Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 January 2022
20:57 uur

Winkelkar wordt in januari nog duurder: in deze supermarkten zullen prijzen het hardst stijgen

Het Laatste Nieuws

14/01/2022 - 05:11

Supermarkten, met Carrefour Hypermarkt en Delhaize op kop, hebben hun prijzen voor veel levensmiddelen flink omhoog getrokken. Vooral bij Carrefour (+4,4%) en Delhaize (+3,1%) is de stijging opvallend, al denken specialisten dat de andere ketens de komende weken zullen volgen. “Zo’n inflatie moet geleden zijn van de in de jaren zeventig”, zegt retailexpert Guido Van Ossel (Vlerick Business School)


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Coronacrisis heeft winkelkar duurder gemaakt, en dat is onze eigen schuld (12/08/2020 - Express)
  Hoewel het verbod op kortingen in supermarkten al lang weer verdwenen is, liggen de prijzen nog steeds hoger dan vóór... The post Coronacrisis heeft winkelkar duurder gemaakt, en dat is onze eigen schuld appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 2. Winkelen blijft duurder, en het is onze eigen schuld: prijzen zitten nog lang niet op pre-coronaniveau (12/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Onze winkelkar raakte in maart flink besmet met corona en is nog steeds op de sukkel. De prijzen in de grote supermarkten liggen nog altijd hoger...
  [naar artikel]
 3. Croky verhoogt prijzen van chips gevoelig vanaf januari: “Pure noodzaak” (22/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  Chipsproducent Croky zal vanaf januari zijn prijzen voor de supermarkten met 20 procent laten stijgen. Een noodzakelijk kwaad door de hogere prijzen voor aardappelen, zo klinkt het bij de chipsproducent. Afwachten geblazen over hoe we die prijsstijging zullen voelen in de supermarkt.
  [naar artikel]
 4. Winkelkar wordt fors duurder, waarschuwen grote merken (21/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Winkelkar wordt fors duurder, waarschuwen grote merken Was- en levensmiddelenreus Unilever heeft zijn prijzen verhoogd omwille van de duurdere grondstoffen en verwacht dat de hoge inflatie nog maanden zal duren. De inflatie in de hele sector van consumentengoederen loopt op tot ruim boven 10 procent, zo schatte financieel directeur Graeme Pitkethly bij de toelichting van Unilevers kwartaalcijfers. Het Brits-Nederlandse concern zegt de […] Lees dit artikel: Winkelkar wordt fors duurder, waarschuwen grote merken
  [naar artikel]
 5. Nieuw op 1 januari: duurder, duurder, duurder (en een beetje meer loon) (27/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Op 1 januari worden een heleboel nieuwe maatregelen van kracht: zo stijgen de prijzen van onder andere bier, internetbankieren, doktersbezoeken en begrafenissen. We zien ook de comeback van de priorzegel, mag er meer afval in de gft-bak, en worden nieuwe autobestuurders strenger opgevolgd. Gelukkig stijgen onze lonen, gemiddeld met… 36 euro.
  [naar artikel]
 6. Nieuw op 1 januari: duurder, duurder, duurder (en een beetje meer loon) (27/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op 1 januari worden een heleboel nieuwe maatregelen van kracht: zo stijgen de prijzen van onder andere bier, internetbankieren, doktersbezoeken en begrafenissen. We zien ook de comeback van de priorzegel, mag er meer afval in de gft-bak, en worden nieuwe autobestuurders strenger opgevolgd. Gelukkig stijgen onze lonen, gemiddeld met… 36 euro.
  [naar artikel]
 7. Nieuw op 1 januari: duurder, duurder, duurder (en een beetje meer loon) (27/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  Op 1 januari worden een heleboel nieuwe maatregelen van kracht: zo stijgen de prijzen van onder andere bier, internetbankieren, doktersbezoeken en begrafenissen. We zien ook de comeback van de priorzegel, mag er meer afval in de gft-bak, en worden nieuwe autobestuurders strenger opgevolgd. Gelukkig stijgen onze lonen, gemiddeld met… 36 euro.
  [naar artikel]
 8. Wordt boodschappen doen echt duurder? "De inspecteur" onderzoekt het de komende maanden met de winkelkartest (12/12/2021 - VRT NWS)
  De prijzen voor voeding in de supermarkt stijgen vanaf januari 2022, voorspellen experten. Hoeveel precies is koffiedik kijken. "De inspecteur" Sven Pichal van Radio 2 doet daarom een test: hij vult een winkelkar met 75 courante producten en volgt de prijzen ervan de komende maanden intensief op om evoluties bloot te leggen.
  [naar artikel]
 9. Winkelkar wordt volgend jaar wellicht fors duurder: "Logisch dat kosten worden doorgerekend aan de consument" (09/12/2021 - VRT NWS)
  De prijzen van eten en drinken in de winkel zullen volgend jaar wellicht een stuk sterker stijgen dan dit jaar. Dat zegt Fevia, de federatie van de voedingsindustrie, in "De inspecteur" op Radio 2. De bedrijven willen de gestegen kosten voor onder meer grondstoffen en energie doorrekenen. Dit jaar werden voeding en niet-alcoholische dranken nauwelijks duurder, omdat die prijzen vorig jaar waren vastgelegd in onderhandelingen met de supermarktketens.
  [naar artikel]
 10. Nieuw op 1 januari – Pintjes worden duurder (27/12/2019 - Metro)
  Wie het nieuwe jaar wil inzetten met een bierfestijn, moet er rekening mee houden dat de pintjes duurder zullen zijn. Zowel marktleider AB InBev als concurrent Alken-Maes trekt de prijzen op. AB InBev zegt dat het zijn prijzen voor pilsbier vanaf 1 januari verhoogt met gemiddeld 0,02 euro per glas. Die aanpassing geldt zowel voor de horeca als voor de supermarkten. De bierbrouwer zegt dat de prijzen omhoog moeten door verschillende factoren. Niet-alcoholische bieren blijven buiten schot. Concurrent Alken-Maes trekt op 1 januari de prijzen van zijn producten in de supermarkt op, terwijl de horeca pas op 1 februari volgt. Die brouwer geeft geen details over de omvang van de prijsstijging. Aan de basis liggen hogere transport- en loonkosten, luidt het. bron: Belga Het bericht Nieuw op 1 januari – Pintjes worden duurder verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. Croky chips wordt 20% duurder (21/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Door de slechte aardappeloogst en de verminderde productie van dit jaar wordt chips fors duurder. Het Moeskroense bedrijf Roger & Roger, waaronder het merk Croky valt, laat weten dat hun chips vanaf januari 20% duurder wordt. Bij Lays stijgen de prijzen met 3%.
  [naar artikel]
 12. Winkelkar duurder sinds corona-uitbraak (10/04/2020 - Express)
  Test Aankoop roept supermarktketens op om snel hun prijzen te verlagen tot het niveau van voor de coronacrisis. De regering... The post Winkelkar duurder sinds corona-uitbraak appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 13. Na jaar van prijsstijgingen: winkelkar wordt goedkoper. Lidl en Albert Heijn openen de prijzenslag (16/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vorig jaar werd onze winkelkar nog duurder, maar de kentering is ingezet. Na de prijsverlagingen van Lidl pakt nu ook Albert Heijn uit met een opmerkelijke promotie: als je één product koopt, krijgt je er vijf andere gratis bij. “Dat is behoorlijk agressief”, zegt professor Gino Van Ossel. “De concurrentie tussen de supermarkten neemt weer toe.” De consument staat erbij en lacht, want eindelijk wordt de winkelkar weer goedkoper.
  [naar artikel]
 14. Keert de overheid haar kar over promoties in supermarkten? (30/03/2020 - De Standaard)
  Omdat de coronacrisis de winkelkar duurder heeft gemaakt, is de tijd rijp om in de supermarkten opnieuw kortingen en acties toe te laten. Dat zegt Open VLD-Kamerlid Vincent Van Quickenborne. Minister van Economie en Consumentenzaken Nathalie Muylle (CD&V) neemt eerstdaags een beslissing of dat verbod weer ingetrokken wordt.
  [naar artikel]
 15. Prijzen telecomabonnementen stijgen vanaf januari: dit zal je extra moeten betalen (06/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Telecomoperatoren Proximus en Orange verhogen in januari de prijzen van verschillende van hun bundels met internet en televisie. Ook concurrent Telenet werd afgelopen zomer al duurder. Welke tarieven gaan binnenkort zoal de lucht in? Mijntelco maakt een handig overzicht.
  [naar artikel]
 16. Paul D'Hoore legt uit waarom producten in supermarkt 10 tot zelfs 25 procent duurder worden (16/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De prijzen in de supermarkten zullen gevoelig stijgen de komende weken en maanden. De prijs van producten zoals koekjes, diepvriesgroenten, frieten en bier zal 10 tot zelfs 25 procent stijgen. Onze geldexpert Paul D’Hoore legt uit hoe dat komt.
  [naar artikel]
 17. Bier wordt weer duurder, Alken-Maes bekijkt nog of prijzen omhoog gaan (19/11/2018 - De Morgen)
  De prijs van het bier gaat vanaf 1 januari opnieuw lichtjes omhoog. AB InBev zal zowel horeca-uitbaters als supermarkten een hogere prijs aanrekenen voor de meeste bieren. Bij Alken-Maes is men nog niet zeker of de prijs van bier zal stijgen.
  [naar artikel]
 18. Promotieverbod voor hamsteraars maakt ieders winkelkar fors duurder (20/04/2020 - Express)
  Sinds de uitbraak van de coronacrisis zijn de prijzen van 1.500 producten met 10 procent of meer gestegen, schrijft de... The post Promotieverbod voor hamsteraars maakt ieders winkelkar fors duurder appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 19. Coronacrisis (en vooral promotieverbod) heeft winkelkar duurder gemaakt (19/05/2020 - Express)
  Als gevolg van de coronacrisis is de gemiddelde winkelkar in ons land wel degelijk duurder geworden. Dat blijkt uit cijfers... The post Coronacrisis (en vooral promotieverbod) heeft winkelkar duurder gemaakt appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 20. Prijzen zullen stijgen terwijl u uw boodschappen doet (27/06/2017 - Express)
  In Groot-Brittannië lopen bij een aantal supermarkten proefprojecten voor de introductie van fluctuerende prijzen. Dat hebben verscheidene Britse media gemeld. De toepassing van fluctuerende tarieven zou aan de supermarkten de mogelijkheid kunnen bieden om met hun prijsbeleid snel op specifieke marktontwikkelingen in te spelen. Er kunnen aan het systeem een aantal opmerkelijke voordelen worden gekoppeld, waarbij de supermarkten onder meer hun winstmarges zouden kunnen opdrijven of de verkoop tijdens dalperiodes aanmoedigen, maar critici waarschuwen dat vooral de consument het slachtoffer dreigt te worden. “Marks & Spencer probeerde vorig jaar al een gelijkaardig systeem om de piekdrukte tijdens het middaguur in zijn voedingswinkels aan te pakken,” aldus de Britse media. “Lagere prijzen op andere ogenblikken van de dag zouden ook de shoppers moeten spreiden.” Overschotten “Het systeem moet nog wel verder worden verspreid, maar specialisten waarschuwen dat deze fluctuerende tarieven binnenkort overal zullen worden ingevoerd,” wordt er nog opgemerkt. “Daaraan wordt toegevoegd dat het systeem met vaste prijzen voor goederen of diensten over vijf jaar niet meer zal bestaan. De traditionele labels zullen worden vervangen door digitale prijsaanduidingen, die ook niet meer manueel zullen moeten worden aangepast.” Volgens een aantal waarnemers zou het systeem voor de consument echter uiteindelijk duurder uitvallen. Bij het bedrijf Markethub, gespecialiseerd in digitale prijszetting, wordt verwacht dat de shops door het nieuwe systeem hun winstmarges met ongeveer 3 procent zullen kunnen opdrijven. Daarbij wordt wel opgemerkt dat de winstgroei vooral te danken zal zijn aan een beperking van de overschotten die op het einde van de dag moeten worden weggegooid. Er wordt aan toegevoegd dat ook bij de verkoop van brandstoffen en elektriciteit op fluctuerende prijzen zal worden overgeschakeld. Tesco en Morrisons zeggen in een reactie weliswaar tests met het systeem te hebben uitgevoerd, maar benadrukken voorlopig geen plannen voor een implementering te hebben. (mah) The post Prijzen zullen stijgen terwijl u uw boodschappen doet appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 21. Deze producten worden volgens VN-rapport volgend jaar fors duurder (19/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Deze producten worden volgens VN-rapport volgend jaar fors duurder Uit een rapport van de Conferentie van de Verenigde Naties voor handel en ontwikkeling (UNCTAD) blijkt dat de prijzen van consumptiegoederen volgend jaar met gemiddeld 1,5 procent zullen stijgen. Sommige producten zullen zelfs ruim 10 procent duurder zijn. De inflatiecijfers van de afgelopen maanden maken er geen geheim van: het leven is veel duurder geworden. […] Lees dit artikel: Deze producten worden volgens VN-rapport volgend jaar fors duurder
  [naar artikel]
 22. Een terrasje doen wordt duurder: “Prijzen stijgen met gemiddeld tien procent” (20/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Als we vanaf 8 mei eindelijk weer een terrasje kunnen doen, zal het ons ook iets meer kosten. De drankprijzen zullen stijgen met gemiddeld tien procent, waarschuwen cafébazen. Café-uitbaters kunnen niet anders, door de verplichte sluiting en ook omdat de brouwers hun prijzen opslaan.
  [naar artikel]
 23. Een terrasje doen wordt duurder: “Prijzen stijgen met gemiddeld tien procent” (20/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Als we vanaf 8 mei eindelijk weer een terrasje kunnen doen, zal het ons ook iets meer kosten. De drankprijzen zullen stijgen met gemiddeld tien procent, waarschuwen cafébazen. Café-uitbaters kunnen niet anders, door de verplichte sluiting en ook omdat de brouwers hun prijzen opslaan.
  [naar artikel]
 24. Een terrasje doen wordt duurder: ‘Prijzen stijgen met gemiddeld tien procent’ (20/04/2021 - De Morgen)
  Als we vanaf 8 mei eindelijk weer een terrasje kunnen doen, zal het ons ook iets meer kosten. De drankprijzen zullen stijgen met gemiddeld tien procent, waarschuwen cafébazen. Café-uitbaters kunnen niet anders, door de verplichte sluiting en ook omdat de brouwers hun prijzen opslaan.
  [naar artikel]
 25. Bier wordt (weer) wat duurder. AB Inbev trekt vanaf 1 januari prijs van een pintje op (02/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Veel kans dat een pintje u in het nieuwe jaar (weer) wat meer zal kosten. Bierbrouwer AB Inbev trekt namelijk de prijzen op. En dat zowel voor zijn horecaklanten als voor de supermarkten. Ook concurrent Alken-Maes zal “op korte termijn” hogere prijzen aanrekenen.
  [naar artikel]
 26. NMBS-tickets en -abonnementen volgend jaar opnieuw duurder (30/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  De prijzen voor tickets, treinkaarten en abonnementsvormen van de NMBS/SNBC worden in 2020 weer wat duurder. Gemiddeld stijgen de prijzen met 2,32 procent. Dat meldt Sudpresse. De NMBS past de prijzen aan in functie van de gezondheidsindex.
  [naar artikel]
 27. Prijzen van autokeuring gaan vanaf 1 januari omhoog in Vlaanderen, ook rijbewijs behalen wordt een beetje duurder (24/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In het nieuwe jaar worden de prijzen voor de autokeuring opgetrokken, aangepast aan de index. Dat meldt bevoegde instantie Goca Vlaanderen donderdag. Ook de prijs van het rijbewijs B wordt iets duurder.
  [naar artikel]
 28. A-merk 90% duurder dan huismerk (09/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  We vullen onze winkelkar almaar vaker met huismerken. Die maken nu al ruim de helft uit van het aanbod in de supermarkten. Het prijsverschil met
  [naar artikel]
 29. A-merk 90% duurder dan huismerk (09/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  We vullen onze winkelkar almaar vaker met huismerken. Die maken nu al ruim de helft uit van het aanbod in de supermarkten. Het prijsverschil met
  [naar artikel]
 30. A-merk 90 procent duurder dan huismerk (09/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  We vullen onze winkelkar almaar vaker met huismerken. Die maken nu al ruim de helft uit van het aanbod in de supermarkten. Het prijsverschil met
  [naar artikel]
 31. A-merk 90 procent duurder dan huismerk (09/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  We vullen onze winkelkar almaar vaker met huismerken. Die maken nu al ruim de helft uit van het aanbod in de supermarkten. Het prijsverschil met
  [naar artikel]
 32. NMBS-tickets en abonnementen volgend jaar opnieuw duurder (30/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  De prijzen voor tickets, treinkaarten en abonnementsvormen van de NMBS/SNBC worden in 2020 weer wat duurder. Gemiddeld stijgen de prijzen met 2,32 procent. Dat meldt Sudpresse. Volgens de NMBS worden de prijzen aangepast in functie van de gezondheidsindex.
  [naar artikel]
 33. Prijzen merkartikelen in supermarkten stijgen in België sneller dan in buurlanden (19/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  De prijzen voor merkartikelen in de supermarkten stijgen in België sneller dan in de buurlanden. “Hoelang is dit houdbaar?”
  [naar artikel]
 34. Prijzen van vastgoed blijven stijgen, vooral appartementen en bouwgronden duurder (02/09/2017 - VRT NWS)
  De prijzen van vastgoed zijn in de eerste helft van dit jaar blijven stijgen. Dat blijkt uit de gegevens van de notarisbarometer die vandaag in De Tijd staan. Vooral appartementen en bouwgronden zijn een stuk duurder geworden. Opmerkelijk is ook dat we kleiner gaan wonen.  
  [naar artikel]
 35. Krachtmeting tussen supermarkten en producenten bepaalt hoe duur boodschappen worden (03/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Producenten willen volgend jaar allerlei prijzen verhogen, maar supermarkten wringen tegen. Zij willen de klant met de beste promoties blijven verleiden. De machtsstrijd zal mee bepalen hoeveel duurder het leven wordt.
  [naar artikel]
 36. Plots wordt volle benzinetank tot 4 euro duurder, wat is er aan de hand? (01/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Pittig bericht dinsdagochtend: tanken wordt vanaf woensdag, 1 januari, fors duurder. Benzine 95 (E10) tot 3,8 cent per liter, benzine 98 (E5) zelfs 6 eurocent. Ook voor diesel gaan de prijzen met 2,9 cent per liter de hoogte in. Zo wordt een tankbeurt tot wel 4 euro duurder.
  [naar artikel]
 37. Benzine wordt morgen duurder, prijzen nu op hoogste niveau sinds 2014 (27/08/2021 - VRT NWS)
  Benzine tanken wordt duurder vanaf morgen. Dat laat de federale overheidsdienst Economie weten. De prijzen stijgen tot het hoogste niveau sinds 2014.
  [naar artikel]
 38. Huizenprijzen blijven stijgen, "Er wordt soms hard gevochten om te kopen, maar let op dat je geen kat in een zak koopt" (08/07/2021 - VRT NWS)
  De woningprijzen blijven stevig stijgen. Dat blijkt uit de notarisbarometer. Tijdens de eerste helft van dit jaar zijn huizen in Vlaanderen ruim 5 procent duurder geworden tegenover de gemiddelde prijs van vorig jaar, appartementen 4,6 procent duurder. "De prijzen blijven stijgen omdat er veel kopers zijn."
  [naar artikel]
 39. HET DEBAT. Is het terecht dat de café-uitbaters hun prijzen optrekken? (26/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een terrasje doen wordt duurder. De drankprijzen zullen stijgen met gemiddeld tien procent, waarschuwen de cafébazen. Café-uitbaters zeggen dat ze niet anders kunnen door de verplichte sluiting en ook omdat de brouwers hun prijzen opslaan. Wat denk jij? Is het terecht dat de cafébazen hun prijzen optrekken? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.
  [naar artikel]
 40. Cruciale krachtmeting woedt tussen supermarkten en producenten, en de uitslag heeft rechtstreeks impact op uw portefeuille (07/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  Producenten willen volgend jaar allerlei prijzen verhogen, maar supermarkten wringen tegen. Zij willen de klant met de beste promoties blijven verleiden. De machtsstrijd zal mee bepalen hoeveel duurder het leven wordt.
  [naar artikel]
 41. HET DEBAT. Is het terecht dat de café-uitbaters hun prijzen optrekken? Dit is jullie mening (26/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Op een terrasje iets drinken wordt wellicht duurder dan voor de coronacrisis. Cafébazen waarschuwen dat de drankprijzen zullen stijgen met tien procent. Ze kunnen naar eigen zeggen niet anders door de maandenlange verplichte sluiting en de stijgende prijzen van de brouwers. Wat denk jij? Is het terecht dat café-uitbaters hun prijzen optrekken? Eerder vandaag lieten we onze experts aan het woord. Nu is het jullie beurt.
  [naar artikel]
 42. Supermarkt wordt duurder door stijgende kosten (16/10/2021 - De Tijd)
  01:00 De Belgische supermarkten zullen in de komende maanden duurder worden. De voedingsbedrijven kunnen de stijgende grondstoffen-, energie- en transportprijzen niet langer zelf dragen. Ze willen de prijze...
  [naar artikel]
 43. “Huis kopen wordt dit jaar weer stuk duurder” (15/02/2017 - Het Nieuwsblad)
  De huizenprijzen in België zullen dit jaar met 3 procent stijgen, zo verwacht kredietbeoordelaar Standard & Poor’s. Vorig jaar stegen de prijzen met circa 3,5 procent. De prijsstijging wordt gestut door de lage rentes en de verbeterende arbeidsmarkt.
  [naar artikel]
 44. Benzine tanken opnieuw duurder vanaf morgen: prijzen op hoogste niveau sinds 2014 (27/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Benzine tanken wordt duurder vanaf zaterdag. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie vrijdag. De prijzen stijgen tot het hoogste niveau sinds 2014.
  [naar artikel]
 45. Bier wordt weer duurder - Alken-Maes bekijkt nog of prijzen omhoog gaan (19/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  De prijs van het bier gaat vanaf 1 januari opnieuw lichtjes omhoog. AB InBev zal zowel horeca-uitbaters als supermarkten een hogere prijs aanrekenen voor de meeste bieren. Of die de verhoging daarna doorrekenen aan de consument, mogen ze zelf beslissen. Dat berichtte Het Laatste Nieuws zaterdag. Alken-Maes laat maandag aan Belga weten dat “het onduidelijk is of onze consumenten een prijsstijging zullen ondervinden”. “Dit bekijken wij met onze retail- en horecaklanten”, klinkt het bij Alken-Maes.
  [naar artikel]
 46. Worden festivaltickets duurder na corona? "Als de prijzen stijgen, dan is dat uit pure noodzaak" (23/06/2021 - VRT NWS)
  Na een zomer zonder festivals kunnen muziekliefhebbers stilaan uitkijken naar betere tijden. Vandaag is de ticketverkoop voor Rock Werchter 2022 gestart, en vorige week woensdag liep het al storm voor de Pukkelpoptickets van editie 2021. En dat terwijl de affiche nog niet bekend is, en de tickets (iets) duurder zijn dan in 2019. Zullen de festivalprijzen stijgen door de coronacrisis? Welke factoren bepalen die ticketprijzen? En volstaan de coronasubsidies dan niet? 5 vragen en antwoorden.
  [naar artikel]
 47. Sommige verkeersboetes stijgen met dertig procent (08/12/2016 - De Standaard)
  Vanaf 1 januari worden de boetes die door een strafrechter worden uitgesproken duurder. Dat betekent ook dat de vele verkeersovertredingen die voor de politierechtbank belanden met dertig procent zullen stijgen. De reacties blijven niet uit: “Dit wordt onbetaalbaar voor veel mensen” en “niet de boetetarieven maar vooral de pakkans moet omhoog.”
  [naar artikel]
 48. Zichtrekeningen BNP Paribas Fortis en bpost bank worden duurder: bij deze banken ben je goedkoper af (26/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De zichtrekeningen van BNP Paribas Fortis en bpost bank zullen vanaf Nieuwjaar 2022 duurder zijn. Opvallend is dat niet enkel de prijzen voor offline banktransacties de hoogte ingaan, maar dat ook de standaardkosten voor elke rekeninghouder stijgen. Zijn er nog banken waar je een gratis zichtrekening kan krijgen? Spaargids.be maakt een overzicht.
  [naar artikel]
 49. Kortingen mogen weer, maar niet alle supermarkten doen mee (20/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Wie met zijn gedesinfecteerde winkelkar de supermarkten in gaat, heeft het al gemerkt: de vertrouwde promoties en kortingen zijn terug van weggeweest. Althans in bepaalde supermarkten, want ondanks de beslissing van minister van Economie Nathalie Muylle (CD&V) dat de supermarkten eind maart opnieuw toeliet om geplande kortingen aan te bieden, is niet iedereen overtuigd.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.