Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Restaurant Klost’r in Riemst zet zich op een half jaar tijd op de nationale kaart

14/12/2021 - 14:44
"‘‘We hebben amper een half jaar gehad om ons te bewijzen, maar het is een mooie kers op de taart,’‘ dat zegt de 28-jarige Pieter Kellens chef-kok van restaurant Klost’r in Riemst. Gastronomiegids Gault&Millau heeft het restaurant benoemd als ‘Ontdekking van het Jaar Vlaanderen’. De titel komt onverwacht, maar hard werk loont, aldus Kellens."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Restaurant Klost’r in Riemst is ‘Ontdekking van het Jaar’ (13/12/2021 - Het Belang van Limburg)

Restaurant Klost’r in Vlijtigen is de ‘Ontdekking van het Jaar Vlaanderen’ volgens gastronomiegids Gault&Millau. De 28-jarige Pieter Kellens staat daar achter het fornuis. Het restaurant opende in oktober vorig jaar de deuren, maar toen werden ze al snel geplaagd door een lockdown. De chef is enorm blij en deze prijs komt onverwacht, laat hij ons weten. De titel van ‘Bierkaart van het jaar’ gaat naar het Hasseltse restaurant Taratata. ‘Dessert van het jaar’ gaat naar Restaurant Raf Berendsen in Lanaken, gelegen op het domein van La Butte aux Bois [naar artikel]


2. Jonge chefs met sterrenervaring, maar lost Klost’r in Riemst de verwachtingen in? (07/10/2021 - Het Belang van Limburg)

De chefs hebben sterrenzaken op hun cv staan, je krijgt er meer dan een flutterig bodempje wijn in je glas en de bediening is er eentje uit businessclass. Maar lost Vlijtings restaurant Klost’r de verwachtingen in? [naar artikel]


3. Brasschaatse horeca heeft het moeilijk: vier zaken failliet in een half jaar tijd (25/07/2017 - Gazet van Antwerpen)

Restaurant De Hemelhoeve, café-restaurant en hotel De Kroon, brasserie Vieux Depot en café De Vreemde Vogel: deze vier horecazaken gingen in een half jaar tijd failliet. Het zijn moeilijke tijden voor de horeca in het centrum van Brasschaat. “We kunnen alleen maar proberen het imago van de gemeente op te krikken”, zegt schepen van Lokale Economie Philip Cools (N-VA). [naar artikel]


4. Riemst brengt mergelgroeven 3D in kaart (15/05/2019 - Het Belang van Limburg)

De mergelgroeven van Riemst worden in kaart gebracht met een 3D-scanner. “Belangrijk voor de inventarisatie van kostbaar erfgoed en voor de veiligheid van de inwoners”, klinkt het. [naar artikel]


5. Ondernemers verbreden hun netwerk tijdens gesmaakt zomerevenement (01/07/2022 - Het Belang van Limburg)

Zowat zeventig Riemstse ondernemers tekenden maandag 27 juni present bij Restaurant Klost’r in Vlijtingen voor het door de gemeente georganiseerde zomerevenement voor de lokale middenstand. Na de verplichte coronastilte werd het initiatief bijzonder gesmaakt. [naar artikel]


6. 20-jarige met voorlopig rijbewijs test twee keer in half jaar tijd positief op cocaïne (08/01/2022 - Het Belang van Limburg)

De politie Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft vrijdagavond voor de tweede keer in een half jaar tijd het voorlopig rijbewijs van een 20-jarige man ingetrokken nadat die positief testte op cocaïne. Een dronken bestuurder scheurde dan weer met 140 km/uur door een zone 70. [naar artikel]


7. Gemeente Riemst pakt uit met een fietsapp (14/01/2021 - VRT NWS)

Riemst wil zich nog meer op de kaart zetten als fietsgemeente. Er komt een app die 8 bijzondere plekken in de gemeente onder de aandacht brengt. De komende maanden vinden daarvoor filmopnames plaats. [naar artikel]


8. Een pizza van 50 euro? Nieuw Italiaans restaurant zet hem op de kaart: “Helemaal niet duur voor wat je krijgt” (08/08/2023 - Het Nieuwsblad)

Na negen jaar een succesvol restaurant te runnen in Koksijde, willen Haron Eshaghzey (54) en Maniga Aidimohamad (55) Gent veroveren. Op hun kaart staan Italiaanse klassiekers, maar ook een pizza met... kaviaar. [naar artikel]


9. In kaart: dit zijn de 50 beste restaurants ter wereld (05/10/2021 - De Morgen)

Na een langverwachte derde Michelinster krijgt René Redzepi’s hoogst eigenzinnige restaurant Noma nu ook opnieuw de titel van beste restaurant ter wereld. Het Hof van Cleve is het eerste Belgische restaurant op de 36e plaats. [naar artikel]


10. Jaap van Rennes postuum benoemd tot ereburger van Riemst (09/03/2021 - Het Belang van Limburg)

Wijnpionier Jaap Van Rennes is postuum ereburger geworden van de gemeente Riemst. Van Rennes kocht het wijnkasteel Genoelselderen in Riemst en was de eerste die wijn verbouwde in Limburg. Hij zette daarmee de gemeente Riemst op de kaart, en dat verdiende een speciale titel volgens het gemeentebestuur. [naar artikel]


11. Riemst laat inwoners en bezoekers proeven van Romeinse producten (06/02/2020 - VRT NWS)

De Via Belgica, de vroegere Romeinse weg door West-Europa, vormt de inspiratiebron om een aantal lekkernijen uit de Romeinse periode weer op de kaart te zetten in Riemst. Archeologen en lokale ondernemers hebben zich samen aan het denken gezet. [naar artikel]


12. Bom ontploft in Canadees restaurant: 15 gewonden, twee verdachten op de vlucht (25/05/2018 - De Morgen)

Vijftien mensen zijn gewond geraakt na een bomontploffing in een Indiaas restaurant in Mississauga, een stad in de buurt van Toronto in Canada. De explosie vond plaats rond half 11 's avonds lokale tijd. [naar artikel]


13. De Zuid-Amerikaanse keuken zet zich op de kaart (21/06/2023 - De Standaard)

Restaurant Central uit Lima is de nummer één van het prestigieuze The World’s 50 Best Restaurants. Voor het eerst in zijn twintigjarige bestaan staat een niet-westers restaurant helemaal boven aan de ranking. Zuid-Amerika lijkt het nieuwe mekka voor foodies. [naar artikel]


14. Natuurpunt Riemst herstelt historische boomgaard in Kanne (15/02/2018 - Het Belang van Limburg)

Natuurpunt Riemst heeft in samenwerking met de gemeente Riemst, het Regionaal Landschap Haspengouw & Voeren en de Nationale Boomgaardenstichting een grote boomgaard aangeplant in het natuurgebied Plateau van Caestert in Kanne. [naar artikel]


15. Griet en Michiel (31) reizen Europa af voor droomlocatie restaurant en vinden die in … hun thuisstad: “Het is nergens beter” (02/12/2019 - Het Nieuwsblad)

Een koppel dertigers schuimde half Europa af op zoek naar dé droom­locatie voor hun restaurant. Om tot de conclusie te komen dat het nergens beter is dan in Gent, hun thuisstad. Met Jus in de Magelein­straat zetten ze de oerdegelijke Frans-Belgische keuken weer op de kaart. [naar artikel]


16. Riemst wil straatverlichting ’s nachts opnieuw laten branden (12/09/2023 - Het Belang van Limburg)

Toen netbeheerder Fluvius een jaar geleden voorstelde om de verlichting op weekdagen op de gemeentewegen tussen middernacht en 5 uur ’s morgens te doven, was Riemst één van de 22 Limburgse gemeenten die hierop ingingen. Nu is Riemst één van de eersten om de nachtverlichting terug te laten branden. [naar artikel]


17. Riemst kreeg opnieuw de titel van ‘Hartveilige Gemeente’ (11/12/2023 - Het Belang van Limburg)

Ook de komende twee jaar mag Riemst zich ‘Hartveilige gemeente’ noemen, een titel die het Rode Kruis toekent aan gemeenten die publieke defibrillatoren installeren en opleidingen tot reanimeren en defibrilleren organiseren. [naar artikel]


18. Een derde van millennials en gen Z’ers durft zelf geen eten te bestellen op restaurant (13/12/2023 - Het Belang van Limburg)

Je bent met vrienden op restaurant, werpt een blik op de kaart en wordt overvallen door nervositeit. Want je weet niet wat je wil of hoe je het gerecht in kwestie uitspreekt. Klinkt herkenbaar? Maar liefst een derde van de millennials en gen Z’ers lijden aan bestelschaamte. [naar artikel]


19. 40% van Vlaamse vleermuizen overwintert in Riemst (03/02/2020 - Het Belang van Limburg)

40 procent van alle Vlaamse vleermuizen overwintert in de mergelgroeven in Riemst. Vrijwilligers van Natuurpunt trekken jaarlijks in februari de grotten in om de populatie in kaart te brengen. Elk jaar tellen ze vijf procent meer vleermuizen. [naar artikel]


20. Sir Anthony Van Dijck in de Vlaaikensgang is 50: over de man die zijn sterren ‘teruggaf’ en kookte voor Yoko Ono en Donna Summer (18/04/2023 - Gazet van Antwerpen)

Restaurant Sir Anthony Van Dijck blaast dit jaar 50 kaarsjes uit. Een jubileum dat weerklank zal vinden met een boek en menu’s van chefs die in de zaak in de Vlaaikensgang ‘de stiel geleerd hebben’. Het restaurant is een begrip in Antwerpen, heeft koerswijzigingen ondergaan, maar is altijd trouw gebleven aan de klassieke Frans-Belgische keuken. Eén gerecht uit de beginperiode staat trouwens nog steeds op de kaart. [naar artikel]


21. Tien kinderen bewaken zelf speeltuintjes in Riemst (23/05/2022 - Het Belang van Limburg)

Sinds kort zijn er in Riemst ‘Riki Rangers’. Dat zijn kinderen tussen 6 en 12 jaar die zich geëngageerd hebben om een oogje in het zeil te houden op een van de vele openbare speelpleintjes in de gemeente. [naar artikel]


22. Draakplaats krijgt (weer) nieuw restaurant (01/02/2018 - Gazet van Antwerpen)

Sharoj Gauchan, voormalig chef van Lucy Chang, telt af naar het weekend. Want dan opent hij Oost-Azië, zijn eerste restaurant op de Draakplaats. De inhoud van de kaart van dit restaurant kunt u al raden. [naar artikel]


23. Deens restaurant Noma krijgt eindelijk derde Michelinster: bekijk hier de kaart (14/09/2021 - De Morgen)

Het Kopenhaagse restaurant Noma heeft gisteren na jaren wachten eindelijk zijn derde Michelinster gekregen. De sterrenzaak werd al verschillende keren uitgeroepen tot ‘s werelds beste restaurant en chef-kok René Redzepi wordt beschouwd als een van de grootste in de moderne gastronomie. Bekijk hier op deze kaart of in de tabel onderaan alle driesterrenrestaurants ter wereld. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!