Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

01 December 2021
08:28 uur

Bekende Tiktokker volgt tienduizendste duikinitiatie in Berings duikcentrum Todi

Het Belang van Limburg

25/11/2021 - 13:21

De vijfde verjaardag van Todi is vandaag gevierd met de 10.000ste duikinitiatie en een zeemeerminnenoptreden.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. VIDEO. Zeemeerminnen uit hele wereld slaan vinnen uit in Berings duikcentrum Todi (29/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het nagelnieuwe duikcentrum Todi in Beringen is dit weekend de thuishaven voor Mermates, de eerste internationale meeting voor zeemeerminnen in Europa. Meer dan honderd bontgekleurde waternimfen - en enkele meermannen – kwamen samen om te zwemmen tussen de 30 soorten tropische vissen in het bassin. Mermaiding is wereldwijd een snel groeiende subcultuur met duizenden beoefenaars.
  [naar artikel]
 2. VIDEO. Kerst onder water in Berings duikcentrum (23/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Wie op een originele locatie in de kerstsfeer wil geraken, kan terecht in het Beringse duikcentrum TODI. Daar kregen de honderden tropische vissen immers het gezelschap van enkele mooi versierde kerstbomen.
  [naar artikel]
 3. Grootste zoetwaterkogelvissen ter wereld uitgezet in duikcentrum Todi in Beringen (31/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  In het duikcentrum Todi in Beringen zijn 6 zoetwaterkogelvissen uitgezet. De vissen zijn zelfgekweekt en komen oorspronkelijk uit Afrika. Ze worden zo'n 70 centimeter groot. Todi hoopt dat de kogelvissen gaan paren. Dat zou een primeur zijn, want dat gebeurde nog nooit in gevangenschap. Eén jaar na de opening telt het duikcentrum al meer dan 4000 vissen. En de volgende stap is om onder water groenten te kweken.
  [naar artikel]
 4. Duikcentrum Todi doet aan onder water social distancing in ludiek filmpje (26/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Na onderwaterconcerten en onderwatercafés diende vandaag het Todi Duikcentrum als décor voor een quarantainebarbecue en het bezoek aan een buurtsupermarkt tussen de hamsterweek en de aangepaste lockdownopeningstijden.
  [naar artikel]
 5. Babyboom bij vissen in duikcentrum Todi in Beringen door de lockdown (02/07/2020 - VRT NWS)
  In het duikcentrum TODI in Beringen is er tijdens de lockdownperiode een groot aantal vissen bijgekomen, meer dan normaal. Dat vindt ook verzorger Steve Kuppens opvallend. Hij zorgt dagelijks voor de dieren.
  [naar artikel]
 6. Brave grote broertjes van piranha’s in duikcentrum Todi (20/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Duikcentrum Todi op be-Mine pakt uit met een nieuwe attractie: een school van 24 zwarte pacu’s. Deze vissoort is verwant met de piranha’s en ongeveer één meter groot. “Hun gebit lijkt op dat van de mens, maar gevaarlijk zijn ze niet”, stelt zaakvoeder Dirk Heylen de duikers gerust.
  [naar artikel]
 7. VIDEO. Zo ziet het duikcentrum in Beringen er onder water uit (05/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  ToDi, het nieuwe duikcentrum op de voormalige mijnsite van Beringen, heeft voor het eerst onderwaterbeelden verspreid. Het indoorduikcomplex gaat op 28 oktober open en moet één van de paradepaardjes worden van de recreatieve component op de be-MINE site. De totale investering voor het duikcentrum bedraagt 9 miljoen euro en is goed voor 30 nieuwe jobs.
  [naar artikel]
 8. EXCLUSIEVE VIDEO. De nieuwe onderwaterwereld in Beringen (28/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Vandaag opent op Be-Mine in Beringen duikcentrum Todi. Hbvl.be verkende als eerste de onderwaterwereld van Todi. Onze conclusie: Limburg heeft er een topattractie bij.
  [naar artikel]
 9. Onze reporter ging helmduiken als Kuifje bij TODI in Beringen (23/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het Beringse duikcentrum TODI pakt uit met een primeur: vanaf eind juli kan je er gaan helmduiken, net zoals Kuifje. “Het is erg toegankelijk. Je hebt geen ervaring nodig en jong en oud kan het”, zegt Merel Bocken van TODI. Het concept spreekt alleszins tot de verbeelding. Dus trok onze reporter zelf een duikpak aan, zette een helm op en waagde zich aan de sprong in het diepe.
  [naar artikel]
 10. Kunst onder water bij TODI (27/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Duikcentrum TODI viert zijn tweejarig bestaan. Met een nieuw project‘Kunst onder water’ wordt er een extra dimensie toegevoegd aan het duiken.
  [naar artikel]
 11. Wie de vinnen past... Honderd zeemeerminnen zwemmen samen in duikcentrum (30/04/2018 - Het Nieuwsblad)
  Mermates, de eerste Europese meeting voor zeemeerminnen, was afgelopen weekend een schot in de roos. Meer dan honderd deelnemers sloegen hun vinnen uit in het nagelnieuwe duikcentrum Todi in Beringen.
  [naar artikel]
 12. Jente en Elodie geven elkaar het jawoord in een duikcentrum, en doen dat om een hartverwarmende reden (03/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  Jente Leekens (26) en Elodie Demeester (23) uit Leopoldsburg zijn vrijdag in het huwelijksbootje gestapt. En waar kan dat beter dan... in het water? De twee trokken voor de ceremonie naar duikcentrum Todi op be-Mine in Beringen.
  [naar artikel]
 13. Tweedejaars Biotechnicum bezoeken Todi in Beringen (27/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op maandag 26 november 2018 bezochten de tweedejaars van het Biotechnicum van de optie Sport en Wetenschappen (SW) het duikcentrum Todi in Beringen. Dit is het eerste indoor snorkel- en duikcenter in Europa. In dit reuzebassin van wel 10 meter diep konden de leerlingen de vele kleurrijke zoetwatervissen en leuke decorelementen waarnemen, een leuke ervaring.
  [naar artikel]
 14. Duikcentrum in Beringen laat mensen gratis snorkelen om af te koelen (23/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het was de afgelopen dagen bakken en braden in Limburg. Met de 35 graden gisteren als klap op de vuurpijl. Het duikcentrum Todi in Beringen had de oplossing voor de hittegolf. Iedereen mocht gisterenavond langsgaan om gratis te gaan snorkelen en zo wat af te koelen. Meer dan 200 waterratten sprongen meteen in het water met de duizenden vissen.
  [naar artikel]
 15. Nieuw duikcentrum met tropische vissen opent de waterkraan (13/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  In Beringen is de kraan opengedraaid in het gloednieuwe duikcentrum Todi. Een bassin van de vroegere steenkoolmijn is omgevormd tot een groot bassin met maar liefst 6,2 miljoen liter zoet water. Tussen 2.200 tropische vissen en tal van decorelementen, zoals de carrosserie van auto’s, zullen vanaf 28 oktober professionele en recreatieve duikers de onderwaterwereld kunnen verkennen.
  [naar artikel]
 16. VIDEO. 25 Zeemeerminnen verzamelen in Beringen (10/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Opmerkelijke gasten in het duikcentrum TODI op be-Mine dit weekend. Vanuit verschillende Europese landen zakten 25 zeemeerminnen af naar Beringen om er een duik te wagen.
  [naar artikel]
 17. Duikcentrum ontvangt 50.000ste watersportfanaat (18/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Na amper 2 jaar geleden gestart te zijn, telde TODI The Ultimate Diving Experience te Beringen het voorbije weekend zijn 50.000ste watersportfanaat.
  [naar artikel]
 18. Beringse hondenbar sluit tijdelijk wegens de hitte (23/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op de site van Beringen mijn, aan het duikcentrum TODI, waar de pop-up hondenbar vorige week opende is het stil. Omwille van de hitte hebben de initiatiefnemers beslist om vanaf vandaag tot en met vrijdag de deuren te sluiten.
  [naar artikel]
 19. Iemand zin in een opleiding tot zeemeermin? (18/08/2016 - De Standaard)
  ‘Laat ons maar drijven met onze lijven diep in de zee’: mermaiding, de nieuwste onderwaterhype, lijkt recht weggezwommen uit het decor van De Kleine Zeemeermin. Duikcentrum TODI in Beringen plant in de herfst zelfs een heuse cursus. Hoe word je precies een zeemeermin?
  [naar artikel]
 20. 300 nieuwe vissen in duikcentrum TODI (15/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  300 nieuwe vissen 14 oktober 2016 Zopas werden er 300 nieuwe vissen uitgezet in het duikbassin. Harnasmeervallen, Barbonymus Swanefeldi's, een mix van Vieja en prachtige Melanochromissen. In ttotaal zitter er nu al 900 vissen in.
  [naar artikel]
 21. Meer dan 150 zeemeerminnen dit weekend in Beringen (09/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Dit weekend gaat in het duikcentrum Todi op be-Mine in Beringen het 2° Internationale zeemeerminconventie door. Meer dan 150 zeemeerminnen en mannen zorgen voor een heus kleurrijk spektakel.
  [naar artikel]
 22. Tienduizendste Boeing 737 rolt van de band (20/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In de Verenigde Staten is de tienduizendste Boeing 737 van de band gerold. Het populaire passagiersvliegtuig is sinds 1967 in gebruik en is het...
  [naar artikel]
 23. GETEST. zwemmen als een echte zeemeermin in Beringen (01/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een zeemeermin zijn voor één dag, het is de droom van elk meisje. Lotte (11) en Marte (11) maken hem waar, en zwemmen als een echte zeemeermin in de onderwaterwereld van duikcentrum Todi in Beringen.
  [naar artikel]
 24. GETEST. Zwemmen als een echte zeemeermin in Beringen (09/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een zeemeermin zijn voor één dag, het is de droom van elk meisje. Lotte (11) en Marte (11) maken hem waar, en zwemmen als een echte zeemeermin in de onderwaterwereld van duikcentrum Todi in Beringen.
  [naar artikel]
 25. Maak kennis met Ariel, de Kempense zeemeermin (08/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Anne Verelst (28) uit Herentals is een zeemeermin. Als u dat niet gelooft, ga dan op maandagavond 17 april maar eens kijken in het spectaculaire TODI-duikcentrum in Beringen. Daar kennen ze Anne onder haar artiestennaam Ariel Starfish. Ze zwemt er sierlijk tussen de vissen.
  [naar artikel]
 26. Duikbassin Beringen wordt gevuld met 6.200.000 liter water (13/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De komende dagen wordt het bassin van het TODI Duikcentrum in Beringen gevuld met liefst 6.200.000 liter water, meldt TV Limburg. Het grootste
  [naar artikel]
 27. Duiken zonder ledematen: Limburger Micky doet het al 7 jaar (15/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het VRT-programma ‘Iedereen Beroemd’ duikt deze week onder in duikcentrum Todi in Beringen. In de uitzending van woensdagavond kregen we een portret te zien van Micky, een Limburgse duiker die ondanks het feit dat hij geen handen en benen heeft toch al zeven jaar duikt. Bijzonder knap!
  [naar artikel]
 28. Massa toeristen op be-Mine tijdens kerstvakantie (09/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  De kerstvakantie was een groot succes voor be-MINE. Duikcentrum Todi kende 75% meer snorkelaars en 25% meer duikers dan dezelfde periode vorig jaar. "Het zwaartepunt lag vooral in de eerste week van de kerstvakantie", stelt schepen van Toerisme Werner Janssen vast..
  [naar artikel]
 29. Oegandese is tienduizendste bezoeker van Labiomista (23/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Oegandese Martha Wills (30) is de tienduizendste bezoeker sinds het park van Koen Vanmechelen op 6 juli open ging. Het was de kunstenaar zelf die dinsdagnamiddag de vrouw onthaalde en haar een pakket van Labiomista aanbood.
  [naar artikel]
 30. VIDEO. Tot 2.000 euro voor een staart: zeemeerminnen leggen uit waarom ze kiezen voor 'mermaiding' (29/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Mermates, de eerste Europese meeting voor zeemeerminnen, was afgelopen weekend een schot in de roos. Meer dan honderd deelnemers sloegen hun vinnen uit in het nagelnieuwe duikcentrum Todi in Beringen. Mermaiding is wereldwijd een snel groeiende subcultuur die intensieve watersport combineert met een ecologisch hart voor de oceanen.
  [naar artikel]
 31. Duikcentrum snoeit in personeel, maar ontkent problemen (13/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  BeringenIn duikerskringen doet de laatste tijd het gerucht de ronde dat duik- en snorkelcentrum Todi op de voormalige mijnsite van Beringen, in financiële problemen zou zitten. “Klopt niets van”, zegt directeur Dirk Heylen. “We zullen - zoals voorzien - vanaf 2020 rendabel zijn. Maar we hebben onlangs wel onze horeca geherstructureerd en van enkele mensen afscheid moeten nemen. Misschien dat dit de geruchten voedt.”
  [naar artikel]
 32. Duikbassin in Beringen wordt gevuld met 6,2 miljoen liter water (14/07/2016 - Het Nieuwsblad)
  In Beringen wordt langzaam het TODI duikcentrum, grootste duikbassin van Europa, gevuld. 6,2 miljoen liter water zal gebruikt worden om de attractie te vullen. Als het bassin eenmaal open gaat in oktober, zullen duikers hier kunnen zwemmen tussen tal van decorstukken én tussen 2.000 tropische vissen.
  [naar artikel]
 33. Primeur voor België: hondenbar op be-MINE (17/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Van vrijdag 19 juli tot en met zondag 4 augustus kunnen baasjes samen met hun trouwe viervoeter terecht bij de eerste hondenbar in België. Het terras met gedeeltelijke overkapping is te vinden op de be-MINE site langs duikcentrum TODI en biedt hapjes en drankjes aan voor zowel baasjes als honden. Vanop het terras hebben bezoekers een mooi uitzicht op het industrieel erfgoed van de koolmijn en de terrils.
  [naar artikel]
 34. Berings zoekt sponsors: "Elke steun kan het verschil maken" (03/10/2017 - Sporza)
  Hordeloopster Eline Berings (31) heeft met een oproep op Instagram een zoektocht naar financiële hulpmiddelen gelanceerd. "Gezocht: support", schrijft Berings.
  [naar artikel]
 35. Eline Berings maakt langverwachte comeback na blessureleed (09/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Belgische hordeloopster Eline Berings zal op 13 mei haar comeback maken. Dat zegt ze in een interview met AtletiekNieuws. Berings liep twee jaar op rij een kruisbandblessure op, waardoor ze verstek moest geven voor het EK en de Olympische Spelen.
  [naar artikel]
 36. Mens is goed voor één tienduizendste van alles wat leeft (maar roeide 83 procent van de wilde dieren uit) (23/05/2018 - De Morgen)
  In vergelijking met wat allemaal op deze bol rondloopt, -kruipt, -vliegt en -zwemt, is onze soort erg nietig. Nu weten we ook hoe nietig. De mens heeft dan wel een kolossale impact, maar is zelf goed voor maar één tienduizendste van alle levende wezens.
  [naar artikel]
 37. Arthur De Greef bereikt kwartfinales op Challenger Todi (21/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Arthur De Greef (ATP 113) heeft zich woensdag geplaatst voor de kwartfinales van het Challengertoernooi in het Italiaanse Todi (gravel/43.000 euro).
  [naar artikel]
 38. Berings loopt eerste 100m horden in 2,5 jaar: comeback in 13"29 (13/05/2017 - Sporza)
  Eline Berings is weer atlete. Tijdens de nationale interclubs in Lokeren maakte Eline Berings haar rentree, nadat ze vorig jaar haar meniscus en kruisband geblesseerd had.
  [naar artikel]
 39. Deze TikTokker breekt als eerste de magische grens van 100 miljoen volgers (23/11/2020 - Metro)
  TikTokker Charli D’Amelio is de illustere grens van 100 miljoen volgers gepasseerd. De 16-jarige Amerikaanse influencer is daarmee de eerste TikTok-ster die zoveel volgers heeft. De nummer twee volgt met bijna 70 miljoen volgers op ruime afstand. Dixie, de oudere zus D’Amelio die ook op het platform actief is, moet het met ‘slechts’ 44 miljoen volgers stellen. Zelfs bekende sterren als Will Smith en Jason Derulo komen met respectievelijk 43 miljoen en 40 miljoen volgers niet eens in de buurt.   @charlidamelioTHANK YOU ALL SO SO SO SO MUCH FOR 99 MILLION I CANNOT WAIT TO SHARE WHAT I HAVE IN STORE FOR YOU ALL VERY SOON!! I LOVE YOU dc @jaedengomezz? original sound – jaedengomez Danseres D’Amelio was meer dan 10 jaar een competitieve danseres voordat ze haar carrière op sociale media begon. Ze begon eind 2019 actief inhoud te posten op TikTok. Ze verzamelde al snel een grote aanhag en profiteerde mee van de enorme groei van de app tijdens de lockdown. Foto Instagram / @charlidamelio Lees ook : BIZAR. Trump gaat viraal op TikTok met eigenaardig dansje (video) Het bericht Deze TikTokker breekt als eerste de magische grens van 100 miljoen volgers verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. Eline Berings wint World Challenge in Madrid (22/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Eline Berings heeft vrijdag in Madrid de 100 meter horden gewonnen op een meeting van de World Challenge, het niveau net onder de Diamond League. Ze liep in de Spaanse hoofdstad naar 13.01. Dit seizoen liep Berings al 12.89, en daar bleef ze in Madrid 12 honderdsten boven. De tweede plaats was voor de Amerikaanse Kristi Castlin 13.05. Berings is al geplaatst voor het EK atletiek, van 7 tot 12 augustus in Berlijn.
  [naar artikel]
 41. Berings legt positieve coronatest af op EK indoor: “Kapot van dit nieuws” (07/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Eline Berings heeft zaterdag in het Poolse Torun een positieve coronatest afgelegd en mag daardoor zondagmiddag op het EK atletiek indoor niet aantreden in de halve finales van de 60m horden bij de vrouwen, zo maakte Berings zondag bekend op Twitter.
  [naar artikel]
 42. Eline Berings duikt ruim onder limiet voor EK in Berlijn (19/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Eline Berings heeft zich zaterdag op de Vlaamse atletiekkampioenschappen in Deinze geplaatst voor het EK in Berlijn in augustus. Ze won de 100 meter horden in 13.04, de gevraagde tijd was 13.12. De chrono van Berings brengt haar op de zesde plaats op de Europese jaarlijst.
  [naar artikel]
 43. Eline Berings voelt zich op het EK indoor ‘in haar natuurlijke habitat’: “Hiervoor heb ik maanden doorgezet” (04/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Voor hordeloopster Eline Berings zal het EK in Torun het laatste indoorkampioenschap in haar carrière worden. De 34-jarige Berings staat er voor het eerst sinds het EK outdoor van 2018 aan de start van een groot toernooi.
  [naar artikel]
 44. Industrial Night Run (20/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op zaterdag 21 oktober leiden alle sportieve wegen naar Beringen voor de derde editie van de KBC Industrial Night Run. Lopen, joggen of wandelen rond en door het industrieel erfgoed van de koolmijn van Beringen. De oude gebouwen komen weer tot leven door de kleurrijke verlichting, thematische geluiden en rookeffecten. Nieuw in het parcours is Europa’s grootste indoor duikcentrum TODI en de lagune. Tot slot, overwin de grootste hindernis en beklim de mijnterril over een afstand van 777 meter en 65 hoogtemeters. De beloning is een prachtig vergezicht over de site.
  [naar artikel]
 45. Berings mist WK-limiet op een haar in Heusden, Thiam 2e in hoogspringen (22/07/2017 - Sporza)
  Op de Nacht van de atletiek in Heusden is Eline Berings gestrand op een zucht van de WK-limiet op de 100 meter horden. "Dit is heel zuur", zucht Berings.
  [naar artikel]
 46. Eline Berings duikt ruim onder limiet voor EK in Berlijn (19/05/2018 - Metro)
  Eline Berings heeft zich vandaag op de Vlaamse atletiekkampioenschappen in Deinze geplaatst voor het EK in Berlijn in augustus. Ze won de 100 meter horden in 13.04, de gevraagde tijd was 13.12. De chrono van Berings brengt haar op de zesde plaats op de Europese jaarlijst. Vorige week in Saint-Mard bleek al dat Berings in goede doen was. Ze liep er met 2.3 meter tegenwind per seconde naar 13.27. In de reeksen van het Vlaams kampioenschap was Berings al goed voor 13.17. In de finale in Deinze blies de wind zaterdag 0.9 meter in het voordeel, en dus stak de Gentse de EK-limiet op zak. Het persoonlijk record van de hordespecialiste staat sinds 2014 op 12.87. Berings is al de veertiende landgenoot die een minimum realiseert voor het EK in Berlijn, van 7 tot 12 augustus. De kwalificatieperiode loopt nog tot 30 juli. bron: Belga Het bericht Eline Berings duikt ruim onder limiet voor EK in Berlijn verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 47. Eline Berings wil blessureleed vergeten in Londen (09/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Eline Berings maakt acht jaar na haar laatste WK-deelname in Berlijn haar comeback in Londen. “Het voelt voor mij als een overwinning om hier te kunnen zijn”, vertelde Berings, die de afgelopen twee jaar meer dan haar lief was in de lappenmand lag.
  [naar artikel]
 48. TikTokker Nicolas Caeyers raakte verwikkeld in drama met Selena Gomez: “Wat een verhaal!” (01/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Tiktokker en allround creatieve vogel Nicolas Caeyers is de laatste letterzetter van dit seizoen van ‘Het rad’. Hij vertelt er over het drama dat hij zag gebeuren op het Amerikaanse festival Coachella.
  [naar artikel]
 49. Aangepast corona-aanbod op be-MINE maximaal benut tijdens de paasvakantie (28/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Door de coronamaatregelen zijn er nog veel attracties gesloten op be-MINE. Zo is duikcentrum Todi volledig dicht. Klimcentrum Alpamayo is enkel open voor kinderen jonger dan 12 jaar. Maar in Sportoase be-MINE is het sportbad wel geopend; je kan er iedere dag baantjes komen trekken. Daarnaast werd tijdens de paasvakantie ook het instructiebad geopend. “Gezinnen met kinderen konden een tijdsslot van anderhalf uur reserveren”, zegt schepen van Sport Tijs Lemmens. “De opening van het instructiebad was een groot succes; 551 kinderen met ouders maakten gebruik van dit aanbod."
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.