Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

01 December 2021
07:00 uur

Na de ramp op het Kanaal, waarbij 27 migranten verdronken, gaat het vooral over smokkelaars

De Morgen

25/11/2021 - 12:18

Frankrijk heeft donderdagochtend een vijfde mensensmokkelaar opgepakt na de ramp in het Kanaal woensdag. Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk ruzieën over de schuldvraag en beschuldigen elkaar ervan te weinig te doen tegen mensensmokkel. Mensenrechtenorganisaties zeggen echter dat de drama’s het gevolg zijn van het onmenselijke Europees asielbeleid.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Triest record: minstens 27 migranten verdronken in Kanaal voor kust van Calais (24/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Triest record: minstens 27 migranten verdronken in Kanaal voor kust van Calais Migranten wagen vrijwel dagelijks de gevaarlijke oversteek van Frankrijk naar het Verenigd Koninkrijk. Vandaag kapseisde een boot voor de kust van Calais en liep het helemaal fout. Vissers vonden de lichamen van verdronken migranten. De Franse politie spreekt van 27 slachtoffers, maar volgens de lokale pers zijn het er meer. De Franse regering betuigde via […] Lees dit artikel: Triest record: minstens 27 migranten verdronken in Kanaal voor kust van Calais
  [naar artikel]
 2. Dodelijkste ongeluk op Kanaal ooit, zeker 27 migranten verdronken (24/11/2021 - De Morgen)
  Zeker 27 mensen zijn om het leven gekomen, nadat een boot met migranten woensdag voor de kust van het Franse Calais is gekapseisd. Het is het dodelijkste ongeluk op het Kanaal in de geschiedenis, aldus de Franse kustwacht in Calais. De kans is groot dat nog meer lichamen van verdronken migranten geborgen worden, melden de Franse autoriteiten.
  [naar artikel]
 3. Minstens twintig migranten verdronken voor Djibouti nadat smokkelaars hen in zee gooien (04/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Minstens 20 migranten zijn woensdag omgekomen, nadat smokkelaars tientallen personen in de zee hadden gegooid tussen Djibouti en Jemen. Dat meldt de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) donderdag.
  [naar artikel]
 4. OVERZICHT - Wat weten we tot nu over het "dodelijkste incident op het Kanaal", waarbij zeker 27 migranten stierven? (25/11/2021 - VRT NWS)
  Een dag na "het dodelijkste incident op het Kanaal", waarbij al zeker 27 migranten om het leven kwamen, zindert de ramp nog na. Maar wat is er nu precies gebeurd? We zetten op een rijtje wat we tot nu toe al weten.
  [naar artikel]
 5. Dodelijkste ongeluk op Kanaal ooit, zeker 31 migranten verdronken (24/11/2021 - De Morgen)
  Zeker 31 mensen zijn om het leven gekomen, nadat een boot met migranten woensdag voor de kust van het Franse Calais is gekapseisd. Het is het dodelijkste ongeluk met migranten op het Kanaal in de geschiedenis, aldus de Franse kustwacht in Calais. De kans is bestaande dat nog meer lichamen van verdronken migranten geborgen worden, melden de Franse autoriteiten. Voorlopig zijn twee mensen levend uit het water gehaald.
  [naar artikel]
 6. Dodelijkste ongeluk op Kanaal ooit, zeker 31 migranten verdronken (24/11/2021 - De Morgen)
  Zeker 31 mensen zijn om het leven gekomen, nadat een boot met migranten woensdag voor de kust van het Franse Calais is gekapseisd. Het is het dodelijkste ongeluk met migranten op het Kanaal in de geschiedenis, aldus de Franse kustwacht in Calais. De kans is bestaande dat nog meer lichamen van verdronken migranten geborgen worden, melden de Franse autoriteiten. Voorlopig zijn twee mensen levend uit het water gehaald.
  [naar artikel]
 7. Dodelijkste ongeluk op Kanaal ooit, zeker 31 migranten verdronken (25/11/2021 - De Morgen)
  Zeker 27 mensen zijn om het leven gekomen, nadat een boot met migranten woensdag voor de kust van het Franse Calais is gekapseisd. Het is het dodelijkste ongeluk met migranten op het Kanaal in de geschiedenis, aldus de Franse kustwacht in Calais. De kans is bestaande dat nog meer lichamen van verdronken migranten geborgen worden, melden de Franse autoriteiten. Voorlopig zijn twee mensen levend uit het water gehaald.
  [naar artikel]
 8. Dodelijkste ongeluk op Kanaal ooit, zeker 31 migranten verdronken (24/11/2021 - De Morgen)
  Zeker 31 mensen zijn om het leven gekomen, nadat een boot met migranten woensdag voor de kust van het Franse Calais is gekapseisd. Het is het dodelijkste ongeluk op het Kanaal in de geschiedenis, aldus de Franse kustwacht in Calais. De kans is bestaande dat nog meer lichamen van verdronken migranten geborgen worden, melden de Franse autoriteiten. Voorlopig zijn twee mensen levend uit het water gehaald.
  [naar artikel]
 9. Meer dan 20 migranten die oversteek naar Engeland wilden maken, verdronken voor kust van Calais (24/11/2021 - VRT NWS)
  Meer dan 20 migranten zijn verdronken in het Kanaal, in de buurt van de Franse stad Calais. Ze wilden de overtocht naar Engeland maken, maar wellicht is hun boot gekapseisd. Het is het meest dodelijke incident op het Kanaal in 3 jaar.
  [naar artikel]
 10. Al vijf verdachten opgepakt na drama op Kanaal waarbij 27 migranten verdronken (25/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Frankrijk heeft een vijfde verdachte opgepakt in verband met het drama in het Kanaal waarbij woensdag zeker 27 mensen om het leven kwamen. De eerste vier verdachten werden woensdag al opgepakt op verdenking van mensensmokkel, moord en deelname aan georganiseerde misdaad. Voor zover bekend zijn twee mensen levend uit het water gehaald, zij verkeren in levensgevaar.
  [naar artikel]
 11. "100 keer gebeld. Maar geen antwoord": vier gezinsleden van Koerdische man vermist na drama Kanaal (29/11/2021 - VRT NWS)
  "Over vijf minuten vertrekken we, nu gaat iedereen aan boord van de boot". Het waren de laatste woorden die Rizgar Hussein zijn 22-jarige dochter Hadia aan de telefoon hoorde zeggen. Vijf dagen na het drama op het Kanaal, waarbij 27 migranten verdronken, heeft hij niets meer vernomen van Hadia en haar moeder, broer en zus.
  [naar artikel]
 12. Netwerk van mensensmokkelaars ontmanteld in het Kanaal (23/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Op het Kanaal, de zeestraat tussen het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, is een groep van vijftien smokkelaars uit verschillende landen opgepakt. Ze worden ervan verdacht honderden migranten naar Groot-Brittannië te hebben willen smokkelen, meldt persagentschap AFP op basis van politiebronnen.
  [naar artikel]
 13. Frankrijk voert reddingsoperatie uit voor migranten die Kanaal willen oversteken, minstens één dode (27/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse autoriteiten hebben vanochtend een reddingsoperatie uitgevoerd voor migranten die probeerden om met een bootje het Kanaal over te steken richting Groot-Brittannië. Er konden zeventien mensen gered worden, maar minstens één man is verdronken, zo meldt de prefectuur van het departement Nord.
  [naar artikel]
 14. Recordaantal migranten en vluchtelingen steekt Kanaal over naar Engeland (05/11/2021 - VRT NWS)
  Eergisteren staken op één dag tijd 853 migranten en vluchtelingen het Kanaal over naar Engeland. Dat is een nieuw dagrecord. Het vorige dagrecord dateert van augustus, toen werden 827 mensen onderschept. Dit jaar bereikten al ruim 21.000 migranten en vluchtelingen Engeland. Maar deze week alleen al verdronken ook minstens twee mensen.
  [naar artikel]
 15. Migranten steken via nieuwe route in bootjes het Kanaal over (16/08/2019 - De Morgen)
  Is er een nieuwe migrantenroute vanaf het Europese vasteland naar het Verenigd Koninkrijk? Een Iraanse vrouw wordt vermist en is hoogstwaarschijnlijk verdronken tijdens een poging op een kleine boot vanuit Frankrijk via die nieuwe alternatieve route het Kanaal over te steken. Dit jaar bereikten al 1.200 migranten via deze methode de Britse kust.
  [naar artikel]
 16. Smokkelaars verdienden 7 miljard dollar aan migranten (14/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In 2016 is de reis van minstens 2,5 miljoen migranten via smokkelaars verlopen. Die genereerden daarmee een inkomen van meer dan 7 miljard dollar,...
  [naar artikel]
 17. ITV: “Recordaantal migranten stak Kanaal over” (07/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Donderdag hebben in totaal 235 migranten met boten het Kanaal naar Groot-Brittannië overgestoken, zo heeft ITV News vrijdag bericht. Het gaat om...
  [naar artikel]
 18. EU zet vliegtuig in om migranten op te sporen op Het Kanaal (29/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: EU zet vliegtuig in om migranten op te sporen op Het Kanaal Frontex, het Europees agentschap dat de EU-buitengrens moet controleren, zal een vliegtuig inzetten om migranten op het Kanaal op te sporen. De nieuwe maatregel werd genomen nadat vorige week een opblaasboot met migranten zonk; 27 mensen lieten hierbij het leven. Het inleggen van het vliegtuig werd beslist op een spoedoverleg tussen de bevoegde binnenlandministers van […] Lees dit artikel: EU zet vliegtuig in om migranten op te sporen op Het Kanaal
  [naar artikel]
 19. Dodelijkste incident met migranten in het Kanaal tot nu toe: zeker 27 doden (24/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een ongekend drama met migranten in het Kanaal tussen Frankrijk en Groot-Brittannië: volgens de Franse politie zijn minstens 27 bootvluchtelingen om het leven gekomen nadat hun boot is gezonken. De autoriteiten spreken over het dodelijkste incident met migranten in het Kanaal tot nu toe.
  [naar artikel]
 20. Dodelijkste incident met migranten in het Kanaal tot nu toe: zeker 27 doden (24/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een ongekend drama met migranten in het Kanaal tussen Frankrijk en Groot-Brittannië: volgens de Franse politie zijn minstens 27 bootvluchtelingen om het leven gekomen nadat hun boot is gezonken. De autoriteiten spreken over het dodelijkste incident met migranten in het Kanaal tot nu toe.
  [naar artikel]
 21. De dodenzee slaat opnieuw toe: tientallen migranten en vluchtelingen vermist (10/01/2018 - VRT NWS)
  Voor de Libische kust zijn de voorbije dagen verschillende opblaasbootjes met migranten en vluchtelingen in de problemen gekomen. Bij de laatste ramp zijn mogelijk 100 mensen verdronken.   
  [naar artikel]
 22. Dodelijkste incident met migranten in het Kanaal tot nu toe: zeker 31 doden (24/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een ongekend drama met migranten in het Kanaal tussen Frankrijk en Groot-Brittannië: volgens de Franse politie zijn inmiddels minstens 31 bootvluchtelingen om het leven gekomen nadat hun boot is gezonken. De autoriteiten spreken over het dodelijkste incident met migranten in het Kanaal tot nu toe.
  [naar artikel]
 23. Opnieuw tientallen migranten verdronken op de Middellandse Zee (10/05/2019 - VRT NWS)
  Voor de kust van Tunesië zijn tientallen migranten en vluchtelingen verdronken. Ze zaten op een bootje dat uit Libië kwam en gekapseisd is. Er is sprake van 50 tot wel 70 mensen die verdronken zijn. Een vissersboot heeft 16 anderen gered. De schipbreuk is dit jaar een van de dodelijkste op de Middellandse Zee. 
  [naar artikel]
 24. Drie migranten vermist na poging om Kanaal over te steken (12/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Nog nooit op één dag hebben zoveel migranten illegaal de oversteek van het Kanaal gemaakt van Frankrijk naar Groot-Brittannië. Britse media berichtten vrijdag dat donderdag zo'n duizend mensen de overtocht maakten. Volgens de maritieme prefectuur van het Kanaal en de Noordzee raakten drie migranten die met kajaks het Kanaal over wouden steken vermist.
  [naar artikel]
 25. Vierentwintig migranten opgepakt tijdens oversteek Kanaal (10/11/2019 - Metro)
  Vierentwintig migranten die met een bootje probeerden om het Kanaal over te steken naar Groot-Brittannië zijn deze voormiddag onderschept. Dat meldt het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken. De grenspolitie nam de migranten, van wie de nationaliteit niet bekend is, mee naar Dover. Daar zal de immigratiedienst hen ondervragen. Sinds 2018 steken migranten regelmatig het Kanaal over, ondanks de gevaren. Het Kanaal is druk bevaren, er staat een sterke stroming en het water is er bijzonder koud. Vrijdag werden ook al twintig mannen opgepakt in twee bootjes. Bron: Belga   Het bericht Vierentwintig migranten opgepakt tijdens oversteek Kanaal verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. Meer dan twintig Afrikaanse migranten verdronken bij Tunesië (02/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zeker 23 migranten zijn verdronken bij een scheepswrak voor de kust van Tunesië toen ze probeerden de Middellandse Zee over te steken van Libië naar Italië. De Tunesische Rode Halve Maan meldde dat er ook zeventig migranten zijn gered.
  [naar artikel]
 27. Kustwacht haalt dertig migranten uit zee die Kanaal wilden oversteken (24/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In het Kanaal zijn vandaag dertig migranten, onder wie 7 minderjarigen, uit het water gehaald. Dat meldt de Franse prefectuur van het Kanaal en de...
  [naar artikel]
 28. 40-tal migranten verdronken na schipbreuk voor kust Mauritanië (06/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de kust van het West-Afrikaanse Mauritanië is een boot met een veertigtal migranten aan boord gezonken. Slechts één iemand overleefde de ramp,...
  [naar artikel]
 29. Verenigd Koninkrijk en Frankrijk voeren patrouilles op tegen migranten die Kanaal oversteken (31/12/2018 - Knack)
  De Britse en Franse minister van Binnenlandse Zaken hebben zondag afgesproken om de bilaterale samenwerking te versterken in de strijd tegen het fenomeen waarbij migranten steeds meer het Kanaal oversteken met kleine bootjes. Zo zal het aantal patrouilles worden opgevoerd.
  [naar artikel]
 30. Man verdronken in kanaal Brussel-Charleroi (23/07/2021 - Het Nieuwsblad)
  In Klabbeek (Clabecq) nabij Tubeke is donderdagavond een man verdronken in het kanaal Brussel-Charleroi. Dat meldt de hulpverleningszone van Waals Brabant.
  [naar artikel]
 31. Meer dan 400 migranten steken in één dag Kanaal over naar VK (03/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Minstens 409 migranten hebben woensdag in kleine bootjes het Kanaal overgestoken naar Groot-Brittannië. Volgens de statistieken van het Britse persbureau PA gaat het om het grootste aantal ooit op één dag. Het vorige dagrecord bedroeg 235.
  [naar artikel]
 32. Tiener verdronken in kanaal in Bois d'Haine (13/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een vijftienjarige jongen is dinsdagnamiddag verdronken in het kanaal in Bois d'Haine, in de provincie Henegouwen. Dat meldt het parket van...
  [naar artikel]
 33. Frankrijk redt 108 migranten op het Kanaal (12/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Op het Kanaal zijn gisteren 108 migranten gered die vanuit Frankrijk het Verenigd Koninkrijk probeerden te bereiken. De groep zat in vier verschillende bootjes, meldt de Franse maritieme prefectuur. Dit jaar hebben al meer dan 10.000 migranten de gevaarlijke illegale route over het Kanaal naar het Verenigd Koninkrijk ondernomen.
  [naar artikel]
 34. Meer dan 400 migranten steken Kanaal over op één dag (04/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Meer dan vierhonderd migranten hebben woensdag in bootjes het Kanaal tussen Frankrijk en Groot-Brittannië overgestoken. Een dagrecord. Bij de migranten die de gevaarlijke oversteek ondernamen, zaten ook jonge kinderen.
  [naar artikel]
 35. Tunesië bergt veertien migranten, tientallen bootvluchtelingen verdronken (07/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De kustwacht van Tunesië heeft de lichamen van veertien migranten geborgen die afgelopen donderdag verdronken toen hun boot vlak na vertrek uit...
  [naar artikel]
 36. Dodelijkste incident met migranten in het Kanaal tot nu toe: meer dan twintig doden (24/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een ongekend drama met migranten in het Kanaal tussen Frankrijk en Groot-Brittannië: volgens de Franse politie zijn meer dan twintig bootvluchtelingen om het leven gekomen nadat hun boot is gezonken. De autoriteiten spreken over het dodelijkste incident met migranten in het Kanaal tot nu toe.
  [naar artikel]
 37. Nieuw vluchtelingendrama voor kust Libië: zeker 90 mensen verdronken (02/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het migratie-agentschap van de Verenigde Naties vreest dat zeker 90 mensen zijn verdronken nadat een smokkelboot, die vooral Pakistaanse migranten...
  [naar artikel]
 38. Franse autoriteiten redden meer dan 100 migranten in het Kanaal (03/07/2021 - VRT NWS)
  De Franse autoriteiten hebben vrijdag 111 migranten gered die in gammele bootjes het Kanaal probeerden over te steken. Dat heeft de maritieme prefectuur bevoegd voor het Kanaal en de Noordzee meegedeeld.
  [naar artikel]
 39. Franse autoriteiten redden meer dan 100 migranten in het Kanaal (03/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse autoriteiten hebben vrijdag 111 migranten gered die in gammele bootjes het Kanaal probeerden over te steken. Dat heeft de maritieme prefectuur bevoegd voor het Kanaal en de Noordzee meegedeeld.
  [naar artikel]
 40. Ruim 200 migranten gered die Kanaal probeerden over te steken (10/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Maandag en dinsdag zijn meer dan 200 migranten gered die via het Kanaal het Verenigd Koninkrijk probeerden te bereiken met zelfgemaakte boten. Dat meldt de Franse maritieme prefectuur voor het Kanaal en de Noordzee in een persbericht.
  [naar artikel]
 41. Franse autoriteiten redden opnieuw veertigtal migranten uit Kanaal (03/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse autoriteiten hebben opnieuw 47 migranten gered uit het Kanaal. De migranten waagden de oversteek naar Groot-Brittannië in onveilige bootjes en raakten daarbij in moeilijkheden. Het is al de tweede keer deze week dat de Franse reddingsdiensten migranten te hulp moeten schieten. Ook gisteren moesten ze meerdere malen uitrukken om in totaal 111 migranten op één dag te redden.
  [naar artikel]
 42. Mogelijk kinderen overleden na kapseizen opblaasboot met migranten (27/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse autoriteiten hebben vanmorgen een reddingsoperatie uitgevoerd voor migranten die probeerden om met een bootje het Kanaal over te steken richting Groot-Brittannië. Er konden zeventien mensen gered worden, maar minstens één man is verdronken, zo meldt de prefectuur van het departement Nord. Mogelijk loopt het aantal doden nog verder op.
  [naar artikel]
 43. Franse autoriteiten redden 84 migranten in het Kanaal (10/04/2021 - VRT NWS)
  Verschillende Franse autoriteiten hebben in totaal 84 migranten gered die poogden het Kanaal over te steken. Ze waren verspreid over vier vaartuigen op weg naar Groot-Brittannië, zo meldt de maritieme prefectuur bevoegd voor het Kanaal en de Noordzee.
  [naar artikel]
 44. Tientallen migranten verdronken voor kust van Marokko (05/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Spaanse kustwacht vreest dat zo'n vijftig migranten zijn verdronken voor de Marokkaanse kust. Reddingsdiensten haalden drie "uitgeputte en
  [naar artikel]
 45. Zeker vijf migranten verdronken op weg naar Griekenland (30/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Zeker vijf migranten zijn in de Egeïsche Zee verdronken in een poging om van Turkije op een van de Griekse eilanden te geraken.
  [naar artikel]
 46. Frankrijk en VK breiden patrouilles uit tegen illegale immigratie via Kanaal (31/12/2018 - De Morgen)
  De Britse en Franse autoriteiten gaan vaker patrouilleren om het groeiende aantal migranten dat met bootjes het Kanaal naar Engeland oversteekt tegen te gaan. Op een strand in het zuiden van Engeland heeft de Britse overheid afgelopen weekend weer zes migranten aangetroffen die met een bootje het Kanaal waren overgestoken. Volgens Britse media gaat het om zes mannen uit Iran.
  [naar artikel]
 47. Politie plukt 44 migranten uit Kanaal (17/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Donderdagnacht en vrijdagmorgen zijn in totaal 44 migranten die trachtten het Kanaal richting Groot-Brittannië over te steken gered. Volgens de...
  [naar artikel]
 48. Politie redt 44 migranten bij oversteek Kanaal (17/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Donderdagnacht en vrijdagmorgen zijn in totaal 44 migranten, die trachtten het Kanaal richting Groot-Brittannië over te steken, gered. Volgens de...
  [naar artikel]
 49. Frankrijk investeert fors in materiaal tegen illegale migratie via Kanaal, netwerk mensensmokkelaars ontmanteld (23/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Frankrijk investeert fors in materiaal in de strijd tegen de illegale immigratie via het Kanaal, van het noorden van Frankrijk naar Groot-Brittannië. Nog op het Kanaal, de zeestraat tussen het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, is een groep van vijftien smokkelaars uit verschillende landen opgepakt. Ze worden ervan verdacht honderden migranten naar Groot-Brittannië te hebben willen smokkelen, meldt persagentschap AFP op basis van politiebronnen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.