Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

01 December 2021
07:42 uur

Socialistische en groene Kamerleden verhogen druk op Sammy Mahdi in opvangcrisis

Knack

25/11/2021 - 10:15

Hoe kouder de nachten, hoe nijpender de opvangcrisis voor asielzoekers. PS, Vooruit, Ecolo en Groen jagen staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) aan om snel capaciteit te vinden, of te creëren. 'Waarom niet met tenten?'


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Sammy Mahdi geen voorstander van paars-groene coalitie: “Moeilijk om met PS en Ecolo programma uit te voeren” (28/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Sammy Mahdi en Joachim Coens, de laatste twee kandidaat-voorzitters van CD&V, debatteerden gisterenavond in Deinze. Mahdi zei tijdens dat debat dat...
  [naar artikel]
 2. Groen betreurt Sammy Mahdi's pauzeknop voor hervestiging vluchtelingen (29/10/2021 - Knack)
  Te midden van een opvangcrisis kan staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) rekenen op de steun van Vooruit en Groen. De groenen kunnen zich echter niet vinden in het grotendeels pauzeren van het hervestigingsprogramma voor vluchtelingen.
  [naar artikel]
 3. Mahdi: 'Paars-groene gesprekken zijn compleet respectloos' (01/12/2019 - De Tijd)
  18:55 Sammy Mahdi, kandidaat-voorzitter voor CD&V, reageert fel nadat uitlekte dat er zaterdag geheime paars-groene gesprekken waren, zonder N-VA en CD&V.
  [naar artikel]
 4. Mahdi krijgt asielcrisis voorlopig niet onder controle (28/10/2021 - De Tijd)
  19:39 Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi krijgt de opvangcrisis maar niet onder controle. De voorbije dagen was er geen opvang voor ruim 800 asielzoekers. Bovendien loert een nieuwe hongers...
  [naar artikel]
 5. ONZE OPINIE. Stakend personeel en hongerstakers in aantocht. Sammy Mahdi moet vol aan de bak (28/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Sammy Mahdi (CD&V) zet zich beter schrap. Nu valt de opvangcrisis in dit land tussen de plooien van de pandemie. Maar straks, als we gewend zijn aan dat mondmasker en de coronapas, komen de problemen rond migratie meer boven water. Gisteren legde het personeel van Klein Kasteeltje, het aanmeldcentrum voor asiel in Brussel, opnieuw het werk neer. Voor de tweede keer in één week. Dat gebeurt niet elk jaar. Dan moet je als staatssecretaris voor Asiel en Migratie op je tellen letten.
  [naar artikel]
 6. Ook Sammy Mahdi is kandidaat-voorzitter CD&V (18/10/2019 - De Morgen)
  Sammy Mahdi (30) stelt zich kandidaat voor de voorzittersverkiezingen van CD&V. Dat heeft hij zelf aangekondigd op Twitter. Momenteel is Mahdi voorzitter van Jong CD&V.
  [naar artikel]
 7. Mahdi vindt geheime ontmoeting Magnette met paars-groene partijen “compleet respectloos” (01/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Kandidaat-CD&V-voorzitter Sammy Mahdi heeft zware kritiek op de ontmoeting die informateur Paul Magnette (PS) zaterdag organiseerde met de zes paars-groene partijen (PS, sp.a, MR, Open Vld, Ecolo en Groen).
  [naar artikel]
 8. Mahdi vindt geheime ontmoeting Magnette met paars-groene partijen 'compleet respectloos' (01/12/2019 - Knack)
  Kandidaat-CD&V-voorzitter Sammy Mahdi heeft zware kritiek op de ontmoeting die informateur Paul Magnette (PS) zaterdag organiseerde met de zes paars-groene partijen (PS, SP.A, MR, Open VLD, Ecolo en Groen).
  [naar artikel]
 9. Terwijl de taliban oprukken, groeit de druk op Mahdi (13/08/2021 - De Morgen)
  De taliban rukken pijlsnel op in Afghanistan. Nederland, Duitsland en Frankrijk beslisten al geen Afghaanse asielzoekers meer terug te sturen. De druk groeit op staatssecretaris Sammy Mahdi (CD&V) om hetzelfde te doen, ook van binnen de regering.
  [naar artikel]
 10. Jongerenvoorzitter Sammy Mahdi wil CD&V leiden (18/10/2019 - Knack)
  Sammy Mahdi, jongerenvoorzitter van CD&V, stelt zich kandidaat om CD&V-voorzitter te worden. Dat meldt hij op twitter. Mahdi (30) komt uit Vilvoorde, waar hij fractieleider is in de gemeenteraad. Zijn kandidatuur was verwacht. Op Twitter post hij een foto met als opschrift 'terug naar de basis'.
  [naar artikel]
 11. LIVESTREAM. Sammy Mahdi en Theo Francken bakkeleien over….sereniteit (18/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) legt vandaag in de Kamer zijn beleidsverklaring af. Volg het hier live.
  [naar artikel]
 12. Terwijl de taliban oprukken, groeit de druk op staatssecretaris Mahdi (13/08/2021 - De Morgen)
  De taliban rukken pijlsnel op in Afghanistan. Nederland, Duitsland en Frankrijk beslisten al geen Afghaanse asielzoekers meer terug te sturen. De druk groeit op staatssecretaris Sammy Mahdi (CD&V) om hetzelfde te doen, ook van binnen de regering.
  [naar artikel]
 13. Marc Bossuyt & Sammy Mahdi: 'Pushbacks gaan in tegen alles waar wij in Europa voor staan' (02/02/2021 - Knack)
  In de schaduw die de coronacrisis over de hele samenleving werpt, werkt Sammy Mahdi aan een asiel- en migratiebeleid waarmee hij straks zowel zijn groene coalitiepartners als de kiezers van het Vlaams Belang wil overtuigen. Er zijn eenvoudigere klussen. Knack bracht hem samen met oud-rechter Marc Bossuyt. 'U zult mij nooit in feeststemming zien omdat ik mensen moet terugsturen.'
  [naar artikel]
 14. Sammy Mahdi herverkozen als voorzitter van Jong CD&V (17/11/2019 - De Standaard)
  Sammy Mahdi is herverkozen als voorzitter van Jong CD&V. Mahdi was de enige kandidaat om zichzelf op te volgen. Er is ook een nieuw nationaal bureau verkozen.
  [naar artikel]
 15. Hongerstaking na 60 dagen afgelopen, zónder beloftes volgens Sammy Mahdi: “Stop ermee of we ruimen het hier op” (22/07/2021 - Het Nieuwsblad)
  Uitzichtloosheid, gevaar voor het leven en toenemende druk om de actie dringend te beëindigen, hebben de hongerstakers woensdag doen beslissen er na 60 dagen mee te stoppen. Op een overleg met staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V), vertegenwoordigers van de stakers en bemiddelaar Dirk Van den Bulck werd de knoop doorgehakt. Dat de roep in regeringskringen om in te grijpen steeds luider weerklonk, deed de actievoerders overstag gaan. Volgens Mahdi zijn er geen beloftes gedaan.
  [naar artikel]
 16. Jongerenvoorzitter Sammy Mahdi wil CD&V leiden: 'In de strijd tegen radicalen moeten wij radicaal reageren' (18/10/2019 - Knack)
  Sammy Mahdi, jongerenvoorzitter van CD&V, stelt zich kandidaat om CD&V-voorzitter te worden. Dat meldt hij op Twitter. Mahdi (30) komt uit Vilvoorde, waar hij fractieleider is in de gemeenteraad. Zijn kandidatuur was verwacht. Op Twitter post hij een foto met als opschrift 'terug naar de basis'.
  [naar artikel]
 17. De blitzcarrière van Sammy Mahdi: geen voorzitter, wel incontournable (06/12/2019 - De Standaard)
  Hij heeft nog maar vijf jaar een lidkaart, maar na een onwaarschijnlijke verkiezingsrace maakt Sammy Mahdi zich nu al incountournable in de partij.
  [naar artikel]
 18. Jongerenvoorzitter Sammy Mahdi vierde kandidaat-voorzitter CD&V (18/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Jongerenvoorzitter Sammy Mahdi is ook kandidaat-voorzitter van CD&V. Dat maakte hij net bekend. Mahdi is, na Katrien Partyka, Vincent Van Peteghem...
  [naar artikel]
 19. Sammy Mahdi over Jan Jambon: 'Ik heb het heel moeilijk gehad met zijn uitspraak' (31/12/2019 - Knack)
  CD&V-jongerenvoorzitter Sammy Mahdi betreurt de uitspraken die minister-president Jan Jambon (N-VA) over het kindergeld voor asielzoekers. 'Ik verwacht geen leugens.'
  [naar artikel]
 20. Sammy Mahdi: “Ik heb het heel moeilijk gehad met de uitspraak van Jambon” (31/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  CD&V-jongerenvoorzitter Sammy Mahdi vraagt dat Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) “juiste cijfers” gebruikt in zijn communicatie over het...
  [naar artikel]
 21. Sammy Mahdi pleit voor meer alcoholcontroles (16/07/2020 - Gazet van Antwerpen)
  “Aantal jaren rijbewijs: 11. Controles: 1.” Met die korte boodschap raakte Sammy Mahdi (CD&V) een gevoelige snaar op Twitter. Heel wat Vlamingen reageerden dat ook zij zelden tot nooit een alcoholtest moeten afleggen. Volgens Mahdi maakt dat duidelijk hoe laag de pakkans is bij dronken rijgedrag. Hij wil geen nultolerantie, maar meer controles.
  [naar artikel]
 22. Sammy Mahdi (CD&V): 'Hongerstaking had niet zo lang geduurd als regering met één stem had gesproken' (10/08/2021 - Knack)
  'We moeten migranten screenen aan de Europese buitengrenzen', zegt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V).
  [naar artikel]
 23. Sammy Mahdi neemt holle communicatie CD&V op de korrel (15/10/2021 - De Tijd)
  09:51 In een interview naar aanleiding van zijn nieuwe boek toont staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi zich kritisch over CD&V. 'Ik moet zelf terugspoelen om min of meer te begrijpen wat onze...
  [naar artikel]
 24. Sammy Mahdi herverkozen als voorzitter van Jong CD&V (17/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Sammy Mahdi is herverkozen als voorzitter van Jong CD&V. Mahdi was de enige kandidaat om zichzelf op te volgen. Er is ook een nieuw nationaal...
  [naar artikel]
 25. Sammy Mahdi (CD&V): 'Wij moeten ons aan niemand vastklampen, niet aan N-VA, niet aan PS' (02/02/2020 - Knack)
  Jongerenvoorzitter van CD&V Sammy Mahdi zegt in een gesprek met De Zondag dat een regering met N-VA niet noodzakelijk is. 'Ik mis de staatsmannen van vroeger.'
  [naar artikel]
 26. Het beleid van Sammy Mahdi (CD&V) is niet revolutionair: ‘Ik zie vooral continuïteit’ (01/07/2021 - De Morgen)
  Door de hongerstaking van sans-papiers in Brussel botst staatssecretaris Sammy Mahdi (CD&V) voor het eerst op het migratiedilemma: wanneer het over het leven van mensen gaat, volg je dan strikt de wet of maak je toch een uitzondering?
  [naar artikel]
 27. Het beleid van Sammy Mahdi (CD&V) is niet revolutionair: ‘Ik zie vooral continuïteit’ (01/07/2021 - De Morgen)
  Door de hongerstaking van sans-papiers in Brussel botst staatssecretaris Sammy Mahdi (CD&V) voor het eerst op het migratiedilemma: wanneer het over het leven van mensen gaat, volg je dan strikt de wet of maak je toch een uitzondering?
  [naar artikel]
 28. Sammy Mahdi (CD&V) buigt niet voor hongerstakers, ondanks politieke druk (27/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) blijft volhouden dat de hongerstakende mensen zonder papieren op de campussen van de VUB en ULB en in de Begijnhofkerk geen recht op verblijf hebben, ondanks de oproepen uit politieke hoek om een oplossing te vinden en zelfs individuele regularisatie wettelijk mogelijk te maken. De meesten van hen hebben een bevel gekregen om het grondgebied te verlaten, zegt hij op Twitter.
  [naar artikel]
 29. CD&V-voorzittersverkiezing: 'Sammy Mahdi zal er nu een andere strijd van moeten maken' (18/11/2019 - Knack)
  Joachim Coens en Sammy Mahdi maken in een tweede stemronde onder elkaar uit wie de nieuwe voorzitter van CD&V wordt. Drie vragen aan politoloog Nicolas Bouteca (UGent).
  [naar artikel]
 30. Sammy Mahdi volgend jaar ‘geen kandidaat-voorzitter CD&V’ (17/10/2021 - De Standaard)
  Ook al werpt de staatssecretaris voor Asiel en migratie, Sammy Mahdi, zich op als ideologische roer­ganger van de CD&V, hij blijft zijn voorzitter Joachim Coens (CD&V).
  [naar artikel]
 31. CD&V-voorzittersrace: 'Sammy Mahdi zal er nu een andere strijd van moeten maken' (18/11/2019 - Knack)
  Joachim Coens en Sammy Mahdi maken in een tweede stemronde onder elkaar uit wie de nieuwe voorzitter van CD&V wordt. Drie vragen aan politoloog Nicolas Bouteca (UGent).
  [naar artikel]
 32. Sammy Mahdi herverkozen als voorzitter van Jong CD&V (17/11/2019 - VRT NWS)
  Sammy Mahdi is herverkozen als voorzitter van Jong CD&V. Hij was de enige kandidaat om zichzelf op te volgen. Er is ook een nieuw nationaal bureau van Jong CD&V verkozen. Mahdi is ook een van de zeven kandidaten om Wouter Beke op te volgen als partijvoorzitter van CD&V.
  [naar artikel]
 33. Ook Sammy Mahdi kandidaat-voorzitter CD&V (18/10/2019 - De Standaard)
  Ook jongerenvoorzitter Sammy Mahdi wil Wouter Beke als voorzitter van de CD&V opvolgen.
  [naar artikel]
 34. Kiezen tussen het hart en het hoofd: het migratiebeleid van Sammy Mahdi doorgelicht (01/07/2021 - De Morgen)
  Door de hongerstaking van sans-papiers in Brussel botst staatssecretaris Sammy Mahdi (CD&V) voor het eerst op het migratiedilemma: wanneer het over het leven van mensen gaat, volg je dan strikt de wet of maak je toch een uitzondering?
  [naar artikel]
 35. PS-vicepremier Dermagne over hongerstakers: “Sammy Mahdi moet met oplossingen komen” (30/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik verander mijn beleid niet omdat mensen beslissen niet meer te eten”, zei staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) over de 450 sans-papiers die nu al 40 dagen in hongerstaking zijn, in de hoop een collectieve regularisatie af te dwingen. Maar ook de PS, die het niet eens is met Mahdi, houdt voet bij stuk. Federaal minister van Werk en vicepremier Pierre-Yves Dermagne roept Mahdi op om de zaak ter harte te nemen.
  [naar artikel]
 36. Sammy Mahdi (Jong CD&V): 'Ik ben gelukkig als ik de zon zie opkomen boven de Middellandse Zee' (30/07/2017 - Knack)
  Sammy Mahdi is voorzitter van Jong CD&V. Hij verhuist binnenkort van Brussel naar Vilvoorde. Maar hoe viert hij zijn vakantie? Om deze 15 vragen te beantwoorden, had hij 10 minuten en 23 seconden nodig.
  [naar artikel]
 37. Sammy Mahdi gooit zich in strijd om voorzitterschap CD&V (18/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Sammy Mahdi stelt zich kandidaat om de nieuwe voorzitter van CD&V te worden. Dat maakt de jongerenvoorzitter van de partij vrijdagmiddag zelf bekend op Facebook. Hij is de vierde christendemocraat die Wouter Beke wil opvolgen.
  [naar artikel]
 38. Sammy Mahdi gooit zich in strijd om voorzitterschap CD&V (18/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  Sammy Mahdi stelt zich kandidaat om de nieuwe voorzitter van CD&V te worden. Dat maakt de jongerenvoorzitter van de partij vrijdagmiddag zelf bekend op Facebook. Hij is de vierde christendemocraat die Wouter Beke wil opvolgen.
  [naar artikel]
 39. Sammy Mahdi gooit zich in strijd om voorzitterschap CD&V (18/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Sammy Mahdi stelt zich kandidaat om de nieuwe voorzitter van CD&V te worden. Dat maakt de jongerenvoorzitter van de partij vrijdagmiddag zelf bekend op Facebook. Hij is de vierde christendemocraat die Wouter Beke wil opvolgen.
  [naar artikel]
 40. Sammy Mahdi herverkozen als voorzitter van Jong CD&V (17/11/2019 - Metro)
  Sammy Mahdi is herverkozen als voorzitter van Jong CD&V. Mahdi was de enige kandidaat om zichzelf op te volgen. Er is ook een nieuw nationaal bureau verkozen. “Voor het eerst is het bureau paritair samengesteld, er raakten vijf mannen en vijf vrouwen verkozen”, zegt Mahdi. Sammy Mahdi werd twee jaar geleden voor het eerst jongerenvoorzitter en doet er nu dus in principe twee jaar bij. Hij is ook één van de zeven kandidaten om nationaal voorzitter te worden. De resultaten van de eerste ronde worden maandag bekendgemaakt. “Als ik tot nationaal voorzitter verkozen wordt, zal er voor de jongeren een interimvoorzitter aangeduid worden en volgen er binnen de drie maanden nieuwe verkiezingen voor Jong CD&V”, zegt Mahdi. bron: Belga Het bericht Sammy Mahdi herverkozen als voorzitter van Jong CD&V verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. Staatssecretaris Sammy Mahdi wil nieuwe Turkije-deal voor Afghaanse vluchtelingen (02/08/2021 - De Standaard)
  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) wil de zogenaamde Turkije-deal uitbreiden. Mahdi verwacht een nieuwe vluchtelingenstroom vanuit Afghanistan door het toenemende geweld en wil dat Europa voorbereid is.
  [naar artikel]
 42. Sammy Mahdi: ‘Ik heb het heel moeilijk gehad met de uitspraak van Jambon’ (31/12/2019 - De Morgen)
  CD&V-jongerenvoorzitter Sammy Mahdi vraagt dat Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) “juiste cijfers” gebruikt in zijn communicatie over het kindergeld voor asielzoekers. “Het is goed dat de regering die anomalie, door de vorige regering-Bourgeois ingevoerd, uit de wet haalt. Maar daar kan je ook op een normale manier over communiceren, zonder te overdrijven”, aldus Mahdi in De ochtend op Radio 1.
  [naar artikel]
 43. Steven Vanackere steunt kandidatuur Sammy Mahdi (29/11/2019 - De Tijd)
  14:49 Voormalig CD&V-minister en directeur bij de Nationale Bank Steven Vanackere heeft bij de CD&V-voorzittersverkiezingen op Sammy Mahdi gestemd.
  [naar artikel]
 44. Joachim Coens en Sammy Mahdi gaan naar tweede ronde CD&V-voorzittersverkiezingen (18/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Jongerenvoorzitter Sammy Mahdi en Zeebrugs havenbaas en burgemeester van Damme Joachim Coens strijden de komende weken om het CD&V-voorzitterschap....
  [naar artikel]
 45. Hongerstakende sans-papiers beschuldigen Sammy Mahdi van ‘verraad zonder weerga’ (01/11/2021 - De Morgen)
  Vertegenwoordigers van de mensen zonder verblijfspapieren die eerder dit jaar een hongerstaking hielden in de Brusselse Begijnhofkerk beschuldigen staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) van ‘verraad zonder weerga’. ‘Sammy Mahdi respecteert de woorden die hij zelf heeft uitgesproken niet’, zegt Daniel Alliet, die als priester verbonden is aan de Begijnhofkerk.
  [naar artikel]
 46. De nieuwe CD&V-voorzitter: Joachim Coens of Sammy Mahdi (18/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  De strijd over het voorzitterschap van CD&V zal gaan tussen Joachim Coens, baas van de haven van Zeebrugge en jongerenvoorzitter Sammy Mahdi. Van de zeven kandidaten zijn ze de twee met de meeste voorkeurstemmen.
  [naar artikel]
 47. Van Grieken: "Ik zal u verrassen, Sammy Mahdi is niet zo links als iedereen denkt” (01/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken toont zich opvallend positief over de keuze voor Sammy Mahdi (CD&V) op Asiel en Migratie. "Ik zal u...
  [naar artikel]
 48. Joachim Coens en Sammy Mahdi strijden om voorzitterschap CD&V (18/11/2019 - De Tijd)
  12:35 In de voorzittersverkiezingen bij CD&V stoten Joachim Coens en Sammy Mahdi door naar de tweede ronde.
  [naar artikel]
 49. Sammy Mahdi: ‘Ik droomde van de Champions League, maar het is CD&V geworden’ (04/11/2020 - De Morgen)
  Zijn naam betekent ‘de verlosser’ en dat treft. Sammy Mahdi (32) is zes jaar lid van CD&V, heeft amper een halfjaar ervaring in het parle­ment en mag zich al het jongste lid van de regering-De Croo noemen. Zijn partij hoopt dat hij de politieke wonderboy wordt die het asielbeleid op het juiste spoor trekt, CD&V een frissere smoel geeft en kiezers terugwint. Veel druk dus op de jonge schouders, maar de Brusselse ket is niet het type dat voor een moeilijke match met de ogen knippert.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.