Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

01 December 2021
07:17 uur

’t Is eigenlijk een Mexicaan: het misverstand achter de kalkoen en Thanksgiving

Express

25/11/2021 - 10:35

Lees dit artikel: ’t Is eigenlijk een Mexicaan: het misverstand achter de kalkoen en Thanksgiving De meeste Amerikanen realiseren zich waarschijnlijk niet dat de kalkoen die ze elke Thanksgiving verslinden niet echt inheems is in Noord-Amerika. In feite is de oorsprong een ras van Mexicaans gevogelte (meleagris Mexicana) dat de Spanjaarden in hun Azteekse koloniën vonden en al een eeuw vóór de oprichting van Plymouth, waar zogezegd de eerste Thanksgiving […] Lees dit artikel: ’t Is eigenlijk een Mexicaan: het misverstand achter de kalkoen en Thanksgiving


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Trump verleent eerste Thanksgiving-kalkoen gratie (22/11/2017 - VRT NWS)
  De president van de Verenigde Staten, Donald Trump, heeft zijn eerste Thanksgiving-kalkoen gratie verleend. Hij breit daarmee een vervolg aan een lange presidentiële traditie van verplichte flauwe grappen.
  [naar artikel]
 2. Man wil kalkoen frituren voor Thanksgiving, maar wordt zelf bijna geflambeerd (03/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een koppel uit het Amerikaanse New Jersey zal Thanksgiving niet snel vergeten. Oscar, de man des huizes, wilde graag iets nieuws proberen en frituurde de kalkoen, maar dat ging goed mis. Gelukkig hadden ze het vuur al snel onder controle.
  [naar artikel]
 3. "VS op z'n best": gulle Amerikanen overladen kalkoendrive-in in New York met giften voor Thanksgiving (26/11/2020 - VRT NWS)
  In de Verenigde Staten wordt Thanksgiving gevierd vandaag. Het dankfeest, belangrijker dan Kerstmis in de VS, is dit jaar door de corona-epidemie extra beladen. Veel mensen verloren hun job en hebben geen geld om een grote kalkoen te kopen voor de feesttafel. Maar Thanksgiving is bij uitstek de gelegenheid om een ander te helpen. VRT-journalist Björn Soenens ging kijken bij een kalkoen drive-in, in de staat New York.
  [naar artikel]
 4. Amerikaanse politieagenten delen vandaag geen boetes uit maar kalkoen (22/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het is vandaag Thanksgiving in de Verenigde Staten. Een belangrijke feestdag waarbij traditiegetrouw kalkoen gegeten wordt. Daar wouden de...
  [naar artikel]
 5. Trump houdt bizarre Thanksgiving-traditie in ere (22/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De president van de Verenigde Staten, Donald Trump, heeft vandaag zijn eerste Thanksgiving-kalkoen gratie verleend. Hij breit daarmee een vervolg...
  [naar artikel]
 6. VIDEO. Amerikaanse postbode wordt al maanden gestalkt door kalkoen (21/11/2019 - Metro)
  Postbodes en honden: het is nooit een goed huwelijk geweest. Een postbode uit het Amerikaanse Wisconsin bewijst dat het met andere diersoorten echter wél goed kan klikken; hij krijgt al een maand buitensporige aandacht van een lokale kalkoen. De enthousiaste kalkoen, die door buurtbewoners ‘Mortimer’ wordt genoemd, verbleef al langer in de wijk, maar is de postbode pas een maand geleden beginnen achtervolgen. Postbode Jeff vermoed dat het om een mannetje gaat. Mannelijke kalkoenen kunnen erg territoriaal gedrag vertonen, zeker in het paarseizoen. Mortimer houdt het meestal braafjes: hij loopt vooral – al dan niet luid kakelend – achter de postwagen aan. Eén keer sprong de kalkoen echter tot vlakbij Jeffs gezicht en sloeg hij met zijn vleugels. Ter voorzorg heeft de postbode zich een luide toeter aangeschaft, al heeft hij die nog niet gebruikt. Thanksgiving Postbode Jeff krijgt niet over zijn lippen dat de kalkoen vervelend is, daarvoor is het “te dicht bij Thanksgiving”. Thanksgiving wordt geassocieerd met de onverhoopte oogst die de Amerikaanse Pilgrim Fathers met behulp van de inheemse Amerikaanse bevolking konden binnenhalen. Op de vierde donderdag van november herdenken Amerikanen deze dag en wordt dank gezegd voor de oogst en al het goede in het leven. Traditioneel wordt er op Thanksgiving kalkoen gegeten. Of Mortimer na volgende week donderdag nog achter de postwagen zal kunnen lopen, is dus nog een vraagteken. De Amerikaanse postdiensten verklaarden intussen dat het niet de eerste keer is dat een postbode achtervolgd wordt door een kalkoen. Op YouTube zijn dan ook verschillende filmpjes te vinden van eerdere incidenten met de vaak agressieve vogels.     Lees ook : Zwangere vrouw verscheurd door loslopende honden in Frans bos Het bericht VIDEO. Amerikaanse postbode wordt al maanden gestalkt door kalkoen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. VIDEO: Amerikanen massaal verkeersinfarct in om kalkoen te eten met familie (22/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Amerikanen trotseren monsterfiles voor Thanksgiving, een groot feest waarbij families traditioneel kalkoen eten. Maar liefst 51 miljoen mensen...
  [naar artikel]
 8. SHOWBITS. Yoga met Kerry Washington en naar het kerkhof met Gwyneth Paltrow: zo vierden de sterren Thanksgiving (27/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Kalkoen of bescheiden feestje: vandaag ontdek je hoe de grootste Amerikaanse sterren Thanksgiving vierden.
  [naar artikel]
 9. SHOWBITS. Yoga met Kerry Washington en naar de begraafplaats met Gwyneth Paltrow: zo vierden de sterren Thanksgiving (27/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Kalkoen of bescheiden feestje: vandaag ontdek je hoe de grootste Amerikaanse sterren Thanksgiving vierden.
  [naar artikel]
 10. [VIDEO] - Kalkoen in de ruimte ziet er een beetje anders uit (24/11/2016 - De Redactie)
  Ook in het Internationaal Ruimtestation ISS vieren ze Thanksgiving . En daar hoort natuurlijk een kalkoen bij, ook al ziet die er in de ruimte anders uit.
  [naar artikel]
 11. VS-president Donald Trump verleent kalkoen Corn gratie aan vooravond van Thanksgiving (24/11/2020 - VRT NWS)
  De Amerikaanse president Donald Trump is voor het eerst sinds de verkiezingen in het openbaar verschenen. Naar jaarlijkse traditie heeft hij aan de vooravond van Thanksgiving een kalkoen van de gewisse dood gered. "Corn, hierbij verleen ik je volledige genade", verklaarde Trump. De president verwees naar zijn slogan "America first" en vermeldde met trots dat het coronavaccin op komst is. Over de verkozen president Joe Biden wou hij het niet hebben in de tuin van het Witte Huis.
  [naar artikel]
 12. Thanksgiving ontmaskerd: de gruwelijke oorsprong en de waarheid achter dat feest (27/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Thanksgiving ontmaskerd: de gruwelijke oorsprong en de waarheid achter dat feest Dit jaar was het 400 jaar geleden dat de eerste Thanksgiving in New England plaatsvond. Nou ja, in het hoofd van de Amerikanen dan. Herinnerd als een allegorie voor doorzettingsvermogen en samenwerking, is dat verhaal van die eerste Thanksgiving in 1621 een belangrijk onderdeel geworden van hoe Amerikanen denken over de oprichting van hun land. […] Lees dit artikel: Thanksgiving ontmaskerd: de gruwelijke oorsprong en de waarheid achter dat feest
  [naar artikel]
 13. Van champagne tot kalkoen: het verhaal achter ons kerstmaal (19/12/2017 - Knack)
  Champagne, foie gras, zalm, kalkoen en chocolade: het zijn maar enkele ingrediënten die binnenkort heel wat feesttafels zullen sieren. Maar waar komen die eigenlijk vandaan? En tegen welke prijs worden ze geproduceerd? Arts en schrijver Staf Henderickx zocht het voor je uit.
  [naar artikel]
 14. Victoria Beckham zet een hilarische Thanksgiving-foto online (24/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Alle berichten en foto's op sociale media zijn duidelijk: heel wat celebs hebben Thanksgiving gevierd. Victoria Beckham deed dat bijvoorbeeld als kalkoen en postte er een hilarische foto van.
  [naar artikel]
 15. Obama pakt uit met flauwe grappen bij gratieverlening aan kalkoen (23/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Barack Obama mag dan wel president van de Verenigde Staten zijn, hij is ook koning van de vaderlijke flauwe grappen. Obama maakt er een gewoonte van om zijn dochters Malia (18) en Sasha (15) in verlegenheid te brengen als hij traditiegetrouw een kalkoen gratie verleent aan de vooravond van Thanksgiving.
  [naar artikel]
 16. Obama pakt uit met flauwe grappen bij gratieverlening aan kalkoen (23/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Barack Obama mag dan wel president van de Verenigde Staten zijn, hij is ook koning van de vaderlijke flauwe grappen. Obama maakt er een gewoonte van om zijn dochters Malia (18) en Sasha (15) in verlegenheid te brengen als hij traditiegetrouw een kalkoen gratie verleent aan de vooravond van Thanksgiving.
  [naar artikel]
 17. ‘Friends’ heeft populairste Thanksgiving-aflevering (22/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Donderdag 25 november vieren de Amerikanen opnieuw Thanksgiving. Heel wat Amerikaanse sitcoms pakken graag uit met speciale afleveringen rond die feestdag. Uit onderzoek van satellietverbindingaanbieder USDish dat kijkers vooral afleveringen van ‘Friends’ bekijken rond Thanksgiving.
  [naar artikel]
 18. Trump spreekt de natie toe: “Als Amerika verenigd is, is er niets dat we niet kunnen bereiken” (24/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikanen vieren vandaag Thanksgiving, het traditionele feest waarbij gezinnen bij elkaar komen rond de gebraden kalkoen. Terwijl aftredend president Barack Obama naar jaarlijkse gewoonte een kalkoen gratie gaf, nam zijn opvolger Donald Trump deze gelegenheid te baat om via een videoboodschap de natie op te roepen tot eenheid.
  [naar artikel]
 19. Trump spreekt de natie toe: “Als Amerika verenigd is, is er niets dat we niet kunnen bereiken” (24/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De Amerikanen vieren vandaag Thanksgiving, het traditionele feest waarbij gezinnen bij elkaar komen rond de gebraden kalkoen. Terwijl aftredend president Barack Obama naar jaarlijkse gewoonte een kalkoen gratie gaf, nam zijn opvolger Donald Trump deze gelegenheid te baat om via een videoboodschap de natie op te roepen tot eenheid.
  [naar artikel]
 20. ‘Lamme eend’ Trump verleent gratie aan kalkoen, maar ‘profetische’ editie van 2018 trekt alle aandacht (25/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Donald Trump heeft als zittend president naar jaarlijkse traditie gratie verleend aan een kalkoen ter gelegenheid van Thanksgiving. De ceremonie is doorgaans een gelegenheid voor de president om met wat grapjes te strooien, maar door de huidige politieke situatie in de VS werd het een trieste bedoening.
  [naar artikel]
 21. Thanksgiving Parade in New York: "Ik eet liever kip dan kalkoen" (23/11/2017 - VRT NWS)
  De VRT-journalist Björn Soenens heeft de Thanksgiving Parade in New York gevolgd. "Tienduizenden mensen komen kijken voor ze aan de feesttafel gaan", aldus Soenens. De parade in de straten van New York is op optocht van vierduizend vrijwilligers met cheerleaders, clowns, muziekbands en veel gigantische ballonnen.
  [naar artikel]
 22. Demi Lovato mikpunt van spot op Twitter: “Eerst gaat ze kalkoenen knuffelen, daarna gaat ze ze opeten” (28/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Zangeres Demi Lovato (28) gaat viraal op Twitter nadat ze trots een foto deelde van haar gebraden Thanksgiving-kalkoen. Onlangs bezocht ze immers nog een dierenopvang om levende soortgenoten te knuffelen en riep ze fans zelfs op om een kalkoen te adopteren. Het levert de zangeres heel wat kritiek op.
  [naar artikel]
 23. Obama vs Trump tijdens Thanksgiving: zat er meer achter flauwe 'papagrapjes'? (25/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikanen vierden gisteren Thanksgiving. Daar hoort traditioneel een publiek optreden van de president bij. En, in een verkiezingsjaar, óók
  [naar artikel]
 24. Dit wordt het eerste Thanksgiving-gerecht in de cel voor de volgende celebs (22/11/2018 - Metro)
  Zelfs in de gevangenis gaat het leven verder. En wanneer het Thanksgiving is, betekent dat in Amerika ook een aangepaste menu. Dit zullen de beruchtste gevangenen eten die dit jaar het feest voor de eerste maal in de cel mogen ‘vieren’.  Takeshi 69 (c) AFP / M. Bertorello Voor de getatoeëerde rapper, echte naam Daniel Hernandez, met de wellustige naam, volgt Thanksgiving heel kort na z’n arrestatie voor afpersing. Daarnaast hangt hem ook nog tijd boven het hoofd voor  voor het mishandelen van een fan en het maken van een pikante video met een 13-jarig meisje en het verspreiden van die beelden. Dit zal hij in z’n gevangenis te Brooklyn kunnen binnenspelen: kalkoen of aubergine als vegetarisch alternatief, aardappelpuree, maïs, vulling, jus, veenbessensaus, koekje en pompoentaart als dessert. Bill Cosby (c) AFP De man met wie u zeker geen drankje wil gaan drinken, krijgt een gelijkaardig menu voorgeschoteld: kalkoen (of een veggie burger), broodvulling, aardappelpuree, jus, groene erwten en veenbessensaus. Als dessert wordt er pompoentaart geserveerd, met slagroom of fruit.  Paul Manafort  (c) AFP / Getty Images Onder het motto ‘Drain the Swamp’ zit de voormalige campagneleider van Donald Trump in de cel voor fraude en belastingontduiking. Ook in het detentiecentrum van Virginia, zijn nieuwe woonplaats, staat er een standaard menu op de planning: kalkoen met aardappelpuree, zoete aardappelen, jus, vulling, sperziebonen, veenbessensaus, broodjes en pompoentaart om het af te sluiten. Suge Knight (c) AFP / D. McNew Suge Knight is hoegenaamd geen lieverdje, en de kans lijkt klein dat hij ooit nog Thanksgiving thuis vieren zal. De gewelddadige muziekproducent en oprichter van hiphop-platenlabel Death Row Records zit in de cel voor doodslag nadat hij bij een ruzie twee mensen met zijn pick-up trick omverreed, waarvan er één overleed. In California State Prison zal hij z’n hart kunnen ophalen aan kalkoen, jus, vulling, aardappelpuree, zoete aardappelen, salade, veenbessensaus met als dessert een ijsje (geen taart, sorry Suge). Lees ook : Gouden tip voor Thanksgiving: kerf een vagina in een kalkoen Het bericht Dit wordt het eerste Thanksgiving-gerecht in de cel voor de volgende celebs verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. Thanksgiving-shoppers die files te snel af willen zijn belanden alsnog in monsterfile (23/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Duizenden Amerikanen zijn woensdag vast komen te zitten op de 405-autobaan in Los Angeles. Ze dachten de files voor te zijn om te gaan shoppen voor Thanksgiving, maar ze kwamen bedrogen uit. Beelden vanuit de lucht schetsen een hallucinant beeld van de Godzilla der monsterfiles. Naar verluidt hebben automobilisten er 4 tot 5 uur stilgestaan. Naar schatting 49 miljoen Amerikanen legden minstens 80 km af, op zoek naar een kalkoen en cadeautjes.
  [naar artikel]
 26. Thanksgiving-shoppers die files te snel af willen zijn belanden alsnog in monsterfile (23/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Duizenden Amerikanen zijn woensdag vast komen te zitten op de 405-autobaan in Los Angeles. Ze dachten de files voor te zijn om te gaan shoppen voor Thanksgiving, maar ze kwamen bedrogen uit. Beelden vanuit de lucht schetsen een hallucinant beeld van de Godzilla der monsterfiles. Naar verluidt hebben automobilisten er 4 tot 5 uur stilgestaan. Naar schatting 49 miljoen Amerikanen legden minstens 80 km af, op zoek naar een kalkoen en cadeautjes.
  [naar artikel]
 27. Happy Thanksgiving: zo vieren alle celebs dit jaar feest (24/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Op 23 november viert Amerika ieder jaar ‘Thanksgiving’, de dag waarop de Amerikanen hun dankbaarheid uiten. Hun gratitude, zoals Ingeborg dat zou...
  [naar artikel]
 28. Happy Thanksgiving: zo vierden alle celebs dit jaar feest (24/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Op 23 november viert Amerika ieder jaar ‘Thanksgiving’, de dag waarop de Amerikaanse hun dankbaarheid uiten. Hun gratitude, zoals Ingeborg zou...
  [naar artikel]
 29. Trump redt kalkoenen ‘Peas’ en ‘Carrots’ van Thanksgiving-feestdis (20/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft gratie verleend aan twee Thanksgiving-kalkoenen. ‘Peas’ en ‘Carrots’ zullen geen deel uitmaken van de...
  [naar artikel]
 30. Trump verleent eerste Thanksgiving-kalkoen gratie (22/11/2017 - Metro)
  De president van de Verenigde Staten, Donald Trump, heeft dinsdag zijn eerste Thanksgiving-kalkoen gratie verleend. Hij breit daarmee een vervolg aan een lange presidentiële traditie van verplichte flauwe grappen. Voor een publiek van genodigden en talrijke journalisten in de tuinen van het Witte Huis stelde Trump “Drumstick” voor (“Onderpoot”). Het was de eerste kalkoen die gratie krijgt sinds Trump aan de macht kwam op 20 januari. De miljardair had wel in augustus al een keer gratie verleend, maar toen ging het niet om een kalkoen, maar om sheriff Joe Arpaio. Hij was veroordeeld vanwege discriminerend optreden tegen Spaanstalige immigranten. Hoewel die beslissing verontwaardiging uitlokte, was de gratie van Drumstick veel minder controversieel. Zoals de traditie aan de vooravond van Thanksgiving het wil – een traditie die wellicht teruggaat tot Abraham Lincoln (1809-1865-) – werd er lustig gegrapt. Tijdens Thanksgiving, een van de belangrijkste feesten in de VS, worden ieder jaar miljoenen kalkoenen opgegeten. “Oh, ik denk dat Drumstick zeer tevreden zal zijn”, zei Trump, vergezeld door zijn vrouw Melania en hun elfjarige zoon Barron. “Ben je klaar, Drumstick? Drumstick, je krijgt nu gratie.” “Zoals velen van jullie zullen weten, ben ik zeer actief geweest in het annuleren van sommige wetten van mijn voorganger. De raad van het Witte Huis liet me niettemin weten dat ik de gratie van Tater en Tot niet ongedaan kon maken”, zei hij, verwijzend naar de kalkoenen die gratie kregen van Obama. “Tater en Tot, jullie kunnen gerust zijn”, zei Trump onverstoorbaar, de vragen negerend die intussen door journalisten op hem afgevuurd werden. Zij wilden weten of Trump nog andere mensen gratie zou verlenen, vooral in het onderzoek naar de banden tussen zijn entourage en Rusland. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 31. Wat het Thanksgiving-effect in de VS ons leert voor Kerstmis en Nieuwjaar hier (24/12/2020 - Het Nieuwsblad)
  Thanksgiving - hét feest van het jaar in de VS - ligt intussen bijna een maand achter ons. Net op tijd om het effect ervan in te schatten op het coronavirus en lessen te trekken voor kerst en nieuw bij ons.
  [naar artikel]
 32. Burgeroorlog aan de feestdis (07/04/2019 - De Morgen)
  Volgende donderdag vieren de Amerikanen hun traditionele dankfeest Thanksgiving. Dit jaar worden de messen niet alleen gewet om de kalkoen aan te snijden. Veel families passen de gastenlijst of tafelschikking aan om ruzies tussen voor- en tegenstanders van Donald Trump te vermijden.
  [naar artikel]
 33. VS rijgen ene coronarecord na het andere aan elkaar, en dan moet het Thanksgiving-effect nog komen (07/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten hebben zaterdag voor de derde dag op rij op 24 uur tijd een recordaantal nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Volgens de Johns Hopkins universiteit in Baltimore zijn er binnen een etmaal bijna 230.000 Amerikanen geïnfecteerd met het longvirus. Vrijdag stond het aantal nog op dik 225.000, de dag daarvoor op 210.000. En dan moeten de gevolgen van Thanksgiving tien dagen geleden eigenlijk nog komen.
  [naar artikel]
 34. VS breken het ene na het andere coronarecord, en dan moet het Thanksgiving-effect nog komen (07/12/2020 - De Morgen)
  De Verenigde Staten hebben zaterdag voor de derde dag op rij op 24 uur tijd een recordaantal nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Volgens de Johns Hopkins-universiteit in Baltimore zijn er binnen een etmaal bijna 230.000 Amerikanen geïnfecteerd met het longvirus. Vrijdag stond het aantal nog op iets meer dan 225.000, de dag daarvoor op 210.000. En dan moeten de gevolgen van Thanksgiving tien dagen geleden eigenlijk nog komen.
  [naar artikel]
 35. Dit is het grootste misverstand over gezond eten volgens foodblogger Karolien Olaerts (03/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Gezond en lekker eten: daar draait het om in het leven van Karolien Olaerts. De dame is het brein achter de foodblog Karola’s Kitchen, dat sinds kort ook als kookboek in de rekken ligt. In onze videorubriek ‘… kopt binnen’ beantwoordt ze onder meer enkele vragen over gezond eten. “Het grootste misverstand over eten is dat er gezonde en ongezonde producten zijn”, vertelt de foodblogger. “Dat is niet zo. Je hebt alleen gezonde of ongezonde eetpatronen.”
  [naar artikel]
 36. President Trump schenkt genade aan twee kalkoenen: “Echte schoonheden” (25/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft naar jaarlijkse gewoonte een kalkoen genade geschonken, in aanloop naar de feestdag Thanksgiving.
  [naar artikel]
 37. Courteney Cox speelt legendarische scène uit ‘Friends’ opnieuw na (27/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wie ‘Thanksgiving’ zegt en fan is van ‘Friends’, denkt daarbij automatisch aan de scène waarin Courteney Cox (56) met kalkoen op het hoofd een dansje doet. Ter ere van de feestdag toonde de actrice een nieuwe versie van die memorabele scène op Instagram.
  [naar artikel]
 38. Victoria Beckham zet een hilarische foto online (24/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Als we alle berichten op social media bekijken, kunnen we er niet omheen: de celebs hebben Thanksgiving gevierd. Victoria Beckham deed dat bijvoorbeeld als kalkoen en postte er een hilarische foto van.
  [naar artikel]
 39. Thanksgiving diner met kalkoen en appels in de oven (24/11/2018 - Metro)
  Wie Black Friday zegt, zegt Thanksgiving… Bij ons staat kalkoen vaak op het feestmenu met kerstavond, maar in de VS smullen ze er eind november al van. Op hun manier, natuurlijk. We serveren je meteen ook enkele bijgerechtjes. Gevulde kalkoen Ingrediënten voor 4 personen: 1 kalkoen van 4 kg / 150 g mais /200 g ontpitte pruimen /10 sneetjes witbrood / 4 plakjes bacon/ 1,5 dl melk / 15 g suiker / 1/2 citroen  / 3 el maisolie / zout en peper / 50 g boter /15 g maizena / 1 ui / 1 tl peterselie Fruit de gehakte ui, de pruimen, de mais en de bacon in 2 el olie en de boter. Meng de bereiding in een kom met peterselie, het verkruimelde brood, een beetje peper en zout, en de melk. Als alles geabsorbeerd is, voeg je er het citroensap aan toe. Vul er de kalkoen mee, bestrijk die met olie, dek af met aluminiumpapier en zet in een voorverwarmde oven op 160°. Laat 3 uur braden en bevochtig regelmatig. Voor de saus laat je de suiker karamelliseren met 1 el water. Roer het kookvocht erdoor, voeg de in water opgeloste maizena toe en dik in op een laag vuur. Gebakken pompoen, pesto met kruiden en noten Foto Philippe Dufour/Interfel Ingrediënten voor 4 personen: 800 g pompoen / 1 ui, 1 teentje look /1 el olijfolie / 1 tl grof zout | Voor de pesto: ½ bosje kervel /½ bosje bieslook / ½ bosje dragon / 60 g walnootpitten /2 el geraspte parmezaan /4 el olijfolie /2 el water Snij de pompoen in blokjes. Pel en snipper de look en de ui. Fruit in een sauteerpan (of wok) de ui en look in een beetje olijfolie (1 el). Doe er de pompoenblokjes bij en braad al roerend gedurende 15 min. Maak de pesto: was de kruiden en hak ze grof. Doe ze in een hoge kom (type grote maatbeker). Voeg er de parmezaan, noten, 4 el olijfolie en 2 el water aan toe. Mix met een staafmixer. Dien het pompoenpannetje op samen met de pesto. Appels in de oven met peperkoek Foto Philippe Dufour/Interfel Ingrediënten voor 4 personen: 4 appels / 30 g halfzoute boter / 1 sneetje peperkoek / 2 kaneelstokjes / 4 tl bruine suiker Was de appels. Verwijder het klokhuis met een appelboor. Snij in een kom de boter in kleine blokjes en laat die zacht worden bij kamertemperatuur. Doe er dan de verkruimelde peperkoek bij en plet met een vork. Leg de appels in een ovenschaal en vul het midden op met de bereiding. Breek (of snij) de kaneelstokjes in de lengte doormidden. Versier elke appel met een half kaneelstokje en strooi er een beetje bruine suiker over. Zet ongeveer 35 min. in de oven op middelhoge temperatuur. Dien warm maar niet heet op. Het bericht Thanksgiving diner met kalkoen en appels in de oven verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. Welke bijzondere mensen zouden er in dit huis van de kalkoen wonen? (21/08/2017 - Het Nieuwsblad)
  Achter elke gevel schuilt een verhaal. En sommige gevels zijn zo intrigerend, dat iedereen die passeert zich afvraagt: wie zou hier in godsnaam wonen? Reporter Bert Heyvaert en fotograaf Geert Van de Velde trokken heel Vlaanderen door, op zoek naar de meest fascinerende huizen. Vandaag: het huis van de kalkoen in Lummen.
  [naar artikel]
 41. ‘Thanksgiving’ in VS toont aan hoe het helemaal mis kan gaan tijdens kerst bij ons (07/12/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Elf dagen nadat miljoenen Amerikanen samen Thanksgiving vierden, noteert de Verenigde Staten het meeste aantal coronabesmettingen sinds de start van de pandemie. Het is duidelijk dat de feestdag een zeer negatieve impact heeft op de coronacijfers, en extra verontrustend als je weet dat die impact op dit moment eigenlijk nog niet volledig te zien is. Belgische experts beschouwen het als een serieuze waarschuwing voor onze eindejaarsperiode. “We moeten hier lessen uit trekken.”
  [naar artikel]
 42. Mixen in 4 potten tegelijk: gebruik eens een drone als keukengereedschap (01/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Een Amerikaanse fabrikant van drones wou wel eens uitproberen of je een drone ook zou kunnen inzetten in de keuken. Zo gezegd, zo gedaan en ze gingen aan de slag op Thanksgiving. Aardappels schillen, worteltjes snijden, de kalkoen klaarmaken,... voor elke stap wordt de drone ingezet. En eens het snijwerk van de rotorbladen van de drone achter de rug, worden die doodleuk vervangen door mixers, waardoor je in liefst 4 potten tegelijk kan mixen. Erg tijdbesparend, maar het gevolg laat zich wel raden, de keuken wordt al snel een boeltje.
  [naar artikel]
 43. Ook astronauten vieren Thanksgiving Day (23/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Morgen is het Thanksgiving Day in de Verenigde Staten, een dag waarop het hele land feest viert. Ook de astronauten van het Amerikaans Ruimteagentschap NASA willen het feest niet missen. Commandant Shane Kimbrough vertelt in deze video wat er allemaal op het menu staat en hoe hij en zijn team Thanksgiving zullen vieren in de ruimte.
  [naar artikel]
 44. Kerst met de familie? Thanksgiving in VS voorspelt niet veel goeds (07/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Elf dagen nadat miljoenen Amerikanen samen Thanksgiving vierden, noteert de Verenigde Staten het meeste aantal coronabesmettingen sinds de start van de pandemie. Het is duidelijk dat de feestdag een zeer negatieve impact heeft op de coronacijfers, en extra verontrustend als je weet dat die impact op dit moment eigenlijk nog niet volledig te zien is. Belgische experts beschouwen het als een serieuze waarschuwing voor onze eindejaarsperiode. “We moeten hier lessen uit trekken.”
  [naar artikel]
 45. Los jij onze maandagpuzzel op? 1 kalkoen vs. 4 eekhoorns (15/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Opdat je goed aan je werkweek zou kunnen beginnen, schotelen we jou op maandag een puzzel voor. Deze week moet je een kalkoen door een labyrint...
  [naar artikel]
 46. Agressieve kalkoen valt auto’s aan in Maaseik (08/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een politiepatrouille is woensdag in Maaseik uitgerukt na een noodoproep over een dolgedraaide kalkoen.
  [naar artikel]
 47. Agressieve kalkoen valt auto’s aan in Maaseik (08/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een politiepatrouille is woensdag in Maaseik uitgerukt na een noodoproep over een dolgedraaide kalkoen.
  [naar artikel]
 48. Brexit: voor Britten dreigt een Kerstmis zonder kalkoen (28/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Brexit: voor Britten dreigt een Kerstmis zonder kalkoen Het is nog zomer, maar de Britse pluimveesector wil het nu al over de kerstdis hebben. Door grote personeelstekorten als gevolg van de brexit ligt er bij een deel van de Britten straks geen kalkoen op het bord, waarschuwen ze. De problemen spelen nu al, en ook andere sectoren trekken aan de bel. Wie afgelopen […] Lees dit artikel: Brexit: voor Britten dreigt een Kerstmis zonder kalkoen
  [naar artikel]
 49. Carry Goossens was eigenlijk DDT en Jacques Vermeire stotterde niet bewust: achter de schermen van ‘De Kampioenen’ (09/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Met 273 afleveringen uit 21 seizoenen, 4 langspeelfilms, een kerstspecial en een miljoenenpubliek hoeft er geen twijfel over te bestaan: ‘F.C. De Kampioenen’ is de meest succesvolle reeks van Vlaanderen. Maar hoe werd het ooit zo’n fenomeen? In vier afleveringen neemt het VRT-programma ‘Voor altijd kampioen!’ alle fans mee voor een blik voor én achter de schermen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.