Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 January 2022
22:00 uur

Paradise City Festival in Steenokkerzeel alweer uitgeroepen tot groenste muziekfestival van België

VRT NWS

14/01/2022 - 15:12

Het Paradise City Festival in Steenokkerzeel krijgt voor het tweede jaar op rij de titel van "Groenste muziekfestival van het land". Het behoort zelfs tot de wereldtop van groene festivals. De organisatoren houden de CO2-uitstoot zo laag mogelijk door bijvoorbeeld nachttreinen in te zetten die festivalgangers naar huis brengen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Dansen van op een vlot of via livestream: festival Paradise City gaat ‘coronaproof’ (01/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Aan het Kasteel Ribaucourt in Perk (Steenokkerzeel) start vandaag/woensdag om 18 uur een beperkte versie van Paradise City, een festival voor elektronische muziek.
  [naar artikel]
 2. Paradise City klokt af op 21.500 festivalgangers (08/07/2019 - VRT NWS)
  Er komt voorlopig geen einde aan de groei van Paradise City. Het festival met elektronische muziek in Steenokkerzeel klokte zondagavond af op 21.500 bezoekers in drie dagen.
  [naar artikel]
 3. Paradise City festival in Perk lokt 18.000 muziekfans (01/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  De vierde editie van het driedaagse elektrofestival Paradise City aan het Kasteel de Ribaucourt in Perk (Steenokkerzeel), dat zondagavond afsluit met de Franse top-dj Laurent Garnier, heeft volgens organisator Gilles De Decker in totaal meer dan 18.000 bezoekers over de vloer gekregen. Dat zijn er circa 5.500 meer dan 12.500 van vorig jaar.
  [naar artikel]
 4. 18.000 bezoekers voor vierde editie van elektrofestival Paradise City festival in Perk (01/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De vierde editie van het driedaagse elektrofestival Paradise City aan het Kasteel de Ribaucourt in Perk (Steenokkerzeel), dat zondagavond afsluit...
  [naar artikel]
 5. Paradise City klokt af op 21.500 festivalgangers (08/07/2019 - Metro)
  Er komt voorlopig geen einde aan de groei van Paradise City. Het festival met elektronische muziek in Steenokkerzeel klokte zondagavond af op 21.500 bezoekers in drie dagen. De ecologische troeven werden extra in de verf gezet. In het feeërieke kader van het Kasteel de Ribaucourt in Perk, deelgemeente van Steenokkerzeel in Vlaams-Brabant, vierde Paradise City de vijfde verjaardag. Het driedaagse evenement lokte vrijdag 6.000 bezoekers. Op zaterdag was het festival met 8.500 dagtickets uitverkocht. Zondag kwamen daar nog eens 7.000 festivalgangers bij. Ter vergelijking: de derde editie in 2017 was goed voor 12.500 passanten aan de kassa, de vierde editie in 2018 kreeg 18.000 mensen over de vloer. “We blijven trouw aan het concept van de start in 2015: een mix van de beste elektronische muziek en een zo beperkt mogelijke ecologische voetafdruk”, zeggen de organisatoren. Het festival werd dit jaar uitgebreid met een vierde podium. Daarop waren 65 acts te bewonderen. Meer dj’s dan livebands, waardoor Paradise City meer weg heeft van een openluchtfuif dan van een festival. Paradise City wil het meest groene festival van het land zijn. Daar slaagt het wel in. De festivalgangers, overwegend jongeren, vinden het ecovriendelijke aspect zeker even belangrijk als de muziek. Er stonden 147.000 herbruikbare drinkbekers op hen te wachten. De podia werden voor honderd procent uit gerecycleerd materiaal opgetrokken. Om CO2-neutraal te zijn was het in de restaurants en foodtrucks vergeefs zoeken naar enig vlees. Goed nieuws ook voor de schoonmaakploegen: er gingen 10.000 draagbare asbakken over de toonbank. bron: Belga Het bericht Paradise City klokt af op 21.500 festivalgangers verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 6. Paradise City lokt duizenden elektrofans tijdens openingsdag (05/07/2019 - Metro)
  Paradise City heeft vrijdag tijdens de openingsdag duizenden elektrofans naar het Kasteel de Ribaucourt in Steenokkerzeel gelokt. Het driedaagse dancefestival wil uitgroeien tot een ecologisch verantwoorde variant van Tomorrowland. De vijfde editie van Paradise City is ook nu weer een driedaags evenement, dit jaar van vrijdag 5 tot zondag 7 juli. De openingsdag mocht zeker 6.000 bezoekers verwelkomen op het domein van het Kasteel de Ribaucourt in Perk, deelgemeente van Steenokkerzeel in Vlaams-Brabant. Op het programma stonden zeventien optredens, verspreid over drie podia. De binnen- en buitenlandse artiesten zijn vaak dj’s, eigen aan het elektrogenre. Niet toevallig zit dj Nico Morano mee in de organisatie. De headliners van vrijdagavond zijn vanaf 23 uur Mind against en Gerd Janson, die een mix van disco en house serveert. Paradise City haalt het onderste uit de kast om het meest groene festival van het land te worden. Die inspanningen doet het festival al jaren. Dat werd onlangs beloond met een award voor een vermindering van het waterverbruik met meer dan een kwart. De afvalberg aan plastic wordt zo klein mogelijk gehouden, de generatoren werken op biobrandstof en de camping draait op zonne-energie. De festivalgangers komen in elektrische bussen naar de feestlocatie. bron: Belga Het bericht Paradise City lokt duizenden elektrofans tijdens openingsdag verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. Fijne funktracks en foute classics op Paradise City (30/06/2018 - De Morgen)
  Terwijl hip-hop het nooit meer kerende hoogtij vierde op Couleur Café, en de hipsterkids heil zochten op het Hollandse Down The Rabbit Hole, eerden wij nieuwe en oude klassiekers op Paradise City, het elektronische muziekfestival aan het kasteel van Ribeaucourt.
  [naar artikel]
 8. Paradise City maakt eerste namen bekend (19/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het ecologisch verantwoorde muziekfestival Paradise City loste een eerste rondje namen. Onder andere Charlotte Adigéry, Adriatique en...
  [naar artikel]
 9. Paradise City Werchter (26/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  WerchterEen kleine 20 kilometer verderop vond het Paradise City Festival plaats, maar voor het echte Paradise City moesten muziekliefhebbers zaterdag toch in Werchter zijn. Toen het festivalterrein de deuren opende, was al meteen duidelijk dat het overgrote deel van de bezoekers voor Guns N’ Roses was gekomen. De T-shirts met de pistolen en rozen waren overal.
  [naar artikel]
 10. 18.000 bezoekers voor vierde editie van elektrofestival Paradise City (01/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De vierde editie van het driedaagse elektrofestival Paradise City aan het Kasteel de Ribaucourt in Perk (Steenokkerzeel), dat zondagavond afsluit...
  [naar artikel]
 11. Hoe groen zijn de bezoekers van het ecovriendelijke festival Paradise City? (06/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Voor het vijfde jaar op rij zet Paradise City zijn beste beentje voor om een groen festival te zijn. Zo goed als alle foodtrucks zijn vegetarisch...
  [naar artikel]
 12. Het groentje in Sofie Dumont (24/06/2017 - De Morgen)
  Een festival bezoeken en geen kruiwagen vol afval op je geweten hebben? Paradise City in Steenokkerzeel maakt er een missie van. chef Sofie Dumont runt er een restaurant waar je lekkere seizoensgroenten eet uit écht servies.
  [naar artikel]
 13. Het groentje in Sofie Dumont (07/04/2019 - De Morgen)
  Een festival bezoeken en geen kruiwagen vol afval op je geweten hebben? Paradise City in Steenokkerzeel maakt er een missie van. chef Sofie Dumont runt er een restaurant waar je lekkere seizoensgroenten eet uit écht servies.
  [naar artikel]
 14. Win tickets voor Paradise City! (27/06/2019 - Metro)
  Op 5,6 en 7 juli vindt de 5de editie van Paradise City Festival plaats op het magische kasteeldomein van Ribaucourt in Perk. Vanaf zijn eerste editie in 2015 tracht Paradise City zijn ecologische voetafdruk zo laag mogelijk te houden door bijvoorbeeld met herbruikbare bekers te werken, geen vlees aan te bieden, met lage emissie generatoren te werken en dit jaar zetten ze zelf elektrische bussen aanbieden vanuit Brussel om bezoekers op een CO2-neutrale manier op het festival te krijgen. Voor meer info over hun groene maatregelen: www.paradisecity.be/green. Daarnaast trachten ze zoveel mogelijk energie te krijgen van het publiek op de 4 stages dankzij een line-up met artiesten zoals DJ Koze, Dixon, Polo & Pan, Mind Against, Motor City Drum Ensemble en nog veel meer. Check de ganse line-up hier: www.paradisecity.be/lineup.   Het bericht Win tickets voor Paradise City! verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Paradise City: hoe festivals organiseren geen walk in the Perk is (23/06/2017 - De Redactie)
  De Vlaams-Brabantse gemeente Perk krijgt dit weekend opnieuw ruim tienduizend dancefans over de vloer voor de derde editie van Paradise City. Ondanks het succes zou organisator en mede-oprichter Dimitri Verschueren twee keer nadenken voor hij nog eens een nieuw festival uit de grond stampt.
  [naar artikel]
 16. 65 live acts en 130 artiesten: Paradise City 2019 in cijfers (07/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Nu de laatste dag van het electrofestival Paradise City aan de gang is, is het tijd om de rekenmachine boven te halen. Hoeveel kampeerders zijn er?...
  [naar artikel]
 17. Dat belooft voor Rampage in Lommel: alle remmen los op eerste festivals (14/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Rampage Free Party in Lommel, het eerste grote festival in Limburg sinds corona uitbrak, belooft dit weekend een groot feest te worden. Vrijdag waren er al twee grote festivals - Alcatraz in Kortrijk en Paradise City in Steenokkerzeel - van start gegaan en daar leek het of Covid-19 tot het verleden behoort.
  [naar artikel]
 18. Eerste Jumbo City in België geopend op Teniersplaats in het hartje van Antwerpen (08/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De eerste Jumbo City in België is een feit. Op de Teniersplaats in Antwerpen werd woensdag de stadsversie van de Nederlandse supermarktketen feestelijk geopend. De klanten van het eerste uur werden getrakteerd op een bloemetje. “Met Jumbo City spelen we in op de behoeften van klanten en bezoekers in de binnenstad”, zegt Peter Isaac, managing director van Jumbo België.
  [naar artikel]
 19. Paradise City: Mooi weer, herwonnen vrijheid en zwoele muziek tijdens eerste echte festivalweekend (16/08/2021 - VRT NWS)
  Het eerste échte festivalweekend in Vlaanderen zonder al te veel coronabeperkingen zit erop. In Perk in Vlaams-Brabant was er drie dagen lang Paradise City, een festival voor liefhebbers van elektronische muziek. En net als op Alcatraz, Jazz Middelheim, Campo Solar en andere festivals hing het gevoel van bevrijding in de lucht. Al kregen de festivalgangers dat gevoel ook niet zomaar.
  [naar artikel]
 20. RECENSIE. Paradise City Werchter (25/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Terwijl een kleine 20 kilometer verderop het Paradise City Festival plaatsvond in Perk, ontving TW Classic zaterdag de Amerikaanse band die zich 30 jaar geleden met een gelijknamig nummer naar de Rock And Roll Hall of Fame speelde. Toen het festivalterrein de deuren opende, was al meteen duidelijk dat het overgrote deel van de bezoekers voor Guns N Roses was gekomen. De t-shirts met de pistolen en de rozen waren alomtegenwoordig. Jammer genoeg lieten de dragers ervan dat tijdens de rest van de dag ook merken.
  [naar artikel]
 21. Zo kan het dus ook: bezoekers Paradise City laten amper een halve container afval achter (08/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Wie afgelopen weekend zijn of haar dansbeentjes wilde strekken, kon dat doen op Paradise City in Perk. Op het kasteeldomein van Ribaucourt gaven...
  [naar artikel]
 22. Dag twee op Paradise City: K.O. gaan was nog nooit zo aangenaam (01/07/2018 - De Morgen)
  Oosterse weelde en meesterlijke mixers waren de kernbegrippen op de tweede dag van Paradise City. Ook in de schaduw van het kasteel was het bloedheet, wat zorgde voor het betere voetenwerk op half tempo.
  [naar artikel]
 23. Paradise City is groen, maar hoe groen zijn de bezoekers? (01/07/2018 - De Morgen)
  Paradise City zet zijn beste beentje voor om een groen festival te zijn. De bekertjes zijn recycleerbaar, en bezoekers worden verzocht om hun ticket niet uit te printen. Maar zijn die bezoekers dan ook zo groen?  
  [naar artikel]
 24. Zon, water en een oosters sfeertje: zo ziet Paradise City eruit (01/07/2018 - De Morgen)
  Oosterse weelde en meesterlijke mixers waren de kernbegrippen op de tweede dag van Paradise City. Ook in de schaduw van het kasteel was het bloedheet, wat zorgde voor het betere voetenwerk op half tempo.
  [naar artikel]
 25. DISCUSSIE. België op economisch vlak kneusje van Europa, wat moet er volgens jou gebeuren? (10/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Volgens ING België is de coronacrisis puur cijfermatig nagenoeg verteerd. De economie kromp vorig jaar met 6,2% en groeide dit jaar alweer met 6%. Dat lijkt goed nieuws, maar dat is het niet. ING België heeft berekend dat de gemiddelde economische groei in Europa volgend jaar 3,8% zal zijn. In België is dat 2,9%.
  [naar artikel]
 26. Paradise City: elektro op groene stroom (04/04/2019 - De Morgen)
  De toekomst van de muziekindustrie oogt weinig rooskleurig, maar die van de muziekfestivals kleurt dan weer groener dan ooit. Dit weekend is er de tweede editie van Paradise City. Geen hommage aan Axl Rose, wel aan een milieuvriendelijk nirwana.
  [naar artikel]
 27. Paradise City trapt festivalzomer dan toch op gang: feesten met je coronabubbel op het water (01/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Dit jaar geen tienduizend bezoekers per dag voor Paradise City, maar wel twee dagen lang een intiem elektronicafestival voor telkens vierhonderd...
  [naar artikel]
 28. Dansvirus vloert corona op Paradise City (16/08/2021 - De Tijd)
  12:51 Het dancefestival Paradise City lokte afgelopen weekend 25.000 bezoekers naar Perk. Niet-gevaccineerde bezoekers konden ter plekke een antigeentest laten afnemen. Zes mensen testten positief.
  [naar artikel]
 29. Een duurzaam festival? Het kan! (24/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het dancefestival Paradise City in Perk draait bijna volledig op zonnepanel of generatoren met biobrandstof. Daarnaast wil de organisatie zo
  [naar artikel]
 30. Een duurzaam festival? Het kan! (24/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het dancefestival Paradise City in Perk draait bijna volledig op zonnepanel of generatoren met biobrandstof. Daarnaast wil de organisatie zo
  [naar artikel]
 31. Een duurzaam festival? Het kan! (24/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het dancefestival Paradise City in Perk draait bijna volledig op zonnepanel of generatoren met biobrandstof. Daarnaast wil de organisatie zo
  [naar artikel]
 32. Paradise City, waar foodies hun hart ophalen (01/07/2018 - De Morgen)
  Paradise City is een proeftuin voor duurzame initiatieven, maar het is ook hemel op aarde voor foodies en elektronicafans. We zochten met de Brusselse producer Haring het festivaleten dat het best bij zijn muziek past.
  [naar artikel]
 33. Paradise City organiseert dan toch een editie, maar wel op een ‘coronaveilig’ bootje (20/06/2020 - Metro)
  De organisatoren van Paradise City, die hun festival een jaar moesten uitstellen, hebben voor 1 en 2 juli een ’coronaproof’ editie uitgewerkt. Daarbij kunnen aan het Kasteel Ribaucourt in Perk (Steenokkerzeel) telkens 200 personen in vlotten op het water het optreden van drie live- en DJ-sets bijwonen. De optredens zullen ook live worden gestreamd. Door de coronapandemie zal het dit jaar een ongewoon rustige festivalzomer zijn. Massa-evenementen zijn namelijk tot 31 augustus, maar organisatoren proberen wel om op een creatieve manier toch iets in elkaar te steken. Zo ook het team achter Paradise City. Een volwaardige editie van het festival zal voor volgend jaar zijn, maar op 1 en 2 juli organiseren ze wel een coronaproof alternatief. Paradise City On Boats heet het concept en de naam verklapt al veel van de opzet. Per dag zullen 200 mensen op vlotten het water rond het Kasteel Ribaucourt in Perk opgestuurd worden. Daar zullen ze kunnen genieten van muziek van onder andere Âme, DTM Funk en BeraadGeslagen. Tickets kan je niet kopen, enkel winnen. 25 gelukkigen Wie de concerten van 1 en 2 juli wil meemaken moet zich inschrijven op www.paradisecity.be/boatsregistration. Uit de inschrijvingen zullen de organisatoren voor elke festivaldag 25 personen uitloten die elk nog zeven vrienden uit hun eigen sociale bubbel mogen meebrengen. Voor elke groep van acht personen is een vlot voorzien waarmee men vanop het water de optredens zal kunnen gadeslaan. Elk vlot is 11 vierkante meter groot en beschikt over twee ruime houten zitbanken en een opbergbox/tafel. Op 1 juli zullen Âme, DTM Funk en Leafar Legov aantreden. Op 2 juli is dat het geval met BeraadGeslagen, Charlotte Adigéry en Lola Haro. De optredens zullen live gestreamd worden op een platform dat opgezet werd door Accenture interactive. De kijkers thuis zullen samen met vrienden kunnen plaatsnemen in virtuele bootjes en het festival ei zo na op dezelfde manier beleven als de aanwezigen. Paradise City is een festival dat omwille van zijn ecologische aanpak al enkele keren in de prijzen viel. Ook het gebeuren op 1 en 2 juli zal voor 100% op groene energie draaien. Voor de eind juni geplande zesde editie waren onder meer Charlotte Adigéry, Howling en Kruder & Dorfmeister aangekondigd. De reeds aangekochte tickets blijven automatisch geldig voor de editie van 2021. Lees ook: STAGELIFE. Glints: “Op een festival zag ik ooit een kerel zichzelf bevredigen met een halve liter cara als glijmiddel» Het bericht Paradise City organiseert dan toch een editie, maar wel op een ‘coronaveilig’ bootje verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 34. Met Paradise City is het alternatief festivalseizoen te water gelaten: ‘Kijk eens rond. Iederéén lacht’ (02/07/2020 - De Morgen)
  De terugkeer van de wildplasser, het weerzien met hooibalen en het wennen aan het applaus: Paradise City heeft het festivalseizoen geopend met een kleinschalige editie op het water. Onwennigheid ruimde na het eerste uur plaats voor enthousiasme.
  [naar artikel]
 35. 2-0 na een festival van fouten: Van Uytvanck zet België na absurde partij op rozen in Fed Cup-ontmoeting met Italië (21/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  2-0 voor België! Alison Van Uytvanck (WTA 50) heeft België op rozen gezet in de Fed Cup-ontmoeting met Italië. Onze landgenote nam na een bizarre...
  [naar artikel]
 36. Festival op het water?Paradise Down by the Lake pakt uit met tweede editie (17/03/2021 - Metro)
  Wat doe je als de festivalzomer opnieuw in het water dreigt te vallen? Dan bouw je toch gewoon een vlot! Dat is althans wat de organisatoren van Paradise Down by the Lake gedacht moeten hebben. Voor het tweede jaar op rij organiseert het festival een alternatief feest met bubbelbootjes op het water. Gezien de onzekere vooruitzichten wat betreft grote events, keert Paradise City Festival net als vorig jaar terug met zijn ietwat gedownsizede, intieme concept Paradise Down by the Lake. Kasteel van Beervelde Vijf weekends lang zullen telkens 400 bezoekers kunnen genieten van DJ-sets en live acts vanop privébootjes dobberend op een meer. Vormde vorig jaar nog domein Calmeyn in Drogenbos het decor voor het festival, dan wijkt Paradise Down by the Lake dit jaar uit naar het Oost-Vlaamse Beervelde, waar het gelijknamige park de achtergrond zal vormen voor de tweede editie van dit intieme, coronaproof festival. De 50 beschikbare bootjes hebben elk een capaciteit van 8 personen en zijn uitgerust met banken, een tafel en een opbergruimte. Een borstwering zorgt ervoor dat opvarenden niet zomaar overboord kunnen vallen. Bezoekers kunnen een gezonde picknick en drankjes bestellen voor de lunch en/of het diner aan boord. Mysterie en natuur staan centraal Het intieme opzet wordt ook vertaald in de line-up met o.a.: Jonny Nash, Christian Löffler, Jane Fitz, John Talabot, Giegling, Suze Ijo, Lola Haro, Alfred Anders & Walrus en AliA & DTM Funk. Alle DJ-sets en live performances, gespeeld vanop een platform op het water, zullen een toontje rustiger klinken dan gebruikelijk om optimaal aan te sluiten bij de rustieke setting. Het wordt met andere woorden geen festival zoals Paradise City, maar een ontspannende tegenpool waarin mysterie, natuur en relaxatie centraal staan. Paradise City Festival is traditioneel een ecologisch festival, waarbij duurzaamheid een cruciaal onderdeel van het DNA vormt, de Paradise Down by the Lake spin-off is dat ook. Er geldt daarom een strikte zero-waste policy!Mocht het festival door de coronamaatregelen toch niet kunnen plaatsvinden, betaalt de organisatie de tickets terug. Paradise Down by the Lake vindt plaats van 1 mei tot en met 6 juni aan het Kasteel van Beervelde. Tickets zijn vanaf nu te koop aan 40 euro (voor vrijdag) of 52 euro (voor zaterdag en zondag) per persoon. Lees ook: BIZAR. Spotify wil binnenkort muziek suggereren op basis van onze emoties Het bericht Festival op het water?Paradise Down by the Lake pakt uit met tweede editie verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. Dancefestival Paradise City maakt groene keuzes (06/07/2019 - VRT NWS)
  Op een prachtige locatie, aan het kasteel van Perk, genieten van dance en tegelijk ecologisch verantwoord zijn? Dat is wat Paradise City elk jaar opnieuw probeert. Het dancefestival is aan de vijfde editie toe en gaat almaar verder in die ecologische filosofie. Dit jaar experimenteren ze daar onder andere met het water uit de kasteelgracht.
  [naar artikel]
 38. Paradise City: deze vijf mag je niet missen (05/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Heb jij na Rock Werchter nog steeds zin om naar een festival te gaan? Goed nieuws, want dit weekend kan je in Perk naar het ecologisch verantwoorde...
  [naar artikel]
 39. Bijna 5.000 coronabesmettingen gelinkt aan Brits muziekfestival (24/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Bijna 5.000 coronabesmettingen gelinkt aan Brits muziekfestival Boardmasters Festival in Newquay in het westen van Engeland zou verantwoordelijk zijn voor een enorme uitbraak van het coronavirus. Het festival ging door van 11 tot en met 15 augustus en werd bezocht door 50.000 mensen. 4.700 van hen zouden na afloop positief hebben getest op SARS-CoV-2. Het al dan niet doorgaan van muziekfestivals tijdens […] Lees dit artikel: Bijna 5.000 coronabesmettingen gelinkt aan Brits muziekfestival
  [naar artikel]
 40. FESTIVAL. Paradise City: Electro in het groen (04/07/2019 - Metro)
  Paradise City is terug. Dat betekent goeie muziek, een landelijk kader en een oog voor duurzaamheid. Het festival viert zijn 5de verjaardag van 5 tot en met 7 juli in het Kasteel van Ribaucourt in Perk. Vorig jaar mocht Paradise City tijdens 3 dagen festival bijna 18.000 mensen verwelkomen, zowat 5.500 meer dan het jaar voordien. Genesteld tussen de bomen en de grachten van het kasteel vormen de vier podia een van de meest ‘chille’ evenementen van het festivalseizoen. De muzikale selectie is bovendien op niveau. Er staat veel electro op het programma, maar ook house, funk, techno en disco, zonovergoten klanken die je zalig van geluk door het leven doen zweven. Paradise City is een mix van elektronische artiesten, zowel underground, headliners als een hele reeks talenten om te (her)ontdekken. Ervaring vs. jeugdig enthousiasme Dit jaar zullen met name 2manydjs het Abstrkt-podium in vuur en vlam zetten, in het hartje van de zondagnamiddag nog wel. Dat wordt om diverse redenen een interessante festivaldag, want je kan dan ook genieten van Stavroz, Stereoclip, Kalipo en Leafar Legov. De avond voordien, op zaterdag 6 juli, staat de hypnotiserende deep house van Konstantin Sibold op het programma. Voordat hij op het podium verschijnt, krijgen we de Berlijnse house van Locked Groove, de tech house van Blond:ish uit Québec en het intussen welbekende plaatselijke gezelschap Attari nog te horen. De eerste dag, vrijdag 5 juli, serveert onder meer een set van John Talabot, een man van uiteenlopende talenten en altijd een ervaring op zich. Mim Suleiman is goed voor een heerlijke portie pure funk, Auntie Flo zal ons meenemen op een eigenzinnige reis met zijn house vol invloeden uit de wereldmuziek, terwijl Mind Against voor een percussief einde van de avond zal zorgen. De duurzaamheid van Seppe Nobels Het festival verbiedt elk gebruik van wegwerpplastic. Drank is enkel te verkrijgen in herbruikbare bekers. Voor de communicatie gebruiken ze enkel gerecycleerd papier. Paradise City lanceert dit jaar “een circulair voedselconcept” onder toezicht van de groentenchef Seppe Nobels. Het festival zal op een rigoureuze manier de voedselverspilling bestrijden. Je zal maaltijden kunnen kopen die passen bij de natuur, het seizoen en de korte kringloop, vaak bereid met onverkochte en imperfecte ingrediënten.(pj) Lees ook : FESTIVAL. Preview: Laatste keer Les Ardentes in Coronmeuse: urban music boven Het bericht FESTIVAL. Paradise City: Electro in het groen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. Zweedse comédienne na seksueel geweld op festival: "Organiseer festival zonder mannen" (05/07/2017 - De Redactie)
  Emma Knyckare wil volgende zomer een muziekfestival zonder mannen organiseren en haar plannen nemen steeds concretere vormen aan. Ze reageert zo op de afgelasting van het muziekfestival Bråvalla na gevallen van seksueel geweld.
  [naar artikel]
 42. Hoe WECANDANCE erin slaagt om als enige Belgische festival 60% vrouwelijke bezoekers te lokken (12/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Op het strand van Zeebrugge vindt dit weekend alweer de vijfde editie van het tweedaagse muziekfestival WECANDANCE plaats. Waar andere
  [naar artikel]
 43. Tomorrowland op twee na duurste muziekfestival in Europa (16/05/2018 - Metro)
  Dat je voor de festivalzomer diep in je buidel moet tasten, weet iedereen. Maar volgens Voyages Détective is Tomorrowland het op twee na duurste muziekfestival van Europa en in verhouding tot het aantal dagen zelfs het duurste. Die kostprijs doet echter niets af aan de populariteit van het dansfeest. Gemiddeld kost een combiticket in Europa 211 euro. Met een prijs van 281 euro is Tomorrowland het op twee na duurste muziekfestival van Europa, zo blijkt uit de vergelijking van het Franse platform. Veel geld voor half festival Het duurste is het Sziget Festival in Hongarije, met 310 euro voor een combiticket. Maar als ook rekening gehouden wordt met de duur van dat festival (acht dagen) is het in feite één van de goedkoopste. Het Deense Roskilde staat op de tweede plaats, met 282 euro voor eveneens acht dagen entertainment. Tomorrowland staat op de derde plaats, met 281 euro zonder kosten. Maar het Belgische festival duurt drie dagen en is verhoudingsgewijs dus het duurste. Daar komt dan nog eens bij dat je tickets enkel geldig zijn voor één van de twee Tomorrowland-weekends, en je dus het dubbele betaalt voor de volledige festivalervaring. Het goedkoopste festival van Europa is volgens Voyages Détective Exit in Servië. Dat kost slechts 112 euro voor vier dagen muziek. Feestvierders blijven komen De prijs doet echter niets af aan de populariteit van deze hoogmis voor dancemuziek. Zowel in Frankrijk als in België is de festivalwebsite de meest bezochte. De 400.000 tickets die in februari te koop werden aangeboden, gingen in minder dan een uur de deur uit. Tomorrowland overstijgt ook onze landsgrenzen: eerder dit jaar raakte bekend dat volgende winter ook een sneeuweditie zal georganiseerd worden in het Franse Alpe d’Huez. Andere festivals in ons land zijn opmerkelijk goedkoper. Voor een combiticket voor Rock Werchter betaal je 238 euro, dat is dan goed voor vier dagen muziek. Voor drie dagen Pukkelpop betaal je dan weer 205 euro. Het bericht Tomorrowland op twee na duurste muziekfestival in Europa verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 44. Nachtleven kan in België waarschijnlijk op 1 oktober heropenen; sluitingsuur cafés verdwijnt binnenkort (19/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Nachtleven kan in België waarschijnlijk op 1 oktober heropenen; sluitingsuur cafés verdwijnt binnenkort Ondanks heel wat versoepelingen van de coronamaatregelen in ons land blijft het nachtleven in België tot op heden grotendeels gesloten. Daar komt op 1 oktober mogelijk verandering in. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) laten weten aan De Morgen. De kwestie staat alvast vrijdag op de agenda van het Overlegcomité. Het is alweer […] Lees dit artikel: Nachtleven kan in België waarschijnlijk op 1 oktober heropenen; sluitingsuur cafés verdwijnt binnenkort
  [naar artikel]
 45. Dries Corneillie van Brugs tweesterrenrestaurant De Jonkman is beste sommelier van België (17/10/2021 - VRT NWS)
  Dries Corneillie, de sommelier van tweesterrenrestaurant De Jonkman in Brugge, is uitgeroepen tot de Beste Sommelier van België 2021. Dat heeft de Belgische Sommeliersgilde bekendgemaakt. Corneillie startte zijn carrière in driesterrenrestaurant Hertog Jan van chef-kok Gert De Mangeleer.
  [naar artikel]
 46. Europees muziekfestival start met vuurwerkspektakel (28/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  De 66 editie van het Europees Muziekfestival voor de Jeugd startte gisterenavond met een bijzonder moment. De twee kussende vogeltjes die symbool staan voor het festival werden vereeuwigd in een imposant kunstwerk dat werd onthuld aan het Neerpeltse gemeentehuis.
  [naar artikel]
 47. Jong festival lokt wereldtopper en dat heeft het vooral aan zijn groene troeven te danken (21/02/2018 - Het Nieuwsblad)
  Paradise City heeft een klepper gestrikt. Niemand minder dan top-dj Laurent Garnier komt naar het kasteeldomein. Dat heeft de organisatie vooral aan het ecologische karakter van het evenement te danken.
  [naar artikel]
 48. Catalaanse nachtraaf met vele gezichten (13/04/2019 - De Morgen)
  Vijf jaar geleden haalde John Talabot (35) elk eindejaarslijstje met zijn wonderlijke debuut fIN. Dit jaar dook hij opnieuw op, alweer onder een nieuw alias. Wil de échte John Talabot dit weekend opstaan tijdens Paradise City?
  [naar artikel]
 49. Kedist Deltour over haar jaar als Miss België: "Ik ben zoveel sterker geworden" (23/12/2021 - VRT NWS)
  De mooiste van België kwam dit jaar uit Harelbeke. Hoe beleefde Kedist Deltour haar jaar als Miss België? De hereniging met haar biologische vader in Ethiopië en de overstromingen in België hebben het meeste indruk op haar gemaakt.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.