Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

01 December 2021
06:43 uur

Nooit was aantal nieuwe besmettingen zo hoog als maandag: “Dat ongezien hoge cijfer zegt wel degelijk iets over de toekomst”

Gazet van Antwerpen

25/11/2021 - 13:10

De coronacijfers in ons land schieten verder de hoogte in. Dagelijks staan nu meer dan 16.000?besmettingen op de teller. Een absolute piek was er op maandag 22?november: toen telde Sciensano liefst 23.600 positieve coronatesten. “Maar de piek is nog niet bereikt.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Nooit was aantal nieuwe besmettingen in ons land hoger dan maandag, “maar piek is nog niet bereikt” (25/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De coronacijfers in ons land schieten verder de hoogte in. Dagelijks staan nu meer dan 16.000?besmettingen op de teller. Een absolute piek was er op maandag 22?november: toen telde Sciensano liefst 23.600 positieve coronatesten. “Maar de piek is nog niet bereikt”, zegt Steven Van Gucht.
  [naar artikel]
 2. OVERZICHT. Maandag hoogste aantal nieuwe besmettingen in een dag sinds begin pandemie: “Werkelijke cijfers drie tot vijf keer hoger” (25/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in ons land blijft toenemen en stijgt naar meer dan 16.000. Maandag is zelfs een nieuw record geregistreerd sinds het begin van de pandemie. Voorlopig staat de teller daar al op 23.621 gevallen, en dat cijfer kan nog oplopen. “We zullen ergens tussen de 24.000 en 25.000 bevestigde gevallen eindigen”, voorspelt biostatisticus Geert Molenberghs. Er liggen op dit moment ook 686 Covid-patiënten op intensive care, het hoogste aantal sinds 11 mei. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 3. Nooit was aantal nieuwe besmettingen in ons land hoger dan maandag, “maar piek is nog niet bereikt” (25/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  De coronacijfers in ons land schieten verder de hoogte in. Dagelijks staan nu meer dan 16.000?besmettingen op de teller. Een absolute piek was er op maandag 22?november: toen telde Sciensano liefst 23.600 positieve coronatesten. “Maar de piek is nog niet bereikt.”
  [naar artikel]
 4. Steven Van Gucht: “Voorzichtig blijven ondanks lichte daling van nieuwe besmettingen” (10/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus is licht gedaald. “Een gunstig teken”, zegt viroloog Steven Van Gucht, “maar dat betekent niet dat de voorspelde stijging zich de komende weken niet zal doorzetten”. Het blijft vrezen voor een worstecasescenario met 1.000 patiënten op intensieve zorg.
  [naar artikel]
 5. Waarom stijgen de coronacijfers plots zo snel? En wanneer zal het aantal besmettingen eindelijk weer dalen? Experten leggen uit (24/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er is iets grimmigs aan de hand met de pandemie die ons nu al bijna twee jaar teistert. Op de diensten intensieve zorg liggen opnieuw meer dan 650 coronapatiënten en het aantal besmettingen blijft maar toenemen, maar niemand durft nog te voorspellen wanneer de cijfers eindelijk zullen dalen. “Ik heb geen glazen bol”, zegt expert Tijs Alleman (Universiteit Gent). “Maar de enige logische conclusie is dat het er niet goed uitziet.” Hoe zijn we hier eigenlijk terechtgekomen? Hoe is dit mogelijk in een land met zo’n hoge vaccinatiegraad?
  [naar artikel]
 6. Aantal besmettingen snel gestegen: ziekenhuizen blijven alert "maar paniek of grote onrust is niet nodig" (19/10/2021 - VRT NWS)
  Het aantal vastgestelde besmettingen met het coronavirus is de afgelopen week met bijna de helft gestegen, tot ruim 3.000 nieuwe besmettingen per dag. Die stijging is vrij snel, “maar dat is wat we ook verwacht hadden”, stelt viroloog Steven Van Gucht gerust. Al blijft de viroloog - samen met de ziekenhuizen - op zijn hoede. “Het is belangrijk dat we ervoor zorgen dat zij de extra belasting aankunnen en dat de golf die voor ons ligt, in de ziekenhuizen niet te hoog wordt.”
  [naar artikel]
 7. Jessa verstrengt bezoekregeling “door stijgend aantal besmettingen” (28/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Jessa Ziekenhuis in Hasselt verstrengt vanaf vrijdag de bezoekregeling als gevolg van “het stijgend aantal besmettingen”. “Elke patiënt zal nog maar één bezoeker gedurende één uur per dag mogen ontvangen”, zegt Lieve Ketelslegers van Jessa.
  [naar artikel]
 8. OVERZICHT. Maandag dagrecord aantal besmettingen dit jaar, ook hospitalisaties stijgen met meer dan 50 procent (21/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Alle coronacijfers blijven in negatieve zin evolueren. Dat blijkt uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Zowel het aantal besmettingen als het aantal ziekenhuisopnames stijgt met 53 procent. Voor afgelopen maandag zijn er voorlopig zelfs al bijna 6.500 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Een dagrecord dit jaar als dat cijfer morgen bevestigd wordt.
  [naar artikel]
 9. Aantal patiënten op intensieve zorg duikt onder de 100 (11/06/2020 - De Morgen)
  De voorbije 24 uur zijn in ons land 142 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat blijft vrij hoog. Het aantal besmettingen ligt ook iets hoger (10 mensen meer) dan gisteren.
  [naar artikel]
 10. Cijfer van maandag nog verder gestegen: 416 besmettingen op één dag (24/07/2020 - De Morgen)
  Het zevendaagse gemiddelde van de besmettingen met het coronavirus is opnieuw fors gestegen. Er worden gemiddeld 220,6 besmettingen per dag geregistreerd in ons land. Dat is een stijging met 89 procent tegenover de voorgaande periode van zeven dagen of bijna een verdubbeling. Het cijfer van vorige maandag is nog verder gestegen: er werden dan in totaal 416 besmettingen opgetekend.
  [naar artikel]
 11. OVERZICHT. Maandag meer dan 25.000 nieuwe besmettingen op één dag: “Veel meer krijgen we gewoon niet getest” (26/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het gemiddelde aantal nieuwe bevestigde coronabesmettingen in ons land blijft toenemen en stijgt vandaag met 48 procent naar 16.762. Maandag is nu officieel een nieuw record geregistreerd: toen raakten 25.365 landgenoten besmet en dat waren er nooit eerder zo veel. Het aantal hospitalisaties stijgt met 22 procent naar meer dan 300 per dag. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 12. “Ongewoon hoog aantal CIA-informanten in het buitenland gevangengenomen en geëxecuteerd” (17/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “Ongewoon hoog aantal CIA-informanten in het buitenland gevangengenomen en geëxecuteerd” Vorige week heeft de New York Times onthuld dat de CIA, de buitenlandse inlichtingendienst van de VS, bij al haar overzeese posten en officieren alarm heeft geslagen. De reden van het noodsein? Een ongewoon hoog aantal Amerikaanse informanten in het buitenland werd de afgelopen jaren gevangengenomen en geëxecuteerd. Er zijn “tientallen” dergelijke gevallen, volgens de […] Lees dit artikel: “Ongewoon hoog aantal CIA-informanten in het buitenland gevangengenomen en geëxecuteerd”
  [naar artikel]
 13. Absoluut record: 1.750 besmettingen op één dag in Limburg (19/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  De besmettingscijfers bereiken nieuwe recordhoogtes in Limburg. Elke dag raken er nu gemiddeld iets meer dan 1.000 Limburgers besmet. Afgelopen maandag waren er zelfs 1.750 besmettingen op één dag, een absoluut record. “De epidemie groeit nog altijd”, zegt viroloog Steven Van Gucht.
  [naar artikel]
 14. "Werknemers worden herleid tot hun prestaties, tot een cijfer in een Excel-bestand" (26/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  We hebben nog nooit zo weinig uren gewerkt en toch zijn de burn-outcijfers nog nooit zo hoog geweest. “Niet verwonderlijk”, vindt psychiater Dirk...
  [naar artikel]
 15. Hoog aantal nieuwe besmettingen: ‘Wees uw eigen contactonderzoeker’ (07/05/2020 - De Standaard)
  Er zijn de afgelopen 24 uur nog nooit zoveel mensen ontslagen uit intensieve zorg, maar het aantal besmettingen in de samenleving steeg wel. ‘Het virus is nog steeds in het land’, waarschuwt viroloog Steven Van Gucht.
  [naar artikel]
 16. Hoog aantal nieuwe besmettingen: “Wees uw eigen contactonderzoeker” (07/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Er zijn de afgelopen 24 uur nog nooit zoveel mensen ontslagen uit intensieve zorg, maar het aantal besmettingen in de samenleving steeg wel. “Het virus is nog steeds in het land”, waarschuwt viroloog Steven Van Gucht.
  [naar artikel]
 17. Recordaantal vacatures in Vlaanderen: “En in de horeca nog veel meer dan de cijfers doen uitschijnen” (12/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  In oktober werden er bij de VDAB 36.255 nieuwe vacatures aangemeld, 43 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar. Tegelijk blijft ook het aantal openstaande vacatures ongezien hoog. Zeker in de horeca is personeel vrijwel onvindbaar. “Tijdens de lockdowns zijn veel mensen vertrokken naar andere sectoren. Die zijn we kwijt.”
  [naar artikel]
 18. Nieuwe asielcrisis in de maak: “De spanningen lopen hoog op” (18/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Een nieuwe asielcrisis tekent zich af. Het aantal aanvragen stijgt, de opvangplaatsen zitten vol, er is te weinig huisvesting en de achterstand bij de betrokken diensten raakt niet weggewerkt. Het Klein Kasteeltje gaat nu 24 uur in staking. “Het gaat zo niet langer”, zegt een medewerkster.
  [naar artikel]
 19. Steven Van Gucht: “Voorzichtig blijven ondanks lichte daling van nieuwe besmettingen” (10/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus is licht gedaald (-6 pct). “Een gunstig teken, maar dat betekent niet dat de voorspelde stijging zich de komende weken niet zal doorzetten”. Projecties van een worst case-scenario met tot 1.000 patiënten op intensieve zorg, waarvan een derde in Brussel, blijven.
  [naar artikel]
 20. Waarom steeds meer klanten moeten wachten op nieuwe meubels (29/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Nooit was het aantal klachten over de laattijdige leveringen van meubels groter dan nu. Een gevolg van de coronacrisis. “Niet onze schuld”, zegt de meubelsector. “De vraag is te groot voor het aanbod.”
  [naar artikel]
 21. Experten tevreden over maatregelen: “Als we zo veilig op restaurant kunnen, moeten we dat gewoon doen” (26/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  De experten reageren tevreden op de beslissingen die het Overlegcomité dinsdag heeft genomen. Vooral het opnieuw invoeren van het mondmasker en het gebruik van de coronapas kan volgens hen wel degelijk een verschil maken in het stijgend aantal besmettingen. “Wat we nu gehoord hebben, zet de juiste toon”, klinkt het.
  [naar artikel]
 22. Gemeente Bonheiden wil maar liefst 22 trajectcontroles uitrollen en betaalt hiervoor 0 (!) euro: “Anders zou ons dit ruim 4 miljoen euro kosten” (28/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De komende 2 jaar wil Bonheiden maar liefst 22 nieuwe trajectcontroles realiseren. De investering gebeurt volledig door een private partner van de gemeente, in ruil voor een vast percentage van de boete-inkomsten. “Voor ons als gemeente kost het dus amper iets”, zegt schepen van mobiliteit Bart Vanmarcke (Open VLD). Dergelijk samenwerking is nog nooit eerder opgezet en het uitrollen van zoveel trajectcontroles in een kleine gemeente zoals Bonheiden is ongezien.
  [naar artikel]
 23. Ook Van Ranst wil thuiswerk weer promoten: “Eenvoudige maatregel” (21/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Op het volgende Overlegcomité, gepland voor volgende week vrijdag, wordt beter niet beslist om af te stappen van de federale fase. In de huidige situatie, met fors oplopende besmettingen, zou dat volgens viroloog Marc Van Ranst “niet verstandig” zijn. Begin deze week werd het hoogste aantal besmettingen van dit jaar genoteerd. “Het is nu afwachten hoe zich dat vertaalt in de ziekenhuizen en op de intensive care-afdelingen”, zegt Van Ranst. “Tegen eind volgende week moeten we een idee hebben van waar het naartoe gaat.”
  [naar artikel]
 24. Hinder door politieacties is extra tegenslag in moeilijke coronaperiode: is dit wel het juiste moment? “Dat is het nooit” (18/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De stiptheidsacties van de politie veroorzaakten veel hinder op de baan. De vakbonden organiseren de acties omdat ze boos zijn over de vastgelopen loononderhandelingen. Maar is het daar nu wel het goede moment voor, nu het land weer te maken krijgt met nieuwe coronamaatregelen en stijgende besmettingen? “Het is natuurlijk nooit het goede moment voor zulke acties”, zegt Luc Goos, voorzitter van de politievakbond NSPV. “Maar de hinder voor de bevolking mag de minister voor haar rekening nemen”
  [naar artikel]
 25. Van Gucht over versoepelingen: “We gooien het mondmasker iets te snel weg” (17/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Er zijn een aantal goede en slechte zaken”, reageert viroloog Steven Van Gucht op de nieuwe versoepelingen. “Ik ben blij dat men kiest voor een regionale aanpak en dat Brussel en Wallonië niet volgen. In Brussel zijn er drie tot vier keer meer besmettingen. In Vlaanderen is er meer ruimte om te versoepelen. De cijfers dalen, maar is geen garantie dat het zo blijft.” De afschaffing van de mondmaskerplicht komt volgens Van Gucht te vroeg.
  [naar artikel]
 26. Van Gucht over versoepelingen: “We gooien het mondmasker iets te snel weg” (17/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Er zijn een aantal goede en slechte zaken”, reageert viroloog Steven Van Gucht op de nieuwe versoepelingen. “Ik ben blij dat men kiest voor een regionale aanpak en dat Brussel en Wallonië niet volgen. In Brussel zijn er drie tot vier keer meer besmettingen. In Vlaanderen is er meer ruimte om te versoepelen. De cijfers dalen, maar is geen garantie dat het zo blijft.” De afschaffing van de mondmaskerplicht komt volgens Van Gucht te vroeg.
  [naar artikel]
 27. Burgemeester Alain Yzermans: “Nieuwe Noord-Zuid geeft Houthalen-Helchteren zuurstof” (07/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  “Het uitzicht van Houthalen-Helchteren zal voorgoed veranderen door de Noord-Zuid,” zegt Alain Yzermans. De burgemeester is blij dat het eindelijk zover is. “We kijken uit naar de toekomst, we geloven in dit project. Het is nu of nooit.” Wat de onteigeningen betreft zal hij zeer snel in gesprek gaan met de betrokkenen.
  [naar artikel]
 28. Aantal besmettingen daalt opnieuw, 23 coronadoden (26/05/2020 - Metro)
  In de afgelopen 24 uur werden 198 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat zijn er een heel stuk minder dan de afgelopen dagen, zo blijkt uit de dagelijkse update van Sciensano. De afgelopen dagen zagen we een relatief hoog aantal nieuwe besmettingen. Zaterdag werden 299 besmettingen gerapporteerd, zondag 282 en maandag 250. Vandaag (dus in de afgelopen 24 uur) ligt dat aantal op 198 nieuwe gevallen. Dat brengt het totaal aantal besmettingen in ons land op 57.455. Jammer genoeg zijn er ook 23 nieuwe sterfgevallen te betreuren, 16 in de ziekenhuizen en 7 in de woonzorgcentra. De totale dodentol bedraagt nu 9.334. Gisteren werden tevens 39 nieuwe coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis. 23 mensen mochten het ziekenhuis verlaten. In het totaal liggen 1.302 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen, onder wie 249 op intensieve zorgen. Lees ook: Weyts vraagt om versoepeling afstandsregels op scholen Het bericht Aantal besmettingen daalt opnieuw, 23 coronadoden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. OVERZICHT. Gemiddeld meer dan 16.000 besmettingen per dag, maandag hoogste aantal sinds begin van pandemie (25/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in ons land blijft toenemen en stijgt naar meer dan 16.000. Maandag is zelfs een nieuw record geregistreerd sinds het begin van de pandemie. Voorlopig staat de teller daar al op 23.621 gevallen, en dat cijfer kan nog oplopen. Er liggen op dit moment ook 686 Covid-patiënten op intensive care, het hoogste aantal sinds 11 mei. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 30. Liveblog: Coronacijfers blijven stabiel, iets minder besmettingen, iets meer ziekenhuisopnames (11/02/2021 - VRT NWS)
  De coronacijfers in ons land blijven rond hetzelfde niveau schommelen. Het gemiddelde aantal bevestigde besmettingen neemt af, het aantal ziekenhuisopnames en het aantal overlijdens stijgt lichtjes. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zegt intussen dat het AstraZeneca-vaccin ook geschikt is voor 65-plussers, de Hoge Gezondheidsraad in ons land zal zijn advies in de komende weken herbekijken. Volg het belangrijkste nieuws in onze liveblog.
  [naar artikel]
 31. “Schokdemper” tegen hoge brandstofprijzen klaar: “Veel mensen hebben hun wagen gewoon nodig” (23/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  De hoge brandstofprijzen baren zorgen. Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) heeft een voorstel klaar om die zo goed en zo kwaad als het kan onder controle te houden. Als de prijs zoals nu boven 1,70 euro per liter stijgt, dan moeten de accijnzen dalen. “Veel mensen hebben hun wagen gewoon nodig”, zegt Van Peteghem. “Verduurzaming blijft het doel, maar nu moeten we iets doen aan de prijzen.”
  [naar artikel]
 32. “Schokdemper” tegen hoge brandstofprijzen is klaar: “Veel mensen hebben hun wagen gewoon nodig” (23/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De hoge brandstofprijzen baren zorgen. Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) heeft een voorstel klaar om die zo goed en zo kwaad als het kan onder controle te houden. Als de prijs zoals nu boven 1,70 euro per liter stijgt, dan moeten de accijnzen dalen. “Veel mensen hebben hun wagen gewoon nodig”, zegt Van Peteghem. “Verduurzaming blijft het doel, maar nu moeten we iets doen aan de prijzen.”
  [naar artikel]
 33. Experten reageren tevreden op maatregelen: “Als we zo veilig op restaurant kunnen, moeten we dat gewoon doen” (26/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  De experten reageren tevreden op de beslissingen die het Overlegcomité dinsdag heeft genomen. Vooral het opnieuw invoeren van het mondmasker en het gebruik van de coronapas kan volgens hen wel degelijk een verschil maken in het stijgend aantal besmettingen. “Wat we nu gehoord hebben, zet de juiste toon”, klinkt het.
  [naar artikel]
 34. Experten reageren tevreden op maatregelen: “Als we zo veilig op restaurant kunnen, moeten we dat gewoon doen” (27/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De experten reageren tevreden op de beslissingen die het Overlegcomité dinsdag heeft genomen. Vooral het opnieuw invoeren van het mondmasker en het gebruik van de coronapas kan volgens hen wel degelijk een verschil maken in het stijgend aantal besmettingen. “Wat we nu gehoord hebben, zet de juiste toon”, klinkt het.
  [naar artikel]
 35. De minst gevaccineerde regio’s hebben niet per se de meeste besmettingen: “In Vlaanderen groter gevaar voor corona-import” (18/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  Niet overal in het land loopt de vaccinatie even vlot. Maar zie je in regio’s waar de vaccinatie hapert ook meer besmettingen? Biostatisticus Geert Molenberghs zegt dat het geen één op één-verhaal is. “Niet alleen de vaccinatiegraad bepaalt het aantal besmettingen.”
  [naar artikel]
 36. OVERZICHT. Gemiddeld bijna 8.000 nieuwe besmettingen en 186 ziekenhuisopnames per dag (10/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het gemiddelde aantal nieuwe dagelijkse besmettingen stijgt nog licht met 4 procent. Het aantal hospitalisaties door Covid-19 neemt met 22 procent toe. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers op het dashboard van Sciensano, dat geen update geeft van het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen. Verwacht wordt dat er volgende week weer meer dan 500 patiënten met Covid-19 op intensieve zullen liggen. “Op dit moment zijn dat er 434, maar dat aantal zal nog een tijdje doorstijgen”, zegt biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt, KU Leuven) aan HLN LIVE.
  [naar artikel]
 37. “Alarmerende cijfers”: Israël meldt meer dan 6.000 nieuwe besmettingen (10/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “Alarmerende cijfers”: Israël meldt meer dan 6.000 nieuwe besmettingen Voor het eerst sinds begin februari zijn meer dan 6.000 mensen in Israël maandag positief getest op het coronavirus.  Israël is eind vorig jaar begonnen met een van de meest succesvolle vaccinatiecampagnes ter wereld, maar het land wordt de afgelopen weken geteisterd door de oprukkende Delta-variant. Meer dan 85 procent van de volwassen bevolking van […] Lees dit artikel: “Alarmerende cijfers”: Israël meldt meer dan 6.000 nieuwe besmettingen
  [naar artikel]
 38. “PFAS-waarden in bloed inwoners Zwijndrecht en Linkeroever ongezien hoog” (04/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  In het bloed van tien mensen die in de buurt van de 3M-fabriek wonen zitten veel te hoge concentraties PFAS. Dat zegt het burgercollectief Grondrecht, dat bloed heeft laten afnemen bij negen inwoners van Zwijndrecht en één inwoner van Linkeroever.
  [naar artikel]
 39. Van Ranst: “Nu afstappen van federale fase zou niet verstandig zijn” (21/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Op het Overlegcomité van volgende week vrijdag wordt beter niet beslist om af te stappen van de federale fase. In de huidige situatie, met fors oplopende besmettingen, zou dat volgens viroloog Marc Van Ranst “niet verstandig” zijn. Begin deze week werd het hoogste aantal besmettingen van dit jaar genoteerd. “Het is nu afwachten hoe zich dat vertaalt in de ziekenhuizen en op de intensive care-afdelingen”, zegt Van Ranst. “Tegen eind volgende week moeten we een idee hebben van waar het naartoe gaat.”
  [naar artikel]
 40. Maandag hoogste aantal besmettingen van het jaar, ook opnieuw stijging in ziekenhuizen: dit zijn de recentste coronacijfers (21/10/2021 - De Morgen)
  De vierde coronagolf in ons land lijkt nu echt op volle kracht te zijn gekomen. Afgelopen maandag werden er volgens een nog niet definitief cijfer bijna 6.500 besmettingen vastgesteld, het hoogste cijfer van dit jaar. Ook de ziekenhuisopnames stijgen fors, blijkt uit de jongste coronacijfers van Sciensano. In de ziekenhuizen liggen net geen 1.000 Covid-patiënten.
  [naar artikel]
 41. OVERZICHT. Aantal nieuwe coronabesmettingen blijft stijgen: maandag bijna 4.000 in één dag (15/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het aantal coronabesmettingen blijft verder toenemen, zo blijkt uit voorlopige cijfers van gezondheidsdienst Sciensano. Maandag 11 oktober werden er 3.902 nieuwe gevallen geregistreerd. Zo’n hoog aantal is al van begin mei geleden. Ook de andere cijfers gaan de slechte kant op. “Zo erg als voor de vaccinatie wordt het niet meer, maar we moeten toch alert blijven”, waarschuwt biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt, KU Leuven) in HLN LIVE.
  [naar artikel]
 42. OVERZICHT. Aantal nieuwe coronabesmettingen blijft stijgen: maandag bijna 4.000 in één dag (15/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het aantal coronabesmettingen blijft verder toenemen, zo blijkt uit voorlopige cijfers van gezondheidsdienst Sciensano. Maandag 11 oktober werden er 3.902 nieuwe gevallen geregistreerd. Zo’n hoog aantal is al van begin mei geleden. Ook de andere cijfers gaan de slechte kant op. “Zo erg als voor de vaccinatie wordt het niet meer, maar we moeten toch alert blijven”, waarschuwt biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt, KU Leuven) in HLN LIVE.
  [naar artikel]
 43. Van Ranst over stijgende coronacijfers: “Nu afstappen van federale fase zou niet verstandig zijn” (21/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Op het Overlegcomité van volgende week vrijdag wordt beter niet beslist om af te stappen van de federale fase. In de huidige situatie, met fors oplopende besmettingen, zou dat volgens viroloog Marc Van Ranst “niet verstandig” zijn. Begin deze week werd het hoogste aantal besmettingen van dit jaar genoteerd. “Het is nu afwachten hoe zich dat vertaalt in de ziekenhuizen en op de intensive care-afdelingen”, zegt Van Ranst. “Tegen eind volgende week moeten we een idee hebben van waar het naartoe gaat.”
  [naar artikel]
 44. Cipier (56) is geweld en personeelstekort in Kempense gevangenissen kotsbeu: “Het is nog nooit zo erg geweest” (07/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  “Het geweld in gevangenissen is nog nooit zo erg geweest”, zegt Dirk Vansprengel, cipier in de gevangenis van Merksplas. Zijn boodschap is duidelijk: stop met het pamperbeleid in gevangenissen en heropen de afdeling Hoge Veiligheid in Brugge.
  [naar artikel]
 45. Klimaatactiviste Francesca Vanthielen: “Wegwerp-barbecues, wie haalt het in zijn hoofd om zoiets te kopen?” (31/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Een nieuwe industriële revolutie, dát hebben we nodig, zegt Francesca Vanthielen (48). “Het is al twee keer gelukt, waarom zou het dan nu niet kunnen?” En tegelijk zegt ze dat een andere manier van leven – op kleine schaal – wel degelijk loont. “Je moet er alleen voor openstaan. Dat is de moeilijkste stap.” Ze kan het weten, ze heeft het zelf gedaan.
  [naar artikel]
 46. Klimaatactiviste Francesca Vanthielen: “Wegwerp-barbecues, wie haalt het in zijn hoofd om zoiets te kopen?” (01/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een nieuwe industriële revolutie, dát hebben we nodig, zegt Francesca Vanthielen (48). “Het is al twee keer gelukt, waarom zou het dan nu niet kunnen?” En tegelijk zegt ze dat een andere manier van leven – op kleine schaal – wel degelijk loont. “Je moet er alleen voor openstaan. Dat is de moeilijkste stap.” Ze kan het weten, ze heeft het zelf gedaan.
  [naar artikel]
 47. Vlaanderen dreigt opnieuw rood te kleuren op coronakaart, terwijl Wallonië oranje blijft: “Er zijn hier momenteel meer besmettingen” (10/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  Mogelijk krijgt Vlaanderen donderdag de code rood op de kleurenkaart van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC). Net zoals Brussel. Terwijl Wallonië oranje blijft. “Kan inderdaad kloppen”, zegt biostatisticus Geert Molenberghs. “Want in Vlaanderen zijn er momenteel meer besmettingen dan in Wallonië, ondanks onze hoge vaccinatiegraad.”
  [naar artikel]
 48. Alle coronacijfers blijven snel stijgen: afgelopen maandag meer dan 9.300 besmettingen (29/10/2021 - De Morgen)
  Het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen per dag is in de periode van 19 tot 25 oktober opgelopen tot 6.096 in ons land. Maandag werden er zelfs meer dan 9.000 nieuwe besmettingen geregistreerd, een record dit jaar. Het aantal ziekenhuisopnames stijgt ook, tot gemiddeld 129 per dag. Dat blijkt uit de jongste cijfers van het coronadashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 49. “Groot aantal besmettingen in Antwerpen door trouwfeesten en shishabars” (24/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Waarom ligt het aantal besmettingen in Antwerpen zo hoog? Die vraag kreeg gouverneur Cathy Berx voorgeschoteld in het VTM Nieuws. “Dat heeft onder...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.