Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

01 December 2021
08:18 uur

Twintiger uit As aan kant gezet in Diest: chauffeur lapt rijverbod aan laars

Het Belang van Limburg

25/11/2021 - 12:50

Een 23-jarige man uit As is woensdagochtend aan de kant gezet omdat hij in de Koning Albertstraat tegen de richting in aan het rijden was. Hij kon geen enkel document van het voertuig tonen. Ook een rijbewijs had hij niet bij.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Diestenaar lapt levenslang rijverbod aan zijn laars (17/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op de Halensebaan in Diest heeft de politie afgelopen weekend een 44-jarige bestuurder uit Diest uit het verkeer geplukt die een levenslang rijverbod had opgelopen. De man legde ook een positieve ademtest af en stond geseind omdat hij nog een jaar celstraf moet uitzitten. Hij is naar de gevangenis gebracht. In de Koning Albertstraat is een 29-jarige chauffeur uit Diest betrapt die geen rijbewijs heeft.
  [naar artikel]
 2. Herkenaar (32) onder invloed van alcohol lapt nachtklok aan laars (11/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Bij controles tijdens het voorbije weekend betrapte de politie van Diest een chauffeur (32) uit Herk-de-Stad die onder invloed was van alcohol. Hij kreeg ook een pv voor het niet respecteren van de avondklok. De agenten betrapten ook twee andere chauffeurs die onder invloed waren en een Diestenaar (40) die een opgelopen levenslang rijverbod aan zijn laars lapte. (tb)
  [naar artikel]
 3. Auto getakeld omdat chauffeur rijverbod aan laars lapt (29/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een 42-jarige man uit Hechtel-Eksel is donderdagavond te voet naar huis gewandeld toen zijn auto werd getakeld. De man was rond 22.45 uur op de Maaseikerlaan in Neeroeteren naan de kant gezet. Hij negeerde in eerste instantie het stopbevel en reed snel weg. Na een korte achtervolging werd hij klemgereden. De veertiger bleek te veel alcohol gedronken te hebben. Zijn rijbewijs werd voor 6 uur ingehouden. Na de vaststelling vertrok de patrouille. Een tijdje later werd de man in zijn auto door een ploeg van de politie Maasland en Carma opnieuw aan de kant gezet. Deze keer werd de auto getakeld waarop de bestuurder zijn weg te voet verder zette. (mm)
  [naar artikel]
 4. Chauffeur lapt rijverbod aan laars en racet door drukke buurt met 180km/uur (23/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  De politie heeft afgelopen weekend een bestuurder in de boeien geslagen die met snelheden van 160 tot 180 km/uur door de drukke woonwijken scheurde. De man was even voordien al eens aan de kant gehaald voor een alcoholcontrole. Hij blies toen alarm en kreeg een rijverbod van 3 uur. Dat lapte hij dus demonstratief aan zijn laars. Hij zal zich later voor de politierechter mogen verantwoorden. De alcoholcontroles in de gemeente werden afgelopen weekend op een andere manier georganiseerd. Mobiele patrouilles reden rond en haalden die chauffeurs aan de kant waarvan hun rijstijl al liet vermoeden dat ze te veel alcohol hadden gedronken. Acht van de 82 (10%) gecontroleerde bestuurders blies positief. Eentje moest meteen zijn rijbewijs voor 15 dagen inleveren. De zeven anderen kregen een rijverbod van 6 of 3 uur. Bij de patrouilles werden nog 13 andere overtredingen zoals het bezit van een boksbeugel en marihuana, genoteerd. (mm)
  [naar artikel]
 5. Man met rijverbod aan de kant gezet in Diest (16/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op het Sint-Hubertusplein vloog dinsdag een 63-jarige man uit Diest tegen de lamp omdat hij een voertuig bestuurde hoewel hij een rijverbod had opgelopen. Zijn voertuig is geïmmobiliseerd.
  [naar artikel]
 6. Man met rijverbod aan het stuur (07/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  De politie van de zone Demerdal DSZ (Diest – Scherpenheuvel-Zichem) haalde donderdagmidddag een auto van een man van 32 jaar uit Diest naar de kant. Hij zat aan het stuur, terwijl hij een rijverbod had.
  [naar artikel]
 7. Chauffeur met rijverbod toch aan het stuur (23/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  De politie van de zone Demerdal DSZ (Diest – Scherpenheuvel-Zichem) haalde woensdag een chauffeur uit het verkeer. Hij reed onder invloed.
  [naar artikel]
 8. Politie achtervolgt twintiger uit Diest (04/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  De politie Demerdal kon donderdag een 21-jarige bestuurder uit Diest aan de kant zetten na een achtervolging van enkele kilometers. Rond 23 uur was de chauffeur aan hoge snelheid weggereden toen de agenten hem wilden controleren in het centrum van Scherpenheuvel. Hij bleek onder invloed van alcohol en drugs. Zijn rijbewijs kon hij niet vinden waarop de wagen tijdelijk in beslag werd genomen.
  [naar artikel]
 9. Hij lapt alle mediawetten aan zijn laars, maar Joe Rogan is ongekend populair (30/12/2019 - De Morgen)
  Een succesvol interview moet je goed voorbereiden, je moet het kort houden en altijd kritisch blijven. Al deze mediawetten lapt Joe Rogan aan zijn laars, en tóch was zijn podcast ook dit jaar weer een van de populairste ter wereld.
  [naar artikel]
 10. Politie rijdt kinderen naar school en kinderdagverblijf (27/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  De politie van de zone Demerdal DSZ (Diest – Scherpenheuvel-Zichem) moest dinsdag chauffeur spelen voor enkele kinderen. Die zaten in de auto bij een chauffeur, wiens auto aan de kant werd gezet.
  [naar artikel]
 11. Chauffeur lapt verkeersregels aan zijn laars tijdens Pokémon-jacht (17/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Pokémon Go-spelers vallen regelmatig goed op in de massa, en ook vanuit de lucht is dat niet anders. De Canadese politie heeft beelden vrijgegeven van een chauffeur die wel zeer wanhopig op zoek was naar Pokémon. Daarvoor liet hij zelfs zonder schaamte de verkeersregels links liggen.
  [naar artikel]
 12. Gefrustreerde Weyts: “Bellot lapt afspraken aan zijn laars” (14/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) is gefrustreerd omdat zijn federale collega François Bellot (MR) gemaakte afspraken “aan zijn laars lapt”. Die dateren van toen Weyts afwilde van de bepaling dat een jongere die zijn voorlopig rijbewijs laat aflopen drie jaar moet wachten alvorens een nieuwe poging te kunnen wagen, verduidelijkt hij zondag aan Belga.
  [naar artikel]
 13. Chauffeur met joint in de hand aan kant gehaald (12/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op de Gouverneur Verwilghensingel heeft een ploeg van de politie LRH vrijdagvoormiddag een chauffeur aan de kant gehaald. De man was een joint aan het roken tijdens het rijden. De twintiger testte positief op de speekseltest. In de auto werden een verboden wapen en drugs gevonden. Die werden in beslag genomen.
  [naar artikel]
 14. Jonge chauffeur aan de kant gezet op Halensebaan (18/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op de Halensebaan zette een patrouille van de politiezone Demerdal woensdag rond 16.30 uur een chauffeur aan de kant. De 18-jarige jongeman uit Vilvoorde bestuurde een voertuig hoewel hij niet voldeed aan de voorwaarden van een voorlopig rijbewijs.
  [naar artikel]
 15. Bromfiets aan de kant gezet in Diest na positieve drugstest (12/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  De bromfiets van een 28-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem is vrijdagnamiddag door de politie aan de kant gezet bij een controle in het Warandepark. De man testte positief op drugs.
  [naar artikel]
 16. Dertiger uit Halen wordt uur na positieve drugstest opnieuw aan kant gezet (05/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een patrouille van de politiezone Demerdal heeft woensdagnamiddag op het industrieterrein in Diest een 30-jarige autobestuurder uit Halen die onder invloed van drugs reed, aan de kant gezet. Zijn rijbewijs werd in opdracht van het parket van Leuven ingetrokken. Een uur na de feiten zette een andere politiepatrouille de man in zijn auto opnieuw aan de kant. Omdat hij reed terwijl zijn rijbewijs net was ingetrokken, besloot het Leuvense parket zijn voertuig in beslag te nemen. De hardleerse bestuurder zal zich later voor de politierechtbank in Leuven moeten verantwoorden waar hij niet alleen een zware boete maar ook een bijkomend rijverbod riskeert.
  [naar artikel]
 17. Onder invloed aan het stuur ondanks levenslang rijverbod in Diest (07/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  en patrouille van de politiezone Demerdal heeft maandagnamiddag in de Nicolas Welterstraat een 52-jarige chauffeur uit Diest betrapt die een levenslang rijverbod had. De man bleek ook onder invloed van zowel drugs als alcohol. Zijn auto bleek niet verzekerd, niet ingeschreven bij de Dienst voor het Wegverkeer en niet aangeboden bij de technische controle. De auto is in beslag genomen. De Diestenaar zal zich later voor de politierechter in Leuven moeten verantwoorden.
  [naar artikel]
 18. BMW van 25-jarige Halenaar in beslag genomen in Diest (17/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een 25-jarige man uit Halen is zijn BMW voor een tijdje kwijt. Een patrouille van de politie zag hoe de man op de Nijverheidslaan in Diest aan het driften ging en zette de achtervolging in. De man werd op de Citadellaan aan de kant gezet. De twintiger kon geen rijbewijs noch identiteitskaart voorleggen. Bij verdere controle bleek dat zijn rijbewijs als gevolg van vorige feiten was ingetrokken. In opdracht van het parket van Leuven is zijn auto tijdelijk in beslag genomen.
  [naar artikel]
 19. 59ste veroordeling en tien maanden cel voor rapper Kaye Styles die levenslang rijverbod aan zijn laars lapt (24/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Brugse politierechter heeft Kaye Styles (37) bij verstek veroordeeld tot tien maanden effectieve gevangenisstraf. Ondanks een levenslang...
  [naar artikel]
 20. 59ste veroordeling en tien maanden cel voor rapper Kaye Styles die levenslang rijverbod aan zijn laars lapt (24/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Brugse politierechter heeft Kaye Styles (37) bij verstek veroordeeld tot tien maanden effectieve gevangenisstraf. Ondanks een levenslang...
  [naar artikel]
 21. 59ste veroordeling en tien maanden cel voor rapper Kaye Styles die levenslang rijverbod aan zijn laars lapt (24/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Brugse politierechter heeft Kaye Styles (37) bij verstek veroordeeld tot tien maanden effectieve gevangenisstraf. De rapper kroop ondanks een...
  [naar artikel]
 22. Inbeslagname auto van chauffeur die rijverbod overtreedt (03/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  De auto van een man van 32 jaar uit Scherpenheuvel-Zichem werd op bevel van het parket van Leuven in beslag genomen. De chauffeur hield zich niet aan zijn rijverbod.
  [naar artikel]
 23. Auto kwijt omdat rijverbod voor 5de keer wordt genegeerd (30/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  De politie heeft vrijdagnamiddag de auto van een 26-jarige Beringenaar in beslag genomen. De man werd aan de kant gehaald voor een controle en hij bleek rond te rijden met een niet verzekerde auto en met een lopend rijverbod. Het was al de vijfde keer dit jaar dat deze bestuurder betrapt werd terwijl hij zijn rijverbod aan zijn laars lapte. Het parket gaf daarom opdracht de auto van de jonge man in beslag te nemen tot de man voor de rechter verschijnt.(mm)
  [naar artikel]
 24. Twintiger 2 dagen na rijverbod opnieuw achter het stuur (16/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  De politie betrapte zondag om 1.30 uur automobilist M.M. (20) uit Bree. De twintiger reed over de Maastrichtersteenweg in Maaseik terwijl hij momenteel een rijverbod heeft. De jongeman werd afgelopen vrijdag gecontroleerd tijdens een SLim-actie en testte toen positief op drugsgebruik waardoor hij zijn rijbewijs moest inleveren. (ppn)
  [naar artikel]
 25. Chauffeur met zeventien maanden rijverbod blijft rustig rondrijden (13/04/2019 - De Morgen)
  Soms loont het om verkeersovertredingen aan je laars te lappen. Dat illustreert het verhaal van een chauffeur in Turnhout die nu al maanden op de zenuwen werkt van de lokale politie. Ondanks boetes, rijverboden en vervangende gevangenisstraffen blijft de man in kwestie rustig rondtoeren. Door een nogal vreemde samenloop van omstandigheden slaagt hij er telkens weer in om door de mazen van het net te glippen.
  [naar artikel]
 26. Twintiger uit Halen betrapt met cannabis en amfetaminepillen in Diest (12/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een 25-jarige man uit Halen is zaterdag tegen de lamp gelopen bij een actie van de politie Demerdal-DSZ. Hij werd op de Leuvensesteenweg in Diest aan de kant gezet. Uit een drugscontrole bleek dat hij onder invloed van drugs was. Zijn rijbewijs werd meteen voor een termijn van 15 dagen ingetrokken. In zijn auto vonden de agenten nog een gebruikershoeveelheid cannabis en 36 amfetaminepillen. De drugs werden in beslag genomen. Twee andere personen hadden kleine hoeveelheden cannabis en heroïne bij.
  [naar artikel]
 27. Laagvlieger aan kant gezet in Munsterbilzen (13/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op de Taunusweg in Munsterbilzen is donderdagochtend een laagvlieger aan de kant gezet. De chauffeur had de politie met hoge snelheid gekruist. Bij de achtervolging reed de betrokkene dubbel zo snel als toegelaten. Hij kreeg een onmiddellijk inning van 110 euro. (mm)
  [naar artikel]
 28. 1 op 3 bouwers lapt isolatieregels aan zijn laars (29/03/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 29. 1 op 3 bouwers lapt isolatieregels aan zijn laars (22/08/2017 - De Morgen)

  [naar artikel]
 30. Gewapende overvallers bestelen twintiger op straat in Diest (17/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Er loopt een onderzoek naar een twintiger die in Diest op straat overvallen werd. Het slachtoffer werd bedreigd met een mes en moest zijn gsm en portefeuille afgeven.
  [naar artikel]
 31. Bilzenaar met 33 maanden rijverbod door politie achter stuur van auto uitgehaald (25/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een 28-jarige man uit Bilzen is voor de duur van zijn rijverbod zijn auto kwijt. De man werd zaterdag rond 4 uur op de Bilzersteenweg in Hoeselt tijdens een zomer BOB-campagne aan de kant gezet.
  [naar artikel]
 32. Antwerpse politie betrapt bestuurder met rijverbod… tot 2136 (30/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De bedrijfswagen van een Poolse bestuurder werd afgelopen dinsdag in beslag genomen door het wijkteam van de Antwerpse politie. Het wijkteam had de tanden in zijn dossier gezet, want de man (48) lapte al enige tijd alle regels aan zijn laars. Hij reed met bedrijfswagens rond hoewel hij een rijverbod had opgelegd gekregen... tot het jaar 2136.
  [naar artikel]
 33. Brico-uitbater krijgt geen straf nadat hij verplichte sluitingsdag aan zijn laars lapt (26/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  Pieter Van Nerum, de uitbater van het Brico-filiaal in Diest, is opgelucht want de strafrechter heeft dinsdag beslist om hem geen straf te geven. Hij moest voor de rechter komen omdat hij zijn doehetzelfwinkel 7 op 7 openhoudt. En dat mag niet.
  [naar artikel]
 34. Onvoorzichtige chauffeur gewond na politiecontrole (22/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een chauffeur die door de politie van de zone Demerdal DSZ (Diest – Scherpenheuvel-Zichem) op de Leuvensesteenweg in Diest werd gecontroleerd, had na de controle een ongeval. Hij raakte daarbij gewond.
  [naar artikel]
 35. Niet verzekerde schoolbus aan de kant gezet in Munsterbilzen (04/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een patrouille van de lokale politie heeft vrijdagochtend een niet verzekerde schoolbus aan de kant gezet. De chauffeur en begeleider zaten op dat ogenblik alleen in de bus. Om de leerlingen van de Genkse school op te halen werd een vervangbus gestuurd.
  [naar artikel]
 36. Chauffeur Lummense basisschool dronken achter stuur (28/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  De politie heeft afgelopen vrijdag een schoolbus van lagere school de Blinker in Lummen aan de kant gezet omdat de chauffeur gedronken had. Dat meldt Radio 2 donderdagochtend.
  [naar artikel]
 37. Drie uur rijverbod voor vijftiger uit Maaseik (11/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een 54-jarige man uit Maaseik heeft zaterdagochtend drie uur lang rijverbod gekregen nadat hij positief testte op alcohol De man werd even voor 1 uur aan de kant gezet op de Rijksweg in Dilsen. Hij blies ‘alarm’.
  [naar artikel]
 38. Zwalpende chauffeur met levenslang rijverbod legt positieve drugstest af (13/04/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Een 25-jarige chauffeur met een levenslang rijverbod reed afgelopen weekend zwalpend rond, gaf een valse naam op en legde een positieve drugstest af. De auto waarmee hij rondreed werd geïmmobiliseerd.
  [naar artikel]
 39. Diestenaar (58) met rijverbod toch aan het stuur (07/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  De auto van een man van 59 jaar uit Diest werd zondagmiddag in beslag genomen. Hij had een rijverbod.
  [naar artikel]
 40. Pompen en rondjes lopen helpt niet: chauffeur blaast toch positief (30/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een chauffeur is vrijdagavond aan de kant gezet omdat hij rondreed na de avondklok van middernacht. Bovendien reed hij op de Grotesteenweg in Berchem door het rode licht.
  [naar artikel]
 41. Rohan Dennis lapt coronamaatregelen aan zijn laars en verwijdert na bakken kritiek zijn accounts op sociale media (18/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Rohan Dennis (29) heeft zich van zijn slechtste kant laten zien. De wereldkampioen tijdrijden lapte de coronamaatregelen in woonplaats Spanje aan...
  [naar artikel]
 42. Etende bestuurder met kind op schoot aan de kant gezet door politie (24/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een chauffeur die aan het eten was en een kind onbeveiligd op de schoot had zitten, is donderdag door de politie aan de kant gezet op de Kuringersteenweg. Er werd een proces-verbaal opgesteld.
  [naar artikel]
 43. Politie vat bestuurder onder invloed en met rijverbod (25/06/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse politie heeft donderdag een wagen aan de kant gezet na verschillende verkeersovertredingen. Achteraf bleek dat de bestuurder onder invloed was van drugs en al een rijverbod had.
  [naar artikel]
 44. Twintiger die Noah (16) doodreed en wegvluchtte, krijgt rijverbod en moet naar de cel (19/04/2017 - Het Nieuwsblad)
  Maxim D., de twintiger uit Haacht die bijna 2 jaar geleden de zestienjarige Noah Mortier doodreed, is veroordeeld tot een rijverbod van vijf jaar. Hij moet ook twee jaar naar de cel.
  [naar artikel]
 45. Rohan Dennis lapt coronamaatregelen aan zijn laars en verwijdert na bakken kritiek zijn accounts op sociale media: “Covid-19 kan mijn gat kussen” (18/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Rohan Dennis (29) heeft zich van zijn slechtste kant laten zien. De wereldkampioen tijdrijden lapte de coronamaatregelen in woonplaats Spanje aan...
  [naar artikel]
 46. Vijf jaar cel voor Vietnamees die quarantaine aan laars lapt en meerdere mensen besmet (07/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een Vietnamees is veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar omdat hij het coronavirus aan meerdere mensen zou hebben doorgegeven nadat hij de quarantaineregels aan zijn laars lapte.
  [naar artikel]
 47. Twintiger riskeert tot tien jaar rijverbod voor dood rijden spelend buurmeisje (13/09/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het openbaar ministerie in Turnhout heeft een rijverbod tussen 5 en 10 jaar gevorderd tegen een twintiger uit Turnhout die in september vorig jaar zijn buurmeisje van 18 maanden heeft doodgereden. De man riskeert ook een gevangenisstraf van drie jaar.
  [naar artikel]
 48. Gevreesde politierechter spreekt zwaarste straf ooit uit: “Het is genoeg geweest” (20/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Politierechter Peter D’Hondt heeft vrijdag de zwaarste straf uit zijn carrière uitgesproken. Een monsterboete van 60.400 euro, 7 jaar cel en een halve eeuw rijverbod. De ‘prijs’ ging naar garagist Benjamin D. (41) uit Berlare, een onverbeterlijke wegpiraat die al heel zijn leven alle mogelijke regels aan zijn laars lapt. “Als het dag van de klant is in mijn rechtbank, mag hij die komen openen”, aldus D’Hondt.
  [naar artikel]
 49. Bestuurder met rijverbod van jaar test opnieuw positief op drugs (14/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  De politie heeft zaterdag een bestuurder aan de kant gezet die ondanks een rijverbod van een jaar, achter het stuur van de auto was gekropen en daar boven op positief testte op drugs. Het rijbewijs van de man werd in beslag genomen en naar het parket gestuurd.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.