Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 January 2022
00:09 uur

Oproep | Volgt u de coronamaatregelen nog?

De Standaard

14/01/2022 - 15:06

We leven bijna twee jaar met corona en met beperkende maatregelen. Hou jij je nog altijd strikt aan de maatregelen of heb je het gehad met contacten beperken, thuiswerken, geen verre reizen te ondernemen en thuisblijven? En als je minder strikt werd, waaraan merk je dat zoal? Wie je er over getuigen, mail naar [email protected]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Politie ongerust na oproep voor mars tegen coronamaatregelen: ‘Kom niet protesteren in Brussel’ (20/03/2021 - De Morgen)
  In het kader van een internationale oproep staat er vandaag ook in Brussel protest gepland tegen de coronamaatregelen. Maar de Brusselse politie roept iedereen op om thuis te blijven. ‘Wie toch komt manifesteren, riskeert een boete of een bestuurlijke aanhouding.’
  [naar artikel]
 2. Politie onderzoekt oproep tot coronaopstand in Maasmechelen (25/01/2021 - VRT NWS)
  In Maasmechelen circuleert er onder jongeren een oproep via sociale media om dit weekend actie te voeren tegen de coronamaatregelen. Afgelopen weekend waren er in Nederland op verschillende plaatsen rellen als gevolg van de strengere coronamaatregelen. Mogelijk heeft dat jongeren in Maasmechelen inspiratie gegeven.
  [naar artikel]
 3. Vanavond ‘La Boum 3’? Opnieuw oproep om te feesten in Brussel, politie waakzaam (08/05/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Op sociale media circuleert opnieuw een oproep om zaterdagavond – tegen de geldende coronamaatregelen in – een feest te organiseren. Ditmaal niet in het Ter Kamerenbos, zoals het tweemaal uit de hand gelopen ‘La Boum’, maar op het Brusselse Flageyplein. De politie is op de hoogte van het evenement, maar wijst erop dat alle bestaande coronamaatregelen blijven gelden.
  [naar artikel]
 4. Tongerse pastoor roept op tot verzet tegen coronamaatregelen: “Ze willen kerk kapotmaken” (16/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Ook voor pastoor Tony Hayen duren de coronamaatregelen te lang. Hij lanceert een oproep tot ongehoorzaamheid.
  [naar artikel]
 5. Pastoor roept op tot verzet tegen coronamaatregelen: “Mensen worden begraven als een hond” (16/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  Voor de Tongerse pastoor Tony Hayen duren de coronamaatregelen te lang. Hij lanceert een oproep tot ongehoorzaamheid.
  [naar artikel]
 6. OPROEP. Ga jij de coronamaatregelen missen? (28/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het normale leven begint voorzichtig te lonken, maar daar is niet iedereen onverdeeld gelukkig mee. Misschien heeft u wel een goede reden waarom u de coronamaatregelen stiekem zal missen?
  [naar artikel]
 7. Oproep 11.11.11: “Verbied bedrijven om schadeclaims in te dienen tegen coronamaatregelen” (17/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  11.11.11 heeft samen met 450 andere organisaties een wereldwijde oproep gelanceerd om te beletten dat bedrijven schadeclaims bij de overheid gaan...
  [naar artikel]
 8. Tongerse pastoor roept op tot verzet tegen coronamaatregelen: “Mensen worden begraven als een hond” (16/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Voor de Tongerse pastoor Tony Hayen duren de coronamaatregelen te lang. Hij lanceert een oproep tot ongehoorzaamheid.
  [naar artikel]
 9. Meerdere tienduizenden mensen trekken door Brussel tegen coronamaatregelen (23/01/2022 - Knack)
  Volgens een eerste schatting van de Brusselse politie telt de betoging zondag tegen de coronamaatregelen "meerdere tienduizenden deelnemers". Een definitieve telling volgt later. De Europese manifestatie voor de democratie pleit voor een breed maatschappelijk debat over de coronamaatregelen..
  [naar artikel]
 10. Jan Jaap van der Wal veroordeelt oproep van Gers Pardoel tegen coronaregels: “Ik zou hem schrappen uit ‘The Voice Kids’” (23/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Dat enkele bekende Nederlanders zoals Gers Pardoel (39) maandag op sociale media een oproep lanceerden om de coronamaatregelen in vraag te stellen,...
  [naar artikel]
 11. Verstrengde coronamaatregelen gaan in om middernacht (28/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  De nieuwe Vlaamse coronamaatregelen zullen dan toch vroeger ingaan, namelijk vanaf middernacht. Burgemeester Stijn Van Baelen had eerder deze week een oproep gedaan aan het Bocholter verenigingsleven en de sportclubs om hun activiteiten op on hold te zetten. Verder geldt er een mondmaskerplicht op drukke plaatsen en op de kerkhoven.
  [naar artikel]
 12. Overzicht. Gaan we zo stap voor stap de coronamaatregelen loslaten? (14/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  De versoepelingen (en het uiteindelijk loslaten) van de coronamaatregelen zijn gekoppeld aan de vaccinatiegraad. Hoe meer 65-plussers en risicopatiënten een prikje hebben gehad, hoe meer er versoepeld kan worden. Dat beoogde traject zie er als volgt uit.
  [naar artikel]
 13. Brusselse politie ongerust na oproep tot protest tegen maatregelen: “Kom niet naar Brussel” (20/03/2021 - Het Nieuwsblad)
  De Brusselse politie is ongerust nadat er opgeroepen werd om zaterdag te komen manifesteren in de hoofdstad. Dit na een oproep van drie Duitsers om te protesteren tegen de coronamaatregelen.
  [naar artikel]
 14. OPROEP | Voor de jeugdrechter wegens overtreden coronamaatregelen? (17/02/2021 - De Standaard)
  Is de slinger doorgeslagen? De Standaard zoekt Antwerpse jongeren of hun ouders die wegens het overtreden van de coronamaatregelen voor de jeugdrechter moesten verschijnen. Mailen kan naar [email protected]
  [naar artikel]
 15. Limburgse politiezones blijven controleren op naleving coronamaatregelen (22/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het mag dan wel mooi weer zijn, en de coronamaatregelen zijn versoepeld: de Limburgse politiezones voeren nog altijd controles uit. En ze stellen vast dat er nog altijd Limburgers zijn die de coronaregels aan hun laars lappen. Het gaat dan vooral over het overtreden van het samenscholingsverbod. De politie doet daarom een oproep om de regels zo goed mogelijk na te leven.
  [naar artikel]
 16. Erika Vlieghe doet oproep: “We moeten stoppen met te veel te zeuren” (28/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  Infectiologe Erika Vlieghe heeft zondag een oproep gedaan om “minder te zeuren”. Vlieghe ontkent niet dat de hele coronacrisis en de coronamaatregelen voor iedereen zwaar wegen, maar het helpt volgens haar niet om daar steeds over te klagen. Dat zei ze in De zevende dag.
  [naar artikel]
 17. Erika Vlieghe doet oproep: “We moeten stoppen met te veel te zeuren” (28/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Infectiologe Erika Vlieghe heeft zondag een oproep gedaan om “minder te zeuren”. Vlieghe ontkent niet dat de hele coronacrisis en de coronamaatregelen voor iedereen zwaar wegen, maar het helpt volgens haar niet om daar steeds over te klagen. Dat zei ze in ‘De zevende dag’.
  [naar artikel]
 18. Opnieuw oproep om vanavond te feesten in Brussel, politie ‘op de hoogte’ van plannen (08/05/2021 - De Standaard)
  Op sociale media circuleert opnieuw een oproep om zaterdagavond een feest te organiseren. Ditmaal niet in het Ter Kamerenbos, zoals het tweemaal uit de hand gelopen ‘La Boum’, maar op het Brusselse Flageyplein. De politie is op de hoogte van het evenement, maar wijst erop dat alle bestaande coronamaatregelen blijven gelden.
  [naar artikel]
 19. Experts roepen burgers op na verstrengde coronamaatregelen: “Wacht niet tot vrijdag, elke dag is er een te veel” (28/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het is een goede zaak dat de coronamaatregelen ook in Vlaanderen verstrengd worden, zeggen biostatisticus Geert Molenberghs en viroloog Marc Van Ranst. Ze noemen het wel spijtig dat die beperkingen vrijdag pas ingaan. “Daarom deze oproep: wacht niet tot vrijdag. Elke dag wachten is er één te veel.”
  [naar artikel]
 20. Samenscholingsverbod, avondklok en enkel contact met gezin: volgt ons land de strenge coronamaatregelen van de rest van Europa? (15/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Vrijdag komt het Overlegcomité weer samen en dan worden allicht nieuwe coronamaatregelen uitgevaardigd. Die zijn vaak een echo van de maatregelen die onze buren en andere Europese landen al namen. En de recente beslissingen die ze rondom ons in Europa namen zijn niet mals.
  [naar artikel]
 21. Ondernemer uit Beveren roept op om te betogen tegen regering en krijgt veel bijval (27/01/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het verzet groeit. In navolging van de protesten en rellen in Nederland, zijn er ook in ons land veel oproepen om komend weekend op straat te komen tegen de coronamaatregelen. Meest opvallende oproep is die van de ondernemer Jos De Groof Jr (28) uit Beveren. “Veel mensen kunnen die loeiharde coronamaatregelen niet meer aan. Het roer moet omgegooid worden.”
  [naar artikel]
 22. Politie ongerust na oproep voor mars tegen coronamaatregelen: “Kom zaterdag niet protesteren in Brussel” (19/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wereldwijd wordt zaterdag actie gevoerd tegen de coronamaatregelen en ook in ons land werden meerdere oproepen gelanceerd om in Brussel te protesteren. De Brusselse politie roept iedereen op om thuis te blijven. “Wie toch komt manifesteren, riskeert een boete of een bestuurlijke aanhouding”, aldus de politie.
  [naar artikel]
 23. Ondernemer roept op tot antiregeringsbetoging en krijgt enorme bijval: “Dit land gaat kapot als we het overlaten aan politici en virologen” (27/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het verzet groeit. In navolging van de protesten en rellen in Nederland, zijn er ook in ons land veel oproepen om komend weekend op straat te komen tegen de coronamaatregelen. Meest opvallende oproep is die van de ondernemer Jos De Groof Jr (28) uit Beveren. “Veel mensen kunnen die loeiharde coronamaatregelen niet meer aan. Het roer moet omgegooid worden.”
  [naar artikel]
 24. Trucker betrapt drie illegalen in vrachtwagen, politie volgt coronamaatregelen en moet hen laten gaan (26/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op een bedrijfsterrein langsheen de Rijksweg in Bornem zijn dinsdagochtend drie illegalen aangetroffen in de laadruimte van een vrachtwagen. Een van hen zwaaide met een mes en kon wegvluchten. Twee anderen mochten na een controle door de politie – door de opgelegde coronamaatregelen – weer beschikken.
  [naar artikel]
 25. Trucker betrapt drie illegalen in vrachtwagen, politie volgt coronamaatregelen en moet hen laten gaan (26/05/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Op een bedrijfsterrein langsheen de Rijksweg in Bornem zijn dinsdagochtend drie illegalen aangetroffen in de laadruimte van een vrachtwagen. Een van hen zwaaide met een mes en kon wegvluchten. Twee anderen mochten na een controle door de politie – door de opgelegde coronamaatregelen – weer beschikken.
  [naar artikel]
 26. Ook artsensyndicaten vragen opschorting coronamaatregelen voor min 12-jarigen (22/09/2021 - De Morgen)
  Maandag riep de Belgische Academie voor Kindergeneeskunde de regering op om de huidige coronamaatregelen in scholen voor kinderen onder de twaalf jaar op te schorten in regio’s waar de epidemie stabiel is. De Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (BVAS) steunt nu deze oproep voor het normaliseren van het onderwijs voor deze kinderen.
  [naar artikel]
 27. PXL-studenten roepen op om coronamaatregelen te respecteren (03/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Studenten van de opleiding communicatiemanagement aan de hogeschool PXL doen een oproep om de coronamaatregelen te respecteren. In een video, verspreid op sociale media, spreken ze vooral hun leeftijdsgenoten aan. In september willen de studenten graag opnieuw fysiek aanwezig zijn op school. Het online les krijgen heeft beperkingen, vinden de studenten. En ze hebben vooral weer nood aan sociaal contact. Daarom moet men zich nu aan de maatregelen houden, klinkt het bij de studenten.
  [naar artikel]
 28. “Géén versoepelingen alstublieft, ik meen het!”: acteur Marijn Devalck stuurt opmerkelijke oproep de wereld in (26/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Acteur en zanger Marijn Devalck stuurt een duidelijke boodschap de wereld in: hij wil niet dat de regering de coronamaatregelen versoepelt. “Mijn oproep is misschien opmerkelijk omdat ik mijn brood verdien in de evenementensector, maar de teugels nu lossen is een slecht idee”, motiveert Devalck.
  [naar artikel]
 29. Ondernemers uit Sluis kunnen niet lachen met oproep burgemeester Lippens: “Corona kent geen landsgrenzen” (28/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het zit er bovenarms op tussen de ondernemers in Sluis en het gemeentebestuur in Knokke-Heist. In de grensgemeente vinden ze het niet kunnen dat burgemeester Lippens oproept om Nederland te mijden omdat de coronamaatregelen over de grens namelijk te laks zijn. “Corona kent geen landsgrenzen en volgt zeker niet de adviezen op van een burgemeester in Knokke.”
  [naar artikel]
 30. Honderden demonstranten protesteren tegen coronamaatregelen in Brussel (20/03/2021 - Het Nieuwsblad)
  Enkele honderden demonstranten verzamelden zich rond twee uur zaterdagmiddag in het Ter Kamerenbos om te protesteren tegen de coronamaatregelen. De betoging kaderde in een oproep om in veertig landen op straat te komen. De politie, die massaal aanwezig is, riep rond vier uur op om te vertrekken, de meeste demonstranten deden dat ook. Er kwam veel meer volk opdagen dan de toegestane honderd, maar de betoging verliep rustig.
  [naar artikel]
 31. Warme oproep in Mol: "Laat de handelaars niet in de steek tijdens de koopjes. Ga shoppen maar doe het volgens de regels" (29/07/2020 - VRT NWS)
  Niet alleen de horeca-uitbaters zijn getroffen door de coronamaatregelen, maar ook andere handelaars. Funshoppen moet terug runshoppen worden. Dat heeft zo zijn gevolgen voor het openingsweekend van de solden, ook in Mol. Daar doen ze een warme oproep om de handelaars te steunen, terwijl je de veiligheidsmaatregels respecteert.
  [naar artikel]
 32. BV’s roepen iedereen op om coronamaatregelen na te leven (25/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vijf absolute toppers in hun vak doen in VTM NIEUWS een oproep om de richtlijnen strikt te volgen. Het gaat om zanger Koen Wauters, topchef Gert De...
  [naar artikel]
 33. Stakingsoproep breidt uit in Wallonië (05/09/2017 - Metro)
  De Waalse socialistische overheidsvakbond CGSP Admi heeft opgeroepen tot een 24-urenstaking op 10 oktober, in het kader van een algemene ‘reactiedag’ in de hele openbare sector tegen het regeringsbeleid. Dat heeft de vakbond vandaag bekendgemaakt. De stakingsoproep geldt voor alle Waalse lokale (gemeenten, OCMW’s, intercommunales …) administraties, politie- en hulpverleningszones en publieke instellingen zoals bijvoorbeeld de Waalse arbeidsbemiddelingsdienst Forem. De oproep geldt niet voor de gewestelijke Waalse administraties, maar wellicht volgt voor hen een soortgelijke oproep de komende dagen, klinkt het bij de vakbond. De beslissing van CGSP Admi volgt op de oproep van de socialistische overheidsvakbond ACOD om een ‘reactiedag’ te organiseren in de openbare sector tegen het beleid van de regering Michel. Dat regeringsbeleid is volgens de vakbond gericht op de afbouw van de openbare diensten in ons land. bron: Belga
  [naar artikel]
 34. Georges (88) stierf gisteren aan Covid-19, zijn zoon doet emotionele oproep: “Mensen, alstublieft, neem de maatregelen ernstig” (31/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De 88-jarige Georges Labaere was donderdag nog in het VTM NIEUWS te zien. Hij lag op de gewone covidafdeling in het AZ Delta in Roeselare, was wat kortademig, maar zou wel enkele dagen later naar huis mogen. En toch overleed Georges gisteren, ondanks de goede zorgen. Zijn zoon François doet nu een emotionele en belangrijke oproep aan iedereen om de coronamaatregelen na te leven: “Want het is zo’n vies beest”.
  [naar artikel]
 35. Gouverneur Lantmeeters: “strengere handhaving beter dan nieuwe coronamaatregelen (14/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Gouverneur Jos Lantmeeters is niet van plan om in Limburg strengere coronamaatregelen uit te vaardigen als de regering vrijdag een coronabarometer afkondigt die de provincies de macht geeft om eigen maatregelen te nemen. In Limburg is de situatie op dit moment minder ernstig dan in de rest van het land. We moeten inzetten op strengere handhaving en boetes voor wie de regels niet volgt, zo zei Lantmeeters in het Middagnieuws van TV Limburg.
  [naar artikel]
 36. Na coronamaatregelen nu pop-up bar op Groenplaats bij schaatsbaan: “Ik heb het gevoel dat de horeca eraan moet” (01/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Michèle Dupont, zaakvoerster van café De Kroeg op de Groenplaats, wil in het weekend op ronde gaan in de stad om met andere horeca-uitbaters te bespreken hoe ze tegenwind kunnen geven aan de coronamaatregelen in hun sector. Ook Den Après, de pop-up bar die opengaat bij de schaatsbaan, is haar een doorn in het oog: “Juist nu de horeca het zo moeilijk heeft, poten ze voor onze neus een extra bar neer. Ik doe een warme oproep naar iedereen om na het schaatsen toch aan ons te denken.”
  [naar artikel]
 37. Nauwelijks files op snelwegen na drastische coronamaatregelen (13/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In ons land lijken mensen vrijdag gehoor te geven aan de oproep van de regering om indien mogelijk zo veel mogelijk thuis te werken. Op de...
  [naar artikel]
 38. Na oproep naar coronawet: regering denkt aan update van dertien jaar oude wet (06/11/2020 - Knack)
  De regering-De Croo sluit niet uit dat ze met nieuwe initiatieven komt om de coronamaatregelen juridisch te kaderen.
  [naar artikel]
 39. Opmerkelijke oproep van infectioloog Jeroen van der Hilst: “Versoepel nu voor ziekenhuizen weer vol liggen” (10/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Opmerkelijke oproep van infectioloog Jeroen van der Hilst: “Versoepel nu voor ziekenhuizen weer vol liggen” “Versoepel de coronamaatregelen nu, wanneer de afdelingen intensieve zorg in de ziekenhuizen nog zo goed als leeg zijn, want tegen de herfst liggen ze opnieuw vol en is het te laat.” Dat is de opmerkelijke oproep die infectioloog Jeroen van der Hilst van het Hasseltse Jessaziekenhuis deed in een reportage op TV Limburg. Hoewel de […] Lees dit artikel: Opmerkelijke oproep van infectioloog Jeroen van der Hilst: “Versoepel nu voor ziekenhuizen weer vol liggen”
  [naar artikel]
 40. Gaat Belgische staat verplichting om coronamaatregelen op te heffen ook volgen? (31/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  De coronamaatregelen die de overheid ons oplegt, zijn onwettig. Zo oordeelt een rechter in Brussel. Volgens justitiespecialist Hugo Lamon betekent dat niet meteen dat de huidige coronamaatregelen geschrapt moeten worden.
  [naar artikel]
 41. Aantal overtredingen tegen coronamaatregelen in zwaarst getroffen gemeente Heusden-Zolder stijgt (13/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  De politie van Heusden-Zolder ziet een stijging van het aantal overtredingen tegen de coronamaatregelen. Het gaat over inbreuken tegen de mondmaskerplicht, het samenscholingsverbod en de afstandsregels. Heusden-Zolder is nog altijd de zwaarst getroffen gemeente van Limburg. De politie doet daarom een oproep aan de inwoners om de regels te respecteren, ook binnen de eigen bubbel.
  [naar artikel]
 42. Hoeselt kondigt geen extra maatregelen af, wel oproep regels na te leven (23/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  In navolging van Filip spreekt burgemeester Raskin de bevolking van Hoeselt toe met de urgente vraag om zich aan de coronamaatregelen te houden.
  [naar artikel]
 43. Hoe spreek je iemand aan die de coronamaatregelen niet naleeft? (08/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  “We vragen jullie om goed voor elkaar te zorgen. Maar help elkaar ook om de maatregelen te volgen. We weten dat het niet in ons DNA zit om iemand anders te zeggen wat ze moeten doen, maar het is belangrijk dat iedereen de maatregelen volgt.” Dat zei premier Alexander De Croo (Open VLD) dinsdag bij de aankondiging van de strengere coronaregels. Maar hoe doe je dat nu best, iemand aanspreken die de maatregelen niet volgt?
  [naar artikel]
 44. OPROEP. Hoe uitzonderlijk wordt jouw kerstfeest? (23/12/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Door de strenge coronamaatregelen gaan we een uitzonderlijke kerst tegemoet. Samen met de hele familie vieren, zit er niet in. Maar dat betekent voor iedereen iets anders.
  [naar artikel]
 45. OPROEP: Wat is het meest vriendelijke dat jou is overkomen? (27/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Branden in het Amazonewoud, zinloos geweld, online gekibbel. Als je de media volgt, heb je soms het gevoel dat je aan het kijken bent naar een...
  [naar artikel]
 46. OPROEP. Hou jij je super strikt aan de coronamaatregelen? (03/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Zie jij enkel nog je vaste bubbel van vijf sinds ons land half maart in lockdown ging? Ga jij ondanks de versoepelingen liever nog niet naar de sportclub of shoppen in de stad? Laat het ons weten.
  [naar artikel]
 47. OPROEP. Wat is uw remedie tegen de winterdip? (26/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Nu coronamaatregelen onze vrijheid beperken, slaat de winterdip extra hard toe. Heeft u de ultieme remedie? Dan horen we die graag van u.
  [naar artikel]
 48. VKW Limburg: “Stop met die warboel aan coronamaatregelen” (01/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Limburgse werkgeversorganisatie VKW kijkt met stijgende verbazing naar de bijna onophoudelijke stroom van coronamaatregelen van de verschillende overheden. “Stop met die warboel aan coronamaatregelen, en voer weer een beleid”, zo luidt de boodschap.
  [naar artikel]
 49. OPROEP. Maakt u filmpjes voor uw leerlingen? (17/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Nu de coronamaatregelen verder verlengd werden, starten scholen volgende week met het aanbieden van nieuwe leerstof. Heel wat leerkrachten waren de afgelopen paasvakantie druk in de weer met het maken van digitaal lesmateriaal.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.