Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 January 2022
21:28 uur

Bergen vol sluikstort in parktuin voormalige Antwerpse gouverneurswoning

De Standaard

14/01/2022 - 09:25

De voormalige gouverneurswoning aan de Koningin Elisabethlei in Antwerpen is één groot sluikstort geworden. Er liggen stapels vol vuilnis en kapotte wasmachines. Het zogenaamde Huize Herbosch aan het provinciehuis is een beschermd gebouw, maar staat te verkommeren. Gouverneur Cathy Berx heeft de kwestie nu aangekaart bij de bouw- en milieu-inspectie.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Bergen vol sluikstort in parktuin voormalige gouverneurswoning: “Hallucinant” (13/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De voormalige gouverneurswoning aan de Koningin Elisabethlei in Antwerpen is één groot sluikstort geworden. Er liggen stapels vol vuilnis en kapotte wasmachines. De zogenaamde Villa Herbosch is een beschermd gebouw, maar staat al lang te verkommeren. Gouverneur Berx heeft de kwestie nu aangekaart bij de bouw- en de milieu-inspectie.
  [naar artikel]
 2. Van kraakpand en verboden Joodse school tot stortplaats: gouverneurswoning naast Provinciehuis kent turbulente jaren (15/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De parktuin achter de voormalige gouverneurswoning naast het Provinciehuis dreigt te veranderen in een stort. Provinciegouverneur Cathy Berx stuurt de bouwinspectie af op het domein. De voormalige gouverneurswoning, waar nooit echt een gouverneur heeft gewoond, is al vaker een punt van discussie geweest. Het domein ging van gecontroleerd kraakpand naar verboden tijdelijke Joodse school. Een paar jaar geleden werd het pand verkocht voor grofweg 2,5 miljoen euro.
  [naar artikel]
 3. Stadsreiniging heeft handen vol met sluikstort op Turnhoutsebaan (12/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Turnhoutsebaan in Borgerhout lag er woensdagochtend erg vuil bij. De Antwerpse sluikstortcel kreeg meerdere oproepen om er bergen afval op te ruimen. En dat bezorgde de huisvuilophalers extra veel werk.
  [naar artikel]
 4. Geen verandering in hoeveelheid sluikstort en zwerfvuil in Antwerpse straatbeeld (09/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Er is nagenoeg geen verbetering in de hoeveelheid sluikstort en zwerfvuil in het Antwerpse straatbeeld. Dat blijkt uit cijfers die gemeenteraadslid Anke Van dermeersch (Vlaams Belang) opvroeg bij Antwerps schepen van Stads- en Buurtonderhoud Caroline Bastiaens (CD&V).
  [naar artikel]
 5. Actie sluikstort in Antwerpen: 12 overtreders betrapt (12/10/2020 - VRT NWS)
  Bij verschillende controles heeft de Antwerpse politie vorige week 40 gevallen van sluikstort ontdekt. Er liepen 12 mensen tegen de lamp. De controles vonden onder meer plaats in de wijk Kiel en op Linkeroever.
  [naar artikel]
 6. Sluikstort kent opmars in Antwerpse straten (16/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het aantal sluikstorten in de Antwerpse straten stijgt. Er lopen steeds vaker meldingen binnen, en er wordt alsmaar meer afval op straat gegooid. Het gaat om 716 ton per maand. De stad Antwerpen wil nu dat alle ambtenaren een oogje in het zeil houden, om het fenomeen de kop in te drukken. Als zij sluikstort opmerken, kunnen ze dat meteen melden via een speciale app op hun smartphone. Wie betrapt wordt op sluikstorten, krijgt een GAS-boete.
  [naar artikel]
 7. Sluikstort blijft maanden staan omdat het op wieltjes staat (30/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  In de Wilgenstraat in Antwerpen-Noord staat al minstens twee maanden een immens sluikstort op een aanhangwagen. Hoewel het al was gemeld en stadstoezicht er zelfs een sticker op plakte, werd het sluikstort niet verwijderd. Reden: de politie moet het laten takelen.
  [naar artikel]
 8. Onbekenden dumpen opnieuw enorm sluikstort van bouwpuin in natuurgebied (11/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Mountainebikers stootten woensdag op een enorm sluikstort van bouwafval in natuurgebied in de Flikkersteert in Halle-Zoersel. Dirk Loyens, ploegbaas van de groendienst die bij de opruiming donderdagmorgen ter plaatse was, schat de hoeveelheid op 3 à 4 kubieke meter. Het is al het tweede sluikstort van bouwafval op korte tijd.
  [naar artikel]
 9. VIDEO. Bergen huisvuil ontsieren straten in Antwerpen-Noord op feestdag: “Dit is sluikstort” (10/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In Antwerpen-Noord zitten de bewoners en winkeliers met bergen afval. Op feestdagen haalt de stad geen huisvuil op, maar wel de eerste werkdag erna. Toch hebben heel wat buurtbewoners vandaag al hun huisvuil buiten gezet. En dat zorgt voor heel wat (geur)hinder in de straten.
  [naar artikel]
 10. Sluikstort (17/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  In Dilsen in de Driepaalhoeveweg hebben sluikstorters woensdag afval gedumpt. Ze gooiden negen vuilniszakken op het kruispunt met de Europalaan. Het sluikstort werd rond 16.30 uur opgemerkt.
  [naar artikel]
 11. “Hemeltergend”: 750.000 euro per jaar en nog zwelt berg sluikstort fel aan (12/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  Gent krijgt, net zoals Antwerpen en Brussel, amper vat op sluikstorters. Het opruimen van sluikstort in Gent kost elk jaar 750.000 euro. En dan nog gaat het niet de goede richting uit: vorig jaar werd 835.268 kilogram sluikstort opgehaald, een derde meer dan in 2018. En dat was ook al een recordjaar. “Enorm frustrerend”, zegt Ivago-voorzitter Bram Van Braeckevelt (Groen).
  [naar artikel]
 12. Sluikstort in Molenstede (25/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een politiepatrouille heeft een sluikstort aangetroffen in de Klappijstraat in Molenstede. De agenten vorderden de stedelijke technische dienst om het achtergelaten afval op te ruimen.
  [naar artikel]
 13. Sluikstort (08/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  In de Keizerinnestraat in Diest is enkele dagen geleden een sluikstort aangetroffen. De politiezone Demerdal is er inmiddels in geslaagd de dader te identificeren. Hij mag zich aan een fikse boete verwachten en zal ook moeten opdraaien voor de opruimingskosten.
  [naar artikel]
 14. Cafébaas uit Kapelle-op-den-Bos vindt sluikstort op zijn parking: "Bang dat ik de opruiming zal moeten betalen" (12/05/2020 - VRT NWS)
  Op de parking van café De Plekpot in Kapelle-op-den-Bos hebben onbekenden vannacht een groot sluikstort achtergelaten. De uitbater van het café, Marvin Christiaens, is bang dat hij de kosten voor het opruimen van het sluikstort zelf zal moeten betalen.
  [naar artikel]
 15. Sluikstort aan Lozerheide (12/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bijna dagelijks krijgt de gemeente meldingen binnen van sluikstorten. Gisteren werd een niet alledaagse sluikstort ontdekt aan de overkant van de parking van natuurgebied Lozerheide.
  [naar artikel]
 16. Sluikstort in Rotem (16/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  In de Brugstraat in Rotem zijn dinsdagvoormiddag enkele vuilniszakken gevonden. De technische dienst van de gemeente werd gecontacteerd om het sluikstort op te ruimen. De politie spoort de daders op.
  [naar artikel]
 17. Sluikstort op Sparrendal (25/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  De politie heeft zondag op het Sparrendal in Lanklaar een sluikstort aangetroffen. Onbekenden hadden er isolatiemateriaal en verfpotten gedumpt. De technische dienst werd ingeschakeld om de rommel op te ruimen.
  [naar artikel]
 18. Sluikstort van zes ton ontdekt in Henegouwen (02/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  In Saint-Ghislain (provincie Henegouwen) is maandag een sluikstort van ongeveer zes ton aangetroffen. De lokale politie meldt vrijdag dat enkele verantwoordelijke particulieren en bedrijven al geïdentificeerd zijn.
  [naar artikel]
 19. Vrouw (90) draait op voor enorm sluikstort van 12 ton in Zaventem waar ze niks mee te maken heeft (12/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Drie dagen gaan werklui van Interza nodig hebben om een sluikstort van - u leest het goed - 12 ton weg te halen uit een berm van een privéterrein...
  [naar artikel]
 20. Sluikstort in Rotem (09/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  In de Kempenstraat in Rotem zijn autobanden en verschillende olievaten in de berm gedumpt. Het sluikstort werd vrijdag opgemerkt. De politie is een onderzoek gestart. De technische dienst van de gemeente komt het afval opruimen.
  [naar artikel]
 21. Sluikstort in de Bosheidestraat (29/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Bosheidestraat werd ontsierd door een sluikstort in de vorm van een volledige salon. Enkele uitgeleefde zetels en blauwe vuilzakken werden daar gedumpt net voorbij de kanaalkom vanuit Lozen in de richting van Bocholt.
  [naar artikel]
 22. Sluikstort van zes ton ontdekt in Henegouwen, twee dagen opruimwerk (02/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  In Saint-Ghislain (provincie Henegouwen) is maandag een sluikstort van ongeveer zes ton aangetroffen. De lokale politie meldt vrijdag dat enkele verantwoordelijke particulieren en bedrijven al geïdentificeerd zijn.
  [naar artikel]
 23. Sluikstort ontdekt in Diest: verdachte geïdentificeerd (18/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  In de Michel Theysstraat heeft de politie Demerdal een sluikstort ontdekt. De agenten zijn er in geslaagd een verdachte te identificeren.
  [naar artikel]
 24. Sluikstort vlakbij Jagersborg in Maaseik (12/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Zondagvoormiddag is bij de politie een sluikstort op de Broekbergweg - vlakbij het industrieterrein Jagersborg - gemeld. Onbekenden hadden er kleding, drankverpakking en medicatie gedumpt.
  [naar artikel]
 25. Inhoud afvalzakken en tip van GvA-lezer leiden naar daders sluikstort (22/04/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De vermoedelijke daders van het grote sluikstort in de Ebroek in Berlaar zijn gevonden. Het gaat om inwoners van Berlaar.
  [naar artikel]
 26. Sluikstort ontdekt in Remersdaal (17/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vorige vrijdag werd in de deelgemeente Remersdaal op de weg naar Hombourg een sluikstort ontdekt op een terrein dat toebehoort aan de NMBS.
  [naar artikel]
 27. Sluikstort met cannabisrestanten aan Halensebaan (18/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Nog geen twee weken nadat aan de Rothemstraat in Halen een zwaar geval van sluikstorten werd aangetroffen, werd in Halen een tweede sluikstort geregistreerd.
  [naar artikel]
 28. Gigantisch sluikstort met 30 tot 40 ton kledij ontdekt (20/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In de Hooierzelestraat in Waasmunster is vanmorgen een gigantisch sluikstort ontdekt. Het doodlopende straatje dat parallel loopt met de E17 was
  [naar artikel]
 29. Vrouw (90) draait op voor enorm sluikstort van 12 ton waar ze zelf niet verantwoordelijk voor is (12/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Drie dagen gaan werklui van Interza nodig hebben om een sluikstort van - u leest het goed - 12 ton weg te halen uit een berm van een privéterrein...
  [naar artikel]
 30. Gigantisch sluikstort ontdekt langs A12: “Inhoud van volle vrachtwagen uitgestrooid over doodlopende weg” (29/12/2020 - Het Nieuwsblad)
  Aan de Boskant langs de A12 in Wolvertem-Meise is een groot sluikstort teruggevonden. Het gaat om zowat de inhoud van een hele container bouwafval.
  [naar artikel]
 31. ‘Gezellig’ sluikstort in de Corbiestraat (03/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Corbiestraat in Mol wordt sinds zaterdag ontsierd door een sluikstort in de vorm van een volledige woonkamer. Liefst vier uitgeleefde ­zetels, twee salontafels, een kastje en een oude televisie werden gedumpt op een braakliggend terrein naast het Corbie Hotel.
  [naar artikel]
 32. Vuilnisman dumpt zelf gevonden sluikstort in hal appartementsgebouw (23/06/2021 - Het Nieuwsblad)
  Aan de Belgiëlei in Antwerpen past een vuilnisophaler een wel erg opmerkelijke manier toe om van sluikstort af te geraken. Op z’n ronde heeft hij illegaal aangeboden afvalzakken in de gang van een appartementsgebouw gedumpt. Tot grote onvrede van de bewoners natuurlijk, want zij zeggen dat het afval niet van hen is.
  [naar artikel]
 33. Daniel Goethals moet Bergen weer naar de top brengen (13/03/2017 - Sporza)
  Daniel Goethals ruilt na dit seizoen Willebroek voor Bergen. De voormalige Belgische topspeler tekende een contract voor twee seizoenen.
  [naar artikel]
 34. Daniel Goethals ruilt Willebroek voor Bergen (13/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Daniel Goethals wordt volgend seizoen de nieuwe coach van Bergen. De 47-jarige voormalige Belgian Lion tekende een contract voor twee jaar.
  [naar artikel]
 35. Sluikstort in Dilsen: politie identificeert dader (26/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  De politie heeft zondag opnieuw de vaststellingen gedaan van een sluikstort op de Europalaan in Dilsen. De vermoedelijke dader werd geïdentificeerd. Er is een proces-verbaal opgesteld.
  [naar artikel]
 36. VIDEO. Enorm sluikstort ontdekt in Hechtel-Eksel (14/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  In de gemeentebossen van Hechtel-Eksel die behoren tot Bosland is vrijdag een gigantisch sluikstort ontdekt in de buurt van de Kiefhoekstraat.
  [naar artikel]
 37. Alweer sluikstort op carpoolparking in Meise (12/06/2020 - VRT NWS)
  Op de carpoolparking aan de autosnelweg in Meise ligt alweer veel afval en sluikstort. Nochtans heeft de gemeente Meise net mobiele camera's in gebruik genomen.
  [naar artikel]
 38. Sluikstort in Opgrimbie gevonden: mogelijk afval van wietplantage (11/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  In een bosje op de Weg naar Zutendaal is donderdagnamiddag een sluikstort gevonden. Mogelijk gaat het om afval van een wietplantage. De politie is momenteel ter plaatse voor de vaststellingen.
  [naar artikel]
 39. Meer meldingen van sluikstort in Gent door coronacrisis (15/05/2020 - VRT NWS)
  De stad Gent heeft in april een derde meer meldingen van sluikstort binnengekregen dan normaal. Door corona gaan de mensen meer wandelen en worden sluikstorten vaker opgemerkt.
  [naar artikel]
 40. Voormalige Antwerpse cafébaas en gezochte afperser zit vast in Venezolaanse cel (26/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  Een Antwerpse afperser die al jaren op de vlucht was voor het gerecht, is begin oktober opgepakt in de Venezolaanse hoofdstad Caracas. Het gaat om Tom Ryelandt, de voormalige uitbater van Café Cohiba. Hij moet nog minstens vier jaar celstraf uitzitten wegens afpersing en bedreigingen.
  [naar artikel]
 41. Kunstwerk wordt per abuis als sluikstort gezien: “Dit werk was uniek” (30/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De politie was al volop bezig de kunstroof in het Limburgse Heers op te lossen. Maar het was geen kunstdief die aan de haal ging met het werk van de jonge artieste Lien V. Stockx, maar wel gemeentearbeiders die dachten dat ze gevaarlijk afval verwijderden. “Ook al ken je niks van kunst, een sluikstort zit niet met pinnen vast in de grond.”
  [naar artikel]
 42. VIDEO. Daders gigantisch sluikstort gevat, gigantische factuur is onderweg (15/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  De daders van het gigantische sluikstort in Waasmunster zijn gekend. Het gemeentebestuur gaat de opruimingskosten, zo'n 10.000 euro op hen verhalen. De daders konden wekenlang onder de radar blijven maar zijn nu toch gevat.
  [naar artikel]
 43. Drugsbende opgerold in Bergen: elf arrestaties (01/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Agenten van de politiezone Bergen/Quévy hebben woensdag elf mensen opgepakt die drugs verkochten in het centrum van Bergen. Dat meldt de politie vrijdag.
  [naar artikel]
 44. Drugsbende opgerold in Bergen: elf arrestaties (01/05/2021 - Het Nieuwsblad)
  Agenten van de politiezone Bergen/Quévy hebben woensdag elf mensen opgepakt die drugs verkochten in het centrum van Bergen. Dat meldt de politie vrijdag.
  [naar artikel]
 45. Bijna 6.000 vaststellingen van zwerfvuil en sluikstort tijdens Week van de Handhaving (30/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In oktober zijn tijdens de Week van de Handhaving bijna 6.000 gevallen van zwerfvuil en sluikstort vastgesteld. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 46. Sluikstort? Binnen de twee dagen is het weg dankzij deze app (20/09/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een smartphone en de nieuwe app van Ivago: meer heeft u niet meer nodig om sluikstort te melden in de straten en parken van de stad. Ivago belooft te proberen het stort binnen de twee dagen op te ruimen.
  [naar artikel]
 47. Bijna 6.000 vaststellingen van zwerfvuil en sluikstort tijdens Week van de Handhaving (30/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  Tijdens de Week van de Handhaving in oktober zijn bijna 6.000 gevallen van zwerfvuil en sluikstort vastgesteld. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) dinsdag heeft bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 48. Coach Daniel Goethals ruilt Willebroek voor Bergen (13/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Daniel Goethals wordt volgend seizoen de nieuwe coach van Bergen. Dat deelde de Henegouwse basketbaleersteklasser maandag mee. De 47-jarige voormalige Belgian Lion tekende een contract voor twee jaar. Momenteel is hij bij reeksgenoot Willebroek aan de slag.
  [naar artikel]
 49. Politie stelt 26 sluikstorten vast bij controle in Wilrijk (22/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Tijdens toezicht op enkele hotspots voor sluikstort in Wilrijk heeft de Antwerpse politie 26 vaststellingen gedaan.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.