Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 June 2022
12:29 uur

Afscheid van Angela Merkel: infografiek van een indrukwekkende carrière

Knack

06/12/2021 - 04:18

Het tijdperk-Merkel is woensdag voorbij. Maar liefst zestien jaar stond de Duitse bondskanselier aan het hoofd de regering. In al die tijd heeft ze heel wat - voornamelijk mannelijke - collega's versleten. Een overzicht van een indrukwekkende carrière.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Minister Beke bedankt Angela Merkel met zelfgemaakt portret (08/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Met een militair eerbetoon heeft Duitsland formeel afscheid genomen van Angela Merkel. Ook in Limburg is haar vertrek niet onopgemerkt voorbijgegaan. Een opvallend dankjewel was dat van Vlaams minister Wouter Beke. Voor de gelegenheid schilderde hij een portret van Angela Merkel die hij daarna op sociale media postte met het opschrift “Danke schön Angela.”
  [naar artikel]
 2. De beleidsmislukkingen van Angela Merkel: een overzicht (25/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: De beleidsmislukkingen van Angela Merkel: een overzicht Na bijna 16 jaar als Duits bondskanselier, neemt Angela Merkel afscheid van de politiek. Gedurende die periode was zij de machtigste politica van Europa en stond zij aan het roer van Europa’s grootste economie. Hoewel de Duitse economie in die periode relatief goed presteerde, is er bij nader inzien weinig waar ze trots op kan […] Lees dit artikel: De beleidsmislukkingen van Angela Merkel: een overzicht
  [naar artikel]
 3. Hij vindt geen plezier meer in het vechten op de fiets: Dan Martin kondigt afscheid aan na indrukwekkende wielercarrière (04/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Ier Dan Martin neemt binnenkort na een carrière van veertien jaar in het peloton afscheid van het wielrennen, zo maakte hij vrijdag bekend in een communiqué van zijn ploeg Israel-Start Up Nation. Voor de 35-jarige renner wordt de Ronde van Lombardije op 9 oktober zijn laatste koers.
  [naar artikel]
 4. Angela Merkel krijgt 9 minuten applaus en staande ovatie bij afscheidsrede CDU (07/12/2018 - VRT NWS)
  Een nieuw tijdperk breekt aan in Duitsland. Bondskanselier Angela Merkel neemt afscheid van de CDU, de partij waar ze 18 jaar lang voorzitter van was. Merkel gaf een laatste toespraak op het partijcongres in Hamburg. Die speech werd met een minutenlange staande ovatie ontvangen. 
  [naar artikel]
 5. Hoe Duitsland zich opmaakt voor het tijdperk na Angela Merkel (25/11/2019 - Knack)
  Binnen afzienbare tijd moeten Duitsland en Europa afscheid nemen van bondskanselier Angela Merkel. Waar moet het naartoe met onze Oosterburen?
  [naar artikel]
 6. Wouter Beke bedankt Angela Merkel met zelfgemaakt portret (09/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  "Danke schön Angela", schreef Vlaams minister Wouter Beke (CD&V) ter afscheid van Angela Merkel. Voor de gelegenheid had hij een portret van haar geschilderd.
  [naar artikel]
 7. Een blik op de grootste momenten uit de carrière van Gerd Müller en zijn indrukwekkende statistieken: van de Gouden Bal tot wereldkampioen (15/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Met het overlijden van Gerd Müller verloor de voetbalwereld een icoon. In de jaren 60 en 70 bouwde de Duitse doelpuntenmachine een indrukwekkende carrière uit. Wij vatten die voor u samen in enkele opvallende momenten en werpen nog eens een blik op zijn fenomenale statistieken.
  [naar artikel]
 8. Europese leiders over een Unie zonder Angela Merkel: ‘In talloze crisissen altijd compromissen gezocht’ (25/09/2021 - De Morgen)
  De bankencrisis, de eurocrisis, de Griekse crisis, de migratiecrisis, de coronapandemie. Angela Merkel zat ze allemaal uit op het toneel van de Europese politiek waarvan ze binnenkort afscheid neemt. Wat was de werkwijze van deze staatsvrouw?
  [naar artikel]
 9. Einde van het tijdperk-Merkel: afscheid van een buitenstaander (07/12/2021 - VRT NWS)
  Na 16 jaar trekt de Duitse bondskanselier Angela Merkel morgen definitief de deur van het bundeskanzleramt achter zich dicht. Al die jaren was ze niet uit het nieuws weg te slaan, maar toch blijft ze een ongrijpbare figuur. Wat maakte Merkel tot bondskanselier Merkel? Wie is zij, wat dreef haar? Over saunabezoeken, Merkel die een werkwoord wordt, de hond van Poetin en nog veel meer.
  [naar artikel]
 10. Wie volgt Angela Merkel op? CDU kiest voorzitter tussen deze 3 mannen (15/01/2021 - Express)
  Het begin van het einde van het tijdperk-Merkel is ingezet. Zaterdag kiest haar christendemocratische partij CDU een nieuwe voorzitter. Die wordt mogelijk ook de volgende kandidaat-bondskanselier. Angela Merkel neemt eind dit jaar afscheid als Duits bondskanselier. Ze had aanvankelijk Annegret Kramp-Karrenbauer, bijgenaamd AKK, als haar opvolger gezien. AKK werd eind 2018 voorzitter van de CDU, […] The post Wie volgt Angela Merkel op? CDU kiest voorzitter tussen deze 3 mannen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 11. Angela Merkel laat gemengde Europese erfenis na (03/01/2021 - De Tijd)
  06:44 Na vijftien jaar 'rustige vastheid' neemt Angela Merkel dit jaar afscheid als kanselier. De voorbije zes maanden zette ze als EU-voorzitter in op haar Europese nalatenschap. Die erfenis bevat naast hi...
  [naar artikel]
 12. Van jongste Grand Slam-winnares tot vermeende valsspeelster: de bewogen carrière van Hingis in woord en beeld (28/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Na een carrière vol prijzen, records, blessures en incidenten houdt Martina Hingis - 37 intussen - het voor bekeken. Na tweemaal eerder afscheid te...
  [naar artikel]
 13. Lecluyse sluit olympische carrière af met een finale (30/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Als u dit leest, zit de olympische carrière van Fanny Lecluyse erop. De kans dat het een afscheid met een medaille is geworden, is piepklein. Maar zelfs dan werd het een historische nacht.
  [naar artikel]
 14. Afscheid van het Man City-fenomeen: dit was de fenomenale carrière van Sergio Agüero (15/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  We krijgen Sergio Agüero jammer genoeg nooit meer in actie te zien op een voetbalveld. Door hartproblemen zet de 33-jarige Argentijn noodgedwongen een punt achter zijn professionele carrière. Bij de Argentijnse nationale ploeg stond Agüero vaak in de schaduw van Lionel Messi, maar bij Atlético Madrid en vooral bij Manchester City was de kleine spits de grote man. Een terugblik op de prachtige carrière van El Kun.
  [naar artikel]
 15. Tijdperk Merkel na 16 jaar officieel ten einde, bondskanselier Scholz belooft “nieuw begin” (08/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er is woensdag een einde gekomen aan de zestienjarige carrière van Angela Merkel als bondskanselier. Ze gaf de fakkel officieel door aan haar opvolger, Olaf Scholz. Die beloofde op zijn beurt “een nieuw begin”.
  [naar artikel]
 16. Merkel verdedigt Ruslandbeleid: “Ik heb mezelf niets te verwijten” (08/06/2022 - Express)
  De voormalige Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft haar eerste interview gegeven sinds zij zich afgelopen december uit het openbare leven heeft teruggetrokken. De belangrijkste redenen voor het interview waren, niet verrassend, de Russische invasie in Oekraïne en de diplomatieke betrekkingen tussen de Reichstag en het Kremlin tijdens Merkels politieke carrière. De gewezen bondskanselier is van […]
  [naar artikel]
 17. Ikea Duitsland deelt geniale reclame na laatste dag Angela Merkel als bondskanselier (09/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Ikea Duitsland deelt geniale reclame na laatste dag Angela Merkel als bondskanselier Angela Merkel is na 16 jaar niet langer de bondskanselier van Duitsland. Als eerbetoon aan de iconische Duitse politica heeft Ikea Duitsland een opvallende reclamefoto gelanceerd, waarin Angela Merkel de hoofdrol speelt. Olaf Scholz van de sociaaldemocratische SPD werd in september verkozen tot nieuwe kanselier en begint aan zijn mandaat. Daarom heeft Angela Merkel voortaan veel […] Lees dit artikel: Ikea Duitsland deelt geniale reclame na laatste dag Angela Merkel als bondskanselier
  [naar artikel]
 18. De gemengde balans van Merkel in 8 grafieken (24/09/2021 - De Tijd)
  10:01 De Duitsers nemen bij de verkiezingen van zondag afscheid van Angela Merkel. Gedurende 16 jaar was de bondskanselier een baken van stabiliteit in een land dat uitgroeide van 'zieke man van Europa' tot...
  [naar artikel]
 19. LIVE. Angela Merkel in quarantaine - 651 nieuwe doden in Italië - miljoenen mondmaskers onderweg naar België (22/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse bondskanselier Angela Merkel is uit voorzorg in thuisisolatie geplaatst. Merkel kwam in contact met een arts die positief heeft getest op...
  [naar artikel]
 20. COLUMN. Afscheid van Angela. 16 jaar kanselier, dan ben je elk toeval ver voorbij en boven elke twijfel verheven (25/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Angela Merkel.
  [naar artikel]
 21. Rob de Nijs over einde carrière: “Dit is echt het laatste wat ik doe” (22/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Om optimaal voorbereid te zijn bracht Rob de Nijs (79) zijn laatste nacht als artiest door op een zo kort mogelijke afstand van de Ziggo Dome in Amsterdam. Daar valt woensdagavond, na een groots afscheidsconcert voor 14.000 mensen, het doek over zijn indrukwekkende carrière.
  [naar artikel]
 22. Rob de Nijs over einde carrière: “Dit is echt het laatste wat ik doe” (22/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Om optimaal voorbereid te zijn bracht Rob de Nijs (79) zijn laatste nacht als artiest door op een zo kort mogelijke afstand van de Ziggo Dome in Amsterdam. Daar valt woensdagavond, na een groots afscheidsconcert voor 14.000 mensen, het doek over zijn indrukwekkende carrière.
  [naar artikel]
 23. Angela Merkel wil partijleider blijven (29/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse bondskanselier Angela Merkel wil ook de komende jaren haar CDU blijven leiden. Merkel stelt zich in december opnieuw kandidaat voor het
  [naar artikel]
 24. Geëmotioneerde Angela Merkel neemt afscheid als bondskanselier met bijzondere muziekkeuze (03/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft donderdag in haar afscheidstoespraak opgeroepen tot de verdediging van democratie tegen haat, geweld en fake news. Overal waar wetenschappelijke kennis wordt ontkend en samenzweringstheorieën en stemmingmakerij worden verspreid, moet de weerstand luid klinken, zei Merkel tijdens een zogenaamde Grossen Zapfenstreich in Berlijn. De traditie wil dat de Bundeswehr een afscheidnemende bondskanselier zo’n groot taptoe aanbiedt.
  [naar artikel]
 25. LIVE. Angela Merkel in quarantaine - 651 nieuwe doden in Italië - minister De Croo beantwoordt in VTM NIEUWS nu uw financiële vragen (22/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse bondskanselier Angela Merkel is uit voorzorg in thuisisolatie geplaatst. Merkel kwam in contact met een arts die positief heeft getest op...
  [naar artikel]
 26. LIVE. Angela Merkel in quarantaine - 651 nieuwe doden in Italië - regering neemt bijkomende steunmaatregelen voor particulieren en bedrijven (22/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse bondskanselier Angela Merkel is uit voorzorg in thuisisolatie geplaatst. Merkel kwam in contact met een arts die positief heeft getest op...
  [naar artikel]
 27. INTERVIEW. Van voetballer naar T3, Guillaume Gillet over zijn abrupt afscheid: “Deze stap bepaalt wél de rest van mijn carrière” (25/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Van een carrièrewending gesproken. Guillaume Gillet (38) had graag nog minstens twee jaar voetballer geweest, maar de kans om samen te werken met Felice Mazzu kon hij niet laten liggen. Een terugblik op een carrière van 20 jaar als profvoetballer - “Jacobs, Van den Brom, Hasi... Maar de allerbeste coach was Conceiçao” - en een vooruitblik op wat komt.
  [naar artikel]
 28. BEKIJK: Auf Wiedersehen Angela, het einde van een tijdperk (08/12/2021 - VRT NWS)
  Het tijdperk van bondskanselier Angela Merkel zit er na vandaag definitief op. Na 16 jaar geeft ze straks de fakkel door aan haar opvolger Olaf Scholz. VRT NWS maakte een selectie van beelden uit het leven van Angela 'Angie' Merkel.
  [naar artikel]
 29. Het einde van een tijdperk: vier Belgische toppolitici schrijven een afscheidsbrief aan Angela Merkel (18/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  De Duitse verkiezingen van volgende week betekenen het einde van een tijdperk. Niet alleen voor de Duitsers zelf, maar voor heel Europa. Na zestien jaar neemt Angela Merkel afscheid als kanselier. Al die tijd was zij een baken van stabiliteit en economische welvaart, maar ook het symbool van onverzettelijkheid in de eurocrisis en open armen in de migratiecrisis. Vier Belgische toppolitici nemen, elk op hun manier, afscheid van de vrouw die uitgroeide van das Mädchen tot een icoon in de internationale politiek.
  [naar artikel]
 30. Wie volgt Angela Merkel op als bondskanselier? (21/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zestien jaar lang zwaaide Angela Merkel de plak over de grootste economie van Europa. Maar de parlementsverkiezingen van zondag luiden het einde in van een tijdperk. Niet alleen neemt Merkel afscheid als bondskanselier, ook de toekomst van haar CDU/CSU oogt onzeker. De kans dat de christendemocratische partij op de oppositiebanken belandt, is niet onbestaande. De sociaaldemocratische SPD met kandidaat Olaf Scholz kan in het gat springen. Met volgens sommige media nog tot 40 procent onbesliste kiezers wordt het sowieso een ‘close call’ tussen CDU/CSU en SPD. De kandidate van de Groenen, Annalena Baerbock, lijkt afgeschreven.
  [naar artikel]
 31. 'Duitsers verliezen met Merkel garantie op stabiliteit' (11/09/2021 - De Tijd)
  04:00 Het politieke afscheid van Angela Merkel draait uit op de spannendste Duitse verkiezingen in decennia. Het eindoordeel over haar 16 jaar als bondskanselier is gemengd, zegt haar biograaf Ralph Bollman...
  [naar artikel]
 32. Thomas Buffel kondigt in ónze krant einde carrière aan: “Als dit stuk verschijnt, moét ik wel stoppen” (25/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Afscheid van een icoon. Thomas Buffel (38) kondigt vandaag na 22 jaar het einde aan van zijn indrukwekkende carrière. “Ik ben voor 99% zeker, maar...
  [naar artikel]
 33. Angela Merkel geeft ministerpost aan grootste criticus binnen partij (25/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Angela Merkel, de partijleider van de CDU, wil Jens Spahn voordragen als minister van Volksgezondheid. Dat heeft het persagentschap DPA uit goede...
  [naar artikel]
 34. Angela Merkel wil een EU-reddingsplan voor bootvluchtelingen (17/08/2019 - De Morgen)
  Schepen van Europese overheden moeten betrokken worden bij het redden van mensen in nood, bepleit de Duitse bondskanselier Angela Merkel.
  [naar artikel]
 35. Angela Merkel optimistisch over deal rond gigantisch EU-steunpakket (09/07/2020 - Express)
  De Duitse bondskanselier Angela Merkel liet woensdag haar licht schijnen over het economische steunpakket dat de EU uit de coronacrisis... The post Angela Merkel optimistisch over deal rond gigantisch EU-steunpakket appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 36. Angela Merkel onder het oog van bodyguard bestolen in supermarkt (25/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Voormalig Duits bondskanselier Angela Merkel is in het centrum van Berlijn bestolen terwijl ze aan het winkelen was. Dat schrijft de Duitse krant ‘Bild’. Merkel speelde haar portefeuille kwijt. Die zat in een tas die ze aan haar winkelwagentje had gehangen.
  [naar artikel]
 37. Angela Merkel: 'Ik heb onze rechterflank niet opgeofferd' (07/09/2017 - Knack)
  'Tijdens de vluchtelingencrisis heb ik de juiste beslissingen genomen', zegt de Duitse bondskanselier Angela Merkel twee jaar na haar Wir schaffen das.
  [naar artikel]
 38. Angela Merkel, moreel kompas van de wereld (20/11/2016 - De Tijd)
  19:41 De stem van Barack Obama heeft ze al. In 2017 probeert Angela Merkel ook de Duitser te overtuigen een vierde keer voor haar te stemmen.
  [naar artikel]
 39. Angela Merkel onder het oog van haar bodyguard bestolen in supermarkt (25/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Voormalig Duits bondskanselier Angela Merkel is in het centrum van Berlijn bestolen terwijl ze aan het winkelen was. Dat schrijft de Duitse krant Bild. Merkel speelde haar portefeuille kwijt. Die zat in een tas die ze aan haar winkelwagentje had gehangen.
  [naar artikel]
 40. Angela Merkel gaat op reis en neemt mee: al vijf jaar dezelfde outfit (02/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het kan zijn dat je een déjà vu hebt als je de vakantiefoto's ziet van de Duitse bonskanselier Angela Merkel (63). Ze trok namelijk voor het
  [naar artikel]
 41. 'Angela Merkel zet na 18 jaar stap opzij als CDU-leider' (29/10/2018 - Knack)
  De Duitse regeringspartij CDU verkiest volgende maand een nieuwe voorzitter, maar bondskanselier Angela Merkel zal geen kandidaat meer zijn.
  [naar artikel]
 42. Europees president Michel neemt afscheid van Merkel: "Een Europese top zonder Angela is als Parijs zonder Eiffeltoren" (22/10/2021 - VRT NWS)
  De Duitse bondskanselier Angela Merkel is mogelijk aan haar laatste Europese top bezig. Europees Raadsvoorzitter Charles Michel zette haar daarom in de bloemetjes. "U bent een monument. We zullen uw wijsheid missen, vooral in complexe tijden."
  [naar artikel]
 43. Duits leger zwaait Angela Merkel uit met parade (02/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Duitse leger zal bondskanselier Angela Merkel uitzwaaien met een parade donderdag om 19.30 uur, bij haar afscheidsceremonie. Zo zal de Bundeswehr Merkel eren voor haar zestien jaar aan de macht.
  [naar artikel]
 44. Angela Merkel officieel herkozen, nieuwe Duitse regering legt de eed af (14/03/2018 - Knack)
  De nieuwe regering van de Duitse bondskanselier Angela Merkel is compleet. Merkel IV (CDU/CSU/SPD) telt negen mannelijke en zeven vrouwelijke ministers en wordt vandaag beëdigd.
  [naar artikel]
 45. 'Angela Merkel wil na 18 jaar stap opzijzetten als CDU-leider' (29/10/2018 - Knack)
  De Duitse regeringspartij CDU verkiest volgende maand een nieuwe voorzitter, maar bondskanselier Angela Merkel is bereid geen kandidaat meer zijn.
  [naar artikel]
 46. M/V van de week | Angela Merkel (03/11/2018 - De Tijd)
  01:00 De ‘Koningin van Europa' veroorzaakt turbulentie met aangekondigd afscheid.
  [naar artikel]
 47. Was Angela Merkel 'secretaris propaganda' in de DDR? (11/04/2019 - De Morgen)
  Het is een gegeven waar elke in de DDR opgegroeide politicus ooit mee te maken krijgt. In hoeverre was hij of zij verknoopt met het communistische systeem? Een kleine zes maanden voor de Bondsdagverkiezingen is Angela Merkel aan de beurt.
  [naar artikel]
 48. Duitse socialisten gaan dan toch praten over 'grote coalitie' met Angela Merkel (01/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De leiders van de twee grootste politieke partijen in Duitsland, Angela Merkel en Martin Schulz, hebben volgens de krant Bild in een gesprek met...
  [naar artikel]
 49. SPD kiest voor coalitie met Angela Merkel (04/03/2018 - De Tijd)
  09:46 De weg is hiermee vrij voor de Duitse bondskanselier Angela Merkel om aan een vierde ambt te beginnen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy