Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

01 December 2021
06:48 uur

Brussel: VGP van stratosfeer naar toposfeer

De Tijd

25/11/2021 - 12:08

11:52 De Europese beurzen winnen terrein. VGP haalde in een uurtje een pak kapitaal op om de groei te versnellen, maar ziet dat betaald met een fikse koerstuimeling. KBC Securities ziet niet snel een vierde...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Hasseltse studenten sturen Satelliet Suzy de stratosfeer in (20/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een team van de Universiteit Hasselt heeft van het Europese Ruimtevaartbureau ESA groen licht gekregen voor een experiment in de stratosfeer.
  [naar artikel]
 2. CO2-emissies doen de stratosfeer krimpen, en dat kan GPS en satellieten beïnvloeden (12/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: CO2-emissies doen de stratosfeer krimpen, en dat kan GPS en satellieten beïnvloeden De uitstoot van CO2 door de mens doet de stratosfeer krimpen. Dat blijkt uit een nieuwe studie gepubliceerd op de website van de European Geosciences Union. We weten ondertussen al een tijdje dat CO2 (koolstofdioxide) de atmosfeer van de aarde opwarmt. Al klopt dat niet helemaal, het warmt de troposfeer, waarin de mens leeft, op. […] Lees dit artikel: CO2-emissies doen de stratosfeer krimpen, en dat kan GPS en satellieten beïnvloeden
  [naar artikel]
 3. Belegger jaagt Sequana stratosfeer in (30/12/2020 - De Tijd)
  10:09 Materialise vorige week, Sequana Medical deze week. Zonder hard nieuws verkennen aandelen de stratosfeer.
  [naar artikel]
 4. Bill Gates steunt project om aarde af te koelen via ballon die krijt loslaat in stratosfeer (24/03/2021 - Express)
  Wetenschappers van de Amerikaanse Harvard-universiteit willen dit jaar krijtpoeder in de stratosfeer loslaten via een ballon in een poging om het zonlicht te dimmen en de aarde af te koelen. Het project oogst heel wat kritiek.  Volgens de onderzoekers is het mogelijk om de aarde af te koelen door een ballon op te laten in […] The post Bill Gates steunt project om aarde af te koelen via ballon die krijt loslaat in stratosfeer appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 5. UHasselt-project succesvol de stratosfeer in gelanceerd (07/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Vrijdagochtend om 9.00 uur werd de ballon met het OSCAR-project van negen UHasselt-onderzoekers de stratosfeer in gelanceerd, vanop het Kiruna-station van het European Space Agency (ESA). Aan de ballon zijn printbare zonnecellen en een (diamant)magnetometer bevestigd. Doel is om te achterhalen of printbare zonnecellen geschikt zijn voor de ruimtevaart.
  [naar artikel]
 6. 3 Techniek-wetenschappen stuurt experiment naar de ruimte (08/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  De leerlingen 3 Techniek-wetenschappen namen in Brussel 3 dagen met succes deel aan het Asgard VII project, een initiatief van Esero Belgium (European Space Education Research Office). Ze stuurden een experiment naar de stratosfeer op circa 30 km hoogte, waar de omstandigheden te vergelijken zijn met die op Mars.
  [naar artikel]
 7. Fuiven in de stratosfeer (10/04/2019 - De Morgen)
  Air Tomorrowland, de allereerste chartervlucht richting het Antwerpse dancefestival Tomorrowland, legde fluks een fluorescerende en met champagne overgoten luchtbrug tussen Barcelona en Brussel. 'Ladies and gentlemen, we have a special surprise for you.'
  [naar artikel]
 8. “Enorme opwarming in stratosfeer verhoogt kansen op winterweer in Europa” (06/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wie hoopt op winterweer met sneeuw en vrieskou moet voorlopig nog even afwachten. Komende nacht en donderdag groeit de kans op wat winterse neerslag, maar die zal wellicht niet blijven liggen in Vlaanderen. In de Ardennen groeit het sneeuwdek wel opnieuw aan met enkele centimeters verse sneeuw. Weerdienst NoodweerBenelux signaleert trouwens een fikse opwarming op in de stratosfeer. Wat betekent dat? “Dit natuurfenomeen zie je niet iedere winter en kan zorgen voor een verhoogde kans op winterweer in Europa”, zo klinkt het.
  [naar artikel]
 9. Twee STEAM-clubs Mosa-RT geselecteerd voor Asgard IX project (07/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  De leerlingen van de STEAM-club, de wetenschapsclub van Mosa-RT, zijn met maar liefst twee teams geselecteerd voor Asgard IX project, een initiatief van Esero Belgium (European Space Education Research Office). In dat project, dat gedurende drie dagen plaatsvindt in Brussel, sturen de leerlingen een experiment naar de stratosfeer op ongeveer 30 km hoogte. Op deze hoogte zijn de omstandigheden vergelijkbaar met die op Mars.
  [naar artikel]
 10. Beursreus CME jaagt bitcoin stratosfeer in (02/11/2017 - De Tijd)
  01:02 ’s Werelds grootste derivatenbeurs wil voor eind 2017 futures op de bitcoin lanceren. Het vooruitzicht dat de sluizen voor de grote beleggers openen, joeg de bitcoin naar een record.
  [naar artikel]
 11. Burenruzie zet oliekartel onder hoogspanning (05/07/2021 - De Tijd)
  06:34 Analisten vrezen een omgekeerd scenario van 2020: een ruzie die de olieprijs dit keer de stratosfeer in plaats van de dieperik injaagt.
  [naar artikel]
 12. [VIDEO] - Studenten UHasselt experimenteren met printbare zonnecellen (07/10/2016 - De Redactie)
  De studenten mochten samenwerken met de Europese ruimtevaartorganisatie ESA. Ze lanceerden een speciale ballon tot in de stratosfeer.
  [naar artikel]
 13. In het hoofd van de Reddit-belegger (29/01/2021 - De Tijd)
  23:07 Een leger van miljoenen kleine beleggers haalde het wereldnieuws door het aandeel GameStop de stratosfeer in te jagen. De redactie vertoefde een week in de onderwereld van r/wallstreetbets. ‘Wij kunne...
  [naar artikel]
 14. Het Russische antwoord op de Tesla in de ruimte: een speelgoed-Ladaatje in de stratosfeer (13/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De strafste reclamestunt van het afgelopen decennium krijgt anderhalf jaar later nog een Russisch vervolg(je). De zeventig meter hoge Falcon...
  [naar artikel]
 15. Beleggershoogmis in Westrozebeke en Seoul (06/06/2018 - De Tijd)
  07:23 De kersverse Bel20'er Argenx zit op koers met het onderzoek dat het aandeel eind vorig jaar de stratosfeer in duwde. Greenyard en Umicore houden vandaag hun beleggersdag in respectievelijk Westrozebek...
  [naar artikel]
 16. Big Tech-belegger wil stratosfeer en krijgt troposfeer (28/07/2021 - De Tijd)
  06:54 Apple, Alphabet en Microsoft zijn met hun drietjes nu meer waard dan alle 1.000 bedrijven op Euronext samen. Dat maakt beleggers allergisch voor elke voorzichtige noot.
  [naar artikel]
 17. Dit zijn de strafste songs van de week (01/06/2018 - De Morgen)
  Iggy Pop droomt ervan om vleugels te krijgen, en verkiest een sexy stewardess boven een gram coke. Gorillaz nemen op hun beurt de funky drone richting stratosfeer. En Weezer vliegt naar het cheesy Afrika van Toto. Maar ook de heerlijke songs van ruimtevaarder Kamasi Washington en space-chick St. Vincent geven je deze week vleugels. Zweef mee naar de zevende hemel, met onze playlist onderaan!
  [naar artikel]
 18. Hoe kan je een gsmkabeltje fixen? En is ozon ook een poetsmiddel? Onze huishoudexperte beantwoordt jullie vragen (31/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Als het woord ozon valt, denken we meteen aan de laag in de stratosfeer die de aarde beschermt, maar minder bekend is dat het gas ook huishoudelijke toepassingen kent, als ontsmettend en ontgeurend middel.
  [naar artikel]
 19. Treinverkeer ondervindt hinder van en naar Brussel (11/01/2018 - VRT NWS)
  Het treinverkeer van en naar Brussel ondervindt momenteel problemen. Dat komt omdat het treinverkeer tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid sinds 17.10u een 20-tal minuten stil lag omdat er een spoorloper gesignaleerd werd ter hoogte van Brussel-Kapellekerk.  
  [naar artikel]
 20. Politie Brussel: "Kom morgen niet met de auto naar Brussel" (18/12/2017 - VRT NWS)
  De politie van Brussel verwacht morgen grote verkeershinder in het centrum naar aanleiding van de betoging van de drie vakbonden tegen de pensioenhervormingen. Ze raadt de mensen aan om niet met de auto naar Brussel te komen.  
  [naar artikel]
 21. Rammstein komt volgende zomer naar Brussel (02/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Rammstein treedt op 10 juli 2019 op in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. De komst naar Brussel maakt deel uit van de “Europe Stadium Tour...
  [naar artikel]
 22. Wegen naar Brussel slibben dicht (05/04/2019 - De Morgen)
  Pendelen naar Brussel gaat steeds moeizamer. Bijna alle werknemers in het hoofdstedelijk gewest zijn vandaag langer onderweg naar het werk dan drie jaar geleden. Zeven op de tien bedrijven overwegen Brussel te verlaten, zo blijkt uit een enquête door technologiefederatie Agoria.
  [naar artikel]
 23. Natuurfenomeen boven Noordpool kan voor strenge winterkoude zorgen (12/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er is iets aan de hand in de atmosfeer boven de Noordpool weliswaar. Een spectaculaire weersverandering voltrekt zich op grote hoogte, in de stratosfeer. Daar kan die ook blijven en dan merken wij er hier niets van. Maar in twee van de drie gevallen doet die verandering zich voelen op leefniveau. En dan zullen wij er wél iets van voelen: stevig winterweer.
  [naar artikel]
 24. ‘Kom morgen niet met de auto naar Brussel’ (26/03/2018 - De Standaard)
  Een betoging van zeshonderd tot duizend taxichauffeurs dreigt morgen het verkeer in Brussel volledig te blokkeren. Brussel Mobiliteit en de politie raden iedereen af met de auto naar de hoofdstad te komen.
  [naar artikel]
 25. Gezonde fastfoodketen Pret A Manger komt naar Brussel (07/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Pret A Manger, een Britse keten van gezonde fastfood, komt naar Brussel. Dat weet L’Echo. De keten gaat begin augustus zijn eerste twee zaken openen: in de stations Brussel-Zuid en Brussel-Centraal.
  [naar artikel]
 26. Gezonde fastfoodketen Pret A Manger komt naar Brussel (07/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  Pret A Manger, een Britse keten van gezonde fastfood, komt naar Brussel. Dat weet L’Echo. De keten gaat begin augustus zijn eerste twee zaken openen: in de stations Brussel-Zuid en Brussel-Centraal.
  [naar artikel]
 27. Zomerweer lokt veel bezoekers naar Brussel Bad (05/08/2018 - VRT NWS)
  De 17e editie van het openluchtstrand Brussel Bad in de hoofdstad is dit jaar een schot in de roos. Het warme weer lokt duizenden bezoekers naar het evenement. Wie Brussel Bad nog wil bezoeken, kan er terecht tot volgende week zondag.
  [naar artikel]
 28. ‘Kom morgen niet met de auto naar Brussel’ (26/03/2018 - De Standaard)
  Een grote betoging van zo’n zeshonderd à duizend taxichauffeurs dreigt morgen het verkeer in Brussel volledig te blokkeren. Brussel Mobiliteit en de politie raden iedereen ten stelligste af met de auto naar de hoofdstad te komen.
  [naar artikel]
 29. Opnieuw “duizenden spijbelaars” op de been in Brussel (31/01/2019 - De Morgen)
  Er zijn opnieuw heel wat klimaatspijbelaars op de been in Brussel voor de vierde ‘Spijbelen voor het klimaat’ van Youth for Climate. De jongeren hebben zich in gang gezet en stappen via een nieuwe route van Brussel-Noord naar Brussel-Zuid.
  [naar artikel]
 30. Vandaag ploegentijdrit in Brussel, de invalswegen naar het centrum zijn dicht: hoe geraakt u op het parcours?  (07/07/2019 - VRT NWS)
  Wie vandaag naar Brussel wil komen, om naar de tweede rit van de Ronde van Frankrijk te kijken, neemt best het openbaar vervoer. Sinds 6 uur vanochtend zijn enkele grote invalswegen naar het centrum van Brussel dicht gegaan. Het gaat om de A12, de E40 vanuit Leuven en de E411.
  [naar artikel]
 31. Neerpelt krijgt rechtstreekse treinverbinding met Brussel (14/02/2020 - VRT NWS)
  Er komt een rechtstreekse piekuurtrein van Neerpelt naar Brussel. Wie vanuit Noord-Limburg naar Brussel reist, zal niet meer moeten overstappen in Herentals. Federaal minister François Bellot (MR) kondigde dat aan in de bevoegde kamercommissie.
  [naar artikel]
 32. Brussel begint onderzoek naar werkwijze Google bij onlineadvertenties (22/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Brussel begint onderzoek naar werkwijze Google bij onlineadvertenties De Europese Commissie begint een formeel onderzoek naar mogelijk concurrentieverstorend gedrag door Google. Het gaat dan met name om de onlinereclametechnologie die het Amerikaanse bedrijf gebruikt. Brussel wil weten of Google de Europese mededingingsregels heeft geschonden door eigen diensten voorrang te geven op die van concurrenten. Ook kijkt Brussel naar de wijze waarop Google met […] Lees dit artikel: Brussel begint onderzoek naar werkwijze Google bij onlineadvertenties
  [naar artikel]
 33. Aansluitingen van de E40 Brussel-Leuven naar de Ring rond Brussel 's nachts gesloten voor werkzaamheden (13/01/2020 - VRT NWS)
  Vanaf vanavond gaan de aansluitingen van de E40 Brussel – Leuven naar de Ring rond Brussel in Sint-Stevens-Woluwe elke weeknacht dicht. Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt er de wegverlichting. Je moet dan omrijden via de op- en afrit in Sterrebeek. De werkzaamheden duren tot eind februari.
  [naar artikel]
 34. Extreem rechts plant massale opkomst naar anti-islambetoging (29/03/2019 - De Morgen)
  BRUSSEL l Extreem rechtse organisaties als Blood and Honour en Stormfront hebben bussen ingelegd om op 11 september naar de verboden anti-islambetoging in Brussel te trekken. Dat zegt de raadsman van de stad Brussel. De Raad van State schuift het dossier intussen door naar een Franstalige raadkamer.
  [naar artikel]
 35. Ex-mijnwerkers trekken vandaag naar Brussel omdat pensioen niet correct wordt berekend (04/12/2019 - VRT NWS)
  Enkele honderden ex-mijnwerkers zijn vanmorgen vanuit het station van Zolder vertrokken naar Brussel. In Hasselt sluiten er zich nog actievoerders aan. Ze gaan in Brussel actievoeren voor hun pensioen.
  [naar artikel]
 36. Vijftien procent minder hotelreservaties in Brussel door bezoek Trump (22/05/2017 - Het Nieuwsblad)
  De hotels in Brussel merken duidelijk dat de Amerikaanse president Donald Trump naar Brussel komt voor een NAVO-top. Het aantal reservaties ligt volgens Horeca Brussel aan het einde van deze week 15 procent lager dan normaal.
  [naar artikel]
 37. Nationale feestdag lokt 'maar' 100.000 mensen naar Brussel (22/07/2016 - Knack)
  Naar schatting 100.000 mensen hebben op 21 juli deelgenomen aan de festiviteiten rond de nationale feestdag in Brussel, volgens een balans van de politie van de zone Brussel-Elsene.
  [naar artikel]
 38. Honderden betogers willen niet dat Trump naar Brussel komt (07/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Enkele honderden betogers manifesteren momenteel door de straten van Brussel tegen de komst van de Amerikaanse president Donald Trump naar Brussel...
  [naar artikel]
 39. Vanhengel hekelt "ongezonde" politiek van N-VA: "Wat is Antwerpen zonder Brussel? Niets" (17/06/2018 - VRT NWS)
  Een coalitie met N-VA in Brussel, dat ziet Brussels minister van Begroting Guy Vanhengel (Open VLD) niet zitten, "door de manier waarop die partij naar Brussel kijkt". Dat zegt hij in een interview met De Zondag. Volgens Vanhengel sluist de N-VA al het federale en Vlaamse geld naar Antwerpen, ten nadele van Brussel en andere steden.
  [naar artikel]
 40. Miljoen toeschouwers en zware verkeershinder verwacht in Brussel voor Tourstart (03/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  De doortocht van de Tour-karavaan in Brussel zal naar verwachting een miljoen toeschouwers op de been brengen. Vanaf donderdag, met de ploegenvoorstelling op de Grote Markt in Brussel, en tot en met zondag worden heel wat delen van de hoofdstad afgesloten en dus wordt er ook grote verkeershinder verwacht. Er wordt absoluut afgeraden om met de auto naar Brussel te komen.
  [naar artikel]
 41. Fietstocht van Antwerpen naar Brussel tegen luchtvervuiling (07/10/2018 - VRT NWS)
  Betere luchtkwaliteit en meer verkeersveiligheid, dat willen honderden fietsers die vandaag van Brussel naar Antwerpen rijden langs de A12. De tocht is een slotevenement na maandenlang protest aan ongeveer 130 scholen in Vlaanderen en Brussel. Voor meer verkeersveilige infrastructuur en vooral  gezondere lucht. 
  [naar artikel]
 42. Klimaatspijbelaars hervatten hun acties in Brussel, maar grootouders grijpen de macht (07/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Na een adempauze zijn de klimaatspijbelaars van Youth for Climate vrijdagmiddag opnieuw neergestreken in de straten van Brussel. Met een mars van Brussel-Centraal naar Brussel-Zuid vragen ze aandacht voor de problematische toestand van de oceanen door klimaatverandering. Maar na de expliciete veroordeling door minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) was het wel uitkijken naar het aantal jongeren. Het was dan ook opvallend dat de oudere betogers ditmaal talrijker leken.
  [naar artikel]
 43. Klimaatspijbelaars hervatten hun acties in Brussel, maar grootouders grijpen de macht (07/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  Na een adempauze zijn de klimaatspijbelaars van Youth for Climate vrijdagmiddag opnieuw neergestreken in de straten van Brussel. Met een mars van Brussel-Centraal naar Brussel-Zuid vragen ze aandacht voor de problematische toestand van de oceanen door klimaatverandering. Maar na de expliciete veroordeling door minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) was het wel uitkijken naar het aantal jongeren. Het was dan ook opvallend dat de oudere betogers ditmaal talrijker leken.
  [naar artikel]
 44. Tot 2 uur aanschuiven naar Brussel door ongeluk in Zellik (10/10/2016 - De Redactie)
  Door een ongeluk op de Grote Binnenring rond Brussel in Zellik verloopt de ochtendspits vanuit Gent naar Brussel erg moeizaam.
  [naar artikel]
 45. ING verhuist traders van Londen naar Brussel (31/01/2020 - De Tijd)
  13:45 Door de brexit moet de Nederlandse bank een aantal handelsfuncties naar het Europese vasteland halen. 45 mensen verhuizen van Londen naar Brussel.
  [naar artikel]
 46. Reizen we straks in 21 minuten van Brussel naar Amsterdam via een hyperloop? (11/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Reizen we straks in 21 minuten van Brussel naar Amsterdam via een hyperloop? Vlaams minister van Innovatie Hilde Crevits (CD&V) laat onderzoeken of een hyperloop haalbaar is in Vlaanderen. De theoretische reistijden: Antwerpen-Brussel in 6 minuten en Brussel-Amsterdam in 21 minuten. Hyperloop? Een hyperloop is een transportsysteem dat mensen en goederen door luchtdrukbuizen vervoert. In de buizen, bovengronds en ondergronds, worden capsules of ‘pods’ in een vacuüm en […] Lees dit artikel: Reizen we straks in 21 minuten van Brussel naar Amsterdam via een hyperloop?
  [naar artikel]
 47. Rock Werchter legt na elke festivaldag bus van Leuven naar Brussel in (20/06/2018 - VRT NWS)
  De organisatoren van Rock Werchter leggen dit jaar voor het eerst na afloop van elke festivaldag een shuttlebus in tussen Leuven en Brussel. De bus vertrekt om 2.30 uur op perron 2 van de bushalte voor het station van Leuven en stopt aan Brussel-Noord, Brussel-Centraal en Brussel-Zuid.
  [naar artikel]
 48. Vanhengel haalt uit naar ‘Antwerpse’ N-VA: ‘Wat is Antwerpen zonder Brussel?’ (17/06/2018 - De Standaard)
  Brussels minister van Begroting Guy Vanhengel (Open Vld) klaagt aan dat N-VA ‘al het Vlaamse en federale geld naar Antwerpen sluist’, ten nadele van Brussel en andere steden. ‘Wat is Antwerpen zonder Brussel? Niets’, zo stelt hij in een interview met De Zondag.
  [naar artikel]
 49. Vanhengel haalt uit naar ‘Antwerpse’ N-VA: ‘Wat is Antwerpen zonder Brussel?’ (17/06/2018 - De Standaard)
  Brussels minister van Begroting Guy Vanhengel (Open Vld) klaagt aan dat N-VA ‘al het Vlaamse en federale geld naar Antwerpen sluist’, ten nadele van Brussel en andere steden. ‘Wat is Antwerpen zonder Brussel? Niets’, zo stelt hij in een interview met De Zondag.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.