Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 May 2022
22:02 uur

Ratingbureau Moody’s: “De groeimarkten gaan een moeilijk economisch herstel tegemoet, maar Azië kan het beter doen dan andere regio’s”

Express

21/12/2021 - 12:35

De groeimarkten gaan gebukt onder de coronacrisis. Volgens de Amerikaanse kredietbeoordelaar Moody’s zullen die markten voor heel wat uitdagingen komen te staan in hun streven naar een economisch herstel. “Maar Azië zal het waarschijnlijk beter doen dan andere regio’s”, aldus Atsi Sheth, managing director bij het ratingbureau. Verschillende ontwikkelde landen zijn de economische gevolgen van […]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Moody’s: “Kredietwaardigheid El Salvador verder ondermijnd door Bitcoin-beleid” (14/01/2022 - Express)
  De al slechte kredietvooruitzichten van het Centraal-Amerikaanse El Salvador worden nog meer aangetast door de Bitcoin-handel van het land. Dat zegt een analist van ratingbureau Moody’s, die werd geciteerd door persbureau Bloomberg. Volgens analist Jaime Reusche van Moody’s is de Bitcoin-handel van het Salvadoraanse bestuur “behoorlijk riskant, zeker voor een overheid die in het verleden […]
  [naar artikel]
 2. Kredietstatus Rusland verslechtert volgens ratingbureau Moody’s in sneltempo (06/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De kredietwaardigheid van Rusland is in enkele dagen tijd nog verder teruggelopen, nu het Westen het land steeds meer de rug toekeert vanwege de oorlog in Oekraïne. Daarop wijst het toonaangevende ratingbureau Moody’s dat de status van Rusland onlangs al tot junk verlaagde.
  [naar artikel]
 3. Moody’s verlaagt kredietwaardigheid van Vlaanderen, Wallonië en Franse Gemeenschap (04/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Moody’s schat als gevolg van de coronapandemie en de economische impact die de crisis wellicht zal hebben de kredietwaardigheid van Vlaanderen, Wallonië en de Franse Gemeenschap lager in. Daarom heeft het ratingbureau vrijdagavond enkele wijzigingen bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 4. Moody’s: “Tekort aan chips zet meer en meer landen aan om zelf halfgeleiders te produceren” (04/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Moody’s: “Tekort aan chips zet meer en meer landen aan om zelf halfgeleiders te produceren” “Meer landen streven ernaar hun eigen halfgeleiderchips te produceren, waaraan wereldwijd een tekort is, omdat het een kwestie van nationale veiligheid is”, zei Timothy Uy, een analist bij Moody’s, in een interview met CNBC. Sinds begin dit jaar kampen heel wat producenten met bevoorradingsproblemen. Tot op heden is er namelijk een tekort aan chips. Dat […] Lees dit artikel: Moody’s: “Tekort aan chips zet meer en meer landen aan om zelf halfgeleiders te produceren”
  [naar artikel]
 5. Antwerpse amateurploegen hebben gemengde gevoelens bij komst beloftenploegen: “Alleen derby tegen B-ploeg van KV zou leven” (23/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  “Op welk veld gaan we spelen?” “Gaan ze bij het indelen van de reeksen rekening houden met de regio’s?” “Krijgen we genoeg financiële compensatie?” Nog een halfjaar en dan maken de B-clubs van de profclubs uit de Pro League hun intrede in eerste nationale en tweede afdeling. Alleen zitten de clubs uit onze regio duidelijk nog met veel vraagtekens.
  [naar artikel]
 6. Ratingbureau Moody's slaat alarm over Turkse banken (29/08/2018 - De Morgen)
  De koers van de lira is woensdag verder gedaald tot ruim 7,5 voor een euro. Reden was onder meer een besluit van ratingbureau Moody’s om de kredietwaardigheid van twintig Turkse instellingen, waaronder ook moedermaatschappijen van Turkse banken in Nederland, af te waarderen.
  [naar artikel]
 7. “Danst mijn vriend met andere vrouwen, dan schiet ik in een kramp.” Chloë (23) is soms erg jaloers, expert geeft raad (11/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik schaam me voor mijn jaloers gedrag. Absurde vragen als ‘Is mijn lief te dronken?’ en ‘Vindt hij die vrouw leuker zijn dan mij?’ flitsen door mijn hoofd.” Niemand is graag jaloers. Ook Chloë (23) heeft soms een knagend gevoel dat ze moeilijk kan controleren. Volgens psychologe Sarah Van Pelt is ‘gezonde’ jaloezie een illusie. Hoe weet je of jouw jaloezie te ver gaat? En vooral: wat kun je eraan doen? “Het is een grote valkuil om te denken dat alle schuld bij je partner ligt.”
  [naar artikel]
 8. “Als mijn vriend danst met andere vrouwen, schiet ik in een kramp.” Chloë (23) is soms jaloers, expert geeft raad (11/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik schaam me voor mijn jaloers gedrag. Absurde vragen als ‘Is mijn lief te dronken?’ en ‘Vindt hij die vrouw leuker zijn dan mij?’ flitsen door mijn hoofd.” Niemand is graag jaloers. Ook Chloë (23) heeft soms een knagend gevoel dat ze moeilijk kan controleren. Volgens psychologe Sarah Van Pelt is ‘gezonde’ jaloezie een illusie. Hoe weet je of jouw jaloezie te ver gaat? En vooral: wat kun je eraan doen? “Het is een grote valkuil om te denken dat alle schuld bij je partner ligt.”
  [naar artikel]
 9. Financiële vooruitzichten van Belgische gemeenschappen volgens ratingbureau Moody's negatief (05/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ratingbureau Moody's heeft als gevolg van de coronapandemie en de economische impact die de crisis wellicht zal hebben minder vertrouwen in enkele Belgische gemeenschappen en gewesten. Het maakte daarom vanavond enkele wijzigingen bekend.
  [naar artikel]
 10. Afvaller ‘De mol’ na zes maanden nog steeds niet hersteld van blessure: “Langzaam en moeilijk herstel” (25/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het noodlot tart de jubileumeditie van ‘De Mol’. Na de eerdere gedwongen opgaves van Nele en mol Philippe moest nu rechercheur Anke Van Os met een dubbele elleboogbreuk opgeven. “De pijn maakte meteen duidelijk dat verder spelen geen optie was”, getuigt de teleurgestelde kandidate. En presentator Gilles De Coster, die zag het met lede ogen aan. “Als Anke de Mol was geweest, dan was het zonder twijfel game over. Dan hadden we de camera’s uitgezet en een einde gemaakt aan de opnames.”
  [naar artikel]
 11. Bediende NMBS rolt joint achter loket: “Hier gaan we ‘patat’ van” (16/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Opmerkelijke video op het socialemedianetwerk Snapchat. Een 35-jarige loketbediende van de NMBS in het Luxemburgstation in de Europese wijk van Brussel maakt een filmpje van zichzelf terwijl hij een joint rolt. “Goed gerief, om ‘patat’ van te gaan. En dat op twintig centimeter van het cliënteel”, klinkt het geamuseerd in het Frans. “Maar dat is niet erg. Het is kalm nu. We doen wat we moeten doen. Dit is het echte artiestenleven”, vervolgt hij. De man heeft de video zelf op Snapchat geplaatst.
  [naar artikel]
 12. Belgische onderzoekster toont dat papa’s écht meezwangeren. “En ze raken moeilijk af van de zwangerschapskilo’s” (02/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Wij zijn zwanger.” Het is een uitspraak die je weleens hoort in de volksmond. De één vindt het schattig, de ander gruwelijk, maar er zit wel degelijk een kern van waarheid in. Dat toont een nieuwe studie van onderzoekster en diëtiste Vickà Versele (VUB/KU Leuven): zowel mama’s als papa’s komen tijdens de zwangerschap kilo’s bij die ze niet zo makkelijk kwijtraken.
  [naar artikel]
 13. Moody’s verlaagt Vlaamse kredietwaardigheid (04/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  Kredietbeoordelaar Moody’s heeft de kredietwaardigheid van Vlaanderen verlaagd. Minister van  Financiën en Begroting Matthias Diependaele (N-VA) werkt aan een voorstel om de Vlaamse schuldgraad aan te pakken.
  [naar artikel]
 14. “Onze leeftijdsgenoten gaan liever met vrienden op reis, maar familie is véél belangrijker”: Sam, Kelly en de kinderen gaan op roadtrip (12/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik was vooraf niet overtuigd van het concept”, vertelt Sam Gooris (48). Maar dankzij ‘Expeditie Gooris’, vanavond op VTM 2, leerde hij z’n gezinsleden nóg beter kennen. Wat Sam vooral besefte: dat Shania (21) en Kenji (19) geen kinderen meer zijn. “Maar ze hebben wel nog veel te ontdekken’, zegt Kelly (44).
  [naar artikel]
 15. Vincent ‘The Wall’ Vanasch, held van de natie in bloedstollende olympische hockeyfinale: “Laat ons gewoon voor een nieuwe cyclus gaan” (05/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Hij staat geregistreerd in België. Maar in wezen komt hij van een andere planeet.” Shane McLeod, coach van de Red Lions, droeg zijn doelman Vincent Vanasch (33) op handen. Héld van de natie, werd de Brusselaar in de bloedstollende olympische hockeyfinale in Tokio. “Ce n’est pas fini, je pense. Het aankomende jonge talent is nóg beter dan deze gouden generatie. Ik ga zelf ook nog even door. Want ik heb nog honger. Enorme zegehonger.”
  [naar artikel]
 16. Nog drie Poolse regio’s dragen niet langer titel van “LGBT-vrije zone” (27/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Poolse regio’s Krakau, Rzeszów en Lublin hebben afstand gedaan van het etiket “LGBT-vrije zone”. Dat hebben ze maandag bekendgemaakt. De drie regio’s volgen daarmee het voorbeeld van Kielce, dat vorige week al besliste niet langer een “LGBT-vrije zone” te zijn. De regio’s nemen die beslissing onder druk van de Europese Unie, die gedreigd had met het stopzetten van subsidies.
  [naar artikel]
 17. Z’n grote mond kostte Sergio z’n carrière bij VTM: “Ik heb geleerd op m’n tong te bijten, maar het blijft een moeilijk gevecht” (04/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Hij was te zien op drie verschillende zenders en sleepte zelfs een exclusiviteitscontract bij VTM in de wacht. Maar toen Sergio (56) vroeg om het wat rustiger aan te doen, dirigeerde hij zonder het te beseffen zichzelf naar de uitgang. “Als je dan aan de kant wordt geschoven, heb je niets meer om op terug te vallen”, klinkt het bij de presentator, die nu weer op tv te zien is in ‘De Sterkste Handen’. Een gesprek over de ‘krachtige’ Natalia, de beperkte houdbaarheidsdatum van presentatoren en je eigen manager zijn. “Waarom zou ik iemand betalen om de telefoon op te nemen en facturen op te maken?”
  [naar artikel]
 18. Bediende NMBS rolt joint achter loket: “Hier gaan we ‘patat’ van” (16/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Opmerkelijke video op het sociale mediakanaal Snapchat. Een 35-jarige loketbediende van de NMBS in het Luxemburgstation in de Europese wijk van Brussel maakt een filmpje van zichzelf terwijl hij een joint rolt. “Goed gerief, om ‘patat’ van te gaan. en dat op twintig centimeter van het cliënteel”, klinkt het geamuseerd in een Arabisch dialect en Frans. “Maar het is niet erg. Het is kalm nu. We doen wat we moeten doen. Dit is het echte artiestenleven”, klinkt het. De kerel heeft de video zelf op Snapchat geplaatst.
  [naar artikel]
 19. Economisch historicus Adam Tooze: ‘De financiële ondergang door corona werd maar nipt vermeden’ (23/09/2021 - De Morgen)
  ‘Stel dat we de financiële crisis van 2008 niet hadden meegemaakt,’ zegt economisch historicus Adam Tooze, ‘dan had corona tot een wereldwijde economische meltdown geleid.’ Of hoe we van crisis naar crisis leven en dat ook in de toekomst zullen blijven doen. ‘De realiteit van de wereld is aanmodderen.’
  [naar artikel]
 20. Maarten Cox van ‘Idool’ krabbelt recht na burn-out: “Mijn therapeute had me nog zo gewaarschuwd...” (29/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik dacht dat het mij niet kon overkomen, maar plots zei mijn lichaam ‘stop!’”Maarten Cox (37), bekend van ‘Idool 2004’ en presentator op TV Plus, radio en regionale tv, voelde eind vorig jaar plots het licht uitgaan. Inmiddels wordt hij stilaan weer de oude. “Ik probeer het nu kalmer aan te doen, maar aanvaarden dat er nog werk aan de winkel is, ligt moeilijk.”
  [naar artikel]
 21. Analist beschuldigt ratingbureau van corruptie (05/04/2019 - De Morgen)
  William Harrington, een voormalig analist van Moody's, beschuldigt het ratingbureau ervan zijn klanten hogere ratings te geven dan ze waard zijn. Zo voorkomen ze dat bedrijven overstappen naar andere ratingbureaus.
  [naar artikel]
 22. John Oliver lacht het leven tegemoet: “Ik heb geen idee wat mensen bedoelen als ze over ‘cancel culture’ praten” (21/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  John Oliver lacht het leven tegemoet, soms tegen beter weten in. Maar de host van het uitstekende, satirische ‘Last Week Tonight’, dat weldra aan zijn negende seizoen begint, ziet ook in dat het niet per se goed gaat met de wereld. Of met Coldplay. Gelukkig heeft hij zijn zoontjes nog. “Als alles slecht gaat, is er niets zo behulpzaam als het kinderlijke gebrek aan besef dat alles slecht gaat.”
  [naar artikel]
 23. BV’s doen straffe onthullingen bij ‘Waarheid, Durven Of Doen’: “Na dat gênante telefoontje heb ik mij geëxcuseerd bij Erik Van Looy” (28/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Deze zomer wist één programma het schrale tv-aanbod toch wat kleur te geven. In ‘Waarheid Durven Of Doen’ op VTM konden we zien hoe een pak BV’s zonder blikken of blozen hun diepste geheimen prijsgaven. Van seksgewoontes over bankrekeningsaldo’s tot liefdesverklaringen: wij zetten de meest spraakmakende onthullingen op een rij. “Mijn moeder heeft mij al een paar minuten na mijn geboorte afgestaan.”
  [naar artikel]
 24. Marianne Devriese vertrekt met opgeheven hoofd bij ‘Familie’: “Tijdens mijn laatste scène voelde ik me zó eenzaam” (04/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Je werk én je familie van collega’s verliezen, dat doet echt pijn”, zegt Marianne Devriese (41), die na ruim acht jaar te horen kreeg dat ze moest verdwijnen uit ‘Familie’. In dit gesprek vertelt ze over haar afscheid, hoe ze het nieuws te horen kreeg, hoe haar collega’s reageerden en de onzekere toekomst die ze nu tegemoet gaat. “Ons gezin heeft geen financiële zekerheid meer.”
  [naar artikel]
 25. Vaccinatiegraad in Brussel blijft laag: wat nu? “Maak het niet-gevaccineerden zo moeilijk mogelijk” (12/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De vaccinatiegraad in Brussel blijft zorgen baren. In de hoofdstad heeft nog maar 63% van de volwassenen al minstens één prik gehad. In Vlaanderen (90%) en Wallonië (79%) ligt dat percentage veel hoger. Antwerpen en de andere grote steden in ons land doen het ook veel beter. “Om vaccintwijfelaars te overhalen, zullen we zelf naar die groepen moeten gaan, en het leven van de niet-gevaccineerden zo moeilijk mogelijk maken”, zegt Marc Noppen, CEO van het UZ Brussel.
  [naar artikel]
 26. Ann Tuts overwoog even een ander beroep tijdens pandemie: “Ik zat best met een aantal issues” (07/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wat hebben ‘F.C. De Kampioenen’, ‘Onder Vuur’ en de musical ‘40-45’ met elkaar gemeen? Het antwoord: Ann Tuts. De 56-jarige West-Vlaamse actrice is opnieuw alomtegenwoordig. Al dacht ze tijdens de voorbije corona-periode wel na over een carrièreswitch. “Ik wilde iets helemaal anders gaan doen”, zegt ze. De actrice vertelt ook over haar andere toekomstplannen en het stuntwerk dat ze moest uitvoeren bij ‘F.C. De Kampioenen’. “Ze konden Herman nog net op tijd uit het water halen.”
  [naar artikel]
 27. Moody's: 'Bedrijfsobligaties staan voor sterk 2018' (05/12/2017 - De Tijd)
  16:39 Een sterk economisch herstel stut de Europese bedrijfswinsten, terwijl het nog jaren zal duren eer een rentestijging echt pijn begint te doen.
  [naar artikel]
 28. “SUV’s zijn dodelijker dan andere auto’s”: klopt dat? (28/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De meeste SUV’s zijn ondanks hun groter formaat niet gevaarlijker dan andere personenwagens. Dat blijkt uit een onderzoek van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (VIAS). “Het gaat om de kleine en middelgrote SUV’s, die in ons land het meest voorkomen.”
  [naar artikel]
 29. Ratingbureau Moody's zegt Britten de wacht aan (28/03/2019 - De Morgen)
  Moody's dreigt ermee het Verenigd Koninkrijk zijn AAA-toprating af te nemen. De kredietbeoordelaar zet de vooruitzichten op negatief vanwege de Britse blootstelling aan de schuldencrisis.
  [naar artikel]
 30. Afvaller ‘De mol’ sukkelt na zes maanden nog steeds met blessure: “Langzaam en moeilijk herstel” (25/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Zes maanden lang moest ze aan de halve wereld vertellen dat ze bij een domme val met de fiets een dubbele elleboogbreuk had opgelopen. In werkelijkheid liep ze de zware verwonding op bij een bungeesprong in ‘De Mol’, waarbij ze noodgedwongen meteen het spel moest verlaten. Voor de makers van ‘De Mol’ houdt de ellende dus maar niet op. En ook voor Anke is het vandaag nog altijd hard werken aan haar herstel dat erger verloopt dan gehoopt. Wij stelden de door het noodlot bijzonder zwaar getroffen Anke deze tien allesomvattende vragen.
  [naar artikel]
 31. Schoothondje Lior is de nieuwe publiekslieveling in ‘Thuis’: “Ja, hij krijgt een correct loon” (15/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Mijd baby’s en dieren op de set”, zegt men wel eens, “want die zijn moeilijk te sturen.” Met baby’s hebben onze tv-makers al de nodige ervaring, maar huisdieren hebben we inderdaad nog niet te vaak gezien. Daar brengt Pips verandering in. ‘Thuis’-producer Hans Roggen licht de beslissing toe, en Lior’s baasje vertelt over het castingproces, hoe vaak het hondje op de set verwacht wordt, en hoe dat zit met de vergoeding. “Je merkt meteen dat Pol Goossen een echte dierenvriend is.”
  [naar artikel]
 32. Breakdancende springveren van Danscrew MiniDroids winnen ‘Belgium’s Got Talent’: “Nu meedoen aan ‘America's Got Talent’” (20/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De favorieten maken het waar. Danscrew MiniDroids uit Antwerpen mag zich Belgiës nieuwste toptalent noemen. De bende won het zevende seizoen van ‘Belgium’s Got Talent’ én 50.000 euro. Daarmee maken ze eerst een vakantietripje naar de States. Al zijn daar ook andere plannen. “Nu willen we meedoen aan ’America’s Got Talent’.”
  [naar artikel]
 33. Viervoudig moordenaar Alexander Dean: ‘prototype narcist’ en ‘permanent gevaar’: “Mijn moeder zei dat ze me als baby beter had verstikt” (05/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Hij was amper twaalf toen hij via de telefoon tegen zijn vader zei dat hij hem kapot zou maken. Het was meteen hun allerlaatste contact. Ook de band met zijn moeder lag moeilijk. “Ze zei dat ze me als baby beter had verstikt met een kussentje.”
  [naar artikel]
 34. Hoe gaat het nog met ‘Thuis’-actrice Nathalie Wijnants? “Dat ontslag kwam voor mij echt out of the blue” (29/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Liefst van al had ze nog jaren meegedraaid in ‘Thuis’, maar in 2007 verdween haar personage onherroepelijk uit de Eén-soap. Nathalie Wijnants (46) heeft tijd nodig gehad om die deuk in haar zelfvertrouwen te verwerken. “Na m’n ontslag dacht ik: ‘het beste is gepasseerd”, vertelt ze in dit interview over haar werk in een heel andere sector en de veranderingen in haar privé-leven. “Het was financieel moeilijk om in m’n eentje rond te komen.”
  [naar artikel]
 35. Afvaller ‘De mol’ na zes maanden nog steeds niet hersteld van blessure: “Langzaam en moeilijk herstel” (25/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Zes maanden lang moest ze aan de halve wereld vertellen dat ze bij een domme val met de fiets een dubbele elleboogbreuk had opgelopen. In werkelijkheid liep ze de zware verwonding op bij een bungeesprong in ‘De Mol’, waarbij ze noodgedwongen meteen het spel moest verlaten. Voor de makers van ‘De Mol’ houdt de ellende dus maar niet op. En ook voor Anke is het vandaag nog altijd hard werken aan haar herstel dat erger verloopt dan gehoopt. Wij stelden de door het noodlot bijzonder zwaar getroffen Anke deze tien allesomvattende vragen.
  [naar artikel]
 36. Populaire Camille gaat razend drukke zomer tegemoet: “We zeggen nog altijd meer ‘nee’ dan ‘ja’” (06/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Camille (20) gaat een drukke zomer tegemoet. De zangeres heeft op sociale media haar concertkalender gedeeld en daar staan een indrukwekkende 56 optredens op. “We zorgen voor een goede begeleiding”, klinkt het bij haar manager.
  [naar artikel]
 37. Economisch historicus Adam Tooze: ‘De neoliberale utopie is voorgoed voorbij’ (23/09/2021 - De Morgen)
  ‘Stel dat we de financiële crisis van 2008 niet hadden meegemaakt,’ zegt economisch historicus Adam Tooze, ‘dan had corona tot een wereldwijde economische meltdown geleid.’ Of hoe we van crisis naar crisis leven en dat ook in de toekomst zullen blijven doen. ‘De realiteit van de wereld is aanmodderen.’
  [naar artikel]
 38. “Oost-Europa is een vergeten economisch succesverhaal” (13/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “Oost-Europa is een vergeten economisch succesverhaal” Ruchir Sharma, een Indiase investeerder en fondsbeheerder die werkzaam is bij grote bank Morgan Stanley, geeft Oost-Europa een pluim. In een column voor de Financial Times schrijft hij dat de hoeveelheid welvaart die de landen in die regio gecreeërd hebben sinds de val van de Sovjet-Unie opmerkelijk te noemen is. En “de politieke achteruitgang maakt […] Lees dit artikel: “Oost-Europa is een vergeten economisch succesverhaal”
  [naar artikel]
 39. Opgegroeid in kasteel tussen kamelen en lama’s, de dochter van een ex-Rode Duivel en andere opvallende finalistes voor Miss België (07/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Ze groeide op in kasteel Izegrim in Geraardsbergen. Met daaromheen een gigantisch domein met kamelen, lama’s, zebra’s en wat nog meer. De jeugd van Chayenne van Aarle (22) was op z’n zachtst gezegd opmerkelijk. Vandaag werkt ze als stewardess en is ze een van de finalisten voor het kroontje van Miss België 2022. “Je nooit beter voelen dan de rest, dat is de belangrijkste waarde die ik kreeg ingepeperd.”
  [naar artikel]
 40. Artificiële intelligentie verandert gewone foto’s in naaktfoto’s. Expert licht toe wat je kan doen tegen ‘nudification’ (16/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Revenge porn’ kenden we al: naaktfoto’s die zonder jouw toestemming gedeeld worden met anderen. Nu is er een nieuwe tendens die ongetwijfeld nog meer angst zaait: nudification. Valse naaktfoto’s die gemaakt worden door artificiële intelligentie. Professor aan de faculteit rechten Catherine Van de Heyning (UAntwerpen) vertelt wat we hiertegen kunnen doen. “Het heeft dezelfde gevolgen als een fysieke aanranding.”
  [naar artikel]
 41. Pilootstudie met zwarte doos aan UZ Gent (22/04/2022 - VRT NWS)
  Het zorgpersoneel in het operatiekwartier van het UZ Gent presteert goed, maar de stralingsveiligheid kan beter. Dat is de conclusie na een pilootstudie met een ‘zwarte doos’. Camera’s en microfoons registreerden tijdens 22 operaties allerlei gegevens om medische fouten op te sporen. Een unicum is ons land. “We willen een cultuuromslag veroorzaken”, vertelt doctoraatsstudent Gilles Soenens. “Andere industrieën meten en analyseren hun prestaties om uit hun fouten te leren. Dat moet ook in de gezondheidszorg.”
  [naar artikel]
 42. Pedro heeft last van zware kater in ‘De container cup’: “‘s avonds grote man, ‘s morgens óók grote man” (26/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Pedro heeft het moeilijk in ‘De container cup’. De presentator heeft de avond voordien duidelijk iets te diep in het glas gekeken en dat laat z'n sporen na. “Het gaat niet makkelijk zijn, maar we gaan ons gedragen”, verzekert hij de kijker - én medepresentator Wesley Sonck. Al heeft Pedro het best moeilijk om z'n aandacht bij de les te houden. Wat hem volgende terechtwijzing van Wesley oplevert: “Focus, Pedro! ’s avonds grote man, ‘s morgens óók grote man.”
  [naar artikel]
 43. Rapport Europese financiële toezichthouder noemt crypto “volatiel” maar “innovatief” (10/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Rapport Europese financiële toezichthouder noemt crypto “volatiel” maar “innovatief” De Europese Autoriteit voor effecten en markten (EAEM) publiceerde vorige week een rapport over financiële trends en risico’s, met daarin een scorebord voor financiële vernieuwing. Wat blijkt? Crypto-activa en gedistribueerde grootboektechnologie (DLT) voeren de innovatielijst aan. Het 110 pagina’s tellende EAEM-rapport, getiteld “Trends, Risico’s en Kwetsbaarheden”, ziet cryptomunten als een financiële innovatie, maar ook als […] Lees dit artikel: Rapport Europese financiële toezichthouder noemt crypto “volatiel” maar “innovatief”
  [naar artikel]
 44. ‘Familie’-acteur Maxime De Winne weerlegt kritiek op plot rond rolstoelgebruiker: “Wij vinden niks uit dat niet waar is” (15/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Dit is pijnlijk”, “boerenbedrog” en “geeft valse hoop”. Kijkers reageren heftig op de nieuwe verhaallijn rond Quinten in ‘Familie’. De rolstoelgebruiker gaat in de soap deelnemen aan een medisch experiment in de hoop om opnieuw te kunnen lopen. En dat ondanks zijn dwarslaesie. Is zo’n herstel wel mogelijk? Acteur Maxime De Winne (44) dient de twijfelaars van antwoord. “Er zal in ‘Familie’ niks gebeuren wat in het echt ook niet kan.”
  [naar artikel]
 45. “Vooral lichaamsgewicht, maar ook zware sporten veroorzaken meer slijtage van kraakbeen in de knie”: expert bespreekt de nieuwste oplossingen (18/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een ‘nieuwe knie’ krijgen is een routine-ingreep geworden en almaar betere knieprotheses en operatietechnieken zien het licht. “Toch stel je zo’n knieprothese beter uit tot rond je zeventigste”, zegt orthopedisch chirurg Peter Verdonk (UZA). Naast de nieuwste soorten knieprothesen raadt hij ook andere pistes aan en legt hij uit wat je zelf kan doen om problemen te voorkomen.
  [naar artikel]
 46. Moody’s verlaagt kredietwaardigheid Vlaanderen: minister Diependaele wil schuldgraad aanpakken (06/12/2021 - De Morgen)
  Kredietbeoordelaar Moody’s heeft de kredietwaardigheid van Vlaanderen verlaagd. Vlaams minister van Financiën en Begroting Matthias Diependaele (N-VA) werkt aan een voorstel om de Vlaamse schuldgraad aan te pakken.
  [naar artikel]
 47. Samatta over zijn terugkeer, Aston Villa en Fenerbahçe: “Als je het ergens moeilijk hebt, wil je graag naar huis gaan. Wel, België is mijn thuis” (21/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Mbwana Samatta (28) lijkt al helemaal ingeburgerd bij Royal Antwerp FC. De Tanzaniaan over Aston Villa, Fenerbahçe en de concurrentiestrijd voorin. “I’m Samatta, i’m different - ik ben blij als iemand anders zijn kans krijgt.”
  [naar artikel]
 48. ‘Bake Off’-deelneemster Katrien krijgt het moeilijk in de baktent: “Ik weet niet wat ik moet doen” (26/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Begin oktober kondigde Wim Opbrouck in een muzikale trailer het nieuwe seizoen van ‘Bake Off Vlaanderen’ aan. Al gaat het er in de eerste aflevering toch een stuk minder vrolijk aan toe. Kandidate Katrien krijgt het namelijk moeilijk in de baktent. “Het is écht niet juist.”
  [naar artikel]
 49. Rijzende StuBru-ster Fien Germijns: “Mijn innerlijk is beter ontwikkeld dan m’n uiterlijk” (17/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Met enkellaarsjes in slangenprint komt ze straks je slaapkamer binnen. Maar zeg nooit: ‘amai, die laarsjes’. De slagzin van De Warmste Week is dit jaar ‘Kunnen zijn wie je bent’, en in het geval van Fien Germijns is dat een 26-jarige vrouw zijn, bij voorkeur zonder veel commentaar van anderen en geen groot applaus. Al wordt dat moeilijk, nu radiotoppers in de rij staan om haar te bejubelen. Straks presenteert ze naast Peter Van de Veire het ochtendblok van de Warmste Week. “Pas nu vind ik me in de positie om zelf sms’jes te sturen naar collega’s.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy