Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

01 December 2021
07:03 uur

11 doden bij ongeluk in Russische steenkoolmijn, tientallen mijnwerkers nog vast onder de grond

VRT NWS

25/11/2021 - 12:28

In Rusland zijn zeker 11 mijnwerkers om het leven gekomen bij een ongeluk in een steenkoolmijn. Tientallen anderen zitten nog vast onder de grond. De reddingsoperatie is tijdelijk stopgezet omdat er nog steeds ontploffingsgevaar is.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Tientallen mijnwerkers vast na brand in Russische steenkoolmijn (25/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  In een steenkoolmijn in Siberië, zitten tientallen mijnwerkers vast onder de grond door een brand. De Russische autoriteiten melden dat nog minstens 45 mijnwerkers worden vermist, nadat zeventig medewerkers werden geëvacueerd. Het Russische persbureau Interfax meldt op basis van een medewerker van de mijn dat er nog 75 mijnwerkers vermist zouden zijn.
  [naar artikel]
 2. Eén dode, tientallen mijnwerkers vast na brand in Russische steenkoolmijn (25/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In een steenkoolmijn in Siberië zitten 48 mijnwerkers vast onder de grond door een brand. Zeker één mijnwerker is om het leven gekomen. Dat melden de Russische autoriteiten.
  [naar artikel]
 3. Tientallen mijnwerkers vast onder de grond na brand in Russische kolenmijn (25/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Door een brand in een kolenmijn in Rusland zitten tientallen mijnwerkers vast onder de grond. De Russische autoriteiten melden dat nog zeker 45 mijnwerkers worden vermist, nadat zeventig medewerkers zijn geëvacueerd. Het Russische persbureau Interfax meldt op basis van een medewerker van de mijn dat er nog 75 mijnwerkers vermist zouden zijn.
  [naar artikel]
 4. Tientallen mijnwerkers zitten vast onder de grond na brand in Russische kolenmijn (25/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Door een brand in een kolenmijn in Rusland zitten tientallen mijnwerkers vast onder de grond. De Russische autoriteiten melden dat nog zeker 45 mijnwerkers worden vermist, nadat zeventig medewerkers zijn geëvacueerd. Het Russische persbureau Interfax meldt op basis van een medewerker van de mijn dat er nog 75 mijnwerkers vermist zouden zijn.
  [naar artikel]
 5. Mijnwerkers vast na explosie in Colombiaanse steenkoolmijn (05/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Colombia zitten sinds zaterdagmiddag zo'n 15 mijnwerkers vast na een explosie in een steenkoolmijn. Dat zeggen lokale autoriteiten en media.
  [naar artikel]
 6. 22 mijnwerkers zitten al een week lang vast op 300 meter onder de grond, nadat een goudmijn instortte (18/01/2021 - Express)
  Sinds 10 januari zitten 22 mijnwerkers in de provincie Shangdon in China vast onder de grond. In het pikdonker wachten ze op hulp. Reddingswerkers dachten eerst dat de 22 om het leven waren gekomen, maar nu is er toch nog hoop. Een week geleden gebeurde er in Qixia, een mijnwerkersstadje in de oostelijke Chinese provincie […] The post 22 mijnwerkers zitten al een week lang vast op 300 meter onder de grond, nadat een goudmijn instortte appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 7. Dertien mijnwerkers na 86 uur gered uit Chinese steenkoolmijn: reddingswerkers stonden met hen in contact via stalen pijpleiding (18/12/2019 - De Morgen)
  Dertien mijnwerkers zijn gered uit een mijn in het zuidwesten van China, waar ze 86 uur hadden vastgezeten. Dat meldt het Chinese staatsnieuwsagentschap Xinhua. Bij een ongeval waarbij de Shanmushu-steenkoolmijn in Yibin in de provincie Sichuan onder water kwam te staan, verloren vijf mijnwerkers het leven. Dertien bleven vermist.
  [naar artikel]
 8. Elf doden na explosie in Colombiaanse steenkoolmijn (05/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  In Colombia zijn zaterdag 11 mijnwerkers omgekomen, en raakten 4 anderen gewond bij een explosie in een steenkoolmijn. Dat zegt de lokale brandweer.
  [naar artikel]
 9. 11 doden door explosie in Colombiaanse steenkoolmijn (05/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Colombia zijn zaterdagmiddag minimaal 11 mijnwerkers omgekomen na een explosie in een steenkoolmijn. Dat melden lokale autoriteiten en media.
  [naar artikel]
 10. Poolse mijnwerkers zitten 1.000 meter onder de grond vast na aardbeving (06/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een aardbeving in een Poolse kolenmijn is een dode gevallen. Vier andere mijnwerkers zitten nog vast op een kilometer onder de grond.
  [naar artikel]
 11. Duikers proberen vijftien mijnwerkers in Indiase mijn terug te vinden (30/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Meer dan twee weken nadat vijftien mijnwerkers in een Indiase steenkoolmijn vast kwamen te zitten door een overstroming, zijn zondag duikers van de marine ter plaatse gestuurd om de mannen terug te vinden. De arbeiders waren aan het werk in een illegale steenkoolmijn in de Indiase staat Meghalaya, in het noordoosten van het land.
  [naar artikel]
 12. Zeventien mijnwerkers geblokkeerd in Chinese steenkoolmijn (27/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  In een steenkoolmijn in Chongqing in het zuidwesten van China zitten zeventien mijnwerkers geblokkeerd. Dat melden de staatsmedia zondag. De hulpdiensten zijn ter plaatse.
  [naar artikel]
 13. Tientallen mijnwerkers vast na ontploffing in Iraanse koolmijn (03/05/2017 - De Redactie)
  Na een grote ontploffing zitten minstens 70 mijnwerkers opgesloten in een mijn in de provincie Golestan. Er zijn zeker twee doden.
  [naar artikel]
 14. Dertigtal mijnwerkers zitten al 24 uur vast onder de grond in Canada (04/07/2019 - Metro)
  In Canada zitten 34 medewerkers van een mijn al 24 uur op een diepte van één kilometer vast onder de grond nadat de lift waarmee ze terug naar de oppervlakte zouden komen, defect raakte. Dat meldt de Canadese kaliproducent Nutrien. Het incident deed zich voor in de Cory mijn, ten zuidwesten van Saskatoon in de provincie Saskatchewan. Volgens het bedrijf is de veiligheid van de medewerkers niet in gevaar. De lift raakte defect tijdens een onderhoudsoperatie. Bron: Belga   Het bericht Dertigtal mijnwerkers zitten al 24 uur vast onder de grond in Canada verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Dertien mijnwerkers na 86 uur gered uit Chinese steenkoolmijn (18/12/2019 - Metro)
  Dertien mijnwerkers zijn gered uit een mijn in het zuidwesten van China, waar ze 86 uur hadden vastgezeten. Dat meldt het Chinese staatsnieuwsagentschap Xinhua. Bij een ongeval waarbij de Shanmushu-steenkoolmijn in Yibin in de provincie Sichuan onder water kwam te staan, verloren vijf mijnwerkers het leven. Dertien bleven vermist. Dertien reddingsteams met 251 manschappen werkten de klok rond om de overlevenden uit een tunnel op een diepte van 313 meter en op 10 kilometer van de ingang van de mijn te halen. Reddingswerkers bevestigden dat de mijnwerkers nog in leven waren. De reddingswerkers hadden op een stalen pijpleiding geklopt en een antwoord van de andere kant gekregen, aldus Xinhua. De laatste mijnwerker is woensdagvanochtend vroeg in veiligheid gebracht. Dat leidde tot vreugdekreten in het reddingscentrum en bij de mensen die zich op het terrein hadden verzameld. Bron: Belga   Het bericht Dertien mijnwerkers na 86 uur gered uit Chinese steenkoolmijn verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Explosie in steenkoolmijn in Tsjechië: dertien doden (21/12/2018 - Metro)
  Bij een explosie in een mijn in Tsjechië zijn gisteren dertien doden en tien gewonden gevallen. Dat maakte de mijngroep en eigenaar van de mijn, OKD, vandaag bekend. “In totaal zijn dertien mijnwerkers dood, elf Polen en twee Tsjechen”, klinkt het. De ontploffing deed zich donderdagnamiddag voor in een steenkoolmijn in het oosten van het land, bij de stad Karvina. Het zou gaan om opgehoopt methaangas, dat op een diepte van 800 meter explodeerde en een mijnschacht deed instorten. Bron: Belga   Het bericht Explosie in steenkoolmijn in Tsjechië: dertien doden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. 33 mijnwerkers overleden na explosie in Chinese steenkoolmijn (02/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Bij de gasontploffing van maandag in een steenkoolmijn in het zuidwesten van China zijn 33 mijnwerkers omgekomen. Dat meldt het Chinese persbureau Xinhua. Eerder raakte al bekend dat vijftien mensen omkwamen en achttien anderen vermist waren, maar reddingswerkers hebben woensdag de levenloze lichamen van de vermisten gevonden.
  [naar artikel]
 18. 33 mijnwerkers overleden na explosie in Chinese steenkoolmijn (02/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Bij de gasontploffing van maandag in een steenkoolmijn in het zuidwesten van China zijn 33 mijnwerkers omgekomen. Dat meldt het Chinese persbureau Xinhua. Eerder raakte al bekend dat vijftien mensen omkwamen en achttien anderen vermist waren, maar reddingswerkers hebben woensdag de levenloze lichamen van de vermisten gevonden.
  [naar artikel]
 19. Minstens 21 doden bij mijnongeval in China (13/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bij de instorting van een steenkoolmijn in Shenmu, in het noordwesten van China, zijn zaterdag zeker 21 mijnwerkers om het leven gekomen. Dat meldt het Chinese staatspersagentschap Xinhua. Twee mijnwerkers zijn nog vermist.
  [naar artikel]
 20. Minstens 14 doden bij mijnongeval in zuidwesten van China (17/12/2019 - Metro)
  In het zuidwesten van China zijn bij een mijnongeval in de regio Anlon veertien mijnwerkers om het leven gekomen. Twee anderen worden nog vermist, zo heeft het staatspersagentschap Xinhua gemeld. Het ongeluk, dat zich in de nacht van maandag op dinsdag voordeed in een mijn in de provincie Guizhou, werd veroorzaakt door een gaslek. Op dat moment bevonden zich 23 kompels onder de grond. Zeven van hen konden worden gered. Twee personen zitten nog vast. De Chinese mijnen behoren tot de gevaarlijkste ter wereld. Elk jaar komen duizenden mijnwerkers om het leven. Veelal liggen gebrekkige veiligheidsmaatregelen, onvoldoende toezicht en vriendjespolitiek aan de basis van de ongevallen. Heel wat incidenten worden ook gewoon onder de mat geschoven. bron: Belga Het bericht Minstens 14 doden bij mijnongeval in zuidwesten van China verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. Tientallen mijnwerkers vast na instorten mijn in Zimbabwe (26/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ongeveer veertig mijnwerkers zitten ondergronds vast in het noordoosten van Zimbabwe nadat een schacht in een niet meer gebruikte goudmijn was ingestort, zei de mijnwerkersfederatie van het land.
  [naar artikel]
 22. Tientallen mijnwerkers vast in ingestorte mijn in Zimbabwe (26/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ongeveer veertig mijnwerkers zitten ondergronds vast in het noordoosten van Zimbabwe nadat een schacht in een niet meer gebruikte goudmijn was ingestort, zei de mijnwerkersfederatie van het land.
  [naar artikel]
 23. Mijnwerkers zitten al 24 uur vast onder de grond in Canada (03/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Canada zitten 34 medewerkers van een mijn al 24 uur op een diepte van één kilometer vast onder de grond nadat de lift waarmee ze terug naar de...
  [naar artikel]
 24. Minstens negentien doden bij mijnongeval in noordwesten van China (13/01/2019 - VRT NWS)
  Bij de instorting van een steenkoolmijn in Shenmu, in het noordwesten van China, zijn zaterdag zeker negentien mijnwerkers om het leven gekomen. Twee mijnwerkers zijn nog vermist.
  [naar artikel]
 25. Meerdere gewonden na beving in Poolse steenkoolmijn (03/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In een steenkoolmijn in Bielszowice in het zuiden van Polen zijn vandaag meerdere mijnwerkers gewond geraakt na een aardschok. Dat berichten lokale...
  [naar artikel]
 26. 13 mijnwerkers na 86 uur gered uit Chinese mijn: reddingswerkers stonden met hen in contact via stalen pijpleiding (18/12/2019 - De Morgen)
  Dertien mijnwerkers zijn gered uit een mijn in het zuidwesten van China, waar ze 86 uur hadden vastgezeten. Dat meldt het Chinese staatsnieuwsagentschap Xinhua. Bij een ongeval waarbij de Shanmushu-steenkoolmijn in Yibin in de provincie Sichuan onder water kwam te staan, verloren vijf mijnwerkers het leven. Dertien bleven vermist.
  [naar artikel]
 27. Dertien mannen al twee weken vast in Indiase mijn (27/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Al bijna twee weken zitten minstens dertien mijnwerkers vast in een onder water gelopen steenkoolmijn in de Indiase staat Meghalaya. Bijna een...
  [naar artikel]
 28. Overlevende gevonden in Russische steenkoolmijn na ongeval met vijftigtal doden (26/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Na het zware ongeval in een Russische steenkoolmijn in het westen van Siberië, waarbij een vijftigtal mensen om het leven kwamen, is nog een overlevende gevonden. De man is naar het ziekenhuis gebracht, zo deelde de gouverneur van de regio Kemerovo, Sergej Ziviljov, vrijdag mee op het nieuwskanaal Telegram.
  [naar artikel]
 29. Drieëndertig kompels omgekomen na explosie in Chinese steenkoolmijn (02/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de gasontploffing van maandag in een steenkoolmijn in het zuidwesten van China zijn 33 mijnwerkers omgekomen. Dat meldt het Chinese
  [naar artikel]
 30. Explosie in steenkoolmijn in Tsjechië: vijf doden en acht vermisten (21/12/2018 - Metro)
  Bij een explosie in een mijn in Tsjechië zijn donderdag vijf mijnwerkers op het leven gekomen. Acht anderen zijn nog vermist. Er viel ook een tiental gewonden. De ontploffing deed zich donderdagnamiddag voor in een steenkoolmijn in het oosten van het land, bij de stad Karvina. Het zou gaan om opgehoopt methaangas, dat op een diepte van 800 meter explodeerde en een mijnschacht deed instorten. De hulpdiensten zoeken donderdagavond nog naar slachtoffers. Veel arbeiders komen uit het naburige Polen. De steenkoolmijn is sinds 1968 in gebruik en zou enkele jaren geleden nog vernieuwd zijn door eigenaar OKD. Dat bedrijf is sinds april weer in overheidshanden, na financiële problemen. Er werken ongeveer 9.500 mensen voor het mijnbedrijf, dat dit jaar ongeveer 5 miljoen ton steenkool produceerde. bron: Belga Het bericht Explosie in steenkoolmijn in Tsjechië: vijf doden en acht vermisten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. 22 Chinese mijnwerkers zitten vast na afbreken rots (21/10/2018 - Metro)
  In China zitten 22 mijnwerkers sinds zaterdagavond 23 uur vast in een mijn, doordat een rots in een mijnschacht is afgebroken. Reddingswerkers proberen hen zondag te bevrijden. De mijn bevindt zich in het arrondissement Yncheng, in de oostelijke provincie Shandong. De mijnwerkers kregen te maken met een zogenaamde “autoklaas”: een rots die afbreekt door de hoge druk in de diepe mijnschachten. Het is een van de grootste gevaren voor mijnwerkers. Er is een ventilatiesysteem op poten gezet, zodat de mijnwerkers niet zonder lucht komen te zitten. China is de grootste producent én consument van steenkool, en de mijnen in het land gelden als de gevaarlijkste ter wereld. Elk jaar komen duizenden mijnwerkers om, al komen de meeste doden niet in de media. De ongevallen zijn vaak te wijten aan ontoereikende veiligheidsvoorschriften en een gebrek aan toezicht. bron: Belga Het bericht 22 Chinese mijnwerkers zitten vast na afbreken rots verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 32. 21 mijnwerkers vast in Chinese kolenmijn (11/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In de regio Xinjiang, in het noordwesten van China, proberen reddingsdiensten zondag 21 mijnwerkers uit een kolenmijn te halen. De mijnwerkers kwamen vast te zitten door een overstroming, zo melden de Chinese media.
  [naar artikel]
 33. Minstens 21 doden door ontploffing in Iraanse kolenmijn (04/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In een koolmijn in de Iraanse provincie Golestan zijn minstens 21 mensen omgekomen, nadat tientallen mijnwerkers vast kwamen te zitten na een
  [naar artikel]
 34. [VIDEO] - 32 kompels overleden na gasontploffing in Chinese steenkoolmijn (04/12/2016 - De Redactie)
  Bij een gasontploffing in een Chinese steenkoolmijn zijn 32 mijnwerkers om het leven gekomen. Dat melden de Chinese staatsmedia. Dinsdag kwamen bij een andere mijnramp 21 mensen om het leven. Aan de oorzaak liggen de gebrekkige veiligheidsomstandigheden.
  [naar artikel]
 35. 11 doden bij ontploffing in Chinese mijn: 25 mijnwerkers zitten vast (06/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een explosie in een mijn in het noordoosten van China zijn 11 mijnwerkers omgekomen, terwijl 25 kompels vastzitten. Dat meldden de Chinese...
  [naar artikel]
 36. 50 doden door ondergelopen goudmijn in Congo, tientallen mijnwerkers blijven vermist (13/09/2020 - VRT NWS)
  In Congo zijn zeker 50 mensen om het leven gekomen toen een goudmijn onderliep door hevige regen. Tientallen mijnwerkers zijn nog altijd vermist. Voor hun leven wordt gevreesd: de voorbije 24 uur is geen enkel lichaam meer gevonden.
  [naar artikel]
 37. Dertien mijnwerkers na 86 uur gered uit Chinese steenkoolmijn: reddingswerkers stonden met hen in contact via stalen pijpleiding (18/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Dertien mijnwerkers zijn gered uit een mijn in het zuidwesten van China, waar ze 86 uur hadden vastgezeten. Dat meldt het Chinese...
  [naar artikel]
 38. Elf mijnwerkers al drie dagen lang vast in illegale Colombiaanse goudmijn (30/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Reddingsdiensten in Colombia proberen elf geblokkeerde arbeiders te bevrijden die al drie dagen vastzitten in een illegale goudmijn. Ze zitten 17 meter onder de grond vast na overstromingen.
  [naar artikel]
 39. Minstens 35 doden bij mijnramp in Iran (04/05/2017 - De Redactie)
  In de steenkoolmijn zitten nog altijd mensen vast. De oorzaak van de ontploffing is een gaslek.
  [naar artikel]
 40. Doden en gewonden bij mijnongeluk in Oost-Oekraïne (26/04/2019 - Metro)
  Bij een ongeval in een steenkoolmijn in het oosten van Oekraïne zijn vandaag zeker vier mensen om het leven gekomen. Dertien mijnwerkers zijn nog vermist. Dat hebben de autoriteiten meegedeeld. Volgens de eerste berichten had er gisteren al een methaanexplosie plaatsgevonden in de Jurjiwka-mijn in Lutuhyne. De reddingswerkzaamheden zijn aan de gang. De mijnen in het Donbass-gebied behoren tot de diepste en gevaarlijkste van de wereld. De betrokken mijn ligt in de niet-erkende volksrepubliek Luhansk, in het oosten van Oekraïne, waar al sinds 2014 een oorlog woedt tussen pro-Russische separatisten en het Oekraïense leger. Bron: Belga   Het bericht Doden en gewonden bij mijnongeluk in Oost-Oekraïne verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. Weinig hoop voor 15 kompels die al meer dan twee weken vastzitten in Indiase mijn (30/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan twee weken nadat vijftien mijnwerkers in een Indiase steenkoolmijn vast kwamen te zitten, zijn vandaag duikers van de marine ter plaatse...
  [naar artikel]
 42. Russische helikopter met acht mensen aan boord in de Noordelijke IJszee neergestort (26/10/2017 - Metro)
  Een Russische helikopter met acht mensen aan boord is vandaag in de problemen geraakt ter hoogte van de Noorse eilandengroep Svalbard (Spitsbergen) en is in de Noordelijke IJszee neergestort. Dat hebben de Noorse hulpdiensten gemeld. Het lot van de acht inzittenden is niet bekend. Het toestel verdween van de radar twee tot drie kilometer voor Barentszburg, een Russische plaats op het Noorse eiland Spitsbergen. “We hebben enkel melding gekregen dat het toestel in zee was beland. Onder welke omstandigheden weten we niet”, verklaarde een zegsman van het Noorse reddingscentrum. Een Noorse helikopter en schepen hebben koers gezet in de richting waar het ongeval mogelijk zou plaatsgevonden hebben. Alle radiocontact met het toestel is verbroken. Het gaat om een Russische helikopter van het type Mil Mi-8 met permanente standplaats in Barentszburg. Het Spitsbergenverdrag van 1920 legde vast dat de archipel onder Noors toezicht kwam, maar stipuleert dat onderdanen van de landen die het verdrag ondertekenden, op de eilanden en “hun territoriale wateren” economische activiteiten” mogen ontwikkelen “op voet van gelijkheid”. Rusland exploiteert een steenkoolmijn in Barentszburg, waarvan de bevolking voornamelijk bestaat uit Russische en Oekraïense mijnwerkers. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 43. Chileense mijnwerkers kunnen sneller naar boven dan verwacht (05/04/2019 - De Morgen)
  De 33 mijnwerkers die al sinds 5 augustus vast zitten in een ingestorte mijn in Chili, zouden mogelijk dit weekend al kunnen worden gered. Twee maanden nadat ze door een instorting vast kwamen te zitten op een diepte van 700 meter, is de schacht waarlangs de mijnwerkers naar boven zullen worden gehaald, bijna klaar.
  [naar artikel]
 44. Explosie in steenkoolmijn in Tsjechië: vijf doden en acht vermisten (21/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Bij een explosie in een mijn in Tsjechië zijn donderdag vijf mijnwerkers op het leven gekomen. Acht anderen zijn nog vermist. Er viel ook een tiental gewonden.
  [naar artikel]
 45. 13 doden bij ontploffing in Tsjechische steenkoolmijn (21/12/2018 - VRT NWS)
  Bij een explosie in een steenkoolmijn in Tsjechië zijn dertien arbeiders omgekomen. Elf van de dodelijke slachtoffers zijn Polen. Er zijn ook tien gewonden gevallen, van wie er drie erg aan toe zijn. 
  [naar artikel]
 46. Mexicaanse mijnwerkers vast in ingestorte mijn (05/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Hulpdiensten proberen zeven mijnwerkers te redden die vast zijn komen te zitten nadat een mijn instortte in Mexico. Het ongeval speelde zich af in een noordelijke regio van het land, waar veel kolen worden geproduceerd.
  [naar artikel]
 47. Al vier doden na instorten Chinees ‘quarantainehotel’, tientallen mensen nog steeds vast onder puin (08/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De inspanningen om tientallen mensen te redden die vastzitten toen een hotel instortte in de kuststad Quanzhou in het zuidoosten van China, zijn...
  [naar artikel]
 48. Veertigtal mijnwerkers zitten al 24 uur vast in Canadese mijn (28/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  In het oosten van Canada zitten sinds zondag 39 mijnwerkers ondergronds vast nadat de toegang tot de hoofdingang door een incident afgesloten geraakte. Dat heeft de Vale-groep, eigenaar van de mijn, maandag bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 49. Minstens dertien doden bij mijnongeluk in oosten van Oekraïne (27/04/2019 - Metro)
  Het ongeval dat zich voordeed in een steenkoolmijn in het oosten van Oekraïne, heeft aan zeker dertien mensen het leven gekost. Dat hebben lokale autoriteiten zaterdag meegedeeld. Er bestaat nog onduidelijkheid over het lot van vier andere mijnwerkers. Het ongeval deed zich voor in de Jurjiwka-mijn in Lutuhyne. Een deel van de mijn stortte in, vermoedelijk als gevolg van een methaanexplosie die donderdag plaatsvond. De mijn ligt in de niet-erkende volksrepubliek Luhansk, in het oosten van Oekraïne, waar al sinds 2014 een oorlog woedt tussen pro-Russische separatisten en het Oekraïense leger. De mijnen in het Donbass-gebied behoren tot de diepste en gevaarlijkste van de wereld. bron: Belga Het bericht Minstens dertien doden bij mijnongeluk in oosten van Oekraïne verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.