Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 January 2022
20:57 uur

Moordenaar Robert F. Kennedy komt na halve eeuw niet vrij: “Onvoldoende geleerd van straf”

Het Laatste Nieuws

14/01/2022 - 01:05

De gouverneur van Californië weigert de moordenaar van politicus Robert F. Kennedy na een halve eeuw voorwaardelijk vrij te laten. Schutter Sirhan Sirhan heeft onvoldoende geleerd van zijn straf, vindt de Democraat Gavin Newsom volgens de krant The Los Angeles Times.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Moordenaar Robert F. Kennedy na halve eeuw toch niet vrij: "Een van meest beruchte misdaden in Amerikaanse geschiedenis" (14/01/2022 - VRT NWS)
  Sirhan Sirhan, de moordenaar van de Amerikaanse senator Robert F. Kennedy, komt toch niet voorwaardelijk vrij. De gouverneur van de staat Californië Gavin Newson weigert zijn vrijlating. Volgens Newson is Sirhan, nu 77, nog altijd een gevaar voor de maatschappij.
  [naar artikel]
 2. Moordenaar van Robert Kennedy komt na 53 jaar mogelijk vrij: “Ik ben niet meer dat jonge impulsieve kind van toen” (28/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Sirhan Sirhan, de man die veroordeeld is voor het doodschieten van Robert F. Kennedy, maakt na 53 jaar in de cel kans op voorwaardelijke vrijlating. Op vrijdag maakte een justitiecommissie in Californië bekend dat de 77-jarige Sirhan zijn vrijheid voorlopig terug kan krijgen.
  [naar artikel]
 3. Moordenaar van Robert Kennedy komt na 53 jaar mogelijk vrij (28/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Sirhan Sirhan, de man die veroordeeld is voor het doodschieten van Robert F. Kennedy, maakt na 53 jaar in de cel kans op voorwaardelijke vrijlating. Op vrijdag maakte een justitiecommissie in Californië bekend dat de 77-jarige Sirhan zijn vrijheid voorlopig terug kan krijgen.
  [naar artikel]
 4. Moordenaar van Robert Kennedy neergestoken in gevangenis (31/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De moordenaar van de Amerikaanse senator Robert F. Kennedy is neergestoken in de gevangenis in Californië waar hij verblijft. Dat melden...
  [naar artikel]
 5. Moordenaar Robert Kennedy neergestoken in gevangenis (31/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  De moordenaar van de Amerikaanse senator Robert F. Kennedy is neergestoken in de gevangenis in Californië waar hij verblijft. Dat melden verschillende Amerikaanse media. De 75-jarige Sirhan Bishara Sirhan ligt in het ziekenhuis, maar zijn toestand is stabiel. Wat er precies is gebeurd, is niet duidelijk.
  [naar artikel]
 6. Moordenaar van Robert Kennedy neergestoken in gevangenis (31/08/2019 - Metro)
  De moordenaar van de Amerikaanse senator Robert F. Kennedy is neergestoken in de gevangenis in Californië waar hij verblijft. Dat melden verschillende Amerikaanse media. De 75-jarige Sirhan Bishara Sirhan ligt in het ziekenhuis, maar zijn toestand is stabiel. Wat er precies is gebeurd, is niet duidelijk. Sirhan, een Palestijn die in Jeruzalem is geboren, schoot senator Robert F. Kennedy op 5 juni 1968 dood in Los Angeles, enkele uren nadat die laatste de Democratische voorverkiezingen in Californië had gewonnen. Sirhan protesteerde tegen de pro-Israëlische houding van Kennedy, bleek later uit dagboekfragmenten. Vijf jaar eerder werd Roberts broer, president John F. Kennedy, doodgeschoten in Dallas, Texas. Sirhan werd oorspronkelijk ter dood veroordeeld, maar dat werd in 1972 omgezet in een levenslange gevangenisstraf. Hij diende al vijftien keer een gratieverzoek in, maar dat verzoek werd tot nog toe altijd afgewezen. De volgende hoorzitting is gepland voor 2021. bron: Belga Het bericht Moordenaar van Robert Kennedy neergestoken in gevangenis verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. Gouverneur van Californië weigert voorwaardelijke vrijlating van moordenaar Robert F. Kennedy (14/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  De moordenaar van de Amerikaanse politicus Robert F. Kennedy, die al meer dan 50 jaar in de gevangenis zit, zal niet voorwaardelijk worden vrijgelaten. Gouverneur Gavin Newsom van Californië heeft zich donderdag uitgesproken tegen de vrijlating van de 77-jarige Palestijn Sirhan Sirhan.
  [naar artikel]
 8. Moordenaar van Robert Kennedy neergestoken in gevangenis (31/08/2019 - De Tijd)
  14:01 De 75-jarige Sirhan Bishara Sirhan, moordenaar van de Amerikaanse senator Robert F. Kennedy, is neergestoken in de gevangenis in Californië.
  [naar artikel]
 9. "Je mag Bobby gerust met mij delen": 50 jaar na de moord op Robert Kennedy (1925-1968) (02/06/2018 - VRT NWS)
  De Kennedy’s zijn de koningen van Amerika. Ook de Amerikaanse republiek kent zijn dynastieën. Al bijna 60 jaar spreken de Kennedy’s tot de verbeelding van elke Amerikaan. Wat een tragiek, wat een drama! Joe Kennedy verongelukte. President John F. Kennedy werd vermoord. Ted Kennedy overleefde een vliegtuigcrash en een auto-ongeluk. Op 5 juni 1968, een halve eeuw geleden, kwam Bobby Kennedy net als zijn 8 jaar oudere broer Jack, tragisch aan zijn einde. Bobby Kennedy, één van de meest geliefde toekomstige presidenten van Amerika. Onze correspondent in Amerika Björn Soenens blikt terug.
  [naar artikel]
 10. Moordenaar van Robert F. Kennedy kan na 53 jaar voorwaardelijk vrijkomen (28/08/2021 - VRT NWS)
  Sirhan Sirhan, de man die veroordeeld is voor het doodschieten van Robert F. Kennedy, maakt na 53 jaar in de gevangenis kans op voorwaardelijke vrijlating. Vrijdag maakte een justitiecommissie bekend dat de inmiddels 77-jarige Sirhan zijn vrijheid voorlopig terug kan krijgen.
  [naar artikel]
 11. De Kennedyvloek: kleindochter Robert Kennedy sterft aan overdosis (02/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Saoirse Kennedy Hill, de 22-jarige kleindochter van Robert F. Kennedy, is gisteren overleden op het familiedomein van de beroemde politieke...
  [naar artikel]
 12. Saoirse Kennedy, kleindochter van Robert F. Kennedy, overleden op 22-jarige leeftijd (02/08/2019 - VRT NWS)
  De kleindochter van de vermoorde presidentskandidaat Robert F. Kennedy is overleden, vermoedelijk aan een overdosis. "De wereld is vandaag iets minder mooi", zei haar grootmoeder Ethel Kennedy.
  [naar artikel]
 13. Commissie keurt voorwaardelijke vrijlating moordenaar van Robert F. Kennedy goed (28/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Sirhan Sirhan, de man die veroordeeld is voor het doodschieten van Robert F. Kennedy, maakt na 53 jaar in de gevangenis kans op voorwaardelijke vrijlating. Op vrijdag maakte een justitiecommissie bekend dat de inmiddels 77-jarige Sirhan zijn vrijheid voorlopig terug kan krijgen. Het is de zestiende poging van Sirhan om uit de gevangenis te komen.
  [naar artikel]
 14. Kleindochter Robert F. Kennedy overleden (02/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  De 22-jarige kleindochter van Robert F. Kennedy, Saoirse Kennedy Hill, is donderdag overleden aan een overdosis. De politie onderzoekt het overlijden.
  [naar artikel]
 15. Kennedy-vloek slaat weer toe (03/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  new yorkHet noodlot blijft de roemrijke Kennedy-dynastie achtervolgen. Nu is de 22-jarige Saoirse, kleindochter van Robert F. Kennedy, overleden na een hartstilstand, wellicht veroorzaakt door een overdosis. Ze is de zoveelste Kennedy-telg die sterft in dramatische omstandigheden.
  [naar artikel]
 16. Leon Arnols: “Halve eeuw gedroomd van provinciale zege” (18/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het moest er eens van komen. Op Sens was het eindelijk raak voor Leon Arnols uit Kortessem. “Een provinciale vlucht winnen, daar heb ik bijna een halve eeuw van gedroomd”, blinkt Leon, die sinds 1973 al actief is in de duivensport.
  [naar artikel]
 17. Schutterij Sint-Laurentius viert buksmeester Rik voor halve eeuw inzet (29/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Rik Ooms leeft voor het buksschieten en zijn schutterij. Al meer dan een halve eeuw is hij bestuurslid en nu werd hij dan ook in de bloemetjes gezet voor 50 jaar buksmeester bij schutterij Sint-Laurentius. “Op 9-jarige leeftijd schoot Rik zijn eerste kogel met de buks”, vertelt Angelien. “Als opvolger van Pol Peeters nam hij zijn taak ernstig.” Zo won de schutterij al het geroemde Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) en andere belangrijke schietwedstrijden. “Dankzij de kennis en ervaring van Rik”, klinkt het. “In al die jaren werden er 500.000 loden kogels gegoten.” Ook de jeugdschutters kijken op naar Rik. “Hij is de beste buksmeester”, zegt Bieke Geijsels. “Blij dat we gebruik kunnen maken van zijn kennis.”
  [naar artikel]
 18. Kleinzoon Robert Kennedy verliest Democratische voorverkiezing Massachusetts (02/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Joe Kennedy, de kleinzoon van de in 1968 vermoorde Democratische presidentskandidaat Robert F. Kennedy, heeft de Democratische voorverkiezingen in...
  [naar artikel]
 19. Nabestaanden Julie Van Espen opgelucht met strenge straf Steve Bakelmans: “Aanvragen om vrij te komen zullen verre van evident zijn” (23/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  De ouders en nabestaanden van Julie Van Espen reageerden bij monde van hun advocaat John Maes zeer opgelucht op de straf voor Steve Bakelmans. “Het hof zegt dat onze maatschappij moet beschermd worden tegen deze man. Ik ben het daar volmondig mee eens. Mijn cliënten hadden gehoopt dat de zwaarste straf zou worden uitgesproken. De kans bestaat nu dat hij nooit vrijkomt”, zegt de advocaat. “Het is een strenge straf, maar die was ook op zijn plek. Het hof heeft in het arrest verklaard dat hij onbehandelbaar is, dus elke aanvraag die hij later zal indienen om vrij te komen, zal verre van evident zijn. Hij kan ook sowieso pas ten vroegste vrij komen na twintig jaar.”
  [naar artikel]
 20. Zus van John F. Kennedy gestorven: Jean (92) was laatste van een door noodlot getormenteerde generatie en bleef zelf ook niet gespaard (18/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ze werd wel eens “de stille Kennedy” genoemd, in de schaduw van haar bekende broers en zussen, zoals de vermoorde president John F. Kennedy, haar...
  [naar artikel]
 21. Zus van president John F. Kennedy gestorven: Jean (92) was laatste van door noodlot getormenteerde generatie en bleef zelf ook niet gespaard (18/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ze werd wel eens “de stille Kennedy” genoemd, in de schaduw van haar bekende broers en zussen, zoals de vermoorde president John F. Kennedy, haar...
  [naar artikel]
 22. Zus van president John F. Kennedy gestorven: Jean (92) was laatste van door noodlot gekwelde generatie en bleef zelf ook niet gespaard (18/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ze werd weleens “de stille Kennedy” genoemd, in de schaduw van haar bekende broers en zussen, zoals de vermoorde president John F. Kennedy, haar...
  [naar artikel]
 23. Jean Kennedy Smith, de laatste van de "Kennedy-generatie", is overleden (18/06/2020 - VRT NWS)
  In New York is Jean Kennedy Smith, de zus van voormalig president John Kennedy en diens broers Robert en Edward Kennedy overleden. Ze was onder president Bill Clinton ambassadeur in Ierland en was daar betrokken bij de aanloop naar het vredesproces voor Noord-Ierland.
  [naar artikel]
 24. Vijftig weetjes over een halve eeuw Kennedytunnel (31/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Kennedytunnel, de hoofdrolspeler van het verkeersnieuws, is vijftig jaar oud. Wijlen koning Boudewijn verklaarde op 31 mei 1969 de bekendste tunnel van Vlaanderen voor geopend. Wij sprokkelden voor het jubileum 50 weetjes over de verbinding tussen linker- en rechteroever in Antwerpen. En als u nog eens staat aan te schuiven, weet dan dat de Strangers zich ook ergerden aan de file. “Want we stoenge stil, En wette waar dan wel, Just veur de Kennedy, Kennedy, de Kennedy-tunnel.”
  [naar artikel]
 25. Verzoek afgewezen: derde moordenaar van agente Kitty komt niet vrij (20/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  Galip Kurum (43, foto), de derde moordenaar van agente Kitty Van Nieuwenhuysen, komt niet vrij. Zijn kompaan Hassan Iassir (44) mag zijn enkelband afdoen, maar hij wordt niet uitgewezen naar Marokko.
  [naar artikel]
 26. Moordenaar Pim Fortuyn heeft volledige straf ondergaan en is weer een vrij man (30/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Volkert van der G (50), de moordenaar van de Nederlandse politicus Pim Fortuyn, heeft zijn volledige straf ondergaan. Nu donderdag eindigt...
  [naar artikel]
 27. Zo leefden de Kennedy’s: pas gedigitaliseerde foto’s geven unieke blik op privéleven iconische familie (17/09/2018 - De Morgen)
  Ze vormen een van de bekendste families van de Verenigde Staten en spreken ruim een halve eeuw na de dood van hun bekendste telg JFK nog altijd tot de verbeelding. En daarom heeft de John F. Kennedy Presidential Library and Museum meer dan 1.7000 vintage familiefoto’s geïnventariseerd en gedigitaliseerd van de Kennedy's, zodat je ze nu online kan bekijken. De beelden geven een nooit eerder geziene blik op het alledaagse leven van de legendarische clan.
  [naar artikel]
 28. Sekswerkers getuigen. Nanoe (26): “Wat ik heb geleerd over mannen? Dat het geile donders zijn” Lisette (31): “Ik zou net zeggen: ze zijn méér dan dat” (23/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Of wij elkaars job zouden willen doen? No way!” De ene sekswerker is duidelijk de andere niet, zo bewijst een dubbelgesprek met Nanoe Vaesen en Lisette Mepschen die niet méér van elkaar kunnen verschillen. “Geile donders, dat zijn ze”, zegt de ene over wat ze in al die jaren heeft geleerd over mannen. Waarop de andere: “Ik zou net zeggen: ze zijn veel méér dan dat.”
  [naar artikel]
 29. Lichaam van vermiste Kennedy-telg gevonden (07/04/2020 - De Morgen)
  Reddingswerkers hebben na dagenlang zoeken het levenloze lichaam gevonden van de kleindochter van de Amerikaanse senator Robert F. Kennedy. De 41-jarige Maeve Kennedy McKean raakte donderdag bij een kano-ongeval vermist.
  [naar artikel]
 30. Léopold Storme komt opnieuw vrij (26/06/2017 - Het Nieuwsblad)
  De strafuitvoeringsrechtbank in Brussel heeft maandagmiddag beslist dat Léopold Storme opnieuw de gevangenis mag verlaten. Begin deze maand gaf de drievoudige moordenaar, die in februari werd vrijgelaten nadat hij een derde van zijn straf had uitgezeten, zichzelf aan bij de politie. Hij had de voorwaarden om vervroegd vrij te komen niet gerespecteerd.
  [naar artikel]
 31. Léopold Storme komt opnieuw vrij (26/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De strafuitvoeringsrechtbank in Brussel heeft maandagmiddag beslist dat Léopold Storme opnieuw de gevangenis mag verlaten. Begin deze maand gaf de drievoudige moordenaar, die in februari werd vrijgelaten nadat hij een derde van zijn straf had uitgezeten, zichzelf aan bij de politie. Hij had de voorwaarden om vervroegd vrij te komen niet gerespecteerd.
  [naar artikel]
 32. Léopold Storme komt opnieuw vrij (26/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  De strafuitvoeringsrechtbank in Brussel heeft maandagmiddag beslist dat Léopold Storme opnieuw de gevangenis mag verlaten. Begin deze maand gaf de drievoudige moordenaar, die in februari werd vrijgelaten nadat hij een derde van zijn straf had uitgezeten, zichzelf aan bij de politie. Hij had de voorwaarden om vervroegd vrij te komen niet gerespecteerd.
  [naar artikel]
 33. Moordenaar van Inge (14) en Ines (16) komt na 30 jaar niet vrij: 'monster van Woensdrecht' blijft gevaar (09/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Dertig jaar na de moord op Inge Breugelmans (14) uit Wuustwezel en Ines Van Muylder (16) uit Essen komt Ludo D.B. (62) niet vrij. De serieverkrachter en moordenaar uit het Nederlandse Putte (Woensdrecht) is nog steeds een gevaar voor de samenleving, oordeelt ook de rechtbank in Breda.
  [naar artikel]
 34. Lee Harvey Oswald en de smurfen (06/04/2019 - De Morgen)
  Waarom we nu al een halve eeuw onze twijfels hebben bij de moord op John F. Kennedy
  [naar artikel]
 35. F1 en de VS: het is er lange tijd niet écht van de grond gekomen. Hoe komt dat? (24/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een halve eeuw lang kreeg de formule 1 geen voet aan de Amerikaanse grond. Maar sinds 2012 lijkt de saus te pakken. Deze keer in Austin, hoofdstad van Texas. Hoe dat komt? “Amerikanen willen meer dan autootjes die rondjes rijden...” En of ze op hun wenken bediend worden.
  [naar artikel]
 36. O.J. Simpson is bang dat hij “echte moordenaar” tegenkomt (08/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In een nieuw interview heeft O.J. Simpson laten weten dat hij liever niet meer in Los Angeles komt. Reden is dat hij daar de echte moordenaar van zijn ex-vrouw Nicole en Ron Goldman tegen zou kunnen komen.
  [naar artikel]
 37. Drievoudig moordenaar Léopold Storme komt vandaag nog vrij (27/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Drievoudig moordenaar Léopold Storme (29) komt wel degelijk vrij. Het parket van Brussel heeft zopas bekendgemaakt dat het na uitgebreid
  [naar artikel]
 38. Hoeseltse ventilatieprof over versoepelingen: “Hebben we dan niets geleerd?” (22/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Met de nieuwe versoepelingen lijkt voor velen het einde van de coronapandemie in zicht. “Maar zonder goede ventilatie blijven we onvoldoende gewapend tegen nieuwe virusvarianten of andere pandemieën”, waarschuwt Hoeseltse professor Bouwfysica Bert Blocken (KU Leuven/TU Eindhoven).
  [naar artikel]
 39. Neef van Kennedy moet straf wegens moord uitzitten (01/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Drie jaar na zijn vrijlating moet Michael Skakel, een neef van de Kennedy-clan, mogelijk terug naar de gevangenis en de rest van zijn straf
  [naar artikel]
 40. PORTRET. Robert Huygens (73) wordt vandaag bekrachtigd als nieuwe bondsvoorzitter: “Rustbrenger met wie je ook naar oorlog kan” (30/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De raad van bestuur van de voetbalbond zal maandag Robert Huygens (73) bekrachtigen als voorzitter tot juni 2022. De vertegenwoordiger van het amateurvoetbal geldt vooral als een verbindingsman: “Robert brengt rust in de tent terwijl de voetbalbond moderniseert.”
  [naar artikel]
 41. INTERVIEW. Na de nieuwe maatregelen wil coronacommissaris Pedro Facon de héle zorg aanpakken: “Hebben we na vier golven eindelijk geleerd dat we er niet komen met crisisbeheer alleen?” (27/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Mensen denken: ‘We kunnen dat wel aan, 1.200 patiënten op intensieve zorgen.’ Dat is fout. We kunnen dat niet meer aan.” Coronacommissaris Pedro Facon (40) wil niet de grote pessimist zijn, of de brenger van slecht nieuws — dat is zijn rol ook niet. Maar golf nummer vier is in al alle hevigheid over ons aan het rollen en dat voelen we. “Het is erger dan we hadden verwacht en we moeten toegeven dat onze inschatting van de situatie onvoldoende scherp was.” Maar Facon wil niet plooien, integendeel: “Gaan we nu eindelijk erkennen dat ons gezondheidszorgsysteem niet in staat is om deze crisis duurzaam te beantwoorden? En er iets aan doén?”
  [naar artikel]
 42. Lijk van vermiste Kennedy-telg gevonden (07/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Reddingswerkers hebben na dagenlang zoeken het levenloze lichaam gevonden van de kleindochter van de Amerikaanse senator Robert F. Kennedy. Haar zoontje is nog niet terecht.
  [naar artikel]
 43. Robert Lewandowski reageert op voorstel van Messi om hem de Gouden Bal van 2020 te geven: “Ik word er niet warm van” (07/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Robert Lewandowski is flink teleurgesteld dat niet hij maar wel Lionel Messi vorige week de Ballon d’Or gewonnen heeft. “‘Ik was er niet blij mee, dat zal ik niet ontkennen”, vertelde hij aan het Poolse Kanal Sportowy.
  [naar artikel]
 44. ASSISEN. Verdediging vraagt vrijspraak voor Ramzes Takaev (48): “Hij moest en zou de moordenaar zijn van Pascal” (18/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Men zit ernaast. Er is in dit onderzoek veel te vlug een tunnelvisie ontstaan.” De advocaat van Ramzes Takaev (48) vroeg zoals verwacht over gans de lijn de vrijspraak. Volgens meester Kris Vincke werden andere pistes naar mogelijke verdachten voor de moord op Pascal Bauwens (40) onvoldoende onderzocht. “En sporen van mijn cliënt werden al helemaal niet aangetroffen”, stelde hij. Takaev zelf schreeuwde in z'n laatste woord nog eens z’n onschuld uit.
  [naar artikel]
 45. “Door hybride werken kunnen meer mensen met een handicap deelnemen aan het arbeidsproces” (08/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “Door hybride werken kunnen meer mensen met een handicap deelnemen aan het arbeidsproces” De klemtoon op hybride en telewerk kan een positieve wending geven aan de carrière van mensen met een handicap. Dat meent Ted Kennedy Jr., telg van de roemrijke Kennedy-dynastie uit de Verenigde Staten. Kennedy is medevoorzitter van de Disability Equality Index en bestuurslid van de American Association of People with Disabilities, en liet zijn licht […] Lees dit artikel: “Door hybride werken kunnen meer mensen met een handicap deelnemen aan het arbeidsproces”
  [naar artikel]
 46. BLIJVEN PLAKKEN. “Wij lachten met drugsrazzia’s, want De Bistro was clean (03/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Een van de meest spraakmakende uitgaanscafés in Geel van de laatste halve eeuw is zeker De Bistro op de Pas. “We begonnen als jazzcafé, maar hebben mee reggae en punk op de kaart van de Kempen gebracht.”
  [naar artikel]
 47. ‘Vloek’ treft Kennedy’s opnieuw: kleindochter van RFK overleden na ‘overdosis’ (04/08/2019 - De Morgen)
  De beroemdste politieke dynastie van Amerika is opnieuw geteisterd door een tragedie. De kleindochter van Robert F. Kennedy, Saoirse Kennedy Hill, is vermoedelijk aan een overdosis overleden. Ze is het dertiende familielid dat een onnatuurlijke dood sterft, en dat raakt de Amerikanen.
  [naar artikel]
 48. Voorzichtigheid tegenover een “vrij Vlaanderen”: coronaversoepelingen verdelen Vlaamse regering (13/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Terwijl de N-VA al luidop roept om een “vrij Vlaanderen”, predikt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) juist de voorzichtigheid. “Nieuwe, zwaardere varianten zijn niet uitgesloten en kunnen bressen slaan in onze dijken.”
  [naar artikel]
 49. Rapport: “Europese banken nemen klimaatrisico’s onvoldoende ernstig” (24/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Rapport: “Europese banken nemen klimaatrisico’s onvoldoende ernstig” Geen enkele Europese bank komt met zijn beleid nog maar enigszins in de buurt van de richtlijnen die de Europese Centrale Bank (ECB) heeft opgesteld voor de benadering van de risico’s rond de klimaatverandering en andere milieuproblemen. Dat blijkt uit een rapport van de Europese instelling, waarbij werd gekeken naar de strategie van 112 Europese […] Lees dit artikel: Rapport: “Europese banken nemen klimaatrisico’s onvoldoende ernstig”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.