezig aan de bouw van GO! School Tangram op het Broekplein. De nieuwe school zal een speelplaats krijgen op het dak en op verschillende niveaus. Zo zal een glijbaan de speelplaats van het dak verbinden met een speelplaats beneden. Tangram opent de deuren in september 2021 en heeft plaats voor 240 leerlingen gaande van kleuters tot 14-jarigen. De school gaat werken met kleine groepen, de individuele klassen verdwijnen.
  [naar artikel]
 44. Voor derde keer dit jaar bom ontdekt in centrum van Rieme, 500 woningen geëvacueerd (21/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het is weer prijs in Rieme. Nadat er in januari en maart al twee bommen ontdekt werden bij werken in het centrum, gebeurde dat woensdagnamiddag opnieuw. Dit keer in de Monumentstraat. De politie is over gegaan tot evacuatie van de omwonenden.
  [naar artikel]
 45. Nachtelijke brand aan café in Vilvoorde is aangestoken (08/02/2018 - Het Nieuwsblad)
  Een brand heeft in de nacht van woensdag op donderdag de gevel van het café The Royal Lounge aan de Vlaanderenstraat in Vilvoorde zwaar beschadigd. Niemand raakte gewond, maar de brand is aangestoken, zo blijkt uit het verslag van de branddeskundige die het parket van Halle-Vilvoorde aanstelde.
  [naar artikel]
 46. Het wordt weer wat stiller in de stad: wie wil nog een festival organiseren in Vilvoorde? (15/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het festival ‘Fire is Gold’, dat sinds 2017 in Vilvoorde plaatsvond, verhuist naar Antwerpen. Het neemt daar op 24 augustus de plaats in van Laundry Day. Met de verhuis van Fire is Gold verliest Vilvoorde opnieuw een festival op haar grondgebied.
  [naar artikel]
 47. Meer dan uur aanschuiven na ongeval op viaduct van Vilvoorde (09/01/2019 - De Morgen)
  Op de Brusselse binnenring is het deze ochtend meer dan een uur aanschuiven na een ongeval ter hoogte van het viaduct van Vilvoorde. Er is stilstaand verkeer van Groot-Bijgaarden tot Vilvoorde. 
  [naar artikel]
 48. Nu ook zinkgat in Vilvoorde (17/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De openwerfdag in Vilvoorde is letterlijk in het water gevallen. Door een lek in de waterleiding op de werf van de parkeergarage is er een
  [naar artikel]
 49. Vilvoorde benoemt Vanclooster postuum tot stadsambassadeur (07/01/2020 - De Standaard)
  De stad Vilvoorde heeft beslist Frederik Vanclooster, de 21-jarige student die tijdens nieuwjaarsnacht na een fuif in De Kruitfabriek verdronk in het kanaal Brussel-Schelde, postuum te benoemen tot stadsambassadeur. Vilvoorde draagt de titel, die het op 18 december vorig jaar toekende aan beide ouders, over aan hun zoon.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.