Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

01 December 2021
07:26 uur

Verzekeraars worden met nieuwe uitdagingen geconfronteerd

Express

25/11/2021 - 10:35

Lees dit artikel: Verzekeraars worden met nieuwe uitdagingen geconfronteerd De wereldwijde verzekeringssector zal tegen eind dit decennium jaarlijks 10 biljoen dollar premies innen, tegenover 5,5 biljoen dollar twee jaar geleden. Dat blijkt uit een rapport van consulent Bain & Company. Begin vorig decennium werd een jaarlijks volume van 3,9 biljoen dollar aan premies geregistreerd. De studie benadrukt tevens dat de klimaatverandering de volgende decennia […] Lees dit artikel: Verzekeraars worden met nieuwe uitdagingen geconfronteerd


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vijf belangrijke uitdagingen voor president Macron (08/05/2017 - De Redactie)
  Emmanuel Macron is verkozen tot de nieuwe president van de Franse Republiek. De euforie van deze verkiezingsoverwinning zal allicht snel plaatsmaken voor de vele uitdagingen waar hij mee zal geconfronteerd worden.
  [naar artikel]
 2. Tien jaar na de financiële crisis: voor welke uitdagingen staat de nieuwe generatie bankiers? (15/09/2018 - Knack)
  Tien jaar na de financiële crisis ging Trends op de koffie bij de nieuwe generatie bankiers. Zij die de crisis van 2008 vanop het achterplan meemaakten en intussen aan het hoofd van de bank staan. Veertigers en vijftigers die, niet besmet door de erfenis van het verleden, met nieuwe uitdagingen geconfronteerd worden. Maar ook bankiers die de verantwoordelijkheid dragen om niet dezelfde fouten als hun voorgangers te maken, en een nieuwe bedrijfscultuur te introduceren.
  [naar artikel]
 3. Hoe het nijpende lerarentekort en andere uitdagingen aanpakken? VRT NWS Connect Onderwijs zocht naar antwoorden (28/11/2019 - VRT NWS)
  Het onderwijs in Vlaanderen wordt geconfronteerd met een aantal belangrijke uitdagingen. Met VRT NWS Connect - een initiatief van onze nieuwsdienst - brachten we experts, mensen uit het veld en beleidsmakers samen om na te denken over hoe die uitdagingen aan te pakken. De rode draad in het verhaal: het tekort aan leraren.
  [naar artikel]
 4. Duitse verzekeraars: standaard een alcoholslot in nieuwe auto’s (26/01/2020 - Metro)
  Duitse verzekeraars willen dat nieuwe auto’s in de Europese Unie (EU) standaard met een alcoholslot worden uitgerust. In Duitsland waren er in 2018 13.500 ongelukken waarbij alcohol in het spel was. Zo’n Europese richtlijn is makkelijker dan wetgeving per land, stellen de verzekeraars. “Als alle dronken bestuurders door deze techniek verhinderd worden hun auto te starten, zouden er geen alcoholgerelateerde ongevallen met doden en gewonden meer zijn”, aldus Siegfried Brockmann van het Verzekeraars Ongevallenonderzoek (UDV). De dienst houdt het pleidooi op de vooravond van een congres over verkeersrecht in het Duitse Goslar. De verkeersorganisatie ADAC vindt alcoholsloten zinvol, maar vindt een verplichting voor nieuwe auto’s te ver gaan. De Duitse Raad voor Verkeersveiligheid noemt het voorstel innovatief en spannend. Bij een alcoholslot moet de bestuurder blazen om de auto te kunnen starten. Bron: Belga   Het bericht Duitse verzekeraars: standaard een alcoholslot in nieuwe auto’s verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 5. Wereldbank: landen op weg naar gendergelijkheid, maar corona zorgt voor extra uitdaging (24/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Landen evolueren naar meer gendergelijkheid, maar vrouwen over de hele wereld worden nog steeds geconfronteerd met wet- en regelgeving die hun economische kansen beperkt. Ook de coronapandemie heeft nieuwe uitdagingen gecreëerd. Dat blijkt uit een nieuwe rapport van de Wereldbank.
  [naar artikel]
 6. Dividenden verzekeraars liggen aan de ketting (29/01/2021 - De Tijd)
  18:28 Verzekeraars mogen ook dit jaar niet zomaar dividenden uitkeren. De Nationale Bank laat alleen de meest solvabele verzekeraars toe een beperkt dividend uit te keren.
  [naar artikel]
 7. Belgische verzekeraars opnieuw onder de loep (11/07/2017 - De Tijd)
  15:14 De Nationale Bank organiseert deze zomer een nieuwe stresstest voor de Belgische verzekeraars.
  [naar artikel]
 8. 'Verzekeraars staan voor enorme digitale inhaalbeweging' (03/09/2020 - De Tijd)
  19:05 Met een meerderheidsbelang in het Nederlandse pensioenplatform Hyfen wil de Belgische fintechbelofte The Glue inspelen op nieuwe Europese regelgeving die pensioenspelers en verzekeraars tonnen werk za...
  [naar artikel]
 9. Biden kondigt vastberaden strijd tegen het coronavirus aan (09/11/2020 - Knack)
  'Deze pandemie is een van de belangrijkste uitdagingen waarmee mijn regering zal worden geconfronteerd. Ik zal dan ook worden geïnformeerd door wetenschappers en experts', zegt de verkozen Amerikaanse president Joe Biden. Hij richt een taskforce op en spoort de Amerikanen aan om mondmaskers te dragen.
  [naar artikel]
 10. Duitse verzekeraars willen alcoholslot in alle nieuwe auto's in Europese Unie (26/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Duitse verzekeraars willen dat nieuwe auto's in de Europese Unie (EU) standaard met een alcoholslot worden uitgerust. In Duitsland waren er 13.500...
  [naar artikel]
 11. Autoverzekeringen worden duurder (07/04/2019 - De Morgen)
  Na een prijsstabilisatie van vier à vijf jaar verhogen de meeste verzekeraars hun tarieven voor autoverzekeringen. De verzekeraars wijten dit aan het stijgende aantal schadegevallen en een geslonken financiële reserve.
  [naar artikel]
 12. Verzekeraars krijgen nieuwe topman (07/01/2020 - De Tijd)
  16:41 Hein Lannoy volgt binnenkort Philippe Colle op als CEO van Assuralia, de sectorvereniging van de verzekeraars. Dat vernam De Tijd. Pittig detail: Lannoy komt - weliswaar na een ontluizingsperiode - ov...
  [naar artikel]
 13. 'Dokters spelen onder één hoedje met verzekeraars' (24/01/2017 - Knack)
  Meer dan dertig verkeersslachtoffers dienden klacht in tegen gerechtsexperts, verzekeraars én de Belgische staat. "Mijn vrouw leeft op pijnstillers en komt amper haar bed uit. Maar volgens verzekeraars kan ze gaan werken."
  [naar artikel]
 14. Verzekeraars gaan fraude te lijf met nieuwe databank (25/01/2021 - De Tijd)
  12:23 Georganiseerde fraude met autopolissen kost de Belgische verzekeraars jaarlijks 120 tot 240 miljoen euro. Met een centraal beheerde schadedatabank wil de sector dat bedrag aanzienlijk verlagen.
  [naar artikel]
 15. Nu ook verzekeraars onder druk om geen dividend uit te betalen (03/04/2020 - De Tijd)
  16:05 Na de heisa over de bankdividenden worden nu ook de Europese verzekeraars aangemaand om geen cash naar hun aandeelhouders te laten vloeien zolang de coronacrisis aanhoudt. Ageas, de groep boven de gro...
  [naar artikel]
 16. De Block haalt uit naar verzekeraars (09/03/2017 - De Standaard)
  Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) heeft fors uitgehaald naar verzekeraars die volgens haar veel te lang talmen met het vergoeden van de slachtoffers van de aanslagen van 22 maart. Verzekeraars bij naam noemen, deed ze niet.
  [naar artikel]
 17. 'Verzekeraars trekken premies voor cyberpolissen op' (13/01/2021 - De Tijd)
  10:00 Bedrijven worden zo vaak lamgelegd met gijzelsoftware dat de verzekeraars die zulke schadegevallen dekken zich strenger opstellen en hun premies optrekken, zeggen experts. Corona deed het aantal digit...
  [naar artikel]
 18. Onduidelijkheid over nieuwe regeling pensioensparen: banken en verzekeraars weten niet wat ze moeten doen (12/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Er heerst grote onduidelijkheid over de nieuwe regeling rond pensioensparen die dit jaar ingaat. De regering besliste in het Zomerakkoord dat het plafond voor pensioensparen wordt verhoogd. Die maatregel is echter nog niet omgezet in een wet, waardoor banken en verzekeraars niet weten wat ze ermee aan moeten, meldt VTM Nieuws. Klanten hebben veel vragen, die niet beantwoord kunnen worden.
  [naar artikel]
 19. Onduidelijkheid over nieuwe regeling pensioensparen: banken en verzekeraars weten niet wat ze moeten doen (12/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  Er heerst grote onduidelijkheid over de nieuwe regeling rond pensioensparen die dit jaar ingaat. De regering besliste in het Zomerakkoord dat het plafond voor pensioensparen wordt verhoogd. Die maatregel is echter nog niet omgezet in een wet, waardoor banken en verzekeraars niet weten wat ze ermee aan moeten, meldt VTM Nieuws. Klanten hebben veel vragen, die niet beantwoord kunnen worden.
  [naar artikel]
 20. Jeugdhuis Club 9 opent blokbar (18/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Scholieren in heel Vlaanderen worden met meerdere uitdagingen geconfronteerd in deze crisisperiode. Zowel qua praktische voorzieningen, als wat het mentale welzijn betreft. Om de impact te beperken, nam Stad Beringen met Jeugdhuis Club9 de vraag naar een openbare blokplaats op.
  [naar artikel]
 21. De Block haalt fors uit naar ‘weerspannige’ verzekeraars: “Ontolereerbaar” (08/03/2017 - Het Nieuwsblad)
  Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) heeft woensdag fors uitgehaald naar verzekeraars die volgens haar veel te lang talmen met het vergoeden van de slachtoffers van de aanslagen van 22 maart. Verzekeraars bij naam noemen, deed ze niet.
  [naar artikel]
 22. Verzekeraars verbaasd over actie Test-Aankoop (03/03/2017 - De Standaard)
  Verzekeraars Axa en AG Insurance reageren verbaasd op het bericht dat consumentenorganisatie Test-Aankoop de verzekeraars Axa, AG Insurance en Belfius voor de rechter sleept, omdat ze met hun medische vragenlijst de privacywetgeving zouden schenden.
  [naar artikel]
 23. Verzekeraars vragen aanpassing effectentaks (12/01/2021 - Express)
  De verzekeringsfederatie Assuralia heeft per brief aan de regering gevraagd om een amendement op de nieuwe effectentaks. Dat schrijft De Tijd. Volgens de federatie worden nu veel kleine beleggers met een tak23-verzekering onterecht belast. Assuralia kaartte het probleem al aan in december vorig jaar. Het grote probleem is dat het kapitaal dat een belegger investeert […] The post Verzekeraars vragen aanpassing effectentaks appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 24. Aanslagen kosten verzekeraars 134 miljoen (02/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De aanslagen van 22 maart in Zaventem en Maalbeek kosten de verzekeraars in totaal 134 miljoen. Dat blijkt uit cijfers van de verzekeraars die
  [naar artikel]
 25. Aanslagen kosten verzekeraars 134 miljoen (02/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De aanslagen van 22 maart in Zaventem en Maalbeek kosten de verzekeraars in totaal 134 miljoen. Dat blijkt uit cijfers van de verzekeraars die
  [naar artikel]
 26. 'Medische vragenlijsten van verzekeraars respecteren privacywet niet' (11/08/2016 - Knack)
  De medische vragenlijsten van verzekeraars respecteren vaak de wet op de privacy niet. Dat zegt Test-Aankoop, dat de lijsten van twaalf verzekeraars analyseerde.
  [naar artikel]
 27. Ook verzekeraars bieden coronasteun (26/03/2020 - De Tijd)
  15:33 De Belgische verzekeraars nemen maatregelen om te vermijden dat wie betalingsproblemen ondervindt door de coronacrisis verzekerd blijft.
  [naar artikel]
 28. Verzekeraars vechten effectentaks aan voor Grondwettelijk Hof (17/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Verzekeraars vechten effectentaks aan voor Grondwettelijk Hof Bijna zes maanden na de inwerkingtreding van de effectentaks 2.0 vraagt Assuralia aan het Grondwettelijk Hof een deel van de wet te vernietigen. Dat schrijft De Tijd dinsdag. De nieuwe wet voert een jaarlijkse taks van 0,15 procent in op effectenrekeningen met een waarde van meer dan 1 miljoen euro. De taks moet op kruissnelheid […] Lees dit artikel: Verzekeraars vechten effectentaks aan voor Grondwettelijk Hof
  [naar artikel]
 29. Trudeau: ‘Waals verzet past binnen idee van democratie’ (30/10/2016 - De Standaard)
  De Canadese premier Justin Trudeau is tevreden dat het vrijhandelsverdrag tussen de Europese Unie en Canada voor een vinnig debat heeft gezorgd in Wallonië omdat het eigen is aan democratie om geconfronteerd te worden met uitdagingen. Zo zei hij zondag na de ondertekeningsplechtigheid.
  [naar artikel]
 30. Trudeau: “Waals verzet past binnen idee van democratie” (30/10/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De Canadese premier Justin Trudeau is tevreden dat het vrijhandelsverdrag tussen de Europese Unie en Canada voor een vinnig debat heeft gezorgd in Wallonië omdat het eigen is aan democratie om geconfronteerd te worden met uitdagingen. Zo zei hij zondag na de ondertekeningsplechtigheid.
  [naar artikel]
 31. Trudeau: “Waals verzet past binnen idee van democratie” (30/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Canadese premier Justin Trudeau is tevreden dat het vrijhandelsverdrag tussen de Europese Unie en Canada voor een vinnig debat heeft gezorgd in Wallonië omdat het eigen is aan democratie om geconfronteerd te worden met uitdagingen. Zo zei hij zondag na de ondertekeningsplechtigheid.
  [naar artikel]
 32. Open Vld richt pijlen op gierige verzekeraars (22/08/2017 - De Tijd)
  09:12 De liberalen willen onredelijke verzekeraars tot 15 procent meer schadevergoeding laten betalen aan de slachtoffers.
  [naar artikel]
 33. Test Aankoop sleept verzekeraars voor rechter (03/03/2017 - De Tijd)
  08:16 Volgens de consumentenorganisatie schenden de verzekeraars Axa, AG Insurance en Belfius de privacywetgeving met hun medische vragenlijst.
  [naar artikel]
 34. Verzekeraars vechten effectentaks aan voor Grondwettelijk Hof (17/08/2021 - De Tijd)
  01:00 De taks op effectenrekeningen creëert rechtsonzekerheid en een ongelijk speelveld, zegt Assuralia, de beroepsvereniging van de verzekeraars.
  [naar artikel]
 35. TikTok gaat gebruikers sneller waarschuwen voor gevaarlijke "challenges" (17/11/2021 - VRT NWS)
  Video-app TikTok heeft nieuwe maatregelen aangekondigd waarmee het de verspreiding van gevaarlijke "challenges" wil bestrijden. Dat zijn uitdagingen die gebruikers moeten uitvoeren terwijl ze gefilmd worden. De app doet daarvoor niet alleen een beroep op nieuwe technologie, maar breidt ook zijn veiligheidscentrum uit met meer informatie over de challenges. Zo moeten gebruikers zich bewuster worden van de gevaren die bepaalde uitdagingen.
  [naar artikel]
 36. “Verzekeraars weigeren 1 op de 10 arbeidsongevallen te erkennen” (23/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Eén werkdag op de twee sterft in ons land iemand na een arbeidsongeval. Daarnaast worden elke werkdag gemiddeld 92 werknemers blijvend arbeidsonbekwaam. “Maar hoewel het risico groter is en het aantal arbeidsinspecties daalt, zit het aantal door verzekeraars geweigerde erkenningen in de lift”, zegt Herman Fonck van het ACV.
  [naar artikel]
 37. Lockdown heeft zware impact op jongeren in moeilijke thuissituatie: “Voor het eerst geconfronteerd met vragen van kinderen die zich niet veilig voelen” (07/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  De lockdown zorgt ervoor dat jongeren in een moeilijke thuissituatie het nog moeilijker krijgen. Daarom lanceert Awel, de voormalige Kinder- en Jongerentelefoon, een nieuwe campagne om deze kwetsbare groep te kunnen bereiken. “Voor het eerst worden we geconfronteerd met vragen van kinderen die zich thuis onvoldoende veilig voelen en met geweld geconfronteerd worden.”
  [naar artikel]
 38. 'Stormweer kost verzekeraars 50 miljoen euro' (19/01/2018 - De Tijd)
  17:48 Na de zware westerstorm van donderdag krijgen de Belgische verzekeraars liefst 35.000 schadedossiers te verwerken, schat marktleider AG Insurance.
  [naar artikel]
 39. Ook kleine beleggers zullen effectentaks voelen dankzij populair product dat banken voorstellen (26/12/2020 - Het Nieuwsblad)
  De kleine belegger die zijn geld heeft ondergebracht in een tak 23-fonds zal onrechtstreeks toch geraakt worden door de nieuwe effectentaks. Dat komt omdat de verzekeraars die kleine fondsen bundelen in een effectenrekening. Zodra de totaalsom uitkomt boven de 1 miljoen euro, is de extra belasting van toepassing. Volgens minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) was er juridisch geen andere optie. “En het is de verantwoordelijkheid van de verzekeraars als ze die 0,15 procent willen doorrekenen aan hun klanten.”
  [naar artikel]
 40. Verzekeraars schorten premiebetaling op (27/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Na de banken gaan ook de verzekeraars klanten die tijdelijk werkloos zijn of in financiële problemen geraken uitstel van betaling tot eind september aanbieden.
  [naar artikel]
 41. Voor verzekeraars komt de klap volgend jaar (02/06/2020 - De Tijd)
  17:39 De impact van de coronacrisis zal bij verzekeraars met vertraging aankomen. 'Een lagere economische activiteit kan wegen op de inkomsten in 2021', klinkt het bij P&V.
  [naar artikel]
 42. Verzekeraars zien de klimaatverandering opnieuw als hun grootste bekommernis (30/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Verzekeraars zien de klimaatverandering opnieuw als hun grootste bekommernis De klimaatverandering staat bij de verzekeraars opnieuw bovenaan de lijst met grootste bekommernissen. De uitrol van het coronavaccin en de geleidelijke opheffing van de ingevoerde restricties om de verspreiding van de infecties te vermijden, hebben in veel landen immers de vrees voor een pandemie doen verminderen. Dat blijkt uit onderzoek van de Franse verzekeraar Axa, […] Lees dit artikel: Verzekeraars zien de klimaatverandering opnieuw als hun grootste bekommernis
  [naar artikel]
 43. Mogen verzekeraars gegevens van uw fitnesstracker gebruiken? (29/10/2020 - Knack)
  Fitnesstrackers houden heel wat gegevens bij die voor verzekeraars heel interessant kunnen zijn. In veel landen worden die data al massaal doorverkocht. Om daarop te anticiperen werd onlangs een wetsvoorstel aangenomen. 'We willen voorkomen dat een algoritme straks bepaalt wie toegang krijgt tot een betaalbare ziekte- of levensverzekering.'
  [naar artikel]
 44. Europese verzekeraars koploper in duurzame beleggingen (21/04/2021 - De Tijd)
  20:36 Verzekeraars uit Europa, het Midden-Oosten en Afrika hebben in hun beleggingsbeleid veel meer aandacht voor duurzaamheid dan hun Amerikaanse en Aziatische sectorgenoten.
  [naar artikel]
 45. Ook Peeters neemt verzekeraars in het vizier (23/08/2017 - De Standaard)
  Minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) gaat een rem zetten op het overdreven papierwerk dat verzekeraars van hun cliënten eisen.
  [naar artikel]
 46. Verzekeraars: 'Dit zijn oorlogstaferelen' (15/07/2021 - De Tijd)
  13:07 De totale financiële impact van het noodweer wordt pas binnen enkele dagen duidelijk, maar nu al staat het voor verzekeraars vast dat dit een van de grootste schadegevallen van de afgelopen jaren is. ...
  [naar artikel]
 47. Ook verzekeraars verlengen coronasteun (17/12/2020 - De Tijd)
  11:21 Nadat de banken eerder al de steunmaatregelen hadden verlengd voor wie door de coronacrisis moeite heeft om kredieten af te betalen, bieden nu ook de verzekeraars hun klanten langer respijt.
  [naar artikel]
 48. Oproep tot verzekeraars: “Keer geen dividend uit” (03/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese verzekeringstoezichthouder Eiopa roept de verzekeraars op om in het licht van de coronacrisis tot nader order geen dividenden uit te...
  [naar artikel]
 49. Verzekeraars willen rendement zoeken bij infrastructuurwerkzaamheden (08/11/2016 - De Redactie)
  De verzekeringssector zoekt een manier om het minimumrendement voor de tweede pensioenpijler betaalbaar te houden. De verzekeraars denken er nu aan om te investeren in grote infrastructuren, zoals de bouw van scholen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.