Restaurant Klost’r in Vlijtigen is de ‘Ontdekking van het Jaar Vlaanderen’ volgens gastronomiegids Gault&Millau. De 28-jarige Pieter Kellens staat daar achter het fornuis. Het restaurant opende in oktober vorig jaar de deuren, maar toen werden ze al snel geplaagd door een lockdown. De chef is enorm blij en deze prijs komt onverwacht, laat hij ons weten. De titel van ‘Bierkaart van het jaar’ gaat naar het Hasseltse restaurant Taratata. ‘Dessert van het jaar’ gaat naar Restaurant Raf Berendsen in Lanaken, gelegen op het domein van La Butte aux Bois [naar artikel]
De chefs hebben sterrenzaken op hun cv staan, je krijgt er meer dan een flutterig bodempje wijn in je glas en de bediening is er eentje uit businessclass. Maar lost Vlijtings restaurant Klost’r de verwachtingen in? [naar artikel]
Restaurant De Hemelhoeve, café-restaurant en hotel De Kroon, brasserie Vieux Depot en café De Vreemde Vogel: deze vier horecazaken gingen in een half jaar tijd failliet. Het zijn moeilijke tijden voor de horeca in het centrum van Brasschaat. “We kunnen alleen maar proberen het imago van de gemeente op te krikken”, zegt schepen van Lokale Economie Philip Cools (N-VA). [naar artikel]
De mergelgroeven van Riemst worden in kaart gebracht met een 3D-scanner. “Belangrijk voor de inventarisatie van kostbaar erfgoed en voor de veiligheid van de inwoners”, klinkt het. [naar artikel]
Zowat zeventig Riemstse ondernemers tekenden maandag 27 juni present bij Restaurant Klost’r in Vlijtingen voor het door de gemeente georganiseerde zomerevenement voor de lokale middenstand. Na de verplichte coronastilte werd het initiatief bijzonder gesmaakt. [naar artikel]
De politie Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft vrijdagavond voor de tweede keer in een half jaar tijd het voorlopig rijbewijs van een 20-jarige man ingetrokken nadat die positief testte op cocaïne. Een dronken bestuurder scheurde dan weer met 140 km/uur door een zone 70. [naar artikel]
Riemst wil zich nog meer op de kaart zetten als fietsgemeente. Er komt een app die 8 bijzondere plekken in de gemeente onder de aandacht brengt. De komende maanden vinden daarvoor filmopnames plaats. [naar artikel]
Na negen jaar een succesvol restaurant te runnen in Koksijde, willen Haron Eshaghzey (54) en Maniga Aidimohamad (55) Gent veroveren. Op hun kaart staan Italiaanse klassiekers, maar ook een pizza met... kaviaar. [naar artikel]
Na een langverwachte derde Michelinster krijgt René Redzepi’s hoogst eigenzinnige restaurant Noma nu ook opnieuw de titel van beste restaurant ter wereld. Het Hof van Cleve is het eerste Belgische restaurant op de 36e plaats. [naar artikel]
Wijnpionier Jaap Van Rennes is postuum ereburger geworden van de gemeente Riemst. Van Rennes kocht het wijnkasteel Genoelselderen in Riemst en was de eerste die wijn verbouwde in Limburg. Hij zette daarmee de gemeente Riemst op de kaart, en dat verdiende een speciale titel volgens het gemeentebestuur. [naar artikel]
De Via Belgica, de vroegere Romeinse weg door West-Europa, vormt de inspiratiebron om een aantal lekkernijen uit de Romeinse periode weer op de kaart te zetten in Riemst. Archeologen en lokale ondernemers hebben zich samen aan het denken gezet. [naar artikel]
Vijftien mensen zijn gewond geraakt na een bomontploffing in een Indiaas restaurant in Mississauga, een stad in de buurt van Toronto in Canada. De explosie vond plaats rond half 11 's avonds lokale tijd. [naar artikel]
Restaurant Central uit Lima is de nummer één van het prestigieuze The World’s 50 Best Restaurants. Voor het eerst in zijn twintigjarige bestaan staat een niet-westers restaurant helemaal boven aan de ranking. Zuid-Amerika lijkt het nieuwe mekka voor foodies. [naar artikel]
Natuurpunt Riemst heeft in samenwerking met de gemeente Riemst, het Regionaal Landschap Haspengouw & Voeren en de Nationale Boomgaardenstichting een grote boomgaard aangeplant in het natuurgebied Plateau van Caestert in Kanne. [naar artikel]
Een koppel dertigers schuimde half Europa af op zoek naar dé droomlocatie voor hun restaurant. Om tot de conclusie te komen dat het nergens beter is dan in Gent, hun thuisstad. Met Jus in de Mageleinstraat zetten ze de oerdegelijke Frans-Belgische keuken weer op de kaart. [naar artikel]
Toen netbeheerder Fluvius een jaar geleden voorstelde om de verlichting op weekdagen op de gemeentewegen tussen middernacht en 5 uur ’s morgens te doven, was Riemst één van de 22 Limburgse gemeenten die hierop ingingen. Nu is Riemst één van de eersten om de nachtverlichting terug te laten branden. [naar artikel]
Ook de komende twee jaar mag Riemst zich ‘Hartveilige gemeente’ noemen, een titel die het Rode Kruis toekent aan gemeenten die publieke defibrillatoren installeren en opleidingen tot reanimeren en defibrilleren organiseren. [naar artikel]
Je bent met vrienden op restaurant, werpt een blik op de kaart en wordt overvallen door nervositeit. Want je weet niet wat je wil of hoe je het gerecht in kwestie uitspreekt. Klinkt herkenbaar? Maar liefst een derde van de millennials en gen Z’ers lijden aan bestelschaamte. [naar artikel]
40 procent van alle Vlaamse vleermuizen overwintert in de mergelgroeven in Riemst. Vrijwilligers van Natuurpunt trekken jaarlijks in februari de grotten in om de populatie in kaart te brengen. Elk jaar tellen ze vijf procent meer vleermuizen. [naar artikel]
Restaurant Sir Anthony Van Dijck blaast dit jaar 50 kaarsjes uit. Een jubileum dat weerklank zal vinden met een boek en menu’s van chefs die in de zaak in de Vlaaikensgang ‘de stiel geleerd hebben’. Het restaurant is een begrip in Antwerpen, heeft koerswijzigingen ondergaan, maar is altijd trouw gebleven aan de klassieke Frans-Belgische keuken. Eén gerecht uit de beginperiode staat trouwens nog steeds op de kaart. [naar artikel]
Sinds kort zijn er in Riemst ‘Riki Rangers’. Dat zijn kinderen tussen 6 en 12 jaar die zich geëngageerd hebben om een oogje in het zeil te houden op een van de vele openbare speelpleintjes in de gemeente. [naar artikel]
Sharoj Gauchan, voormalig chef van Lucy Chang, telt af naar het weekend. Want dan opent hij Oost-Azië, zijn eerste restaurant op de Draakplaats. De inhoud van de kaart van dit restaurant kunt u al raden. [naar artikel]
Het Kopenhaagse restaurant Noma heeft gisteren na jaren wachten eindelijk zijn derde Michelinster gekregen. De sterrenzaak werd al verschillende keren uitgeroepen tot ‘s werelds beste restaurant en chef-kok René Redzepi wordt beschouwd als een van de grootste in de moderne gastronomie. Bekijk hier op deze kaart of in de tabel onderaan alle driesterrenrestaurants ter wereld. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.