Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

01 December 2021
08:23 uur

Gen Z en millennials eten steeds minder spruitjes: wordt ’s werelds meest gehate groente binnenkort uit de keuken verbannen?

Het Laatste Nieuws

25/11/2021 - 12:26

De meeste kinderen zijn niet bepaald dol op spruitjes vanwege hun uitgesproken, bittere smaak, die we, eenmaal volwassen, juist leren appreciëren. De groene koolsoort is immers vernoemd naar de hoofdstad van ons land. Toch lijkt het erop dat de nieuwe lading volwassenen en volwassenen in spe de groente liever links laat liggen. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Met deze simpele hack doe je zelfs het moeilijkste kind spruitjes eten (30/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Kinderen en spruitjes zullen nooit de beste vrienden zijn. Gelukkig is er een trucje om je kleintje toch van de gezonde groente te doen smullen:...
  [naar artikel]
 2. Met deze simpele hack doe je zelfs het moeilijkste kind spruitjes eten (30/11/2018 - De Morgen)
  Kinderen en spruitjes zullen nooit de beste vrienden zijn. Gelukkig is er een trucje om je kleintje toch van de gezonde groente te doen smullen: meng ze met aardappelen en roomkaas tot een zachte puree. Werkt áltijd! 
  [naar artikel]
 3. Belg is meest regelmatige groente- en fruiteter in Europa (14/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan acht op de tien Belgen eten elke dag minstens één portie fruit of groenten. Daarmee zijn we de meest regelmatige groente- en fruiteters
  [naar artikel]
 4. Daarom hebben millennials steeds minder vaak seks (07/05/2019 - Metro)
  Al een tijdje beweren wetenschappers dat millennials minder vaak seks hebben dan de vorige generaties. Nu blijkt uit data van General Society Society, geanalyseerd door de Washington Post, dat 2018 het meest seksloze jaar ooit was. Heel wat verschillende factoren liggen aan de basis van deze daling, zoals stress en een gebrek aan tijd en energie. Maar auteur en econome Allison Schrager heeft een andere theorie. Zij gelooft dat de seksuele gewoontes van jonge mensen verbonden kunnen worden aan het onderzoek naar het nemen van risico’s. Netflix Volgens Schrager nemen millennials steeds minder risico’s en blijven ze daardoor vaker binnen in huis. Doordat de jongeren niet meer vaak op avontuur gaan en door de toename van ‘home entertainment’, zoals streamingdiensten, maakt dat jongeren niet meer van bil gaan. Misschien wordt het toch eens hoog tijd om de laptop en tv af te sluiten en een stapje in de wereld te zetten… Lees ook : Samsung komt met verticale tv ‘voor millennials’ Het bericht Daarom hebben millennials steeds minder vaak seks verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 5. Met dank aan de energieprijzen: Saudi Aramco nek aan nek met Apple voor titel van ’s werelds meest waardevolle bedrijf (06/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Met dank aan de energieprijzen: Saudi Aramco nek aan nek met Apple voor titel van ’s werelds meest waardevolle bedrijf Het Saoedische staatsoliebedrijf Aramco is nu 2 biljoen (2.000 miljard) dollar waard, net iets minder dan Apple, ’s werelds meest waardevolle bedrijf. De oliegigant heeft aan kracht gewonnen dankzij de stijgende energieprijzen en aanbodtekort. Ondertussen staan de techaandelen onder druk door de stijgende inflatie. Nu de energieprijzen wereldwijd de pan uit rijzen, is Saudi Aramco […] Lees dit artikel: Met dank aan de energieprijzen: Saudi Aramco nek aan nek met Apple voor titel van ’s werelds meest waardevolle bedrijf
  [naar artikel]
 6. Deze Europeanen eten meeste fruit en groente (01/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Belgen houden van groente en fruit zo blijkt uit cijfers van het Europese statistiekbureau. 84% eet elke dag groente, 64% eet daarnaast ook nog een...
  [naar artikel]
 7. Eindelijk gepakt: de meest gehate man op het internet (13/04/2019 - De Morgen)
  Met illegale praktijken bouwde Hunter Moore een wraaksite waar mensen naaktfoto's van ex-lieven konden delen. Dat komt 'de meest gehate van het internet' nu duur te staan. Het FBI arresteerde Moore, die van vijftien wandaden beschuldigd wordt en 42 jaar cel riskeert.
  [naar artikel]
 8. Gezond eten doet u met uw ogen: een mooi slaatje doet ons dubbel zoveel groente eten (04/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  BRUSSEL Hoe kunnen we mensen gezonder en duurzamer laten eten? Simpel: door ze een mooi bord vol lekker uitziende groentjes voor te schotelen. Dan hebben de consumenten zelfs helemaal niet in de gaten dat die biefstuk kleiner is dan de vorige keer. Zo blijkt uit nieuw onderzoek. “Proefpersonen speelden onbewust 13 procent minder vlees én dubbel zoveel groente binnen als vroeger.”
  [naar artikel]
 9. Uit "Over eten": waarom we spruitjes kunnen leren eten en een microgolfoven (on)gezond is (31/05/2017 - De Redactie)
  Kunnen we spruitjes leren eten en is een microgolfoven gebruiken wel gezond? De antwoorden op al die vragen worden gegeven in "Over eten".
  [naar artikel]
 10. Scoren met spruitjes? Foodie Sonja Peeters gaat origineel aan de slag met de wintergroente (06/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Spruitjes zijn weer volop te verkrijgen. En da’s goed nieuws. Wist je dat je maar vier spruitjes hoeft te eten om aan je dagelijkse dosis vitamine C te komen? Hoewel niet iedereen fan is, kun je met een goede bereiding verrassend lekker uit de hoek komen! Foodstylist Sonja Peeters toont hoe. En wie weet ... kan je zelfs je kroost overtuigen.
  [naar artikel]
 11. Tussen een derde en de helft van ’s werelds boomsoorten wordt met uitsterven bedreigd (01/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Tussen een derde en de helft van ’s werelds boomsoorten wordt met uitsterven bedreigd Zeker een derde en misschien zelfs de helft van ’s werelds boomsoorten wordt nu al met uitsterven bedreigd. Dat blijkt uit de meest uitgebreide wereldwijde inventarisatie tot nu toe. Dat vormt een groot risico vormt voor een bredere ineenstorting van het ecosysteem. Het kappen van bossen voor de landbouw is verreweg de grootste oorzaak, volgens […] Lees dit artikel: Tussen een derde en de helft van ’s werelds boomsoorten wordt met uitsterven bedreigd
  [naar artikel]
 12. Millennials blijven steeds meer weg van supermarkten (19/09/2017 - Metro)
  Jongeren tussen de 25 en 35 jaar oud kopen steeds minder eten en gaan vaker uit eten. Al blijkt hun gedrag enkel een voorbode te zijn voor een gelijkaardige switch bij de oudere generaties. Misschien ligt het aan onze smartphoneverslaving of is het gewoon gemakzucht, maar een ding is zeker: je zal steeds minder millennials in supermarkten vinden. De jongvolwassenen kiezen steeds meer voor aan huis geleverde maaltijden of voor een bezoekje aan een restaurant. Uit gegevens die opgevraagd zijn door The Atlantic blijkt dat de Amerikaanse 25- tot 34-jarigen in 2014 gemiddeld 47% van hun voedselbudget uitgaven buiten de muren van een supermarkt. Zo’n 20 jaar geleden was dat bijna 10% minder. Andere generaties volgen Als de gegevens over meerdere jaren bekijkt, zie je dat het niet een plotse stijging is. De uitgaves aan restaurantbezoeken zijn de laatste twee decennia gestaag aan het toenemen. Enkel de financiële crisis zorgde voor een dipje, maar de toename nu groeit gewoon naar het niveau toe van voor 2005. De trend die de millennials volgen zal in de toekomst ook gevolgd worden door de oudere generaties. Nu al vertonen ze hetzelfde patroon. Bij de 35- tot 44-jarige zijn de uitgaves gestegen naar 44%, bij de senioren is het aandeel geklommen naar 39%. Lees ook : Hoe kies je de beste rij uit om aan te schuiven in de supermarkt?
  [naar artikel]
 13. Dit is de Mushroom Dome: ’s werelds meest geboekte Airbnb (23/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Dit is de Mushroom Dome: ’s werelds meest geboekte Airbnb De meest populaire Airbnb ter wereld ligt in het Californische kustplaatsje Aptos. Een klein gehucht in de buurt van de stad Santa Cruz. Hoewel er geen internetverbinding is (de eigenaar wil geen techies op bezoek) en je moet vertrouwen op papieren instructies die van tevoren zijn uitgeprint, heeft deze geodetische structuur al meer dan 5.800 Airbnb-gasten van over de […] Lees dit artikel: Dit is de Mushroom Dome: ’s werelds meest geboekte Airbnb
  [naar artikel]
 14. Nederlandse kok bedenkt koffie met groente- en fruitsmaak (12/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Nederlandse televisiekok Pierre Wind komt met iets bijzonder op de proppen, hij heeft namelijk koffie gecreëerd met groente- en fruitsmaak. Het gaat onder meer om bloemkoolkoffie, sinaasappel-gemberkoffie en koffie met spruitjes- of broccolismaak. Je kunt die zelf gaan proeven in zijn restaurant in Voorburg bij Den Haag.
  [naar artikel]
 15. Nederlandse kok bedenkt koffie met groente- en fruitsmaak (12/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse televisiekok Pierre Wind komt met iets bijzonder op de proppen, hij heeft namelijk koffie gemaakt met groente- en fruitsmaak. Het gaat onder meer om bloemkoolkoffie, sinaasappel-gemberkoffie en koffie met spruitjes- of broccolismaak. Je kunt die zelf gaan proeven in zijn restaurant in Voorburg bij Den Haag.
  [naar artikel]
 16. 'Over Eten': Kan je spruitjes leren eten en is een microgolfoven ongezond? (31/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In 'Over Eten' buigen Kobe Ilsen en Danira Boukhriss zich vanavond over de vraag of we dingen die we niet lusten toch kunnen leren eten.
  [naar artikel]
 17. Millennials kopen steeds jonger een eerste woning (23/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Huisje, tuintje, boompje’ passé? Niet volgens een onderzoek van vastgoedsite Immoweb. Daaruit blijkt dat ook millennials een baksteen in de maag...
  [naar artikel]
 18. Belg eet meest regelmatig groenten en fruit (14/10/2016 - De Standaard)
  Meer dan acht op de tien Belgen eten elke dag minstens één portie fruit of groenten. Daarmee zijn we de meest regelmatige groente- en fruiteters in de Europese Unie, meldt Europese statistiekbureau Eurostat. De Britten eten dan weer het meeste fruit en groenten.
  [naar artikel]
 19. Belg eet meest regelmatig groenten en fruit (14/10/2016 - Het Nieuwsblad)
  Meer dan acht op de tien Belgen eten elke dag minstens één portie fruit of groenten. Daarmee zijn we de meest regelmatige groente- en fruiteters in de Europese Unie, meldt Europese statistiekbureau Eurostat. De Britten eten dan weer het meeste fruit en groenten.
  [naar artikel]
 20. Belg eet meest regelmatig groenten en fruit (14/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Meer dan acht op de tien Belgen eten elke dag minstens één portie fruit of groenten. Daarmee zijn we de meest regelmatige groente- en fruiteters in de Europese Unie, meldt Europese statistiekbureau Eurostat. De Britten eten dan weer het meeste fruit en groenten.
  [naar artikel]
 21. Een hekel aan spruitjes? Er is een logische verklaring voor (07/06/2018 - Metro)
  Spruitjes staan niet in de lijst van de Belg zijn of haar favoriete groentes. Integendeel. Volgens experts ligt de onpopulariteit niet per se aan de smaak, wel aan de manier ze waarop ze worden klaargemaakt.  Spruiten zijn een geliefd onderwerp voor wetenschappers. Een groot deel van de bevolking heeft een hekel aan die bepaalde smaak en onderzoekers willen graag dat mysterie oplossen. Nu zou er een verklaring gevonden zijn. “Hoewel het een traditie is om spruitjes te koken, doen we dit beter niet. Ze worden hierdoor smaakloos. Het is beter om ze te stomen of frituren. Dan zijn ze ook krokanter”, aldus de voorzitter van de Brassica Growers Assiciation. Hip imago Toch is het niet allemaal slecht nieuws voor de spruit. De afgelopen tien jaar zijn mensen de groente gaan herontdekken en is er meer vraag naar. Ook sterrenzaken gebruiken meer en meer spruitjes. Het bericht Een hekel aan spruitjes? Er is een logische verklaring voor verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. “De grootste guilty pleasure ooit”: waarom Nickelback beschouwd wordt als de meest gehate band ter wereld (09/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wanneer een band een nieuwe plaat aankondigt, wordt dat nieuws doorgaans op luid gejuich onthaald. Maar in het geval van Nickelback vallen hen veeleer hoongelach en verzuchtingen ten deel. Mag eigenlijk niet verbazen, want de Canadese band staat al langer te boek als de meest gehate band ter wereld. Maar waarom?
  [naar artikel]
 23. Neymar Senior, de meest gehate voetbalvader (03/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  “100 % Jesus” staat er op de haarband van de familie Neymar. Maar vader Neymar senior wordt in het transferverhaal van zijn zoon naar PSG als 100% Judas bekeken. De meest gehate voetbalvader in Catalonië verdient al zijn hele leven geld aan de carrière van zijn zoon.
  [naar artikel]
 24. Meest gehate man in Londense City is een Belg (05/04/2019 - De Morgen)
  Philippe Lamberts is de meest gehate man in de City of London. Onder impuls van het groene Europarlementslid is de Europese Unie goed op weg om exuberante bonussen voor bankiers te verbieden. 'Dit is de grootste overwinning die we tot dusver hebben geboekt ten aanzien van de financiële sector.' Johan Corthouts
  [naar artikel]
 25. Dit zijn de meest gehate kledingstukken (01/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een te strak zwembroekje bij mannen is allesbehalve een lust voor het oog en ook lederen broeken en Crocs prijken op het lijstje met meest gehate kledingstukken. In Groot-Brittannië alvast. Daar peilde internationaal online marktonderzoekbedrijf YouGov naar welke kledingstukken mensen het liefst niet zien.
  [naar artikel]
 26. Eten voor minder dan 15 euro: Griekse keuken bij Varelli (14/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Foodie Luc Hoornaert gaat op zoek naar de lekkerste gerechten die je voor minder dan 15 euro kan eten in een Antwerps restaurant, soms als voorgerecht, soms als hoofdgerecht of maaltijd en af en toe als dessert. Deze week proefde hij van de Griekse keuken bij Varelli waar hij het gerecht ‘gitanes’ uitkoos, of grote witte bonen met groentesaus en feta (11,50 euro).
  [naar artikel]
 27. “De wreedste, meest duivelse moord ooit die Australië veranderde” (22/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vijf nobody’s, kleine criminelen uit de buitenwijken van Sydney waren ze. Tot ze op 2 februari 1986 de meest gehate mannen van heel Australië...
  [naar artikel]
 28. De man achter 's werelds meest waardevolle kijkbuis (23/07/2017 - De Tijd)
  01:07 Op amper tien jaar tijd bouwde Reed Hastings, een 56-jarige ex-wiskundeleerkracht, 's werelds meest waardevolle kijkbuis. Zijn motto: 'Meer kijken, minder slapen'.
  [naar artikel]
 29. Deze groenten en fruit moet je opeten (en niet weggooien) (03/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het pellen van een ui, het schillen van een watermeloen,...het zijn allemaal tijdrovende karweitjes in de keuken. Maar wat blijkt? Heel wat groente- en fruitafval kunnen we eigenlijk perfect vermijden...door het op te eten.
  [naar artikel]
 30. Kool, spruitjes en broccoli beschermen tegen kanker (17/08/2018 - Metro)
  Wetenschappers hebben er goede hoop in dat groenten zoals kool, spruitjes en broccoli kunnen helpen tegen darmkanker. Dat leiden ze af uit een veelbelovend onderzoek op muizen. Het eten van boerenkool, spruitjes en broccoli kan darmkanker bij muizen tegengaan. Dat blijkt uit een onderzoek van het Londense Francis Crick Institute. De groenten bevatten een stof die onstekingen aan de darmen kan tegengaan. Daardoor verlaagt de kans op darmkanker aanzienlijk. Vlees De onderzoekers gaven muizen een dieet op basis van I3C, een stof die onder meer in kool zit. Onder de knaagdieren zaten ook exemplaren die aanleg hadden om darmkanker te ontwikkelen. Toch werd geen van de dieren ziek. Bij enkele muizen die al kanker hadden, stopten de tumoren zelfs met groeien. Verdere studies moeten uitwijzen of de effecten op mensen even groot zijn. De wetenschappers raden iedereen aan om meer kool op het menu te zetten. Ook minder vlees eten is goed om de kans op darmkanker te verlagen. Lees ook : Asperges gevaarlijk voor borstkankerpatiënten Het bericht Kool, spruitjes en broccoli beschermen tegen kanker verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. ‘Nieuwe' precieze hoogte van Mount Everest wordt binnenkort onthuld (11/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Na zo’n tien jaar wachten is het binnenkort eindelijk zover: Nepal en China zullen de nieuwe officiële hoogte van de Mount Everest – ’s werelds...
  [naar artikel]
 32. Een van de vijf daders van “wreedste, meest duivelse moord ooit in Australië” overleden (22/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vijf nobody’s, kleine criminelen uit de buitenwijken van Sydney waren ze. Tot ze op 2 februari 1986 de meest gehate mannen van heel Australië...
  [naar artikel]
 33. ‘Meest gehate aandeel van Wall Street’ maakt gekke koerscapriolen (26/01/2021 - Express)
  GameStop, het aandeel dat het meest geshort wordt op Wall Street, steeg vrijdag 50 procent. Maandag maakte het een wilde rit, waarbij het tot 122 procent hoger ging, maar tussendoor ook in het rood belandde. Opmerkelijke taferelen op Wall Street net voor en na het weekend. GameStop, een verkoper van computergames die zweert bij fysieke […] The post ‘Meest gehate aandeel van Wall Street’ maakt gekke koerscapriolen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 34. Vader ‘martelt’ dochter 13 uur lang omdat ze geen spruitjes wil eten (18/06/2018 - Metro)
  Een man uit het Canadese Quebec is veroordeeld tot een werkstraf van vier maanden nadat hij zijn dochter onderworpen had aan marteling. Het meisje werd gedwongen haar bord met spruitjes op te eten. Ze weigerde en bleef zo 13 uur aan tafel zitten.  In de 13 uur dat de achtjarige dochter geen spruitjes wilde eten, mocht ze niet naar het toilet gaan. Toen ze in haar broek plaste mocht ze ook geen propere kleren aandoen. Toen ze uiteindelijk de spruitjes opat, begon ze onmiddellijk over te geven. Haar vader gaf na een volledige nacht zonder slaap uiteindelijk toestemming om een douche te nemen en naar bed te gaan. Sadistisch genoeg had hij één spruit opzij gehouden om deze als ontbijt voor te schotelen. Sms-berichten  Het wangedrag van de vader kwam aan het licht door sms-berichten aan zijn ex-vrouw. Deze stapte naar de rechter en die was niet mals voor de man. “Door een kind urenlang te verbieden naar de wc te gaan en slaap te ontnemen, schend je de waardigheid en integriteit van het kind”. Hij werd uiteindelijk veroordeeld tot een werkstraf van vier maanden. Het bericht Vader ‘martelt’ dochter 13 uur lang omdat ze geen spruitjes wil eten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 35. Dit merk werd verkozen tot ’s werelds meest waardevolle luxelabel (14/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Modehuis Louis Vuitton werd verkozen tot ’s werelds meest waardevolle luxemerk, en laat daarmee andere bekende namen als Chanel, Hermès en Gucci...
  [naar artikel]
 36. Zo leer je je kind spruitjes eten (28/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Hoe kan je je kinderen de zo gevreesde spruiten of witloof laten eten? Dat hebben Belgische wetenschappers 4 jaar lang onderzocht. Op dit moment
  [naar artikel]
 37. Millennials willen in alles de beste zijn (16/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Ah, de jeugd van tegenwoordig’, hoor je mensen wel eens zuchten. Er wordt vaak gezegd dat de huidige generatie, ook wel Generatie Y of Millennials...
  [naar artikel]
 38. Jury oordeelt over 'meest gehate man van Amerika' (31/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De omstreden Amerikaanse ondernemer Martin Shkreli kent binnenkort zijn toekomst: de cel in of gewoon arrogant doorgaan als eigentijdse Gordon
  [naar artikel]
 39. Gehate eigenaar van Hoffenheim plots een Duitse held: Hopp speelt rol in middel tegen Covid-19 en wimpelt Trump af (16/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Hij is een van de invloedrijkste ter wereld, met een geschat fortuin van 5,3 miljoen euro. Maar ook een van meest gehate in het Duitse voetbal,...
  [naar artikel]
 40. Wordt berucht internetfenomeen Acid binnenkort ‘De Slimste Mens’? “Pak minder dom dan hij overkomt” (15/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De meest beruchte YouTuber van Vlaanderen is hij al, maar kan hij binnenkort ook ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ worden? De 22-jarige Acid - het populaire alias van Nathan Vandergunst - is zonder twijfel één van de opvallendste kandidaten in het nieuwe seizoen, zo bleek gisteren ook in de ‘Cooke & Verhulst Show’. Het internetfenomeen heeft de voorbije jaren van choqueren z'n handelsmerk gemaakt, al is de Blankenbergenaar volgens z’n familie en omgeving veel meer dan de oproerzaaier waarvoor hij versleten wordt. “Wist u dat hij ontzettend goed kan schaken?”
  [naar artikel]
 41. ‘Meest gehate man van VS’ veroordeeld tot zeven jaar cel voor fraude (09/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  De omstreden zakenman Martin Shkreli is door een Amerikaanse rechter veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven jaar voor het oplichten van investeerders. Shkreli kreeg de bijnaam van ‘meest gehate man van de Verenigde Staten’, omdat hij onder meer een HIV-medicijn opkocht en het zo’n 5.000 procent duurder maakte.
  [naar artikel]
 42. ‘Meest gehate man van VS’ veroordeeld tot zeven jaar cel voor fraude (09/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De omstreden zakenman Martin Shkreli is door een Amerikaanse rechter veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven jaar voor het oplichten van investeerders. Shkreli kreeg de bijnaam van ‘meest gehate man van de Verenigde Staten’, omdat hij onder meer een HIV-medicijn opkocht en het zo’n 5.000 procent duurder maakte.
  [naar artikel]
 43. Weg met de voorraadkast: twee derde van al het eten dat we kopen overleeft de avond niet (07/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een winkelkar vol eten waar je een week of langer mee verder kan? Het wordt een zeldzaamheid. Uit onderzoek blijkt dat we twee derde van al ons eten kopen om onderweg al op te eten, of om het thuis op te warmen en dezelfde avond nog op te eten. “De supermarkt wordt een open keuken waar je een klaargemaakte maaltijd gaat halen.”
  [naar artikel]
 44. Weg met de voorraadkast: twee derde van al het eten dat we kopen overleeft de avond niet (07/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Een winkelkar vol eten waar je een week of langer mee verder kan? Het wordt een zeldzaamheid. Uit onderzoek blijkt dat we twee derde van al ons eten kopen om onderweg al op te eten, of om het thuis op te warmen en dezelfde avond nog op te eten. “De supermarkt wordt een open keuken waar je een klaargemaakte maaltijd gaat halen.”
  [naar artikel]
 45. Belg eet steeds minder fruit (02/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Ondanks alle goede raadgevingen eten we steeds minder fruit. Dat is deels te wijten aan de kostprijs: zo wordt fruit alsmaar duurder en kost het soms ook meer dan bijvoorbeeld koeken. Appels staan nog steeds bovenaan het lijstje van het favoriete fruit.
  [naar artikel]
 46. Belg eet steeds minder fruit (02/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Ondanks alle goede raadgevingen eten we steeds minder fruit. Dat is deels te wijten aan de kostprijs: zo wordt fruit alsmaar duurder en kost het soms ook meer dan bijvoorbeeld koeken. Appels staan nog steeds bovenaan het lijstje van het favoriete fruit.
  [naar artikel]
 47. Yanis Varoufakis: ‘Beseffen we wel dat we elke dag fundamentele mensenrechten schenden?’ (31/10/2021 - De Morgen)
  De Pandora Papers toonden andermaal aan dat ’s werelds machtigsten hun rijkdom verbergen in belastingparadijzen. En dat tegen de achtergrond van een pandemie waarin de rijken nog veel rijker werden en de armen armer – meer dan 40 procent van de Belgen kon vorig jaar geen cent sparen tijdens een doorsnee maand. Volgens Yanis Varoufakis (60), ’s werelds meest flamboyante econoom en gewezen Grieks minister van Financiën, zal de kloof blijven groeien. Maar de dwarsdenker heeft ideeën. ‘Het meest bevrijdende besef is dat alles anders kan.’
  [naar artikel]
 48. VLAM wil dat millennials meer groenten eten (15/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) lanceert een campagne om millennials (iemand van de generatie die geboren werd tussen ca....
  [naar artikel]
 49. Dit is nog steeds het populairste anticonceptiemiddel bij jonge vrouwen (22/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  De ‘pil’ is nog steeds de populairste anticonceptiemethode voor Belgische vrouwen in de twintig. Net als hun moeders, de ‘babyboomers’, geeft 74 procent van de millennials de voorkeur aan de pil, ondanks het uitgebreide gamma anticonceptiemethodes dat vandaag wordt aangeboden. Dat leert een internationale enquête “Vrouwen en anticonceptie: van babyboomers tot millennials - is er echt iets veranderd?” in opdracht van chemieconcern Bayer. De studie wordt gepubliceerd naar aanleiding van de wereldwijde dag van de anticonceptie op 26 september.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.