Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

07 October 2022
03:51 uur

Hoe kijkt Kimmer Coppejans vanuit Melbourne naar de ophef rond Novak Djokovic? “Als hij mag blijven, zie ik hem het toernooi winnen“

Het Belang van Limburg

07/01/2022 - 15:40

Melbourne, Australië en de rest van de wereld kijken met aanhoudende verbazing naar de vele ontwikkelingen in de zaak Novak Djokovic. Mag de beste tennisser aller tijden al dan niet in het land blijven? En welke impact heeft dat op zijn Australian Open-kansen? “Als hij mag starten, zie ik Novak het toernooi winnen”, meldt Kimmer Coppejans vanuit Melbourne. “Hij zal gemotiveerder zijn dan ooit.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. David Goffin en Kimmer Coppejans spelen voorbereidingstoernooi in Melbourne (26/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  David Goffin (ATP 14) en Kimmer Coppejans (ATP 176) nemen vanaf volgende week maandag deel aan het ATP 250-toernooi in Melbourne (hard/311.665 dollar), de Murray River Open. Het toernooi vindt een week voor de Australian Open plaats. Het Australische grandslamtoernooi begint dit jaar omwille van de coronamaatregelen in Australië met drie weken vertraging.
  [naar artikel]
 2. Kan Novak Djokovic de Australian Open nog winnen na desastreuze voorbereiding? “Hij is een megavechter” (10/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Kan Novak Djokovic volgende week toch nog deelnemen aan de Australian Open? Een rechter in Melbourne oordeelde dat de Australische regering hem ten onrechte de toegang tot het land had ontzegd. Djokovic won al negen keer de eerste grand slam van het jaar, maar lukt dat opnieuw na zo’n dramatische voorbereiding? “Die man is een megavechter“, verklaart Dick Norman, organisator van de European Open en voormalig tennisprof.
  [naar artikel]
 3. Kan Novak Djokovic de Australian Open nog winnen na desastreuze voorbereiding? “Hij is een megavechter” (10/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Kan Novak Djokovic volgende week toch nog deelnemen aan de Australian Open? Een rechter in Melbourne oordeelde dat de Australische regering hem ten onrechte de toegang tot het land had ontzegd. Djokovic won al negen keer de eerste grand slam van het jaar, maar lukt dat opnieuw na zo’n dramatische voorbereiding? “Die man is een megavechter“, verklaart Dick Norman, organisator van de European Open en voormalig tennisprof.
  [naar artikel]
 4. Kimmer en kwel: zo ziet de quarantaineweek van Coppejans eruit (22/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  In plaats van zich normaal te kunnen voorbereiden op de Australian Open, belandde Kimmer Coppejans (26) in een strikte quarantaine in Melbourne. Wij blikken met de Hammenaar terug op zijn eerste weekje ‘kimmer en kwel’.
  [naar artikel]
 5. Djokovic blijft tot vastzitten in een kamertje op de luchthaven, Servische president moeit zich met de zaak: “Novak houdt zich sterk” (05/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De ophef rond Novak Djokovic blijft voortduren. De Servische nummer één van de wereld kwam vandaag toe in Melbourne, maar daar stelden de autoriteiten van de staat Victoria vast dat er een probleem was met zijn visum. Djokovic mag het land voorlopig niet in en zit nu al uren vast in een douanekamertje op de luchthaven. Ondertussen bemoeide ook de Servische president zich met de zaak.
  [naar artikel]
 6. Alleen in een kamertje op de luchthaven: Australische autoriteiten laten Novak Djokovic het land niet binnen door verkeerd visum (05/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De ophef rond Novak Djokovic, die dankzij een “medische vrijstelling” vanaf maandag 17 januari kan deelnemen aan de Australian Open, blijft voortduren. De Servische nummer één van de wereld kwam vandaag toe in Melbourne, maar daar stelden de autoriteiten van de staat Victoria vast dat er een probleem was met zijn Servisch visum. Hij mag het land voorlopig niet in.
  [naar artikel]
 7. Novak Djokovic pakt onbreekbaar gewaand record van Roger Federer af: 311 (!) weken op nummer één (08/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Novak Djokovic staat maandag op de nieuwe ATP-ranking opnieuw op de eerste plaats en gaat zo de geschiedenisboeken in. Het is voor de Serviër de 311e week bovenaan de lijst, een record. David Goffin blijft veertiende. Kimmer Coppejans en vooral Zizou Bergs maken grote sprongen.
  [naar artikel]
 8. Novak Djokovic pakt onbreekbaar gewaand record van Roger Federer af: 311 (!) weken op nummer één (08/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Novak Djokovic staat maandag op de nieuwe ATP-ranking opnieuw op de eerste plaats en gaat zo de geschiedenisboeken in. Het is voor de Serviër de 311e week bovenaan de lijst, een record. David Goffin blijft veertiende. Kimmer Coppejans en vooral Zizou Bergs maken grote sprongen.
  [naar artikel]
 9. Waarom kenners Djokovic na juridische vrijspraak gretiger dan ooit verwachten: “Hij vecht al zijn hele leven” (10/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Nu een Australische rechtbank Novak Djokovic (34) toch toestemming gaf om in het land te blijven, kan enkel een ultieme politieke zet hem nog uit de Australian Open weren. Goed nieuws voor de wereldster-op-recordjacht, maar in hoeverre schaadt die gehavende voorbereiding zijn kansen? “Hij zal een statement willen maken”, menen kenners. “Ik zie hem zelfs dit toernooi winnen.”
  [naar artikel]
 10. Geen Novak Djokovic op ATP-toernooi van Cincinnati: “Nog niet voldoende gerecupereerd” (10/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Titelverdediger Novak Djokovic geeft forfait voor het ATP Masters 1.000-toernooi in het Amerikaanse Cincinnati (hard/3.707.550 dollar), dat komend weekend van start gaat, zo maakten de organisatoren maandag bekend.
  [naar artikel]
 11. Er is geen doorkomen aan voor Novak Djokovic: Australië weigert de toegang na visumproblemen (05/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De ophef rond Novak Djokovic blijft voortduren. De Servische nummer één van de wereld kwam vandaag toe in Melbourne, maar daar stelden de autoriteiten van de staat Victoria vast dat er een probleem was met zijn visum. Het document werd geweigerd en dus mag Djokovic het land niet in. De Serviër tekent nu beroep aan, ondertussen blijft hij vastzitten op de luchthaven.
  [naar artikel]
 12. Nadal toont geen medelijden met Djokovic: “Hij mag eigen keuzes maken, maar moet dan ook gevolgen dragen” (06/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Rafael Nadal (35) vindt dat Novak Djokovic (34) de situatie waarin hij zit aan zichzelf te danken heeft. “Als hij had gewild, had hij zonder problemen hier in Australië kunnen spelen”, zei Nadal na zijn eerste partij op het ATP-toernooi van Melbourne, die hij eenvoudig won.
  [naar artikel]
 13. Australian Open – Geen eerste Australian Open voor Kimmer Coppejans (18/01/2020 - Metro)
  Kimmer Coppejans (ATP-158) heeft zich zaterdag geen eerste keer op de hoofdtabel van het Australian Open kunnen plaatsen. In de derde en laatste kwalificatieronde verloor de 25-jarige Oostendenaar in 1 uur en 45 minuten met 4-6 en 6-7 van de Amerikaan Christopher Eubanks (ATP-220). Het blijft dus voorlopig bij twee grandslamdeelnames voor Coppejans, in 2015 en vorig jaar ging hij er in de eerste ronde van Roland-Garros uit. In Melbourne is David Goffin (ATP-11) de enige Belg op de hoofdtabel. Het elfde reekshoofd opent zijn toernooi tegen de Fransman Jeremy Chardy (ATP-56). bron: Belga Het bericht Australian Open – Geen eerste Australian Open voor Kimmer Coppejans verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Gaat Novak Djokovic naar de Australian Open? "Jullie zullen het zeer binnenkort weten” (04/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Novak Djokovic, die gisteren met Servië in de halve finales van de Davis Cup werd uitgeschakeld, wil voorlopig nog niet zeggen of hij begin volgend jaar zal deelnemen aan de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar in Melbourne. In Madrid gaf hij aan “heel moe te zijn” na een slopend jaar. “Jullie zullen zeer binnenkort weten of ik zal spelen in Melbourne”, zei hij.
  [naar artikel]
 15. Australische soap rond Djokovic wordt stilaan staatszaak: “Ze proberen hem te kruisigen, zoals Jezus” (07/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Tennis is plots een staatszaak, dankzij de koning van de controverse. Novak Djokovic (34) werd vanwege visumproblemen de toegang tot Australië ontzegd. De Serviër ging in beroep en zit sindsdien opgesloten in een hotel voor asielzoekers in Melbourne. De Servische president spreekt van “een heksenjacht”, vader Djokovic vergelijkt zijn zoon met “Jezus aan het kruis”.
  [naar artikel]
 16. Futures Shymkent - Kimmer Coppejans kan finale niet winnen (30/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Kimmer Coppejans (ATP 310) is er zaterdag niet in geslaagd om het Futures-toernooi in het Kazachse Shymkent (gravel/25.000 dollar) op zijn naam te schrijven. Onze landgenoot verloor kansloos in de finale van het Hongaarse eerste reekshoofd Attila Balazs (ATP 171) in twee sets: 6-1 en 6-2.
  [naar artikel]
 17. Novak Djokovic blijft zich op de vlakte houden over Australian Open nu vaccinatie verplicht is: “Jullie zullen binnenkort meer weten” (04/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Novak Djokovic, die vrijdag met Servië in de halve finales van de Davis Cup werd uitgeschakeld, wil voorlopig nog niet zeggen of hij begin volgend jaar zal deelnemen aan de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar in Melbourne. Vrijdag in Madrid gaf hij aan “heel moe te zijn” na een slopend jaar. “Jullie zullen zeer binnenkort weten of ik zal spelen in Melbourne”, zei hij.
  [naar artikel]
 18. Kimmer Coppejans stoot vlot door in Qingdao (18/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Kimmer Coppejans (ATP 174) heeft zich probleemloos geplaatst voor de tweede ronde van het Challenger-toernooi in het Chinese Qingdao
  [naar artikel]
 19. Kimmer Coppejans plaatst zich voor tweede kwalificatieronde European Open (15/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Kimmer Coppejans (ATP-172) heeft zaterdag in de eerste kwalificatieronde van de European Open, het ATP-toernooi van Antwerpen (harcourt/566.525 euro), de maat genomen van de Spanjaard Pablo Andujar (ATP-429). Na 1 uur en 54 minuten won Coppejans met 7-6 (7/1) en 6-3.
  [naar artikel]
 20. Kimmer Coppejans naar laatste kwalificatieronde van US Open (21/08/2019 - Metro)
  Kimmer Coppejans (ATP-138) heeft zich vandaag in New York voor de derde en laatste kwalificatieronde van het US Open geplaatst. De 25-jarige Oostendenaar versloeg de Tsjech Zdenek Kolar (ATP-283) met 7-5 en 6-3. Om een plaats op de hoofdtabel neemt Coppejans het op tegen de Fransman Elliot Benchetrit (ATP-226), die de Chinees Zhang Ze (ATP-356) met 6-3 en 6-2 uitschakelde. Coppejans speelde één keer eerder tegen Benchetrit. In juni versloeg hij de Fransman op het Challenger-toernooi in Lyon met tweemaal 6-3. Coppejans kan zich een derde keer op de hoofdtabel van een grandslamtoernooi plaatsen. In 2015 en dit jaar lukte hem dat op Roland-Garros. Bron: Belga   Het bericht Kimmer Coppejans naar laatste kwalificatieronde van US Open verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. Kimmer Coppejans naar laatste kwalificatieronde van US Open (21/08/2019 - Metro)
  Kimmer Coppejans (ATP-138) heeft zich vandaag in New York voor de derde en laatste kwalificatieronde van het US Open geplaatst. De 25-jarige Oostendenaar versloeg de Tsjech Zdenek Kolar (ATP-283) met 7-5 en 6-3. Om een plaats op de hoofdtabel neemt Coppejans het op tegen de Fransman Elliot Benchetrit (ATP-226), die de Chinees Zhang Ze (ATP-356) met 6-3 en 6-2 uitschakelde. Coppejans speelde één keer eerder tegen Benchetrit. In juni versloeg hij de Fransman op het Challenger-toernooi in Lyon met tweemaal 6-3. Coppejans kan zich een derde keer op de hoofdtabel van een grandslamtoernooi plaatsen. In 2015 en dit jaar lukte hem dat op Roland-Garros. Bron: Belga   Het bericht Kimmer Coppejans naar laatste kwalificatieronde van US Open verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. Kimmer Coppejans staat op een zege van hoofdtabel Australian Open (10/01/2019 - Metro)
  Kimmer Coppejans (ATP 216) heeft zich vandaag geplaatst voor de derde en laatste kwalificatieronde van de Australian Open in Melbourne. Tegen de Spanjaard Alejandro Davidovich Fokina (ATP 241) haalde Coppejans het in drie sets. Het werd 6-2, 3-6 en 6-3 na 1 uur en 57 minuten tennis. Het was het eerste onderlinge duel tussen de 24-jarige Coppejans en de 19-jarige Davidovich Fokina, die in 2017 het juniorentoernooi van Wimbledon won. Coppejans speelt voor een plaats op de hoofdtabel tegen de Japanner Go Soeda (ATP 212) of de Italiaan Stefano Travaglia (ATP 139). In de eerste voorronde had Coppejans in een Belgisch onderonsje Ruben Bemelmans (ATP 116) verslagen met 7-5 en 6-4. Kimmer Coppejans haalde nog maar een keer de hoofdtabel van een grandslamtoernooi. In 2015 werd hij op Roland Garros in de eerste ronde gewipt door de Fransman Nicolas Mahut. bron: Belga Het bericht Kimmer Coppejans staat op een zege van hoofdtabel Australian Open verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 23. Novak Djokovic hoopt dat “dichte vriend” Boris Becker zijn celstraf goed doorkomt: “Het breekt mijn hart” (02/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Novak Djokovic vormde enkele jaren een succesvolle tandem met Boris Becker. Het nieuws dat de Duitse tennislegende de gevangenis in moet wegens fraude stemt de nummer 1 van de wereld erg droevig, zo vertelde hij tijdens een persmoment in aanloop naar het toernooi van Madrid.
  [naar artikel]
 24. Mysterie rond “toverdrank” van Novak Djokovic, die in aanloop naar Wimbledonfinale verbroedert met tegenstander Kyrgios (10/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Novak Djokovic, de Servische nummer drie van de wereld, staat na overwinningen tegen achtereenvolgens Jannik Sinner en Cameron Norrie in de finale van Wimbledon. Dat heeft de Serviër ergens misschien ook wel te danken aan een zogenaamde “toverdrank”.
  [naar artikel]
 25. Kimmer Coppejans steekt toernooizege op zak (24/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Kimmer Coppejans (ATP 193) heeft het Challengertoernooi in het Finse Tampere (gravel/42.500 euro) gewonnen. Coppejans, het zesde
  [naar artikel]
 26. Novak Djokovic begint dinsdag aan zijn tweede toernooi van 2022: “Emotioneel waren het vijf lastige maanden” (12/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Vandaag treedt ’s werelds beroemdste antivaxer nog eens uit zijn zelfgekozen isolement. Op het dure gravel van Monte Carlo vat Novak Djokovic (34) zijn tweede toernooi van het jaar aan. “Emotioneel en mentaal kende ik vijf lastige maanden.”
  [naar artikel]
 27. Weer een nieuwe wending: Australische autoriteiten laten Djokovic het land niet binnen door problemen met visum (05/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De ophef rond Novak Djokovic, die dankzij een “medische vrijstelling” vanaf maandag 17 januari kan deelnemen aan de Australian Open, blijft voortduren. De Servische nummer één van de wereld kwam vandaag toe in Melbourne, maar daar stelden de autoriteiten van de staat Victoria vast dat er een probleem was met zijn Servisch visum. Hij mag het land voorlopig niet in.
  [naar artikel]
 28. Novak Djokovic en Rafael Nadal nemen deel aan ATP Cup in Melbourne (05/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Serviër Novak Djokovic en de Spanjaard Rafael Nadal, de nummers een en twee van de wereld in het tennis, zullen volgende maand aantreden op de ATP Cup in het Australische Melbourne. Dat bevestigde de ATP.
  [naar artikel]
 29. Novak Djokovic laat geen sets liggen in Melbourne (17/01/2019 - Metro)
  Novak Djokovic heeft zich vandaag vlot geplaatst voor de derde ronde op het Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen. De Servische nummer een van de wereld bleef ook in de tweede ronde foutloos en rekende in drie sets af met de Fransman Jo-Wilfried Tsonga (ATP 177): 6-3, 7-5 en 6-4 na 2 uur en 4 minuten. De wedstrijd was een heruitgave van de finale van 2008. Toen won de Serviër in vier sets en pakte zo zijn eerste eindzege Down Under. Daarna volgden nog titels in 2011, 2012, 2013, 2015 en 2016. Vorig jaar verloor Djokovic in de achtste finales van de Zuid-Koreaan Hyeon Chung. Eerder dit toernooi stond Djokovic in Melbourne in de eerste ronde al geen set toe aan de Amerikaanse qualifier Mitchell Krueger (ATP 230). In de derde ronde wacht de negentienjarige Canadees Denis Shapalov (ATP 27). bron: Belga Het bericht Novak Djokovic laat geen sets liggen in Melbourne verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. Novak Djokovic moet ook in Monte Carlo niet op medische vrijstelling rekenen: “Toernooi is belangrijker dan één speler” (10/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Servische nummer 1 van de wereld Novak Djokovic is welkom op het ATP-toernooi in Monte Carlo (9 tot 17 april), indien hij de coronaregels van de Franse overheid respecteert. Dat heeft toernooidirecteur Zeljko Franulovic laten weten. “Om Frankrijk binnen te komen, is de eerste regel dat je gevaccineerd moet zijn”, zei Franulovic, die zo duidelijk maakte dat Djokovic niet op een medische vrijstelling moet rekenen.
  [naar artikel]
 31. Kimmer Coppejans en Ysaline Bonaventure staan op een zege van hoofdtabel Australian Open (10/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Kimmer Coppejans en Ysaline Bonaventure hebben zich donderdag geplaatst voor de derde en laatste kwalificatieronde van de Australian Open in Melbourne.
  [naar artikel]
 32. Veel eisen en zonder mondmasker de bus op: Novak Djokovic werkt Australië op de zenuwen (18/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een nieuwe dag in Australië, een nieuwe portie controverse, chaos en wrevel. Spelers mopperen, inwoners klagen, politici counteren en Novak Djokovic staat alweer in de vuurlijn. Op 8 februari opent in Melbourne de eerste grand slam van 2021, maar weinig laat vermoeden dat tussen nu en dan de ophef zal verdwijnen.
  [naar artikel]
 33. Novak Djokovic krijgt visum en mag dan toch in Australië blijven (10/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Novak Djokovic heeft z’n visum om in Australië te mogen verblijven beet. Dat heeft de rechter beslist en betekent dat de Servische tennisser alsnog mag deelnemen aan de Australian Open. Intussen heeft Djokovic ook al het quarantainehotel in Melbourne verlaten.
  [naar artikel]
 34. Lucky loser mept Novak Djokovic zonder pardon uit toernooi in kwartfinales ATP-toernooi Wenen (30/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Servische nummer 1 van de wereld Novak Djokovic is er vanavond niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de halve finales van het ATP-toernooi in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Djokovic verloor in de kwartfinales verrassend tegen de Italiaan Lorenzo Sonego (ATP 42) in twee sets: 6-2 en 6-1. De partij duurde 1 uur en 10 minuten.
  [naar artikel]
 35. Hammenaar Kimmer Coppejans grijpt naast plaats op hoofdtabel in het Indiase Pune (31/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Kimmer Coppejans (ATP 206) heeft zich maandag niet kunnen plaatsen voor de hoofdtabel van het ATP-toernooi in het Indiase Pune (hard/430.530 dollar).
  [naar artikel]
 36. Goffin blijft 21e op ATP-ranking, Coppejans maakt sprongetje (15/04/2019 - Metro)
  Er vallen vandaag weinig verschuivingen te noteren in de nieuwe wereldranglijst van het mannentennis. In de top twintig beweegt er niets en ook David Goffin behoudt zijn 21e plaats. Kimmer Coppejans maakt door zijn halve finale op het Challenger in Murcia wel een sprongetje. De meeste toppers kwamen vorige week niet in actie om krachten te sparen voor het Masters 1.000 toernooi van Monte Carlo. Dat vertaalt zich in een status-quo bovenaan de ATP-ranking. De Serviër Novak Djokovic blijft de nummer 1 voor de Spanjaard Rafael Nadal en de Duitser Alexander Zverev. Die laatste trad wel aan op het toernooi van Marrakesh maar werd er al in de tweede ronde uitgeschakeld. De eindzege op het Marokkaanse graveltoernooi ging naar de Fransman Benoit Paire. Die stijgt vandaag 26 plaatsen en belandt op nummer 43. Vier plaatsen lager staat de Chileen Cristian Garin. Ook die klimt, na zijn overwinning in Houston, 26 posities. Kimmer Coppejans stootte afgelopen week door tot de laatste vier op het graveltoernooi van Murcia. Op de ranking stijgt hij van 196 naar 181. Hij is daarmee wel nog steeds de vierde Belg na Goffin (21e), Ruben Bemelmans (167e, -4) en Arthur De Greef (177, -1). bron: Belga Het bericht Goffin blijft 21e op ATP-ranking, Coppejans maakt sprongetje verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. Kimmer Coppejans weet wat grandslamfinale betekent: “Costoulas moet resoluut kiezen voor de profs” (28/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Sofia Costoulas speelt zaterdag (vanaf 2.00 uur ’s ochtends) de finale van de Australian Open. Het is ondertussen al tien jaar geleden dat een Belg nog eens de junioresfinale haalde. Kimmer Coppejans was de laatste. Hij won in Roland Garros.
  [naar artikel]
 38. Novak Djokovic laat van zich horen en lijkt al getraind te hebben: “Ik wil blijven om Australian Open te spelen” (10/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Novak Djokovic heeft op sociale media gereageerd nadat het Australische gerecht oordeelde dat hij recht heeft op een visum. “Ik ben blij en dankbaar dat de rechter de annulatie van mijn visum verworpen heeft”, klinkt het bij de Servische toptennisser.
  [naar artikel]
 39. Novak Djokovic laat van zich horen en lijkt al getraind te hebben: “Ik wil blijven om Australian Open te spelen” (10/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Novak Djokovic heeft op sociale media gereageerd nadat het Australische gerecht oordeelde dat hij recht heeft op een visum. “Ik ben blij en dankbaar dat de rechter de annulatie van mijn visum verworpen heeft”, klinkt het bij de Servische toptennisser.
  [naar artikel]
 40. Novak Djokovic begint nu écht aan queeste naar Grand Slam: “Druk is een privilege” (04/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Na twee opwarmrondes begint voor Novak Djokovic vandaag, met een derde ronde tegen Kei Nishikori (ATP 57), het serieuze werk. De Servische superman staat op vijf zeges van een Grand Slam. “Ik hou van de druk, het drijft me”, aldus Djokovic.
  [naar artikel]
 41. IN BEELD. Chaos in Melbourne compleet: politie zet traangas in om aanhangers Djokovic terug te dringen (10/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het ziet er nog steeds naar uit dat Novak Djokovic ‘gewoon’ zal kunnen deelnemen aan de Australian Open, maar dat wil niet zeggen dat de rust in Melbourne helemaal terug is gekeerd. Vooral de hectische scènes van deze voormiddag, toen een zwarte Mercedes van Djokovic’ legale team het Melbourne Central Business District verliet, beroeren. Algemeen werd aangenomen dat Djokovic in die auto zat, maar zeker is dat niet eens. Daar gingen de aanwezige Servische fans alvast wel van uit. Zij omsingelden de wagen bijna een halfuur lang om hun steun aan Djokovic te betuigen (“Free Nole!”) en kregen het daarbij snel aan de stok met de politie. Die zette traangas in, wat tot erg rumoerige situaties leidde.
  [naar artikel]
 42. Servische recordjager Novak Djokovic belandt in vaccinatiestorm (06/01/2022 - De Tijd)
  18:23 Na een vaudeville met visa en medische vrijstellingen wacht Novak Djokovic, de meest gedecoreerde tennisser van het voorbije decennium, in een quarantainehotel in Melbourne af of hij alsnog kan deelne...
  [naar artikel]
 43. Djokovic blijft nog zeker tot maandag in Australië, Servische president spreekt van “intimidatie” (06/01/2022 - Express)
  Novak Djokovic is in beroep gegaan tegen zijn uitzetting uit Australië. De zaak komt pas maandag voor, wat betekent dat de soap rond ’s werelds beste tennisser nog minstens enkele dagen verder gaat. De 34-jarige Djokovic voldoet volgens de Australische douane in de luchthaven van Melbourne niet aan de vereisten op het vlak van coronavaccinaties […]
  [naar artikel]
 44. Terwijl politie moet ingrijpen aan hotel, noemt Servische president weigeren van Novak Djokovic een “politieke heksenjacht” (06/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Servische president Aleksandar Vucic noemt de manier waarop Australische autoriteiten omgaan met zijn landgenoot Novak Djokovic een “politieke heksenjacht”. De tennisser is op het vliegveld van Melbourne tegengehouden vanwege problemen met zijn visum. De nummer 1 van de wereld zit nu vast in een quarantainehotel in de Australische stad, waar de Australian Open op 17 januari begint.
  [naar artikel]
 45. Terwijl politie moet ingrijpen aan hotel, noemt Servische president weigeren van Novak Djokovic een “politieke heksenjacht” (06/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Servische president Aleksandar Vucic noemt de manier waarop Australische autoriteiten omgaan met zijn landgenoot Novak Djokovic een “politieke heksenjacht”. De tennisser is op het vliegveld van Melbourne tegengehouden vanwege problemen met zijn visum. De nummer 1 van de wereld zit nu vast in een quarantainehotel in de Australische stad, waar de Australian Open op 17 januari begint.
  [naar artikel]
 46. Kimmer Coppejans moet zich, net als 71 andere spelers, aan strikte quarantaine houden in Australië (17/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Kimmer Coppejans hoort bij de nu al 72 spelers die zich in Melbourne aan een strikte quarantaine moeten houden. Hij zat op een vlucht waarvan iemand bij aankomst in Australië positief testte op het coronavirus.
  [naar artikel]
 47. Een Grand Slam van speciale karakters: wat bezielt de clan rond 'Novax' Djokovic? (08/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “De enige wet die we over de grenzen heen zouden moeten respecteren, is Liefde”, post Jelena Djokovic op Instagram. Vader Srdjan vergelijkt zijn zoon Novak met Jezus en Spartacus en pookt voor het parlement het Servische nationalistische gevoel op. De 34-jarige tennisser zelf zegt dat hij de steun uit de hele wereld ‘voelt’ tot in zijn hotel in Melbourne. Wat bezielt de clan-Djokovic?
  [naar artikel]
 48. Novak Djokovic laat Wimbledon of Roland Garros links liggen bij verplichte vaccinatie: “Prijs die ik wil betalen” (15/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Novak Djokovic zal zijn titels op Wimbledon en Roland Garros niet verdedigen, als het toernooi de deelnemers een verplichte vaccinatie oplegt. “Ja, dat is de prijs die ik wil betalen”, aldus de nummer 1 van de wereld in een interview met de Britse omroep BBC. Daarin had hij de vraag gekregen of hij deelname aan de competities zou opgeven.
  [naar artikel]
 49. Novak Djokovic kijkt uit naar Wimbledon-finale tegen Nick Kyrgios: “Het wordt vuurwerk” (08/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het wordt zondag de eerste grandslamfinale voor Nick Kyrgios (ATP 40) en de 32ste voor Novak Djokovic (ATP 3). De 35-jarige Serviër had in zijn halve finale (2–6, 6–3, 6–2, 6-4) slechts één set moeite met Cameron Norrie (ATP 12), de Brit die David Goffin had uitgeschakeld. “Eén ding is zeker: het wordt vuurwerk.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy