Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 January 2022
21:04 uur

Appartement in hartje New York verkocht voor 190 miljoen dollar

De Standaard

14/01/2022 - 09:25

Bijna 190 miljoen dollar voor een penthouse boven Central Park: het extreem luxevastgoed van New York breekt opnieuw records met de verkoop die donderdag onthuld werd door de Wall Street Journal.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. BINNENKIJKEN. Appartement van David Bowie, dat eerder New Yorkse chocoladefabriek was, verkocht voor 14 miljoen euro (13/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De voormalige woonst van de legendarische muzikant David Bowie is verkocht voor 14,2 miljoen euro. Het appartement ligt in het hartje van New York City en bevat vier slaapkamers, een bibliotheek en drie terrassen. De muzikant, die in 2016 overleed na een oneerlijke strijd tegen leverkanker, kocht het appartement in 1999. Voor het de woning van de rocklegende werd, was het pand een chocoladefabriek.
  [naar artikel]
 2. Schilderij van Monet verkocht voor recordbedrag van 110,7 miljoen dollar (15/05/2019 - Metro)
  Een schilderij van de Franse kunstschilder Claude Monet is op een veiling in New York verkocht voor 110,7 miljoen dollar. Daarmee is het recordbedrag gebroken voor een impressionistisch kunstwerk, laat veilinghuis Sotheby’s dinsdag weten. Het gaat ook om een recordbedrag voor een werk van de Franse impressionist. Zeven gegadigden streden acht minuten lang voor “Meules”, een van de iconische schilderijen van hooibergen in Giverny. De hoogste bieder bood uiteindelijk 110,7 miljoen dollar. Bij de verkoop dinsdag in New York werd een prijs gehaald “die 44 keer hoger is dan de vorige recordbedrag van het werk”, klinkt het nog. De verkoop van 55 impressionistische en moderne kunstwerken bracht in totaal iets minder dan 350 miljoen dollar in het laatje. Naarst het werk van Monet werd ook een schilderij van Pablo Picasso verkocht voor 20,7 miljoen dollar. bron: Belga Het bericht Schilderij van Monet verkocht voor recordbedrag van 110,7 miljoen dollar verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. 9 CryptoPunk NFT’s verkocht door Christie’s voor 17 miljoen dollar: het dubbele van verwachte prijs (12/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: 9 CryptoPunk NFT’s verkocht door Christie’s voor 17 miljoen dollar: het dubbele van verwachte prijs Dinsdag heeft veilinghuis Christie’s een collectie van negen CryptoPunk NFT’s verkocht voor 17 miljoen dollar. Oorspronkelijk werd de collectie geschat op zeven miljoen dollar. Daarmee werden kunstwerken van bijvoorbeeld Banksy en Gerhard Richter overtroffen. The 21st Century Sale in New York kon rekenen op een uitgebreid publiek. Met een breed gamma aan kunststukken was er […] Lees dit artikel: 9 CryptoPunk NFT’s verkocht door Christie’s voor 17 miljoen dollar: het dubbele van verwachte prijs
  [naar artikel]
 4. Schilderij van Magritte voor recordbedrag verkocht in New York (13/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een schilderij van René Magritte is bij veilinghuis Sotheby's in New York verkocht voor 26,8 miljoen dollar (omgerekend zo’n 23,8 miljoen euro)....
  [naar artikel]
 5. Amerikaanse gouden munt verkocht voor record van bijna 20 miljoen dollar (08/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een Amerikaanse gouden munt is dinsdag voor 19,51 miljoen dollar (16 miljoen euro) verkocht tijdens een veiling van het veilinghuis Sotheby's in New York.
  [naar artikel]
 6. Schilderij van Winston Churchill verkocht voor 1,8 miljoen dollar (24/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een schilderij van Winston Churchill, dat de voormalige Britse premier ooit schonk aan de legendarische Griekse reder Aristoteles Onassis schonk, is woensdag voor 1,84 miljoen dollar (1,66 miljoen euro) verkocht op een veiling in New York.
  [naar artikel]
 7. Konijn van kunstenaar Jeff Koons verkocht voor 91,1 miljoen dollar (16/05/2019 - De Morgen)
  Een werk van de Amerikaanse beeldend kunstenaar Jeff Koons is woensdag bij veilinghuis Christie’s in New York verkocht voor 91,1 miljoen dollar. Het gaat om een recordbedrag voor een nog levende artiest.
  [naar artikel]
 8. Schilderij van Margritte voor recordbedrag verkocht in New York (13/11/2018 - Metro)
  Een schilderij van René Margritte is bij veilinghuis Sotheby’s in New York verkocht voor 26,8 miljoen dollar. Dat is een recordbedrag voor een werk van de Belgische surrealist. “Le principe du plaisir” stoot daarmee “La corde sensible” van de troon. Dat schilderij werd eind februari 2017 in Londen verkocht voor 14,4 miljoen pond, omgerekend zo’n 17,9 miljoen dollar. Sotheby’s had de waarde van het doek geschat tussen de 15 en 20 miljoen dollar. Zeven verzamelaars boden op voor het werk, wat een ongewoon hoog aantal is. Verschillende andere werken hebben ook hun geschatte waarde overschreden, zoals “Improvisation auf mahagoni” van de Russische schilder Vassily Kandinsky. Dat schilderij werd voor 24,2 miljoen euro verkocht, terwijl Sotheby’s het had geschat tussen de 15 en 20 miljoen dollar. Het hoogtepunt van de veiling draaide voor het veilinghuis uit op een sisser, want een schilderij van Marsden Hartley, dat beschouwd wordt als een van de eerste volledig abstracte werken in de geschiedenis van de Amerikaanse kunst, vond geen koper. “Pre-War Pageant” werd geschat op 30 miljoen dollar. Zondag slaagde het veilinghuis Christie’s er ook al niet in om een nieuwe eigenaar te vinden voor “Coin de jardin avec papillons” van Vincent Van Gogh, wat zo’n 40 miljoen dollar waard is. Toch is Christie’s ervan overtuigd dat het werk verkocht zal geraken. Donderdagavond worden de veilingen verder gezet. Bron: Belga   Het bericht Schilderij van Margritte voor recordbedrag verkocht in New York verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. Schilderij van Magritte voor recordbedrag verkocht in New York (14/11/2018 - Metro)
  Een schilderij van René Margritte is bij veilinghuis Sotheby’s in New York verkocht voor 26,8 miljoen dollar of zo’n 23,8 miljoen euro. Dat is een recordbedrag voor een werk van de Belgische surrealist. ‘Le principe du plaisir’ stoot daarmee ‘La corde sensible’ van de troon. Dat schilderij werd eind februari 2017 in Londen verkocht voor 14,4 miljoen pond, omgerekend zo’n 17,9 miljoen dollar of 15,9 miljoen euro. Sotheby’s had de waarde van het doek geschat tussen de 15 en 20 miljoen dollar. Zeven verzamelaars boden op voor het werk, wat een ongewoon hoog aantal is. Verschillende andere werken hebben ook hun geschatte waarde overschreden, zoals ‘Improvisation auf mahagoni’ van de Russische schilder Vassily Kandinsky. Dat schilderij werd voor 24,2 miljoen euro verkocht, terwijl Sotheby’s het had geschat tussen de 15 en 20 miljoen dollar. Eén van de weinige lichtpunten Het hoogtepunt van de veiling draaide voor het veilinghuis uit op een sisser, want een schilderij van Marsden Hartley, dat beschouwd wordt als een van de eerste volledig abstracte werken in de geschiedenis van de Amerikaanse kunst, vond geen koper. ‘Pre-War Pageant’ werd geschat op 30 miljoen dollar. Zondag slaagde het veilinghuis Christie’s er ook al niet in om een nieuwe eigenaar te vinden voor ‘Coin de jardin avec papillons’ van Vincent Van Gogh, wat zo’n 40 miljoen dollar waard is. Toch is Christie’s ervan overtuigd dat het werk verkocht zal geraken. Donderdagavond worden de veilingen verder gezet. Lees ook : ‘God is geen heilige’ van Magritte verhult ontbrekend stuk van ‘La pose enchantée’ Het bericht Schilderij van Magritte voor recordbedrag verkocht in New York verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Truitje van Michael Jordan verkocht voor 1,38 miljoen dollar (10/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Truitje van Michael Jordan verkocht voor 1,38 miljoen dollar Een truitje dat voormalig basketbalspeler Michael Jordan droeg bij zijn universiteitsploeg werd verkocht voor 1,38 miljoen dollar (1,13 miljoen euro). Het is maar één van de extremen als het over memorabilia gaat van de basketlegende. Op een veiling in de Verenigde Staten werd een gedragen basketbaltruitje van Michael Jordan verkocht voor 1,13 miljoen euro. Jordan […] Lees dit artikel: Truitje van Michael Jordan verkocht voor 1,38 miljoen dollar
  [naar artikel]
 11. Mysterieus optrekje van Jeffrey Epstein in Manhattan verkocht voor 51 miljoen dollar (11/03/2021 - Express)
  De mede-eigenaars van het Jeffrey Epstein Estate hebben het herenhuis van de controversiële Amerikaanse financier en zedendelinquent in Manhattan verkocht aan een onbekende koper. Het prijskaartje wordt rond de 51 miljoen dollar geschat. De luxueuze woonst van Jeffrey Epstein werd dinsdag verkocht aan een onbekende koper voor ongeveer 51 miljoen dollar, ofwel zo’n 42,7 miljoen […] The post Mysterieus optrekje van Jeffrey Epstein in Manhattan verkocht voor 51 miljoen dollar appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 12. NFT broncode wereldwijde web verkocht voor 5,4 miljoen dollar (01/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: NFT broncode wereldwijde web verkocht voor 5,4 miljoen dollar Een NFT (non-fungible token) van de broncode van het wereldwijde web is woensdag op een veiling verkocht voor maar liefst 5,4 miljoen dollar. Het is niet de eerste keer dat iemand zo’n riant bedrag veil heeft voor een digitaal verzamelobject. Sommige verzamelaars hebben enorme bedragen veil om een digitaal verzamelobject toe te voegen aan hun […] Lees dit artikel: NFT broncode wereldwijde web verkocht voor 5,4 miljoen dollar
  [naar artikel]
 13. Schilderij van Monet verkocht voor recordbedrag van 110,7 miljoen dollar (15/05/2019 - VRT NWS)
  Een schilderij van de Franse kunstschilder Claude Monet is op een veiling in New York verkocht voor 110,7 miljoen dollar. Daarmee is het recordbedrag gebroken voor een impressionistisch kunstwerk, laat veilinghuis Sotheby's  weten. Het gaat ook om een recordbedrag voor een werk van de Franse impressionist.
  [naar artikel]
 14. Meer dan acht miljoen dollar voor door Nederlands koningshuis geveilde Rubens (30/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een tekening van de hand van Peter Paul Rubens die door de Nederlandse prinses Christina is ingebracht bij het veilinghuis Sotheby’s in New York, is woensdag voor ruim 8,2 miljoen dollar (bijna 7,2 miljoen euro) verkocht.
  [naar artikel]
 15. Meer dan acht miljoen dollar voor door Nederlands koningshuis geveilde Rubens (30/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Een tekening van de hand van Peter Paul Rubens die door de Nederlandse prinses Christina is ingebracht bij het veilinghuis Sotheby’s in New York, is woensdag voor ruim 8,2 miljoen dollar (bijna 7,2 miljoen euro) verkocht.
  [naar artikel]
 16. Schilderij van Picasso geveild voor 103,4 miljoen dollar: kunstmarkt krabbelt weer recht na coronacrisis (14/05/2021 - VRT NWS)
  Bij het veilingshuis Christie's in New York is een schilderij van de Spaanse kunstenaar Pablo Picasso onder de hamer gegaan voor 103,4 miljoen dollar (85 miljoen euro). Het gaat om het schilderij "Vrouw gezeten bij het raam (Marie-Thérèse)". Het schilderij was geschat op 55 miljoen dollar. Het werd verkocht na een strijd van meer dan 19 minuten tussen verschillende bieders.
  [naar artikel]
 17. “Slechtste appartement van New York” kost 1.375 euro per maand (05/02/2021 - Express)
  Dat de huurprijzen in New York hoog zijn, dat is natuurlijk niet nieuw. Maar dit appartement dat viraal gaat op TikTok tart werkelijk alle verbeelding. Het gaat om een “appartement” dat bestaat uit één kamer zonder badkamer of fornuis, waarvoor je elke maand 1.650 dollar (of zo’n 1.375 euro mag neertellen). Wie in New York […] The post “Slechtste appartement van New York” kost 1.375 euro per maand appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 18. Eerste tweet CEO Twitter voor 2,9 miljoen dollar verkocht als NFT (22/03/2021 - Express)
  Non-fungible tokens (NFT), cryptografische kunstwerken, gaande van onder video’s en foto’s, zijn aan een stevige opmars bezig. U kan het zo gek niet bedenken of er wordt wel een NFT van gemaakt. Zo werd onlangs de eerste tweet van de CEO van Twitter voor 2,9 miljoen dollar verkocht als NFT. De cryptomunten moeten stilaan de […] The post Eerste tweet CEO Twitter voor 2,9 miljoen dollar verkocht als NFT appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 19. Iconische Chrysler Building in New York met fors verlies verkocht (09/03/2019 - VRT NWS)
  De Chrysler Building, een iconische wolkenkrabber in de Amerikaanse grootstad New York, is met fors verlies verkocht. Dat melden Amerikaanse media. De toren zou voor "amper" 150 miljoen dollar (134 miljoen euro) over de toonbank zijn gegaan.
  [naar artikel]
 20. Dit is een van de grootste diamanten ter wereld en hij werd net verkocht voor een flinke som (05/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Sierra Leone heeft maandag een van ’s werelds grootste ruwe diamanten verkocht op een veiling in New York. De edelsteen leverde een bedrag op van maar liefst 6,5 miljoen dollar (ongeveer 5,5 miljoen euro). Met de opbrengst wil het land ontwikkelingsprojecten financieren.
  [naar artikel]
 21. NFT van 1.400 dollar doorverkocht voor 3,3 miljoen dollar in Ethereum (24/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: NFT van 1.400 dollar doorverkocht voor 3,3 miljoen dollar in Ethereum Een Fidenza-NFT van de Art Blocks-verzameling verkocht dinsdag voor 3,3 miljoen dollar aan Ether-munten. De collectie noteerde in augustus een handelsvolume van 294 miljoen dollar. NFT’s zijn de laatste maanden opnieuw een hot item in de blockchainwereld. Projecten zoals CryptopPunks en het cryptovideospel Axie Infinity maakten een stevige opmars en leverden miljoen dollars op. Een […] Lees dit artikel: NFT van 1.400 dollar doorverkocht voor 3,3 miljoen dollar in Ethereum
  [naar artikel]
 22. 'Hooiberg' van Monet voor 81,4 miljoen dollar onder de hamer (17/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het schilderij 'Hooiberg' van de Franse impressionist Claude Monet is bij veilinghuis Christie's in New York voor 81,4 miljoen dollar verkocht
  [naar artikel]
 23. Konijn van kunstenaar Jeff Koons verkocht voor recordbedrag van 81 miljoen euro (16/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een werk van de Amerikaanse beeldend kunstenaar Jeff Koons is vandaag bij veilinghuis Christie's in New York verkocht voor 91,1 miljoen dollar,...
  [naar artikel]
 24. Konijn van kunstenaar Jeff Koons verkocht voor 81 miljoen euro (16/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een werk van de Amerikaanse beeldend kunstenaar Jeff Koons is vandaag bij veilinghuis Christie's in New York verkocht voor 91,1 miljoen dollar,...
  [naar artikel]
 25. Neverland-ranch van Michael Jackson verkocht voor 22 miljoen dollar (25/12/2020 - VRT NWS)
  Neverland, de ranch van de in 2009 overleden popzanger Michael Jackson, is onlangs verkocht voor 22 miljoen dollar (ruim 18 miljoen euro). Dat meldt de krant The Wall Street Journal. In 2015 werd het domein nog voor 100 miljoen dollar te koop gezet.
  [naar artikel]
 26. Nifty verkocht aan absurde prijs: 6,6 miljoen dollar voor video over Trump (01/03/2021 - Express)
  Deze week werd een computergegenereerd filmpje verkocht voor zo’n 6,6 miljoen dollar. Het is de zoveelste hallucinante verkoop van het nieuwste digitale hebbedingetje: een cryptografische ‘non-fungible token’, ofwel Nifty. In oktober kocht de kunstverzamelaar Pablo Rodriguez-Fraile een video van welgeteld 10 seconden lang aan voor zo’n 67.000 dollar. Deze week verkocht hij de ‘non-fungible token’ […] The post Nifty verkocht aan absurde prijs: 6,6 miljoen dollar voor video over Trump appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 27. Neverland-ranch van Michael Jackson verkocht voor 22 miljoen dollar (25/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Neverland, de ranch van de in 2009 overleden popzanger Michael Jackson, is onlangs verkocht voor 22 miljoen dollar (ruim 18 miljoen euro). Dat meldt The Wall Street Journal. In 2015 werd het domein nog voor 100 miljoen dollar te koop gezet.
  [naar artikel]
 28. Schilderij van Churchill brengt 1,8 miljoen dollar op (24/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een schilderij van Winston Churchill, dat de voormalige Britse premier ooit schonk aan zijn vriend, de legendarische Griekse reder Aristoteles Onassis, is woensdag voor 1,84 miljoen dollar (1,66 miljoen euro) verkocht op een veiling in New York. Het olieverfschilderij, getiteld ‘The Moat, Breccles’ werd in 1921 door Churchill gemaakt.
  [naar artikel]
 29. Tonijn verkocht voor recordbedrag van 3 miljoen dollar (05/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Op de visveiling in Japan is een blauwvintonijn verkocht voor een hallucinante 3 miljoen dollar. Het was meteen ook de eerste veiling van de...
  [naar artikel]
 30. Vastgoed is booming in de metaverse: digitaal stuk grond verkocht voor 2,43 miljoen dollar (25/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Vastgoed is booming in de metaverse: digitaal stuk grond verkocht voor 2,43 miljoen dollar Een stuk digitaal land in Decentraland – een gedecentraliseerd 3D virtual reality-platform dat bestaat uit 90.601 percelen – werd dinsdag verkocht voor een recordbedrag van 2,43 miljoen dollar aan cryptomunten. Dat is meer dan het dubbele van de vorige recordprijs voor virtueel onroerend goed, die meer dan 913.000 dollar bedroeg. Metaverse Group, een dochteronderneming van […] Lees dit artikel: Vastgoed is booming in de metaverse: digitaal stuk grond verkocht voor 2,43 miljoen dollar
  [naar artikel]
 31. Schilderij van Magritte voor recordbedrag verkocht in New York (13/11/2018 - De Tijd)
  08:40 'Le principe du plaisir' bracht 26,8 miljoen dollar op.
  [naar artikel]
 32. Zeldzaam exemplaar Amerikaanse grondwet geveild voor 43 miljoen dollar (19/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een zeldzaam origineel exemplaar van de Amerikaanse grondwet is donderdag op een veiling in New York voor 43,2 miljoen dollar (38 miljoen euro) verkocht. Veilinghuis Sotheby's spreekt van een absoluut recordbedrag voor een historisch document.
  [naar artikel]
 33. Konijn van kunstenaar Jeff Koons verkocht voor 91,1 miljoen dollar (16/05/2019 - Metro)
  Een werk van de Amerikaanse beeldend kunstenaar Jeff Koons is woensdag bij veilinghuis Christie’s in New York verkocht voor 91,1 miljoen dollar. Het gaat om een recordbedrag voor een nog levende artiest. De “Rabbit”, een stalen variant van een konijn gemaakt van ballonnen, brak het record van het schilderij “Portrait of an Artist (Pool with Two Figures)” van de Britse kunstenaar David Hockney. Dat werd midden november verkocht voor 90,3 miljoen dollar, ook bij Christie’s. Het werk van Koons werd voor 80 miljoen dollar verkocht. Het schilderij van Hockney ging voor hetzelfde bedrag onder de hamer, maar de “Rabbit” brak toch het record door de commissies die op de verkoop betaald moeten worden. Zo liep de prijs op tot 91,075 miljoen dollar. De “Rabbit” maakt deel uit van een reeks van drie, die Koons maakte in 1986. Voor Hockney hem onttroonde met “Portrait of an Artist (Pool with Two Figures)”, was de 64-jarige Koons eerder al vijf jaar lang de levende kunstenaar wiens kunstwerk een recordbedrag opbracht. Zijn “Balloon Dog (Orange)” werd in 2013 al verkocht voor het toenmalige recordbedrag van 58,4 miljard dollar. Het konijn is een van de bekendste werken van de kunstenaar, die alle conventies in de kunstwereld omverwierp. Bron: Belga   Het bericht Konijn van kunstenaar Jeff Koons verkocht voor 91,1 miljoen dollar verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 34. Grootste diamant ooit verkocht voor 34 miljoen dollar (15/11/2017 - Metro)
  De grootste diamant ooit te koop aangeboden op een veiling, is verkocht voor bijna 34 miljoen dollar. Dat maakte veilinghuis Christie’s in Genève bekend. Specialisten reageerden teleurgesteld op het opgehaalde bedrag. De diamant van 163,41 karaat was volgens hen intrinsiek meer waard. Dat er ‘slechts’ 33,8 miljoen dollar (28,7 miljoen euro) is voor betaald, wijst erop dat de diamantmarkt nog niet helemaal is hersteld, klinkt het vandaag. De koper bleef anoniem. nDe diamant zat verwerkt in een halsketting ontworpen voor juwelenhuis De Grisogono. Het is de grootste diamant ooit: 40 procent groter dan diegene die in 2013 door Sotheby’s werd geveild. Toen lag de prijs op 31 miljoen dollar, amper 3 miljoen lager dan vandaag. De duurste diamant ooit is de ‘Pink Star’ van 59,6 karaat, die voor 71 miljoen dollar van eigenaar verwisselde. De grootste diamant ooit komt uit een ruwe steen van 404 karaat, die vorig in Angola werd aangetroffen. Na een eerste analyse in Antwerpen, bewerkte een team van tien specialisten in New York de steen. De halsketting bestaat in totaal uit 18 diamanten en twee rijen smaragden. Er was meer dan 1.700 uur nodig om het juweel te maken. In totaal verkocht Christie’s voor meer dan 106 miljoen dollar aan juwelen. Zo’n 27 loten gingen voor meer dan 1 miljoen dollar van de hand. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 35. Gebruikt zakdoekje Messi wordt verkocht voor 1 miljoen dollar (18/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Gebruikt zakdoekje Messi wordt verkocht voor 1 miljoen dollar “Alles wat Lionel Messi aanraakt, verandert in goud.” Je zou het bijna gaan geloven, want het zakdoekje dat de Argentijnse voetballer gebruikte tijdens de persconferentie over zijn afscheid bij FC Barcelona wordt nu verkocht voor een prijs van maar liefst 1 miljoen dollar (850.000 euro). Toen Lionel Messi zijn afscheid bij FC Barcelona aankondigde, was […] Lees dit artikel: Gebruikt zakdoekje Messi wordt verkocht voor 1 miljoen dollar
  [naar artikel]
 36. Pfizer-CEO verkocht voor 5,6 miljoen dollar aan aandelen op dag dat doeltreffendheid vaccin bekendgemaakt werd (11/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De CEO van Pfizer, Albert Bourla, heeft voor 5,6 miljoen dollar (ruim 4,7 miljoen euro) aan aandelen verkocht op de dag dat het bedrijf de goede resultaten van zijn kandidaat-coronavaccin bekendmaakte.
  [naar artikel]
 37. Voor 10 miljoen euro is het duurste appartement van het land van jou (29/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een villa of kasteel van 10 miljoen euro is niet zo uitzonderlijk. Een appartement dat aan die prijs wordt verkocht, is dat wel. Deze penthouse in...
  [naar artikel]
 38. Slachtoffer van verkrachting kreeg 7 miljoen dollar van Airbnb ‘om te zwijgen’ (17/06/2021 - De Morgen)
  Een Australische vrouw die naar verluidt onder bedreiging met een mes werd verkracht in een Airbnb-appartement in New York, ontving een geheime schikking van 7 miljoen dollar. Het is slechts een van de vele incidenten die Airbnb in de doofpot stak. Dat schrijft Bloomberg Businessweek nadat het Amerikaanse magazine het ‘Veiligheidsbeleid voor gasten’ van Airbnb onderzocht.
  [naar artikel]
 39. Een schilderij van de hand van Britse ex-premier Winston Churchill is verkocht voor 1,6 miljoen euro (24/06/2021 - VRT NWS)
  Een schilderij dat de voormalige Britse premier Winston Churchill zelf op doek zette en later schonk aan zijn vriend en scheepsmagnaat Aristoteles Onassis, is voor 1,84 miljoen dollar (1,66 miljoen euro) verkocht op een veiling in New York.
  [naar artikel]
 40. F1-bolide van Michael Schumacher voor 7,5 miljoen dollar onder de hamer in New York (17/11/2017 - Metro)
  Twee dagen nadat ‘Salvator Mundi’ van Leonardo Da Vinci in New York geveild werd voor een recordbedrag van maar liefst 450,3 miljoen dollar (382 miljoen euro), is er vrijdag ook een recordbedrag opgehaald voor een Formule 1. Een Ferrari van Michael Schumacher ging onder de hamer voor 7,5 miljoen dollar (6,35 miljoen euro). De F1 van de zevenvoudige wereldkampioen werd te koop aangeboden door Sotheby’s in New York, vooraf werd er een opbrengst van vier à vijf miljoen dollar verwacht. De F1 waarmee Schumacher in 2001 de Grote Prijs van Monaco won, viel uiteindelijk dus een pak duurder uit. bron: Belga
  [naar artikel]
 41. Musk verkocht al voor 16 miljard dollar aan Tesla-aandelen (29/12/2021 - Express)
  Elon Musk heeft dinsdag voor nog eens 1 miljard dollar aan aandelen Tesla verkocht. Dit blijkt uit documenten ingediend bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Musk verkocht volgens dez SEC-documenten 934.000 aandelen voor iets meer dan 1 miljard dollar. Ook oefende hij 1,55 miljoen aandelenopties uit. In totaal heeft Musk nu 15,8 miljoen aandelen verkocht, sinds […]
  [naar artikel]
 42. Schilderij Monet geveild voor recordbedrag van 98 miljoen euro (15/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een schilderij van de Franse kunstschilder Claude Monet is op een veiling in New York verkocht voor 110,7 miljoen dollar, een dikke 98 miljoen...
  [naar artikel]
 43. Pfizer-CEO verkocht 5,6 miljoen dollar aan aandelen op dag dat doeltreffendheid vaccin bekendgemaakt werd (12/11/2020 - De Morgen)
  De CEO van Pfizer, Albert Bourla, heeft voor 5,6 miljoen dollar aan aandelen verkocht op de dag dat het bedrijf de goede resultaten van zijn kandidaat-coronavaccin bekendmaakte.
  [naar artikel]
 44. BINNENKIJKEN. Justin Timberlake verkoopt appartement in Soho voor 5,65 miljoen (18/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Justin Timberlake verkoopt zijn luxe-appartement in Soho, New York. Aanvankelijk vroeg hij 245.000 dollar meer voor het optrekje, maar gezien het...
  [naar artikel]
 45. Herontdekt werk van Rubens door Sotheby’s geveild voor meer dan 7 miljoen dollar (30/01/2020 - Metro)
  Bij veilingshuis Sotheby’s in New York is woensdag een herontdekt schilderij van de Vlaamse grootmeester Peter Paul Rubens verkocht voor 7,098 miljoen dollar (6,44 miljoen euro). Het werk ‘Maagd en Kind Jezus met de heiligen Elisabeth en Johannes de Doper’ was meer dan zestig jaar in handen van dezelfde familie uit Manhattan, en werd al een zeventigtal jaar niet meer aan het publiek getoond. Het gaat om een vroeg werk van de Antwerpse kunstenaar, geschilderd tussen 1611 en 1614. Sotheby’s had het werk geschat op 6 tot 8 miljoen dollar. Verder ging nog een werk van Rubens onder de hamer. ‘Het Laatste Avondmaal’ bracht 2,3 miljoen dollar (2,09 miljoen euro) op. In totaal werden 74 werken online geveild in New York, waaronder ‘Sint-Joriskermis met dans om de meiboom’ van Pieter Brueghel de jonge (1,76 miljoen euro). bron: Belga Het bericht Herontdekt werk van Rubens door Sotheby’s geveild voor meer dan 7 miljoen dollar verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 46. Belgisch model verkoopt haar luxeflat in New York en doet gouden zaak (30/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het Belgische model Ingrid Seynhaeve (46), die onder meer werkte voor Victoria’s Secret en Ralph Lauren, heeft haar luxeflat in New York City verkocht voor 2,23 miljoen dollar (2 miljoen euro). Vijftien jaar geleden had ze de duplex nog aangekocht voor minder dan de helft van dat bedrag.
  [naar artikel]
 47. Eerste druk van ‘Frankenstein’ verkocht voor meer dan 1 miljoen dollar: “Een recordbedrag” (19/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een eerste druk van de klassieke roman ‘Frankenstein’ is in New York geveild voor een recordbedrag van 1,17 miljoen dollar (1 miljoen euro). Nog nooit werd er zoveel neergelegd voor een geprint werk, geschreven door een vrouw.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.