Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 November 2021
01:14 uur

Coronamaatregelen vergelijken met Holocaust? "Bijzonder misplaatst", volgens Joodse verenigingen en onderzoekers 

VRT NWS

25/11/2021 - 12:28

Op sociale media worden volop vergelijkingen getrokken tussen de corona-aanpak en de aanloop naar de Holocaust. Niet-gevaccineerden zouden worden behandeld zoals de Joden in aanloop van de Tweede Wereldoorlog, zo klinkt het bij enkele critici. Onder meer op betogingen in Nederland, maar ook afgelopen zondag in Brussel, zag je de kenmerkende gele davidster opduiken. "Wansmakelijk en totaal naast de kwestie", zeggen leden uit de Joodse gemeenschap en instellingen die het nazisme bestuderen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. "Misplaatst triomfalisme" en "te veel zelfbewieroking": oppositie scherp voor Septemberverklaring Bourgeois (24/09/2018 - VRT NWS)
  "Bourgeois kan de Vlamingen niet recht in de ogen kijken", "misplaatst triomfalisme" en "te veel zelfbewieroking". De oppositiepartijen zijn bijzonder hard voor de September­verklaring van Vlaams minister-president Geert Bourgeois. Want de modale Vlaming, die heeft het de afgelopen jaren gevoeld in zijn portefeuille, klinkt het. 
  [naar artikel]
 2. De gezichten van de Holocaust: "Ik werd vermoord in Auschwitz" (28/01/2017 - De Redactie)
  Twitteraars delen verhalen van de Holocaust om de slachtoffers een gezicht te geven, naar aanleiding van Holocaust Remembrance Day. Zo is er het tragische verhaal van het schip St. Louis, dat onderweg was naar de Verenigde Staten, maar moest terugkeren. Veel Joodse opvarenden overleefden de oorlog uiteindelijk niet.
  [naar artikel]
 3. Maud Vanhauwaert over relatie met joodse vrouw: "Haar ouders geloven niet dat ze gezond en gelukkig is" (14/06/2018 - De Morgen)
  Homoseksualiteit en religie: het blijft vaak een moeilijk huwelijk. In  De afspraak heeft Antwerps stadsdichter Maud Vanhauwaert (34) gisteravond haar verhaal gedaan. Ze is al tien jaar samen met een joodse vrouw: "Het is tijd dat geloofsleiders hun verantwoordelijkheid nemen."
  [naar artikel]
 4. Maud Vanhauwaert: "De ouders van mijn Joodse vriendin geloven niet dat ze gezond en gelukkig is" (13/06/2018 - VRT NWS)
  Rabbijnen en het Joodse onderwijs hebben een grote verantwoordelijkheid om homoseksualiteit in de Joodse gemeenschap bespreekbaar en aanvaardbaar te maken. Dat zegt Maud Vanhauwaert in "De afspraak" naar aanleiding van de nieuwe film "Disobedience" over de liefde tussen 2 Joodse vrouwen. Zelf is de auteur al 10 jaar met een Joodse vrouw samen.
  [naar artikel]
 5. Duitse minister boos na vergelijking coronabetogers met nazislachtoffers: "Niets verbindt deze protesten met verzetsstrijders. Niets!” (22/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas haalt hard uit naar sceptici van de coronamaatregelen die hun eigen situatie vergelijken met die van Anne Frank of Sophie Scholl, beiden slachtoffers van de nazi’s. Volgens Maas bagatelliseren de betogers de Holocaust.
  [naar artikel]
 6. Aalter geeft extra subsidies aan verenigingen die willen fuseren: "Dubbel zoveel als normaal"  (12/10/2021 - VRT NWS)
  Het gemeentebestuur van Aalter gaat de komende 3 jaar dubbele subsidies geven aan verenigingen die willen samensmelten. Dat is een win-winsituatie, zegt schepen Mathias Van de Walle (CD&V). "Ook voor ons als gemeente is dit interessant, want wij moeten zo minder investeren in infrastructuur."
  [naar artikel]
 7. "Men lacht niet met Holocaust": minister Somers vraagt aan burgemeester Aalst om carnavalisten te overtuigen (20/02/2020 - VRT NWS)
  Minister van Samenleven Bart Somers (Open VLD) vraagt aan de burgemeester van Aalst Christoph D'Haese (N-VA) om de carnavalisten te overtuigen "dat er dingen zijn waarmee men niet lacht". "Men lacht niet met slachtoffers van de Holocaust." Die oproep komt er nadat de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Katz had gevraagd om Aalst carnaval te verbieden, nadat er vorig jaar een praalwagen was met joodse karikaturen.
  [naar artikel]
 8. Kerry: "Opmerkingen Trump over moedige Merkel misplaatst" (16/01/2017 - De Redactie)
  De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry veroordeelt de uitspraken van de toekomstige president Donald Trump over de Europese Unie als "misplaatst". Kerry heeft ook lof voor "de moedige Duitse bondskanselier Angela Merkel". Ook de huidige VS-regering slaat dus terug naar de volgende.
  [naar artikel]
 9. Medeoprichter radicale klimaatbeweging Extinction Rebellion: "Holocaust was normale gebeurtenis" (21/11/2019 - VRT NWS)
  Roger Hallam, een van de oprichters van de radicale klimaatbeweging Extinction Rebellion, noemt de Holocaust: "juist wat dikke shit in de menselijke geschiedenis". In een interview met het Duitse weekblad Die Zeit relativeert hij de Holocaust op verschillende manieren.
  [naar artikel]
 10. "Alleen wanhopige mensen smijten zich in de vuurlinie": Israëlisch geweld verdeelt Belgische Joodse gemeenschap (15/05/2018 - De Morgen)
  De Joodse gemeenschap in België reageert verdeeld op het bloedbad aan de Gaza-grens. Iedereen betreurt de doden, maar terwijl sommige Joodse burgers bijzonder kritisch zijn voor de Israëlische machthebbers, leggen anderen de verantwoordelijkheid bij de Palestijnse Hamas-beweging.
  [naar artikel]
 11. Netanyahu en Erdogan verbaal in de clinch over controversiële Israëlische wet (24/07/2018 - De Morgen)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan en de Israëlische premier Benjamin Netanyahu zijn in een felle verbale ruzie verzeild geraakt als gevolg van de controversiële Israëlische wet over de "Joodse natiestaat". 
  [naar artikel]
 12. Marinower: "Nooit dergelijke antisemitische praat gehoord op een zender" (15/12/2017 - VRT NWS)
  Claude Marinower, Antwerps schepen en zelf van joodse afkomst, heeft in "De afspraak" fel gereageerd op de uitspraken uit het Canvasprogramma "Kinderen van de collaboratie". In de uitzending van gisteravond kwam de Holocaust aan bod. "Ik kan mij niet herinneren dat ik ooit dergelijke antisemitische praat op een zender heb gehoord", zei hij in "De afspraak" op Canvas. Hij benadrukt dat hij geen enkel probleem heeft met de reeks, maar vraagt wel begrip voor de trauma's van de joden. 
  [naar artikel]
 13. Joodse gemeenschap pikt vergelijking met islamschool door Demir niet: "Uitspraken zijn schandelijk" (20/09/2018 - De Morgen)
  De Joodse gemeenschap in ons land vindt het niet kunnen dat staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) een vergelijking heeft gemaakt tussen de geplande islamschool in Genk en de erkende Joods-orthodoxe scholen. Dat schrijft Joods Actueel. Partijgenoot en burgemeester Bart De Wever nuanceert de boodschap van Demir.
  [naar artikel]
 14. Israëlische parlement stemt in met omstreden wet die Israël omschrijft als "natiestaat van het Joodse volk" (19/07/2018 - VRT NWS)
  In Israël is een wet goedgekeurd die het Joodse karakter van de staat onderstreept en de vorming van Joodse gemeenschappen stimuleert. De Arabische minderheid voelt zich geviseerd, maar ook Joodse Israëli's hebben kritiek.
  [naar artikel]
 15. Evenementensector "gemuilkorfd met mondmasker", zorgsector vindt strengere coronamaatregelen "onvoldoende"  (17/11/2021 - VRT NWS)
  Vanaf zaterdag gelden er strengere coronamaatregelen, is beslist op het Overlegcomité. Maar de zorgsector vreest dat die maatregelen onvoldoende zullen zijn om een kentering te brengen. Voor uitbaters van nachtclubs en organisatoren van evenementen komen de strengere maatregelen dan weer hard aan. Zij spreken van een "zwarte woensdag".
  [naar artikel]
 16. Onderzoekers vergelijken 14 jaar lang 12 atoomklokken en bevestigen Einsteins "liftexperiment" (10/06/2018 - VRT NWS)
  Door het "tikken" van verschillende types van atoomklokken op verschillende plaatsen bijna 15 jaar lang te vergelijken, hebben natuurkundigen van het National Institute of Standards and Technology (NIST) de meest preciese test ooit uitgevoerd van een sleutelprincipe van Albert Einsteins algemene relativiteitstheorie. Dat principe, local position invariance (LPI) zegt dat natuurwetten onafhankelijk zijn van plaats en tijd, en het heeft de test met glans doorstaan.  
  [naar artikel]
 17. Palestijns president Abbas verontschuldigt zich voor Holocaust-uitspraken (04/05/2018 - De Morgen)
  De Palestijnse president Mahmoud Abbas heeft zich verontschuldigd voor zijn opmerkingen over de Holocaust eerder deze week. "Als mensen door mijn uitspraken beledigd werden, zeker joden, excuseer ik me bij hen", verklaart Abbas.
  [naar artikel]
 18. "Hitler was zo slecht nog niet" (volgens Google) - Dirk Barrez (22/12/2016 - De Redactie)
  "De holocaust is niet echt gebeurd". Joden zijn "slecht". "Vrouwen" en "moslims" ook. Maar "Hitler was zo slecht nog niet." We zouden het niet durven schrijven. Maar doen het toch, want Google geeft deze antwoorden als eerste bij zoekopdrachten.
  [naar artikel]
 19. Netanyahu boos op Polen wegens uitspraak over "Joodse medeplichtigen bij Holocaust" (18/02/2018 - VRT NWS)
  Op de veiligheidsconferentie in München is het tot een woordenstrijd gekomen tussen de premiers van Israël en Polen. Inzet van dat alles is een Poolse wet die het strafbaar maakt om de natie te beschuldigen van medeplichtigheid bij nazi-oorlogsmisdaden.
  [naar artikel]
 20. Sirenes en "mars van de levenden" in teken van Israëlische herdenkingsdag Holocaust (12/04/2018 - VRT NWS)
  Israël werd deze morgen om 10 uur plaatselijke tijd gewekt door het geluid van sirenes. Deze luidden het begin in van Jom Hasjoa, de nationale herdenkingsdag van de Holocaust in Israël. Het hele land viel even stil, ter nagedachtenis van de ruim zes miljoen slachtoffers van de Holocaust. Ook Polen werkt mee aan Jom Hasjoa. Daar vindt vandaag de "mars van de levenden" plaats.
  [naar artikel]
 21. Politicus die Holocaust "een hoop internationale uitroeiingsflauwekul" noemt is enige Republikeinse kandidaat voor parlementszetel (05/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Art Jones, een Republikein die vindt dat de Holocaust "de grootste leugen uit de geschiedenis" is, is de enige kandidaat voor zijn partij voor de...
  [naar artikel]
 22. Versoepeling coronamaatregelen is kantelpunt volgens gedragsexperts: "Het wordt moeilijker om vol te houden" (03/05/2020 - VRT NWS)
  Staan we op een kantelpunt nu vanaf morgen de coronamaatregelen worden versoepeld? "Het wordt moeilijker om het vol te houden en niet te hervallen in de gewoonten van voor de coronacrisis", zegt emeritus professor gezondheidspsychologie Omer Van den Bergh (KUL) in "De zevende dag". "Het is zoals je adem inhouden. Je kunt dat een tijdje volhouden, maar daarna moet je toch ademen."
  [naar artikel]
 23. "Een op de twintig Britten ontkent de holocaust" en nog meer vinden die "overdreven" (27/01/2019 - VRT NWS)
  De herinnering aan de massamoorden tijdens de Tweede Wereldoorlog vervaagt steeds meer. Dat blijkt uit een zeer kleine enquete die in het Verenigd Koninkrijk is uitgevoerd. Steeds meer mensen lijken ook geen geloof meer te hechten aan het drama van de holocaust.
  [naar artikel]
 24. "Kwakkel dat De Wever is tussen­gekomen om lingeriereclame in joodse wijk te weren" (22/04/2018 - VRT NWS)
  Dat Antwerps burgemeester Bart De Wever zou tussengekomen zijn om lingeriereclame in de joodse wijk te weren, is "een kwakkel". "Ik kan dat formeel ontkennen. Dat klopt niet", zo zei Vlaams Parlementslid Annick De Ridder (N-VA) "De zevende dag".
  [naar artikel]
 25. Oorlogspaus Pius XII was bijzonder goed op de hoogte van de Holocaust: ‘Hij pleegde schuldig verzuim’ (24/06/2020 - De Morgen)
  Pius XII was bijzonder goed op de hoogte van de Holocaust: de paus wist dat de Joden massaal vervolgd en vernietigd werden door de nazi’s. Door zich nooit krachtig uit te spreken tegen de gruwel, pleegde Pius XII schuldig verzuim. Dat is het voorlopige besluit van Dirk Verhofstadt, die als een van de eerste onderzoekers toegang kreeg tot de Vaticaan-archieven.
  [naar artikel]
 26. 'Mystery calls vergelijken met "holocaustpraktijken"? Met sensibilisering alleen zullen we het niet redden' (22/07/2016 - Knack)
  Wouter Van Bellingen vindt de vergelijking door eigenaarsverenigingen van mystery calls met de Holocaust een schandalige uitspraak. 'Discriminatie op de woningmarkt blijft welig tieren en wordt quasi ongemoeid gelaten.'
  [naar artikel]
 27. Haatberichten voor besmette chiromeisjes Kapelle-op-den-Bos. "Dit is totaal misplaatst" (12/10/2020 - VRT NWS)
  Enkele chiromeisjes uit Kapelle-op-den-Bos worden hard aangepakt op sociale media. Negen meisjes raakten besmet met corona tijdens een leefweek van de jeugdbeweging. Zeven van hen zitten op school in het Sint-Theresiacollege in Kapelle-op-den-Bos waardoor de hele derde graad in quarantaine moet. En dat is de schuld van de chiromeisjes, vinden sommigen. "Met de vinger wijzen, is totaal misplaatst", reageert burgemeester Renaat Huysmans (N-VA).
  [naar artikel]
 28. Nieuwjaarsreceptie brouwerijmuseum (13/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  "Onze verenigingen maken van Bocholt een hartelijke gemeente". Met deze uitspraak bedankte burgemeester Stijn Van Baelen alle Bocholtse verenigingen voor hun gedreven inzet: "Gezellig, goed en zorgzaam samenleven, het kan enkel maar met mensen die het hart op de juiste plaats hebben."
  [naar artikel]
 29. "Fabre ging voor mij al in 1987 over de schreef" (17/09/2018 - De Morgen)
  De Stoel van Stanislavski is 31 jaar oud, maar lijkt vandaag bijzonder actueel. Het theaterstuk van Guido Van Meir was bedoeld als aanklacht tegen de werkwijze van Jan Fabre en het theater waarvoor hij stond. 'Kritiek op hem was toen not done.'
  [naar artikel]
 30. Michael Freilich (N-VA) over Joodse praalwagen op Aalst Carnaval: "Kwetsen mag. De vraag is: moet het ook?" (06/03/2019 - De Morgen)
  Michael Freilich, de Joodse N-VA-kandidaat voor de Kamer in Antwerpen, vraagt de burgemeester van Aalst om begrip voor de gevoeligheden binnen de Joodse gemeenschap. Hij sprak zijn partijgenoot, burgemeester Christoph D'Haese (N-VA), aan na de heisa over een praalwagen met Joodse karikaturen op Aalst Carnaval. "Spotten, beledigen en kwetsen mag",vindt Freilich. "Maar de vraag is: moet het ook?"
  [naar artikel]
 31. Rel in Duitsland! Prestigieuze muziekprijs afgeschaft na anti-joodse teksten van rappers: "Doe maar weer een Holocaust" (25/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De prestigieuze Duitse muziekprijs Echo - hun versie van de Mia’s - zal voortaan niet meer worden uitgereikt. De Duitse muziekindustrie heeft...
  [naar artikel]
 32. Regering wil patrouilles militairen stopzetten, Joodse gemeenschap maakt zich zorgen (19/05/2020 - VRT NWS)
  De federale regering wil vanaf september geen militairen meer inzetten in de Joodse wijk in Antwerpen. De Joodse gemeenschap is het daar echter niet mee eens. "Wij worden aan ons lot overgelaten", klinkt het bij het Forum van Joodse Organisaties.
  [naar artikel]
 33. Beerschot Wilrijk over anti-joodse gezangen: "Niets met racisme te maken" (04/05/2018 - Sporza)
  Beerschot Wilrijk heeft gereageerd op de heisa rond de anti-joodse gezangen die te horen waren tijdens de Antwerpse derby. ""Joden" is een geuzennaam voor Antwerp-supporters."
  [naar artikel]
 34. Google herbekijkt zoekfunctie na Holocaust-rel (21/12/2016 - De Redactie)
  Engelstalige gebruikers die zochten op "Is de Holocaust echt gebeurd?" kregen als eerste zoekresultaat een website die het tegendeel beweert. De internetreus kreeg als gevolg daarvan bakken kritiek over zich heen.
  [naar artikel]
 35. Bart De Wever (N-VA) had op "oorlogskabinet" gehoopt: "De 'joepiejeesfeer' die nu heerst is misplaatst" (16/03/2020 - VRT NWS)
  "Much ado about very little", zo noemt N-VA-voorzitter Bart De Wever het akkoord over de tijdelijke regering-Wilmès. Hij had liever een volwaardige noodregering gezien. Dat de PS daarover plots terugkrabbelde, ligt hem zwaar op de lever. "Als men zo aan politiek doet onder voorzitters, is het einde echt zoek."
  [naar artikel]
 36. "Pas na tien jaar aan mijn ouders opgebiecht dat ik geen maturiteitsdiploma had ontvangen" (28/06/2018 - De Morgen)
  Doffe ellende? Een onvergetelijk feest? Of iets ertussenin? In deze rubriek kijken bekende ex-studenten terug op hun examentijd. Vandaag: Eric Goens (49), journalist en reportagemaker. 
  [naar artikel]
 37. Mark Zuckerberg onder vuur: "Ik vind niet dat we berichten van Holocaustontkenners op Facebook moeten verwijderen" (19/07/2018 - De Morgen)
  Facebook-topman Mark Zuckerberg is  onder vuur komen te liggen na een opmerkelijke uitspraak. In een interview over misinformatie gebruikte hij de Holocaust als voorbeeld. "Ik ben joods en er zijn mensen die de Holocaust ontkennen. Ik vind dat kwetsend. Maar ik geloof niet dat wij zulke berichten moeten verwijderen. Mensen maken fouten. Ik denk niet dat zij het expres fout hebben. Ik maak ook fouten als ik in het openbaar spreek", zei Zuckerberg tegen de techsite Recode.
  [naar artikel]
 38. Joodse organisaties vechten verbod op onverdoofd slachten aan: "Inbreuk op godsdienstvrijheid" (28/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De joodse koepelorganisatie CCOJB (Coördinatiecomité van Joodse organisaties van België) is naar het Grondwettelijk gestapt om het Waalse verbod op...
  [naar artikel]
 39. Boosheid bij Joodse gemeenschap over "antisemitische optocht" Aalst, premier Wilmès vindt dat optocht "afbreuk doet aan onze waarden" (23/02/2020 - VRT NWS)
  Vanuit de Joodse gemeenschap komen felle reacties op de Joodse karikaturen die vandaag te zien waren op Aalst Carnaval. De heisa over de controversiële praalwagen van vorig jaar en het schrappen van Aalst Carnaval van de Werelderfgoedlijst lijkt net het tegengestelde effect te hebben van wat was bedoeld, want er waren dit jaar net méér Joodse karikaturen te zien. Joodse organisaties roepen schande en vragen maatregelen. Ook premier Sophie Wilmès reageert ontstemd.
  [naar artikel]
 40. Rosine schrijft boek over Joods vakantieoord in Knokke-Heist: "Na de Holocaust kwamen Antwerpse Joden hier op vakantie" (10/12/2020 - VRT NWS)
  Rosine De Dijn heeft een boek geschreven over een hotel in Knokke-Heist, waar Antwerpse Joden na de Holocaust naartoe kwamen om te ontspannen. Het Grand Hotel bestaat nu niet meer, maar de verhalen doen nog steeds de ronde. De Dijn heeft alles in het boek "Overleven na de Holocaust" neergepend.
  [naar artikel]
 41. De antisemitismeklacht tegen schrijver Dimitri Verhulst is misplaatst en grotesk (06/08/2019 - VRT NWS)
  Emeritus professor mediarecht Dirk Voorhoof vindt de antisemitismeklacht tegen schrijver Dimitri Verhulst vanwege een recente column in De Morgen misplaatst en grotesk. Volgens hem is er geen sprake van aanzetten tot haat. Dat het Forum der Joodse Organisaties dreigt met een strafproces kan een verkillend effect hebben op het publieke debat en het recht op kritiek op de Israëlisch-Palestijnse kwestie, zegt hij.
  [naar artikel]
 42. Diddy laat naam alwéér veranderen (06/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Op de bank bij Ellen DeGeneres gaf hij al eens toe dat hij "er verslaafd aan is" en "een probleem heeft". Maar desondanks: Sean Combs, bekend...
  [naar artikel]
 43. Moord in Parijs: "Wat de nazi's niet konden, heeft krapuul met dezelfde haat nu wel gedaan" (28/03/2018 - VRT NWS)
  Frankrijk is in shock na de brutale moord op een 85-jarige Joodse vrouw die de vervolging van de holocaust in de Tweede Wereldoorlog overleefd heeft. Vanavond is een protestmars gepland in Parijs en die zou wel eens erg groot kunnen zijn.
  [naar artikel]
 44. KU Leuven: "Regering overschat effecten van taxshift" (10/09/2018 - De Morgen)
  Volgens een nieuwe studie van de KU Leuven is het naïef om de sterke prestaties van onze arbeidsmarkt zomaar toe te schrijven aan het regeringsbeleid. Dat schrijft De Standaard. De onderzoekers kwamen tot die conclusie aan de hand van simulaties.
  [naar artikel]
 45. De antisemitische klacht tegen schrijver Dimitri Verhulst moet het ontmenselijken van Belgische joden tegengaan  (08/08/2019 - VRT NWS)
  Is de recente column van schrijver Dimitri Verhuslt in De Morgen antisemitisch of niet? De klacht van het Forum der Joodse Organisaties is volgens de Joodse Belg Noam Nir een noodzakelijk signaal. Hij reageert daarmee op professor mediarecht Dirk Voorhoof die de klacht afdoet als grotesk en misplaatst.
  [naar artikel]
 46. Britse oprichter Extinction Rebellion noemt Holocaust "bijna normale gebeurtenis" (20/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een medeoprichter van de milieubeweging Extinction Rebellion heeft de Holocaust een "bijna normale gebeurtenis" in de geschiedenis van de mensheid...
  [naar artikel]
 47. Britse oprichter van Extinction Rebellion noemt Holocaust "bijna normale gebeurtenis" (20/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een medeoprichter van de milieubeweging Extinction Rebellion heeft de Holocaust een "bijna normale gebeurtenis" in de geschiedenis van de mensheid...
  [naar artikel]
 48. Israël keurt controversiële wet goed over "Joodse natiestaat" (19/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In het Israëlische parlement werd vandaag een wetsvoorstel goedgekeurd waarin Israël wordt omschreven als de "natiestaat van het Joodse volk", met...
  [naar artikel]
 49. Hoogleraar: "Neen, we moeten niet met alles kunnen lachen. Praalwagen met Joodse karikaturen was over de grens" (07/03/2019 - VRT NWS)
  De praalwagen met Joodse karikaturen tijdens Aalst Carnaval was een foute inschatting en zat over de grens. Dat zegt Johan Verberckmoes, hoogleraar geschiedenis aan de KU Leuven en gespecialiseerd in humor, in "De wereld vandaag". "Je kan pas over humor spreken als iedereen het grappig vindt."
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.