Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 January 2022
21:46 uur

Europese Commissie verwerpt aantijgingen over spookvluchten

De Standaard

13/01/2022 - 15:23

De Europese Commissie heeft ontkend dat de Europese regels over start- en landingsrechten de luchtvaartmaatschappijen dwingen om leeg rond te vliegen. Als dat het geval is, is dat volgens de Commissie een commerciële beslissing.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Europa verlengt tijdelijke luchthavenregels en vermijdt zo ‘spookvluchten’ tot maart 2021 (15/09/2020 - Express)
  De Europese Commissie heeft beslist dat de tijdslots waar luchtvaartbedrijven zich aan moeten houden, tot maart 2021 niet ingevuld moeten... The post Europa verlengt tijdelijke luchthavenregels en vermijdt zo ‘spookvluchten’ tot maart 2021 appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 2. Eurocommissaris bekijkt aantijgingen over belastingontduiking Ikea (14/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Europese Commissie bekijkt de aantijgingen van de Europese groenen over grootschalige belastingontwijking door meubelgigant Ikea. Dat heeft eurocommissaris voor Concurrentie Margrethe Vestager bevestigd. Volgens haar is het echter nog “veel te vroeg” om meer te zeggen over de zaak.
  [naar artikel]
 3. EU-parlement verwerpt nieuwe Europese regels voor transportsector (04/07/2018 - VRT NWS)
  Het Europees parlement heeft de voorstellen van de Europese Commissie voor de transportsector verworpen. Het mobiliteitspakket moet nu terug naar de commissie Transport.
  [naar artikel]
 4. Europese Rekenkamer wordt gehoord na aantijgingen over misbruik (29/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Rekenkamer verdedigt zich morgen in het Europees Parlement tegen aantijgingen over misstanden en slecht beheer bij de instelling die moet waken over de financiën van de Europese Unie.
  [naar artikel]
 5. Europese Unie pakt 'spookvluchten' aan (11/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 6. Europese Commissie wil dat Italië een nieuwe begroting voor 2019 indient (23/10/2018 - De Morgen)
  De Europese Commissie vraagt de Italiaanse regering formeel een nieuwe ontwerpbegroting voor 2019 in te leveren. Het is voor het eerst dat het dagelijks bestuur van de EU een begroting van een euroland verwerpt. Rome krijgt drie weken de tijd om de cijfers voor Brussel aanvaardbaar te maken.
  [naar artikel]
 7. Europese Commissie verwerpt de fusie tussen Siemens en Alstom (06/02/2019 - VRT NWS)
  Het Duitse bedrijf Siemens en het Franse Alstom moeten hun fusieplannen voor spoorwegactiviteiten opbergen. Siemens en Alstom wilden hun activiteiten in één bedrijf onderbrengen. Volgens de Europese Commissie zal de fusie voor minder concurrentie in Europa en dus hogere prijzen leiden. 
  [naar artikel]
 8. Waalse regering verwerpt opnieuw voorstel CETA (21/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Waalse regering verwerpt opnieuw het voorstel van de Europese Commissie over CETA. Die zat vanavond samen over het vrijhandelsakkoord tussen
  [naar artikel]
 9. CETA: Waalse regering verwerpt recentste EU-voorstel (20/10/2016 - Knack)
  De Waalse regering heeft van de Europese Commissie "de laatste documenten, teksten en voorstellen" over het CETA-verdrag gekregen. Na een vergadering werd bekend dat de Waalse regering ook het recentste voorstel verwerpt. Dat liet minister-president Paul Magnette weten.
  [naar artikel]
 10. CETA: Waalse regering verwerpt opnieuw EU-voorstel (20/10/2016 - Knack)
  De Waalse regering heeft van de Europese Commissie "de laatste documenten, teksten en voorstellen" over het CETA-verdrag gekregen. Na een vergadering werd bekend dat de Waalse regering opnieuw het voorstel verwerpt.
  [naar artikel]
 11. ‘Spookvluchten’ verspillen duizenden liters brandstof om aan regels te voldoen (09/03/2020 - Express)
  Het wereldwijde vliegverkeer krijgt rake klappen door de maatregelen tegen de uitbraak van het coronavirus covid-19. Maar vliegtuigmaatschappijen worden door Europese regels verplicht om lege toestellen te laten rondvliegen om nergens landingsrechten te verliezen. De luchtvaartindustrie staat voor zijn moeilijkste periode uit de geschiedenis. De internationale luchtvaartorganisatie IATA schat het omzetverlies voor dit jaar op 63 tot 113 […] The post ‘Spookvluchten’ verspillen duizenden liters brandstof om aan regels te voldoen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 12. CETA: Waalse regering verwerpt recentste EU-voorstel als 'onvoldoende' (21/10/2016 - Knack)
  De Waalse regering heeft van de Europese Commissie "de laatste documenten, teksten en voorstellen" over het CETA-verdrag gekregen. Na een kabinetsvergadering liet minister-president Paul Magnette weten dat zijn regering ook het recentste voorstel van de EU verwerpt. Hij gaat opnieuw met de Canadese minister praten.
  [naar artikel]
 13. Europese Commissie wacht zwaar gevecht met Italiaanse populisten (23/10/2018 - De Tijd)
  10:46 De Europese Commissie maakt dinsdagmiddag duidelijk hoe ze het verzet van Italië tegen de Europese begrotingsregels wil breken. De Commissie rest in feite geen andere keuze dan te beslissen dat Rome e...
  [naar artikel]
 14. Brussel verwerpt chantage van Erdogan over migranten (04/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Europese Unie “verwerpt duidelijk het gebruik door Turkije van migratiedruk voor politieke doeleinden”. Dat is vanavond bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 15. Europese Commissie spant zaak aan tegen AstraZeneca (26/04/2021 - VRT NWS)
  De Europese Commissie heeft een rechtszaak aangespannen tegen vaccinproducent AstraZeneca. Dat heeft woordvoerder Volksgezondheid van de Europese Commissie zonet bevestigd. Hiermee wil de Commissie het farmabedrijf dwingen de beloofde vaccinleveringen uit te voeren.
  [naar artikel]
 16. Europese Commissie buist Belgische begroting (16/11/2016 - De Standaard)
  Het risico bestaat dat ons land de Europese begrotingsdoelstellingen niet haalt en daardoor opnieuw op de Europese strafbank belandt. Dat heeft de Europese Commissie zopas bevestigd.
  [naar artikel]
 17. Komt er een brede minimumstraf op haatzaaien? Als het van de Europese Commissie afhangt wel (09/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Commissie vindt dat haatzaaien en haatmisdrijven aangepakt moeten worden in de hele Europese Unie. De Commissie wil ze toevoegen aan de lijst met ‘Europese misdrijven’, waardoor er een minimumstraf kan worden opgezet.
  [naar artikel]
 18. Grondwettelijk Hof Polen verwerpt hervorming van eigen werking (11/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Het Grondwettelijk Hof van Polen heeft donderdag een nieuwe wet op zijn eigen werking grotendeels verworpen. De wet was door de conservatieve regering goedgekeurd. De Europese Commissie heeft Warschau in deze kwestie al gewaarschuwd met een reeks “aanbevelingen inzake de rechtstaat”. Warschau betwist de legitimiteit van de Commissie in dit dossier.
  [naar artikel]
 19. Europese Commissie definieert harde brexit als ‘ramp’ en maakt 780 miljoen euro vrij voor meest getroffen landen (04/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Commissie wil geld vrijmaken uit het Europese globaliseringsfonds en het Europese solidariteitsfonds om extra steun te bieden aan...
  [naar artikel]
 20. Salvini sluit gooi naar topjob Europese Commissie niet uit (18/10/2018 - De Tijd)
  11:24 'Verschillende vrienden in Europese landen vragen me mijn kandidatuur te stellen voor het voorzitterschap van de Europese Commissie als de nationalistische partijen de Europese verkiezingen winnen', z...
  [naar artikel]
 21. Europese Commissie dringt aan op Belgische plannen voor opslag kernafval (27/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Commissie dringt er bij België op aan het kernafval te beheren in overeenstemming met de Europese regels. De Commissie heeft daarover...
  [naar artikel]
 22. Belgische begroting: Europese Commissie blaft, maar bijt vooralsnog niet (20/11/2019 - De Morgen)
  De volgende federale regering moet zo snel mogelijk een nieuwe ontwerpbegroting bij de Europese Commissie indienen. Dat zegt de Commissie bij haar jaarlijkse analyse van de budgetten van de 28 Europese lidstaten. Begrotingsminister David Clarinval (MR) wil dat de deelstaatregeringen alvast hun huiswerk overdoen.
  [naar artikel]
 23. Italiaanse begroting niet goedgekeurd door Europese Commissie: drie weken om nieuw budget op te stellen (23/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Commissie wijst de Italiaanse begroting voor 2019 af. Dat bevestigen Europese bronnen in Straatsburg, waar de Commissie zich vandaag...
  [naar artikel]
 24. Europese Commissie onderneemt juridische stappen tegen AstraZeneca (27/04/2021 - Express)
  De Europese Commissie klaagt vaccinproducent AstraZeneca aan omdat het zijn contract voor de levering van vaccins niet had nageleefd en geen ‘betrouwbaar’ plan had om tijdige leveringen te garanderen. ‘We willen een snelle levering van een voldoende aantal doses, waar de Europese burger recht op heeft’, zei Stefan De Keersmaecker, woordvoerder van de Europese Commissie […] Lees dit artikel: Europese Commissie onderneemt juridische stappen tegen AstraZeneca
  [naar artikel]
 25. Europese ombudsman hekelt contract tussen Commissie en BlackRock (25/11/2020 - Knack)
  De Europese ombudsman Emily O'Reilly heeft woensdag forse kritiek geuit op een overheidsopdracht van de Europese Commissie aan de Amerikaanse investeringsmaatschappij BlackRock. Ze maant de Commissie aan om veel strikter toe te zien op potentiële belangenvermenging.
  [naar artikel]
 26. Commissie volgde EU-wet niet bij aanstelling Selmayr (12/02/2019 - De Tijd)
  13:46 De Europese Commissie nam een loopje met de Europese wetgeving én haar eigen regels toen ze Martin Selmary, de kabinetschef van Jean-Claude Juncker, aanstelde tot secretaris-generaal van de Commissie,...
  [naar artikel]
 27. Europa verwerpt klacht over Ghelamco Arena (18/01/2018 - Knack)
  Bij de bouw van het Gentse voetbalstadion was er geen sprake van illegale staatssteun, stelt de Europese Commissie. Een klacht daarover is een jaar geleden al verworpen, berichten De Standaard en Het Nieuwsblad donderdag.
  [naar artikel]
 28. Europese Commissie vraagt Polen en Hongarije om uitleg over rechtsstaat (19/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Commissie zal brieven sturen naar Polen en Hongarije, zo is uit Europese bron vernomen. In de brief aan Polen vraagt de Commissie uitleg over de onafhankelijkheid van het gerecht en het respect voor de Europese wetgeving en rechtspraak. In de Hongaarse brief zou de Commissie het hebben over problemen met openbare aanbestedingen, belangenconflicten en corruptie. De twee landen hebben twee maanden de tijd om te antwoorden.
  [naar artikel]
 29. De Europese Commissie tikt België op de vingers over begroting (16/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  De Europese Commissie meent dat de Belgische ontwerpbegroting voor 2017 het risico loopt de Europese begrotingsregels te overtreden.
  [naar artikel]
 30. Europese Commissie in beroep na nederlaag in belastingzaak Amazon (22/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Commissie gaat in beroep tegen het oordeel van de op één na hoogste rechtbank van de Europese Unie over een belastingkwestie rond Amazon. Het dagelijks bestuur van de Europese Unie droeg Luxemburg in 2017 op om nog 250 miljoen euro aan belasting plus rente te innen bij het Amerikaanse webwinkelconcern. Het Gerecht van de Europese Unie oordeelde in mei dat die ingreep onterecht was, maar de Commissie verzet zich nu tegen die uitspraak.
  [naar artikel]
 31. Nederland verwerpt Belgische aantijgingen: fipronil pas op 19 juli aangetroffen in Nederlandse eieren (10/08/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/ePLxKkIy7GBjV2a2XN7b42ACnAY/diocontent/109887984/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 32. Europese Commissie licht begrotingswaarschuwing toe in Kamer (27/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Commissie heeft vandaag in de commissie Financiën en Begroting van de Kamer tekst en uitleg gegeven bij de waarschuwing die ze aan de...
  [naar artikel]
 33. Europese Commissie dringt aan op Belgische plannen voor opslag kernafval (27/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Europese Commissie dringt er bij België op aan het kernafval te beheren in overeenstemming met de Europese regels. De Commissie heeft daarover een met redenen omkleed advies bezorgd aan de Belgische autoriteiten, de tweede etappe in een formele inbreukprocedure. Neemt België de komende twee maanden geen maatregelen, dan kan de Commissie de zaak doorverwijzen naar het Europees Hof van Justitie.
  [naar artikel]
 34. Europese Commissie dringt aan op Belgische plannen voor opslag kernafval (27/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Europese Commissie dringt er bij België op aan het kernafval te beheren in overeenstemming met de Europese regels. De Commissie heeft daarover een met redenen omkleed advies bezorgd aan de Belgische autoriteiten, de tweede etappe in een formele inbreukprocedure. Neemt België de komende twee maanden geen maatregelen, dan kan de Commissie de zaak doorverwijzen naar het Europees Hof van Justitie.
  [naar artikel]
 35. Politiek dynamiet: Europese Commissie gaat morrelen aan ‘heilige’ budgetregels (05/02/2020 - De Morgen)
  De Europese budgetregels zijn spijkerhard en heilig. Toch wil de Europese Commissie er eens over praten. Je kunt Europese ministers van Financiën met minder verleiden tot een verbaal bloedbad.
  [naar artikel]
 36. Europese Commissie voorspelt tekort op Belgische begroting van 1,9 procent (11/05/2017 - Knack)
  De Europese Commissie schat het tekort daarmee groter in dan de federale regering. Voor de Eurozone is de Commissie wel licht optimistisch.
  [naar artikel]
 37. Europese Commissie tikt België op de vingers voor slechte luchtkwaliteit (08/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  België krijgt een schriftelijke aanmaning van de Europese Commissie omdat de luchtkwaliteit niet aan de standaarden voldoet. Dat heeft de Commissie...
  [naar artikel]
 38. Nieuwe Europese Commissie verandert controversiële term “bescherming Europese levenswijze” in “bevordering” (13/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De verkozen voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen heeft ingestemd met een aanpassing van de veelbesproken titel van...
  [naar artikel]
 39. Europese Commissie keurt Duits reddingsfonds van 500 miljard goed (08/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Duitsland mag van de Europese Commissie een fonds ter waarde van 500 miljard euro op poten zetten om zijn bedrijven te helpen in de coronacrisis. Dat meldt de Commissie woensdag.
  [naar artikel]
 40. Europese Commissie: 'Belgische begroting loopt risico te ontsporen' (16/11/2016 - Knack)
  De Europese Commissie maakt zich zorgen over het Belgische begrotingsontwerp voor 2017. Volgens de Commissie loopt die het risico de Europese begrotingsregels te overtreden.
  [naar artikel]
 41. Europese Commissie stelt morgen financiering van Green Deal voor (13/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Commissie zoekt 7,5 miljard euro vers geld om alle Europese regio's mee in het bad te trekken wanneer de transitie naar een...
  [naar artikel]
 42. Kandidaten Europese Commissie afgewezen om belangenverstrengeling (27/09/2019 - De Morgen)
  Ursula von der Leyen is nog niet begonnen als voorzitter van de Europese Commissie of ze heeft al een probleem. Twee beoogde commissarissen zijn door de juridische commissie van het Europees Parlement afgewezen.
  [naar artikel]
 43. Europese Commissie wil af van cookie-banners (10/01/2017 - Apache)
  Gebruikers krijgen binnenkort meer macht om hun eigen privacyvoorkeuren in te stellen. De Europese Commissie legt een nieuw voorstel op tafel dat de regelgeving rond online privacy strenger moet maken. “Dit voorstel zou het businessmodel van verschillende onlinebedrijven, zoals bijvoorbeeld Facebook kunnen ondergraven”, meent specialist gegevensbescherming en advocaat Hans Graux. De Europese Commissie wil de Europese regelgeving
  [naar artikel]
 44. Europese Commissie wil gratis roaming 10 jaar verlengen (24/02/2021 - Express)
  De Europese Commissie kondigde woensdag aan een voorstel op tafel te leggen dat roamingkosten voor de komende tien jaar nogmaals afschaft. In 2017 maakte een EU-verordening een einde aan de roamingkosten binnen de Europese Unie. Die verordening loopt volgend jaar op 22 juni ten einde. De Europese Commissie stelt voor om die maatregel te verlengen. […] The post Europese Commissie wil gratis roaming 10 jaar verlengen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 45. Europese Commissie wil klimaatambities snel aanscherpen (07/09/2020 - Express)
  De Europese Commissie wil de uitstoot van broeikasgassen tegen het einde van dit decennium met 55 procent verminderen. Dat zal... The post Europese Commissie wil klimaatambities snel aanscherpen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 46. Europese Commissie bestempelt waterstof als een strategisch product (15/03/2020 - Express)
  Waterstof moet een cruciale pijler worden van het Europese duurzame energiebeleid. Dat blijkt uit plannen van de Europese Commissie, die... The post Europese Commissie bestempelt waterstof als een strategisch product appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 47. Europese Commissie wil strenger toezien op open grenzen (02/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Commissie wil scherper controleren of Schengenlanden hun grenzen wel openhouden. Inspecteurs kondigen hun bezoek niet langer een dag van tevoren aan, maar komen onverwachts langs, als het aan de commissie ligt.
  [naar artikel]
 48. Europese Commissie: “Europese bedrijven moeten meer verantwoordelijkheid tonen voor hun toeleveringsketen” (15/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Europese Commissie: “Europese bedrijven moeten meer verantwoordelijkheid tonen voor hun toeleveringsketen” De Europese Commissie overweegt sancties te introduceren om milieuschade en mensenrechtenschendingen in de toeleveringsketens van Europese bedrijven aan te pakken. Dat heeft Nils Behrndt, waarnemend directeur-generaal bij het departement justitie van de Europese Commissie, op een evenement van de organisatie Global Witness gezegd. “We bekijken de mogelijkheid om sancties te kunnen opleggen, want zonder effectieve […] Lees dit artikel: Europese Commissie: “Europese bedrijven moeten meer verantwoordelijkheid tonen voor hun toeleveringsketen”
  [naar artikel]
 49. Europese Commissie eist nieuwe begroting van zodra federale regering is gevormd (20/11/2019 - De Morgen)
  Wanneer België weer een federale regering heeft, moet die zo snel mogelijk een nieuwe ontwerpbegroting bij de Europese Commissie indienen. Dat zegt de Commissie bij haar jaarlijkse analyse van de budgetten van de 28 Europese lidstaten. De Belgische begroting loopt opnieuw het risico de Europese afspraken met de voeten te treden, luidt het oordeel.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.