De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Dikke, de coming man van de Vlaamse rap: ‘Ook als het niet goed gaat, moet je blijven doorjassen’

De Morgen

27/11/2021 - 17:49

Door met zijn debuutplaat 130 kilo op één binnen te komen in de Ultratop zorgde Dikke voor het onverwachtste hiphopsucces van 2021. De Limburgse rapper heeft nu een opvolger klaar. ‘Ik heb maar één wens: dat mijn ouders dankzij mij in Marokko kunnen wonen zonder iets tekort te komen.’


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Voorzitster van drugsproces tegen Frank ‘De Tank’ en ‘Dikke Nordin’ trekt zich niet terug: hof van beroep moet oordelen over wraking (14/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De voorzitster van de drugskamer waartegen de advocaten van ‘Dikke Nordin’ een wrakingsverzoek hebben ingediend, trekt zich niet vrijwillig terug. Dat betekent dat het hof van beroep moet oordelen of het verzoek gegrond is.
  [naar artikel]
 2. Voorzitster van drugsproces tegen Frank ‘De Tank’ en ‘Dikke Nordin’ trekt zich niet terug: hof van beroep moet oordelen over wraking (14/02/2022 - Het Nieuwsblad)
  De voorzitster van de drugskamer waartegen de advocaten van ‘Dikke Nordin’ een wrakingsverzoek hebben ingediend, trekt zich niet vrijwillig terug. Dat betekent dat het hof van beroep moet oordelen of het verzoek gegrond is.
  [naar artikel]
 3. “In het weekend is ze zelfs teleurgesteld dat ze bij mama en papa moet blijven”: ‘baby Pia’ doet het bijzonder goed in ‘gewone’ kleuterklas (18/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het gaat goed met baby - intussen bijna vier jaar en dus een flinke kleuter - Pia. Na een ongeziene solidariteitsactie in 2019 en de duurste prik ter wereld te krijgen, is ze aan de betere hand. Ze zit in een rolstoel momenteel maar gaat wel gewoon naar de reguliere - en dus niet bijzondere - kleuterklas. Vrijdag werden enkele Vlaamse parlementsleden op haar school uitgenodigd om dat te aanschouwen. “Pia is zelfstandig, mondig en is helemaal mee met de leerstof, waarom zou ze dan bijzonder onderwijs moeten volgen?”
  [naar artikel]
 4. De vierde golf test de laboratoria, niet omgekeerd: ‘Het is serieus doorjassen’ (30/11/2021 - De Morgen)
  Van ‘extended shifts’ - lees: overuren - tot interim-krachten die al tot eind maart vastliggen, de testcentra en laboratoria hollen een ongeziene stroom covidstalen achterna. Het baat allemaal niet. Een test op de dag zelf valt nergens nog in te boeken.
  [naar artikel]
 5. Rijzende ster Tijmen Govaerts maakt indruk in ‘Twee Zomers’: “Ik heb me lang geen acteur gevoeld. Ik deed maar wat” (13/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Zondag start op Eén een nieuwe reeks van Tom Lenaerts en Paul Baeten, die samen al ‘Over Water’ maakten. In ‘Twee Zomers’ wordt een groep veertigers en vijftigers gechanteerd met beelden van dertig jaar geleden en plots gaat er een slijpschijf door het voegsel van hun vriendschap. De ‘oude’ acteurs in de serie kennen we allemaal, hun jongere versies nauwelijks. In het geval van Tijmen Govaerts (27) gaat dat niet lang meer duren: maak kennis met de coming man van de Vlaamse tv en cinema.
  [naar artikel]
 6. Tranen met tuiten tijdens ‘Jani de musical’ wanneer wordt teruggeblikt op zijn coming out (02/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Jani Kazaltzis gaat tijdens Jani de musical openhartig in gesprek met James Cooke over zijn moeilijke coming out bij het thuisfront. Uit schrik zijn ouders teleur te stellen, kreeg hij niet gezegd dat hij op mannen valt. Daarom besloot hij een brief te schrijven naar zijn ouders. Het nummer ‘Een brief aan jou’ blikt terug op dat moment.
  [naar artikel]
 7. GEZIEN? ‘Da’s dikke liefde’: “We begonnen zowaar heimwee te krijgen naar Sonja Kimpen” (23/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Op sociale media liep het niet bepaald warm toen ‘Da’s dikke liefde’ werd voorgesteld. In dat nieuwe Play4-programma begeleiden seksuologe Lotte Vanwezemael (29) en huisarts Servaas Bingé (42) vier koppels naar een gezonder en dus ook slanker leven. “Niet meer van deze tijd”, oordeelde Twitter. Klopt de kritiek? Of is ‘Da’s dikke liefde’ toch meer dan het zoveelste programma over afvallen?
  [naar artikel]
 8. Na grote hit met Metejoor heeft rapper Snelle een nieuwe Vlaamse artiest op het oog: “Zij klinkt zo niet Belgisch” (22/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Snelle blikt terug op een fantastische zomer. Met ‘Kijk ons nou’ scoorde hij samen met Metejoor een dikke hit, maar de twee grepen wel naast de Zomerhit-trofee. Die ging naar Margriet Hermans met haar ‘Liefde voor Muziek’-cover ‘Lekker blijven hangen’. Iedereen verwachtte dat Snelle nu wel zo opdraven in het nieuwe seizoen van het VTM-muziekprogramma, maar niet dus. “Ik ben niet gevraagd, maar ik sluit niet uit dat ik in de toekomst wil deelnemen”, vertelt hij aan Jarne. En hij verklapt ook voor welke Vlaamse ster hij nog graag een hit zou schrijven. Bekijk het in een nieuwe Showbits.
  [naar artikel]
 9. Wrakingsverzoek in drugsproces Dikke Nordin en Frank De Tank afgewezen (14/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De rechters van de drugskamer mogen blijven zetelen in het grote proces rond ‘Frank De Tank’ en ‘Dikke Nordin’. Het Antwerpse hof van beroep heeft het wrakingsverzoek dat vorige maand werd neergelegd door de advocaten van Nordin El Hajjioui ongegrond verklaard.
  [naar artikel]
 10. “It’s coming home!” Zingende en dansende Lionesses zetten persconferentie op stelten na EK-winst (01/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Na de mannen vorig jaar hebben nu ook de Engelse vrouwen zich tot Europees kampioen voetbal gekroond. De ‘Lionesses’ wonnen zondagavond na verlengingen met 2-1 van Duitsland en dat werd stevig gevierd. De hele ploeg kwam op de persconferentie na de wedstrijd in Wembley al zingend en dansend binnen: “It’s coming home, football’s coming home”, zongen ze het bekende supporterslied.
  [naar artikel]
 11. Drie critici keken naar ‘Da’s dikke liefde’: “Jammer dat we in 2022 nog naar een programma moeten kijken over dikke mensen die ongezond zijn” (28/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Kijk eerst en oordeel dan”, zei Lotte Vanwezemael na de kwade reacties op de trailer van haar nieuwe programma ‘Da’s dikke liefde’. Drie critici voegen de daad bij haar woord en wierpen een blik op de openingsaflevering: “Waarom gaat het 90 procent van de tijd weer over weegschalen en vetwaarden?”
  [naar artikel]
 12. Jambon: ‘Publieksprijs Ultimas moet publieksprijs blijven’ (19/05/2022 - De Standaard)
  ‘Een publieksprijs moet de waarde van een publieksprijs blijven behouden. Het publiek beslist één prijs toe te kennen via burgerparticipatie, dat moet toch kunnen.’ Dat zei Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA) donderdag over de omstreden publieksprijs van de Ultimas, de Vlaamse cultuurprijzen.
  [naar artikel]
 13. Els van Doesburg (N-VA) ziet nieuw verhaal in brede Vlaamse volkspartij: “N-VA en CD&V kunnen niet naast elkaar blijven bestaan” (09/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Els van Doesburg, Antwerps schepen en de coming lady van N-VA, pleit in ‘De Zondag’ voor een opvallende nationale samenwerking tussen N-VA en CD&V. Een nieuw kartel wil ze het niet noemen, ze lanceert eerder het idee van een volledig nieuw verhaal als brede Vlaamse volkspartij. Volgens haar zijn CD&V en N-VA “natuurlijke bondgenoten”, “al kunnen ze niet naast elkaar blijven bestaan”.
  [naar artikel]
 14. Mark Elchardus over socialisme, Conner Rousseau en asielzoekers: ‘Illegaal het land binnenkomen getuigt van een gebrek aan respect’ (17/10/2021 - De Morgen)
  ‘De Dikke Elchardus’, zo noemt de uitgever het nieuwste werk van socioloog Mark Elchardus (74). In Reset serveert de vroegere ‘huisideoloog’ van de Vlaamse socialisten de neoliberale wereldorde genadeloos af. ‘Ik zou mezelf zeker nog als links omschrijven.’
  [naar artikel]
 15. Onze redactrice keek naar ‘Da’s dikke liefde’: “Het bevestigt elk schadelijk vooroordeel over dikke mensen” (24/05/2022 - Het Nieuwsblad)
  “Oordeel pas als je meer dan alleen de trailer hebt gezien”, zo vroeg Lotte Vanwezemael na de kritiek op ‘Da’s dikke liefde’. Dus keek onze reporter naar de eerste aflevering. En ze zag hoe de critici eigenlijk nog mild waren geweest. Een karrenvracht frieten, hamburgers, chips en cola bevestigde elk schadelijk vooroordeel over dikke mensen.
  [naar artikel]
 16. Sequel van ‘Coming to America’ verschijnt in 2020 (12/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het langverwachte vervolg op ‘Coming to America’ is volgend jaar te zien in de bioscopen. Dat heeft Paramount Pictures maandag bekendgemaakt. De...
  [naar artikel]
 17. RECENSIE. Wij keken naar ‘Da’s Dikke Liefde’: da’s gene vette (24/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Geen betere reclame voor een nieuw tv-programma dan dat het op voorhand al gretig over de tongen gaat. Het overkwam ook Da’s Dikke Liefde, waarin vier koppels de strijd tegen de kilo’s en hun ongezonde gewoontes aangaan. Maar de heisa blijkt zwaar overdreven, want het nieuwe Play4-programma heeft weinig om het stevige lijf.
  [naar artikel]
 18. Lotte Vanwezemael reageert op kritiek ‘Da’s dikke liefde’: “We hebben goede intenties” (13/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Lotte Vanwezemael en Servaas Bingé zijn binnenkort te zien in ‘Da’s dikke liefde’. Maar nog voor het programma wordt uitgezonden, krijgt het al heel wat kritiek. Vanwezemael reageerde daar donderdagavond op in ‘De Cooke & Verhulst show’.
  [naar artikel]
 19. ‘Da’s dikke liefde’ op Play4 slaat de bal compleet mis: “Omdat ze wat voller is, lijkt de vrouw plots lelijk” (28/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Kijk eerst en oordeel dan”, zei Lotte Vanwezemael na de kwade reacties op de trailer van haar nieuwe programma ‘Da’s dikke liefde’. Drie critici voegen de daad bij haar woord en wierpen een blik op de openingsaflevering: “Waarom gaat het 90 procent van de tijd weer over weegschalen en vetwaarden?”
  [naar artikel]
 20. De ongelooflijke transformatie van John C Reilly in Oliver 'de dikke' Hardy (13/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag verschijnt ‘Stan and Ollie’, een film over komieken Stan Laurel en Oliver Hardy. Hij gaat over de periode na het hoogtepunt van ‘de dikke...
  [naar artikel]
 21. WIN. “Winter is coming”: ga gratis naar de grote 'Game Of Thrones’ bingewatch-avond van Telenet (21/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Oproep aan alle ‘Game Of Thrones’-fans: Winter is coming! En niet alleen letterlijk.
  [naar artikel]
 22. Alweer ‘Dikke Nordin’ genoemd als opdrachtgever van drugsbende: 8 havenarbeiders gearresteerd voor 11 ton coke (15/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Acht Antwerpse en Oost-Vlaamse mannen zouden betrokken zijn bij de invoer van ruim 11 ton cocaïne en zijn vandaag in opdracht van de onderzoeksrechter gearresteerd. Dat gebeurde na een 15-tal huiszoekingen. De bende, die mogelijk vanuit Dubai door ‘Dikke Nordin’ El Hajjioui werd aangestuurd, is opgerold dankzij gekraakte berichten van het chatnetwerk Sky ECC.
  [naar artikel]
 23. Elf maanden na zijn herseninfarct: het gaat veel beter met Spillie (11/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Goed nieuws van Steven ‘Spillie’ Spillebeen: de 43-jarige zakenman en allereerste Vlaamse winnaar van ‘Big Brother’ stelt het weer goed na zijn...
  [naar artikel]
 24. ‘Langemarck’ werd misbruikt door de nazi’s, maar de West-Vlaamse gemeente wil haar imago bijsturen (25/11/2022 - De Standaard)
  Hitler dweepte met ‘Langemarck’ en in de naam van het West-Vlaamse ‘vredesdorp’ Langemark werden oorlogsmisdaden gepleegd. Toch wil de gemeente nu dat de 33 overgebleven ‘Langemarckstrassen’ behouden blijven. Met brieven naar de betrokken Duitse steden hopen ze wel op meer duiding.
  [naar artikel]
 25. Jani Kazaltzis blikt terug op ‘De heren maken de man’ en zijn coming out: “De zender kreeg brieven van priesters” (24/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In de YouTubereeks ‘Let’s Talk’ van influencer Dennis Van Peel heeft stijlgoeroe Jani Kazaltzis (41) openhartig gepraat over zijn coming out en hoe...
  [naar artikel]
 26. Jani Kazaltzis blikt terug op ‘Heren Maken De Man’ en zijn coming out: “De zender kreeg brieven van priesters” (24/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In de YouTubereeks ‘Let’s Talk’ van influencer Dennis Van Peel heeft stijlgoeroe Jani Kazaltzis (41) openhartig gepraat over zijn coming out en hoe...
  [naar artikel]
 27. Lil Nas X onder vuur na coming-out: zijn country en hiphop de homofoobste muziekgenres? (08/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De immens populaire countryrapper Lil Nas X, bekend van de monsterhit ‘Old Town Road’, krijgt de wind van voor na zijn coming-out. Weinig...
  [naar artikel]
 28. Nieuwe Dikke Van Dale wordt genderneutraal (12/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  In de nieuwste editie van de Dikke Van Dale, het Groot Woordenboek van de Nederlandse Taal, krijgt een groot aantal woorden dat naar mensen verwijst naast een ‘m’ en ‘v’ ook een genderneutrale ‘x’. De aanduiding m/v/x is vanaf 22 maart te zien in de nieuwe editie en online.
  [naar artikel]
 29. Sofie (36) sloot vrede met haar lichaam. “Ik hoor vaak dingen als ‘je bent wel mooi voor een dikke vrouw’” (06/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Elke maand zetten onze collega’s van ‘Goed Gevoel’ een lezeres in de schijnwerpers die na een moeilijke periode vrede neemt met haar lichaam. Thuisblijfmama en influencer Sofie (36) omarmde haar extra kilo’s en strijdt nu voor een wereld waarin positief naar dikke mensen gekeken wordt. “Ik pas niet in de kuipstoeltjes van pretparkattracties. Ik heb moeite met terrasstoelen met een leuning. Telkens weer herinnert de maatschappij me eraan dat ik te dik ben.”
  [naar artikel]
 30. INTERVIEW. Olly Alexander brengt derde album uit met Years & Years: “Omdat ik zoveel over alles nadenk, ben ik mijn eigen grootste vijand” (21/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De naam Olly Alexander doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar de kans is groot dat u op een festivalweide al luidkeels meebrulde met ‘King’, ‘Desire’ of een van de vele andere ‘Years & Years’-nummers. Vandaag wordt zijn derde album ‘Night Call’ gelost. Meteen goed voor flink wat slapeloze nachten. Olly is sinds een jaar het enige bandlid, en moet bijgevolg z’n vrees om te mislukken zélf het hoofd bieden. “Faalangst is een vervelend stemmetje: ‘het is niet goed genoeg’, ‘je kan het niet’, ‘niemand gaat je muziek tof vinden’, ... Dat soort dingen.”
  [naar artikel]
 31. Na commotie over het ‘verbannen’ van afleveringen van ‘FC De Kampioenen’: zo beslist VRT wat u al dan niet mag zien (29/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een selecte club specialisten binnenshuis, omschreven als ‘de programmacharterraad’, en met het 36 bladzijden dikke ‘Programmacharter’ in de hand, beslist maandelijks wat al dan niet nog kan of mag worden uitgezonden op de publieke omroep. Wie die dames en heren zijn wil de VRT niet bekend maken. Dat zij, na het schrappen van liefst negentien afleveringen van ‘FC De Kampioenen’, voor commotie zorgen is een feit.
  [naar artikel]
 32. Elf maanden na zijn herseninfarct: het gaat veel beter met Spillie uit ‘Big Brother’ (11/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Goed nieuws van Steven ‘Spillie’ Spillebeen: de 43-jarige zakenman en allereerste Vlaamse winnaar van ‘Big Brother’ stelt het weer goed na zijn...
  [naar artikel]
 33. Zware klap voor de bende van ‘dikke Nordin’ (27/01/2022 - De Standaard)
  In het Sky ECC-dossier is een aantal leden van de bende van de beruchte drugsbaas ‘dikke Nordin’ opgepakt.
  [naar artikel]
 34. Bekende kooivechter en bodybuilder opgepakt als handlangers van ‘Dikke Nordin’ (16/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Tommy ‘Unbreakable’ Depret (43) is dinsdag gearresteerd als één van de acht verdachte dokwerkers die in opdracht van ‘Dikke Nordin’ El Hajjioui ladingen cocaïne heeft uitgehaald. Hij werd na zijn ondervraging door de onderzoeksrechter onder voorwaarden vrijgelaten. Depret is een van de grondleggers van de gevechtssport in België.
  [naar artikel]
 35. Kleine Limburgse cinema’s profiteren volop van ‘Zillion’ en ‘Onze Natuur’: “Dit maakt ons jaar goed” (16/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  De kleine Limburgse bioscopen doen het goed dankzij het succes van ‘Zillion’ en ‘Onze Natuur’. De Vlaamse najaarsfilms trekken overal veel bezoekers en zorgen voor volle zalen, al is 2022 over het algemeen geen topjaar: “De eerste negen maanden van het jaar waren gewoonweg niet goed”, klinkt het unisono.
  [naar artikel]
 36. Lummense succesrapper Dikke stelt album ‘Nooduitgang’ voor in … een escaperoom (25/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Na het grote succes van zijn debuutalbum ‘130 Kilo’ heeft de Lummense rapper Dikke alweer een nieuw album klaar, ‘Nooduitgang’. Enkele fans mochten al eens exclusief komen luisteren … in een Hasseltse escaperoom.
  [naar artikel]
 37. ‘De overwinning van het Vlaams Blok in 1991 was eerder een schok voor de Belgen dan voor ons’ (28/09/2021 - De Morgen)
  ‘Ik ken de Vlaming perfect,’ zegt Bilal Azzaoui in Kinderen van de migratie, ‘maar de Vlaming kent mij niet.’ Met prachtige getuigenissen en soms hallucinante archiefbeelden brengt de Canvas-reeks daar nu verandering in. Wie waren de Italianen, Grieken, Turken en Marokkanen die have, goed en zuiderse zon achterlieten om zich in een Belgisch avontuur te storten? ‘Mijn vader heeft ooit aan zijn chef gevraagd: ‘Waar kan ik Nederlandse taallessen volgen?’ Die man antwoordde: ‘Jij moet niet babbelen, jij moet werken.’’
  [naar artikel]
 38. Nikkie leefde vóór coming-out altijd in angst: “Bijna een kale plek op m’n hoofd” (06/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  YouTube-sensatie Nikkie de Jager (27) had het liefst veel eerder bekendgemaakt dat ze een transgender persoon is. Dat had haar een hoop stress gescheeld, aangezien ze voorafgaand aan haar coming-out elke dag bang was dat iemand haar zou chanteren, zoals uiteindelijk ook gebeurde. “Het was altíjd spanning’’, zei ze vanavond in het Nederlandse programma ‘Linda’s Wintermaand’.
  [naar artikel]
 39. Hitler dweepte met dit West-Vlaamse dorpje, en dat merken ze daar nu nog: “Niet evident om ons van die ‘smet’ te ontdoen” (25/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Hitler dweepte met ‘Langemarck’ en in de naam van het West-Vlaamse ‘vredesdorp’ Langemark werden oorlogsmisdaden gepleegd. Toch wil de gemeente nu dat de 33 overgebleven ‘Langemarckstrassen’ behouden blijven. Met brieven naar de betrokken Duitse steden hopen ze wel op meer duiding. “Een voorbeeld van omgaan met gecontesteerd erfgoed, zoals de standbeelden voor Leopold II.”
  [naar artikel]
 40. Eerste Australische profvoetballer komt uit de kast: ‘Ik wil voetballen en gelijk behandeld worden’ (27/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Australische voetballer Josh Cavallo heeft in een emotionele videoboodschap laten weten dat hij homoseksueel is. De 21-jarige middenvelder van Adelaide United zegt dat hij het moe is om een ‘dubbelleven’ te leiden en wil zich niet langer ‘schamen om zijn geaardheid’. Met zijn coming-out wil Cavallo anderen inspireren: ‘Het is oké om jezelf te zijn in het voetbal.’
  [naar artikel]
 41. ‘Blind getrouwd’-experten Sarah Hertens en Filip Geelen: ‘Het gaat in de liefde niet over de ideale man of vrouw, het gaat over goed genoeg’ (21/11/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 42. Twaalf jaar cel en 100.000 euro boete geëist tegen kopstuk ‘Dikke Nordin’ in drugsproces (14/03/2022 - De Standaard)
  Het openbaar ministerie heeft maandag twaalf jaar cel en 100.000 euro boete gevorderd voor Nordin E.H., alias ‘dikke Nordin van den Dam’. Zijn rechterhand moet tien jaar cel vrezen. In totaal staan 52 verdachten terecht voor de invoer van cocaïne en wapenhandel.
  [naar artikel]
 43. Bavo (20) en Joran (23) krijgen als kind jaren de schuld van criminele feiten, nu moet rechter oordelen of boze stiefmoeder (41) hen erin luisde: “We hopen dat mensen ons eindelijk geloven” (12/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het begint met ‘onschuldige’ papierpropjes met boodschappen als ‘ik haat je’, ‘dikke koe’ en ‘ik schaam me voor mama’. Later komt daar een lange reeks vernielingen, brandstichting, bekraste auto’s en handgeschreven dreigbrieven ten aanzien van de moeder bij. Het werk van de kinderen, toen 8 en 10 jaar, denkt iedereen. Inclusief hun eigen ouders, die de broers ‘dumpen’ in instellingen. Jaren later blijkt dat niet het geval. Het is de 41-jarige stiefmoeder die zich nu in de rechtbank moet verantwoorden voor foltering, onmenselijke behandeling en schriftvervalsing. Een Assepoesterverhaal, dat al in 2009 start, maar zonder happy end...
  [naar artikel]
 44. ‘The Witcher 2’: “Er is officieel leven na ‘Game of Thrones’” (17/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Twee volle jaren zitten fans van ‘The Witcher’ nu al op hun honger voor een vervolg. Maar geef toe: een saga over een koelbloedige monsterjager die in een ondergesneeuwde sprookjeswereld op alles jaagt met een tandje of oogje te veel, is niet bepaald iets om op een snikhete zomerdag te kijken. Winter is not coming, het is gearriveerd en Geralt van Rivia is de hunk die Jon Snow naar de vergeetputten moet grommen. Of dit tweede seizoen alles (of meer) bezit om z’n succes te bevestigen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
  [naar artikel]
 45. "Doen wat goed voelt": vijf Vlaamse transgenders zoeken in ‘M/V/X’ naar een leven dat minder wringt ? ???? (24/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  VRT zet dezer dagen ‘maatschappelijke aanvaarding’ hoog op de thematische agenda. Er is ‘Taboe’ met Philippe Geubels, ‘Mij overkomt het niet’ met...
  [naar artikel]
 46. “Het is voor driekwart klaar”: George R.R. Martin lost nieuws over boek ‘The Winds of Winter’ (27/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De boekenreeks ‘A Song of Ice and Fire’ van ‘Game of Thrones’-auteur George R.R. Martin (74) bestaat al uit vijf dikke boeken. Maar de fans wachten vol ongeduld op het zesde een voorlaatste deel, ‘The Winds of Winter’. In ‘The Late Show with Stephen Colbert’ verklapt hij aan de gastheer hoe ver hij staat met het schrijven. “Het gaat een boek worden van meer dan 1500 pagina’s", klinkt het.
  [naar artikel]
 47. PXL'ers komen goed gemutst naar de Dikketruiendag (18/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het zesde VN-klimaatrapport wijst ons op de feiten: het klimaat verandert aan een sneltempo. MOS - duurzame scholen, straffe scholen – riep scholen op om actief deel te nemen aan ‘Dikketruiendag’ op donderdag 17 februari 2022. Deelnemers gebruikten hun dikke trui niet meer alleen om zichzelf warm te houden, maar ook om anderen warm te maken. Bij Hogeschool PXL kwamen studenten en collega’s zelf ‘goed gemutst’ naar school.
  [naar artikel]
 48. Zoë uit ‘Da’s dikke liefde’ wil taboe rond protheses de wereld uithelpen: “Ik draag nooit lange broeken en bijna elke dag hakken” (13/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een moto-ongeval kostte Zoë (28) dan wel haar onderbeen, niet haar levensvreugde. Naast kilo’s verliezen in ‘Da’s dikke liefde’ wil de jonge mama de schaamte rond protheses de wereld uit. “Als kinderen kijken, zeg ik dat ik robot of piraat ben. Die zijn cool, he.”
  [naar artikel]
 49. ‘Coming to America’ krijgt na meer dan 30 jaar een vervolg (12/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  31 jaar nadat ‘Coming to America’ in de zalen kwam, bevestigt hoofdrolspeler Eddie Murphy (57) dat er een vervolg in de maak is. “Ik kijk ernaar...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy