Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

01 December 2021
06:50 uur

Vermogensbeheerder BlackRock verovert België: het verhaal van de grootste geldmachine aller tijden

De Morgen

25/11/2021 - 11:16

Negen miljard euro aan geïnvesteerd kapitaal in 35 Belgische bedrijven: BlackRock is ons land aan het veroveren. De Amerikaanse vermogensbeheerder heeft wereldwijd al 8.364 miljard euro in portefeuille, and counting. Hoe heeft het zich zo’n dominante positie weten te verwerven in de wereldeconomie? En welke gevolgen heeft deze financiële revolutie?


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. De reusachtige geldmachine die België verovert: BlackRock heeft al 9 miljard euro aandelen in ons land (25/11/2021 - De Morgen)
  Negen miljard euro aan geïnvesteerd kapitaal in 35 Belgische bedrijven: BlackRock is ons land aan het veroveren. De Amerikaanse vermogensbeheerder heeft wereldwijd al 8.364 miljard euro in portefeuille, and counting. Hoe heeft het zich zo’n dominante positie weten te verwerven in de wereldeconomie? En welke gevolgen heeft deze financiële revolutie?
  [naar artikel]
 2. 8.395 HLN-lezers kozen hun beste Rode Duivels aller tijden: Kevin De Bruyne grootste stemmenkanon, geen plaats in basiself voor Jan Ceulemans (15/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Afgelopen weekend ging HLN.be samen met jullie op zoek naar het beste België aller tijden. Een kleine 8.400 formulieren later zijn alle stemmen...
  [naar artikel]
 3. Olie-investeerder Blackrock gaat EU adviseren over duurzaamheid (24/04/2020 - Apache)
  Blackrock, de grootste beleggingsbeheerder ter wereld, is ingehuurd door de Europese Commissie om adviezen te formuleren over mogelijke nieuwe milieuregels voor banken. Dat zet kwaad bloed, want het bedrijf heeft heel wat belangen in de olie-industrie. ‘Ontoelaatbaar en schandelijk’, reageert Europees Parlementslid Philippe Lamberts (Ecolo). Blackrock Markets Advisory (FMA), een filiaal van de Amerikaanse vermogensbeheerder
  [naar artikel]
 4. Beleggingsreus BlackRock beheert recordvermogen van 8.680 miljard dollar (14/01/2021 - Express)
  De grootste vermogensbeheerder ter wereld, BlackRock, heeft de beleggingen onder zijn beheer afgelopen kwartaal zien toenemen tot 8.680 miljard dollar. Dat is het hoogste niveau ooit. BlackRock dankt de toename vooral aan de flink gestegen aandelenkoersen in de afgelopen periode, geholpen door de vele coronasteunmaatregelen van overheden en centrale banken en het begin van de […] The post Beleggingsreus BlackRock beheert recordvermogen van 8.680 miljard dollar appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 5. Grootste vermogensbeheerder ter wereld stelt klimaat centraal in beleggingsstrategie (14/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, heeft klimaattransitie centraal gesteld in zijn beleggingsstrategie. De beleggingsreus zal...
  [naar artikel]
 6. Deze strip vertelt het aangrijpende verhaal van Belgisch muziekwonder Django Reinhardt (22/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  De aangrijpende strip ‘Django, vonken en vuur’ vertelt het verhaal van een van België’s grootste muzikanten aller tijden: de jazzgitarist Django Reinhardt, die zelfs met een verminkte hand kon toveren.
  [naar artikel]
 7. Beleggingsreus BlackRock waarschuwt voor financiële impact klimaatverandering (15/01/2020 - Express)
  De grootste vermogensbeheerder ter wereld, BlackRock, heeft klimaattransitie centraal gesteld in zijn beleggingsstrategie. De Amerikaanse fondsenreus zal bij zijn beleggingsbeslissingen meer rekening houden met de impact op het klimaat en voortaan vervuilende bedrijven als steenkoolproducenten afstoten en beperken in toekomstige investeringen. Ook zet BlackRock ondernemingen onder druk om aan het klimaatakkoord van Parijs te voldoen, […] The post Beleggingsreus BlackRock waarschuwt voor financiële impact klimaatverandering appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 8. Deze acteur is uitgeroepen tot “grootste artiest aller tijden” + Poll (10/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Wie het zich nog afvroeg: er is officieel een “grootste acteur aller tijden”. Althans als we de poll bij 1,1 miljoen stemmers van ‘Ranker.com’ mogen geloven. Zij riepen Tom Hanks uit tot allergrootste acteur aller tijden.
  [naar artikel]
 9. Dossier Blackrock: hoe (on)gezond is de dubbele rol van adviseur en aandeelhouder? (08/06/2018 - Knack)
  Blackrock is niet alleen 's werelds grootste vermogensbeheerder, maar ook de favoriete consultant van financiële instellingen, overheden en centrale banken. Dat blijkt uit onderzoek van Investigate Europe en Trends. Maar is het gezond dat 's werelds grootste aandeelhouder toegang krijgt tot zo veel delicate financiële informatie?
  [naar artikel]
 10. BlackRock sluit zich aan bij Volkswagen-claim (15/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Grootaandeelhouder BlackRock sluit zich aan bij een claim van investeerders tegen Volkswagen. Dat bevestigde de grootste vermogensbeheerder ter
  [naar artikel]
 11. Grootste belegger ter wereld gaat voor klimaatbewuste strategie (14/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, heeft klimaattransitie centraal gesteld in zijn beleggingsstrategie. De beleggingsreus zal...
  [naar artikel]
 12. Grootste belegger ter wereld maakt klimaatbocht: “Vervuilende bedrijven afstoten” (14/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, heeft klimaattransitie centraal gesteld in zijn beleggingsstrategie. De beleggingsreus zal...
  [naar artikel]
 13. BlackRock beheert 7.400 miljard dollar (15/01/2020 - De Tijd)
  15:06 De grootste vermogensbeheerder ter wereld kende een absoluut recordjaar dankzij de megatrend richting passieffondsen.
  [naar artikel]
 14. De 5 grootste en meest opmerkelijke ransomwareaanvallen aller tijden (07/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: De 5 grootste en meest opmerkelijke ransomwareaanvallen aller tijden Bedrijven en overheden worden de voorbije jaren geplaagd door hackers die ransomware loslaten op hun diensten. Bitcoin en andere cryptomunten zijn nog steeds een geliefkoosd instrument van hackers om losgeld te ontvangen. Business AM zette de 5 grootste en meest opmerkelijke ransomwareaanvallen op een rijtje. Ransomware is een soort malware die een computer of netwerk […] Lees dit artikel: De 5 grootste en meest opmerkelijke ransomwareaanvallen aller tijden
  [naar artikel]
 15. Teambaas die Michael Schumacher liet debuteren, doet verrassende uitspraak: “Hij is niet de grootste aller tijden” (21/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Michael Schumacher. Voor velen is hij de grootste Formule 1-rijder aller tijden. Met zeven wereldtitels staat hij dan ook helemaal bovenaan de...
  [naar artikel]
 16. BlackRock pleit voor meer China in portefeuille ondanks techstress (17/08/2021 - De Tijd)
  20:00 De Chinese overheid vuurde dinsdag nog eens nieuwe regelgeving op de techsector af. Techaandelen doken andermaal lager, maar dat weerhoudt de vermogensbeheerder BlackRock er niet van China een veel gr...
  [naar artikel]
 17. Dit is het vrolijkste kerstlied aller tijden, volgens musicologen (07/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Wat is het vrolijkste kerstnummer aller tijden? Je kan er uren over discussiëren aan de feestdis, maar wetenschappers formuleren het antwoord op...
  [naar artikel]
 18. “Moeder Maria is grootste influencer aller tijden” (27/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  “Moeder Maria is de grootste influencer aller tijden.” Dat heeft Paus Franciscus in de stad Panama gezegd tijdens de Wereld Jongeren Dag.
  [naar artikel]
 19. Hoe ‘het grootste feest aller tijden’ ook het doodsfeest van de laatste sjah van Iran werd (09/10/2021 - De Morgen)
  Er werden 25 duizend flessen wijn gedronken en 18 ton aan delicatessen verorberd. In luxe tenten in de woestijn vierden de sjah en zijn gasten de 2.500ste verjaardag van de Iraanse monarchie. Prins Bernhard was er, Imelda Marcos was er, en Grace Kelly ook. Het grootste feest aller tijden was óók het doodsfeest van het regime.
  [naar artikel]
 20. “Mijn olympische titel of deze prestatie? Ze zijn beide even mythisch” (29/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Straffer dan het goud van Rio 2016 vroeg op het seizoen. De op twee na beste zevenkampster aller tijden, met de op zeven na beste zevenkamp aller tijden in de hoogstaandste zevenkampcompetitie aller tijden. Ziehier totnogtoe het light-seizoen van Nafi Thiam. “Dat ik dit ooit zou kunnen, had ik nooit gedacht.”
  [naar artikel]
 21. De grootste triatleet aller tijden: Jan Frodeno zwemt, fietst en loopt eigen wereldrecord aan diggelen en krijgt felicitaties van Mathieu van der Poel (19/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Jan Frodeno (39) heeft zijn kandidatuur als grootste triatleet aller tijden nog wat extra kracht bij gezet. De Duitser verbeterde in Allgau zijn eigen record op de volledige afstand. Hij zwom 3,9 kilometer, fietste 180 kilometer en liep tot slot een marathon in een tijdsbestek van 7u27:53.
  [naar artikel]
 22. BlackRock verdubbelt aanbod duurzame trackers (18/02/2020 - De Tijd)
  17:47 De grootste vermogensbeheerder ter wereld verdubbelt in 2020 het aantal duurzame trackers tot 120.
  [naar artikel]
 23. Is de grootste piratenschat aller tijden eindelijk gevonden dankzij mysterieus cryptogram? (28/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een mysterieus cryptogram. Meer hadden schattenjagers niet om zich op te baseren in hun zoektocht naar de grootste piratenschat aller tijden. Eeuwenlang wordt er al gespeurd naar de buit, die vlot meer dan 100 miljoen euro waard zou zijn. Tot nu, want één man beweert dat hij “de Heilige Graal onder de piratenschatten” eindelijk gelokaliseerd heeft. Al is er wel nog één serieuze kink in de kabel.
  [naar artikel]
 24. Is de grootste piratenschat aller tijden eindelijk gevonden dankzij mysterieus cryptogram? (28/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een mysterieus cryptogram. Meer hadden schattenjagers niet om zich op te baseren in hun zoektocht naar de grootste piratenschat aller tijden. Eeuwenlang wordt er al gespeurd naar de buit, die vlot meer dan 100 miljoen euro waard zou zijn. Tot nu, want één man beweert dat hij “de Heilige Graal onder de piratenschatten” eindelijk gelokaliseerd heeft. Al is er wel nog één serieuze kink in de kabel.
  [naar artikel]
 25. Aedifica in de kijker bij Blackrock (24/03/2017 - De Tijd)
  08:46 Blackrock, een van de grootste investeringsmaatschappijen in de VS, heeft een belang van meer dan 5 procent opgebouwd in vastgoedgroep Aedifica.
  [naar artikel]
 26. Fondsenreus BlackRock tackelt klimaatcrisis (14/01/2020 - De Tijd)
  22:34 BlackRock, ‘s werelds grootste fondsbeheerder, gaat klimaatverandering centraal stellen in zijn portefeuillebeheer en interacties met bedrijven. CEO Larry Fink waarschuwt voor het ongeziene marktrisic...
  [naar artikel]
 27. TOP 5: meest geshazamde songs aller tijden (26/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Welke 5 nummers zijn het populairste op Shazam aller tijden?
  [naar artikel]
 28. Alleen Derwael kan Biles stoppen (31/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  De beste turnster aller tijden? Nadia Comaneci zeker? Met haar perfecte 10 op de Olympische Spelen van Montreal is ze een van de grootste iconen uit de sportgeschiedenis. Maar nu is daar Simone Biles, een Amerikaans opdondertje van 1m42 dat twee jaar geleden in Rio vijf medailles wegkaapte. Het kind van twee junkies en slachtoffer van een pedofiele turndokter wordt nu al de grootste aller tijden genoemd. Op het WK in Doha geldt ze als superfavoriete. Is Nina Derwael de enige die haar kan stoppen?
  [naar artikel]
 29. Dit zijn onze tien grootste Limburgers aller tijden (17/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Nu maandag, op 19 april, viert Limburg zijn feestdag. En daarom deze vraag: wie zijn in feite, zo met een historische bril op, de meest invloedrijke Limburgers aller tijden? Na beraad schuiven we deze tien namen naar voren.
  [naar artikel]
 30. Top 1000 van het grootste puberleed aller tijden (11/04/2019 - De Morgen)
  Behalve de wonderlijkste tijd van het jaar is de kerstperiode traditioneel ook het moment waarop de 'best of'-lijstjes op de radio uit hun voegen barsten. Een door de luisteraars zelf samengestelde top 100 aller tijden wordt dan plots een top 1000 of zelfs 2000. Het principe is telkens hetzelfde: de radio draait de 'allerbeste' plaatjes na elkaar zoals de luisteraar ze gerangschikt heeft.
  [naar artikel]
 31. "Michael Schumacher is niet de grootste aller tijden" (19/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Ondanks het feit dat Michael Schumacher zeven wereldtitels veroverde tijdens zijn carrière vindt voormalig teambaas Eddie Jordan hem niet de beste aller tijden omwille van het feit dat hij geen teamspeler is.
  [naar artikel]
 32. Europese ombudsman tikt Commissie op de vingers voor contract met BlackRock (25/11/2020 - Knack)
  De Europese ombudsvrouw tikt de Europese Commissie op de vingers voor een contract met de vermogensbeheerder Blackrock. 'Te veel belangenconflicten', is haar oordeel.
  [naar artikel]
 33. Ooit als 199ste gedraft, nu als beste quarterback aller tijden klaar voor zevende Super Bowl: het verhaal achter Tom Brady, ‘the man you love to hate’ (25/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het perfecte leven, de perfecte vrouw, de perfecte sportman. Een portret van de beste quarterback aller tijden. Thomas Edward Patrick Brady Jr. (43) - the man you love to hate.
  [naar artikel]
 34. Wilfried Van Moer, sublieme strateeg met enorme vechtlust (25/08/2021 - De Morgen)
  Met Wilfried Van Moer (76) verliest België een van zijn beste voetballers aller tijden. Hij was de bezieler van het nationale elftal dat de finale van het EK in 1980 bereikte. Een hersenbloeding werd hem fataal.
  [naar artikel]
 35. De cijfers na de Spelen: België net in top 30, Team USA oppermachtig en 22 nieuwe wereldrecords (09/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Verenigde Staten waren opnieuw het meest succesvolle land op deze Olympische Spelen. De Amerikanen staken finaal China nog voorbij in de medaillestand. De Amerikanen blijven ook afgetekend het meest succesvolle olympische land aller tijden, met intussen al meer dan 1.000 gouden medailles: geen enkel land komt in de buurt. De meest succesvolle atleet van de Spelen was dan ook - u raadt het al - een Amerikaan. België haalt met zeven medailles net de top 30.
  [naar artikel]
 36. "Wij zijn moderne slaven": dit is het verhaal van John, die zonder papieren in België werkt met een gehuurde identiteit  (29/09/2021 - VRT NWS)
  John leeft al tien jaar in België zonder geldige papieren en werkt hier met een gehuurde identiteit. Jarenlang gebruikte hij de identiteitskaarten van anderen om aan een job te komen. Tegen betaling. John nam contact op met de redactie van "Pano" omdat hij het verhaal wil vertellen over de uitbuiting van heel wat mensen zonder papieren in België. "Een verhaal over moderne slavernij. Verborgen, onder de waterlijn", zegt hij.
  [naar artikel]
 37. Van dochter van bekende voetballer tot strijdster tegen diëten: deze kandidaten van Miss België hebben een missie (25/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Een ordinaire vleeskeuring waarbij borsten boven brein gaan? Voilà, daarmee hebben we het grootste cliché over Miss België benoemd. Deze vier jongedames, die zondag meedoen aan de provinciale verkiezingen, bewijzen dat het verhaal belangrijker is dan de verpakking. Maak kennis met vier Missen met een Missie.
  [naar artikel]
 38. "Grootste poolexpeditie aller tijden": honderden wetenschappers laten zich invriezen op de Noordpool (05/10/2019 - VRT NWS)
  Het wordt de grootste Noordpoolexpeditie aller tijden genoemd. Honderden wetenschappers uit 17 landen laten zich invriezen op de Noordelijke IJszee, op het Duitse onderzoeksschip Polarstern. Het is de bedoeling dat het schip een jaar lang met het ijs en de stroming meedrijft. Doel: het klimaatproces op de Noordpool in kaart brengen, om betere voorspellingen te kunnen doen over de opwarming van de aarde. De Noordpool is het gebied waar de klimaatopwarming zich het meest en het snelst laat opmerken.
  [naar artikel]
 39. Wie is de beste voetbalcommentator aller tijden? (10/07/2020 - Knack)
  Sport/Voetbalmagazine maakte een preselectie van tien Vlaamse voetbalcommentatoren, in alfabetische volgorde. Aan u om te kiezen wie de beste aller tijden is.
  [naar artikel]
 40. Investeerder Larry Fink wil nieuwe Warren Buffett worden (08/02/2018 - De Tijd)
  10:46 De Amerikaanse vermogensbeheerder BlackRock wil voor lange tijd investeren in bedrijven, net als investeringsfonds Berkshire Hathaway.
  [naar artikel]
 41. ‘The Lion King’ op één na meest succesvolle film aller tijden in België (21/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De live action-film ‘The Lion King’ haalde sinds zijn release in België al maar liefst 1.240.500 bezoekers naar de bioscoop.
  [naar artikel]
 42. BP-fiasco grootste olieramp aller tijden (11/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 43. Lof van de topschutter aller tijden in de Premier league: legende Alan Shearer prijst Lukaku na zijn honderdste treffer (01/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  “I like him.” Alan Shearer, met 260 goals onbetwist topschutter aller tijden in de Premier League, beëindigde zijn lofzang voor Romelu Lukaku (24)...
  [naar artikel]
 44. Robots nemen álle jobs over (30/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vermogensbeheerder BlackRock gaat het actief aandelenbeheer meer in handen geven van computermodellen - zeg maar robots. De tijd dat die alleen
  [naar artikel]
 45. Electrabel haalt nucleaire miljardenspaarpot naar België (22/09/2021 - De Tijd)
  01:05 Het energiebedrijf Engie Electrabel staat op het punt een van de grootste investeringsfondsen van België te creëren. De uitbater van de Belgische kerncentrales gaat 4,3 miljard euro transfereren uit h...
  [naar artikel]
 46. Ooit als 199ste gedraft, nu met 7de Super Bowl-zege beste quarterback aller tijden: het verhaal achter Tom Brady, ‘the man you love to hate’ (08/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het perfecte leven, de perfecte vrouw, de perfecte sportman. Thomas Edward Patrick Brady Jr. (43) pakte vannacht zijn zevende zege in de Super Bowl. Een portret van de beste quarterback aller tijden. The man you love to hate.
  [naar artikel]
 47. EU-ombudsman ziet belangenvermenging in 'groen contract' voor BlackRock (25/11/2020 - De Tijd)
  10:28 BlackRock, een van de grootste investeerders wereldwijd in fossiele brandstoffen en ontbossing, kreeg in april de opdracht de Europese bankenregels te vergroenen. Voor de Europese ombudsman gaat het...
  [naar artikel]
 48. Hellebaut openhartig in De Zondag: "Het jaar dat ik olympisch kampioene werd, kreeg ik een netto maandloon van 1.450 euro" (07/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Tia Hellebaut zette tien jaar geleden België op stelten. Onze beste hoogspringster aller tijden zweefde destijds in Peking naar de gouden medaille....
  [naar artikel]
 49. Zestig jaar geleden scoorde Pelé zes keer in het Olympisch Stadion van Beerschot, al kreeg Rik Coppens ook felicitaties (31/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Drie WK’s gewonnen en door vele gezien als de beste speler aller tijden. Toch is Pelé ooit ook in België gepasseerd. Exact zestig jaar geleden...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.