Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

01 December 2021
06:47 uur

Grote brand op industrieterrein in Oudenaarde, brandweer nog altijd aan het nablussen

VRT NWS

25/11/2021 - 10:38

In Oudenaarde is de brandweer nog altijd een brand aan het blussen die er gisteren uitbrak op industrieterrein De Bruwaan. Omwonenden moesten lange tijd ramen en deuren gesloten houden. De brand vernielde een groot deel van het gebouw. 40 mensen zijn tijdelijk werkloos. Er vielen geen gewonden.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Industriebrand in Mechelen onder controle, brandweer bezig met nablussen (25/09/2017 - VRT NWS)
  In Mechelen heeft de brandweer vannacht de handen vol gehad met een grote bedrijfsbrand op de Antwerpsesteenweg. De brand is onder controle, maar de brandweer gaat toch nog even moeten nablussen.
  [naar artikel]
 2. Zware brand in recyclagebedrijf: nog hele dag nablussen (02/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Brandweer en Civiele Bescherming zijn nog steeds aan het nablussen in het recyclagebdrijf in Grimbergen waar afgelopen nacht een zware brand
  [naar artikel]
 3. Grote brand in industrieterrein in Merelbeke: buurtbewoners moeten ramen en deuren dichthouden (01/07/2018 - VRT NWS)
  Op een industrieterrein in Merelbeke, bij Gent, staat een verfbedrijf in brand. In de wijde omgeving is een grote rookpluim te zien. Uit voorzorg vraagt de brandweer aan omwonenden om deuren en ramen dicht te houden. 
  [naar artikel]
 4. Grote rookpluim boven Hofstade door brand in hangar (17/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  Door een grote brand in een kleine hangar achteraan een woning in de Vondelbeekstraat hangt er al een tijdje een grote rookpluim boven Hofstade bij Aalst. De ruimte waar brand uitbrak, stond vol met hout en verfproducten. De brandweer is momenteel nog aan het nablussen. De precieze oorzaak van de brand is voorlopig nog onbekend. Bij het incident vielen geen gewonden.
  [naar artikel]
 5. Grote brand in houtopslagplaats in Kanne (02/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  In de Statiestraat in Kanne is zaterdagavond laat een grote houtopslagplaats volledig in vlammen opgegaan. De brandweer rukte massaal uit en kon vermijden dat de brand oversloeg op de huizen. Het nablussen zal nog wel een aantal uren duren.
  [naar artikel]
 6. Brandweer redt katje en schildpad uit woningbrand (07/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  De brandweer is dinsdagochtend uitgerukt voor een brand in de Salvialei in Schoten. Daar woedde een korte brand in een rijhuis. De brand, die wel hevige rookontwikkeling veroorzaakte, was snel onder controle. Bij het nablussen van de woning trof de brandweer een katje en een schildpad aan in de woning. De bewoner is waarschijnlijk op reis.
  [naar artikel]
 7. Zware brand op Overpelts industrieterrein (13/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Momenteel heerst een zware brand bij het bedrijf Aerotrim op het industrieterrein in Overpelt. De brandweer is ter plaatse.
  [naar artikel]
 8. Zware brand op industrieterrein Overpelt (29/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op het industrieterrein van Overpelt woedt een brand. De rookpluim is tot ver te zien. Een loods met papier in de Lieven Bauwenslaan zou in vuur staan. De brandweer Noord-Limburg is bezig met de bluswerken.
  [naar artikel]
 9. Brandweer rukt uit voor hevige brand op industrieterrein (15/08/2017 - Het Nieuwsblad)
  De brandweerposten van Torhout, Koekelare, en Gistel werden dinsdagavond opgeroepen voor een uitslaande brand op het industrieterrein langs de Fabrieksweg in Eernegem, een deelgemeente van het West-Vlaamse Ichtegem.
  [naar artikel]
 10. Zware brand op industrieterrein in Kinrooi (22/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  De brandweer van Maaseik moest woensdagavond een zware brand blussen op het industrieterrein Leuerbroek in Kinrooi. Daar was brand ontstaan bij een bedrijf dat elektriciteitswerken uitvoert. Een groot deel van het gebouw ging volledig in vlammen op. Samen met de inboedel. De precieze oorzaak is niet bekend.
  [naar artikel]
 11. [VIDEO] - Hevige brand op industrieterrein langs E17 in Eke (21/12/2016 - De Redactie)
  In Nazareth, vlakbij Gent, is nog altijd zware rookontwikkeling na een brand in een bedrijf dat plastic verwerkt. De brandweer probeert nu te vermijden dat de brand overslaat naar aanpalende opslagplaatsen. Aan de buurtbewoners wordt gevraagd ramen en deuren dicht te houden.
  [naar artikel]
 12. Zware brand in textielbedrijf in Oudenaarde, personeel in veiligheid gebracht (24/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Teams van de brandweer Vlaamse Ardennen bestrijden een zware brand in een bedrijf aan de Industriezone De Bruwaan in Oudenaarde.
  [naar artikel]
 13. Zware brand in textielbedrijf in Oudenaarde, personeel in veiligheid gebracht (24/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Teams van de brandweer Vlaamse Ardennen bestrijden een zware brand in een bedrijf aan de Industriezone De Bruwaan in Oudenaarde.
  [naar artikel]
 14. VIDEO. Veel schade na zware brand op industrieterrein (07/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  In de nacht van donderdag op vrijdag is op het industrieterrein in het Nederlands-Limburgse Panningen een grote brand uitgebroken. Een deel van het dak stortte in.
  [naar artikel]
 15. Brandweer redt katje en schildpad uit woningbrand in Schoten (07/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De brandweer rukte dinsdagmorgen uit voor een brand in de Salvialei in Schoten. Daar woedde een korte brand in een rijhuis. De brand, die wel voor hevige rookontwikkeling zorgde, was snel onder controle. Bij het nablussen van de woning trof de brandweer een katje en een schildpad aan in de woning. De bewoner is waarschijnlijk op reis.
  [naar artikel]
 16. Zware brand industrieterrein Kontich (19/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In de Antwerpse gemeente Kontich is een zware brand uitgebroken op het industrieterrein. De brandweer is massaal ter plaatse en vraagt om ramen
  [naar artikel]
 17. Brand op industrieterrein in Peer (11/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op het industrieterrein in Peer is vanavond brand ontstaan in een container op het Recyclagepark. De container was voor de helft gevuld met grof vuil en brandde volledig uit. De brandweer had het vuur snel onder controle. Een oorzaak is niet gevonden.
  [naar artikel]
 18. Afvalcontainer in lichterlaaie op industrieterrein in Heusden-Zolder (16/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Donderdag even voor 3 uur is er een brand opgemerkt op het industrieterrein. In de Dellestraat stond aan een bedrijfspand een grote afvalcontainer in lichterlaaie. De brandweer bluste de vlammen. Hoe het vuur kon ontstaan, wordt onderzocht. Aan de hand van de camerabeelden bekijkt de politie of er kwaad opzet in het spel is.
  [naar artikel]
 19. Groot alarm om brand op industrieterrein Chemelot in Geleen (17/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op industrieterrein Chemelot in Geleen is zondagavond brand uitgebroken. De brandweer en het industrieterrein hebben groot alarm geslagen.
  [naar artikel]
 20. Zware brand in loods in Assebroek: “Echt beangstigend om te zien” (22/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Een hevige brand heeft donderdagnacht lelijk huisgehouden in de Gulden Peerdenstraat in Assebroek. De brand ontstond in een grote loods achter een voormalige drukkerij. De brandweer kreeg het vuur onder controle, maar moet wel nog een tijdlang nablussen. Gewonden vielen er niet.
  [naar artikel]
 21. VIDEO. Veel schade na grote brand op industrieterrein in Nederlands-Limburg (07/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  In de nacht van donderdag op vrijdag is op het industrieterrein in Panningen, Nederlands-Limburg, een grote brand uitgebroken. Een deel van het dak van het gebouw stortte in.
  [naar artikel]
 22. Picknicktafel in brand in Opoeteren (02/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  In Opoeteren in de Meurenstraat heeft een brand dinsdagavond een picknickbank vernield. Rond 20.30 uur merkte een voorbijganger de brandende tafel op aan de picknickplaats. Hij belde de brandweer en gooide in afwachting zand op de tafel. De brandweer moest enkel nog nablussen.
  [naar artikel]
 23. Zware brand bij Dessels bedrijf GEBO (25/06/2020 - VRT NWS)
  In Dessel heeft op de Stenehei een gisteravond laat een zware brand gewoed bij het bedrijf GEBO. Niemand geraakte gewond, maar een groot deel van het bedrijf is zwaar beschadigd. De brandweer is nog altijd aan het nablussen.
  [naar artikel]
 24. Brand in gloednieuw zwembad in Roeselare (29/08/2018 - De Morgen)
  In het zwembad Sportoase in Roeselare is vanavond een brand uitgebroken. Het zwembad opende pas een dag eerder de deuren. De brandweer was 's avonds laat nog steeds aan het nablussen, zo bevestigt de brandweer van zone Midwest.
  [naar artikel]
 25. Brand in gloednieuw zwembad in Roeselare (29/08/2018 - VRT NWS)
  In het zwembad Sportoase in Roeselare is dinsdagavond een brand uitgebroken. Het zwembad opende pas een dag eerder de deuren. De brandweer was 's avonds laat nog steeds aan het nablussen, zo bevestigt de brandweer van zone Midwest.
  [naar artikel]
 26. IN BEELD. Grote brand verwoest appartementsgebouw in Milaan (30/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De brandweer is maandag nog aan het nablussen in een appartementsgebouw van twintig verdiepingen in Milaan. Daar brak zondagavond een zware brand uit. Het gebouw ging zo goed als volledig in de vlammen op, maar er is voorlopig geen sprake van dodelijke slachtoffers.
  [naar artikel]
 27. Hevige brand op Eilandje in Antwerpen is geblust, brandweer blijft nog nablussen (24/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De brand die zondag uitbrak op het Eilandje in Antwerpen is volledig geblust. De brandweer blijft nog wel enkele uren aanwezig om na te blussen, te ventileren en verdere metingen uit te voeren. De Tavernierkaai en de Rijnkaai blijven nog tot 21 uur afgesloten voor het verkeer. Dat melden de brandweer en de politie via Twitter.
  [naar artikel]
 28. Uitslaande brand in Brecht veroorzaakt enorme rookpluim (27/05/2018 - De Standaard)
  De brandweer van Brecht is zondagochtend om 5u30 opgeroepen voor een uitslaande brand op het industrieterrein in Sint-Lenaarts. De brand in een hangar veroorzaakte een grote rookontwikkeling, aan inwoners wordt gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden.
  [naar artikel]
 29. Uitslaande brand in Brecht veroorzaakt enorme rookpluim (27/05/2018 - De Standaard)
  De brandweer van Brecht is zondagochtend om 5u30 opgeroepen voor een uitslaande brand op het industrieterrein in Sint-Lenaarts. De brand in een hangar veroorzaakte een grote rookontwikkeling, aan inwoners wordt gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden.
  [naar artikel]
 30. Brandweer moet hele nacht nablussen na Grote natuurbrand op Netedijk in Lier (05/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ter hoogte van het jachthaventje in Emblem op de grens met Lier woedt momenteel een grote natuurbrand. Een grasveld met hooi is in brand gevlogen,...
  [naar artikel]
 31. Hevige brand op industrieterrein Schurhoven (13/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Bij Isola, op het industrieterrein Schurhoven in Sint-Truiden, woedt momenteel een hevige brand. De brandweer van Tongeren verleent momenteel bijstand. In de hal zijn momenteel twee personen vermist.
  [naar artikel]
 32. Brand in opslagplaats van Bebat in Tienen (18/08/2019 - Metro)
  Zondagavond omstreeks 20.30 uur is op het industrieterrein Grijpenveld in Tienen brand uitgebroken in een opslagplaats van Bebat, het bedrijf dat batterijen inzamelt, sorteert en recycleert. De Tiense brandweer roept wegens mogelijk giftige dampen omwonenden van het industrieterrein op om ramen en deuren gesloten te houden. “De brand, die momenteel nog steeds woedt maar ondertussen onder controle is, situeert zich in de opslagplaats buiten het eigenlijke fabrieksgebouw. Het fabrieksgebouw zelf raakte niet beschadigd. Er is nog duidelijkheid over de oorzaak van de brand”, aldus een zegsman van de Tiense brandweer. Het is nog onduidelijk hoeveel schade de brand veroorzaakt heeft in de opslagplaats en of er effectief giftige stoffen verspreid werden. bron: Belga Het bericht Brand in opslagplaats van Bebat in Tienen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 33. Brand verwoest wafelfabriek in Ieper (20/09/2019 - VRT NWS)
  Een zware brand in Ieper heeft vannacht een bedrijf dat wafels bakt helemaal in de as gelegd. De brandweer is nog steeds aan het nablussen.
  [naar artikel]
 34. Hevige brand in loods veroorzaakt nog urenlang grote rookontwikkeling in Maarkedal en omstreken (05/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  Een hevige brand die zaterdagnacht woedde in een loods in Maarkedal zorgt momenteel voor veel rookontwikkeling in de wijde omgeving. De brandweer vraagt omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden, het nablussen zal vermoedelijk nog uren duren.
  [naar artikel]
 35. Grote brand bij voormalige kerncentrale in Nederland is onder controle (21/05/2020 - VRT NWS)
  In Dodewaard, in Nederland, heeft een felle brand gewoed op het dak van een voormalige kerncentrale. De brandweer, die massaal ter plaatse kwam, kreeg het vuur snel onder controle en is momenteel aan het nablussen.
  [naar artikel]
 36. Appartement in Oudenaarde gaat in vlammen op (28/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  De hulpdiensten werden gisteren omstreeks 20.30 uur gealarmeerd voor een brand in een appartement in de Jacob Lacopstraat in Oudenaarde, op een boogscheut van het treinstation. Het ging om een brand op de derde en hoogste verdieping. Samen met politie en medische diensten kwam de brandweer ter plaatse. Op dat ogenblik sloegen al vlammen door de ramen van het appartement.
  [naar artikel]
 37. Hevige brand op industrieterrein naast E17, bewoners gevraagd om binnen te blijven (21/12/2016 - Het Nieuwsblad)
  Op het industrieterrein ‘Zwartegat’ in het Oost-Vlaamse Eke is een zware brand uitgebroken bij kunststofproducent RPC Promens. Omwille van de grote rookontwikkeling kregen de inwoners van De Pinte om ramen en deuren gesloten te houden en eventueel binnen te blijven.
  [naar artikel]
 38. Hevige brand verwoest woning (12/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  Een hevige brand heeft een woning in de Vijverbroeckstraat in Outer maandagochtend vernield. Niemand raakte gewond. De brandweer van Ninove is ter plaatse en is momenteel aan het nablussen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, de Vijverbroeckstraat is afgesloten voor het verkeer.
  [naar artikel]
 39. Bijenkorven branden af na brandstichting (05/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Vermoedelijk jongeren staken sprokkelhout op de Egelsbergweg in Maaseik in brand. Hierdoor brandden ook vier bijenkasten die in de buurt stonden af. De brandweer moest de smeulende takken dinsdagochtend nablussen. De brand werd waarschijnlijk maandagavond gesticht. (ppn)
  [naar artikel]
 40. Vier bedrijven in Peer volledig verwoest door brand (26/06/2018 - Metro)
  De brand op het industrieterrein Bokt in Peer heeft deze voormiddag grote materiële schade veroorzaakt en een bandencentrale en drie andere bedrijven volledig verwoest. De brandweer kon een woonhuis vrijwaren. De brand ging gepaard met een enorme rookontwikkeling, waardoor omwonenden tot vanmiddag ramen en deuren gesloten moesten houden. Het vuur brak vandaag rond 6.45 uur uit. In een mum van tijd verspreidden de vlammen zich over het bedrijventerrein. De rookpluim, die kilometers ver zichtbaar was, bevatte mogelijk schadelijke stoffen, maar de rook was sowieso hinderlijk. Rond 12.30 uur maakte de stad Peer bekend dat de bewoners alle ramen en deuren opnieuw mochten openen. Rond het middaguur was de brandweer nog bezig met nablussen. Op het terrein is enkel nog verwrongen staal te zien van de bedrijfshal. Door het afkondigen van het grootwatertransport werden verschillende Limburgse brandweerkorpsen voor extra watervoorraad naar Peer gestuurd zodat er voldoende bluswater aanwezig was. Bij de brand vielen geen gewonden. De stad Peer heeft een speciaal noodnummer geopend voor vragen over de brand, vooral voor mensen die met roetneerslag te kampen hebben: 011/61.07.29. bron: Belga Het bericht Vier bedrijven in Peer volledig verwoest door brand verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. Felle brand in haven van Roeselare (11/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  Er woedt een zware brand in een grondwerkenbedrijf in de haven van Roeselare. Het vuur was snel onder controle maar de brandweer is nog steeds aan het nablussen.
  [naar artikel]
 42. Brand teistert abdij van Vlierbeek (02/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Leuvense brandweer is op dit ogenblik nog aan het nablussen aan een brand in de abdij van Vlierbeek in Kessel-Lo. Daar merkten buurtbewoners
  [naar artikel]
 43. Brandweer moet nog steeds nablussen bij bedrijf in Vilvoorde (03/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een 25-tal brandweermannen van verschillende korpsen uit de regio is nog steeds aan het nablussen op de site van Stallaert Recycling in de
  [naar artikel]
 44. Zware brand legt meubelwinkel in Bonheiden in de as (10/07/2016 - De Standaard)
  Een zware uitslaande brand heeft meubelzaak VB Center in Rijmenam, een deelgemeente van Bonheiden, zo goed als volledig in de as gelegd. De brandweer is zondag nog volop aan het nablussen maar heeft de brand wel onder controle. Dat meldt burgemeester Guido Vaganée.
  [naar artikel]
 45. Brand in Molenbeek: twee mensen met rookintoxicatie afgevoerd (17/02/2018 - Het Nieuwsblad)
  Bij een brand in de Emond Bonehillstraat in Molenbeek zijn zaterdagochtend twee gewonden gevallen. De brandweer is nog aan het nablussen, vermoed wordt dat dat nog een tijdje gaat duren.
  [naar artikel]
 46. Brandje bij Stelimet (14/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  De brandweer moest dinsdag nablussen bij het schrootverwerkend bedrijf Stelimet in de Swinnenwijerweg. Daar was rond 9 uur brand uitgebroken in de shredder. De schade was beperkt. De werknemers kregen het vuur grotendeels zelf uit. Na een controle door de brandweer kon de machine opnieuw gebruikt worden. (ppn)
  [naar artikel]
 47. Brand in spouwmuur van bedrijf op industrieterrein Tongeren Oost (05/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Bij Soprema Ambior aan de Michielenweg op het industrieterrein Tongeren Oost is de brandweer bezig met het blussen van een smeulende spouwmuur. Het vuur is ontstaan door dakwerken aan de productiehal die momenteel wordt gebouwd.
  [naar artikel]
 48. Zware brand in loods van afvalbedrijf in Groot-Bijgaarden (01/06/2018 - Het Nieuwsblad)
  In Dilbeek heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een zware brand gewoed in een loods van een afvalbedrijf. Dat meldt de brandweer Vlaams-Brabant West. Die heeft de brand sinds ongeveer 04.00 uur onder controle maar het nablussen zal nog een hele tijd duren. Gewonden vielen er bij de brand niet. Over de juiste oorzaak bestaat nog geen duidelijkheid.
  [naar artikel]
 49. Zware brand in oude gebouwen van Stella Artois (15/08/2016 - Het Nieuwsblad)
  Maandagochtend rond 5 uur is er een zware brand uitgebroken in de leegstaande 'Molens van Orshoven' aan de Vaartkom in Leuven. Hoe de brand kon ontstaan is voorlopig niet duidelijk, maar hij had wel zware gevolgen. De brandweer had versterking nodig van een ploeg uit Zaventem om het vuur onder controle te krijgen. Na bijna vier uur zijn ze nog steeds aan het nablussen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.