Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

01 December 2021
07:21 uur

Live - Europees Geneesmiddelenagentschap geeft groen licht voor vaccinatie van 5- tot 11-jarige kinderen

De Morgen

25/11/2021 - 13:19

Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames met het coronavirus loopt weer op in België. Volg hieronder de laatste ontwikkelingen in onze liveblog. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Europees Geneesmiddelenagentschap geeft groen licht aan coronamedicijn van Merck (19/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) geeft groen licht aan coronamedicijn van Merck, “in context van stijgend aantal infecties en sterfgevallen”.
  [naar artikel]
 2. Vandenbroucke voorstander van vaccinatie zes- tot elfjarigen bij Europese toelating (11/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) is uitgesproken voorstander van de vaccinatie van kinderen, van zodra het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) daarvoor toestemming geeft. “Ik hoop dat we kinderen van zes tot elf jaar kunnen vaccineren vanaf januari. We wachten op groen licht van Europa. Als het mogelijk is, vind ik dat we het moeten doen”, zei Vandenbroucke in het actualiteitenprogramma ‘Jeudi en prime’ op de Franstalige omroep RTBF.
  [naar artikel]
 3. Vandenbroucke voorstander van vaccinatie zes- tot elfjarigen bij Europese toelating (11/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) is uitgesproken voorstander van de vaccinatie van kinderen, van zodra het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) daarvoor toestemming geeft. “Ik hoop dat we kinderen van zes tot elf jaar kunnen vaccineren vanaf januari. We wachten op groen licht van Europa. Als het mogelijk is, vind ik dat we het moeten doen”, zei Vandenbroucke in het actualiteitenprogramma ‘Jeudi en prime’ op de Franstalige omroep RTBF.
  [naar artikel]
 4. Groen licht voor vaccinatie vanaf 5 jaar (25/11/2021 - De Standaard)
  Het Europees geneesmiddelenagentschap EMA heeft het licht op groen gezet voor het Pfizer-BioNTech-vaccin tegen het coronavirus voor kinderen van vijf tot elf jaar. De dosis van het vaccin zal wel lager zijn dan tot nu toe het geval was in oudere leeftijdsgroepen.
  [naar artikel]
 5. Europees Geneesmiddelenagentschap zet licht op groen voor coronavaccin Pfizer voor kinderen vanaf 5 jaar (25/11/2021 - VRT NWS)
  Het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) heeft het licht op groen gezet voor een coronavaccin voor 5- tot 11-jarigen. Of kinderen bij ons ook effectief een coronaprik zullen krijgen, staat evenwel nog niet vast: onder meer de Hoge Gezondheidsraad zal zich eerst nog over de (ethische) kwestie moeten uitspreken. Voor alle duidelijkheid: dit advies gaat over het coronavaccin van Pfizer en BioNTech.
  [naar artikel]
 6. Europees Geneesmiddelenagentschap hakt knoop door over Pfizer-vaccin (21/12/2020 - De Standaard)
  Als alles goed gaat, beslist het Europese Geneesmiddelenagentschap (EMA) maandagnamiddag over een voorwaardelijke marktvergunning voor het coronavaccin van het Duitse BioNTech en het Amerikaanse Pfizer. Als dat het licht op groen zet, kan de vaccinatie kort na Kerstmis starten.
  [naar artikel]
 7. EMA zet licht op groen voor vaccinatie vanaf 5 jaar (25/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het Europees geneesmiddelenagentschap (EMA) heeft een positief advies gegeven voor de coronavaccins van Pfizer BionTech en Moderna bij kinderen van 5 tot 11 jaar. Dat betekent nog niet dat 5- tot 11-jarigen in ons land sowieso gevaccineerd worden.
  [naar artikel]
 8. Europees Geneesmiddelenagentschap geeft groen licht voor Pfizervaccin, Commissie wil vanavond al volgen (21/12/2020 - De Morgen)
  Het Europese vasteland krijgt zijn eerste vaccin tegen corona. Het Europees Medicijn Agentschap (EMA) heeft vanmiddag groen licht gegeven voor markttoelating van het coronavaccin van de Amerikaanse farmaceut Pfizer en het Duitse bedrijf BioNTech. Een ‘belangrijke mijlpaal’, zegt het EMA.
  [naar artikel]
 9. Europees Geneesmiddelenagentschap beslist vandaag over BioNTech-Pfizer-vaccin (21/12/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het Europese Geneesmiddelenagentschap (EMA) beslist normaal maandag over een voorwaardelijke marktvergunning voor het coronavaccin van het Duitse BioNTech en het Amerikaanse Pfizer. Als dat het licht op groen zet, kan de vaccinatie tegen Covid-19 kort na Kerstmis starten.
  [naar artikel]
 10. Europa geeft groen licht voor coronapil, België plaatste tot nog toe geen bestelling (20/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) zet het licht op groen voor de coronapil van farmabedrijven Ridgeback Biotherapeutics en MSD. De virusremmer molnupiravir kan ernstige klachten voorkomen.
  [naar artikel]
 11. Vandenbroucke hoopt kinderen van zes tot elf jaar te kunnen vaccineren vanaf januari: “Als het mag van Europa” (11/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) is uitgesproken voorstander van de vaccinatie van kinderen, van zodra het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) daarvoor toestemming geeft. "Ik hoop dat we kinderen van zes tot elf jaar kunnen vaccineren vanaf januari. We wachten op groen licht van Europa. Als het mogelijk is, vind ik dat we het moeten doen", zei Vandenbroucke in het actualiteitenprogramma 'Jeudi en prime' op de Franstalige omroep RTBF.
  [naar artikel]
 12. GSK vraagt Europees groen licht voor coronamedicijn (18/11/2021 - De Tijd)
  16:23 Het Britse farmabedrijf GlaxoSmithKline (GSK) heeft bij het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA groen licht gevraagd voor een medicijn tegen Covid-19. Dat volgt ten vroegste binnen twee maanden.
  [naar artikel]
 13. EMA geeft versneld groen licht voor coronamedicijn Merck (19/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) zet versneld het licht op groen voor het gebruik van de coronapil die ontwikkeld werd door farmabedrijf Merck. Dat deelt het vrijdagmiddag mee.
  [naar artikel]
 14. Eerste goedgekeurd coronamedicijn: ebolaremmer remdesivir krijgt groen licht van Europees Geneesmiddelenagentschap (25/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) raadt aan om het geneesmiddel Veklury (remdesivir) een voorwaardelijke marketingautorisatie te geven...
  [naar artikel]
 15. Europees Geneesmiddelenagentschap zet licht op groen voor Moderna-vaccin (06/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Europese Geneesmiddelenagentschap (EMA) heeft het licht op groen gezet voor het Moderna-vaccin. Het is na dat van Pfizer en BioNTech het tweede coronavaccin dat kan worden ingezet op de Europese markt.
  [naar artikel]
 16. Live - Europees Geneesmiddelenagentschap geeft groen licht voor Pfizervaccin (21/12/2020 - De Morgen)
  In België en de wereld worden verregaande maatregelen genomen om het coronavirus verder in te dijken. Volg hieronder de laatste ontwikkelingen in onze liveblog. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws.
  [naar artikel]
 17. Europees Geneesmiddelenagentschap geeft groen licht voor Pfizer-vaccin (21/12/2020 - De Standaard)
  Het Europese geneesmiddelenagentschap (EMA) besliste maandagmiddag over de marktvergunning van het coronavaccin van Pfizer/BioNtech. Het Amerikaans-Duitse vaccin krijgt een voorwaardelijke marktvergunning. Dat betekent dat Europa kort na Kerstmis, wellicht op 27 december, kan beginnen vaccineren.
  [naar artikel]
 18. EMA erkent bijwerking, maar geeft Johnson & Johnson-vaccin zegen (20/04/2021 - De Morgen)
  Het Europees Geneesmiddelenagentschap heeft het licht - alweer - op groen gezet voor het gebruik van het coronavaccin van Johnson & Johnson. In zeldzame gevallen kan het vaccin voor bloedklonters zorgen, maar de risico’s wegen volgens het agentschap niet op tegen de voordelen van vaccinatie.
  [naar artikel]
 19. Europees Geneesmiddelenagentschap zet licht op groen voor Moderna-vaccin (06/01/2021 - De Standaard)
  Het Europese Geneesmiddelenagentschap EMA heeft het licht op groen gezet voor het Moderna-vaccin.
  [naar artikel]
 20. Minister Vandenbroucke voorstander van vaccinatie zes- tot elfjarigen bij Europese toelating (12/11/2021 - De Standaard)
  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) is uitgesproken voorstander van de vaccinatie van kinderen, van zodra het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) daarvoor toestemming geeft. Dat zei hij in het actualiteitenprogramma ‘Jeudi en prime’ op de Franstalige omroep RTBF.
  [naar artikel]
 21. Groen licht voor Pfizer-vaccinatie voor 12 tot 15-jarigen met toestemming van de ouders (07/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Interministeriële Gezondheidsconferentie voor Pfizer-vaccinatie geeft groen licht voor 12-15-jarigen met toestemming van de ouders. Dat bevestigt de woordvoerder van volksgezondheidsminister Wouter Beke. Vlaanderen hoopt zo snel mogelijk met de vaccinatie van tieners te kunnen starten. Dadelijk meer.
  [naar artikel]
 22. Europese farmawaakhond EMA geeft groen licht voor AstraZeneca-vaccin (18/03/2021 - Express)
  In een spoedadvies zegt het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA dat het coronavaccin van AstraZeneca ‘veilig en doeltreffend’ is. Er is op basis van de huidige informatie geen bijkomend risico op trombose, al moet verder onderzoek dat helemaal bevestigen. Het spoedadvies van het EMA komt er na internationale onrust over de bijwerkingen van het AstraZeneca-vaccin. Verschillende Europese […] The post Europese farmawaakhond EMA geeft groen licht voor AstraZeneca-vaccin appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 23. Innovatieve anticonceptiepil van Belgisch bedrijf krijgt groen licht van Europees Geneesmiddelenagentschap (26/03/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA heeft een positief advies gegeven voor de nieuwe anticonceptiepil van het Luikse farmabedrijf Mithra. Daarmee ligt de weg open voor een goedkeuring op de Europese markt – mogelijk tegen het einde van het tweede kwartaal – zo maakte het bedrijf vrijdag bekend.
  [naar artikel]
 24. EMA zet licht op groen voor Pfizer-BioNTech-vaccin vanaf vijf jaar (25/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Europees geneesmiddelenagentschap EMA heeft het licht op groen gezet voor het Pfizer-BioNTech-vaccin tegen het coronavirus voor kinderen van vijf tot elf jaar. Dat deelt het EMA donderdag mee.
  [naar artikel]
 25. LIVE. Europees Geneesmiddelenagentschap geeft nieuwe persconferentie over AstraZeneca-vaccin (16/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De directeur van het Europese geneesmiddelenagentschap (EMA), Emer Cook, geeft om 14 uur een update over het onderzoek naar het coronavaccin van AstraZeneca en meldingen van tromboses. Dat meldt de Europese Commissie. U kan de persconferentie hier live volgen.
  [naar artikel]
 26. LIVE. Europees Geneesmiddelenagentschap geeft nieuwe persconferentie over AstraZeneca-vaccin (16/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De directeur van het Europese geneesmiddelenagentschap (EMA), Emer Cook, geeft om 14 uur een update over het onderzoek naar het coronavaccin van AstraZeneca en meldingen van tromboses. Dat meldt de Europese Commissie. U kan de persconferentie hier live volgen.
  [naar artikel]
 27. Wereldwijde primeur: Verenigd Koninkrijk keurt coronapil goed (04/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Britse geneesmiddelenagentschap heeft toestemming gegeven voor het gebruik van het coronamedicijn molnupiravir, van de Amerikaanse farmareus Merck. Het Verenigd Koninkrijk is zo het eerste land ter wereld dat groen licht geeft voor een oraal te gebruiken geneesmiddel tegen Covid-19. Het Europees geneesmiddelenagentschap EMA houdt momenteel een zogeheten ‘rolling review’ van molnupiravir.
  [naar artikel]
 28. LIVE. Europees geneesmiddelenagentschap EMA: “AstraZeneca-vaccin is veilig en effectief” (18/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) blijft erbij dat het vaccin van AstraZeneca “veilig en effectief is” en dat de voordelen van de vaccinatie veel zwaarder doorwegen van de eventuele risico’s op bijwerkingen. Het positieve oordeel was verwacht gezien het EMA twee dagen geleden nog benadrukte dat er “geen enkele indicatie is dat de vaccins bloedklonters hebben veroorzaakt”.
  [naar artikel]
 29. Oude ontstekingsremmer beleeft tweede jeugd als coronamiddel (18/09/2020 - De Tijd)
  18:11 Het wetenschappelijk comité van het Europees Geneesmiddelenagentschap geeft groen licht om dexamethason, een decennia oude en goedkope ontstekingsremmer, ook te gebruiken om gehospitaliseerde Covid-19...
  [naar artikel]
 30. Europees Geneesmiddelenagentschap geeft groen licht voor Pfizervaccin (21/12/2020 - De Morgen)
  In België en de wereld worden verregaande maatregelen genomen om het coronavirus verder in te dijken. Volg hieronder de laatste ontwikkelingen in onze liveblog. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws.
  [naar artikel]
 31. Groen licht voor vaccinatie 12- tot 15-jarigen (06/07/2021 - Knack)
  Experts wijzen er wel op dat de vaccinatie tegen covid-19 gezonde kinderen weinig individueel voordeel oplevert.
  [naar artikel]
 32. Europa geeft groen licht voor Pfizer-vaccin: “Een historische gebeurtenis” (21/12/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het Pfizer-vaccin is goedgekeurd door het Europese Geneesmiddelenagentschap. Nu is het aan de Europese Commissie, die het coronavaccin maandagavond ook zullen goedkeuren. Zodra dat een feit is, kan de vaccinatie beginnen voor alle Europeanen ouder dan 16 jaar.
  [naar artikel]
 33. LIVE. Europees geneesmiddelenagentschap EMA blijft erbij: “AstraZeneca-vaccin is veilig en doeltreffend” (18/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) blijft erbij dat het vaccin van AstraZeneca “veilig en effectief is” en dat risico’s op zeldzame bijwerkingen niet opwegen tegen de voordelen van de vaccinatie. Toch zegt het EMA op een persconferentie dat een link tussen het vaccin en bloedklonters niet absoluut uit te sluiten valt.
  [naar artikel]
 34. EMA geeft groen licht voor vaccin Johnson & Johnson (11/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Europees geneesmiddelenagentschap (EMA) heeft het vaccin van Johnson & Johnson goedgekeurd. Dat meldt het agentschap vandaag op zijn website. Het is daarmee het vierde coronavaccin dat een goedkeuring krijgt van Europa.
  [naar artikel]
 35. LIVE. Europees geneesmiddelenagentschap EMA blijft erbij: “AstraZeneca-vaccin is veilig en effectief” (18/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) blijft erbij dat het vaccin van AstraZeneca “veilig en effectief is” en dat risico’s op zeldzame bijwerkingen niet opwegen tegen de voordelen van de vaccinatie. Het positieve oordeel was verwacht gezien het EMA twee dagen geleden nog benadrukte dat er “geen enkele indicatie is dat de vaccins bloedklonters hebben veroorzaakt”.
  [naar artikel]
 36. LIVE. VS en Australië weren reizigers uit India - WHO geeft groen licht voor Moderna-vaccin (01/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De avondklok in Frankrijk wordt vanaf 19 mei verlaat en op 30 juni volledig afgeschaft. De winkels, terrassen en bioscopen mogen ook openen op 19 mei. Het Europees Parlement heeft groen licht gegeven voor de coronapas. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
  [naar artikel]
 37. Vlaams minister Wouter Beke (CD&V): “Groen licht van de Interministeriële Gezondheidsconferentie voor Pfizer-vaccinatie voor 12-15-jarigen met toestemming van de ouders” (07/07/2021 - Het Nieuwsblad)
  De Interministeriële Gezondheidsconferentie voor Pfizer-vaccinatie geeft groen licht voor 12-15-jarigen met toestemming van de ouders. Dat bevestigt de woordvoerder van volksgezondheidsminister Wouter Beke. Vlaanderen hoopt zo snel mogelijk met de vaccinatie van tieners te kunnen starten. Dadelijk meer.
  [naar artikel]
 38. Europees Geneesmiddelenagentschap geeft AstraZeneca-vaccin groen licht (29/01/2021 - De Tijd)
  16:24 De EMA keurt het vaccin ontwikkeld door de universiteit van Oxford en farmabedrijf AstraZeneca goed voor gebruik in Europa. Het agentschap gelooft dat het vaccin ook voor 65-plussers voldoende bescher...
  [naar artikel]
 39. LIVE. VS en Australië laten geen reizigers uit India meer toe - WHO geeft groen licht voor Moderna-vaccin (01/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De avondklok in Frankrijk wordt vanaf 19 mei verlaat en op 30 juni volledig afgeschaft. De winkels, terrassen en bioscopen mogen ook openen op 19 mei. Het Europees Parlement heeft groen licht gegeven voor de coronapas. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
  [naar artikel]
 40. Overheden zetten licht op groen voor vaccinatie 12-15-jarigen, met toestemming van ouders (07/07/2021 - Knack)
  De Interministeriële Conferentie (IMC) Volksgezondheid heeft woensdag het licht op groen gezet voor de vaccinatie van 12-15-jarigen met het Pfizer-vaccin. De vaccinatie is vrijwillig en er is toestemming nodig van de ouders.
  [naar artikel]
 41. LIVE. Veertigers kunnen zich nu inschrijven voor Brusselse vaccinatiewachtlijst - WHO geeft groen licht voor Moderna-vaccin (01/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De avondklok in Frankrijk wordt vanaf 19 mei verlaat en op 30 juni volledig afgeschaft. De winkels, terrassen en bioscopen mogen ook openen op 19 mei. Het Europees Parlement heeft groen licht gegeven voor de coronapas. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
  [naar artikel]
 42. Live - Coronapil van Merck krijgt groen licht van Europees Geneesmiddelenagentschap (19/11/2021 - De Morgen)
  Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames met het coronavirus loopt weer op in België. Volg hieronder de laatste ontwikkelingen in onze liveblog. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws.
  [naar artikel]
 43. Live - Coronapil van Merck krijgt groen licht van Europees Geneesmiddelenagentschap (19/11/2021 - De Morgen)
  Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames met het coronavirus loopt weer op in België. Volg hieronder de laatste ontwikkelingen in onze liveblog. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws.
  [naar artikel]
 44. Groen licht voor vaccinatie 12-15-jarigen (07/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Interministeriële Conferentie (IMC) Volksgezondheid heeft woensdag het licht op groen gezet voor de vaccinatie van 12-15-jarigen met het Pfizer-vaccin. Voor de vaccinatie is wel de toestemming van de ouders nodig. Dat heeft Waals minister van Volksgezondheid Christie Morreale gemeld.
  [naar artikel]
 45. Europa geeft groen licht voor coronavaccin Pfizer/BioNTech (21/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het Europese Geneesmiddelenagentschap EMA heeft aanbevolen om het coronavaccin van Pfizer en BioNTech een voorwaardelijke marktvergunning te geven. Verwacht wordt dat de Europese Commissie nu binnen enkele dagen het licht op groen zal zetten.
  [naar artikel]
 46. LIVE. Coronacijfers blijven dalen in ons land - VS en Australië weren reizigers uit India - WHO geeft groen licht voor Moderna-vaccin (01/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De avondklok in Frankrijk wordt vanaf 19 mei verlaat en op 30 juni volledig afgeschaft. De winkels, terrassen en bioscopen mogen ook openen op 19 mei. Het Europees Parlement heeft groen licht gegeven voor de coronapas. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
  [naar artikel]
 47. Groen licht voor vaccinatie 12-15-jarigen (07/07/2021 - De Standaard)
  Het licht staat op groen om ook 12- tot 15-jarigen te vaccineren tegen het coronavirus. Wanneer krijgen zij een uitnodiging? Is de vaccinatie verplicht? En welk vaccin wordt gebruikt voor hen?
  [naar artikel]
 48. Krijgt het AstraZeneca-vaccin groen licht? Volg persconferentie van het EMA (29/01/2021 - De Standaard)
  Krijgt het coronavaccin van AstraZeneca groen licht van het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA)? En onder welke voorwaarden? Volg de persconferentie van het EMA hier.
  [naar artikel]
 49. Europa geeft groen licht voor maatregelen tegen sociale dumping (29/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Europees Parlement heeft vandaag in Straatsburg met een ruime meerderheid het licht op groen gezet voor de aanscherping van de...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.