Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

20 May 2022
09:05 uur

Facebook en vooral Instagram minder populair in 2021

Het Laatste Nieuws

10/01/2022 - 11:30

Facebook en Instagram waren vorig jaar in België minder populair dan in 2020. LinkedIn en Messenger daarentegen zagen hun gebruikersaantal wel lichtjes stijgen. Dat blijkt uit cijfers van analysebureau NapoleonCat. "Toch mogen we het monopolie van Meta, het vroegere Facebookmoederbedrijf, niet onderschatten", waarschuwt professor Lieven De Marez.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Groeiproblemen bij Facebook: jongeren zijn er steeds minder te vinden (22/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Groeiproblemen bij Facebook: jongeren zijn er steeds minder te vinden Al bijna een decennium piekert Facebook over een existentieel probleem. Het slaagt er maar niet in om jonge gebruikers aan te trekken, voornamelijk in de VS. Instagram heeft daar minder problemen mee.  Uit interne documenten blijkt dat het aantal Amerikaanse Facebookgebruikers onder de 30 jaar afneemt. Instagram daarentegen, zeer populair sinds het in 2012 voor […] Lees dit artikel: Groeiproblemen bij Facebook: jongeren zijn er steeds minder te vinden
  [naar artikel]
 2. Facebook wil Instagram minder schadelijk maken voor tieners (11/10/2021 - Knack)
  Na de onthullingen over de schadelijkheid van Instagram belooft Facebook dat het jongeren naar andere content zal leiden als ze te lang naar dezelfde dingen kijken. De vraag is of Facebook daarmee de jongeren, of vooral zichzelf wil beschermen.
  [naar artikel]
 3. Instagram stoot Facebook van de troon bij tieners: "Ze kunnen hun gang gaan zonder dat ouders meekijken" (15/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Belgische jongeren kiezen nu resoluut voor Instagram. Uit cijfers van het analysebureau NapoleonCat blijkt dat meer tieners actief zijn op Instagram dan op Facebook. “Facebook is niet meer cool voor jongeren”, geven sociale media-experts als verklaring. Bij rest van de Belgen is Facebook wel nog dubbel zo populair als Instagram.
  [naar artikel]
 4. Kerstwensen opnieuw minder via sms, meer via Facebook, Instagram en WhatsApp (25/12/2019 - VRT NWS)
  Belgen hebben hun kerstwensen massaal met hun smartphone verstuurd. Het aandeel van sms'jes daalt nog steeds en de feestvierders gebruiken vooral WhatsApp en andere sociale media, zoals Facebook en Instagram. Dat blijkt uit cijfers van de telecomoperatoren.
  [naar artikel]
 5. Belgen steeds minder actief op Facebook (17/08/2019 - VRT NWS)
  Het aantal Belgen dat actief is op Facebook, is tussen februari en augustus van dit jaar met 7,3 procent gedaald tot 6,8 miljoen gebruikers. Dat blijkt uit een studie van Xavier Degraux. Degraux is een consultant in digitale marketing en sociale media. De daling is vooral bij de jongeren voelbaar, zij verlaten Facebook en trekken richting Instagram en Whatsapp, beide van Facebook.
  [naar artikel]
 6. Facebook linkt Instagram en Messenger, maar niet om u een plezier te doen (02/10/2020 - De Morgen)
  Straks kunnen we via Instagram berichten sturen naar Facebook Messenger en omgekeerd. Dat klinkt in de eerste plaats handig. Maar voor Facebook-baas Mark Zuckerberg is het verweven van de succesvolle apps vooral van hoog strategisch belang.
  [naar artikel]
 7. Facebook wil dat je nu ook bij hen online komt daten (22/10/2020 - VRT NWS)
  Facebook lanceert vandaag Facebook Dating in ons land. Facebook Dating is een applicatie binnen Facebook waarmee je op zoek kan gaan naar jouw ideale partner. Met Facebook Dating probeert de socialemediareus een graantje mee te pikken op de groeiende markt van de dating-apps, die tegenwoordig erg populair zijn. "Het is vooral de bedoeling dat mensen hiermee langdurige relaties kunnen uitbouwen", zegt Kate Orseth, Product Manager van Facebook, in een videogesprek met VRT NWS.
  [naar artikel]
 8. Facebook koopt tienerapp van amper 9 weken oud (17/10/2017 - De Tijd)
  11:23 Socialemediagigant Facebook heeft de Amerikaanse app Tbh gekocht voor iets minder dan 100 miljoen dollar. De app is populair bij tieners.
  [naar artikel]
 9. Minirevolutie op Facebook en Instagram: u kan nu likes verbergen (27/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Minirevolutie op Facebook en Instagram: u kan nu likes verbergen Na jarenlang overleg heeft Facebook – dat eigenaar is van Instagram – eindelijk een beslissing genomen. Gebruikers van beide platforms zullen de mogelijkheid hebben om de ‘likes’ op hun berichten en die van anderen zichtbaar te laten of te verbergen. Vorige maand kondigden Instagram en Facebook aan dat ze een proefproject zouden lanceren waarbij sommige […] Lees dit artikel: Minirevolutie op Facebook en Instagram: u kan nu likes verbergen
  [naar artikel]
 10. Facebook stopt met kinderversie van Instagram (27/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Facebook stopt met kinderversie van Instagram Facebook stopt voorlopig met het ontwikkelen van een aparte versie van fotoplatform Instagram voor kinderen. Het bedrijf zegt dat het nog steeds achter het idee staat, maar dat het de komende tijd met “ouders, deskundigen, beleidsmakers en toezichthouders wil samenwerken om naar hun zorgen te luisteren”. Adam Mosseri, de topman van Instagram, heeft de pauze […] Lees dit artikel: Facebook stopt met kinderversie van Instagram
  [naar artikel]
 11. Facebook wil Messenger, Instagram en WhatsApp verregaand integreren (25/01/2019 - De Morgen)
  Mark Zuckerberg, de CEO van Facebook, wil de chatdiensten Facebook Messenger, Instagram en WhatsApp integreren. Volgens The New York Times zit Facebook nog maar in een vroege fase van het project en is het de bedoeling om tegen het einde van dit jaar of begin 2020 rond te zijn met de integratie. Voor de hervorming moeten duizenden Facebook-medewerkers WhatsApp, Instagram en Messenger van de grond af herprogrammeren.
  [naar artikel]
 12. Dataverkeer oudejaarsnacht piekt: wensen vooral verstuurd via Facebook en WhatsApp (01/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgen hebben tijdens oudejaarsnacht hun nieuwjaarswensen massaal met hun smartphone verstuurd. Vooral Facebook en WhatsApp waren erg populair....
  [naar artikel]
 13. Dataverkeer oudejaarsnacht piekt: wensen vooral verstuurd via Facebook en WhatsApp (01/01/2020 - De Morgen)
  De Belgen hebben tijdens oudejaarsnacht hun nieuwjaarswensen massaal met hun smartphone verstuurd. Vooral Facebook en WhatsApp waren erg populair. Dat blijkt uit cijfers van Telenet en Orange.
  [naar artikel]
 14. Harry en Meghan steeds minder populair bij de Britten (07/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Uit een online bevraging van peilingbureau YouGov blijkt dat prins Harry en Meghan steeds minder populair worden in het Verenigd Koninkrijk. Vooral de populariteit van de hertogin van Sussex is gedaald met maar liefst 29 procent.
  [naar artikel]
 15. Facebook zet Instagram-accounts van jongeren standaard op privé (27/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Facebook zet Instagram-accounts van jongeren standaard op privé Ongewilde privéberichten en commentaar van vreemden zijn voor jongeren onder de 18 jaar die een profiel aanmaken op het populaire fotoplatform Instagram binnenkort verleden tijd. Moederbedrijf Facebook neemt maatregelen om deze jongere doelgroep te beschermen, schrijft de onderneming in een blog. Ook maakt Facebook het lastiger voor adverteerders om jongeren te bereiken. Zo worden Instagram-accounts […] Lees dit artikel: Facebook zet Instagram-accounts van jongeren standaard op privé
  [naar artikel]
 16. Facebook voegt Messenger en Instagram samen (01/10/2020 - Express)
  Facebook-oprichter Mark Zuckerberg kondigde het meer dan een jaar geleden aan, en nu is het zover: het chatsysteem in Instagram... The post Facebook voegt Messenger en Instagram samen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 17. Parijse straat te populair op Instagram: "Ik kan niet meer in mijn tuin eten” (08/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Eerst vonden de inwoners van de rue Crémieux in Parijs het nog wel leuk: hun straat is populair op Instagram. Maar nu Instagrammers van over de...
  [naar artikel]
 18. "Facebook weet dat Instagram schadelijke effecten kan hebben op tieners, maar doet daar weinig aan", stellen Amerikaans senatoren (01/10/2021 - VRT NWS)
  Het technologiebedrijf Facebook, dat ook eigenaar is van Instagram, is gisteren ondervraagd in de Amerikaanse senaat over hoe ze jonge tieners beter gaan beschermen tegen de gevaren van Instagram. Facebook kwam enkele weken geleden onder vuur te liggen na artikels in de Wall Street Journal. Daaruit bleek dat bij Facebook al twee jaar studies rondgaan over de schadelijke effecten van Instagram op tieners.
  [naar artikel]
 19. Panne bij Facebook, Instagram en WhatsApp (03/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Facebook heeft vanmiddag last van een storing. Sinds 15.30 uur komen er vele meldingen binnen van problemen bij Facebook, WhatsApp en Instagram....
  [naar artikel]
 20. Opnieuw wereldwijde storing op Facebook-diensten (03/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Opnieuw wereldwijde storing op Facebook-diensten Sinds 20u vandaag ondervinden steeds meer mensen problemen met verschillende diensten van Facebook. Zo liepen bij allestoringen.be de meldingen binnen van haperingen van Facebook, Messenger en Instagram. Momenteel lijken vooral de grotere steden in ons land getroffen: de meeste klachten lopen binnen vanuit Brussel, Antwerpen, Gent en Hasselt. Bij Facebook zelf lijken de problemen vooral […] Lees dit artikel: Opnieuw wereldwijde storing op Facebook-diensten
  [naar artikel]
 21. Panne bij Whatsapp, Instagram en Facebook Messenger achter de rug (19/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Whatsapp, Instagram, Facebook en Facebook Messenger, alle drie diensten van Facebook Inc, kampten vanavond op verscheidene plaatsen ter wereld tijdelijk met panne. Dat meldt de website Downdetector.com.
  [naar artikel]
 22. Facebook past namen van Instagram en WhatsApp aan (04/08/2019 - De Morgen)
  Facebook wil duidelijk maken wie de baas is. Zowel Instagram als WhatsApp krijgen binnenkort ‘from Facebook’ achter hun naam. ‘We willen duidelijk maken dat die diensten deel uitmaken van Facebook’, klinkt het.
  [naar artikel]
 23. Panne bij Whatsapp, Instagram en Facebook Messenger (19/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Whatsapp, Instagram, Facebook en Facebook Messenger, alle drie diensten van Facebook Inc, kampen momenteel op verscheidene plaatsen ter wereld met panne. Dat meldt de website Downdetector.com.
  [naar artikel]
 24. Instagram trekt sneller nieuwe gebruikers aan dan Facebook (26/06/2018 - VRT NWS)
  Instagram werd in 2012 overgenomen door Facebook, dat er toen 1 miljard dollar voor betaalde. Nu is Instagram, mocht het een zelfstandig bedrijf zijn, al het honderdvoudige waard. De fotoapp trekt ook sneller nieuwe gebruikers aan dan Facebook zelf.
  [naar artikel]
 25. Tieners vinden Facebook niet meer leuk (04/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De socialenetwerksite Facebook is de voorbije drie jaar opmerkelijk minder populair geworden bij jongeren. Een rondvraag door het Pew Research Institute toont aan dat nog slechts de helft (51 procent) van de Amerikaanse tieners tussen 13 en 17 jaar Facebook zegt te gebruiken, terwijl het in 2015 nog om zeven op de tien (71 procent) ging.
  [naar artikel]
 26. Tieners vinden Facebook niet meer leuk (04/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  De socialenetwerksite Facebook is de voorbije drie jaar opmerkelijk minder populair geworden bij jongeren. Een rondvraag door het Pew Research Institute toont aan dat nog slechts de helft (51 procent) van de Amerikaanse tieners tussen 13 en 17 jaar Facebook zegt te gebruiken, terwijl het in 2015 nog om zeven op de tien (71 procent) ging.
  [naar artikel]
 27. Dataverkeer op kerstavond piekt opnieuw (25/12/2019 - Metro)
  De Belgen hebben gisterenavond en -nacht hun kerstwensen massaal met hun smartphone verstuurd. Het aandeel van sms’jes daalt nog steeds en de feestvierders gebruiken vooral WhatsApp en andere sociale media, zoals Facebook en Instagram. Dat blijkt uit cijfers van Telenet en Proximus. Proximus heeft cijfers van kerstavond 20 uur tot kerstdag 8 uur. Het telecombedrijf stelt een dalende trend vast voor sms en peak sms (-12 pct) en een toename van 23 pct voor datavolume in vergelijking met 2018. De meeste mensen wisselen wensen vooral uit met de smartphone, onder meer via Facebook (64,5 pct), Instagram (22,5 pct), Snapshat (7,5 pct) en WhatsApp (5 pct). Ook Telenet maakte woensdagochtend gegevens bekend van kerstavond 20 uur tot kerstdag 8 uur. De mobiele telefonieklanten verstuurden op het Telenetnetwerk in totaal 3,5 miljoen sms’jes. Dat is 16 procent minder dan vorig jaar (4,2 miljoen). De klanten van Telenet verbruikten 91.385 GB aan data en verstuurden hun kerstwensen vooral via WhatsApp en Facebook. Dat is een stijging van 60 procent (57.110 GB in 2018). bron: Belga Het bericht Dataverkeer op kerstavond piekt opnieuw verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. Winkelen via Facebook en Instagram wordt gemakkelijker dan ooit (19/05/2020 - De Morgen)
  We hebben nog nooit zoveel online gewinkeld als in coronatijden. Geen beter moment om de shoppingfuncties van Facebook en Instagram uit te breiden, dacht de techgigant. Bedrijven kunnen met de nieuwe functie ‘Facebook Shops’-producten in de kijker zetten.
  [naar artikel]
 29. Facebook voegt Messenger en Instagram-chats samen (17/08/2020 - Express)
  Facebook is begonnen met de integratie van Instagram. Het ziet ernaar uit dat de focus in eerste instantie op de... The post Facebook voegt Messenger en Instagram-chats samen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 30. VIDEO. Limburgse natuurfotografe razend populair op Instagram dankzij deze prachtige foto’s (07/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Ze geeft het niet graag toe, maar natuurfotografe Anita Venken is bijzonder populair op Instagram. De Limburgse heeft wereldwijd meer dan 42.000...
  [naar artikel]
 31. Facebook-gebruik in de VS loopt sterk achteruit (27/10/2019 - Metro)
  Men hoort het steeds vaker: “Ik kom minder op Facebook” of “Instagram is meer mijn ding”. Niet alleen hier, maar ook in de VS is een dalende trend wat betreft het gebruik van Facebook zichtbaar. Dat blijkt uit een onderzoek van een onafhankelijk bureau. In 2017 brachten Amerikanen gemiddeld 14 uur per maand door op Facebook. Dat cijfer was in 2019 met 26% gedaald tot 9 uur per maand, aldus onderzoeksgroep CEO Activate en de Wall Street Journal. Over de grote plas Objectieve cijfers uit België zijn niet beschikbaar. Maar er zijn sterke aanwijzingen dat vooral jongeren Facebook links laten liggen. Facebook heeft meer dan 2 miljard gebruikers wereldwijd. Maar het feit dat die mensen minder tijd op de site doorbrengen, kan veel betekenen voor grote merken die elk jaar honderden miljoenen uitgeven om op Facebook te adverteren. Lees ook : Lerares neemt ontslag nadat leerlingen haar lijken te herkennen in pornofilm Het bericht Facebook-gebruik in de VS loopt sterk achteruit verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 32. Facebook, Instagram en WhatsApp liggen plat (04/10/2021 - De Tijd)
  18:11 De apps WhatsApp, Instagram en Facebook kampen met een storing, die even voor 18 uur begon. De drie apps, die allemaal in handen zijn van Facebook, delen dezelfde infrastructuur.
  [naar artikel]
 33. Panne bij Facebook, Instagram en Whatsapp opgelost (04/07/2019 - VRT NWS)
  De technische storing bij Facebook, Instagram en Whatsapp is voorbij. De problemen zijn in de nacht van woensdag op donderdag opgelost geraakt, zo heeft een woordvoerder van Facebook gemeld.
  [naar artikel]
 34. Facebook en Instagram kampen wereldwijd met storing (13/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Facebook en Instagram zijn voor veel mensen onbereikbaar. Volgens een foutmelding zou Facebook alvast tijdelijk offline zijn voor een gepland...
  [naar artikel]
 35. Wereldwijde storing bij Facebook en Instagram (13/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Facebook en Instagram zijn voor veel mensen onbereikbaar. Volgens een foutmelding zou Facebook alvast tijdelijk offline zijn voor een gepland...
  [naar artikel]
 36. Brak Facebook-moederbedrijf eigen regels om Instagram-account '@meta' te kunnen hebben? (17/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Toen het moederbedrijf van apps als Facebook, WhatsApp en Instagram van naam veranderde naar Meta, viel het op dat gebruikersnaam @Meta op Instagram al bezet was. De dag na de aankondiging verdween het profiel van het kleine magazine ‘META’ over motors plots van het sociaal medium. Nu blijken alle Instagram-posts van het voormalige @Facebook-account te vinden te zijn onder de nieuwe bedrijfsnaam. En dat is niet eens de eerste melding over problemen met Instagram-accounts in de marge van de persconferentie over de nieuwe bedrijfsnaam.
  [naar artikel]
 37. Facebook en Instagram even plat (26/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Instagram en Facebook kampten sinds 15.00 uur met een grote storing. Dat meldt de storingswebsite downdetector.com, waar al duizenden meldingen
  [naar artikel]
 38. Storing bij Facebook en Instagram (17/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Er zijn op dit moment ernstige storingen bij de sociale netwerken Facebook en Instagram. Dat melden verschillende gebruikers wereldwijd, ook in ons...
  [naar artikel]
 39. Het bedrijf van Mark Zuckerberg is opeens 230 miljard minder waard: ‘Hij weet al langer dat het Facebook van vandaag over 10 jaar niet meer relevant is’ (03/02/2022 - De Morgen)
  Meta, het bedrijf boven Facebook en Instagram, is 230 miljard euro minder waard na tegenvallende verwachtingen. Wat is er precies aan de hand? Sam Feys, chef digitaal bij De Morgen, licht toe.
  [naar artikel]
 40. Problemen bij Facebook, Instagram en WhatsApp opgelost (04/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De storingen van de apps van Facebook, Instagram en WhatsApp zijn voorbij. Dat meldt Facebook. De apps kampten gisteren met een storing die...
  [naar artikel]
 41. Trump blijft voorlopig verbannen van Facebook en Instagram (update) (06/05/2021 - Knack)
  De onafhankelijke toezichtsraad van socialemediabedrijf Facebook heeft beslist om de schorsing van de Amerikaanse ex-president Donald Trump op Facebook en Instagram niet te herroepen. Dat heeft het zogenaamde Oversight Board meegedeeld.
  [naar artikel]
 42. Opnieuw storingen bij Instagram en Facebook (08/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Voor de tweede keer op een week tijd lijken er problemen te zijn bij Facebook en Instagram. Het is nog niet duidelijk wat de omvang van de storing is.
  [naar artikel]
 43. Opnieuw storingen bij Instagram en Facebook (08/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Voor de tweede keer op een week tijd lijken er problemen te zijn bij Facebook en Instagram. Het is nog niet duidelijk wat de omvang van de storing is.
  [naar artikel]
 44. Opnieuw meldingen van storing bij sociaalnetwerksite Instagram (08/10/2021 - VRT NWS)
  Er lijkt opnieuw een storing te zijn bij Instagram. Via Twitter lopen tal van meldingen van gebruikers binnen dat de sociaalnetwerksite niet meer werkt. Afgelopen maandag lagen Instagram, Facebook en WhatsApp (allemaal eigendom van Facebook) al eens urenlang plat. Deze keer lijken Facebook en WhatsApp wél nog normaal te werken.
  [naar artikel]
 45. Van koala-oren tot hashtagstickers: Facebook vernieuwt Instagram (16/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Facebook probeert Snapchat bij te benen, daarom lanceert de sociale netwerksite nu een aantal nieuwe mogelijkheden op Instagram. Wat dacht je van
  [naar artikel]
 46. Het bedrijf van Mark Zuckerberg is opeens 230 miljard minder waard: ‘Hij wéét dat het Facebook van vandaag over 10 jaar niet meer relevant is’ (03/02/2022 - De Morgen)
  Meta, het bedrijf boven Facebook en Instagram, is 230 miljard euro minder waard na tegenvallende verwachtingen. Wat is er precies aan de hand? Sam Feys, chef digitaal bij De Morgen, licht toe.
  [naar artikel]
 47. Nepprofielen van alleenstaande vrouwen overspoelen alweer Instagram en Facebook: tips tegen onlinefraude (14/02/2022 - VRT NWS)
  Het is Valentijn, maar let toch maar op met vriendschapsverzoeken van voornamelijk alleenstaande vrouwen op Instagram en Facebook. Daar zitten onder meer internetcriminelen achter die je geld willen of je naar betalende pornosites lokken. Alleen al op Facebook en Instagram worden elke jaar letterlijk miljarden van die accounts verwijderd. Wat zit er achter en hoe kan je je wapenen?
  [naar artikel]
 48. Facebook-moederbedrijf Meta rapporteert meer dagelijkse gebruikers dan verwacht, omzetgroei traagste in tien jaar (27/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Meta, het moederbedrijf van Facebook, WhatsApp en Instagram, bereikte dagelijks 2,87 miljard gebruikers op alle apps in het eerste kwartaal van 2022. Dat is zes procent meer dan een jaar eerder. De omzet groeide naar 27,91 miljard dollar of omgerekend 26,43 miljard euro in het kwartaal dat eindigde op 31 maart 2022. Dat is minder dan analisten verwachtten, maar een groei van zeven procent ten opzichte van 2021.
  [naar artikel]
 49. Wereldwijde panne bij Facebook, Messenger, Instagram en WhatsApp (04/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Wereldwijde panne bij Facebook, Messenger, Instagram en WhatsApp Zoals je wellicht hebt gemerkt, is het niet langer mogelijk om verbinding te maken met Facebook, Messenger of WhatsApp. Het moederbedrijf Facebook is getroffen. De oorzaken zijn nog niet bekend. Volgens de gespecialiseerde website Downdetector treft de uitval alle 4 sociale netwerken. De hashtag #FacebookDown of #Instagramdown werd al snel stormenderhand overgenomen en is nu […] Lees dit artikel: Wereldwijde panne bij Facebook, Messenger, Instagram en WhatsApp
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy