Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

01 December 2021
07:34 uur

Assisenzaak Breese kindermoord in laatste fase: “Ze lag op bed en dacht: ‘Ik moet hem meenemen nu’”

Het Belang van Limburg

25/11/2021 - 12:19

Het assisenproces in Tongeren tegen Tamara Nuijts gaat donderdag zijn laatste fase in. Vandaag is het woord aan de advocaten en de openbare aanklager. “Wij zijn in stellige overtuiging dat zij toerekeningsvatbaar is en kunnen spreken van voorbedachtheid”, aldus Jos Lenaerts en Tiziana Marongiu namens de burgerlijke partijen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. INTERVIEW. Jan De Man pleit 100ste assisenzaak: “Als ik een cliënt geloof, is dat mooi meegenomen. Maar in se speelt het geen rol” (14/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Volgende week staat de Antwerpse strafpleiter Jan De Man (69) in Leuven “helikopterbruid” Kristel Appelt bij, in de “replay” van de assisenzaak over de moord op haar ex. Een eerste proces begin dit jaar werd stilgelegd, nadat de jury een persoonlijke nota van de voorzitster te zien kreeg. Voor De Man is dit zijn 100ste assisenzaak. “Na het pleidooi over de schuld stel ik cliënten altijd maar één vraag: ‘En wat vond je?’ Als ze dan zeggen: ‘Je hebt het weergegeven zoals ik het voel’, is dat het mooiste compliment dat ik kan krijgen.”
  [naar artikel]
 2. Breese kindermoord: “Ik wou niet dat Ryan in een wereld van verdriet en pijn achterbleef” (22/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Emotioneel zwaar geladen ging het er in het Tongerse assisenhof aan toe toen de speurders beeldfragmenten van het audiovisueel verhoor van Tamara Nuijts toonden. “Ik ben een egoïstisch monster”, bestempelde de Breese haarzelf nadat ze toegaf de zesjarige Ryan te hebben gewurgd.
  [naar artikel]
 3. Beelden van reconstructie kindermoord hakken erin: “Ik ben een egoïstisch monster” (23/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Alleen het snikken van beschuldigde Tamara Nuijts (38) doorbrak maandag de stilte in het Tongerse assisenhof toen de beelden van de reconstructie van de moord op Ryan getoond werden. “Ik ben juist een egoïstisch monster”, zei de Breese thuisverpleegster nadat ze haar zesjarig zoontje ‘gesmoord’ had.
  [naar artikel]
 4. Moeder van Tamara op assisenproces Breese kindermoord: “Ze was een oprecht lieve moeder” (22/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Over Tamara had haar moeder geen slecht woord over op het assisenproces in Tongeren. Haar schoonzoon en vader van Ryan lag iets minder goed bij haar in de markt. “Tamara was een oprecht lieve moeder. Ze was heel gehecht aan ‘de kleine’.”
  [naar artikel]
 5. Jambon pleit voor afschaffen “federale fase” van crisisbeheer om ‘Vlaams koers’ te varen, maar heeft de bevoegdheden niet (14/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  In een interview met Het Laatste Nieuws pleit Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) om de stekker uit de ‘federale fase’ van de coronacrisis te trekken. “Het crisismanagement moest nationaal getrokken worden, maar het risicobeheer en de relance moeten in onze handen terugkomen”, klinkt het. Probleem is echter: de Vlaamse overheid heeft geen bevoegdheden die dat mogelijk maken.
  [naar artikel]
 6. Ann Tuts overwoog even een ander beroep tijdens pandemie: “Ik zat best met een aantal issues” (07/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wat hebben ‘F.C. De Kampioenen’, ‘Onder Vuur’ en de musical ‘40-45’ met elkaar gemeen? Het antwoord: Ann Tuts. De 56-jarige West-Vlaamse actrice is opnieuw alomtegenwoordig. Al dacht ze tijdens de voorbije corona-periode wel na over een carrièreswitch. “Ik wilde iets helemaal anders gaan doen”, zegt ze. De actrice vertelt ook over haar andere toekomstplannen en het stuntwerk dat ze moest uitvoeren bij ‘F.C. De Kampioenen’. “Ze konden Herman nog net op tijd uit het water halen.”
  [naar artikel]
 7. De jeansbroekmoord in drie afleveringen: voor eerst kon ‘De rechtbank’ assisenzaak volgen (04/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  De makers van tv-programma De rechtbank tonen vandaag de eerste van drie afleveringen over een hoogst uitzonderlijke assisenzaak. Ze volgden vanop de eerste rij hoe Alinda Van der Cruysen (47) beschuldigd werd van een dubbele moord uit 1991. Assisenvoorzitter Peter Hartoch noemt het een “unieke kans” om te laten zien hoe nuttig assisenzaken vandaag nog steeds zijn. “Nergens wordt een onderzoek grondiger gevoerd.”
  [naar artikel]
 8. Lisa uit ‘Love Island’ haalt uit naar ‘Big Brother’-Nick na stukgelopen romance: “Ik was het beu een geheim te zijn” (18/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Nick Kraft, finalist in het meest recente ‘Big Brother’-seizoen, is in ongenade gevallen bij ‘Love Island’-deelneemster Lisa Moerman. Het Playboy-model dacht met Nick de ware gevonden te hebben, maar dat liep met een sisser af. “Ik heb er genoeg van”, klinkt het. Nick zelf is geschrokken van deze uithaal. “Het klopt dat we gedatet hebben, maar van verliefdheid was nooit sprake.”
  [naar artikel]
 9. RECENSIE. ‘La casa de papel’ seizoen 5 volume 1: “Van de Spaanse ‘Ocean’s Eleven’ naar een afgekalfde Amerikaanse schietshow” (04/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Schaakmat, klootzak”. Met die gevleugelde woorden ging het vierde seizoen van ‘La casa de papel’ er ruim een jaar geleden uit. Het Netflix-misdaaddrama, dat van een lokale Spaanse productie met matig succes uitgroeide tot een internationaal fenomeen met fans over heel de wereld, gaat met z’n vijfde seizoen z’n laatste hoofdstuk in. Of u deze bende gehuld in rode overalls een laatste saluut moet brengen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
  [naar artikel]
 10. De ‘perfecte’ relatie maakte Nele (35) kapot en haar gezin: “Dit voelt als de fase net vóór een gezinsdrama” (14/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  Nele (35) zat jarenlang vast in een relatie die haar stilletjes kapotmaakte. Op papier zag het er goed uit: getrouwd met haar jeugdlief, twee prachtige kinderen. “Ik zie ze doodgraag, maar eigenlijk was het niet slim om kinderen met hem te krijgen”, zegt ze. “Ik dacht dat het geweld zou stoppen door bij hem weg te gaan. Niet dus.”
  [naar artikel]
 11. De ‘perfecte’ relatie maakte Nele (35) en haar gezin kapot : “Dit voelt als de fase net vóór een gezinsdrama” (15/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Nele (35) zat jarenlang vast in een relatie die haar stilletjes kapotmaakte. Op papier zag het er goed uit: getrouwd met haar jeugdlief, twee prachtige kinderen. “Ik zie ze doodgraag, maar eigenlijk was het niet slim om kinderen met hem te krijgen”, zegt ze. “Ik dacht dat het geweld zou stoppen door bij hem weg te gaan. Niet dus.”
  [naar artikel]
 12. BV’s klappen uit de biecht bij Seksuolotte: “Mijn lief moet presteren, het liefst wil ik élke dag van kittekato doen” (20/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Lotte Vanwezemael (27), ook bekend als Seksuolotte, zorgt voor een extra zwoele zomer. Op MNM presenteert ze ‘Summer Love’ én er is ‘Lotte Gaat Diep’: in deze podcast voelt ze BV’s aan de tand over liefde, seks, relaties en vriendschap. Wij verzamelden de meest spraakmakende onthullingen van onder meer Miss België 2020 Celine Van Ouytsel (24), Jamie-Lee Six (23), Ian Thomas (24) en aftredend K3'tje Klaasje Meijer (26). “Nadat ik voor het eerst seks had, dacht ik ‘Is dit het nu?’.”
  [naar artikel]
 13. Jambon pleit voor afschaffen “federale fase”van crisisbeheer, maar wettelijk kan dat niet (14/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  In een interview met Het Laatste Nieuws pleit Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) om de stekker uit de ‘federale fase’ van de coronacrisis te trekken. “Het crisismanagement moest nationaal getrokken worden, maar het risicobeheer en de relance moeten in onze handen terugkomen”, klinkt het. Probleem is echter: de Vlaamse overheid heeft geen bevoegdheden die dat mogelijk maken.
  [naar artikel]
 14. Stand-upcomedian Jakob Perceval was drugsverslaafd: “Mijn ouders weenden van pure onmacht, omdat ze mij m’n leven zagen wegblowen” (22/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik maakte mezelf wijs: ‘Wiet, daar kan ik wel mee leven.’ Maar ik ben er door in de psychiatrie én in de gevangenis beland.” Met ‘Cannabismonoloog’ brengt Jakob Perceval (26) het verhaal van zijn verslaving. Bij het schrijven kreeg hij hulp van z’n vader, theatermaker Peter Perceval (55), ook al had die z’n zoon op het dieptepunt van z’n verslaving laten vallen. “Soms moet je durven zeggen: ‘Los zélf je problemen op.’”
  [naar artikel]
 15. Is beeldenstorm begonnen nu ‘wolkenman’ van Jan Fabre weg moet? “Alle begrip voor slachtoffers, maar dit is kúnst” (11/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  ‘De man die de wolken meet’, een van de bekendste beeldhouwwerken van Jan Fabre, is zijn plaats op het dak van de Singel kwijt. “Na de klachten over hem heeft dit geen plaats op een kunstschool”, klinkt het. Hoe zit het elders? Moet ook de beroemde schildpad in Nieuwpoort wijken, en is de koning van plan om het ‘keverplafond’ af te breken?
  [naar artikel]
 16. Hoe Philippe Gilbert in Parijs-Roubaix 2019 ‘het onrealiseerbare’ realiseerde: “Ik dacht ‘take this, ik héb hem’” (02/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Rugnummer 1. Het mooiste symbool voor zijn laatste klassieke ‘chef d’oeuvre’, twee jaar geleden. Philippe Gilbert (39) zal het zondag met gepaste trots dragen. Parijs-Roubaix? In geen honderd jaar zou hij dát winnen. Hij deed het toch. Een reconstructie.
  [naar artikel]
 17. Jurylid Davy over vliegende bompa’s in ‘Belgium’s Got Talent’: “Ik dacht dat het Nathalie Meskens en Jonas Van Geel waren” (16/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De vliegende bompa’s uit ‘Belgium’s Got Talent’ heten niet echt Jean-Pierre en Fons. Achter de maskers zitten acteurs Sid Van Oerle en Pieter Verelst. En dat had jurylid Davy Parmentier totaal niet zien aankomen. Hij vernam het nieuws samen met heel Vlaanderen: “Mijn allereerste idee was: dit zijn gewoon Nathalie Meskens en Jonas Van Geel, die ons proberen te pranken. Ik dacht dat een act was voor een nieuw comedyprogramma.”
  [naar artikel]
 18. Moeder van Davy Parmentier klapt uit de biecht: “Pas na drie jaar had ik verwerkt dat hij homo is” (25/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik dacht aan de kleinkinderen die ik nooit zou krijgen”, zegt Martine Dhaenen (61). Toen haar zoon Davy Parmentier (38) op z’n 18de vertelde dat hij op mannen valt, kwam dat hard binnen. Maar ze hoeft de hoop niet op te geven. “Mijn vriend en ik hebben een kinderwens, al is adoptie niet voor meteen”, zegt het ‘Belgium’s Got Talent’-jurylid in een uniek dubbelgesprek. Verder kijkt Parmentier ook terug op de kritiek die hij kreeg als presentator van ‘Wat Een Dag’ en vertelt hij over z’n bijzondere link met Ingeborg (54).
  [naar artikel]
 19. ‘Love Island’-deelneemster Lisa haalt uit naar ‘Big Brother’-finalist Nick, maar: “Van verliefdheid was nooit sprake” (18/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Nick Kraft, finalist in het meest recente ‘Big Brother’-seizoen, is in ongenade gevallen bij ‘Love Island’-deelneemster Lisa Moerman. Het Playboy-model dacht met Nick de ware gevonden te hebben, maar dat liep met een sisser af. “Ik heb er genoeg van”, klinkt het. Nick zelf is geschrokken van deze uithaal. “Het klopt dat we gedatet hebben, maar van verliefdheid was nooit sprake.”
  [naar artikel]
 20. Tim getuigt over de impact van ‘Temptation Island’: “Ik kreeg doodsbedreigingen” (04/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Temptation’-oudgediende Tim ‘Timtation’ Wauters en huidige deelneemster Shallie Abbiusi blikten in ‘De Cooke & Verhulst Show’ terug op hun deelname aan ‘de ultieme relatietest’. “Ik kreeg doodsbedreigingen”, aldus Tim.
  [naar artikel]
 21. ‘Familie’-acteur Jan Van den Bosch scheurt ligamenten: “Ik probeerde iemand anders te redden” (12/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Jan Van den Bosch (37), beter bekend als Zjef uit ‘Familie’, moet enkele weken op krukken lopen na een ongeval op een theaterpodium. “Gelukkig wordt dat op de set van ‘Familie’ creatief opgelost”, zegt hij.
  [naar artikel]
 22. Na de amoureuze uithaal van ‘Love Island’-deelneemster Lisa aan het adres van ‘Big Brother’-finalist Nick: “Van verliefdheid was nooit sprake” (18/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Nick Kraft, finalist in het meest recente ‘Big Brother’-seizoen, is in ongenade gevallen bij ‘Love Island’-deelneemster Lisa Moerman. Het Playboy-model dacht met Nick de ware gevonden te hebben, maar dat liep met een sisser af. “Ik heb er genoeg van”, klinkt het. Nick zelf is geschrokken van deze uithaal. “Het klopt dat we gedatet hebben, maar van verliefdheid was nooit sprake.”
  [naar artikel]
 23. Luk Alloo helpt chauffeur Patriek met gevaarlijke losse lading in ‘Alloo bij de Verkeerspolitie’: “Levensgevaarlijk” (28/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vanavond zetten de agenten in ‘Alloo bij de ‘Verkeerspolitie’ ondernemer Patriek aan de kant. In zijn aanhangwagen liggen zestig houten planken los op elkaar gestapeld. “Levensgevaarlijk!”, zegt agent Roderick. “Alles wat je mee hebt, moet vastliggen. Als je moet remmen, vliegt alles in het rond en kan je mensen verwonden.”
  [naar artikel]
 24. GEZIEN? ‘Voor altijd Kampioen!’: “Zoveelste krampachtige stuiptrekking om succesformule verder uit te melken” (23/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Onze tv-recensenten laten hun kritische blik vallen op elk nieuw programma. Meteen na uitzending lees je hier hun mening. Vandaag bekijkt Bram De Brabander ‘Voor altijd Kampioen!’ op Eén, een docureeks over het ontstaan van ‘F.C. De Kampioenen’. “Zelfs de acteurs leken te denken: ‘Moet dit echt?’”
  [naar artikel]
 25. Giani en Hanne als Duo Legato in ‘Belgium’s Got Talent’: “Er wordt vaak neerbuigend gedaan over ‘circusvolk’” (22/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Bart Peeters is fan van de ‘husky voice’ van Fransman Giani Giordano (24), Ruth Beeckmans stond versteld van de explosieve luchtacrobatie van Hanne Coeckelbergs (24). Samen ­bundelt dit koppel z’n krachten in ‘Belgium’s Got Talent’ als Duo Legato. “We leerden elkaar kennen in een Zwitsers circus”, klinkt het. “En ja, de vonk is meteen overgeslagen. We hebben daardoor wel een moeilijke keuze moeten maken.”
  [naar artikel]
 26. Lieven Van Gils wordt nu ook filmjournalist: “Als ik talkshows zie, denk ik vooral: ‘blij dat ik het niet meer hoef te doen’” (13/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik dacht dat ik het ging missen om op het scherm te komen, maar het enige dat ik mis is de ploeg waarmee ik het programma maakte.” Twee jaar geleden is het dat Lieven Van Gils zijn eigen talkshow presenteerde, maar van gemis is geen sprake. Kwamen immers in de plaats: rust, de beklijvende documentaire ‘Het Scheldepeloton’ én binnenkort een vaste rol als filmexpert in ‘Het Journaal’. Hij wordt daarmee de opvolger van Ward Verrijcken. “Voor ik op het aanbod inging, heb ik contact gehad met zijn familie en vrienden.”
  [naar artikel]
 27. Queen Elizabeth slaat ‘Oldie of the Year’-award af: “Je bent zo oud als je je voelt” (20/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De organisator van ‘The Oldie of the Year’-award dacht Queen Elizabeth met haar aanstaande platinajubileum als monarch te onderscheiden, maar de 95-jarige koningin heeft ‘beslist maar vriendelijk’ bedankt voor de eer. De reden? Ze denkt niet dat ze aan de criteria voldoet. “Je bent zo oud als je je voelt.”
  [naar artikel]
 28. Huisarts Sofie Lemmens uit ‘Is er een dokter in de zaal?’: “Als vrouw ’s nachts alleen op pad moeten vind ik onverantwoord” (27/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vrouwen zijn kwetsbaar. Zeker ’s nachts wanneer het donker is. Dat weet Sofie Lemmens uit ‘Is er een dokter in de zaal’ maar al te goed. Tijdens haar nachtelijke huisbezoeken bedenkt ze zich dikwijls dat niemand weet waar of bij wie ze is. Toch geniet ze sinds haar studententijd met volle teugen van het vallen van de avond. Tegenwoordig ploft ze het liefst samen met haar partner in de zetel. “Ik ken collega’s die ’s nachts hun man meenemen naar huisbezoeken.”
  [naar artikel]
 29. Marco Borsato openhartig in ‘Het Huis’ over burn-out en hoe hij de liefde van z’n ex-vrouw heroverde: “Ik schreef een lange brief aan Leontine waarin ik alle verantwoordelijkheid nam” (09/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Eén lange brief. Die zorgde er uiteindelijk voor dat Marco Borsato (54) de liefde van zijn vrouw Leontine (53) kon terugwinnen. De Nederlandse zanger gaat in ‘Het huis’ uitgebreid in op de hereniging met z’n vrouw, zijn knoert van een burn-out en de donkere gedachten die door zijn hoofd speelden in z’n annus horribilis. “‘Als ik hier niet meer uitkom, laat het dan maar’, dacht ik.”
  [naar artikel]
 30. Bompa’s in ‘Belgium’s got talent’ blijken acteurs uit ‘Thuis’ en ‘Familie’: “Zelfs bij VTM wisten ze van niets” (16/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Afgelopen vrijdag ook die vreemde bompa’s gezien in ‘Belgium’s got talent’? Hun komische act met rolstoelen, slijpschijven en boormachines viel zeker op. En geen kat die doorhad dat acteurs Sid Van Oerle (34) en Pieter Verelst (31) schuilgingen achter de maskers. “Dat soort humor, dat zie je niet vaak meer.”
  [naar artikel]
 31. Jacques Vermeire openhartig over de darmkanker die hem trof: “De mensen willen lachen, ik mág mij niet laten gaan” (30/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  “Toen ik naar het ziekenhuis vertrok, dacht ik: ‘Misschien is dit de laatste keer dat ik mijn huis zie.’” Midden in zijn comeback-tour ‘5 voor 12',...
  [naar artikel]
 32. Adil & Bilall stellen fictiereeks ‘Grond’ voor: “Ook mijn mama is binnen de drie dagen begraven in Marokko” (26/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  We krijgen hen nooit meer uit Hollywood, ‘onze’ Adil (33) & Bilall (35). Voor ‘Batgirl’, waaraan ze momenteel werken, moesten Eddie Murphy en ‘Beverly Hills Cop 4' ‘gewoon’ schuiven in de agenda. “We mogen in Glasgow werken, op anderhalf uur vliegen van onze familie. Da’s wel efkes chiller dan LA.” Bewijs dat ze de Vlaamse ‘Grond’ - hun nieuwe reeks die vanaf vandaag op Play4 loopt - niet vergeten zijn. “Maar nee gij, never!”
  [naar artikel]
 33. ‘The Best Of Axelle Red’: “Mijn emoties namen het over” (28/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  In ‘The Best Of’ op VTM toont Axelle Red (53) zich van een andere kant. “Ik kan er niet goed tegen als mensen wenen op tv”, zegt ze, “maar nu ben ik een van hen.”
  [naar artikel]
 34. De Belg in de ‘Stones-familie’: “Charlie wist beter dan ik waar je in Oostende de beste ‘tomate crevettes’ kon eten” (25/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Charlie was de droge pees in de Stones en zulke mensen worden heel oud. Dacht iedereen. Ook de andere bandleden. De Stones, dat is een broederschap, een familie. Nu zijn ze hun peetvader kwijt, de cement van de band is weg.” Daniel Gardin (70), voormalig concertorganisator en archivaris, is de enige Belg die zich met recht en reden tot de ‘inner circle’ van de grootste rockband ooit mag rekenen. “Charlie was de belichaming van minzaamheid. Altijd klaar voor een babbel, immer de gentleman met die typisch Britse humor. Hij wist beter dan ik in welk restaurant in Oostende je de beste ‘tomate crevettes’ kon eten.”
  [naar artikel]
 35. Vrienden, collega’s en ex schetsen hoe ‘übermacho’ Axel Daeseleire écht is: “Ik was alleszins niet de enige vrouw in zijn leven” (09/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Van motard Ben in ‘Flikken’ over Franky Leemans in ‘Team Spirit’ tot Jan Verplancke in ‘Matroesjka’s’. Axel Daeseleire (52) heeft de meest stoere rollen op z’n palmares staan. Maar in de herfst van z’n carrière weet hij vooral te charmeren door z’n gevoelige kant te tonen in ‘Axel Gaat Binnen’. “Axel mag z’n macho-imago graag cultiveren, maar in feite heeft hij een heel klein hartje”, klinkt het in zijn omgeving. “Maar het is wel meer dan eens gebeurd dat hij ons wakker hield met een polonaise met z’n gezelschap in de vroege uurtjes.”
  [naar artikel]
 36. Achter de schermen bij de herneming van de hitmusical ‘Mamma Mia!’: “Iedereen dacht dat die pauze twee of drie weken zou duren” (02/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Na een verplichte coronapauze van anderhalf jaar pikte de hitmusical ‘Mamma Mia!’ afgelopen weekend de draad weer op in de Antwerpse Stadsschouwburg. Als eerste groot zaalevenement. Dat gebeurde niet alleen tot grote opluchting van de cast. Ook het publiek bewees met een lange staande ovatie dat de knaldrang groot is. “Het doet zo’n deugd, dat we weer mogen.”
  [naar artikel]
 37. Elisabet uit ‘De Mol’ in de wolken met dochter Charlize: “Maar die naweeën zijn best pijnlijk” (27/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Elisabet Haesevoets (35), voormalig saboteur in ‘De Mol’, is vorige week bevallen van haar dochter Charlize. “Eindelijk is ons prinsesje er”, glundert Elisabet in een exclusief gesprek over de bevalling en de eerste dagen na de geboorte. Een vierde kindje ziet de dokter evenwel niet zitten: “Het moet combineerbaar blijven.”
  [naar artikel]
 38. ‘Mol’ Elisabet in de wolken met dochter Charlize: “Maar die naweeën zijn best pijnlijk” (27/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Elisabet Haesevoets (35), voormalig saboteur in ‘De Mol’, is vorige week bevallen van haar dochter Charlize. “Eindelijk is ons prinsesje er”, glundert Elisabet in een exclusief gesprek over de bevalling en de eerste dagen na de geboorte. Een vierde kindje ziet de dokter evenwel niet zitten: “Het moet combineerbaar blijven.”
  [naar artikel]
 39. Jonge vrouw verkracht tijdens feestje dat helemaal op veilig uitgaan gericht was: “Wat als we het toilet waar ze zat, niet opengebroken hadden?” (16/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een veilige plek om te feesten, een massa stickers met het opschrift ‘consent is sexy’, en speciaal ingezette ‘sfeerbeheerders’ die grensoverschrijdend gedrag meteen aanpakten. En toch zou een vrouw verkracht zijn tijdens het partyconcept ‘Manifold’ in café Noot Noot in Gent, waar iedereen onder de regenboog zich veilig moet voelen tijdens het dansen op drum&bass en techno. “Dat dit zelfs hier gebeurt, is onwaarschijnlijk”, klinkt het. “We hebben nog meer ‘omstandertraining’ nodig.”
  [naar artikel]
 40. Breese Lotte (11) doet mee aan Belgium’s Got Talent met basgitaaract (03/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  ‘Belgium‘s Got Talent’ is vanaf vrijdag weer te zien op VTM. Alle Limburgse hoop ligt vanavond in de handen van Lotte Claus (11) uit Bree. Ze wil de jury overtuigen met een basgitaaract. “Ik speel al vijf jaar basgitaar”, zegt ze.
  [naar artikel]
 41. Nadat ze Ryan wurgde, wou Tamara zelfmoord plegen: “Haar verwondingen waren niet levensbedreigend” (24/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Op de vierde dag van assisenproces van de Breese kindermoord komen de deskundigen aan bod. Wetsarts Joris Vranken schetste woensdag de verwondingen bij de gewurgde Ryan (6) en bij beschuldigde Tamara Nuijts die een zelfmoordpoging ondernam. “Haar verwondingen waren te oppervlakkig. Niet levensbedreigend.”
  [naar artikel]
 42. Metejoor staat meteen op één met zijn debuutplaat: “Mijn opa voorspelde: ‘Gij gaat het maken, Joris’” (07/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zijn grote doorbraak met ‘1 Op Een Miljoen’ werd overschaduwd door het plotse overlijden van zijn opa en tante. En bij de release van zijn debuutalbum ‘Metejoor’ lag hij in bed met corona. Maar sinds vrijdag is Metejoor (30) terug uit quarantaine. Met een plaat die op één staat, een glansrol in ‘Een echte job’ én volgende week staat hij drie keer in de Lotto Arena met ‘Vlaanderen Zingt Hazes’. “Anderhalf jaar geleden was het ‘Who the hell is Metejoor’?! Vandaag zit ik in een luxepositie”, glundert hij. In een uitgebreide babbel vertelt de zanger over de hoogtes en laagtes van de voorbije jaren: “Op het moment dat m’n opa stierf, moest ik optreden tijdens ‘The Voice’.”
  [naar artikel]
 43. Drie maanden na hun huwelijk laat James Cooke zijn Dorian achter voor ‘Over de oceaan’: “Ik laat eerst nog een testament opstellen” (17/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vanavond treedt Dorian Liveyns (28) aan in ‘De Slimste Mens’, wat voor stevige zenuwen zorgt bij echtgenoot James Cooke (37). “Ik had hem zelfs afgeraden om mee te doen”, klinkt het in dit zeldzame dubbelinterview. Ze praten in een openhartig gesprek over hun memorabele huwelijk, in de schaduw van je bekendere echtgenoot leven en James’ deelname aan ‘Over de Oceaan’ - waardoor Dorian hem 3 weken moet missen. “Ja, ik ben bang.”
  [naar artikel]
 44. Op stap met de ‘Polderblues’, het trainingsgroepje van Roubaix-runner up Vermeersch: “Soms is het vijf uur lang cafépraat op de fiets” (10/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Parijs-Roubaix-revelatie Florian Vermeersch (22) geniet meer bekijks de laatste week, ook als hij met de ‘Polderblues’ onderweg is. Zo heet zijn vaste trainingsgroep met onder meer Lotto Soudal-ploegmaat Brent Van Moer. Zondag rijdt Vermeersch met Parijs-Tours zijn laatste koers dit seizoen, we spraken eerst af met zijn fietsvriendenkliek: “We hadden snel door: ‘Florian is gene ‘normale’.”
  [naar artikel]
 45. Jan Jaap Van der Wal stopt als presentator van ‘De Ideale Wereld’: “Ik ben ‘uitgeleerd’” (15/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Jan Jaap van der Wal (42) stopt na vier seizoenen met ‘De Ideale Wereld’. Nog tot en met mei gaat de Nederlandse presentator door, maar wie nadien de fakkel overneemt is nog niet duidelijk. “Het heeft niets met moeheid te maken, maar ik ben ‘uitgeleerd’”, vertelt van der Wal. Televisie schrijft hij evenwel nog niet af. “Ik wil wel eens iets doen voor een groter publiek.”
  [naar artikel]
 46. Jo Vanbelle uit ‘De Rechtbank’ komt ‘schurken’ tegen van elk kaliber: “Niet iedereen die z’n factuur niet betaalt, is een arme sukkelaar” (31/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In ‘De Rechtbank’ op Play4 kan u er niet naast kijken hoe kordaat en direct vrederechter Jo Vanbelle (49) elke zaak aanpakt. Het moet vooruit gaan. En blijkbaar wordt dat in zijn rechtszaal in Elsene geapprecieerd: “Met nieuwjaar krijg ik al eens wenskaarten van mensen voor wie ik een verschil maakte in hun leven”, zegt Vanbelle.
  [naar artikel]
 47. ‘No Time To Die’-regisseur heeft kritiek op oudere Bondfilms: “James Bond was een verkrachter” (23/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Cary Joji Fukunaga (44), regisseur van de laatste nieuwe Bondfilm ‘No Time To Die’, keurt de handelingen van 007 in enkele vorige films niet goed. “Hij was eigenlijk een verkrachter”, meent de man.
  [naar artikel]
 48. “Ik voelde een felle pijnscheut, als een mes in mijn ribbenkast”: Dave Grohl deelt lief en leed in biografie ‘The Storyteller’ (13/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wie is Dave Grohl? Als je z'n nieuwe biografie ‘The Storyteller' moet geloven, is het antwoord veelzijdig. Muzikale veelvraat. Bezig baasje. Vriend van de sterren. Toegewijde vader. En vooral: “Voor altijd die gast uit Nirvana. En daar ben ik trots op." Van het overlijden van Kurt Cobain tot die keer dat hij dacht dat zijn laatste uur geslagen had: wij struinden door het leven van een van de grootste rocksterren du moment.
  [naar artikel]
 49. Bart (19) staakt audities ‘The Voice’ na deelname ‘K2 zoekt K3’: “Ik kan niet nog eens zo’n kritiek aan” (26/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Dat Bart Plysier uit Zedelgem er niet goed van was, van de uitspraken van Gordon na zijn prestatie in ‘K2 zoekt K3’ is een understatement. “Ik was in shock.” Ook al hadden de juryleden in de boxes wel op de knop gedrukt.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.