Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

28 November 2021
23:50 uur

Loekasjenko vond de zwakke plek van de EU: laat Europa zich afpersen?

Knack

25/11/2021 - 10:15

Sinds de zomer zijn er voortdurend spanningen aan de grenzen tussen de Europese Unie en Belarus. Wat is er aan de hand? En wat kan Europa eraan doen? Een analyse in 9 vragen en evenveel antwoorden.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Loekasjenko laat zich stiekem beëdigen tot president van Wit-Rusland (23/09/2020 - De Morgen)
  Aleksandr Loekasjenko heeft zichzelf in een vooraf geheim gehouden ceremonie laten beëdigen als president. Lidstaten van de Europese Unie erkennen Loekasjenko’s presidentschap niet langer, maar raken het na anderhalve maand van vervalste verkiezingen, arrestaties en martelingen nog steeds niet eens over sancties.
  [naar artikel]
 2. Europa zet Loekasjenko op straflijst (12/10/2020 - De Tijd)
  21:09 De Europese lidstaten gaan sancties treffen tegen de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko. Ook Rusland komt in het vizier.
  [naar artikel]
 3. Wit-Russische priester in Antwerpen: “Bevrijd ons van die vreselijke dictator” (21/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Ivan Moiseitsiik, priester van de Wit-Russische kerk in Antwerpen, is in 2001 gevlucht van het regime van Alexandr Loekasjenko, al 27 jaar president van Wit-Rusland. “Natuurlijk keuren we af wat Loekasjenko aan het aanrichten is aan de Poolse grens. Hij is woest omdat Europa hem niet erkent als president en hem sancties oplegt. Daarom zet hij nu met steun van Poetin druk op Europa door duizenden vluchtelingen naar hier te sturen. Hij is een dictator van de ergste soort. De mensen zijn bang, ook mijn parochianen hier in Antwerpen.” Moiseitsiik hoopt met zijn verhaal burgers en politici wakker te schudden in de hoop dat Europa zich niet laat manipuleren.
  [naar artikel]
 4. Loekasjenko haalt hard uit naar EU: ‘Vlieg dan maar over plek waar MH17 is neergehaald’ (26/05/2021 - De Morgen)
  De Wit-Russische dictator Aleksandr Loekasjenko heeft hard uitgehaald naar regeringen die sancties hebben aangekondigd wegens de kaping van een Ryanair-toestel. De ‘kwaadwillende’ regeringen proberen Wit-Rusland ‘te wurgen’, zo heeft Loekasjenko vandaag gezegd in zijn eerste reactie op de sancties.
  [naar artikel]
 5. Wit-Rusland schudt stilaan het juk van dictator Loekasjenko van zich af: “De bom is gebarsten” (18/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  “Europa’s laatste dictator” Aleksandr Loekasjenko lijkt zijn greep op de macht in Wit-Rusland stilaan te verliezen. Na de harde repressie van...
  [naar artikel]
 6. Herverkiezing Loekasjenko brengt Wit-Russische oppositie op straat (10/08/2020 - Express)
  De ‘laatste dictator van Europa’ Alexander Loekasjenko mag zijn zesde termijn als president van Wit-Rusland starten. Hij haalde 79,7 procent... The post Herverkiezing Loekasjenko brengt Wit-Russische oppositie op straat appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 7. ‘Laatste dictator van Europa’ Aleksandr Loekasjenko behoudt greep op Wit-Rusland (18/11/2019 - De Morgen)
  Ruim 25 jaar is de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko nu al aan de macht, maar het ziet ernaar uit dat de ‘laatste dictator van Europa’ voorlopig nog wel in het zadel blijft. Bij de parlementsverkiezingen van afgelopen weekeinde lukte het geen enkele oppositiekandidaat een zetel in de Nationale Assemblee te veroveren.
  [naar artikel]
 8. Wit-Rusland overwint angst voor Loekasjenko (17/08/2020 - De Tijd)
  20:53 In een mum van tijd heeft 'Europa's laatste dictator', Aleksandr Loekasjenko, zijn greep op de macht verloren. 'Rusland staat mogelijk een regimewissel toe.'
  [naar artikel]
 9. ‘Laatste dictator van Europa’ Loekasjenko herkozen met ‘monsterscore’, boze burgers trekken de straat op (09/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens de ‘officiële’ exitpoll heeft Alexander Loekasjenko de Wit-Russische presidentsverkiezing gewonnen, zoals verwacht. De huidige...
  [naar artikel]
 10. Waarom Loekasjenko migranten als politieke hefboom gebruikt: 'Europa is gemakkelijk te chanteren' (18/11/2021 - Knack)
  Door migranten naar de grens met Polen te zenden speelt de Wit-Russische dictator Aleksandr Loekasjenko in op de Europese zwakheden.
  [naar artikel]
 11. Poetin laat Loekasjenko nog niet vallen (14/09/2020 - De Tijd)
  19:28 Nu de protesten tegen de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko niet gaan liggen, blijft één reddingsboei over: Rusland. Maar de liefde is koeltjes.
  [naar artikel]
 12. ‘Laatste dictator van Europa’ Loekasjenko herkozen, zoals verwacht (09/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens de officiële exitpoll heeft Alexander Loekasjenko de Wit-Russische presidentsverkiezing gewonnen, zoals verwacht. De huidige autocratische...
  [naar artikel]
 13. Omstreden Wit-Russische president Loekasjenko klampt zich vast aan Russische "grote broer" (14/09/2020 - VRT NWS)
  De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko is in Sotsji, in Rusland voor een ontmoeting met president Vladimir Poetin. Het is de eerste keer dat Loekasjenko naar het buitenland reist, sinds er massaal gedemonstreerd wordt tegen de uitslag van de presidentsverkiezingen van vorige maand. Rusland is de laatste steun en toeverlaat van Loekasjenko, elke hulp is voor hem broodnodig.
  [naar artikel]
 14. Verkiezingen Wit-Rusland: Loekasjenko claimt overwinning, oppositie erkent uitslag niet (09/08/2020 - Knack)
  Volgens de officiële exitpoll heeft Alexander Loekasjenko de Wit-Russische presidentsverkiezing gewonnen, zoals verwacht. Oppositiekandidate Svetlana Tichanovskaja weigert een nederlaag te erkennen tegen 'de laatste dictator van Europa'.
  [naar artikel]
 15. Wit-Russische president Loekasjenko kandidaat voor nog een extra ambtstermijn (17/11/2019 - Metro)
  De Wit-Russische president Aleksander Loekasjenko gaat zich volgend jaar kandidaat stellen voor nog maar eens een nieuwe ambtstermijn. Dat heeft hij vandaag, uitgerekend op de dag van de parlementsverkiezingen in zijn land, bekendgemaakt. Loekasjenko leidt de gewezen Sovjet-Republiek al 25 jaar lang met harde hand. Zijn mandaat loopt af in 2020, maar het 65-jarige staatshoofd zegt vandaag dat hij daarna nog vijf jaar lang actief wil blijven als president. Nochtans beweert Loekasjenko, die ook wel eens de laatste dictator in Europa wordt genoemd, dat hij zich niet vastklampt aan zijn functie. De beslissing ligt bij de kiezers, zegt hij aan het nieuwsagentschap Berla. Waarnemers stellen echter dat eventuele tegenkandidaten als kansloos beschouwd kunnen worden: volgens de officiële resultaten heeft Loekasjenko tijdens de presidentsverkiezing altijd meer dan drie kwart van de stemmen gehaald. De parlementsverkiezingen van vandaag worden gezien als een belangrijke graadmeter voor de populariteit van Loekasjenko. Parlementsleden van verschillende politieke partijen steunen de president. bron: Belga Het bericht Wit-Russische president Loekasjenko kandidaat voor nog een extra ambtstermijn verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Europa erkent Loekasjenko niet als president Wit-Rusland (24/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Europese Unie weigert Aleksandr Loekasjenko te erkennen als president van Wit-Rusland, ondanks zijn onverwachte eedaflegging. Europa wijst daarvoor op de “vervalste resultaten” bij de verkiezingen van 9 augustus en zijn “gebrek aan elke democratische legitimiteit”, aldus de hoge vertegenwoordiger voor het buitenlands beleid van de Europese Unie, Josep Borrell.
  [naar artikel]
 17. Minderjarige jongens verdienden 100.000 euro aan afpersen met naaktfoto's (02/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De politie heeft deze week in de regio Leiden drie jongens, tussen 15 en 18 jaar, oud opgepakt voor het afpersen van tientallen slachtoffers met...
  [naar artikel]
 18. Passiviteit, repressie en enorme wortels: hoe Aleksandr Loekasjenko al 26 jaar de laatste dictator van Europa blijft (10/08/2020 - Knack)
  Voor de zesde keer werd hij uitgeroepen tot president van Wit-Rusland. Maar zelden werd zijn macht nadrukkelijker gecontesteerd. Portret van Aleksandr Loekasjenko, de 'laatste dictator van Europa' die zijn laatste greintje krediet lijkt verspeeld te hebben. 'Eigenlijk zit hij nu in de val.'
  [naar artikel]
 19. “Loekasjenko neemt wraak en zet sluis naar Europa open voor vluchtelingen” (13/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wit-Rusland smokkelt vluchtelingen uit Irak en Syrië de Europese Unie in. Dat zegt buurland Litouwen, dat geconfronteerd wordt met een forse toename van migranten die illegaal de grens oversteken. Volgens de regering zet de president van Wit-Rusland Aleksandr Loekasjenko bewust de sluizen open voor vluchtelingen die naar Europa willen.
  [naar artikel]
 20. Wit-Rusland: president Loekasjenko overweegt referendum (31/08/2020 - Knack)
  De Wit-Russische leider Aleksandr Loekasjenko overweegt een referendum over de grondwet als reactie op de massaprotesten in het land. Over de inhoud van dat referendum, de modaliteiten of een eventuele timing blijft de 'laatste dictator van Europa' echter vaag.
  [naar artikel]
 21. Straf met uitstel voor afpersen callgirl van Vlaams Parlementslid (27/06/2019 - De Standaard)
  De correctionele rechtbank van Mechelen heeft donderdag een koppel uit Oost-Vlaanderen schuldig bevonden aan het afpersen van een prostituee uit Duffel. Ze werd ook belaagd en haar gsm werd gestolen.
  [naar artikel]
 22. Verkiezingen Wit-Rusland: Loekasjenko wint, oppositiekandidate Tichanovskaja erkent uitslag niet (09/08/2020 - Knack)
  Volgens de officiële exitpoll heeft Alexander Loekasjenko de Wit-Russische presidentsverkiezing gewonnen, zoals verwacht. Oppositiekandidate Svetlana Tichanovskaja weigert een nederlaag te erkennen tegen 'de laatste dictator van Europa'.
  [naar artikel]
 23. Loekasjenko: “Laat Westen eerst eigen problemen oplossen” (19/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Wit-Russische leider Aleksandr Loekasjenko heeft westerse leiders voor de EU-top over zijn land opgeroepen eerst hun eigen problemen op te...
  [naar artikel]
 24. Loekasjenko: “Laat het Westen eerst eigen problemen oplossen alvorens naar Wit-Rusland te wijzen” (19/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Wit-Russische leider Aleksandr Loekasjenko heeft westerse leiders voor de EU-top over zijn land opgeroepen eerst hun eigen problemen op te...
  [naar artikel]
 25. President Loekasjenko wint verkiezingen in Wit-Rusland (28/03/2019 - De Morgen)
  De Wit-Russische president Loekasjenko behaalde volgens exitpolls gisteren 80 procent van de stemmen bij de presidentsverkiezingen. Zo verzekert hij zich van een vijfde mandaat.
  [naar artikel]
 26. Hoe ‘Europa’s laatste dictator’ een vol vliegtuig liet kapen om één tegenstander te arresteren (25/05/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Roman Protasevitsj (26) moest er nog om lachen dat iemand op de luchthaven van Athene hem leek te volgen. Een paar uur later dwong een gevechtsvliegtuig zijn Ryanair-vlucht aan de grond in Minsk en werd de Wit-Russische journalist opgepakt. Ongezien machtsvertoon van Europa’s laatste dictator, Aleksandr Loekasjenko. Europa beraadt zich over bijkomende sancties.
  [naar artikel]
 27. Massale stakingen moeten Loekasjenko's macht breken (17/08/2020 - De Tijd)
  11:55 De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko komt steeds meer in het nauw nu ook de werknemers van de staatsbedrijven zich tegen hem keren. Rusland houdt de tweede week van protesten nauwlettend i...
  [naar artikel]
 28. Loekasjenko en Merkel bereiken volgens Minsk akkoord over onderhandelingen met EU (17/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wit-Russisch president Alexandr Loekasjenko is het met Duits bondskanselier Angela Merkel eens geraakt om gesprekken te voeren met de Europese Unie (EU) over de migratiecrisis. Dat meldde het kabinet van Loekasjenko woensdag. Langs Duitse kant is er vooralsnog geen bevestiging.
  [naar artikel]
 29. Autokerkhof op E314 door aquaplaning: "Bekkevoort is zwakke plek” (30/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  “Het was alsof ik plots door een zee reed”, zegt Rudi Princen. De Kortessemnaar werd maandagavond verrast door aquaplaning op de E314 in Bekkevoort en sloeg drie keer met zijn wagen over de kop. Ook een Hasseltse reed haar wagen total loss. Het Agentschap Wegen en Verkeer omschrijft de locatie als een “zwakke plek”: “We gaan de afvoeren inspecteren en ingrijpen waar nodig.”
  [naar artikel]
 30. Wolf valt schaap aan in weide met schrikdraad in Helchteren: "We zoeken naar zwakke plek in omheining (22/01/2021 - VRT NWS)
  Afgelopen nacht is een van de schapen van herder Johan Schouteden in Houthalen-Helchteren aangevallen. Volgens het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) gaat het wel degelijk om het werk van een wolf, ook al stond de kudde in een omheinde weide die uitgerust was met schrikdraad. "Door het ongelijke reliëf van de weide, was er misschien een zwakke plek in de omheining", zegt ANB.
  [naar artikel]
 31. Galapagos maakt Bel20 zwakke broertje in Europa (16/10/2020 - Express)
  De Mechelse biotech’er Galapagos sluit de week triest af met een verlies van 7,1 procent. Zijn artrosemedicijn lijkt niet te... The post Galapagos maakt Bel20 zwakke broertje in Europa appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 32. Voor het eerst betogers voor Loekasjenko in Minsk, Russische staatsmedia berichten dat “slechts 2 procent voor Loekasjenko stemde” (16/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Slechts 2 procent van de Wit-Russen die deelnamen aan een anonieme opiniepeiling hebben op Aleksandr Loekasjenko gestemd bij de verkiezingen vorige...
  [naar artikel]
 33. Ruilt de omstreden Wit-Russische president Loekasjenko de onafhankelijkheid van zijn land voor de steun van Rusland? (03/09/2020 - VRT NWS)
  De Russische premier Misjoestin en een delegatie ministers zijn vandaag in Minsk voor een ontmoeting met president Loekasjenko. Het is het eerste bezoek van de Russische regering aan Wit-Rusland sinds de betwiste presidentsverkiezingen van 9 augustus. President Aleksandr Loekasjenko ligt zwaar onder vuur en lijkt iedere steun van de bevolking kwijt te zijn. Maar Rusland reikt de hand en lijkt nu toch bereid om zich volledig achter de fel omstreden president te scharen. Maar de prijs die Loekasjenko in ruil betaalt, is groot.
  [naar artikel]
 34. Kat Leo bezint zich op een wel erg ongewoon plekje… (27/05/2020 - VRT NWS)
  Tijdens de dagelijkse gebedsuitzending vanuit de tuinen van de kathedraal van Canterbury dook plots kat Leo op, die een wel erg opmerkelijke plek vond om zich in alle stilte te bezinnen. Hij vond er immers niets beters op dan te verdwijnen in het kazuifel van diaken Robert Willis, die zich hierdoor nochtans niet uit zijn lood liet staan en rustig zijn gebedsmoment verderzette. Het filmpje gaat intussen viraal.
  [naar artikel]
 35. Poetin en Loekasjenko streven naar integratie van de economieën van Rusland en Wit-Rusland (10/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Poetin en Loekasjenko streven naar integratie van de economieën van Rusland en Wit-Rusland Russisch president Vladimir Poetin en de Wit-Russische leider Aleksandr Loekasjenko zaten donderdagavond samen in de aanloop naar grootscheepse gezamenlijke militaire oefeningen. Zij verklaarden achteraf dat er vooruitgang werd geboekt bij de integratie van de economieën van de twee landen. Poetin zei donderdagavond laat dat de twee leiders waren overeengekomen het macro-economisch beleid van de landen […] Lees dit artikel: Poetin en Loekasjenko streven naar integratie van de economieën van Rusland en Wit-Rusland
  [naar artikel]
 36. De Jeanne d’Arc van Wit-Rusland: ‘Natuurlijk heeft Loekasjenko me onderschat’ (25/11/2020 - De Morgen)
  Dictator Loekasjenko van Wit-Rusland liet haar meedoen aan de verkiezingen, want wie ging er nu op een ‘een onbekende huisvrouw’ stemmen? Hij vergiste zich. Svetlana Tichanovskaja groeide uit tot symbool en leider van het imponerende vreedzame verzet – tegen bruut geweld in.
  [naar artikel]
 37. Onderzoekers VIB-KU Leuven ontdekken belangrijke zwakke plek van melanomen (29/10/2018 - VRT NWS)
  Onderzoekers van het VIB en de KU Leuven hebben een belangrijke zwakke plek ontdekt van melanomen, een agressieve vorm van huidkanker. Ze zagen dat de molecule SAMMSON een evenwicht in de productie van eiwitten tussen verschillende compartimenten van de kankercel realiseert. SAMMSON doet dit op zo’n manier dat het de normale verdedigingsreactie van de cel ontwijkt. Zo kunnen de cellen ongecontroleerd groeien en ontstaat een melanoom. De wetenschappers verwachten dat elke stof die het door SAMMSON tot stand gekomen evenwicht vernietigt, effectief zal werken tegen melanomen. 
  [naar artikel]
 38. Wit-Rusland: Loekasjenko beraamde moorden op critici (05/01/2021 - Express)
  De Wit-Russische president Loekasjenko zou moorden op verschillende van zijn politieke tegenstanders beraamd hebben, onder wie ook een onderzoeksjournalist die... The post Wit-Rusland: Loekasjenko beraamde moorden op critici appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 39. "Stop de kakkerlak": oppositie in Wit-Rusland ondergraaft met teenslippers de positie van president Loekasjenko (06/06/2020 - VRT NWS)
  Op 9 augustus trekken de Wit-Russen naar de stembus om een nieuwe president te kiezen. Ze zijn met 9,5 miljoen, en wonen in het centrum van Europa. Wit-Russen zeggen wel eens dat ze het hart van Europa zijn. Hun land lijkt er qua vorm wat op en de ligging van het hart is ook wat links van het midden. Toch lijkt dat hart van Europa eerder een zwart gat waar al sinds 1994 alles bij het oude blijft. Toen kwam kolchozedirecteur Aleksander Loekasjenko aan de macht en hij is dat sindsdien gebleven door gemanipuleerde verkiezingen en een verdrukte oppositie. De verkiezingen van 9 augustus leken een gelopen zaak, maar door de coronapandemie beweegt er wat in Wit-Rusland.
  [naar artikel]
 40. Loekasjenko probeert EU te sussen in conflict over migranten (22/11/2021 - De Tijd)
  14:18 De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko roept de EU op 2.000 vluchtelingen op te vangen die vastzitten aan de grens met Polen.
  [naar artikel]
 41. Zwakke plek in hiv-virus ontdekt (10/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 42. Op deze plek lag tijdens WO I het grootste militaire vliegveld van Europa (21/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens de Eerste Wereldoorlog lag het grootste militaire vliegveld van Europa nog in ‘Asch’. Later werd het militair domein overgebracht naar Wevelgem. De resterende gebouwen in As werden opgeknapt en omgebouwd tot een kinderkolonie. Anno 2021 staat op dezelfde plek een vzw voor arbeidskansen en een taverne. Op de plek van het vliegveld grazen nu schaapjes in de wei.
  [naar artikel]
 43. Rusland ondersteunt Loekasjenko met miljoenenkrediet (31/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Rusland ondersteunt Loekasjenko met miljoenenkrediet Rusland zal Wit-Rusland de komende weken ondersteunen met een krediet van omgerekend 410 miljoen euro. Bij een ontmoeting tussen de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko en de Russische president Vladimir Poetin is overeengekomen dat het geld tegen eind juni wordt uitbetaald. Dat heeft Kremlinwoordvoerder Dmitri Peskov zaterdag gezegd aan de Russische persagentschappen. Concreet gaat het om […] Lees dit artikel: Rusland ondersteunt Loekasjenko met miljoenenkrediet
  [naar artikel]
 44. De drie vrouwen die Loekasjenko, de laatste Europese dictator, willen doen knielen (09/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het vredesteken, een vuist en een hartje. Die nemen het zondag op tegen de man die de laatste dictator van Europa wordt genoemd. Al sinds 1994 is Aleksandr Loekasjenko de machthebber van Wit-Rusland. En hij is van plan dat te blijven tot zijn zoon Nikolai oud genoeg is om over te nemen. Drie vrouwen hebben de handen in elkaar geslagen om komaf te maken met zijn regime.
  [naar artikel]
 45. Protasevitsj legt bekentenissen af op Wit-Russische televisie en prijst Loekasjenko (04/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  De gevangen Wit-Russische journalist Roman Protasevitsj is donderdag op de staatstelevisie van zijn land verschenen. De dissident maakte een ongemakkelijke indruk. Hij erkende dat hij vorig jaar had opgeroepen tot protesten en liet zich lovend uit over de Wit-Russische leider Aleksandr Loekasjenko.
  [naar artikel]
 46. Leden motorbende veroordeeld voor afpersen van ex-lid (05/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft twee leden van motorbende No Surrender veroordeeld voor het afpersen van een frituuruitbater die uit de club was gestapt. Donald M. (34) kreeg twee jaar cel, waarvan een jaar effectief. Rodriguez C. (30) vliegt twintig maanden achter de tralies.
  [naar artikel]
 47. Koersdirecteur verdedigt zich na dodelijke val van jonge renner: “Politie vond seingever op die plek niet nodig” (18/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  “We hadden overal seingevers. Maar op die plek vond de politie het niet nodig”. Dat zegt organiserend koersdirecteur Gerard Verbrugghe over het fatale ongeval in Dottenijs organiseerde waarbij wielrenner Stef Loos (19) het leven liet. Omdat er niemand aangaf dat ze naar rechts moesten, reed de groep van Loos rechtdoor en raakten ze zo van het parcours af. Voor iemand het door had, knalden de renners een kilometer verder op een bestelwagen die van rechts kwam.
  [naar artikel]
 48. Loekasjenko’s enige maar effectieve verdediging tegen het aanhoudende protest: staatsgeweld (23/08/2020 - De Morgen)
  Na martelingen en moorden door zijn veiligheidsdiensten neemt Aleksandr Loekasjenko nu zelf de wapens op tegen de Wit-Russische bevolking: zondag toonde de president zich met een machinegeweer in de hand, vlak bij vreedzame demonstraties tegen zijn bewind.
  [naar artikel]
 49. President van Wit-Rusland 'voert slavernij weer in' (12/04/2019 - De Morgen)
  De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko heeft een methode gevonden tegen arbeidsmigratie naar Rusland: draconische boetes en verplichte tewerkstelling. 'Loekasjenko voelt zich geroepen de slavernij weer in te voeren', zeggen critici.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.