Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 January 2022
21:05 uur

Fiscaal voordeel voor pick-ups blijft overeind door communautair geharrewar

Knack

14/01/2022 - 05:23

Ook wie een pick-up louter voor niet-professionele redenen aankoopt, blijft ondanks eerdere aankondigingen genieten van het fiscaal gunstregime. De Vlaamse regering wijst naar het Waals gewest, maar daar voelt men zich niet aangesproken.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Pick-uptrucks voor privégebruik zijn binnenkort fiscaal voordeel kwijt (08/10/2020 - VRT NWS)
  De Vlaamse regering wil pick-uptrucks in de toekomst anders gaan belasten. Wie nu een pick-uptruck koopt kan van een fiscaal voordeel genieten, ook als die louter voor privégebruik bestemd is. Pick-uptrucks zijn terreinwagens met een laadbak die bedoeld zijn om een lichte vracht te vervoeren. Er moet geen inschrijvingstaks of BIV op betaald worden en ook de jaarlijkse verkeersbelasting ligt een pak lager dan voor wie met een gewone stadswagen rijdt.
  [naar artikel]
 2. Pick-ups voor privégebruik verliezen fiscaal voordeel (08/10/2020 - De Tijd)
  01:10 Wie een pick-up koopt en die wagen niet voor professionele doeleinden gebruikt, kan binnenkort niet meer genieten van een fiscaal vriendelijk regime.
  [naar artikel]
 3. Vlaanderen schrapt fiscaal voordeel voor pick-ups (08/10/2020 - De Standaard)
  Wie een pick-up koopt en die wagen niet voor professionele doeleinden gebruikt, kan binnenkort niet meer genieten van een fiscaal vriendelijk regime. Dat schrijvenDe Tijd en Het Laatste Nieuws.
  [naar artikel]
 4. Pick-ups voor privégebruik zijn fiscaal voordeel kwijt (08/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Wie een pick-up koopt en die wagen niet voor professionele doeleinden gebruikt, kan binnenkort niet meer genieten van een fiscaal vriendelijk regime. Dat schrijven De Tijd en Het Laatste Nieuws.
  [naar artikel]
 5. Pick-ups voor privégebruik zijn fiscaal voordeel kwijt (08/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Wie een pick-up koopt en die wagen niet voor professionele doeleinden gebruikt, kan binnenkort niet meer genieten van een fiscaal vriendelijk regime. Dat schrijven De Tijd en Het Laatste Nieuws.
  [naar artikel]
 6. Gedaan met 'oneerlijk' fiscaal voordeel voor pick-ups (08/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een groot deel van het succes van pick-uptrucks op onze wegen is te wijten aan 'oneerlijke' fiscale voordelen. De Vlaamse overheid wil daar snel...
  [naar artikel]
 7. Fiscaal klaar voor het nieuwe jaar? Hier kan u nog fiscaal voordeel uithalen (15/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  2018 loopt op zijn laatste benen. Dat betekent dat ook de tijd wegtikt om die uitgaven te doen die u voor 2018 een fiscaal voordeel opleveren. Er...
  [naar artikel]
 8. Waarom een woonkrediet nu een maximaal fiscaal voordeel oplevert (26/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Als je een woonlening afsluit bij de bank, heb je recht op belastingvermindering. Dat fiscaal voordeel van 40 procent levert je als koper van een...
  [naar artikel]
 9. Gedaan met fiscaal gunstregime voor pick-uptrucks (08/10/2020 - De Morgen)
  Een groot deel van het succes van pick-ups op onze wegen is te wijten aan ‘oneerlijke’ fiscale voordelen. De Vlaamse overheid wil daar snel komaf mee maken. Wie voortaan een pick-up koopt, zal die als gewone wagen moeten inschrijven, tenzij je kan aantonen dat je die voor je beroep nodig hebt.
  [naar artikel]
 10. Stroomfactuur wordt nu ook een fiscaal voordeel (30/08/2021 - De Tijd)
  21:04 Werknemers kunnen nu ook hun elektriciteitsfactuur inbrengen in een cafetariaplan rond flexibele verloning. Afhankelijk van het verbruik kan dat tot honderden euro's fiscaal voordeel opleveren.
  [naar artikel]
 11. Diependaele houdt pick-ups tegen het licht (12/02/2020 - De Tijd)
  21:21 Vlaams minster van Begroting Matthias Diependaele (N-VA) begint een onderzoek naar het oneigenlijke gebruik van fiscaal voordelige pick-ups.
  [naar artikel]
 12. Fiscaal voordeel voor wie een kind adopteert (08/02/2018 - Knack)
  Wie een kind adopteert, kan rekenen op een belastingvermindering van 20 procent van de gemaakte kosten. Het fiscaal voordeel geldt voor alle adoptieprocedures die sinds 1 januari 2018 werden afgesloten.
  [naar artikel]
 13. Afschaffing fiscaal voordeel bedrijfswagens levert schatkist 1,9 miljard op (28/03/2019 - De Tijd)
  16:38 Het einde van het fiscaal voordeel voor bedrijfswagens zou de schatkist 1,9 miljard euro opleveren en het autoverkeer met 3,6 procent verminderen. Dat berekende het Planbureau.
  [naar artikel]
 14. Van Quickenborne (Open Vld) wil fiscaal voordeel vakbondspremies afschaffen (12/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Open Vld-Kamerlid Vincent Van Quickenborne pleit ervoor om het fiscaal voordeel voor vakbondspremies af te schaffen. "In tijden dat we op onze...
  [naar artikel]
 15. DISCUSSIE. Minimumpensioen omhoog, ook al gaat dat ten koste van fiscaal voordeel pensioensparen? (29/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De sp.a heeft een hervormingsplan voor de pensioenen klaar. Hogere minimumpensioenen, ten koste van de hoogste pensioenen én het fiscaal voordeel van pensioensparen. Sta jij achter dit voorstel? Of is het onmogelijk om op deze manier solidariteit te vragen van de ‘spaarders’?
  [naar artikel]
 16. Waarom een woonkrediet nu een maximaal fiscaal voordeel oplevert (26/11/2018 - De Morgen)
  Als je een woonlening afsluit bij de bank, heb je recht op belastingvermindering. Dat fiscaal voordeel van 40 procent levert je als koper van een pand jaarlijks potentieel tot 944 euro op. Als je nog voor het einde van 2018 een woonkrediet afsluit, geniet je dankzij de schuldsaldoverzekering volgend jaar meteen van een eerste belastingvoordeel.
  [naar artikel]
 17. Pensioensparen volgend jaar nog aantrekkelijker (26/10/2017 - Express)
  Vanaf volgend jaar wordt pensioensparen fiscaal nog aantrekkelijker aangezien een groter bedrag fiscaal aftrekbaar zal zijn. Toch zit er een addertje onder het gras. Al jaren kan je kiezen hoeveel geld je aan de kant zet voor je latere pensioen, al werd wettelijk bepaald dat je maximum 940 euro per jaar kunt sparen. Wie het maximumbedrag stortte, kon rekenen op een fiscaal voordeel van 282 euro. Met andere woorden, je kreeg een fiscale aftrek van 30 procent. Ook voor jongeren is pensioensparen interessant, want een pensioentje krijgen van de staat lijkt steeds onwaarschijnlijker voor onze generatie.Vanaf 1 januari 2018 wordt het plafond voor pensioensparen verhoogd naar 1.200 euro, maar je moet even opletten als je graag opnieuw van maximum fiscaal voordeel wil genieten, zo schrijft Het Nieuwsblad. Het is fiscaal voordeliger om opnieuw 940 euro bij elkaar te sparen ofwel een bedrag aan de kant te zetten dat hoger is dan 1.128 euro. Elk bedrag dat je daartussen stort, levert je minder fiscaal voordeel op. Vanaf 1.128 euro tot het maximumbedrag van 1.200 euro geniet je van evenveel of zelfs meer fiscaal voordeel dan iemand die 940 euro heeft gespaard. The post Pensioensparen volgend jaar nog aantrekkelijker appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 18. Van Peteghem neemt fiscaal voordeel stroomfactuur in het vizier (31/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Van Peteghem neemt fiscaal voordeel stroomfactuur in het vizier Vincent Van Peteghem (CD&V), minister van Financiën, is niet te spreken over de plannen van Luminus en sociale secretariaten om werkgevers de stroomfactuur van hun personeel te laten betalen. “Deze koterij kan er echt niet meer bij”, klinkt het. Dat melden onder meer De Tijd en De Standaard. Dit systeem is niets nieuws onder de […] Lees dit artikel: Van Peteghem neemt fiscaal voordeel stroomfactuur in het vizier
  [naar artikel]
 19. Meer sparen voor pensioen soms fiscaal afgestraft (25/10/2017 - De Tijd)
  15:11 Wie volgend jaar tussen 940 en 1.128 euro stort in zijn pensioenspaarpotje, houdt door een lager fiscaal voordeel minder over dan wie 940 euro stort.
  [naar artikel]
 20. Na bedrijfswagen nu ook fiscaal voordelige elektriciteitsfactuur (30/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Na bedrijfswagen nu ook fiscaal voordelige elektriciteitsfactuur Energiebedrijf Luminus lanceert een aanbod waarbij werknemers een deel van hun elektriciteitsfactuur fiscaal voordelig kunnen laten betalen door hun werkgever. Ze ontvangen zo een fiscaal voordeel tot 500 euro, meldt Luminus maandag. Het bedrijf is naar eigen zeggen de eerste Belgische energieleverancier die dergelijke mogelijkheid aanbiedt. Dankzij Luminus Energy Benefit kunnen deelnemende werkgevers hun personeel […] Lees dit artikel: Na bedrijfswagen nu ook fiscaal voordelige elektriciteitsfactuur
  [naar artikel]
 21. Vlaamse regering wil bedrijven doen investeren in scholen dankzij fiscaal voordeel (28/06/2018 - VRT NWS)
  Bedrijven zouden een fiscaal voordeel moeten krijgen wanneer ze investeren in opleidingsmateriaal voor de scholen. De Vlaamse regering heeft zo'n tax shelter voorgesteld bij het Overlegcomité met de federale regering. 
  [naar artikel]
 22. Verkoop pick-ups door het dak (15/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  BrusselDe verkoop van pick-ups is de voorbije jaren spectaculair gestegen. Dat blijkt uit cijfers van de constructeursfederatie Febiac. De verkoop van de typisch Amerikaanse pick-up truck is sinds 2012 met maar liefst 66 procent gestegen. “Pick-ups combineren een avontuurlijk uiterlijk met een interessante fiscaliteit”, zegt Joost Kaesemans van Febiac. Onder bepaalde voorwaarden kunnen pick-ups namelijk ingeschreven worden als lichte vrachtwagens.
  [naar artikel]
 23. Meer pensioensparen niet altijd fiscaal voordeliger (25/10/2017 - Knack)
  Wie volgend jaar tussen 940 en 1.128 euro stort in zijn pensioenspaarpotje houdt door een lager fiscaal voordeel minder over dan wie 940 euro stort, dat schrijft De Tijd.
  [naar artikel]
 24. Rechtsbijstand wordt fiscaal aftrekbaar (09/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Wie een verzekering voor rechtsbijstand afsluit, kan binnenkort rekenen op een fiscaal voordeel tot 124 euro. Het parlement neemt daartoe de...
  [naar artikel]
 25. Fiscaal voordeel goedgekeurd voor adoptiekosten (01/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Wie een kind adopteert, zal in de toekomst de kosten die daarmee gepaard gaan, voor een stuk fiscaal kunnen aftrekken. De plenaire Kamer heeft...
  [naar artikel]
 26. Ook lening voor tweede woning levert fiscaal voordeel op (27/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Lenen voor de aankoop van een woning blijft interessant. Niet alleen zijn de intresten nog steeds laag, maar ook de fiscus blijft een duit in het
  [naar artikel]
 27. Fiscaal voordeel voor niet-elektrische bedrijfswagens verdwijnt in 2026 (20/04/2021 - Express)
  De federale overheid wil het wagenpark vergroenen. Die neemt daarom extra maatgelen om bedrijven aan te zetten de vervuilende bedrijfswagens te vervangen door groenere alternatieven. Dat de federale regering volop inzet op groene bedrijfswagens is niets nieuws onder de zon. De regeringspartijen hadden die belofte al opgenomen in het regeerakkoord. Daarin staat dat alle nieuwe […] Lees dit artikel: Fiscaal voordeel voor niet-elektrische bedrijfswagens verdwijnt in 2026
  [naar artikel]
 28. Geen belastingontwijking meer via duolegaat: zoveel blijft er over als je 600.000 euro bij testament toekent aan 3 familieleden (01/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf vandaag 1 juli levert het duolegaat, een vorm van successieplanning via een testament, in Vlaanderen geen fiscaal voordeel meer op. Wat is het precies? En wat voor invloed heeft het op je portemonnee? Onze fiscaal expert Michel Maus geeft uitleg aan de hand van een duidelijk voorbeeld.
  [naar artikel]
 29. Ageas over Paradise Papers: 'Nooit 1 euro fiscaal voordeel uit gehaald' (07/11/2017 - Knack)
  Ageas, de grootste Belgische verzekeraar, zegt in een reactie op zijn vermelding in de Paradise Papers dat het 'nooit 1 euro fiscaal voordeel heeft gehaald' uit een constructie met een filiaal in Hongkong, die bovendien niet door Ageas zelf werd opgezet. 'We zijn altijd transparant geweest', zegt woordvoerder Michaël Vandenbergen.
  [naar artikel]
 30. Ageas over Paradise Papers: 'Nooit 1 euro fiscaal voordeel uit gehaald' (07/11/2017 - Knack)
  Ageas, de grootste Belgische verzekeraar, zegt in een reactie op zijn vermelding in de Paradise Papers dat het 'nooit 1 euro fiscaal voordeel heeft gehaald' uit een constructie met een filiaal in Hongkong, die bovendien niet door Ageas zelf werd opgezet. 'We zijn altijd transparant geweest', zegt woordvoerder Michaël Vandenbergen.
  [naar artikel]
 31. Vervroegd pensioen na 42 jaar en minstens 10 jaar werken voor minimumpensioen: de plannen van minister Lalieux (03/09/2021 - De Morgen)
  Wie een loopbaan van 42 jaar heeft, moet al op zijn 60ste met vervroegd pensioen kunnen. En voor elke werkdag boven op die 42 jaar komt er 2 euro pensioen­bonus bij. Met die correcties op het beleid van de vorige regering wil bevoegd minister Karine Lalieux (PS) het vertrouwen in de pensioenen herstellen en mensen langer aan het werk houden. Opvallend: het gunstregime voor ambtenaren blijft overeind. Ook aan het fiscaal voordeel op het aanvullend pen­sioen raakt ze niet.
  [naar artikel]
 32. Bouchez zal trofee snel moeten afgeven: fiscaal voordeel voor tweede woonst komt weer op tafel (19/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez blijft het fiscale voordeel voor een tweede woonst verdedigen. Waarom presenteert hij net die maatregel als zijn trofee uit de begrotingsonderhandelingen, terwijl die hem straks nog kan ontglippen?
  [naar artikel]
 33. Fiscaal voordeel moet mensen overtuigen stap naar adoptie te zetten (01/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Wie een kind adopteert, zal in de toekomst de kosten die daarmee gepaard gaan, voor een stuk fiscaal kunnen aftrekken. De plenaire Kamer heeft...
  [naar artikel]
 34. Lalieux klaar met haar plan: “Iedereen kan met vervroegd pensioen na 42 jaar” (03/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Wie een loopbaan van 42 jaar heeft, moet al op zijn 60ste met vervroegd pensioen kunnen. En voor elke werkdag bovenop die 42 jaar komt er 2 euro pensioen­bonus bij. Met die correcties op het beleid van de vorige regering wil bevoegd minister Karine Lalieux (PS) het vertrouwen in de pensioenen herstellen en mensen langer aan het werk houden. Opvallend: het gunstregime voor ambtenaren blijft in haar voorstel overeind. Ook aan het fiscaal voordeel op het aanvullend pen­sioen raakt ze niet.
  [naar artikel]
 35. Minister Lalieux klaar met haar plan: “Iedereen kan met vervroegd pensioen na 42 jaar” (03/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Wie een loopbaan van 42 jaar heeft, moet al op zijn 60ste met vervroegd pensioen kunnen. En voor elke werkdag bovenop die 42 jaar komt er 2 euro pensioen­bonus bij. Met die correcties op het beleid van de vorige regering wil bevoegd minister Karine Lalieux (PS) het vertrouwen in de pensioenen herstellen en mensen langer aan het werk houden. Opvallend: het gunstregime voor ambtenaren blijft in haar voorstel overeind. Ook aan het fiscaal voordeel op het aanvullend pen­sioen raakt ze niet.
  [naar artikel]
 36. Rechtsbijstand fiscaal aftrekbaar (09/03/2019 - Knack)
  Wie een verzekering voor rechtsbijstand afsluit, kan binnenkort rekenen op een fiscaal voordeel tot 124 euro. Het parlement neemt daartoe de komende weken een wetsontwerp van justitieminister Koen Geens (CD&V) over, bericht Het Laatste Nieuws zaterdag.
  [naar artikel]
 37. Huis kopen nu het interessantst in Brussel (12/04/2019 - De Morgen)
  Door de hervorming van de woonbonus in Vlaanderen wordt het fiscaal voordeel voor eigenaars tenietgedaan in vergelijking met het oude systeem. Vanuit dat perspectief is Brussel op fiscaal vlak interessanter geworden om een woning te kopen. Tegelijk lijkt een einde te komen aan de hoge vastgoedprijzen in de hoofdstad. Allen naar Brussel, dus?
  [naar artikel]
 38. Is regering iets van plan met spaarboekje? "Fiscaal voordeel spaarrekening blijft" (01/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Er gaan binnen de federale regering stemmen op om het vele geld dat geparkeerd staat op spaarrekeningen in beweging te proberen krijgen door
  [naar artikel]
 39. "Fiscaal voordeel spaarboekje blijft" (01/07/2017 - De Morgen)

  [naar artikel]
 40. Nieuwe fiscaal voordeel kan u tot 124 euro opleveren (17/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Wie een rechtsbijstandsverzekering afsluit, maakt voortaan aanspraak op een belastingvermindering. Het voordeel kan oplopen tot 124 euro.
  [naar artikel]
 41. Nieuw fiscaal voordeel kan u tot 124 euro opleveren (18/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Wie een rechtsbijstandsverzekering afsluit, maakt voortaan aanspraak op een belastingvermindering. Het voordeel kan oplopen tot 124 euro.
  [naar artikel]
 42. Voorstel Vlaams Bouwmeester: “Gunstige Mobiscore = groter fiscaal voordeel” (19/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  “Gebruik de Mobiscore om wie mobiliteitsvriendelijk gaat wonen fiscaal te belonen, en slecht gelegen locaties te ontraden.” Dat zegt de Vlaamse...
  [naar artikel]
 43. Nieuw fiscaal voordeel kan tot 124 euro opleveren (21/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Wie een rechtsbijstands-verzekering afsluit, maakt voortaan aanspraak op een belasting­vermindering. Het voordeel kan oplopen tot 124 euro.
  [naar artikel]
 44. Gewikt en gewogen: pick-ups, voor wie graag stoer doet (08/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  In de Verenigde Staten is de pick-up al decennialang een populair vervoersmiddel. Dankzij een gunstige fiscaliteit is de verkoop van pick-ups nu ook bij ons fors gestegen. Guido Cloostermans
  [naar artikel]
 45. Fiscaal voordeel voor elektrische fietsen op komst (20/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  Minister van Mobiliteit François Bellot (MR) wil dat de aankoop van elektrische fietsen in de toekomst fiscaal aftrekbaar worden gemaakt. Hij voert daarover gesprekken met de ministeries van Financiën en volksgezondheid.
  [naar artikel]
 46. Fiscaal voordeel voor elektrische fietsen op komst (20/09/2016 - De Standaard)
  Minister van Mobiliteit François Bellot (MR) wil dat de aankoop van elektrische fietsen in de toekomst fiscaal aftrekbaar worden gemaakt. Hij voert daarover gesprekken met de ministeries van Financiën en volksgezondheid.
  [naar artikel]
 47. CD&V wil fiscaal voordeel voor buitenverblijven elimineren (02/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  CD&V-Kamerleden Servais Verherstraeten en Steven Matheï dienen opnieuw een wetsvoorstel in dat komaf moet maken met het fiscale voordeel waarmee bedrijfsleiders via een managementvennootschap voor hun buitenverblijf genieten.
  [naar artikel]
 48. “Hoe jonger je bent, hoe meer risico je kan nemen”: geldexperte legt uit hoe je het meeste voordeel haalt uit je pensioensparen (06/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zowat 3 miljoen Belgen vulden de afgelopen weken het vak pensioensparen in op hun belastingaangifte. Dat geeft hen een mooi fiscaal voordeel, terwijl ze ondertussen op lange termijn hun appeltje voor de dorst aansterken. “Maar om de risico’s te minimaliseren en je inspanningen fiscaal te optimaliseren, moet je je leeftijd in de gaten houden”, aldus onze geldexperte Véronique Goossens. Zij legt uit hoe je het meeste haalt uit je pensioensparen.
  [naar artikel]
 49. Pick-uptruck politie verdwijnt volledig in zee (17/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Een Volkswagen Amarok pick-up van politiezone Westkust verdween afgelopen nacht volledig onder water van de Noordzee. De pick-up werd ingezet bij een dringende reddingsactie maar raakte vast in een zinkput. Wellicht is de wagen vernield door het zeewater.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.