Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

01 December 2021
06:53 uur

Frederic print Antwerpen in 3D: “Heeft 300 uur geduurd”

Gazet van Antwerpen

25/11/2021 - 11:06

Uitgeweken Limburger Frederic Bongers (28) heeft heel de plattegrond van Antwerpen door een 3D-printer gehaald. De printer heeft elk gebouw en elk huis in detail gemaakt. Frederic wil zijn unieke prints nu verkopen. “Ik begin ondertussen aan eentje van Amsterdam”, zegt hij.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Egypte pronkt met gerenoveerde “Avenue of Sphinxes” in Luxor; werken hebben meer dan zeventig jaar geduurd (27/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Egypte pronkt met gerenoveerde “Avenue of Sphinxes” in Luxor; werken hebben meer dan zeventig jaar geduurd In Egypte is de “Avenue of Sphinxes” – een weg die de tempelcomplexen van Luxor en Karnak met elkaar verbindt – door president Abdel-Fattah el-Sisi officieel opnieuw voor het publiek geopend. Die ceremonie vormt de bekroning van een groot restauratieproject, dat meer dan zeven decennia in beslag heeft genomen. De autoriteiten hopen dat de route […] Lees dit artikel: Egypte pronkt met gerenoveerde “Avenue of Sphinxes” in Luxor; werken hebben meer dan zeventig jaar geduurd
  [naar artikel]
 2. “Raven tot de laatste, de security zal mij moeten buiten gooien”: Club Vaag opende vannácht al als eerste in Antwerpen (01/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Bij Club Vaag op het Eilandje in Antwerpen nemen ze 1 oktober wel heel letterlijk. Klokslag twaalf uur in de nacht van donderdag op vrijdag werpen ze meteen de deuren al open. Geen seconde te verliezen. Het heeft al lang genoeg geduurd. Zo ook voor de bezoekers, want ruim voor middernacht staat er al een lange rij ongeduldige feestvarkens te wachten. De clubs zijn terug open. “Laat ons maar even op een wolkje leven de komende tijd.”
  [naar artikel]
 3. “Raven tot de laatste, de security zal mij moeten buiten gooien”: Club Vaag opende deze nacht al als eerste in Antwerpen (01/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Bij Club Vaag op het Eilandje in Antwerpen namen ze 1 oktober wel heel letterlijk. Klokslag twaalf uur in de nacht van donderdag op vrijdag gooiden ze meteen de deuren open. Geen seconde te verliezen. Het heeft al lang genoeg geduurd. Zo ook voor de bezoekers, want ruim voor middernacht stond er al een lange rij ongeduldige feestvarkens te wachten. De clubs zijn terug open. “Laat ons maar even op een wolkje leven de komende tijd.”
  [naar artikel]
 4. Held van ‘Hotel Rwanda’ schuldig “aan banden met terreurorganisatie” (20/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Na een proces dat maanden geduurd heeft, kent de Belgische Rwandees Paul Rusesabagina maandag het vonnis. De rechtbank bevond hem schuldig “aan terreurgelinkte aanklachten”.
  [naar artikel]
 5. 7 rotanmeubels en accessoires om de lente in huis te halen (17/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  “Het is genoeg geweest.” Het is een uitspraak die tegenwoordig bijna elke dag valt. “De winter heeft lang genoeg geduurd. Waar blijft de lente?”...
  [naar artikel]
 6. Held van ‘Hotel Rwanda’ schuldig “aan banden met terreurorganisatie” (20/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Na een proces dat maanden geduurd heeft, kent de Belgische Rwandees Paul Rusesabagina maandag zijn straf. De rechtbank bevond hem schuldig “aan terreur-gelinkte aanklachten”.
  [naar artikel]
 7. Sergio na twaalf jaar terug op tv: “Ik dacht eerst dat het een grap was” (24/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het heeft twaalf jaar geduurd, maar Sergio Quisquater (56) is terug op tv te zien. Samen met Natalia (40) presenteert hij het VTM-programma ‘Sterkste Handen’. “Een van de doorslaggevende factoren was Natalia", klinkt het in Gazet van Antwerpen.
  [naar artikel]
 8. Luc Steeno gaat de strijd aan met de coronakilo’s: “Geïnspireerd door Connor Rousseau” (19/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  “De moed zakt me wel eens in de schoenen, als ik eerlijk ben.” Voor Luc Steeno (57) heeft de coronacrisis nu echt wel lang genoeg geduurd. “Ik sta...
  [naar artikel]
 9. Architect na ophef rond aanbouw Het Steen: “Geschrokken van negatieve reacties” (21/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Vrijdag opent het Steen opnieuw voor bezoekers. Al kon het nieuwe onthaalgebouw voor toeristen enkele maanden geleden op niet veel bijval rekenen. Mensen spuwden hun gal uit over het complex, gaande van “Antwerpen onwaardig” tot “verkrachting van een monument” en “Breek de koterij onverwijld af”. Ondertussen is het gebouw volledig afgewerkt en de architect reageerde voor het eerst op de sociale mediastorm. “Het was wel even schrikken. Hopelijk wordt het geheel nu beter onthaald door de Antwerpenaren”, zegt Philippe Viérin van noAarchitecten op Radio 2 Antwerpen.
  [naar artikel]
 10. De favoriete plekken van Julie Vermeire: “In mijn hoofd is Antwerpen een keigrote stad” (15/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Thuiskomen doet Julie Vermeire (23) in Keerbergen bij papa Jacques en broer Maxime, maar Antwerpen heeft sinds vorig jaar wel een speciaal plekje in haar hart veroverd. “Leuke eetadresjes, mooie winkels en een prachtige zonsondergang. In Antwerpen vind je alles.”
  [naar artikel]
 11. Hij stapte met airsoftwapen op de bus en “zou iets gaan aanrichten”, 9 uur later lag hij in een steegje met boeien om (08/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Negen uur lang heeft de klopjacht op de ‘verwarde’ J.V. (18) geduurd. De jongeman, die met zware drugsproblemen kampt, zat gisterochtend op de bus richting Hogeschool VIVES in Kortrijk. Hij had een airsoftwapen – niet te onderscheiden van een echt – op zak en toonde dat aan een andere student op de bus. “Hij zou iets gaan aanrichten.”
  [naar artikel]
 12. Hij stapte met airsoftwapen op de bus en “zou iets gaan aanrichten”, 9 uur later lag hij in een steegje met handboeien om (08/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Negen uur lang heeft de klopjacht op de ‘verwarde’ J.V. (18) geduurd. De jongeman, die met zware drugsproblemen kampt, zat gisterochtend op de bus richting Hogeschool VIVES in Kortrijk. Hij had een airsoftwapen – niet te onderscheiden van een echt – op zak en toonde dat aan een andere student op de bus. “Hij zou iets gaan aanrichten.”
  [naar artikel]
 13. Camerabeelden van aanranding wél op VTM, woedende korpschef valt uit de lucht: “Dat kan toch niet de bedoeling zijn” (29/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De twee jongeren die in april een 16-jarig meisje aanrandden in het station van Brugge zijn geïdentificeerd. De Brugse politie had daar welgeteld één uur voor nodig. Er liep dan ook iets grondig fout tijdens het onderzoek. “Wij hebben dat opsporingsbericht zelf via de media moeten vernemen”, zegt een kwade Dirk Van Nuffel, korpschef van de lokale Brugse politie. “Niemand heeft ons die beelden ooit voorgelegd.” Of hoe één telefoontje had volstaan om iets op te lossen dat nu zes maanden heeft geduurd.
  [naar artikel]
 14. Zoveel geld is Armstrong kwijt sinds zijn dopingbekentenis (en dat bedrag kan binnenkort meer dan verdubbelen) (19/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vijf jaar geleden zat Lance Armstrong tegenover Oprah Winfrey op de biechtstoel. Het gevolg is gekend: “Yes.” “Yes.” “Yes.” “Yes.” “Yes.” Simpel,...
  [naar artikel]
 15. Onze chef voetbal keek naar een kermisattractie, geen voetbalwedstrijd: “Vergeef hen Heer, die anderen waren veel te goed” (19/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Club Brugge-Manchester City was een kermisattractie. Geen voetbalwedstrijd”, stelt onze chef voetbal Stephan Keygnaert. En een oneer is dat niet. City doet nu eenmaal soms denken aan PlayStation - ‘t heeft nog lang geduurd tot de guillotine viel. “Het valt te vrezen dat iets soortgelijks zal plaatsvinden ín Manchester en ín het Parc des Princes. Het moet tegen Leipzig gebeuren.”
  [naar artikel]
 16. Onze chef voetbal keek naar kermisattractie, geen voetbalwedstrijd: “Vergeef hen Heer, die anderen waren veel te goed” (19/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Club Brugge-Manchester City was een kermisattractie. Geen voetbalwedstrijd”, stelt onze chef voetbal Stephan Keygnaert. En een oneer is dat niet. City doet nu eenmaal soms denken aan PlayStation - ‘t heeft nog lang geduurd tot de guillotine viel. “Het valt te vrezen dat iets soortgelijks zal plaatsvinden ín Manchester en ín het Parc des Princes. Het moet tegen Leipzig gebeuren.”
  [naar artikel]
 17. “Wederzijds geflirt”, “leugens”, of “één fatale sms”: verdediging Bart De Pauw trekt vrouwen een voor een in twijfel op tweede procesdag (15/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Maaike? “Ze liegt.” Ella-June? “Een fatale sms, meer niet.” Lize? “Wederzijds flirten.” Ellen? “Actief geronseld en dus geen slachtoffer.” Dymphne? “Nooit een affaire.” Helena? “Stuurde altijd terug.” Jenka? “Leugenachtige verklaringen.” Liesa? “Gekwetst, maar nooit gestalkt.” Bart De Pauw (53) bood donderdag in tranen zijn excuses aan voor zijn “foutief” gedrag, dat hij een (serie)stalker is, ontkende hij fel. De hele dag was één langgerekte tegenaanval op álle vrouwen. “Er is met belastinggeld een dossier gefabriceerd.”ah
  [naar artikel]
 18. Bewoners Sint-Jansplein in gesprek met stad en district: “Onze bezorgdheden worden volledig erkend” (17/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Buurtbewoners van het Sint-Jansplein in Antwerpen hebben dinsdagavond met de stad en het district Antwerpen gepraat over de drugsoverlast. “Een constructief gesprek”, zegt omwonende Jiri De Laet. “Ze erkennen de problematiek van A tot Z. In oktober, ten laatste november staat er een vervolggesprek gepland.”
  [naar artikel]
 19. Camerabeelden van aanranding in Brugs station wél op VTM, woedende korpschef valt uit de lucht: “Dat kan toch niet de bedoeling zijn” (29/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  De twee jongeren die in april een 16-jarig meisje aanrandden in het station van Brugge zijn geïdentificeerd. De Brugse politie had daar welgeteld één uur voor nodig. Er liep dan ook iets grondig fout tijdens het onderzoek. “Wij hebben dat opsporingsbericht zelf via de media moeten vernemen”, zegt een kwade Dirk Van Nuffel, korpschef van de lokale Brugse politie. “Niemand heeft ons die beelden ooit voorgelegd.” Of hoe één telefoontje had volstaan om iets op te lossen dat nu zes maanden heeft geduurd.
  [naar artikel]
 20. Sportspress maakt genomineerden bekend voor Sportman en Sportvrouw van het Jaar (29/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Op zondag 19 december zal Sportspress.be (de Belgische Beroepsbond van Sportjournalisten) bekendmaken wie is verkozen tot “Sportman”, “Sportvrouw”, “Belofte”, “Ploeg”, “Coach” en “Paralympiër” van het Jaar.
  [naar artikel]
 21. Buitenlandse media zien “buitenaardse” Hamilton en “onsportieve” Verstappen: “Max aarzelde niet om een crash te forceren” (15/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Hamazeballs”, “Brazilliant” en “De race van zijn leven”. Voorpagina’s vol superlatieven sieren vandaag de kranten. Lewis Hamilton, die de Braziliaanse GP op indrukwekkende wijze op zijn naam schreef, bracht het verschil met Max Verstappen terug tot veertien punten.
  [naar artikel]
 22. SOS HLN. Dankzij jullie kunnen de leerlingen van Pius X Antwerpen terug met Legoblokjes spelen (16/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  “Help”, zo luidde de boodschap van de Pius X-school in Antwerpen. “We hebben nog maar drie legoblokjes. Help ons om onze Legodoos weer te vullen!”...
  [naar artikel]
 23. De Wever wil geen extra maatregelen zoals in Brussel: “Dat viseren van Antwerpen ben ik echt beu” (18/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) is het viseren van Antwerpen binnen de coronacontext beu. Dat zei hij in een interview met Radio 1. “Men kan niet over Brussel spreken zonder te zeggen dat het in Antwerpen ook niet goed gaat.”
  [naar artikel]
 24. Michel Vlap kiest met FC Twente voor avontuur in eigen land: “Ik wil niet zeggen dat ik mislukt ben” (10/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het heeft even geduurd, maar Michel Vlap mag zich speler van FC Twente noemen. Na een half jaartje bij Bundesliga-club Arminia Bielefeld leent Anderlecht de Nederlander opnieuw uit. Nu de laatste handtekening is gezet, kan de 24-jarige aanvallende middenvelder dinsdag het veld op. “Waar deuren dichtgaan, gaan ook weer deuren open”, blikt hij terug.
  [naar artikel]
 25. Pat Krimson en Loredana doen mee aan ‘Liefde voor Muziek’: “Eindelijk ons gevraagd” (07/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Pat Krimson (56) en Loredana (35) brachten de voorbije maanden in het grootste geheim veel uren door in de opnamestudio. Ze hebben immers liedjes van collega‘s bewerkt voor Liefde voor Muziek op VTM. “Het heeft lang geduurd vooraleer ze ons vroegen om mee te doen”, zegt de Limburgse dj en producer.
  [naar artikel]
 26. Nieuwkomer Vanzeir heeft er zin in: “Zal er alles aan doen om me te laten zien aan de bondscoach” (10/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Dante Vanzeir (23) meldde zich vandaag voor het eerst als Rode Duivel in Tubeke. De spits van 1A-revelatie Union is naar eigen zeggen “realistisch”, maar “ook ambitieus”: “Nu ik hier ben, wil ik ook een tikkeltje meer.”
  [naar artikel]
 27. Bart De Wever is het vingerwijzen naar Antwerpen beu: “Ik besef dat de vaccinatiegraad in sommige wijken niet zo goed is” (18/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) is het viseren van Antwerpen binnen de coronacontext beu. Dat zei hij in een interview met Radio 1. “Men kan niet over Brussel spreken zonder te zeggen dat het in Antwerpen ook niet goed gaat.”
  [naar artikel]
 28. 1.500 brokstukken door Russische antisatelliettest: “Gevaarlijk en onverantwoord” (16/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Rusland heeft maandag een “gevaarlijke” en “onverantwoorde” test inzake het uitschakelen van een satelliet uitgevoerd, zo heeft het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken bekendgemaakt, daarbij de test, in het jargon ASAT, “veroordelend”. Ook de topman van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA is verontwaardigd over “roekeloos en gevaarlijk” gedrag van Rusland. De proef bracht het Internationaal Ruimtestation en zijn zeven opvarenden in gevaar.
  [naar artikel]
 29. David Goffin, bijna klaar voor z’n terugkeer, wil weer mooie dingen laten zien: “Ik mis de competitie, het heeft lang genoeg geduurd” (29/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Getrouwd, gelouterd en genezen wil David Goffin (ATP 39) volgend seizoen terug aanknopen met zijn topmomenten van weleer. “Ik heb nog steeds de ambitie om mijn beste niveau te halen en wil nog vier à vijf jaar doordoen”, zei de van een knieblessure herstelde Luikenaar die deze winter tevens wil profiteren van het advies van ex-topper David Ferrer.
  [naar artikel]
 30. Duitse rechtbank laat affichecampagne toe van neonazi’s (14/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  “Hängt die Grünen” (“Hang de Groenen”): een rechtbank in het Oost-Duitse Chemnitz heeft dinsdag toestemming gegeven aan de extreemrechtse splinterpartij “III. Weg” (“De derde weg”) om door te gaan met het ophangen van affiches met die leus in de stad Zwickau.
  [naar artikel]
 31. VS veroordelen Rusland wegens een anti-satelliettest: “Gevaarlijk en onverantwoord” (16/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Rusland heeft maandag een “gevaarlijke” en “onverantwoorde” test inzake het uitschakelen van een satelliet uitgevoerd, zo heeft het State Department bekendgemaakt, daarbij de test, in het jargon ASAT, “veroordelend”. De proef bracht het Internationaal Ruimtestation en zijn zeven opvarenden in gevaar.
  [naar artikel]
 32. Bart De Pauw gaat resoluut voor vrijspraak en kiest frontale aanval: vrouwen een voor een onderuit geschoffeld (15/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Maaike? “Ze liegt.” Ella-June? “Een fatale sms, meer niet.” Lize? “Wederzijds flirten.” Ellen? “Actief geronseld en dus geen slachtoffer.” Dymphne? “Nooit een affaire.” Helena? “Stuurde altijd terug.” Jenka? “Leugenachtige verklaringen.” Liesa? “Gekwetst, maar nooit gestalkt.” Bart De Pauw (53) bood donderdag in tranen zijn excuses aan voor zijn “foutief” gedrag, dat hij een (serie)stalker is, ontkende hij fel. De hele dag was één langgerekte tegenaanval op álle vrouwen. “Er is met belastinggeld een dossier gefabriceerd.”
  [naar artikel]
 33. Bart De Pauw gaat resoluut voor vrijspraak en kiest frontale aanval: vrouwen een voor een onderuit geschoffeld (15/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Maaike? “Ze liegt.” Ella-June? “Een fatale sms, meer niet.” Lize? “Wederzijds flirten.” Ellen? “Actief geronseld en dus geen slachtoffer.” Dymphne? “Nooit een affaire.” Helena? “Stuurde altijd terug.” Jenka? “Leugenachtige verklaringen.” Liesa? “Gekwetst, maar nooit gestalkt.” Bart De Pauw (53) bood donderdag in tranen zijn excuses aan voor zijn “foutief” gedrag, dat hij een (serie)stalker is, ontkende hij fel. De hele dag was één langgerekte tegenaanval op álle vrouwen. “Er is met belastinggeld een dossier gefabriceerd.”
  [naar artikel]
 34. ‘Verticaal bos’ in het midden van Antwerpen: “Corona toont noodzaak Palazzo Verde aan” (28/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  België heeft zijn eerste ‘verticaal bos’. Sterarchitect Stefano Boeri, die het idee van beboste flatgebouwen in 2015 in Milaan introduceerde, kwam in Antwerpen zijn nieuwste realisatie inhuldigen. “Het is mooier dan op papier”, vindt hij.
  [naar artikel]
 35. Marktkramers promoten vaccinatie: “Waa emme der al 2 gat! En golle?” (11/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  “Safe. Waa emme der al 2 gat! En golle?” Die boodschap stond zaterdag op de T-shirts te lezen van enkele marktkramers op de exotische markt aan het Theaterplein in Antwerpen. “We kregen al veel opgestoken duimen van klanten en sommigen vroegen zelf ook zo’n T-shirt”, zegt marktkramer Rudi Van Hal.
  [naar artikel]
 36. ZOO Antwerpen bevestigt geslacht van leeuwenwelpjes: “Bezoekers kunnen stemmen voor namen met de letter W” (13/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het gaat goed met de leeuwendrieling in ZOO Antwerpen. De drie jonge welpen brachten vandaag een kort bezoek aan de dierenarts en kregen de nodige vaccinaties. De dokter maakte van de gelegenheid gebruik om hun geslacht te checken. “Onze vermoedens zijn hiermee bevestigd”, zegt verzorger Daan. “De luidruchtigste van de drie is overduidelijk een mini koning-in-spe, een mannetje dus.” Eind september zetten de welpjes samen met de rest van de familie hun eerste stapjes op het grote buitenperk. Wie wat geluk heeft, ziet ze nu al buiten huppelen en hun apart verblijf verkennen.
  [naar artikel]
 37. Scheldekaaien worden verboden terrein voor skaters: “Dit is gewoon verschrikkelijk” (08/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Skaters reageren verbolgen dat ze hun sport niet langer mogen uitoefenen op de Scheldekaaien in Antwerpen. “Dit is gewoon verschrikkelijk”, zegt Timea Németh. “Ik ga mijn vrienden bellen om een betoging te organiseren.”
  [naar artikel]
 38. Deze print past het best bij jouw figuur (24/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Als er één modetrend is dat elk jaar helemaal terug is, dan zijn het prints wel. Niet elke print past bij jouw figuur, maar of je nu groot of klein bent: er bestaat een print die jou flatteert!
  [naar artikel]
 39. Antwerps schepen Tom Meeuws (Vooruit) over klimaatdoelstellingen: “Het beleid in Vlaanderen staat haaks op wat we in Antwerpen doen” (02/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Op de klimaattop COP26 in Glasgow staan de volgende dagen zware gesprekken op de agenda over hoe de opwarming van de aarde kan worden ingeperkt, maar hoe zit het met de inspanningen van de stad Antwerpen? Antwerps schepen van Leefmilieu Tom Meeuws (Vooruit) is positief. “We behalen ruim ons doel in het terugdringen van de CO2-uitstoot, vooral dankzij onze gezinnen”, zegt Meeuws. “Een Antwerpenaar stoot nu 1,2 ton CO2 uit per jaar. We komen van 2,3 ton per jaar.”
  [naar artikel]
 40. Protest in Antwerpen voor Afghanistan: “Taliban zal nooit de harten veroveren” (28/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Zo’n honderd manifestanten verzamelden zaterdagmiddag aan het Steenplein in Antwerpen om extra aandacht te vragen voor de crisis in Afghanistan. “Wij kregen de kans om in een veilig land op te groeien, hopelijk kunnen we vandaag een steentje bijdragen.”
  [naar artikel]
 41. Na 125 jaar eerste Parijs-Roubaix voor vrouwen: “We worden eindelijk serieus genomen” (30/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Exact 125 jaar. Langer dan het langste mensenleven. Zo lang heeft het geduurd om na de allereerste Parijs-Roubaix voor mannen eindelijk een vrouwenversie te organiseren. Zaterdag is het zover. Is het vrouwenwielrennen definitief volwassen geworden? De ­afscheidnemende Jolien D’Hoore en Marianne Vos, oudgedienden van het Belgische en Nederlandse wielrennen: “Eindelijk hebben ze ook in Frankrijk door dat wij echt niet koersen als kiekens zonder kop.”
  [naar artikel]
 42. Schepen van Doesburg haalt opnieuw uit naar Vandenbroucke: “Antwerpen heeft massaal gevaccineerd ondanks VDB” (21/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Antwerps schepen Els van Doesburg (N-VA) geeft op Facebook kritiek op het vaccinatiebeleid van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke. “Hij staat steevast op de rem”, schrijft ze. Ook het feit dat de minister blijft verwijzen naar de lagere vaccinatiegraad in Antwerpen zit van Doesburg dwars.
  [naar artikel]
 43. Pudding en 5 andere leuke conversation starters voor een honderduit-gesprek met je kind (13/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  “Hoe was het op school?” “Saai.” “Wat heb je zoal gedaan?” “Weet ik niet meer.” Hilarisch herkenbaar? Je bent niet alleen! Heel wat ouders blijven...
  [naar artikel]
 44. Tom Van Grieken verdedigt hoge lonen voor politici: “Anders zou er meer corruptie zijn” (13/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken is niet te vinden voor het verlagen van het loon van parlementsleden. Dat heeft hij gezegd tijdens het grote voorzittersdebat aan de universiteit van Antwerpen. “Er is een reden waarom je politici best oké betaalt”, klonk het duidelijk. “Als je als politicus goed betaald wordt, ben je niet vatbaar voor corruptie.”
  [naar artikel]
 45. Carmen Willems al vier jaar museumdirecteur in Antwerpen, maar ze zag nog geen bezoeker (21/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  25 september 2022 staat met stip in de agenda van Carmen Willems. Na elf jaar renovatie én inbreiding gaat dan eindelijk het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten van Antwerpen (KMSKA) weer open. De Tongerse staat al sinds 2017 aan het hoofd van Vlaanderens grootste museum. Ze kijkt met de hele ploeg, én buurt rond het museum, intussen uit naar die heropening. “Het heeft inderdaad lang geduurd. Te lang. We snakken naar het publiek.”
  [naar artikel]
 46. Heeft chimpansee Chita liefdesverdriet, nu zijn ‘vaste vriendin’ geen nauw contact meer mag zoeken? “Een soort van gemis zal hij zeker voelen” (20/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Dat beest houdt van mij en ik van hem.” Volgens de abonnee van de Zoo die niet langer nauw contact mag hebben met chimpansee Chita is er sprake van wederzijdse ‘liefde’. “Te kort door de bocht”, zegt Sarah Lafaut, curator zoogdieren van ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael. “Voor het dier gaat het in deze ‘relatie’ vooral om aandacht, dat is toch nog iets anders dan menselijke liefde.”
  [naar artikel]
 47. Tafelschuimers slaan opnieuw toe in Antwerpen: “Hun steps stonden vlakbij klaar” (08/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Een dag na de waarschuwing van een Antwerpse horecabaas in Gazet van Antwerpen, hebben allicht dezelfde tafelschuimsters weer toegeslagen. “Hun steps stonden vlakbij. Terwijl de ober een cappuccino haalde, verdwenen ze”, zegt Gunther Dieltjens van The Bistro.
  [naar artikel]
 48. Op stap met Filip Peeters: “Het heeft even geduurd, maar Antwerpen is echt mijn stad” (16/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Als inspecteur Paul Gerardi in de dramaserie Salamander op Eén springt hij met brute kracht en hoge snelheid door het beeld. Als inwoner van Boechout is acteur Filip Peeters (55) vooral een fijnproever en doet hij niets liever dan uren achter zijn fornuis staan. Zijn tocht door Antwerpen is een ronde langs gastronomische verwenadressen. “Het heeft even geduurd, maar Antwerpen is echt mijn stad geworden.”
  [naar artikel]
 49. Actrice Elvire De Prez, bekend van VRT-jeugdseries “Tijl Uilenspiegel”, “De Tijdscapule” en “Midas”, overleden (04/11/2021 - VRT NWS)
  Actrice Elvire De Prez (82) is overleden. Ze speelde mee in bekende jeugdseries van de toenmalige BRT zoals “Tijl Uilenspiegel”, “De Tijdscapule” en “Midas”. Ze presenteerde ook naast Miel Louw het consumentenprogramma "Wikken en Wegen", en was de vaste stem van het satirische programma “Echo”.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.