Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

01 December 2021
08:07 uur

Druk verhoogt voor vervroegd Overlegcomité, minister Verlinden: "Komende dagen misschien al nieuwe beslissingen"

VRT NWS

25/11/2021 - 11:58

"Het Overlegcomité moet dringend en drastisch op de pauzeknop duwen", vinden zorgorganisatie Zorgnet-Icuro en huisartsenvereniging Domus Medica in een open brief. Ook federaal minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) denkt dat de politiek vroeger dan verwacht moet samenkomen: "We kunnen de komende dagen al snel en doelgericht schakelen".


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Minister Verlinden: “Mogelijk komende dagen nieuwe maatregelen, Overlegcomité zit misschien morgen al samen” (25/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Mogelijk worden er de komende dagen al nieuwe verstrengingen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus in te dijken. Dat zei minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) in ‘De Ochtend’ op Radio 1. Ze sluit niet uit dat het Overlegcomité zelfs morgen al samenkomt.
  [naar artikel]
 2. Minister Verlinden: “Mogelijk komende dagen nieuwe maatregelen, Overlegcomité zit misschien morgen al samen” (25/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Mogelijk worden er de komende dagen al nieuwe verstrengingen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus in te dijken. Dat zei minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) in ‘De Ochtend’ op Radio 1. Ze sluit niet uit dat het Overlegcomité zelfs morgen al samenkomt.
  [naar artikel]
 3. Overlegcomité komt vervroegd samen: wat staat er op de agenda? (25/11/2021 - Knack)
  Premier Alexander De Croo roept het Overlegcomité dan toch morgen/vrijdag al opnieuw samen. Wat minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke betreft is dat om "krachtige maatregelen" te nemen over alle sectoren heen, die bovendien komend weekend al ingaan. "Wie uitstelt tot morgen, bezwijkt onder de zorgen."
  [naar artikel]
 4. Overlegcomité moet straks alweer vervroegd aan de bak (17/11/2021 - De Standaard)
  Het Overlegcomité komt woensdagmiddag vervroegd bijeen over de coronasituatie in ons land, onder druk van de almaar vollere ziekenhuizen. Dat er extra maatregelen getroffen zullen worden, lijdt geen twijfel.
  [naar artikel]
 5. Live - Minister Verlinden: ‘Mogelijk komende dagen nieuwe maatregelen, Overlegcomité zit misschien morgen al samen’ (25/11/2021 - De Morgen)
  Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames met het coronavirus loopt weer op in België. Volg hieronder de laatste ontwikkelingen in onze liveblog. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws.
  [naar artikel]
 6. Welles-nietesspel over oproep provinciegouverneurs tot snel Overlegcomité, premier De Croo houdt boot alvast af (24/11/2021 - VRT NWS)
  De gouverneurs van de tien provincies van België hebben hun bekommernis over het stijgende aantal coronabesmettingen geüit. Volgens de gouverneur van West-Vlaanderen Carl Decaluwé moet het Overlegcomité vervroegd samenkomen om nieuwe uniforme maatregelen te nemen voor heel het land. "We zien in de mathematische modellen dat er geen zicht is op een nakende daling", zegt Carl Decaluwé. De gouverneur van Limburg Jos Lantmeeters nuanceert. "We hebben onze bekommernissen overgemaakt, maar niet expliciet gevraagd om Overlegcomité samen te roepen." Premier De Croo is sowieso niet van plan om hierop in te gaan.
  [naar artikel]
 7. Eigenaar discotheek La Rocca na beslissing Overlegcomité: "Nu begint het op pesterij te gelijken" (26/11/2021 - VRT NWS)
  Discotheken en nachtclubs moeten opnieuw tijdelijk de deuren sluiten, dat blijkt uit de eerste beslissingen van het Overlegcomité die al naar buiten zijn gekomen. Hans Bouwen, de uitbater van discotheek La Rocca in Lier, had de bui al voelen hangen. Hij is toch teleurgesteld dat het nachtleven opnieuw de dupe is. "We zijn één van de sectoren die het strengst gecontroleerd worden."
  [naar artikel]
 8. Druk op vervroegd Overlegcomité neemt toe: “Hoelang gaan we het nog trekken met halve maatregelen?” (25/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Dat het Overlegcomité niet pas midden januari opnieuw zou samenkomen, leek vooraf in de sterren geschreven. Met de bloedrode cijfers - en wat druk van de gouverneurs - zullen de toppolitici zich allicht vroeger dan verwacht over verstrengingen moeten buigen. Maar niet iedereen lijkt daarvan voorstander te zijn: “Als het noodzakelijk is, kan het Overlegcomité binnen het uur bijeenkomen.”
  [naar artikel]
 9. Premier en rechtse oppositie in de clinch over beslissingen Overlegcomité: “Coronadictatuur” (28/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Alexander De Croo gaf donderdagmiddag tijdens het vragenuurtje in de Kamer tekst en uitleg bij de beslissingen van het Overlegcomité van eerder deze week. Dat leidde vooral op de rechtse oppositiebanken tot geknarsetand. N-VA-fractieleider Peter De Roover verweet de premier onnodig een panieksfeer te creëren, Vlaams Belang-fractieleidster Barbara Pas had het zelfs over een "coronadictatuur".
  [naar artikel]
 10. Mogelijk in de komende dagen al strengere coronaregels (25/11/2021 - De Tijd)
  09:54 Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) sluit niet uit dat het Overlegcomité vrijdag al samenkomt om strengere coronamaatregelen te bespreken. De zorgsector pleit alvast voor 'een dr...
  [naar artikel]
 11. Wat staat er op de planning van het Overlegcomité straks? (17/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het Overlegcomité komt woensdagmiddag/vanmiddag vervroegd bijeen over de coronasituatie in ons land, onder druk van de almaar vollere ziekenhuizen. Dat er extra maatregelen getroffen zullen worden, lijdt geen twijfel.
  [naar artikel]
 12. Beke: “Overlegcomité zal wel vervroegen” (24/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) verwacht dat het volgend overlegcomité, gepland voor januari, wordt vervroegd.
  [naar artikel]
 13. Overlegcomité nu bijeen: deze beslissingen kennen we nu al (20/08/2021 - De Morgen)
  Het Overlegcomité zit deze namiddag samen om een nieuwe reeks versoepelingen te bespreken. Ligt onder meer op tafel: geen sluitingsuur meer op café, een onbeperkt aantal gasten in huis en opnieuw dansen op trouwfeesten. Deze beslissingen sijpelden al door:
  [naar artikel]
 14. Overlegcomité komt vervroegd bijeen over coronamaatregelen (25/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Overlegcomité over de coronasituatie in ons land dat normaal gezien vrijdag zou plaatsvinden wordt verplaatst naar dinsdagnamiddag. Dat gebeurt op vraag van de premier, “met het oog op een voorzichtige aanpak voor de komende weken en maanden”, meldt zijn woordvoerder.
  [naar artikel]
 15. Nachtleven op slot vanaf morgen en versnelde boosterprik: dit besliste Overlegcomité,  "want virus heeft ons verschalkt" (26/11/2021 - VRT NWS)
  "We zijn verschalkt door het virus", zei premier Alexander De Croo (Open VLD) na afloop van het Overlegcomité. Daarom hebben de verschillende regeringen in ons land een resem strengere coronamaatregelen moeten nemen amper een week na het vorige Overlegcomité. Een overzicht.
  [naar artikel]
 16. Minister Verlinden: ‘Overlegcomité komt versneld bijeen’ (25/11/2021 - De Standaard)
  Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zal het Overlegcomite ‘veel sneller dan voorzien’ bijeenkomen om nieuwe maatregelen te bespreken. Ze sluit niet uit dat dat vrijdag al gebeurt.
  [naar artikel]
 17. Minister Verlinden: “Overlegcomité mogelijk vrijdag al bijeen voor nieuwe maatregelen” (25/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zal het Overlegcomite “veel sneller dan voorzien” bijeenkomen om nieuwe maatregelen te bespreken. Ze sluit niet uit dat dat vrijdag al gebeurt.
  [naar artikel]
 18. OPROEP. Heb jij nog vragen na het Overlegcomité? (18/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het Overlegcomité nam vrijdag opnieuw enkele beslissingen. Daaronder het verdwijnen van het mondmasker in heel wat situaties en de heropening van de nachtclubs. Heb jij nog vragen na het Overlegcomité? Stel ze dan hier.
  [naar artikel]
 19. Dit is er beslist op het Overlegcomité: coronapas ook in Vlaamse horeca en fitness, mondmasker in de winkel (26/10/2021 - De Standaard)
  De beslissingen van het Overlegcomité schakelen de Vlaamse coronamaatregelen iets meer gelijk met die in Brussel en Wallonië. Dit zijn de belangrijkste beslissingen.
  [naar artikel]
 20. OVERZICHT. Vier dagen telewerken en mondmaskers vanaf 10 jaar: dit weten we al van het Overlegcomité (17/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het Overlegcomité zal om 19 uur een persconferentie geven over de beslissingen die vandaag genomen werden om de coronapandemie in ons land verder in te dijken. Dit weten we al.
  [naar artikel]
 21. Overlegcomité komt vervroegd bijeen over coronamaatregelen. Hannelore Simoens legt uit waarom bij HLN LIVE (25/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Overlegcomité over de coronasituatie in ons land dat normaal gezien vrijdag zou plaatsvinden wordt verplaatst naar dinsdagnamiddag. Dat gebeurt op vraag van de premier, “met het oog op een voorzichtige aanpak voor de komende weken en maanden”, meldt zijn woordvoerder.
  [naar artikel]
 22. OPROEP: Welke vragen heb jij over de nieuwste beslissingen van het Overlegcomité? (20/08/2021 - VRT NWS)
  De meeste coronamaatregelen vallen op 1 september helemaal weg. Dat heeft het Overlegcomité beslist. Zo vallen alle beperkingen in de horeca weg, behalve het mondmasker. Op trouwfeesten mag je opnieuw dansen. Thuis mag je zoveel mensen ontvangen als je wil. Telewerk is niet langer aanbevolen. Discotheken mogen vanaf 1 oktober opnieuw open. Heb jij vragen over de beslissingen van het Overlegcomité? Stuur ze ons via onderstaand formulier.
  [naar artikel]
 23. Minister Verlinden verdedigt politieoptreden na La Boum 2: "Analyse de komende dagen afwachten" (02/05/2021 - VRT NWS)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) verdedigt het politieoptreden van gisteren bij La Boum 2 in het Ter Kamerenbos. Daar waren zo'n 2.000 mensen bijeengekomen. De politie ontruimde het park en meer dan 130 aanwezigen werden opgepakt. Op sociale media gaan verschillende filmpjes rond waarop te zien is hoe mensen hard worden aangepakt door de politie. "Het is te vroeg daar een oordeel over te vellen", klinkt het.
  [naar artikel]
 24. Overlegcomité geeft persconferentie om 18 uur: deze beslissingen kennen we nu al (20/08/2021 - De Morgen)
  Het Overlegcomité zit deze namiddag samen om een nieuwe reeks versoepelingen te bespreken. Ligt onder meer op tafel: geen sluitingsuur meer op café, een onbeperkt aantal gasten in huis en opnieuw dansen op trouwfeesten. Om 18 uur worden de versoepelingen toegelicht op een persconferentie. Deze beslissingen sijpelden al door:
  [naar artikel]
 25. Overlegcomité komt vrijdag al opnieuw samen (25/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het Overlegcomité zal vrijdag vervroegd samenkomen. Dat meldt De Standaard. Dat zou nodig zijn om nieuwe maatregelen aan te kondigen nu de coronacijfers in ons land de hoogte in gaan.
  [naar artikel]
 26. Overlegcomité vervroegd naar morgen: “Nieuwe maatregelen die door iedereen moeten worden nageleefd” (25/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De federale en de regionale regeringen komen morgen om 8 uur vervroegd bij elkaar voor een nieuw Overlegcomité. Dat bevestigt premier Alexander De Croo (Open Vld) in de Kamer. Op tafel liggen verstrengingen om de overdracht van het coronavirus in te dammen, nu de coronacijfers maar blijven stijgen. De strengere maatregelen zouden waarschijnlijk al vanaf dit weekend ingaan.
  [naar artikel]
 27. Weg met de mondmaskers: dit zijn de beslissingen van het Overlegcomité (17/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Overlegcomité heeft zich vandaag over nieuwe versoepelingen gebogen. Op de agenda: de uitbreiding van de coronapas en het gebruik van mondmaskers. De nieuwe maatregelen zullen ingaan vanaf 1 oktober.
  [naar artikel]
 28. Komt Overlegcomité vervroegd bij elkaar? “Snel samenzitten is goed, maar aan overhaasten heeft niemand iets” (10/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Komt Overlegcomité vervroegd bij elkaar? “Snel samenzitten is goed, maar aan overhaasten heeft niemand iets” De stijgende coronacijfers in ons land zorgen in sommige kringen voor ongerustheid. Toch is dat volgens de experten en federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) niet nodig. Zij zien dan ook geen reden om het volgende Overlegcomité, gepland op vrijdag 19 november 2021, te vervroegen. Dinsdag 26 oktober 2021 kwamen de bevoegde ministers van […] Lees dit artikel: Komt Overlegcomité vervroegd bij elkaar? “Snel samenzitten is goed, maar aan overhaasten heeft niemand iets”
  [naar artikel]
 29. Overlegcomité vervroegd van vrijdag naar dinsdagnamiddag (25/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het Overlegcomité over de coronasituatie in ons land dat normaal gezien vrijdag zou plaatsvinden wordt verplaatst naar morgennamiddag/dinsdagnamiddag. Dat gebeurt op vraag van de premier, “met het oog op een voorzichtige aanpak voor de komende weken en maanden”, meldt zijn woordvoerder.
  [naar artikel]
 30. Minister Verlinden: “Overlegcomité komt mogelijk vrijdag al bijeen om nieuwe maatregelen te bespreken” (25/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zal het Overlegcomite “veel sneller dan voorzien” bijeenkomen om nieuwe maatregelen te bespreken. Ze sluit niet uit dat dat vrijdag al gebeurt.
  [naar artikel]
 31. Overlegcomité wordt vervroegd van vrijdag naar morgen (25/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Overlegcomité over de coronasituatie in ons land dat normaal gezien vrijdag zou plaatsvinden wordt verplaatst naar morgennamiddag/dinsdagnamiddag. Dat gebeurt op vraag van de premier, “met het oog op een voorzichtige aanpak voor de komende weken en maanden”, meldt zijn woordvoerder.
  [naar artikel]
 32. Mondmasker niet langer verplicht, nachtclubs weer open: dit zijn de beslissingen van het Overlegcomité (17/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het Overlegcomité heeft zich vandaag over nieuwe versoepelingen gebogen. Op de agenda: de uitbreiding van de coronapas en het gebruik van mondmaskers. De nieuwe maatregelen zullen ingaan vanaf 1 oktober. Dit weten we al.
  [naar artikel]
 33. Dit raakte al bekend uit het Overlegcomité (17/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Dit raakte al bekend uit het Overlegcomité Naar aanleiding van de recente coronacijfers werd beslist vandaag een Overlegcomité te beleggen, om enkele nieuwe maatregelen af te spreken. De eerste beslissingen lekken al uit. Zo wordt het mondmasker weer verplicht in de horeca. Wie neerzit aan tafel mag het wel weer afzetten. Ook wordt de mondmaskerplicht verplicht vanaf de leeftijd van 10 jaar. […] Lees dit artikel: Dit raakte al bekend uit het Overlegcomité
  [naar artikel]
 34. Overlegcomité komt vroeger samen dan gepland: woensdag al beslissing over eventuele nieuwe maatregelen (15/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het Overlegcomité komt woensdag om 14.30 uur al samen in plaats van vrijdag. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open VLD) beslist, zo heeft onze redactie vernomen. Dat Overlegcomité stond eigenlijk gepland voor vrijdag, maar door de stijgende cijfers wordt die bijeenkomst vervroegd.
  [naar artikel]
 35. Overlegcomité komt vroeger samen dan gepland: woensdag al beslissing over eventuele nieuwe maatregelen (15/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Overlegcomité komt woensdag om 14.30 uur al samen in plaats van vrijdag. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open VLD) beslist, zo heeft onze redactie vernomen. Dat Overlegcomité stond eigenlijk gepland voor vrijdag, maar door de stijgende cijfers wordt die bijeenkomst vervroegd.
  [naar artikel]
 36. Overlegcomité komt vroeger samen dan gepland: woensdag al beslissing over eventuele nieuwe maatregelen (15/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het Overlegcomité komt woensdag om 14.30 uur al samen in plaats van vrijdag. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open VLD) beslist, zo heeft onze redactie vernomen. Dat Overlegcomité stond eigenlijk gepland voor vrijdag, maar door de stijgende cijfers wordt die bijeenkomst vervroegd.
  [naar artikel]
 37. Gouverneurs vragen extra maatregelen, maar geen eensgezindheid over vervroegd Overlegcomité (24/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Belgische provinciegouverneurs vragen dat de regering bijkomende maatregelen neemt om de vierde coronagolf in te dijken. Of daar ook een vervroegd Overlegcomité bijhoort, is niet helemaal duidelijk. Volgens de Limburgse gouverneur Jos Lantmeeters niet, volgens zijn West-Vlaamse collega Carl Decaluwé wel.
  [naar artikel]
 38. Was die massale troepenmacht en zoektocht naar Jürgen Conings wel nodig? "Ja", zegt minister Verlinden (CD&V) (20/06/2021 - VRT NWS)
  Een burgemeester en een jager vonden vandaag - als bij toeval - het lichaam van Jürgen Conings. De afgelopen 35 dagen werd er met man en macht naar hem gezocht, met soms honderden speurders en militairen tegelijk. Was die grote machtsontplooiing dan wel nodig? "Ja", volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). "We konden niets aan het toeval overlaten."
  [naar artikel]
 39. Mondmasker niet langer verplicht, nachtclubs weer open: dit weten we al over de beslissingen van het Overlegcomité (17/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het Overlegcomité heeft zich vandaag over nieuwe versoepelingen gebogen. Op de agenda: de uitbreiding van de coronapas en het gebruik van mondmaskers. De nieuwe maatregelen zullen ingaan vanaf 1 oktober. Dit weten we al.
  [naar artikel]
 40. LIVE. Delegatielid van minister Verlinden in VS test positief op coronavirus (17/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag komt het Overlegcomité vervroegd bijeen: minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft al laten weten “in alle sectoren” maatregelen te willen nemen. Maandagavond heeft het kernkabinet al beslist dat werknemers verplicht vier dagen per week thuis moeten werken. Ook moet zorgpersoneel zich verplicht laten vaccineren: wie op 1 april niet is gevaccineerd, krijgt z’n ontslag. Lees al het nieuws over het coronavirus in dit liveblog.
  [naar artikel]
 41. Politiebonden na overleg met minister Verlinden (CD&V): "Nog veel onduidelijkheden, maar deze week geen acties" (29/11/2021 - VRT NWS)
  Het overleg tussen de politievakbonden en minister Verlinden (CD&V) is afgelopen, en was "eerder constructief", aldus de bonden. Er is een akkoord over de eindeloopbaanregeling, maar over onder meer de loonsverhogingen was "de minister niet nauwkeurig genoeg". Donderdag is er opnieuw overleg ingepland.
  [naar artikel]
 42. Geen mondmaskers in winkels en coronapas verplicht in nachtclubs: de beslissingen van het overlegcomité (17/09/2021 - De Morgen)
  De nachtclubs mogen vanaf 1 oktober weer open (mits coronapas) en mondmaskers zullen niet meer verplicht zijn in de winkels en de horeca. Deze beslissingen van het Overlegcomité lekten al uit, om 18 uur volgt er nog een persconferentie. Een overzicht van de belangrijkste versoepelingen en beslissingen vindt u hier al.
  [naar artikel]
 43. Politicoloog Carl Devos over voorstel nieuwe staatshervorming: "Verlinden heeft onbedoeld geprovoceerd" (18/02/2021 - VRT NWS)
  Een voorstel voor een nieuwe staatshervorming van minister voor Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) valt in slechte aarde in Franstalig België. Verlinden deed het voorstel tijdens een hoorcollege van politicoloog Carl Devos (UGent). "Ze heeft geprovoceerd terwijl ze dat niet bedoeld had", zegt Devos in "De ochtend".
  [naar artikel]
 44. Minister Verlinden herhaalt oproep:  "Blijf de coronaregels volgen, hoe moeilijk en vervelend dat ook is" (30/04/2021 - VRT NWS)
  "Corona is nog niet achter ons, dus vind ik het ook alleen maar fair dat we ons best blijven doen om ons aan de maatregelen te houden." Dat zegt Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) in "Laat". Ze raadt mensen sterk af om deel te nemen aan illegale evenementen zoals La Boum 2.
  [naar artikel]
 45. OVERZICHT. Mondmasker verplicht op trouwfeesten, vier dagen per week telewerk: dit heeft het Overlegcomité beslist (17/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De beslissingen van het Overlegcomité zijn bekend. Er worden verschillende verstrengingen doorgevoerd. Zo wordt de algemene mondmaskerplicht uitgebreid naar de leeftijd van 10 jaar en moet het masker op veel meer plekken opnieuw gedragen worden. Daarnaast is telewerken tot 12 december vier dagen per week verplicht, daarna 3 dagen per week. Tegen maart of april moet iedereen een derde boosterprik krijgen. Dit is wat we weten over de nieuwe maatregelen.
  [naar artikel]
 46. Coronablog: 'Mogelijk komende dagen al nieuwe beslissingen' (Verlinden) (25/11/2021 - Knack)
  Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
  [naar artikel]
 47. OVERZICHT. Dit heeft het Overlegcomité beslist: kerstmarkten mogen doorgaan mét mondmasker, nachtleven tijdelijk op slot (26/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De nieuwe maatregelen van het Overlegcomité zijn bekend en gaan morgen al in. Enkel de regels voor professioneel georganiseerde evenementen gelden pas vanaf maandag. De maatregelen zullen op 15 december geëvalueerd worden. Dit is wat we nu weten over de genomen beslissingen.
  [naar artikel]
 48. Verlinden verbaasd over uithaal De Wever: 'Vlaamse regering verzette zich niet tegen maatregelen' (02/09/2021 - Knack)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) reageert "verbaasd" op de uithaal van N-VA-voorzitter Bart De Wever aan haar adres over de coronamaatregelen. Ze merkt op dat de Vlaamse regering van N-VA'er Jan Jambon zich tijdens het Overlegcomité niet heeft verzet tegen de voorgestelde maatregelen en dat er nadien ook geen enkel protest kwam tegen het ontwerp van ministerieel besluit.
  [naar artikel]
 49. Huisartsen willen nieuwe teststrategie niet volgen: "Legt nog méér druk bij de huisartsen" (27/11/2021 - VRT NWS)
  Huisartsenvereniging Domus Medica is boos omdat mensen die een hoogrisicocontact hebben gehad zich voortaan maar één keer moeten laten testen, in plaats van twee keer. Deze nieuwe teststrategie is niet realiseerbaar, verhoogt de viruscirculatie en de druk op de huisartsen, zegt Roel van Goel van Domus Medica. “Daarom hebben we beslist dat we deze nieuwe strategie niet gaan volgen.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.