Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

01 December 2021
07:56 uur

‘Hier ligt een niet-gevaccineerde al 80 dagen op intensieve. In die tijd konden we 40 openhartoperaties doen’

De Morgen

25/11/2021 - 11:16

Als het van de ziekenhuizen afhangt, mag ons land weer even in lockdown. Artsen en verpleegkundigen vrezen dat het worstcasescenario van de statistici realiteit wordt, met 1.200 coronapatiënten op intensieve zorg over enkele weken. ‘Men doet alsof we het allemaal moeten aankunnen. Die vanzelfsprekendheid is zo frustrerend.’


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Ziekenhuizen kreunen weer onder toevloed aan patiënten: “Hier ligt dertiger al 80 dagen op intensieve. In die tijd konden we wel 40 openhartoperaties doen” (25/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Als het van de ziekenhuizen afhangt, mag ons land gerust weer even in lockdown. Artsen en verpleegkundigen kijken onthutst naar de toevloed op intensieve zorg en vrezen dat het worstcasescenario van de statistici realiteit wordt, met 1.200 coronapatiënten op intensieve zorg over enkele weken. “Bij ons ligt een niet-gevaccineerde patiënt van ongeveer 30 jaar al 80 dagen aan de hart-longmachine. In die tijd hadden we al 40 openhartoperaties kunnen doen.”
  [naar artikel]
 2. Eén op de drie covid-opnames op intensieve zorg kon worden vermeden door vaccinatie (23/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  154 van de 181 niet-gevaccineerde coronapatiënten op ­intensieve zorg hadden daar niet gelegen als ze hetzelfde risico liepen als een gevaccineerde leeftijdsgenoot.
  [naar artikel]
 3. Eén op drie covid-opnames op intensieve zorg kon worden vermeden door vaccinatie (23/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  154 van de 181 niet-gevaccineerde coronapatiënten op ­intensieve zorg hadden daar niet gelegen als ze hetzelfde risico liepen als een gevaccineerde leeftijdsgenoot.
  [naar artikel]
 4. Eén op drie Covid-opnames op intensieve zorg kon worden vermeden door vaccinatie (23/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  154 van de 181 niet-gevaccineerde coronapatiënten op ­intensieve zorg hadden daar niet gelegen als ze hetzelfde risico liepen als een gevaccineerde leeftijdsgenoot.
  [naar artikel]
 5. Druk, druk, druk: deze workshop focust op niets doen (25/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Geen tijd’, ‘te druk’, ‘nu niet’, ‘later misschien’. We lopen onszelf voorbij en dat lijkt haast de norm te zijn vandaag de dag. Het aantal...
  [naar artikel]
 6. "Doen wat goed voelt": vijf Vlaamse transgenders zoeken in ‘M/V/X’ naar een leven dat minder wringt ? ???? (24/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  VRT zet dezer dagen ‘maatschappelijke aanvaarding’ hoog op de thematische agenda. Er is ‘Taboe’ met Philippe Geubels, ‘Mij overkomt het niet’ met...
  [naar artikel]
 7. Vaccinweigeraar Valentin heeft spijt en doet oproep vanop intensieve: ‘Wees wat minder egoïstisch’ (28/11/2021 - De Standaard)
  ‘Mensen moeten goed nadenken over wat ze doen. Ik heb de dood van nabij gezien’, zegt Valentin Roosen vanop zijn ziekenhuisbed. De man weigerde, net als zijn vrouw, het coronavaccin, en kwam vijf weken geleden op intensieve zorgen van het Vesalius Ziekenhuis in Tongeren terecht. 
  [naar artikel]
 8. Ann Tuts overwoog even een ander beroep tijdens pandemie: “Ik zat best met een aantal issues” (07/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wat hebben ‘F.C. De Kampioenen’, ‘Onder Vuur’ en de musical ‘40-45’ met elkaar gemeen? Het antwoord: Ann Tuts. De 56-jarige West-Vlaamse actrice is opnieuw alomtegenwoordig. Al dacht ze tijdens de voorbije corona-periode wel na over een carrièreswitch. “Ik wilde iets helemaal anders gaan doen”, zegt ze. De actrice vertelt ook over haar andere toekomstplannen en het stuntwerk dat ze moest uitvoeren bij ‘F.C. De Kampioenen’. “Ze konden Herman nog net op tijd uit het water halen.”
  [naar artikel]
 9. ‘Zelfs na weken op intensieve blijven sommige patiënten hardleerse antivaxers’ (20/11/2021 - De Morgen)
  ‘Komaan jongens, we willen hier toch wel vanaf?’ Frank Vermassen, hoofdarts in het UZ Gent, zegt het meerdere keren tijdens het interview. Hij is de eindeloze discussies en het eeuwige verzet tegen de maatregelen zat. Zeker nu in de Arteveldestad de besmettingen pieken als nooit tevoren. ‘De hardnekkigheid van de antivaxers hakt er zwaar in bij het personeel.’
  [naar artikel]
 10. Steven Van Gucht: ‘Het virus profiteert nu van alle extra contacten’ (16/11/2021 - De Morgen)
  In Vlaanderen is 92 procent van de 18-plussers met een tweede dosis ingeënt. Toch zitten we momenteel middenin die vierde golf. Hoe komt dat? En waarom stijgen de ziekenhuisopnames zo snel? Viroloog Steven Van Gucht beantwoordt de meest prangende vragen. ‘De vaccins doen hun werk. Stel dat we hier niet op konden rekenen, zaten we nu in een lockdown zoals bij de eerste golf.’
  [naar artikel]
 11. Steven Van Gucht: ‘De vaccins doen hun werk. Zonder zaten we nu in een lockdown zoals bij de eerste golf’ (16/11/2021 - De Morgen)
  In Vlaanderen is 92 procent van de 18-plussers met een tweede dosis ingeënt. Toch zitten we momenteel middenin die vierde golf. Hoe komt dat? En waarom stijgen de ziekenhuisopnames zo snel? Viroloog Steven Van Gucht beantwoordt de meest prangende vragen. ‘De vaccins doen hun werk. Stel dat we hier niet op konden rekenen, zaten we nu in een lockdown zoals bij de eerste golf.’
  [naar artikel]
 12. ▶ Waarom lopen de ziekenhuizen toch weer vol? ‘Vaccins dienen niet om het Rijk der Vrijheid te openen’ (18/11/2021 - De Morgen)
  De coronacurves gaan opnieuw door het dak, de afdelingen intensieve zorg lopen vol, de moed zakt de zorgsector stilaan in de schoenen. Hoe ernstig is de situatie precies? Hadden de vaccins ons hier niet tegen moeten beschermen? En hoe zit het met die boostershots? ‘Het moreel van de troepen is niet meer wat het was.’
  [naar artikel]
 13. Aangrijpende beelden vanop afdeling intensieve zorg in Hasseltse Jessa ziekenhuis: “Ik ben blij dat ik nog leef” (13/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De televisiemakers van ‘Helden van Hier’ mochten uitzonderlijk en met de grootste voorzichtigheid binnen op de afdeling intensieve zorg van het...
  [naar artikel]
 14. Studentendopen liggen meer dan ooit onder vuur: ‘Meisjes kregen een banaan om te tonen wat ze ermee konden. Vreselijk’ (15/09/2021 - De Morgen)
  Als het van UAntwerpen-rector Herman Van Goethem afhangt, zijn schachtenverkopen verleden tijd. Zeker voor vrouwen is het soms niet alleen een opbod in euro’s of vaten, maar ook in seksisme. ‘We moesten in bikini het podium op.’
  [naar artikel]
 15. Van ‘Batgirl’ tot ‘The Flash’ en ‘The Batman’: bekijk hier de eerste beelden van de nieuwste DC-reeksen (17/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  DC Comics en Warner Bros. hielden zaterdag hun tweede jaarlijkse ‘Fandome’ en onthulden heel wat nieuwe trailers voor films en shows die eraan komen. Fans kregen onder meer een blik op ‘The Batman’, ‘The Flash’, ‘Peacemaker’ en ‘Black Adam’. Ook de Belgische regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah waren aanwezig om te spreken over hun reeks ‘Batgirl’. Een overzicht van het grootste nieuws dat is gevallen.
  [naar artikel]
 16. Marc Van Ranst over ‘vaccinvakken’ in stadions: ‘Gaan de supporters mooi blijven zitten? Doubtful’ (11/08/2021 - De Morgen)
  Als supporters geen Covid Safe Ticket kunnen voorleggen, mogen ze bij thuismatchen toch binnen. Dat hebben enkele topclubs beslist. De niet-gevaccineerde supporters mogen dan in aparte ‘vaccinvakken’ en in bubbels naar de match kijken. Als iedereen zich mooi aan de regeltjes houdt, is het risico volgens Marc Van Ranst niet zo groot. ‘Maar er is altijd een verschil tussen theorie en praktijk.’
  [naar artikel]
 17. Geachte lezer (of mogen we ‘hee jij daar’ zeggen?): wat je wel en niet moet doen bij zakelijke mails (23/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ze bestaan: mensen die een zakelijke mail afsluiten met ‘warme groetjes’, ‘hartelijks’ of zelfs een ‘X’. ‘Lekker persoonlijk’, vindt de een. Een...
  [naar artikel]
 18. BV’s doen straffe onthullingen bij ‘Waarheid, Durven Of Doen’: “Na dat gênante telefoontje heb ik mij geëxcuseerd bij Erik Van Looy” (28/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Deze zomer wist één programma het schrale tv-aanbod toch wat kleur te geven. In ‘Waarheid Durven Of Doen’ op VTM konden we zien hoe een pak BV’s zonder blikken of blozen hun diepste geheimen prijsgaven. Van seksgewoontes over bankrekeningsaldo’s tot liefdesverklaringen: wij zetten de meest spraakmakende onthullingen op een rij. “Mijn moeder heeft mij al een paar minuten na mijn geboorte afgestaan.”
  [naar artikel]
 19. ‘The Twilight Saga’-schrijfster Stephenie Meyer bevestigt komst van 2 nieuwe ‘Twilight’-boeken: “Ik wil iets gloednieuws doen” (09/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Goed nieuws voor de ‘Twilight’-fans. Stephenie Meyer (47), de schrijfster achter de bekende ‘Twilight’-boeken, bevestigt dat ze momenteel werkt aan nog twee nieuwe exemplaren. En dat terwijl het laatste deel van de serie nog niet zo lang in de rekken ligt.
  [naar artikel]
 20. Millennials verheerlijkten workaholic ‘girlboss’, maar Gen Z kijkt op naar aan wellness verslaafde ‘that girl’. Prof: “Nadruk ligt vooral op individualisme” (29/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Herinner je je de ‘girlboss’ nog? Die term werd door Gen Z in een nieuw jasje gestoken en ‘that girl’ gedoopt, met een hashtag die al meer dan 639 miljoen keer bekeken is. Een exacte definitie voor ‘that girl’ (vrij vertaald ‘dát ene meisje’) is er niet, maar het heeft alles te maken met je leven perfect op orde hebben. Is het idealiseren van die levensstijl wel zo’n gezonde tendens? Twee professoren aan het woord: “Nadruk ligt vooral op individualisme.”
  [naar artikel]
 21. REALITYCHECK. Nu al drama bij hernieuwde ‘Temptation’ en Ivan uit ‘De Bachelorette’ is op vrijersvoeten (20/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Temptation’, ‘Ex On The Beach’ of ‘Love Island’: het zijn pleasures waar wij ons helemaal niet guilty over voelen. En omdat wij u van hetzelfde verdenken, houden wij u elke vrijdag op de hoogte van het reilen en zeilen in de realitywereld. Nieuwe liefdes, ruzies of andere capriolen van (voormalige) tv-figuren: u komt het hier allemaal te weten.
  [naar artikel]
 22. Gezien: 'M/V/X' (Eén) ? ???? (24/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  VRT zet dezer dagen ‘maatschappelijke aanvaarding’ hoog op de thematische agenda. Er is ‘Taboe’ met Philippe Geubels, ‘Mij overkomt het niet’ met...
  [naar artikel]
 23. Tv-recensie: 'M/V/X' (Eén) ? ???? (24/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  VRT zet dezer dagen ‘maatschappelijke aanvaarding’ hoog op de thematische agenda. Er is ‘Taboe’ met Philippe Geubels, ‘Mij overkomt het niet’ met...
  [naar artikel]
 24. Na de Roetpiet worden ook Sinterklaasliedjes in aangepast jasje gestoken (15/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Van ‘Zie ginds komt de stoomboot’ tot ‘Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht’, het muzikale duo BlitZ herschreef enkele bekende Sinterklaasliedjes. Woorden als ‘zwart’, ‘knecht’ en ‘roe’ zijn niet meer van deze tijd en worden vervangen door een gepast alternatief. In de nieuwe ‘Showbits’ gaf het duo een exclusief interview over waarom ze het net nodig vonden om de teksten te vernieuwen.
  [naar artikel]
 25. Na de Roetpiet worden ook Sinterklaasliedjes in aangepast jasje gestoken (15/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Van ‘Zie ginds komt de stoomboot’ tot ‘Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht’, het muzikale duo BlitZ herschreef enkele bekende Sinterklaasliedjes. Woorden als ‘zwart’, ‘knecht’ en ‘roe’ zijn niet meer van deze tijd en worden vervangen door een gepast alternatief. In de nieuwe ‘Showbits’ gaf het duo een exclusief interview over waarom ze het net nodig vonden om de teksten te vernieuwen.
  [naar artikel]
 26. Wie sterft vandaag door covid-19? ‘We zien nu toch meer dertigers op intensieve zorg. Allemaal niet gevaccineerd’ (19/11/2021 - De Morgen)
  Terwijl het coronavirus welig rond tiert, stijgt ook het aantal sterfgevallen. Afgelopen maandag waren het er 45. Over wie gaat dat precies? ‘We zien nu toch meer dertigers op intensieve zorg.’
  [naar artikel]
 27. Ziekenhuis Oost-Limburg slaat alarm: “Binnen paar dagen ligt intensieve hier vol” (31/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk zijn momenteel 36 van de 41 bedden voor intensieve zorg bezet. Ook in andere Limburgse ziekenhuizen wordt...
  [naar artikel]
 28. Steven Van Gucht: ‘Het is niet het moment om naar elkaar te wijzen en te zeggen dat het aan een ander ligt’ (21/11/2021 - De Morgen)
  Volgens nieuwe prognoses van biostatistici van de Universiteit Hasselt en Antwerpen zal de vierde coronagolf pieken tussen eind deze maand en de tweede helft van december. Hoe hoog die piek wordt, hangt af van de viruscirculatie in de komende twaalf dagen. In het beste scenario zullen er 640 covidpatiënten op intensieve liggen, in het op dit moment meest realistische 750, in het slechtste scenario 1.200 - net zoveel als tijdens de eerste golf. Hoe snel de cijfers nadien zullen zakken, is onduidelijk. ‘We krijgen het plateau best zo laag mogelijk voor de eindejaarsfeesten.’
  [naar artikel]
 29. REALITYCHECK. Nicolas uit ‘De Bachelorette’ is van’t straat en ‘Love Island’-winnares Aleksandra ziet zichzelf graag (03/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Temptation’, ‘Ex On The Beach’ of ‘Love Island’: het zijn pleasures waar wij ons helemaal niet guilty over voelen. En omdat wij u van hetzelfde verdenken, houden wij u elke vrijdag op de hoogte van het reilen en zeilen in de realitywereld. Nieuwe liefdes, ruzies of andere capriolen van (voormalige) tv-figuren: u komt het hier allemaal te weten.
  [naar artikel]
 30. REALITYCHECK. ‘Temptation’-Delphine is 20 kilo kwijt en wat heeft Vincent uit ‘De Bachelorette’ met Fabrizio? (01/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Temptation’, ‘Ex On The Beach’ of ‘Love Island’: het zijn pleasures waar wij ons helemaal niet guilty over voelen. En omdat wij u van hetzelfde verdenken, houden wij u elke vrijdag op de hoogte van het reilen en zeilen in de realitywereld. Nieuwe liefdes, ruzies of andere capriolen van (voormalige) tv-figuren: u komt het hier allemaal te weten.
  [naar artikel]
 31. Beluister hier ‘I Lie and I Cheat’, de nieuwe cover van Frances Lefebure, Evelien Bosmans en Daphne Wellens (09/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  ‘I Lie and I Cheat’ van de Belgische popgroep ‘Won Ton Ton’, komt voor in hun nieuwe reeks ‘F*** you very, very much’, die nu te zien is op Streamz. Bekijk hieronder de passende videoclip met de drie beste vriendinnen aka ‘The Befkes’.
  [naar artikel]
 32. Beluister hier ‘I Lie and I Cheat’, de nieuwe cover van Frances Lefebure, Evelien Bosmans en Daphne Wellens (09/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  ‘I Lie and I Cheat’ van de Belgische popgroep ‘Won Ton Ton’, komt voor in hun nieuwe reeks ‘F*** you very, very much’, die nu te zien is op Streamz. Bekijk hieronder de passende videoclip met de drie beste vriendinnen aka ‘The Befkes’.
  [naar artikel]
 33. Nieuwe plaat van Adele blijft scoren: voorganger ‘25’ deed het wel stukken beter (29/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  ‘30’, het nieuwe album van Adele (33), is nu al de bestverkochte plaat van het jaar. Op amper een week tijd werden er 838.000 exemplaren verkocht. Lang niet slecht, maar haar voorganger ‘25’ deed het een stuk beter. Haar laatste plaat vloog op zeven dagen tijd 3,8 miljoen keer over de toonbank.
  [naar artikel]
 34. Parenclub Club Amai krijgt dreigbrief vol schrijffouten: “Hij ligt al tussen onze stapel wenskaarten want de dreigementen houden geen steek” (19/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Club Amai is nog maar amper drie weken open na een coronasluiting van anderhalf jaar of Ian en zijn broer Alan mochten al een dreigbrief ontvangen. De briefschrijver ‘waarschuwt’ de zaakvoerders dat ze geweld gaan gebruiken als Club Amai niet-gevaccineerde koppels zou weigeren. “En dat terwijl we niet eens een coronabewijs vragen”, zegt Ian Meesschaert die ons de integrale ‘brief’ liet lezen.
  [naar artikel]
 35. Voorzitter artsenvakbond: ‘Sommigen bleven denken dat we ‘zero covid’ konden bereiken’ (22/11/2021 - De Morgen)
  Waar gaat ons coronabeleid heen? Zelfs in de zorgsector weten ze het nog steeds niet. Thomas Gevaert, voorzitter van artsenvakbond ASGB, vroeg vorig jaar al een duidelijk plan. ‘Ik zie echter ook tijdens deze vierde golf opnieuw veel paniek en weinig visie. Niemand lijkt te weten wat het doel is.” Gevaert bepleit een nieuwe strategie. ‘Want corona is een blijver. Het wordt tijd dat we daarmee leren leven.’
  [naar artikel]
 36. Ziekenhuis Oost-Limburg slaat alarm: “Binnen paar dagen ligt intensieve zorgen hier vol” (31/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk zijn momenteel 36 van de 41 bedden van de dienst intensieve zorgen bezet. Ook in andere Limburgse...
  [naar artikel]
 37. REALITYCHECK. Ons Delphine en Bert vechten het uit en ‘De Bachelorette’-deelnemer Michael is van’t straat (22/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Temptation’, ‘Ex On The Beach’ of ‘Love Island’: het zijn pleasures waar wij ons helemaal niet guilty over voelen. En omdat wij u van hetzelfde verdenken, houden wij u elke vrijdag op de hoogte van het reilen en zeilen in de realitywereld. Nieuwe liefdes, ruzies of andere capriolen van (voormalige) tv-figuren: u komt het hier allemaal te weten.
  [naar artikel]
 38. REALITYCHECK. Wouter uit ‘De Bachelorette’ blikt terug en Aleksandra over haar Poolse ‘Love Island’-avontuur (15/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Temptation’, ‘Ex On The Beach’ of ‘Love Island’: het zijn pleasures waar wij ons helemaal niet guilty over voelen. En omdat wij u van hetzelfde verdenken, houden wij u elke vrijdag op de hoogte van het reilen en zeilen in de realitywereld. Nieuwe liefdes, ruzies of andere capriolen van (voormalige) tv-figuren: u komt het hier allemaal te weten.
  [naar artikel]
 39. Pepinster, bijna zes weken na de overstroming: ‘Ziet u nog veel mensen hier? Dit is een dode stad’ (29/08/2021 - De Morgen)
  Pepinster lijkt iedere dag een beetje meer uit te sterven. Hier en daar zet een enkeling het gevecht met modder dapper voort, maar velen kiezen voor een bord met ‘te koop’ erop. ‘Hoe minder mensen hier achterblijven, hoe schaamtelozer de dieven.’
  [naar artikel]
 40. ‘Ik hoef er niet als een barbiepop uit te zien’: deze zes mensen zijn niet in een hokje te vatten (23/10/2021 - De Morgen)
  De tijd van ‘man of vrouw’ ligt al even achter ons. Blauw of roze maakt voor deze zes mensen plaats voor een kleurrijke grijze zone tussen het binaire.
  [naar artikel]
 41. REALITYCHECK. Rosanna uit ‘Temptation Island’ heeft een nieuwe look en zo gaat het nu met ‘Big Brother’-winnares Jill (13/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Temptation’, ‘Ex On The Beach’ of ‘Love Island’: het zijn pleasures waar wij ons helemaal niet guilty over voelen. En omdat wij u van hetzelfde verdenken, houden wij u elke vrijdag op de hoogte van het reilen en zeilen in de realitywereld. Nieuwe liefdes, ruzies of andere capriolen van (voormalige) tv-figuren: u komt het hier allemaal te weten.
  [naar artikel]
 42. Steeds meer mensen kiezen voor een boom onder de kerstboom: ‘Het is een geschenk voor het leven’ (28/11/2021 - De Morgen)
  Onder de kerstboom ligt steeds vaker een boompje als geschenk. Milieuorganisatie BOS+ maakt het mogelijk om een ‘gepersonaliseerde boom’ cadeau te doen en het afgelopen jaar steeg de verkoop ervan met 250 procent. ‘Er zijn zelfs veel bedrijven die een boompje cadeau doen als relatiegeschenk’, zegt Bart Carlier van BOS+.
  [naar artikel]
 43. Dichtbij en niet te missen: de expo ‘Dürer was hier’ in Aken (04/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Voyeur ontsluiert iedere week het verhaal achter een kunstwerk in onze (wijdere) omgeving en toont u waar u op moet letten. In twee afleveringen focussen we op de topexpo ‘Dürer was hier’ in Aken. Deze aflevering: ‘Portret van Bernhard von Reesen’ van Albrecht Dürer.
  [naar artikel]
 44. Achter de schermen bij de eerste ronde van ‘BV Darts’: “Urenlang thuis met die stomme pijltjes geoefend” (04/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Snoepen als middel tegen de stress of familieleden op de zenuwen werken omdat ‘one hundred and eighty’ uitgooien niet vlot: de negen bekende deelnemers van ‘BV Darts’ hebben er enkele intensieve maanden opzitten. Voor drie van hen — Jinnih Beels, Kamal Kharmach en Andy Peelman — volgt vanavond een eerste confrontatie, op het scherpst van de snee. “Andy is een competitiebeest, maar ik ook, dus ik ga me niet laten doen”, zegt Kamal.
  [naar artikel]
 45. Steeds minder coronapatiënten op intensieve zorg: wie zijn de mensen die er nu nog liggen? (16/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In steeds meer ziekenhuizen ligt er geen énkele coronapatiënt meer op intensieve zorg. Woensdag waren er in ons land in het totaal nog 256 ernstig zieke Covid-19-patiënten. Gaat het hier om oudere mensen met onderliggende aandoeningen of zijn het jonge mensen die voorheen kerngezond waren? “Eén van onze patiënten ligt al sinds het einde van de tweede golf op intensieve zorg. Dat is meer dan 125 dagen”, zegt topdokter Philippe Meersseman (45). Hij is pneumoloog-intensivist in het UZ Leuven en vertelt hoe het er nu aan toe gaat op zijn afdeling.
  [naar artikel]
 46. ‘Dramaqueen’ Sam Gooris krijgt de schrik van z'n leven in ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen’ (19/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Sam Gooris’ staat volgens z'n kinderen gelijk aan ‘dramaqueen’. Shania en Kenji worden dagelijks geconfronteerd met een papa die voor het minste een gat in de lucht springt, en daar willen ze met behulp van ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen’ iets aan doen.
  [naar artikel]
 47. RECENSIE. ‘The Wheel of Time’: “Tijd heelt alle wonden. Maar niet deze” (30/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Amazon-topman Jeff Bezos wilde een serie die ‘Game of Thrones’ het schaamrood zou geven. Zie daar de langverwachte adaptatie van ‘The Wheel of Time’, een fantasyboekenreeks dat 31 jaar na datum nu als tv-reeks op Prime Video debuteert. Of deze epische show ook echt z’n voorgangers kan doen verbleken? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
  [naar artikel]
 48. Met pensioen op je veertigste: ‘‘Hier, onze miljonair’, doen mensen er soms wat lacherig over’ (23/10/2021 - De Morgen)
  Minder uitgeven en slimmer beleggen, de FIRE-filosofie (Financial Independence and Retire Early) is rentenieren op maat van de millennial. Steeds meer jonge Belgen dromen ervan om het pensioenspook te verslaan zonder miljonair te zijn. ‘Na mijn 45ste wil ik enkel nog werken als ik het graag doe.’
  [naar artikel]
 49. ‘Gender is iets wat niet meer bestaat als ik begin te powerliften’: deze zes mensen zijn niet in een hokje te vatten (23/10/2021 - De Morgen)
  De tijd van ‘man of vrouw’ ligt al even achter ons. Blauw of roze maakt voor deze zes mensen plaats voor een kleurrijke grijze zone tussen het binaire.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.