Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

01 December 2021
07:14 uur

Interpol krijgt controversiële nieuwe topman

De Tijd

25/11/2021 - 12:39

12:32 Interpol krijgt een omstreden nieuwe topman. Ahmed Naser Al-Raisi, die beschuldigd wordt van foltering, is donderdag verkozen om de wereldwijde politieorganisatie te leiden.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Chinese topman van Interpol plots spoorloos verdwenen (06/10/2018 - De Morgen)
  De voorzitter van Interpol, de Chinees Meng Hongwei, wordt vermist. Van de 64-jarige Meng, die op het Interpol-hoofdkwartier in Lyon werkt, is niets meer vernomen nadat hij vorige zaterdag naar China vloog.
  [naar artikel]
 2. Kandidaat-topman Interpol beschuldigd van marteling (23/11/2021 - De Tijd)
  17:44 De grootste kanshebber om de nieuwe baas van de internationale politieorganisatie Interpol te worden, Ahmed Naser Al-Raisi, wordt beschuldigd van marteling.
  [naar artikel]
 3. Interpol onder vuur voor nauwere banden met Syrië (06/10/2021 - De Tijd)
  16:50 De internationale politieorganisatie Interpol heeft het Syrische regime weer toegang gegeven tot haar netwerk, waardoor dat meer mogelijkheden krijgt om vluchtelingen en tegenstanders in het buitenlan...
  [naar artikel]
 4. Gewezen topman van Interpol tot 13,5 jaar cel veroordeeld in China (21/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Chinees Meng Hongwei, de voormalige topman van de internationale politieorganisatie Interpol, is tot een celstraf van dertien jaar en zes maanden veroordeeld. Dat heeft het ministerie van Justitie meegedeeld. Meng werd schuldig bevonden aan corruptie.
  [naar artikel]
 5. Controversiële Piers Morgan krijgt nieuw programma: “Eigenlijk is Meghan geweldig geweest voor m’n carrière” (16/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De controversiële Britse tv-presentator Piers Morgan (56) heeft een nieuwe job beet. De vijftiger zal een - voorlopig nog titelloze - talkshow presenteren op de nieuwe zender talkTV, die in het voorjaar van 2022 in de ether gaat. Dat melden Britse media. Morgan lag al meermaals onder vuur over z’n harde aanpak van Meghan Markle (40). Hierdoor stapte hij eerder dit jaar op bij het populaire programma ‘Good Morning Britain’.
  [naar artikel]
 6. Peking bevestigt aanhouding topman Interpol (07/10/2018 - De Tijd)
  20:36 Er loopt een onderzoek naar de Chinese voorzitter van Interpol voor het schenden van de wetgeving. Dat heeft de anticorruptiewaakhond van de Chinese overheid zondag gezegd.
  [naar artikel]
 7. China bevestigt arrestatie Interpol-topman (07/10/2018 - Knack)
  Er loopt een onderzoek naar de Chinese voorzitter van Interpol voor het schenden van de wetgeving. Dat heeft de anticorruptiewaakhond van de Chinese overheid zondag gezegd.
  [naar artikel]
 8. ‘IS 2.0': Interpol waarschuwt voor nieuwe terrorismegolf in komende jaren (20/12/2018 - De Morgen)
  In een heel aantal westerse landen bestaat het gevaar dat de komende jaren een nieuwe golf van terreur door moslimextremisten op gang komt. Daarvoor waarschuwt Interpol-topman Jürgen Stock, die het heeft over “IS 2.0". Als reden haalt hij het feit aan dat veel terreurverdachten de komende jaren vrijkomen uit de gevangenis, zonder dat ze daar gederadicaliseerd zijn, integendeel.
  [naar artikel]
 9. Interpol zet ex-topman Wirecard op ‘Most Wanted List’ nadat 1 miljard dollar verdween (13/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Voormalig Wirecard-bestuurder Jan Marsalek staat op de internationale opsporingslijst van Interpol. De internationale politieorganisatie verzoekt...
  [naar artikel]
 10. Voormalig topman Interpol tot 13,5 jaar cel veroordeeld in China wegens corruptie (21/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een Chinese rechtbank heeft het voormalige hoofd van Interpol veroordeeld tot een gevangenisstraf van ruim dertien jaar. Meng Hongwei bekende vorig...
  [naar artikel]
 11. Van Quickenborne duldt gebruik controversiële spionagetool Pegasus (02/09/2021 - De Tijd)
  03:30 Volgens minister van Justitie Vincent Van Quickenborne kunnen de Belgische inlichtingendiensten de controversiële spionagetool Pegasus, waarover in juli een internationaal schandaal losbarstte, legaal...
  [naar artikel]
 12. Philip Morris lukt controversiële overname van Vectura (16/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Philip Morris lukt controversiële overname van Vectura De Amerikaanse sigarettenfabrikant Philip Morris International verwerft een meerderheidsbelang in de Britse onderneming Vectura, gespecialiseerd in de productie van inhalatoren voor astma-patiënten. Dat heeft de Amerikaanse groep gemeld. Met de transactie was een bedrag gemoeid van 1,1 miljard pond. De overname is bijzonder omstreden, want diverse partijen vinden het onkies dat een tabaksproducent eigenaar wordt […] Lees dit artikel: Philip Morris lukt controversiële overname van Vectura
  [naar artikel]
 13. Valt doek over laatste kritische Poolse tv-zender? Controversiële aanpassing mediawet goedgekeurd (12/08/2021 - Knack)
  Het Poolse parlement heeft woensdag dan toch de controversiële aanpassing van de mediawetgeving goedgekeurd. Die bedreigt volgens de oppositie de persvrijheid en zal de banden met de Verenigde Staten schaden.
  [naar artikel]
 14. Interpol-topman biedt ontslag aan na arrestatie in China (07/10/2018 - Knack)
  Meng Hongwei, de voorzitter van Interpol die sinds 25 september vermist is, heeft zijn ontslag aangeboden. De Chinees wordt in zijn thuisland onderzocht voor het schenden van de wetgeving, bevestigde de anticorruptiewaakhond van de Chinese overheid zondag.
  [naar artikel]
 15. Ook een waargebeurde moord kan saai zijn (05/04/2019 - De Morgen)
  In de nieuwe thrillerreeks Agency Interpol is elk verhaal gebaseerd op een bestaand dossier van Interpol. Dat concept overtuigt niet.
  [naar artikel]
 16. Gewezen topman van Interpol tot 13,5 jaar cel veroordeeld in China (21/01/2020 - Metro)
  De Chinees Meng Hongwei, de voormalige topman van de internationale politieorganisatie Interpol, is tot een celstraf van dertien jaar en zes maanden veroordeeld. Dat heeft het ministerie van Justitie meegedeeld. Meng werd schuldig bevonden aan corruptie. De 65-jarige Meng, die ook voormalig viceminister van de Openbare Veiligheid is, moet voorts een boete van 2 miljoen yuan (ruim 260.000 euro) betalen, zo oordeelde de rechtbank in Tianjin. Meng was in 2016 tot voorzitter van de internationale politieorganisatie gekozen. In september 2018 haalde hij de internationale krantenkoppen nadat zijn echtgenote meedeelde dat Meng vermist was geraakt toen hij op reis was naar China. Ook Interpol verklaarde niet te weten waar zijn topman was. Pas nadat de internationale politieorganisatie bij de Chinese regering navraag had gedaan over Meng, gaf China toe dat hij was opgepakt. In juli vorig jaar had Meng voor de rechtbank al schuldig gepleit aan passieve corruptie. Volgens de Chinese staatsmedia zou hij voor van omgerekend 1,86 miljoen euro steekpenningen hebben aangenomen. Volgens de Chinese staatsmedia zal Meng niet in beroep gaan. Bron: Belga   Het bericht Gewezen topman van Interpol tot 13,5 jaar cel veroordeeld in China verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. Facebook brengt zijn eerste film uit: een controversiële documentaire over 9/11 (04/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Facebook brengt zijn eerste film uit: een controversiële documentaire over 9/11 Facebook werkt aan een eigen filmproductie. De socialemediagigant gaat een documentaire, The Outsider, over 9/11 als preview uitzenden op zijn platform voor een handvol dollars. Een paar dagen voor de lancering veroorzaakt de film al controverse. De informatie is onthuld door de Amerikaanse nieuwssite Axios. Op donderdag 19 augustus zal Facebook de film The Outsider […] Lees dit artikel: Facebook brengt zijn eerste film uit: een controversiële documentaire over 9/11
  [naar artikel]
 18. Pools parlement keurt controversiële aanpassing aan mediawet goed: enige regeringskritische tv-zender verdwijnt wellicht (11/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Poolse parlement heeft woensdag dan toch de controversiële aanpassing van de mediawetgeving goedgekeurd. Die bedreigt volgens de oppositie de persvrijheid en zal de banden met de Verenigde Staten schaden. Door de aanpassing wordt het voor buitenlandse bedrijven verboden een meerderheidsbelang te hebben in Poolse media.
  [naar artikel]
 19. Extremer dan Marine Le Pen: populaire en controversiële journalist Eric Zemmour kandidaat voor Franse presidentsverkiezingen (30/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De extreemrechtse controversiële journalist en columnist Eric Zemmour is kandidaat bij de volgende Franse presidentsverkiezingen. Dat heeft hij dinsdag aangekondigd in een videoboodschap.
  [naar artikel]
 20. Echtgenote van "vermiste" Chinese topman Interpol wil weten "of hij nog leeft” (19/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De echtgenote van Meng Hongwei, de “vermiste” Chinese oud-voorzitter van Interpol, heeft gevraagd aan de internationale politieorganisatie of haar man nog leeft.
  [naar artikel]
 21. Controversiële journalist Eric Zemmour officieel kandidaat voor Franse presidentsverkiezingen (30/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  De extreemrechtse controversiële journalist en columnist Eric Zemmour is kandidaat bij de volgende Franse presidentsverkiezingen. Dat heeft hij dinsdag aangekondigd in een videoboodschap.
  [naar artikel]
 22. Palestijnen mogen toetreden tot Interpol ondanks Israëlisch verzet (27/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Interpol heeft het Palestijnse verzoek om lid te worden van het internationale politieorgaan Interpol goedgekeurd, ondanks verzet van Israël.
  [naar artikel]
 23. Ecuador vraagt Interpol de in ons land wonende ex-president Correa op te pakken (07/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Justitie in Ecuador heeft Interpol gevraagd een zogenaamde 'red notice' uit te vaardigen tegen voormalig president Rafael Correa, die in België in...
  [naar artikel]
 24. Dealen in coronatijd: Interpol waarschuwt voor ‘pizzakoeriers’ die drugs smokkelen (30/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Door de strikte lockdownmaatregelen in vele landen zijn drugstrafikanten op zoek naar nieuwe manieren om hun goedje te transporteren. Interpol...
  [naar artikel]
 25. Pools parlement stelt stemming over controversiële mediawet uit tot september (11/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Poolse parlement heeft woensdag de stemming over een controversiële aanpassing van de mediawet uitgesteld tot september. Dat meldt het Poolse persagentschap PAP. Regeringspartij Recht en Rechtvaardigheid (PiS) dringt aan op een aanpassing, waardoor het voor buitenlandse bedrijven verboden zou worden een meerderheidsbelang te hebben in Poolse media.
  [naar artikel]
 26. “Desastreus voor cryptomunten”: Controversiële belastingwet wordt dinsdag gefinaliseerd (09/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “Desastreus voor cryptomunten”: Controversiële belastingwet wordt dinsdag gefinaliseerd Voorlopig blijft de cryptobelasting binnen de voorgestelde infrastructure bill onveranderd, maar daar kan ten laatste dinsdag nog verandering in komen tijdens een finale stemming. Tesla-CEO Elon Musk waarschuwde dat de huidige versie van de wet duidelijke winnaars en verliezers op de cryptomarkt aanduidt. Volgens een tweet van Jake Chervinsky, een adviseur bij Compound Finance, eindigde […] Lees dit artikel: “Desastreus voor cryptomunten”: Controversiële belastingwet wordt dinsdag gefinaliseerd
  [naar artikel]
 27. Italië komt tegemoet aan 'antivaxxers' en zwakt vaccinatieplicht af (05/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De nieuwe populistische regering in Italië zwakt de controversiële vaccinatieplicht af. Vanaf komend schooljaar moeten kinderen en hun ouders...
  [naar artikel]
 28. Zuid-Afrika en Hugo Broos willen match tegen Ghana herspelen na controversiële strafschop (15/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Zuid-Afrikaanse voetbalbond tekent formeel protest aan bij FIFA, nadat het team van Hugo Broos gisteravond een beslissende 1-0-nederlaag leed in de WK-kwalificaties tegen Ghana. De Zuid-Afrikanen klagen de scheidsrechter aan, die een bijzonder controversiële strafschop floot voor Ghana.
  [naar artikel]
 29. Interpol zet echtgenote Amerikaanse diplomaat die Britse tiener doodreed op rode lijst (12/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De internationale politieorganisatie Interpol heeft op vraag van Groot-Brittannië de echtgenote van een Amerikaanse diplomaat op de zogenaamde rode...
  [naar artikel]
 30. Zuid-Afrika en Hugo Broos willen match tegen Ghana herspelen na controversiële, beslissende strafschop (15/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Zuid-Afrikaanse voetbalbond tekent formeel protest aan bij FIFA, nadat het team van Hugo Broos gisteravond een beslissende 1-0-nederlaag leed in de WK-kwalificaties tegen Ghana. De Zuid-Afrikanen klagen de scheidsrechter aan, die een bijzonder controversiële strafschop floot voor Ghana.
  [naar artikel]
 31. “Interpol slaat alarm: vrachtwagen met 34.000 liter chemicaliën gestolen in België” (23/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  Volgens internationale media heeft Interpol alarm geslagen over de diefstal van een vrachtwagen vol chemische vloeistof in het West-Vlaamse Zedelgem. Interpol zou alle Europese politiediensten gewaarschuwd hebben extra alert te zijn aan de grensposten.
  [naar artikel]
 32. “Interpol slaat alarm: vrachtwagen met 34.000 liter chemicaliën gestolen in België” (23/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Volgens internationale media heeft Interpol alarm geslagen over de diefstal van een vrachtwagen vol chemische vloeistof in het West-Vlaamse Zedelgem. Interpol zou alle Europese politiediensten gewaarschuwd hebben extra alert te zijn aan de grensposten.
  [naar artikel]
 33. “Interpol slaat alarm: vrachtwagen met 34.000 liter chemicaliën gestolen in België” (23/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Volgens internationale media heeft Interpol alarm geslagen over de diefstal van een vrachtwagen vol chemische vloeistof in het West-Vlaamse Zedelgem. Interpol zou alle Europese politiediensten gewaarschuwd hebben extra alert te zijn aan de grensposten.
  [naar artikel]
 34. Pools parlement stelt stemming over controversiële mediawet dan toch niet uit (11/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Poolse parlement heeft dan toch de stemming over een controversiële aanpassing van de mediawet niet uitgesteld tot september. Eerder meldde het Poolse persagentschap PAP dat, maar de zitting wordt toch hervat. Regeringspartij Recht en Rechtvaardigheid (PiS) dringt aan op een aanpassing, waardoor het voor buitenlandse bedrijven verboden zou worden een meerderheidsbelang te hebben in Poolse media.
  [naar artikel]
 35. Interpol waarschuwt voor namaak en diefstal van coronavaccins (02/12/2020 - Het Nieuwsblad)
  Interpol waarschuwt voor de risico’s van wereldwijde criminaliteit in verband met coronavirusvaccins. “Terwijl regeringen zich voorbereiden om vaccins uit te rollen, zijn criminele organisaties van plan om bevoorradingslijnen te infiltreren of te verstoren”, zei de secretaris-generaal van Interpol, Jürgen Stock, woensdag.
  [naar artikel]
 36. Interpol waarschuwt voor pizzakoeriers die drugs leveren (01/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  Door de strikte lockdownmaatregelen in vele landen zijn drugstrafikanten op zoek naar nieuwe manieren om hun goedje te transporteren. Interpol waarschuwt donderdag voor een nieuwe modus operandi waarbij smokkelaars zich verkleden als leveranciers van maaltijden aan huis, zoals pizzakoeriers.
  [naar artikel]
 37. Interpol waarschuwt voor pizzakoeriers die drugs leveren (30/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Door de strikte lockdownmaatregelen in vele landen zijn drugstrafikanten op zoek naar nieuwe manieren om hun goedje te transporteren. Interpol waarschuwt donderdag voor een nieuwe modus operandi waarbij smokkelaars zich verkleden als leveranciers van maaltijden aan huis, zoals pizzakoeriers.
  [naar artikel]
 38. Interpol waarschuwt voor handel in nepvaccins (02/12/2020 - Express)
  Volgens Interpol bestaat het gevaar dat criminele organisaties de uitrol van de coronavaccins zullen verstoren. ‘De kans is reëel dat... The post Interpol waarschuwt voor handel in nepvaccins appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 39. Nieuwe Interpoldatabank moet vermisten helpen identificeren aan hand van DNA familieleden (01/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Interpol beschikt sinds kort over een nieuwe database die moet toelaten om een verdwenen persoon te identificeren aan de hand van de genetische gegevens van familieleden. Dat heeft de organisatie vandaag aangekondigd. “De nieuwe databank is een humanitair hulpmiddel dat talrijke nieuwe deuren opent om vermiste personen te identificeren en hun families antwoorden te bezorgen”, reageert Interpol-secretaris-generaal Jürgen Stock.
  [naar artikel]
 40. Nieuwe clip van Madonna doet erg aan aanslag in Orlando denken: “Dit kun je de slachtoffers niet aandoen” (28/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De controversiële nieuwe videoclip van Queen of Pop Madonna heeft voor behoorlijk wat ophef gezorgd. In de video, die gisteren verscheen, is...
  [naar artikel]
 41. Topman Albert Heijn krijgt ook België onder zijn hoede (08/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Ahold Delhaize grijpt in bij zorgenkind België. Niet alleen krijgt Delhaize met Xavier Piesvaux een nieuwe topman, maar die moet rapporteren aan
  [naar artikel]
 42. Topman Albert Heijn krijgt ook België onder zijn hoede (08/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Ahold Delhaize grijpt in bij zorgenkind België. Niet alleen krijgt Delhaize met Xavier Piesvaux een nieuwe topman, maar die moet rapporteren aan
  [naar artikel]
 43. Interpol lanceert app om gestolen kunst makkelijk terug te vinden (06/05/2021 - VRT NWS)
  De internationale politiedienst Interpol heeft een applicatie voor de smartphone gelanceerd om gemakkelijker gestolen kunstvoorwerpen terug te vinden. Twijfel je aan de herkomst van een stuk? Neem een foto met de app en ga meteen na of het voorwerp in de databank van Interpol als gestolen opgegeven staat.
  [naar artikel]
 44. Brabo krijgt Vlaamse loodsbaas als nieuwe topman (22/05/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het dokloodsen- en bootmannenbedrijf Brabo heeft een nieuwe baas. Het gaat om Herman Van Driessche (54), die vroeger al de topman van de overheidsdienst Vlaams Loodswezen was.
  [naar artikel]
 45. Controversiële film rond Harry en Meghan schildert William af als schurk (08/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Is William ‘de racist binnen het Britse koningshuis’? De controversiële film ‘Harry & Meghan: Escaping The Palace’ wil het niet letterlijk zo gezegd hebben, maar laat er toch niet veel twijfel over bestaan. De prent, die deze week in première ging, kwam eerder al in opspraak omdat er beelden getoond worden van Meghan Markle die verongelukt, net zoals Diana.
  [naar artikel]
 46. Interpol kiest omstreden generaal als nieuwe baas: beschuldigd van martelingen (25/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De omstreden generaal Ahmed Naser al-Raisi is verkozen tot de nieuwe baas van de internationale politieorganisatie Interpol. Hij wordt beschuldigd van martelingen in de Verenigde Arabische Emiraten (VEA), waar hij de veiligheidstroepen leidt.
  [naar artikel]
 47. Net rond ex-Nissan-topman Ghosn begint zich te sluiten (03/01/2020 - De Morgen)
  Drie dagen na zijn spectaculaire ontsnapping uit Japan is de opsporing van ex-Nissan-topman Carlos Ghosn in volle gang. In Turkije is een reeks arrestaties verricht en de internationale politieorganisatie Interpol heeft Libanon om zijn aanhouding verzocht.
  [naar artikel]
 48. Nieuwe topman voor Bank Nagelmackers (14/06/2018 - De Tijd)
  16:39 Na het onverwachte ontslag van de Chinees Dashu Zu krijgt de Belgische bankgroep nu een Britse topman, Tim Rooney.
  [naar artikel]
 49. Nieuwe topman voor speelgoedmaker LEGO (06/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  LEGO krijgt een nieuwe topman. Operationeel directeur Bali Padda neemt op 1 januari het stokje over van Jørgen Vig Knudstorp, maakte het Deense speelgoedbedrijf dinsdag bekend.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.