Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

28 June 2022
05:43 uur

Bondsparket opent voorlopig geen onderzoek naar matchfixing Club Brugge-Anderlecht

Het Laatste Nieuws

15/12/2021 - 18:01

Voormalig Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck heeft Dejan Veljkovic ingeschakeld om de titelstrijd tussen Anderlecht en Club Brugge in het voordeel van de Brusselaars te laten uitdraaien. Dat zegt Veljkovic in het boek ‘De biecht van Veljkovic.’ “Ik moest Delferière vragen om Anderlecht ‘te beschermen’ op Brugge.” Het bondsparket onderneemt voorlopig geen stappen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Bondsparket opent voorlopig geen onderzoek naar mogelijke matchfixing Club Brugge-Anderlecht (15/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Voormalig Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck heeft Dejan Veljkovic ingeschakeld om de titelstrijd tussen Anderlecht en Club Brugge in het voordeel van de Brusselaars te laten uitdraaien. Dat zegt Veljkovic in het boek ‘De biecht van Veljkovic.’ “Ik moest Delferière vragen om Anderlecht ‘te beschermen’ op Brugge.” Het bondsparket onderneemt voorlopig geen stappen.
  [naar artikel]
 2. Bondsparket schiet in actie en opent onderzoek naar racistische spreekkoren tijdens Club Brugge - Anderlecht (20/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  De wedstrijd Club Brugge - Anderlecht werd gisterenmiddag ontsierd door racistische spreekkoren, onder meer aan het adres van Anderlecht-coach Vincent Kompany. Het Bondsparket heeft ondertussen niet stilgezeten en opende al een onderzoek naar de spreekkoren.
  [naar artikel]
 3. Delferière ontkent verzoek tot matchfixing van Veljkovic: “Hij heeft mij niets gevraagd en ik heb hem niets beloofd” (15/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Voormalig Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck heeft Dejan Veljkovic ingeschakeld om de titelstrijd tussen Anderlecht en Club Brugge in het voordeel van de Brusselaars te laten uitdraaien. Dat zegt Veljkovic in het boek ‘De biecht van Veljkovic’. “Ik moest Delferière vragen om Anderlecht ‘te beschermen’ op Brugge.” Delferière ontkent het verhaal in een interview met Le Soir, het bondsparket onderneemt voorlopig geen stappen.
  [naar artikel]
 4. LIVE. Parket bevestigt: 44 huiszoekingen in België en 13 in het buitenland naar matchfixing en fraude in Belgisch voetbal (10/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het gerecht gaat woensdagochtend met de grove borstel door de Belgische voetbalwereld. Voor de operatie ‘Propere Handen’, een onderzoek naar financiële fraude maar ook matchfixing, werden een heleboel topfiguren uit de Jupiler Pro League woensdagochtend uit hun bed gelicht. Het gaat onder meer om Club Brugge-coach Ivan Leko, voetbalmakelaars Mogi Bayat en Dejan Veljkovic, voormalig Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck en de topscheidsrechters Sébastien Delferière en Bart Vertenten. Onder meer Club Brugge, Anderlecht, AA Gent, Racing Genk, KV Oostende en Kortrijk kregen speurders over de vloer
  [naar artikel]
 5. Chinese voetbalbond opent onderzoek naar matchfixing tegen club van Axel Witsel (26/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Chinese voetbalbond heeft een onderzoek geopend naar mogelijke matchfixing door Tianjin Quanjian, de club van Rode Duivel Axel Witsel.
  [naar artikel]
 6. Politie opent onderzoek naar racisme-incident tijdens Club Brugge - Anderlecht: "Dit wordt moeilijk te bewijzen" (20/12/2021 - VRT NWS)
  De politie van Brugge heeft dan toch een proces-verbaal opgesteld naar aanleiding van de racisme-incidenten gisterenavond tijdens de match tussen Club Brugge en Anderlecht. De coach van Anderlecht, Vincent Kompany, zei na afloop van de match dat toeschouwers racistische uitspraken hadden gedaan. De politie gaat nu beelden analyseren en mogelijke getuigen proberen te verhoren.
  [naar artikel]
 7. Bondsparket vecht vrijspraak Club Brugge na incidenten tegen Anderlecht aan (28/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) is het er niet mee eens dat Club Brugge geen sanctie krijgt voor incidenten met...
  [naar artikel]
 8. Club Brugge bevestigt huiszoeking (10/10/2018 - Metro)
  Club Brugge heeft bevestigd dat er momenteel een huiszoeking bij de club aan de gang is door het federaal parket. De Bruggelingen worden in verband gebracht met het onderzoek naar spelersmakelaar Mogi Bayat, die verdacht zou worden van witwaspraktijken en matchfixing. Club Brugge-coach Ivan Leko zou dan weer niet zijn komen opdagen voor de training van deze morgen. Zijn naam wordt ook genoemd in het onderzoek. bron: Belga Het bericht Club Brugge bevestigt huiszoeking verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. Grafschennis door Club-supporters? Politie opent onderzoek (07/05/2018 - VRT NWS)
  De politie van Brugge heeft een onderzoek geopend naar mogelijke grafschennis op het kerkhof vlakbij het Jan Breydelstadion. Bij de aankomst van de spelersbus van Club Brugge kort voor de match tegen Anderlecht van gisterennamiddag,  kropen tientallen supporters op graven en urnemuren om een beter zicht te krijgen op de bus. 
  [naar artikel]
 10. LIVE. Politie opent onderzoek naar racismerel, Club Brugge wil daders zo snel mogelijk identificeren (20/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De topper Club Brugge-Anderlecht werd zondag ontsierd door racistische incidenten. Zo gaf Vincent Kompany zelf aan dat hij, zijn stafleden en spelers “bruine apen en wat dan ook” genoemd werden. Intussen opende de politie een onderzoek naar de racismerel. Alle ontwikkelingen kan u in onderstaande liveblog volgen.
  [naar artikel]
 11. Anderlecht en Club Brugge stellen teleur in zwakke topper (11/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De topper tussen Anderlecht en Club Brugge werd een nul over de hele lijn. Geen goals, geen goed voetbal en geen spektakel. Beide teams schieten weinig op met die 0-0. Ze blijven voorlopig tweede en derde in het klassement, de kloof met leider Zulte Waregem blijft dezelfde.
  [naar artikel]
 12. Anderlecht en Club Brugge stellen teleur in draak van een topper (11/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  De topper tussen Anderlecht en Club Brugge werd een nul over de hele lijn. Geen goals, geen goed voetbal en geen spektakel. Beide teams schieten weinig op met die 0-0. Ze blijven voorlopig tweede en derde in het klassement, de kloof met leider Zulte Waregem blijft dezelfde.
  [naar artikel]
 13. LIVE. Politie opent onderzoek naar racisme-rel, Club Brugge-fans getuigen: “Dit is beschamend” (20/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De topper Club Brugge-Anderlecht werd zondag ontsierd door racistische incidenten. Zo gaf Vincent Kompany zelf aan dat hij, zijn stafleden en spelers “bruine apen en wat dan ook” genoemd werden. Intussen opende de politie een onderzoek naar de racisme-rel. Alle ontwikkelingen kan u in onderstaande liveblog volgen.
  [naar artikel]
 14. Doelpuntrijke topper tussen Club Brugge en Anderlecht levert geen winnaar op (02/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Anderlecht en Club Brugge hebben elkaar zondag in evenwicht gehouden. Club Brugge kwam op voorsprong via Noa Lang , maar Nmecha en een heerlijke vrije trap van Bruun Larsen bezorgden paars-wit een 1-2-voorsprong. Anderlecht leek op weg naar de zege, maar in de slotfase maakte Bas Dost alsnog gelijk. Door het gelijke spel komt Anderlecht op gelijke hoogte met Antwerp. Club Brugge blijft leider met acht punten voorsprong.
  [naar artikel]
 15. Vanaken zet Club op weg naar broodnodige zege in topper (23/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Club Brugge heeft een rotweek met nederlagen tegen Charleroi en Porto doorgespoeld met een deugddoende zege tegen aartsrivaal Anderlecht. Na een felbevochten duel met enkele betwistbare sleutelmomenten haalde de landskampioen het met 2-1. Met dank aan goals van Vanaken en Vormer. De aansluitingstreffer van Lukasz Teodorczyk in de slotfase kwam te laat voor Anderlecht. Club Brugge speelde de laatste twintig minuten met tien na een domme rode kaart (elleboogstoot) voor invaller Wesley. Anderlecht verliest zijn leidersplaats aan Zulte Waregem, Club Brugge klimt naar voorlopig naar de derde plaats op twee punten van Anderlecht.
  [naar artikel]
 16. Jupiler Pro League – Bondsparket vordert 1.000 euro boete tegen Club Brugge (27/12/2017 - Metro)
  Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft tegen Club Brugge een boete gevorderd van 1.000 euro voor de houding van de blauw-zwarte supporters tijdens de topper tegen RSC Anderlecht. Dat liet de KBVB woensdag weten. Het Bondsparket vervolgt Club Brugge voor het “gebruik van pyrotechnische middelen, gooien van voorwerpen op het terrein en discriminerend gedrag” tijdens de topper van de negentiende speeldag in het Jan Breydelstadion. Blauw-zwart versloeg de landskampioen met historische 5-0 cijfers. In een open brief aan de KBVB en Club Brugge had het Coördinatiecomité van Joodse Organisaties in België (CCOJB) de supporters van blauw-zwart gevraagd om geen “antisemitische liederen” te richten naar Anderlecht. Bij het begin van de partij weerklonk meteen “Al wie niet springt is een jood” uit de Brugse supportersvakken. Het is niet meteen duidelijk of het Bondsparket dat supporterslied interpreteert als “discriminerend gedrag”. Club Brugge heeft tot maandag 1 januari 2018 om te beslissen of de leider in de Jupiler Pro League de sanctie aanvaardt. Bij weigering van het strafvoorstel van 1.000 euro spreekt de Geschillencommissie voor het Profvoetbal zich dinsdag 2 januari 2018 uit over de strafmaat. bron: Belga
  [naar artikel]
 17. Anderlecht krijgt geen uitstel voor Vranjes: verdediger blijft drie matchen geschorst (21/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Geschillencommissie van de Belgische voetbalbond is niet te vermurwen en heeft de drie speeldagen schorsing die het bondsparket vroeg voor Anderlecht-verdediger Vranjes bevestigd. Dat is een streep door de rekening van Anderlecht, dat de Bosniër toch nog probeerde speelgerechtigd te krijgen voor de topper tegen Club Brugge van komende zondag. Reden is het uitblijven van een uitspraak in beroep voor de schorsingen van Carcela (Standard), Wesley (Club Brugge) en Ocansey (Eupen).
  [naar artikel]
 18. Bondsparket vervolgt Club Brugge voor supportersincidenten in topper tegen Anderlecht (26/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Club Brugge wordt door het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) op het matje geroepen voor de supportersongeregeldheden tijdens
  [naar artikel]
 19. Bondsparket onderzoekt titelfeest Club Brugge en gezangen Noa Lang: “Veroordelen alle vormen van discriminatie en racisme” (21/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) bekijkt of kampioen Club Brugge en speler Noa Lang naar aanleiding van incidenten na afloop van de kampioenenmatch in en tegen Anderlecht donderdagavond bestraft kunnen worden.
  [naar artikel]
 20. Politie Brugge opent onderzoek naar racisme tijdens Club-Anderlecht (20/12/2021 - Knack)
  Club Brugge zegt dat het er alles aan zal doen om de fans die zich zondag schuldig maakten aan racisme tegenover Anderlecht-coach Vincent Kompany, zijn staf en spelers te identificeren. De Brugse politie gaat intussen toch een proces-verbaal opstellen. Romelu Lukaku richtte zich op Instagram tot de Pro League: 'Ik hoop dat jullie nu wél eens in actie schieten', verklaart de aanvaller van Chelsea.
  [naar artikel]
 21. Bart Verhaeghe: 'Club Brugge is zuiver' (10/10/2018 - De Tijd)
  11:49 'Wij hebben niets te verbergen, alles is zuiver', zegt Club Brugge-voorzitter en -eigenaar Bart Verhaeghe in een reactie op het grootschalig onderzoek naar matchfixing en financiële misstanden in het ...
  [naar artikel]
 22. Onderzoek naar matchfixing in Antwerpse derde provinciale: “Onze keeper kreeg telefoon: maak met opzet fouten” (15/06/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het bondsparket voert een onderzoek naar een poging tot matchfixing tussen twee voetbalclubs uit de Antwerpse derde provinciale. Kessel United diende een klacht in omdat hun keeper telefoon zou hebben gekregen van een speler van SV Aartselaar met de vraag om bewust te blunderen in de degradatiestrijd.
  [naar artikel]
 23. Onderzoek naar matchfixing in Antwerpse derde provinciale: “Onze keeper kreeg telefoon:maak met opzet fouten” (15/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het bondsparket voert een onderzoek naar een poging tot matchfixing tussen twee voetbalclubs uit de Antwerpse derde provinciale. Kessel United diende een klacht in omdat zijn keeper telefoon zou hebben gekregen van een speler van SV Aartselaar met de vraag om bewust te blunderen in de degradatiestrijd.
  [naar artikel]
 24. Bondsparket vervolgt Club Brugge voor supportersincidenten in topper tegen Anderlecht (26/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Club Brugge wordt door het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) op het matje geroepen voor de supportersongeregeldheden tijdens de match van 14 mei tegen RSC Anderlecht in het Jan Breydelstadion. Blauw-zwart moet zich volgende dinsdag (30 mei) gaan verantwoorden voor de Geschillencommissie voor het Profvoetbal van de KBVB.
  [naar artikel]
 25. VIDEO: 5-0! De zwaarste nederlaag ooit van Anderlecht op Club Brugge (17/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Club Brugge heeft deze middag met 5-0 gewonnen van Anderlecht. Vormer en co lieten werkelijk geen spaander heel van Anderlecht, dat nu al dertien...
  [naar artikel]
 26. Fabien Camus (ex-Antwerp en -KV Mechelen) in de cel: toptransfer bij Club Brugge geregeld door stroman van Bayat? (25/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  onderzoek naar fraude en matchfixing in het Belgische voetbal. Fabien Camus (33) wordt verdacht van het witwassen van geld. Zijn aanhouding zou te maken hebben met de transfer van ex-Club Brugge-speler Anthony Limbombe.
  [naar artikel]
 27. Bond opent onderzoek naar gokkende voetballers (03/10/2016 - Sporza)
  Ook het bondsparket wil weten of spelers een inbreuk gepleegd hebben op de reglementen door te gokken op wedstrijden van de eigen club.
  [naar artikel]
 28. Club Brugge opent Champions’ Play-offs met thuisduel tegen Antwerp, leider Union ontvangt Anderlecht (11/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Pro League heeft het programma van de eerste speeldag van de play-offs bekendgemaakt. Club Brugge opent de titelstrijd met een thuismatch tegen Antwerp, leider Union krijgt Anderlecht over de vloer. Om 18 uur wordt de volledige kalender voorgesteld.
  [naar artikel]
 29. Spijtoptant Vejkovic woont Anderlecht-Club Brugge bij (24/02/2019 - Metro)
  Belgiës eerste spijtoptant Dejan Veljkovic zit deze namiddag in de tribunes van het Constant Vanden Stockstadion voor de topper tussen RSC Anderlecht en Club Brugge. Dat stelde Sporza ter plaatse vast. Veljkovic werd in het bijzijn van zijn advocaat Kris Luyckx gespot in de omgeving van het Astridpark. De beruchte makelaar is een van de spilfiguren in het grootschalige onderzoek naar witwaspraktijken, fiscale fraude en wedstrijdvervalsing in het Belgisch voetbal. Veljkovic, vrij onder strenge voorwaarden, werkt in dat onderzoek al enkele weken samen met het gerecht als Belgiës eerste spijtoptant. Het is de eerste keer dat hij zich publiekelijk vertoont. RSC Anderlecht en Club Brugge spelen om 14u30 de topper van de 26e speeldag in de Jupiler Pro League. bron: Belga Het bericht Spijtoptant Vejkovic woont Anderlecht-Club Brugge bij verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. Club Brugge ontsnapt aan boete voor supportersongeregeldheden (18/06/2018 - Metro)
  Club Brugge ontsnapt aan een sanctie voor incidenten met supporters tijdens de thuiswedstrijd van Club Brugge tegen RSC Anderlecht (1-2) in Play-off 1. De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) besliste de landskampioen geen sanctie op te leggen, zo bevestigde de KBVB vandaag. Het bondsparket vervolgde Club Brugge op basis van de verslagen van scheidsrechter Lawrence Visser en match delegate Jean-Paul Mievis wegens de houding van de Brugse supporters. Volgens Mievis werden er propjes, bierbekers, stoeltjes en aanstekers naar doelman Matz Sels, de vierde scheidsrechter en de dokters van Anderlecht gegooid. Er werd ook pyrotechnisch materiaal (bommetjes, Bengaals vuur en voetzoekers) gegooid. Na de wedstrijd liep een supporter het veld op. Die gaf een duw aan vierde official Geldhof, zo bleek uit het verslag van Visser. Bondsprocureur Marc Rubens vorderde een boete van 2.000 euro en vroeg ook een voorwaardelijke sanctie van 31 januari tot uitvoering te brengen. Toen kreeg Club een voorwaardelijke boete van 500 euro wegens discriminerende gezangen tijdens een match van de U15. Club Brugge pleitte op de zitting van 5 juni voor de onontvankelijkheid van de strafvordering, omdat het niet meteen duidelijk was waarvoor de landskampioen vervolgd werd. De Geschillencommissie erkent dat de oproeping summier is, maar vindt dat Club Brugge genoeg tijd heeft gehad om de inhoud van het dossier te bestuderen. De Geschillencommissie erkent wel dat het Bondsparket geen actie mocht ondernemen omtrent het werpen van voorwerpen en het gebruik van pyrotechnisch materiaal. “Ook al zijn deze feiten verwerpelijk, zij hebben geen geen invloed gehad op het verloop van de wedstrijd. In dat geval is het Bondsparket niet bevoegd een actie voor te leggen aan de disciplinaire instanties”, verklaarde de Geschillencommissie. bron: Belga Het bericht Club Brugge ontsnapt aan boete voor supportersongeregeldheden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. Club Brugge ontsnapt aan boete voor supportersongeregeldheden (18/06/2018 - Metro)
  Club Brugge ontsnapt aan een sanctie voor incidenten met supporters tijdens de thuiswedstrijd van Club Brugge tegen RSC Anderlecht (1-2) in Play-off 1. De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) besliste de landskampioen geen sanctie op te leggen, zo bevestigde de KBVB vandaag. Het bondsparket vervolgde Club Brugge op basis van de verslagen van scheidsrechter Lawrence Visser en match delegate Jean-Paul Mievis wegens de houding van de Brugse supporters. Volgens Mievis werden er propjes, bierbekers, stoeltjes en aanstekers naar doelman Matz Sels, de vierde scheidsrechter en de dokters van Anderlecht gegooid. Er werd ook pyrotechnisch materiaal (bommetjes, Bengaals vuur en voetzoekers) gegooid. Na de wedstrijd liep een supporter het veld op. Die gaf een duw aan vierde official Geldhof, zo bleek uit het verslag van Visser. Bondsprocureur Marc Rubens vorderde een boete van 2.000 euro en vroeg ook een voorwaardelijke sanctie van 31 januari tot uitvoering te brengen. Toen kreeg Club een voorwaardelijke boete van 500 euro wegens discriminerende gezangen tijdens een match van de U15. Club Brugge pleitte op de zitting van 5 juni voor de onontvankelijkheid van de strafvordering, omdat het niet meteen duidelijk was waarvoor de landskampioen vervolgd werd. De Geschillencommissie erkent dat de oproeping summier is, maar vindt dat Club Brugge genoeg tijd heeft gehad om de inhoud van het dossier te bestuderen. De Geschillencommissie erkent wel dat het Bondsparket geen actie mocht ondernemen omtrent het werpen van voorwerpen en het gebruik van pyrotechnisch materiaal. “Ook al zijn deze feiten verwerpelijk, zij hebben geen geen invloed gehad op het verloop van de wedstrijd. In dat geval is het Bondsparket niet bevoegd een actie voor te leggen aan de disciplinaire instanties”, verklaarde de Geschillencommissie. bron: Belga Het bericht Club Brugge ontsnapt aan boete voor supportersongeregeldheden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 32. Bondsparket vervolgt RSC Anderlecht voor spreekkoren tegen Club Brugge (17/04/2019 - Metro)
  Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) vervolgt RSC Anderlecht voor discriminerende gezangen in de thuiswedstrijd tegen Club Brugge op 4 april. Paars-wit riskeert een boete van 4.000 euro, zo bevestigde KBVB-woordvoerder Pierre Cornez vandaag een bericht van Het Nieuwsblad. Bondsprocureur Kris Wagner daagt RSC Anderlecht meteen voor de Geschillencommissie, die zich op een nog nader te bepalen tijdstip over de feiten moet buigen. Bij de oproeping voegde hij ook meteen een stafvordering van 4.000 euro. De vervolging gebeurt op basis van het verslag van de match delegate in de topper tussen Anderlecht en Club (2-3). Die hoorde de thuisfans in het Constant Vanden Stockstadion onder meer de leuze “Alle boeren zijn homo’s” scanderen en maakte daarvan melding in zijn rapport. Er hangt paars-wit ook nog een zware straf boven het hoofd voor de supportersincidenten van afgelopen vrijdag in Luik. De Clasico tegen Standard moest daar bij een 2-0 stand na een halfuur voetbal gestaakt worden. bron: Belga Het bericht Bondsparket vervolgt RSC Anderlecht voor spreekkoren tegen Club Brugge verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 33. LIVE. Nog geen klacht, maar politie opent wel onderzoek naar racismerel (20/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De topper Club Brugge-Anderlecht werd zondag ontsierd door racistische incidenten. Zo gaf Vincent Kompany zelf aan dat hij, zijn stafleden en spelers “bruine apen en wat dan ook” genoemd werden. Alle ontwikkelingen kan u in onderstaande liveblog volgen.
  [naar artikel]
 34. LIVE. Politie opent onderzoek naar racisme-rel, Clement reageert: “Club volop bezig om daders te identificeren” (20/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De topper Club Brugge-Anderlecht werd zondag ontsierd door racistische incidenten. Zo gaf Vincent Kompany zelf aan dat hij, zijn stafleden en spelers “bruine apen en wat dan ook” genoemd werden. Intussen opende de politie een onderzoek naar de racisme-rel. Alle ontwikkelingen kan u in onderstaande liveblog volgen.
  [naar artikel]
 35. Zware straffen voor Lukaku en Ibrahimovic? Italiaans bondsparket opent onderzoek (01/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het bondsparket heeft beslist een onderzoek te openen naar de aanvaring tussen Romelu Lukaku en Zlatan Ibrahimovic, dinsdag in de kwartfinale van de Coppa tussen Inter en AC Milaan. Dat bevestigde de Italiaanse voetbalfederatie maandag.
  [naar artikel]
 36. Club Brugge wipt over Anderlecht naar de leiding na winst in sterke topmatch (26/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Club Brugge heeft een hoogstaande topper van Anderlecht met 2-1 gewonnen. Blauw-zwart toonde zich net iets beter dan de Brusselaars, al mocht het ook een bloemetje werpen naar de videoref. Die maakte tien minuten voor tijd een penalty voor Anderlecht ongedaan. Club Brugge pakt de eerste plaats over van de Brusselaars. Bekijk de beelden vanaf 23u.
  [naar artikel]
 37. Brussels parket opent onderzoek naar politieraadslid Anderlecht (30/08/2018 - De Standaard)
  Het parket van Brussel opent een onderzoek naar een politieraadslid van Anderlecht wegens schending van het beroepsgeheim. Raadslid Alain Kestemont (Défi) verklapte in La Dernière Heure informatie uit het gerechtelijk onderzoek naar de rellen in de wijk Peterbos.
  [naar artikel]
 38. Brussels parket opent onderzoek naar politieraadslid Anderlecht (30/08/2018 - De Standaard)
  Het parket van Brussel opent een onderzoek naar een politieraadslid van Anderlecht wegens schending van het beroepsgeheim. Raadslid Alain Kestemont (Défi) verklapte in La Dernière Heure informatie uit het gerechtelijk onderzoek naar de rellen in de wijk Peterbos.
  [naar artikel]
 39. Toptransfer van Club Brugge geregeld door stroman van Mogi Bayat? Eerste speler in de cel in ‘Operatie Propere Handen’ (25/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  mechelen Sinds gisteren zit nu ook een voetballer opgesloten in de gevangenis in het ­onderzoek naar fraude en matchfixing in het Belgische voetbal. Fabien Camus (33) wordt verdacht van het witwassen van geld. Zijn aanhouding zou te maken hebben met de transfer van ex-Club Brugge-speler Anthony Limbombe.
  [naar artikel]
 40. LIVE. Coucke: "Matchfixing is het ergste wat er in het voetbal kan gebeuren" - Leko oogst applaus van fans Club Brugge voor training: "Dit was heel zwaar voor mij" (12/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het onderzoek naar fraude en matchfixing in het Belgisch voetbal wordt voortgezet. Alle ontwikkelingen in het dossier kunt u volgen via deze liveblog.
  [naar artikel]
 41. Landskampioen Club Brugge met 14(!) tieners tussen de lijnen, opent oefencampagne met 1-1 gelijkspel en tegen Beerschot (27/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Van Ibiza naar Westkapelle. Amper een maand na de titelviering en een deugddoend verlof voetbalt Club Brugge opnieuw. Mét meer youngsters dan ooit én in een nieuw 4-4-2-systeem, geïnspireerd door de beproeving in de titelmatch op Anderlecht.
  [naar artikel]
 42. Landskampioen Club Brugge met 14 (!) tieners tussen de lijnen, opent oefencampagne met 1-1 gelijkspel tegen Beerschot (27/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Van Ibiza naar Westkapelle. Amper een maand na de titelviering en een deugddoend verlof voetbalt Club Brugge opnieuw. Mét meer youngsters dan ooit én in een nieuw 4-4-2-systeem, geïnspireerd door de beproeving in de titelmatch op Anderlecht.
  [naar artikel]
 43. Russin niet vervolgd voor matchfixing na verdachte game, onderzoek naar groot netwerk met Armeense Belg aan het hoofd (05/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische tennisster Yana Sizikova (26), het nummer 101 van de wereld op de dubbelranking en 765 in het enkelspel, is weer op vrije voeten en wordt in deze fase van het onderzoek naar matchfixing niet vervolgd. Het Franse onderzoek zou kaderen in een ruimer Europees onderzoek naar matchfixing in meerdere landen, waarbij België.
  [naar artikel]
 44. Club walst over zwak Anderlecht, Vanaken, Diatta en uitstekende Vormer scoren (04/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Geen verrassingen op Jan Breydel: Club Brugge won de klassieker tegen Anderlecht makkelijk met 3-0, na goals van Diatta, Vanaken en Vormer. Sambi Lokonga was de schlemiel bij paars-wit: de jongeling veroorzaakte een strafschop en kreeg later nog zijn tweede geel. Anderlecht zag ook nog een aansluitingstreffer afgekeurd voor offside. Club loopt voorlopig in op Charleroi, dat later speelt tegen Standard.
  [naar artikel]
 45. Vanhaezebrouck verrast na Club Brugge-Anderlecht: “Dit was geen topper” (26/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  De topper tussen Club Brugge en Anderlecht werd aan een hoog tempo en met veel intensiteit beslist, maar Anderlecht-coach Hein Vanhaezebrouck was niet onder de indruk. “Dit was geen topper”, zei hij na de match.
  [naar artikel]
 46. PO1-preview van Club Brugge-Anderlecht: "De Brugse twaalfde man stuwt z'n spelers vooruit en zal het Anderlecht nóg moeilijker maken" (06/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Wordt Club Brugge - Anderlecht dé beslissende match van het seizoen? Als Club wint, mag het zich opmaken voor het titelfeest. Maar Anderlecht kan...
  [naar artikel]
 47. PO1-preview van Anderlecht-Club Brugge: "Uitgelezen moment voor Club om nog eens te winnen" (15/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Anderlecht-Club Brugge: een match tussen de regerende en de toekomstige kampioen? Club Brugge heeft alvast een mooie voorsprong en als het wint,...
  [naar artikel]
 48. Bondsparket wil Vanhaezebrouck toch geschorst zien voor topper tegen Club Brugge (26/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  AA Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck dreigt de topper tegen Club Brugge alsnog vanop de tribune te moeten beleven. HVH leek met een voorwaardelijke schorsing weg te komen na “aanhoudend protest”, maar het bondsparket is daar nu tegen in beroep gegaan.
  [naar artikel]
 49. Ruud Vormer en Lior Refaelov starten in de basis: bekijk de opstellingen van Club Brugge en Anderlecht (19/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Geen verrassingen in de basiselftallen van Club Brugge en Anderlecht voor de topper van zondagmiddag om 13u30 in Brugge. Aanvoerder Ruud Vormer start bij landskampioen Club Brugge. Achterin geraakte Stanley Nsoki niet tijdig fit en neemt Brandon Mechele centraal in de verdediging zijn positie in. Bij Anderlecht staat Lior Refaelov in de basis. Hij speelt voor het eerst in een paars shirt tegen zijn ex-club.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy