Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 May 2022
13:22 uur

Geflopte WeWork-oprichter start nieuwe carrière als huisjesmelker

De Tijd

04/01/2022 - 14:42

14:26 Na zijn brokkenparcours aan het hoofd van de coworkingspecialist WeWork is Adam Neumann een nieuw carrièrepad ingeslagen. In alle stilte heeft hij een imperium van 4.000 appartementen in enkele zuidel...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. WeWork implodeert, oprichter wandelt weg als miljardair (22/10/2019 - De Tijd)
  18:10 De hippe coworkingstartup WeWork heeft misschien een reddingsplan van miljarden dollars nodig om te overleven, oprichter Adam Neumann zal er geen traan om laten. Aandeelhouder Softbank betaalt hem hon...
  [naar artikel]
 2. AppleTV maakt miniserie over val van kantoorverhuurbedrijf WeWork (30/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  On demand-videodienst AppleTV gaat het debacle rondom de val van kantoorverhuurbedrijf WeWork vereeuwigen tot een miniserie. Acteur Jared Leto kruipt in de huid van voormalig WeWork-baas Adam Neumann, actrice Anne Hathaway speelt zijn vrouw en mede-oprichter van WeWork, Rebekah.
  [naar artikel]
 3. Vastgoedveteraan wordt nieuwe CEO van Wework (03/02/2020 - Express)
  De getroebleerde operator van gedeelde kantoorruimtes heeft Sandeep Mathrani tot nieuwe CEO benoemd. Tot voor kort was die directeur bij het vastgoedbedrijf Brookfield Properties. Mathrani pakt het roer over van Artie Minson en Sebastian Gunningham die samen de rol van CEA ad interim vervulden sinds het ontslag van de excentrieke baas en oprichter van Wework Adam Neumann in september. Diens strategie om het bedrijf te laten groeien ten koste van alles heeft […] The post Vastgoedveteraan wordt nieuwe CEO van Wework appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 4. WeWork-brokkenpiloot sleept nog extra beloning uit wrakhout (27/05/2021 - De Tijd)
  17:01 Dat de oprichter en voormalige CEO van het coworkingbedrijf WeWork royaal was vergoed om op te hoepelen, was al even duidelijk. Maar nu blijkt dat Adam Neumann nog eens 245 miljoen losweekt uit het fi...
  [naar artikel]
 5. Omstreden WeWork-stichter Adam Neumann maakt comeback als klimaatvriendelijke crypto-ondernemer (25/05/2022 - Express)
  Adam Neumann, de man die kantoorverhuurbedrijf WeWork eerst hoge toppen kon doen scheren en daarna aan de rand van de afgrond bracht, zoekt weer de spotlights op met een nieuw project. Hij is oprichter van de start-up Flowcarbon, dat de handel in CO2-kredieten wil aanzwengelen via een eigen cryptoachtige token. De Israëlische Amerikaan verdween even […]
  [naar artikel]
 6. Opmerkelijke carrièreswitch van Wouter Torfs: van schoenenfabrikant tot voorzitter van CAW (18/05/2022 - VRT NWS)
  Wouter Torfs wordt vanaf volgend jaar de nieuwe voorzitter van het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk, beter gekend als CAW. De oprichter van schoenenketen Schoenen Torfs doet zo een opmerkelijke carrièreswitch. Wie zijn opvolger wordt bij de bekende schoenenketen is nog niet duidelijk.
  [naar artikel]
 7. Beursdebuut WeWork maakt brokkenpiloot weer pak rijker (22/10/2021 - De Tijd)
  07:49 Coworkingbedrijf WeWork kende donderdag een mooi debuut op Wall Street. De koerssprong maakte vooral oprichter en brokkenpiloot Adam Neumann een flink pak rijker.
  [naar artikel]
 8. Noodlijdend WeWork zet expansie in Brussel stop (13/11/2019 - De Tijd)
  20:02 WeWork, de aanbieder van coworking, heeft zijn plannen om in Brussel verder uit te breiden stopgezet. WeWork zit in zwaar weer.
  [naar artikel]
 9. ‘Verdwenen’ Nederlands toptalent Ihattaren stopt samenwerking met Mino Raiola en wil carrière nieuw leven inblazen (13/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlands-Italiaanse topmakelaar Mino Raiola begeleidt niet langer de carrière van Mohamed Ihattaren. Het 19-jarige toptalent van UC Sampdoria wil zijn carrière na een lastige periode nieuw leven inblazen met een nieuwe makelaar: Ali Dursun.
  [naar artikel]
 10. Procureur in New York begint onderzoek naar WeWork (19/11/2019 - Metro)
  De procureur-generaal van de staat New York is een onderzoek begonnen naar het bedrijf WeWork. Een woordvoerder van de in zwaar weer belande uitbater van gedeelde werkruimtes bevestigt dat het bedrijf een onderzoeksverzoek van het bureau van de procureur-generaal heeft gekregen. Het werkt mee aan het onderzoek. Een van de zaken die onderzocht worden is of WeWork-oprichter en voormalig topman Adam Neumann zichzelf verrijkt heeft door vastgoed te kopen dat hij vervolgens weer doorverhuurde aan WeWork. Neumann is eind september onder druk opgestapt. De Amerikaanse beurswaakhond SEC had vorige week al een onderzoek aangekondigd om na te gaan of het bedrijf de regels heeft overtreden in aanloop naar de afgeblazen beursgang. Het bedrijf liet maandag weten dat het een derde van zijn personeel op straat wil zetten. Volgens de krant The New York Times is de ontslagronde onderdeel van een vijfjarenplan om van WeWork een gezond bedrijf te maken. bron: Belga   Het bericht Procureur in New York begint onderzoek naar WeWork verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. Pieter Timmers maakt carrièreswitch:"Als ambulancier kan ik iets betekenen voor mensen” (12/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Van het zwembad naar de zorg. Olympisch kampioen Pieter Timmers (34) neemt een stevig keerpunt in zijn carrière. Eerder vertelde hij al een nieuwe roeping gevonden te hebben, intussen heeft Timmers zijn diploma van hulpverlener behaald en gaat hij in juli van start als ambulancier. “In de hulpverlening ga ik mijn ei kwijt kunnen.”
  [naar artikel]
 12. Greipel streng voor zichzelf na nieuwe dreun: “Moet ik nog wel doorgaan?” (11/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Zou het dan stilaan fin de carrière zijn voor André Greipel (36)? De Duitse sprinter is goed voor 156 overwinningen in een hele carrière en dat...
  [naar artikel]
 13. Als homo’s in het voetbal massaal veilig onder de radar blijven tijdens hun carrière, waarom outen die zich niet na hun carrière? (21/05/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 14. Procureur New York start onderzoek naar WeWork (19/11/2019 - De Tijd)
  14:06 Het onderzoek spitst zich onder meer toe op de vraag of oprichter Adam Neumann zich schuldig maakte aan zelfverrijking.
  [naar artikel]
 15. WeWork langs achterdeur toch nog naar beurs (26/03/2021 - Express)
  De aanbieder van kantoorruimte WeWork heeft anderhalf jaar na een spectaculair mislukte beursgang toch nog een weg gevonden naar de aandelenmarkt. Het zal wel langs de achterdeur zijn, want een vrijdag bekendgemaakte deal waardeert WeWork op 9 miljard dollar, waar dat in 2019 maar liefst 47 miljard dollar was. WeWork trekt naar Wall Street dankzij […] The post WeWork langs achterdeur toch nog naar beurs appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 16. Afscheid van het Man City-fenomeen: dit was de fenomenale carrière van Sergio Agüero (15/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  We krijgen Sergio Agüero jammer genoeg nooit meer in actie te zien op een voetbalveld. Door hartproblemen zet de 33-jarige Argentijn noodgedwongen een punt achter zijn professionele carrière. Bij de Argentijnse nationale ploeg stond Agüero vaak in de schaduw van Lionel Messi, maar bij Atlético Madrid en vooral bij Manchester City was de kleine spits de grote man. Een terugblik op de prachtige carrière van El Kun.
  [naar artikel]
 17. “Beursgang WeWork mogelijk uitgesteld” (17/09/2019 - Metro)
  De beursgang van WeWork, die miljarden dollar moest opbrengen, zou worden uitgesteld tot ten vroegste volgende maand. Dat schrijft de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal op basis van bronnen bij het bedrijf. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de Amerikaanse start-up voor gedeelde werkruimten volgende week zijn debuut zou maken op de Nasdaq, maar het risico op een flop is te groot, luidt het. Vorige week lekte al uit dat er amper interesse was voor aandelen van WeWork. Beleggers zouden zijn afgeschrikt door het autoritaire beleid van topman Adam Neumann en het verlieslatende bedrijfsmodel van WeWork. Volgens Amerikaanse media is de marktwaarde van de start-up gedaald tot 10 miljard dollar, terwijl het enkele maanden geleden, bij een financieringsronde, nog op 47 miljard dollar gewaardeerd werd. Grootaandeelhouder SoftBank zou hebben aangedrongen op uitstel omdat bij een te lage waardering zijn investering niets of nauwelijks iets oplevert. Bron: Belga   Het bericht “Beursgang WeWork mogelijk uitgesteld” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 18. “Beursgang WeWork mogelijk uitgesteld” (17/09/2019 - Metro)
  De beursgang van WeWork, die miljarden dollar moest opbrengen, zou worden uitgesteld tot ten vroegste volgende maand. Dat schrijft de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal op basis van bronnen bij het bedrijf. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de Amerikaanse start-up voor gedeelde werkruimten volgende week zijn debuut zou maken op de Nasdaq, maar het risico op een flop is te groot, luidt het. Vorige week lekte al uit dat er amper interesse was voor aandelen van WeWork. Beleggers zouden zijn afgeschrikt door het autoritaire beleid van topman Adam Neumann en het verlieslatende bedrijfsmodel van WeWork. Volgens Amerikaanse media is de marktwaarde van de start-up gedaald tot 10 miljard dollar, terwijl het enkele maanden geleden, bij een financieringsronde, nog op 47 miljard dollar gewaardeerd werd. Grootaandeelhouder SoftBank zou hebben aangedrongen op uitstel omdat bij een te lage waardering zijn investering niets of nauwelijks iets oplevert. bron: Belga   Het bericht “Beursgang WeWork mogelijk uitgesteld” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 19. Van jongste Grand Slam-winnares tot vermeende valsspeelster: de bewogen carrière van Hingis in woord en beeld (28/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Na een carrière vol prijzen, records, blessures en incidenten houdt Martina Hingis - 37 intussen - het voor bekeken. Na tweemaal eerder afscheid te...
  [naar artikel]
 20. Van flik naar Big Brother-ster tot Vlaams Belanger: het parcours van Bart Van Opstal (21/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Van BV naar VB. Van Big Brother-finalist tot nieuwe regiovoorzitter van Vlaams Belang. Meer dan twintig jaar nadat Bart Van Opstal immens populair werd door zich 106 dagen te laten opsluiten in een huis, heeft zijn politieke carrière een aardige vlucht genomen. Een portret van iemand die nooit om een nieuwe carrièrezet verlegen zit.
  [naar artikel]
 21. Lecluyse sluit olympische carrière af met een finale (30/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Als u dit leest, zit de olympische carrière van Fanny Lecluyse erop. De kans dat het een afscheid met een medaille is geworden, is piepklein. Maar zelfs dan werd het een historische nacht.
  [naar artikel]
 22. Wozniacki legt Venus over de knie en boekt in Singapore grootste carrièrezege (29/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Deense Caroline Wozniacki (WTA 6) heeft in Singapore voor de eerste keer in haar carrière de WTA Finals gewonnen.
  [naar artikel]
 23. Ciro’s door Gault&Millau uitgeroepen tot Brasserie van het Jaar: “Een schone fin de carrière” (13/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  “Wat een afsluiter, wie had dat kunnen denken”, zegt Eugène Haesaerts van Ciro’s. “Dat is de mooiste carrièreprijs die ik maar kon wensen. Dit is echt onverwacht.”
  [naar artikel]
 24. Investeerder Softbank op ramkoers met WeWork over aandelenverkoop (23/03/2020 - Express)
  De Japanse investeringsmaatschappij Softbank, die een meerderheid bezit van het coworkingbedrijf WeWork, zet een deel van zijn portefeuille in de... The post Investeerder Softbank op ramkoers met WeWork over aandelenverkoop appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 25. Rolls-Royce levert nieuwe motoren voor B-52: carrière van honderd jaar wenkt voor bommenwerper (28/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Rolls-Royce levert nieuwe motoren voor B-52: carrière van honderd jaar wenkt voor bommenwerper De Britse groep Rolls-Royce, fabrikant van motoren voor vliegtuigen, heeft een contract ondertekend met het ministerie van Defensie van de Verenigde Staten. Het Britse concern moet daarbij de nieuwe generatie motoren leveren voor de B-52 Stratofortress, de zware bommenwerper van de Amerikaanse luchtmacht. Met het contract zou een bedrag van 2.6 miljard dollar zijn gemoeid. […] Lees dit artikel: Rolls-Royce levert nieuwe motoren voor B-52: carrière van honderd jaar wenkt voor bommenwerper
  [naar artikel]
 26. Hugo Camps: “In slimme grootspraak en de schijn van almacht was Georges Leekens Louis van Gaal ver vooruit” (14/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Georges Leekens begon zijn ­carrière als ‘Mac the Knife’ en ­eindigde een halve eeuw later als gentleman. Het is een bewogen carrière geworden, met...
  [naar artikel]
 27. Kat Kerkhofs reageert op de sneer van Patje Krimson: “I’m not after your piano” (19/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Kat Kerkhofs maakte deze week bekend dat ze een carrière start als DJ. Een nieuwe wending voor de blondine, die op weinig bijval van de Pat Claesen...
  [naar artikel]
 28. WeWork-formule werkt niet in coronatijden (14/08/2020 - De Tijd)
  16:36 Softbank stut de coworkinggigant WeWork met 1,1 miljard dollar. Door de coronacrisis zakt het aantal gebruikers fors.
  [naar artikel]
 29. Verrassende carrièrewending voor Peter Maes? Coach in beeld bij Mali (28/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Verrassende carrièrewending op til voor Peter Maes (57)? De Lommelaar is in de running om de nieuwe bondscoach te worden van het Afrikaanse land Mali. Maes behoort er tot de laatste drie kandidaten, samen met de Fransman Didier Six en de Franse Duitser Gernot Rohr.
  [naar artikel]
 30. LIVE OS. Thomas Van der Plaetsen start sterk aan tienkamp met tweede tijd uit carrière op 100 m (04/08/2021 - Het Laatste Nieuws)

  [naar artikel]
 31. Een vrouw kan beter carrière maken als de man helpt thuis. Alleen beseffen ook vrouwen dat blijkbaar niet (20/03/2022 - De Morgen)
  Een vrouw maakt meer kans om carrière te maken als haar man zijn steentje bijdraagt in het huishouden. Klinkt logisch? Uit onderzoek blijkt dat het bewustzijn daarover ontbreekt.
  [naar artikel]
 32. Afscheid van Angela Merkel: infografiek van een indrukwekkende carrière (06/12/2021 - Knack)
  Het tijdperk-Merkel is woensdag voorbij. Maar liefst zestien jaar stond de Duitse bondskanselier aan het hoofd de regering. In al die tijd heeft ze heel wat - voornamelijk mannelijke - collega's versleten. Een overzicht van een indrukwekkende carrière.
  [naar artikel]
 33. Hamilton pakt 72ste pole uit zijn carrière in GP Verenigde Staten (22/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Lewis Hamilton heeft voor de 72ste keer in zijn carrière de polepositie verovert in de Formule 1. In het Texaanse Austin zette de Brit het snelste...
  [naar artikel]
 34. Lost Frequencies LIVE: ticketverkoop Vorst van start (25/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Voor Felix De Laet wordt 9 november het nieuwe hoogtepunt in zijn carrière. Dan staat de Brusselse dj achter Losr Frequencies met een volwaardige...
  [naar artikel]
 35. WeWork-oprichter nu ook beticht van zwangerschapsdiscriminatie (01/11/2019 - De Tijd)
  15:46 De gewezen stafchef van Adam Neumann voert in haar aanklacht aan dat ze tweemaal werd gedegradeerd omdat ze zwanger was.
  [naar artikel]
 36. KOERS KORT. Roy Jans zet punt achter carrière: “Nu op andere dingen focussen” (10/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Roy Jans (Alpecin-Fenix) heeft bekendgemaakt dat hij besloten heeft zijn carrière als wielrenner te beëindigen. “Na tien jaar professioneel wielrennen is het tijd om terug te blikken op mijn carrière en te zeggen: ‘adios’”, schreef de 31-jarige Belgische renner op zijn Facebook-pagina. “Het was een lange reis maar ik heb besloten om te stoppen en me nu op andere dingen te focussen.”
  [naar artikel]
 37. De opkomst en ondergang van kanselier Sebastian Kurz: kan hij dit schandaal overleven? (22/10/2021 - Knack)
  Nooit maakte een toppoliticus sneller carrière dan voormalig Oostenrijks kanselier Sebastian Kurz. Nu blijkt hoe die snelheid illegaal en kunstmatig werd opgedreven, is zijn carrière mogelijk alweer voorbij.
  [naar artikel]
 38. Gert Verhulst: “Ik ga ‘Samson en Gert’ niet tot mijn zestigste doen” (27/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Gert Verhulst won gisterenavond de ‘Carrièreprijs’ op de Story Showbizz Awards. In Story blikt hij al even terug op zijn carrière en doet hij een...
  [naar artikel]
 39. Spaanse universiteit start met opleiding influencer en je kan er alle kneepjes van het vak leren (09/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een carrière als influencer op het oog? Dan is een nieuwe opleiding die je vanaf volgend academiejaar kan volgen aan de Universidad Autónoma de...
  [naar artikel]
 40. Geflopte pop-up winkelcentrum Convoi krijgt nieuwe invulling (29/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het geflopte pop-up winkelcentrum Convoi op het Eilandje krijgt vanaf april een nieuwe invulling dankzij conceptbeheerder FMT. De containers moeten met het nieuwe StAck een bruisende belevingsplek worden, waar duurzaamheid centraal staat.
  [naar artikel]
 41. FOTO. De carrière van Wilfried Van Moer in beeld (24/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wilfried Van Moer (76) is niet meer. De drievoudige Gouden Schoen werd getroffen door een hersenbloeding en overleed in het ziekenhuis van Leuven. De voormalige Rode Duivel was een van de grootste Belgische voetballers ooit. Zijn carrière in beeld.
  [naar artikel]
 42. De Witte schrijft laatste hoofdstuk van rijkgevulde hr-carrière (01/09/2021 - De Tijd)
  01:05 Ivan De Witte staat op het punt in de herfst van zijn carrière nog één opmerkelijke deal te sluiten: de verkoop van zijn geesteskind Hudson (ex-De Witte & Morel) aan Randstad. Of het nu in de hr-branc...
  [naar artikel]
 43. Veel jobs en bovengemiddeld loon: is een carrière in het bank- en verzekeringswezen voor jou weggelegd? (23/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een job in de bank- en verzekeringssector klinkt misschien niet meteen als je kinderdroom, maar toch biedt deze branche in realiteit mooie opportuniteiten. Jobat.be belicht enkele jobmogelijkheden en vinkt af welke kwaliteiten je nodig hebt om er carrière te maken.
  [naar artikel]
 44. Topmodellen hebben lang niet altijd een droomleven: "Eerst zeggen ze 'oh, wat ben je mooi!' en dan begint het gedoe (22/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Dromen van een carrière als topmodel Kendall Jenner mag. Maar het begint vooral met bikkelen en netwerken, zegt oprichter Mariana Verkerk (57) van...
  [naar artikel]
 45. Biden wil carrièrediplomaat als ambassadeur in China (20/08/2021 - De Tijd)
  22:47 De Amerikaanse president Joe Biden heeft carrièrediplomaat Nicholas Burns genomineerd als ambassadeur in China. De keuze is opmerkelijk. Het voorbije decennium kregen ex-politici steeds die post.
  [naar artikel]
 46. WeWork-flop brengt Silicon Valley in diskrediet (17/09/2019 - De Tijd)
  18:11 De beursgang van de hippe coworkingaanbieder WeWork zakt in als een kaartenhuisje. Sommigen zien er een bewijs in dat het gehypete unicornmodel zijn beste tijd heeft gehad.
  [naar artikel]
 47. Softbank trekt overnamebod van 3 miljard in WeWork terug (02/04/2020 - Express)
  Softbank heeft een overnamebod van 3 miljard dollar teruggetrokken. De gedeeltelijke overname van WeWork komt er niet. In 2019 kwamen... The post Softbank trekt overnamebod van 3 miljard in WeWork terug appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 48. Amerikaanse pakjesbaas zwaait na 50 jaar af als FedEx-CEO (29/03/2022 - De Tijd)
  13:36 Na een carrière van 50 jaar neemt Fred Smith afscheid als topman van de Amerikaanse pakjesbezorger FedEx. De 77-jarige oprichter blijft wel actief als uitvoerend voorzitter.
  [naar artikel]
 49. Vorige maand nog Belgisch record gezwommen, nu maakt Alexandre Marcourt stevige carrièreswitch (25/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Begin juli verbeterde Alexandre Marcourt nog het Belgisch record op de 100 meter rugslag, geen twee maanden later zet de 21-jarige zwemmer een (voorlopig) punt achter zijn carrière.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy