Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 November 2021
00:35 uur

Noord-Koreaan voor vuurpeloton wegens Squid Game

Het Laatste Nieuws

25/11/2021 - 12:26

Een Noord-Koreaanse jongeman is veroordeeld tot de doodstraf omdat hij een USB-stick met videobestanden van de Zuid-Koreaanse Netflix-serie ‘Squid Game’ het land heeft binnengesmokkeld. Het vonnis zal worden uitgevoerd door een vuurpeloton. Dat meldt ‘Radio Free Asia’.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Doodstraf voor Noord-Koreaan die USB-sticks met ‘Squid Game’ binnensmokkelde (25/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Doodstraf voor Noord-Koreaan die USB-sticks met ‘Squid Game’ binnensmokkelde Een Noord-Koreaanse man zal binnenkort geëxecuteerd worden omdat hij Squid Game het land had binnengesmokkeld. In Noord-Korea staan er zware straffen op het verspreiden en consumeren van Westerse content. Naast de man die de doodstraf krijgt, zijn ook zeven studenten gestraft omdat ze betrapt werden op het bekijken van de Netflixreeks. Radio Free Asia sprak […] Lees dit artikel: Doodstraf voor Noord-Koreaan die USB-sticks met ‘Squid Game’ binnensmokkelde
  [naar artikel]
 2. Noord-Koreanen riskeren doodstraf door ‘Squid Game’ te bekijken op binnengesmokkelde USB-sticks (24/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Noord-Koreanen riskeren doodstraf door ‘Squid Game’ te bekijken op binnengesmokkelde USB-sticks Squid Game is de populairste reeks op Netflix, maar niet overal ter wereld kan de populaire Zuid-Koreaanse reeks bekeken worden. In Noord-Korea is Netflix, net als alle andere buitenlandse media, verboden. Toch vinden de inwoners van het land manieren om de reeks te bekijken. Al kan dat drastische gevolgen hebben. Als je één van de […] Lees dit artikel: Noord-Koreanen riskeren doodstraf door ‘Squid Game’ te bekijken op binnengesmokkelde USB-sticks
  [naar artikel]
 3. ‘Squid Game’ heeft nu zijn eigen cryptomunt: stijging van 2.400% in 24 uur tijd (29/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De populaire Zuid-Koreaanse serie ‘Squid Game’ heeft nu ook een eigen cryptomunt, SQUID. De munt kan verhandeld worden, maar kan ook als toegangsticket dienen voor een duur online ‘Squid Game’ spel. In slechts 24 uur steeg SQUID met 2.400% in waarde en heeft het een totale beurswaarde van 150 miljoen euro.
  [naar artikel]
 4. Na de spelletjes in Squid Game: in welk kinderspel uit je jeugd ben jij onverslaanbaar? (06/10/2021 - De Morgen)
  de populaire Netflixserie ‘Squid Game’ rakelt bij heel wat kijkers weer herinneringen op naar vroeger. Welke spelletjes speelde u op de speelplaats en zouden zo in een Belgische Squid game kunnen? En wat waren de regels van die spelletjes ook alweer? Laat het ons hieronder weten.
  [naar artikel]
 5. Primeur: speel ‘Squid Game’-spelletjes op Markt in Maastricht (16/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Netflix-hitserie Squid Game maakt Maastricht onveilig zaterdag. De streamingdienst heeft op Facebook een oproep geplaatst om zaterdag naar de Markt in Maastricht te komen om daar een van de angstaanjagende spellen uit Squid Game te spelen.
  [naar artikel]
 6. Squid Game stuwt abonneecijfers Netflix (20/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Squid Game stuwt abonneecijfers Netflix Netflix heeft in het afgelopen kwartaal fors meer abonnees aangetrokken, dankzij het verrassend grote succes van Squid Game en The Witcher, maar handhaafde zijn verwachtingen voor het komende kwartaal. Dat bleek dinsdag nabeurs uit de kwartaalcijfers van de streamingreus. Netflix kreeg er 4,4 miljoen betalende abonnees bij, wat ruim boven de eigen voorspelling was, van […] Lees dit artikel: Squid Game stuwt abonneecijfers Netflix
  [naar artikel]
 7. ‘Squid Game’: zoveel kreeg de cast voor hun rol in de successerie van Netflix (24/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: ‘Squid Game’: zoveel kreeg de cast voor hun rol in de successerie van Netflix Squid Game is voor Netflix een ware goudmijn gebleken. De Zuid-Koreaanse reeks verbrak niet alleen kijkersrecord van de streamingdienst, ze zorgde ook veel heel wat nieuwe abonnees. Dat alles samen zorgt ervoor dat Netflix enorme wisten maakte aan Squid Game, maar hoe zit dat met de hoofdrolspelers? Netflix investeerde 21,4 miljoen dollar (zo’n 18,5 miljoen […] Lees dit artikel: ‘Squid Game’: zoveel kreeg de cast voor hun rol in de successerie van Netflix
  [naar artikel]
 8. ‘Squid Game’ in Maastricht: net als op Netflix, maar dan een stuk veiliger (16/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Netflix-hitserie Squid Game maakte Maastricht onveilig zaterdag. De streamingdienst heeft op Facebook een oproep geplaatst om zaterdag naar de Markt in Maastricht te komen om daar een van de angstaanjagende spellen uit Squid Game te spelen. Bekijk enkele van de vele beelden die de ronde doen op sociale media hierboven.
  [naar artikel]
 9. Zelf ‘Squid game’ spelen? Dat kan binnenkort in Hasselt: “Maar niemand hoeft te sterven” (23/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het succes van de Koreaanse Netflix-hit Squid game is ook de organisatie achter het Leuvense Escape House - dat verschillende escape rooms heeft - niet ontgaan. Zij organiseren op 27 november een speciaal Squid game-event. Honderd deelnemers nemen het tegen elkaar op in een reeks kinderspelletjes, de winnaar gaat met 1.000 euro naar huis.
  [naar artikel]
 10. Zelf ‘Squid game’ spelen? Dat kan binnenkort in Hasselt: “Maar niemand hoeft te sterven” (23/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het succes van de Koreaanse Netflix-hit Squid game is ook de organisatie achter het Leuvense Escape House - dat verschillende escape rooms heeft - niet ontgaan. Zij organiseren op 27 november een speciaal Squid game-event. Honderd deelnemers nemen het tegen elkaar op in een reeks kinderspelletjes, de winnaar gaat met 1.000 euro naar huis.
  [naar artikel]
 11. Verkoop witte slip-on Vans boomt met dank aan succes ‘Squid Game’ (10/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Verkoop witte slip-on Vans boomt met dank aan succes ‘Squid Game’ De hype rond Squid Game lijkt voorlopig nog niet te minderen. De Zuid-Koreaanse Netflix-reeks blijft razend populair en dat is op heel wat vlakken te melden. Zo blijkt ook de verkoop van de opvallende outfits uit de serie sinds de release van Squid Game enorm te boomen. Een nooit geziene stijging van de aandelenkoers van […] Lees dit artikel: Verkoop witte slip-on Vans boomt met dank aan succes ‘Squid Game’
  [naar artikel]
 12. Frauduleuze cryptomunt “Squid Game” ziet opnieuw monsterrally van meer dan 300 procent: wat is er aan de hand? (03/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Frauduleuze cryptomunt “Squid Game” ziet opnieuw monsterrally van meer dan 300 procent: wat is er aan de hand? Cryptomunt “Squid Game” begint weer hoger te koersen voor onbekende redenen. In de laatste 24 uur steeg de prijs van de frauduleuze strontmunt met meer dan 400 procent. Toch wel een vreemd gegeven op de cryptomarkt woensdag. Blijkbaar hebben niet alle cryptobeleggers door dat de munt “Squid Game”, met tikker SQUID, een enorme zwendel is. […] Lees dit artikel: Frauduleuze cryptomunt “Squid Game” ziet opnieuw monsterrally van meer dan 300 procent: wat is er aan de hand?
  [naar artikel]
 13. Na het daverende succes van ‘Squid Game’: zoveel verdienden de acteurs aan hun rol (25/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Zuid-Koreaanse serie ‘Squid Game’ blijkt een ware goudmijn te zijn voor Netflix. De serie verbrak niet alleen het kijkcijfersrecord van de streamingdienst, ze leverde ook heel wat nieuwe abonnees op. Netflix heeft dus enorme wisten gemaakt op ‘Squid Game’, maar hoeveel verdienden de hoofdrolspelers aan hun rol?
  [naar artikel]
 14. 'Squid Game'-manie stuwt aandelen Koreaanse tv-producenten (18/10/2021 - De Tijd)
  12:23 Na 'Squid Game' blijkt nu ook een andere Koreaanse serie, 'My name', een kijkcijferhit.
  [naar artikel]
 15. Crypto Squid Game: Binance jaagt op oplichters die verdwenen met meer dan 3 miljoen dollar in hun zakken (05/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Crypto Squid Game: Binance jaagt op oplichters die verdwenen met meer dan 3 miljoen dollar in hun zakken De opkomst van de cryptomunt Squid Game (SQUID) was net zo brutaal als zijn val. In slechts enkele dagen steeg de waarde van de munt zienderogen, voordat de mensen achter het project alles dumpten en miljoenen dollars stalen van duizenden mensen. Binance heeft nu de jacht op de fraudeurs geopend. Het krankzinnige verhaal rond de […] Lees dit artikel: Crypto Squid Game: Binance jaagt op oplichters die verdwenen met meer dan 3 miljoen dollar in hun zakken
  [naar artikel]
 16. ‘Squid Game’ is het goudhaantje van Netflix (21/10/2021 - De Morgen)
  De vertalingen van Squid Game mogen dan rammelen, voor de portemonnee van Netflix is het Zuid-Koreaanse programma uitstekend nieuws. De hitserie zorgt voor een pak extra inkomsten.
  [naar artikel]
 17. Reallife ‘Squid Game’-spel in Lier lokt heel diverse Netflixfans: “Het is zoals een dag op de jeugdbeweging” (20/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  “Zijt gij dood? Ik ook.” In stedelijke sporthal De Komeet in Lier leidde een reallife Squid Game-spel woensdag tot rare zombieconversaties. YouTuber Acacia Jr. (21) zocht 36 mensen voor een namiddagje Squid Game, maar kreeg uiteindelijk meer dan tweehonderd aanmeldingen. Ondanks de interventies van een beul met pijltjesgeweer was de sfeer heel luimig en respectvol.
  [naar artikel]
 18. Squid Game succesvolste serielancering ooit op Netflix (13/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De Koreaanse serie Squid Game heeft wereldwijd 111 miljoen abonnees bereikt en is daarmee volgens Netflix de show die het beste ooit scoorde in de eerste vier weken op het streamingplatform. Squid Game is ook de eerste Netflix-serie die meer dan 100 miljoen kijkers haalde in de eerste vier weken.
  [naar artikel]
 19. Netflix wil niet opdraaien voor extra dataverkeer door 'Squid Game' (25/10/2021 - De Tijd)
  12:37 De populaire serie 'Squid Game' leidt tot een sterk verhoogd internetverbruik in Zuid-Korea. Het land wil dat producent Netflix een deel van de kosten vergoedt, maar de streaminggigant weigert dat.
  [naar artikel]
 20. ‘Squid game’-fans massaal met elkaar op de vuist tijdens opening thema-restaurant (05/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Honderden fans van Squid game stonden zondag te wachten in Parijs op de opening van een pop-uprestaurant in thema van de Netflix-serie. Nadat sommigen daar al uren hadden staan wachten, brak er plots een massagevecht uit. De politie kwam ter plaatse om de rust terug te brengen, maar dat liep niet van een leien dakje. Squid game is momenteel een wereldwijde hit, maar werd ook al bekritiseerd om het vele en expliciete geweld.
  [naar artikel]
 21. Squid Game-event in Hasselt afgelast: “Jammer, alles stond al klaar” (25/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het populaire Squid Game-evenement dat dit weekend in Hasselt zou doorgaan, is geannuleerd. De organisator beslist op eigen initiatief om het spel uit te stellen door de stijgende coronacijfers.
  [naar artikel]
 22. 'Squid Game', de monsterhit die het grote gelijk van Netflix bewijst (11/10/2021 - De Tijd)
  18:36 Met de dystopische Koreaanse dramareeks ‘Squid Game’ heeft Netflix een wereldwijde monsterhit in handen. Die is het resultaat van een zorgvuldig uitgekiende internationale strategie.
  [naar artikel]
 23. Door de slordige ondertiteling mist u heel wat in ‘Squid Game’: een vertaler brengt u bij (20/10/2021 - De Morgen)
  De Zuid-Koreaanse serie Squid Game is een overdonderend internationaal succes. Daarmee begon ook het gemopper over de slechte vertaling. Welke essentiële nuances missen we? Een vertaler vlooit het voor ons uit.
  [naar artikel]
 24. Cryptomunt rond ‘Squid Game’ crasht na monsterstijging: wat is er aan de hand? (02/11/2021 - De Morgen)
  De cryptomunt die gelanceerd werd rond de populaire Zuid-Koreaanse Netflix-serie Squid Game daalde zondag al met 100 procent in waarde. Wat is er precies gebeurd?
  [naar artikel]
 25. Chinese streamingdienst beschuldigd van kopiëren van Netflix-hit ‘Squid Game’ (21/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Chinese streamingdienst Youku ligt onder vuur. Het promotiemateriaal, de titel en de inhoud van de nieuwe show ‘Squid’s Victory’ zouden namelijk iets te hard lijken op die van de Netflix-hit ‘Squid Game’.
  [naar artikel]
 26. Kleurrijk, gruwelijk en herkenbaar: het succes van de nieuwe hitreeks "Squid game" op Netflix verklaard (28/09/2021 - VRT NWS)
  Dé nieuwe hitserie van het moment op streamingdienst Netflix is een Zuid-Koreaanse griezelige thriller. "Squid game" vertelt het verhaal van een dodelijke en gruwelijke afvallingsrace. Een spel op leven en dood, dat zich afspeelt op een beklemmende en bijzonder trage manier. Desondanks gaan tieners en twintigers wereldwijd voor de bijl. Vanwaar dat succes? "Op het eerste gezicht lijkt dat niet zo, maar eigenlijk is "Squid game" heel herkenbaar."
  [naar artikel]
 27. Levensecht ‘Squid Game’-event komt op 27 november naar Hasselt: “Maar nee, niemand moet ervoor sterven” (23/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wie maar niet genoeg kan krijgen van de Koreaanse Netflixserie ‘Squid Game’, kan op 27 november afzakken naar de Limburgse hoofdstad Hasselt. Escape House organiseert daar een grootschalig ‘Squid Game’-event voor honderd deelnemers die het tegen elkaar opnemen in een reeks kinderspelletjes. Wie wint, gaat naar huis met 1.000 euro of een gelijkwaardige prijs.
  [naar artikel]
 28. Cryptomunt “Squid Game” blijkt megafraude: koers zakt van 2.800 naar 0,0008 dollar op 5 minuten tijd (01/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Cryptomunt “Squid Game” blijkt megafraude: koers zakt van 2.800 naar 0,0008 dollar op 5 minuten tijd Wat velen vreesden, bleek dan toch waar te zijn. Een gigantische portefeuille van cryptomunt “Squid Game” (SQUID) heeft zijn munten gedumpt. Door de historische “rug pull” zijn verschillende miljoenen dollars van cryptobeleggers in rook opgegaan. Het is een tragisch zicht. Op de tabellen van CoinMarketCap valt te lezen hoe de koers van de cryptomunt “Squid […] Lees dit artikel: Cryptomunt “Squid Game” blijkt megafraude: koers zakt van 2.800 naar 0,0008 dollar op 5 minuten tijd
  [naar artikel]
 29. Na het succes van ‘Squid Game’: hoe Korea het prinsdom van de popcultuur werd (11/10/2021 - De Morgen)
  Na streamingkanon BTS, Oscar-winnaar Parasite en tv-programma The Masked Singer was de honger niet gestild. Netflix-hype Squid Game is de zoveelste Koreaanse masterclass in het exporteren van popcultuur. Hoe is die K-cultuur zo invloedrijk kunnen worden?
  [naar artikel]
 30. Squid Game crypto gecrasht: na gigantische stijging met 100 procent in waarde gedaald (01/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De cryptomunt die gelanceerd werd rond de populaire Zuid-Koreaanse Netflix-serie ‘Squid Game’ is nu al met 100 procent in waarde gedaald.
  [naar artikel]
 31. ‘Squid game’ verovert Vlaamse speelplaatsen (14/10/2021 - De Standaard)
  Squid game, de razend populaire Koreaanse Netflix-serie, verovert Vlaamse speelplaatsen. Dat baart verschillende experts zorgen. In de reeks spelen de personages kinderspelletjes met dodelijke afloop.
  [naar artikel]
 32. OPROEP. Laat jij jouw kind kijken naar de extreem gewelddadige Netflixhit ‘Squid Game’? (07/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het geweld is extreem, het bloed spettert rijkelijk, maar alles wordt visueel verpakt in snoepkleuren. De onverwachte hit op Netflix Squid Game is blijkbaar ook populair bij kinderen die jonger zijn dan de adviesleeftijd van 16 jaar.
  [naar artikel]
 33. De slordige ondertiteling doet u heel wat nuances in ‘Squid Game’ missen: een vertaler brengt u bij (20/10/2021 - De Morgen)
  De Zuid-Koreaanse serie Squid Game is een overdonderend internationaal succes. Daarmee begon ook het gemopper over de slechte vertaling. Welke essentiële nuances missen we? Een vertaler vlooit het voor ons uit.
  [naar artikel]
 34. YouTuber zoekt deelnemers voor tweede real-life versie ‘Squid Game’: “We gaan deelnemers deze keer niet meer slaan” (14/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  YouTuber Acacia Jr. Mbenga (21), die vorige week deelnemers op de Meir in Antwerpen voorbijgangers uitdaagde om mee te doen aan een spelletje ‘ddakji’ uit de populaire Koreaanse Netflixreeks Squid Game, heeft vanuit Massenhoven een oproep gelanceerd voor een tweede real-life Squid Game. Hij zoekt 36 deelnemers die woensdag in een zaaltje ‘tot het einde’ willen meespelen. De hoofdprijs maakt Acacia Jr. op voorhand bekend.
  [naar artikel]
 35. Cryptomunt “Squid Game” ziet prijsstijging van 50.000 procent op week tijd, maar inleg is eigenlijk toegangsticket voor wreed spel (01/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Cryptomunt “Squid Game” ziet prijsstijging van 50.000 procent op week tijd, maar inleg is eigenlijk toegangsticket voor wreed spel De Zuid-Koreaanse Netflix-hit inspireerde de creatie van de kersverse cryptomunt SQUID, die op een week tijd een koersstijging van meer dan 50.000 procent zag. De “Squid Game”-munt verkopen, blijkt echter makkelijker gezegd dan gedaan. Een zoveelste strontmunt die mensen om de tuin leidt of de nieuwe mememunt die de cryptomarkt zal domineren? De meningen over […] Lees dit artikel: Cryptomunt “Squid Game” ziet prijsstijging van 50.000 procent op week tijd, maar inleg is eigenlijk toegangsticket voor wreed spel
  [naar artikel]
 36. Groene lichten, blauwe tranen: het andere, echte Squid Game (17/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Groene lichten, blauwe tranen: het andere, echte Squid Game De afgelopen vier maanden zijn bijna elke nacht tientallen, vaak honderden Chinese inktvisboten de zee opgegaan voor de kust van de Matsu-eilanden nabij de onzichtbare grens die bekend staat als de mediaanlijn, de onofficiële buffer tussen Taiwan en China. Ze hullen de eilanden in fluorescerend groen licht door de groene LED-lampjes die ze gebruiken om […] Lees dit artikel: Groene lichten, blauwe tranen: het andere, echte Squid Game
  [naar artikel]
 37. Netflix-hype ‘Squid Game’ is ondertussen al het zoveelste Koreaanse succes. Hoe kon dat gebeuren? (11/10/2021 - De Morgen)
  Na streamingkanon BTS, Oscar-winnaar Parasite en tv-programma The Masked Singer was de honger niet gestild. Netflix-hype Squid Game is de zoveelste Koreaanse masterclass in het exporteren van popcultuur. Hoe is die K-cultuur zo invloedrijk kunnen worden?
  [naar artikel]
 38. Bedenker van 'Squid Game': 'Tien jaar geleden leek de serie bizar, nu is het realistisch' (28/10/2021 - Knack)
  Het idee voor Squid Game had hij dertien jaar geleden al, maar toen wilde niemand zich eraan wagen. Bedenker Hwang Dong-hyuk vertelt over zijn inspiratiebronnen en wat hij met zijn verrassende successerie wilde vertellen.
  [naar artikel]
 39. ‘Squid Game' uitgekeken? Acht films en series om de leegte op te vullen (15/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Bang om in een zwart gat te vallen nu u Netflix-hype ‘Squid Game' heeft uitgekeken? Wij verzamelden voor u 8 films en series die de leegte misschien kunnen opvullen. Een verzameling van geschifte spelletjes, een strijd om te overleven en een blik op een bijzondere en grimmige toekomst.
  [naar artikel]
 40. Populaire geweldserie ‘Squid Game’ vindt via TikTok weg naar de speelplaats (09/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een Waalse school waarschuwde deze week dat kinderen op de speelplaats scènes naspelen van de gewelddadige Netflixserie ‘Squid Game’. En het is een geen alleenstaand geval, ook op Limburgse speelplaatsen is de serie alomtegenwoordig. Vooral door filmpjes op TikTok.
  [naar artikel]
 41. Waarom ‘Squid Game’ zo’n groot succes is op Netflix (29/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het lijkt erop dat ‘Squid Game’ de populairste serie tot nu toe wordt op Netflix. Dat maakte co-CEO Ted Sarandos bekend. De Koreaanse serie is al zeker de best bekeken niet-Engelstalige reeks tot nu toe, maar andere records zijn ook al in zicht.
  [naar artikel]
 42. Koreaanse werknemers komen verkleed als ‘Squid Game’-bewakers op straat om betere werkomstandigheden te eisen (21/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Koreaanse werknemers komen verkleed als ‘Squid Game’-bewakers op straat om betere werkomstandigheden te eisen Gisteren kwamen in Zuid-Korea meer dan een half miljoen werknemers op straat om betere werkomstandigheden te vragen. Ze deden dat in verschillende steden over het volledige land. Tijdens de betoging hadden velen zich verkleed als de werknemers uit Squid Game en ook dat had een reden. Op woensdag 20 oktober vond in Zuid-Korea een dag […] Lees dit artikel: Koreaanse werknemers komen verkleed als ‘Squid Game’-bewakers op straat om betere werkomstandigheden te eisen
  [naar artikel]
 43. ‘Squid game’ verovert onze speelplaatsen, maar wat als kinderen de gewelddadige spelletjes nabootsen? (14/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Squid game, de razend populaire Koreaanse Netflix-serie, verovert Vlaamse speelplaatsen. Dat baart verschillende experts zorgen. In de reeks spelen de personages kinderspelletjes met dodelijke afloop. “We moeten opletten dat de spelletjes op de speelplaats niet uit de hand lopen.”
  [naar artikel]
 44. Koekje van eigen deeg: zo maak je thuis de suikerkoekjes uit ‘Squid Game’ (06/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Squid Game’ al gezien? De Zuid-Koreaanse serie is goed op weg om de populairste reeks ooit te worden op Netflix. En de rage zet zich verder op sociale media. Op TikTok krijgt een specifiek suikerkoekje veel aandacht: gebruikers tonen massaal hoe ze de zoetigheid maken en vervolgens voorzichtig opeten.
  [naar artikel]
 45. Zeg niet ‘Hunger Games’ tegen ‘Squid Game’. Waarom kluistert deze Netflix-serie wereldwijd een massa kijkers aan het scherm? (03/10/2021 - De Morgen)
  Squid Game is goed op weg om de meest populaire Netflix-serie ooit te worden. Niet slecht voor een niet-Engelstalige productie. Maar wat maakt de reeks zo bingeable?
  [naar artikel]
 46. Tweede seizoen ‘Squid Game’ officieel bevestigd (09/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het is officieel: de immens populaire Zuid-Koreaanse serie ‘Squid Game’ krijgt een tweede seizoen. Regisseur Hwang Dong-hyuk bevestigde het nieuws in een interview met AP. “Het is wel nog te vroeg om te zeggen waarover de nieuwe reeks zal gaan.”
  [naar artikel]
 47. Netflix voert nieuwe telmethode voor kijkcijfers in na populariteit ‘Squid Game’ (20/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Netflix gaat een nieuwe methode hanteren om te meten hoe vaak een programma bekeken wordt, zo laat de streamingdienst weten in hun jaarlijks rapport. Het nieuws komt er na het succes van de Zuid-Koreaanse reeks ‘Squid Game’, die momenteel geregistreerd staat als de best bekeken Netflixreeks tot nu toe.
  [naar artikel]
 48. Real-life versie van ‘Squid Game’ in Abu Dhabi (13/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In het Korean Cultural Center in de Verenigde Arabische Emiraten werd dinsdag een real-life versie van de Koreaanse serie Squid Game gespeeld. De reeks, die draait rond dodelijke kinderspelletjes en al snel uitgroeide tot Netflix’ meest bekeken programma, werd voor het evenement in een nieuw kleedje gestoken.
  [naar artikel]
 49. Squid Game-event in Hasselt: “Winnaar vertrekt met 1.000 euro” (23/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Op 27 november vindt in Hasselt een eerste Squid Game-event plaats. Honderd deelnemers spelen kinderspelletjes tegen elkaar, eentje krijgt 1.000 euro of een gelijkwaardige prijs. “Het is zoals in de serie, maar zeker niet gevaarlijk”, zegt de organisatie.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.