Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 January 2022
20:48 uur

Scheidsrechters, trainers en makelaars: parket wil 57 verdachten naar rechtbank in Belgisch voetbalschandaal

VRT NWS

14/01/2022 - 15:26

Het federaal parket wil dat 57 verdachten zich verantwoorden voor de rechter voor hun rol in het schandaal rond fraude en omkoping in het Belgisch voetbal, de zogenoemde Operatie Zero. Onder de verdachten zitten grote namen van scheidsrechters, trainers en bestuurders. Het is nu aan de raadkamer om te beslissen wie voor de rechter zal verschijnen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Net sluit zich rond verdachten voetbalschandaal: wie is wie? (12/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  HASSELT Makelaars, scheidsrechters, bestuursleden tot zelfs spelers. Operatie Propere Handen gaat met de grove borstel door de voetbalwereld. In het gigantische onderzoek naar fraude en corruptie in het Belgisch voetbal werden de voorbije twee dagen maar liefst 33 mensen opgepakt. 22 van hen werden in ons land voorgeleid bij de onderzoeksrechter, terwijl er in het buitenland ook nog vier verdachten werden gearresteerd. Een hele rist bekende advocaten werd in allerijl opgevorderd om hen allemaal bij te staan. Een overzicht.
  [naar artikel]
 2. Parket gaat in beroep tegen 4 verdachten die enkelband kregen in voetbalschandaal (17/10/2018 - VRT NWS)
  Het federaal parket tekent beroep aan tegen de beslissing van de raadkamer om 4 verdachten vrij te laten met een enkelband in het dossier van het voetbalschandaal. Dat betekent concreet dat alle 9 verdachten in principe nog zeker twee weken in de cel blijven.
  [naar artikel]
 3. Vier verdachten in voetbalschandaal die enkelband kregen toch nog niet vrij: parket gaat in beroep (17/10/2018 - De Morgen)
  In het voetbalschandaal kan geen enkel verdachte naar huis met een enkelband. Het federaal parket heeft namelijk beroep aangetekend tegen de beslissing van de raadkamer van Tongeren. Dat bevestigt woordvoerder Wenke Roggen. “Voorlopig blijven de negen verdachten inderdaad in de cel”, zegt Roggen. 
  [naar artikel]
 4. Vier verdachten in voetbalschandaal die enkelband kregen toch nog niet vrij: parket gaat in beroep (17/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De makelaars Karim Mejjati en Dragan Siljanoski, Maria Bogojevska, de vriendin van spilfiguur Dejan Veljkovic en Thierry Steemans, de financieel...
  [naar artikel]
 5. Vertenten en Delferière, de twee verdachte scheidsrechters in voetbalschandaal, opnieuw aan het werk  (19/11/2018 - VRT NWS)
  De twee scheidsrechters Bart Vertenten en Sébastien Delferière, allebei verdachten in het grote voetbalschandaal, gaan weer  aan de slag bij hun werkgevers. Vertenten, die vrijdag vrijkwam, herneemt zijn werk als radioloog in het UZ Brussel.  Delfèriere pikt zijn administratieve functie bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond weer op, bevestigt zijn advocaat.  Beide heren blijven wel geschorst als scheidsrechter.
  [naar artikel]
 6. “Een groot voetbalschandaal”: waar gaat het nu eigenlijk over en wat weten we nu al? (10/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het nieuws sloeg deze voormiddag in als een bom: makelaars, trainers, managers en zelfs journalisten werden opgepakt door de politie, twee van de allerbeste refs zijn verhoord en er waren huiszoekingen bij alle grote voetbalclubs van het land. “Een groot voetbalschandaal dat een bom onder het Belgische voetbal legt”, klonk het al snel. Maar waar gaat het nu eigenlijk over? En wat weten we al?
  [naar artikel]
 7. Parket in beroep tegen vrijlaten vier verdachten in voetbalschandaal met enkelband (17/10/2018 - De Standaard)
  Het federaal parket gaat in beroep tegen de beslissing om vier verdachten in het dossier van de voetbalfraude onder elektronisch toezicht te plaatsen. Dat bevestigt het parket aan De Standaard.
  [naar artikel]
 8. Parket in beroep tegen vrijlaten vier verdachten in voetbalschandaal met enkelband (17/10/2018 - De Standaard)
  Het federaal parket gaat in beroep tegen de beslissing van de raadkamer om vier verdachten in het dossier van de voetbalfraude onder elektronisch toezicht te plaatsen. Dat bevestigt het parket aan De Standaard.
  [naar artikel]
 9. Kasteelmoord: Parket wil 5 verdachten doorverwijzen naar correctionele rechtbank (29/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  Het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge vraagt voor 5 verdachten de verwijzing naar de correctionele rechtbank voor de moord op Stijn Saelens.
  [naar artikel]
 10. Kasteelmoord: Parket wil 5 verdachten doorverwijzen naar correctionele rechtbank (29/09/2016 - De Standaard)
  Het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge vraagt voor 5 verdachten de verwijzing naar de correctionele rechtbank voor de moord op Stijn Saelens.
  [naar artikel]
 11. Kasteelmoord: Parket wil 5 verdachten doorverwijzen naar correctionele rechtbank (29/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge vraagt voor 5 verdachten de verwijzing naar de correctionele rechtbank voor de moord op Stijn Saelens.
  [naar artikel]
 12. Belgische scheidsrechters noemden spilfiguren in voetbalschandaal als grote voorbeeld (05/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een studie van de ULB naar de Belgische scheidsrechter heeft pijnlijk duidelijk gemaakt wat een mokerslag de arrestatie van topscheidsrechters Bart Vertenten en Sébastien Delferière moet zijn geweest voor de voetbalwereld. Uit de studie, die afgenomen werd voor het losbarsten van het voetbalschandaal, bleek immers dat de twee toppers een groot voorbeeld waren voor de 5.900 scheidsrechters op de Belgische velden.
  [naar artikel]
 13. D-day voor verdachten van voetbalschandaal (16/10/2018 - De Morgen)
  De negen verdachten in het voetbalschandaal verschijnen vandaag voor de raadkamer in Tongeren, die beslist of ze langer achter de tralies blijven. Spilfiguur Mogi Bayat werd gisteren opnieuw verhoord over zijn aandeel in het miljoenendossier met de opmerkelijke codenaam 'Zero'.
  [naar artikel]
 14. Onderzoek naar Clan Y. afgerond: parket wil 105 verdachten voor de rechtbank (03/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  In het onderzoek naar de handel en wandel van de Clan Y. uit Antwerpen-Noord wil het parket 105 verdachten voor de rechtbank brengen. De criminele organisatie zou op grote schaal cocaïne hebben ingevoerd en geld hebben witgewassen.
  [naar artikel]
 15. Wie is wie? Een overzicht van alle betrokkenen in het schandaal dat het Belgische voetbal op zijn grondvesten doet daveren (12/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  Makelaars, scheidsrechters, bestuursleden en spelers. Operatie “Propere Handen” gaat met de grove borstel door de voetbalwereld. In het gigantische onderzoek naar fraude en corruptie in het Belgisch voetbal werden de voorbije twee dagen maar liefst 33 mensen opgepakt. 22 van hen werden in ons land voorgeleid bij de onderzoeksrechter, terwijl er in het buitenland ook nog vier verdachten werden gearresteerd. Een overzicht.
  [naar artikel]
 16. Liégeois over perslekken in het voetbalschandaal: "Als zoveel mensen betrokken zijn, is moeilijk te weten wie erachter zit" (02/11/2018 - VRT NWS)
  Oud-procureur-generaal van Antwerpen Yves Liégeois ergert zich aan de vele perslekken in grootschalige dossiers. In het dossier van het voetbalschandaal werden al heel wat telefoongesprekken tussen makelaars, scheidsrechters en bestuursleden gepubliceerd in verschillende kranten. "In grote dossier waar veel mensen betrokken zijn, is het moeilijk op te sporen wie achter de perslekken zit", zegt Liégeois in "De wereld vandaag" op Radio 1.
  [naar artikel]
 17. Ook Van Holsbeeck, Leko en twee scheidsrechters opgepakt voor verhoor (10/10/2018 - Metro)
  Naast makelaars Mogi Bayat en Dejan Veljkovic zijn ook oud-Anderlechtmanager Herman Van Holsbeeck, Club Brugge-trainer Ivan Leko en scheidsrechters Bart Vertenten en Sébastien Delferière opgepakt. Dat melden verschillende media en wordt nu ook bevestigd door het federaal parket. Dat federaal parket geeft voorlopig geen verdere commentaar over het onderzoek, dat in handen zou zijn van een Hasseltse onderzoeksrechter en de FGP Hasselt. (Later meer) bron: Belga Het bericht Ook Van Holsbeeck, Leko en twee scheidsrechters opgepakt voor verhoor verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 18. Parket gaat in beroep tegen elektronisch toezicht van vier verdachten in voetbalschandaal (17/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het federaal parket gaat in beroep tegen de beslissing om vier verdachten in het dossier van de voetbalfraude onder elektronisch toezicht te plaatsen. Dat bevestigt het parket aan onze redactie.
  [naar artikel]
 19. Parket gaat in beroep tegen elektronisch toezicht van vier verdachten in voetbalschandaal (17/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het federaal parket gaat in beroep tegen de beslissing om vier verdachten in het dossier van de voetbalfraude onder elektronisch toezicht te plaatsen. Dat bevestigt het parket aan onze redactie.
  [naar artikel]
 20. Raadkamerzitting buigt zich dinsdag over doorverwijzing verdachten in Belgisch luik (02/02/2021 - De Standaard)
  De Brusselse raadkamer buigt zich dinsdag over het Belgische luik van het onderzoek naar de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs. Het federaal parket wil in het dossier 14 verdachten laten terechtstaan voor de correctionele rechtbank.
  [naar artikel]
 21. Aanhouding 9 verdachten verlengd in fraudeonderzoek Belgisch voetbal (16/10/2018 - De Tijd)
  21:00 In het onderzoek naar fraude in het Belgisch voetbal heeft de raadkamer in Tongeren dinsdagavond beslist om de aanhouding van negen verdachten met één maand te verlengen. Dat meldt het federaal parket...
  [naar artikel]
 22. Beerput Belgisch voetbal gaat open (11/10/2018 - De Tijd)
  01:02 Het Belgische voetbal kreeg woensdag een ongezien harde klap te verwerken van het gerecht. Speurders vielen binnen bij tal van clubs, makelaars en zelfs scheidsrechters, in een onderzoek naar witwasco...
  [naar artikel]
 23. Trainers niet langer uit zwarte kas betaald (27/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) heeft een apart statuut uitgewerkt voor ­trainers, scheidsrechters of juryleden die in hun vrije tijd
  [naar artikel]
 24. 7 verdachten voetbalschandaal verschijnen voor kamer van inbeschuldigingstelling: "Parket vraagt verdere aanhouding" (26/10/2018 - VRT NWS)
  Zeven verdachten in het grote onderzoek naar voetbalfraude, witwaspraktijken en mogelijke wedstrijdvervalsing moeten in Antwerpen voor de kamer van inbeschuldigingstelling verschijnen. Die zal moeten beslissen of de verdachten al dan niet in de cel blijven. Voor scheidsrechter Bart Vertenten heeft zijn advocaat uitstel gevraagd en gekregen. "Wij vragen de verdere aanhouding, soms met modaliteiten," zei Eric Bisschop van het federaal parket in "De Ochtend" op Radio 1. 
  [naar artikel]
 25. Van het ene voetbalschandaal naar het andere: welke dossiers lopen er nu? En wie zijn de verdachten? (12/09/2019 - VRT NWS)
  Met de aanhoudingen van spelersmakelaar Henry Henrotay en de arrestatie van ex-Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck heeft het zoveelste voetbalschandaal een nieuw hoofdstuk. Maar voor u het overzicht verliest in de verschillende dossiers, geven wij nog vlug een overzicht. Welke dossiers lopen er? En wie zijn de verdachten?
  [naar artikel]
 26. Raadkamer verlengt aanhouding negen verdachten in voetbalschandaal met één maand  (16/10/2018 - VRT NWS)
  De aanhouding van de negen verdachten die in het kader van het voetbalschandaal in de cel zaten, is verlengd met één maand.  Vijf van hen blijven in de cel, vier komen onder elektronisch toezicht, zo besliste de raadkamer in Tongeren.
  [naar artikel]
 27. Welke verdachten van aanslagen 22 maart 2016 moeten naar assisen? Beslissing valt komende dagen (21/06/2021 - VRT NWS)
  De Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling gaat definitief beslissen voor welke rechtbank de verdachten van de aanslagen in Brussel zich moeten verantwoorden. Het parket wil acht verdachten naar het hof van assisen sturen, en twee naar de correctionele rechtbank. De advocaten van de slachtoffers dringen dan weer aan op één enkel proces, voor het assisenhof.
  [naar artikel]
 28. Parket wil 57 verdachten voor rechter in Operatie Zero (14/01/2022 - De Tijd)
  15:43 Het federaal parket wil 57 verdachten voor de rechter in Operatie Zero, het fraudedossier in het Belgisch voetbal. De fiscus moet ook nog eens 200 dossiers afhandelen van verdachten die zwart geld ont...
  [naar artikel]
 29. Van Peteghem (CD&V) na "Pano" over voetbalschandaal: "Er loopt onderzoek naar 18 profclubs voor belastingfraude"  (15/12/2021 - VRT NWS)
  Er loopt bij de bijzondere belastinginspectie een onderzoek naar 18 professionele voetbalclubs. Dat zegt vicepremier Vincent Van Peteghem (CD&V) die bevoegd is voor fraudebestrijding na de "Pano"-reportage van gisteren. Daarin getuigde ex-voetbalmakelaar Dejan Veljkovic voor het eerst openlijk over fraude bij clubs, bestuurders, trainers en scheidsrechters.
  [naar artikel]
 30. ‘Operatie Propere Handen’ krijgt fiscaal staartje voor voetbalclubs en -makelaars (11/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Bijzondere Belastinginspectie heeft tientallen onderzoeken opgestart naar clubs, makelaars en spelers in het Belgische profvoetbal. Er zou sprake zijn van belastingontduiking op grote schaal. De meeste dossiers zijn uitlopers van het grote voetbalschandaal dat in 2018 uitbrak.
  [naar artikel]
 31. ‘Operatie Propere Handen’ krijgt fiscaal staartje voor voetbalclubs en -makelaars (11/07/2021 - Het Nieuwsblad)
  De Bijzondere Belastinginspectie heeft tientallen onderzoeken opgestart naar clubs, makelaars en spelers in het Belgische profvoetbal. Er zou sprake zijn van belastingontduiking op grote schaal. De meeste dossiers zijn uitlopers van het grote voetbalschandaal dat in 2018 uitbrak.
  [naar artikel]
 32. Aanhouding 9 verdachten verlengd, 4 onder elektronisch toezicht (16/10/2018 - Metro)
  In het onderzoek naar fraude in het Belgisch voetbal heeft de raadkamer in Tongeren deze avond beslist om de aanhouding van negen verdachten met één maand te verlengen. Dat meldt het federaal parket. Voor vier verdachten wordt voorgesteld om hen onder elektronisch toezicht te plaatsen. Het gaat om de spelersmakelaars Karim Mejjati en Dragan Siljanoksi, om Maria Bolgojevska (de vriendin van makelaar Dejan Veljkovic) en om Thierry Steemans, de financieel directeur van voetbalcub KV Mechelen. De vijf andere verdachten die al waren aangehouden – makelaars Dejan Veljkovic en Mogi Bayat, scheidsrechter Bart Vertenten, ex-advocaat Laurent Denis en Olivier Somers (KV Mechelen) – moeten dus een maand langer in de cel blijven. De verdachten hebben wel nog 24 uur de tijd om in beroep te gaan. Het federaal parket bevestigt daarnaast ook dat spelersmakelaar Thomas Troch in verdenking is gesteld van criminele organisatie en private omkoping. Hij werd onder voorwaarden vrijgelaten, zo is meegedeeld. bron: Belga Het bericht Aanhouding 9 verdachten verlengd, 4 onder elektronisch toezicht verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 33. Verbist ontkent maatregelen na hectisch weekend: “Trainers hebben het recht om te klagen” (05/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Scheidsrechtersbaas Johan Verbist reageert op hetze rond de scheidsrechters. Afgelopen weekend voelden KV Mechelen, Eupen en KV Kortrijk zich bekocht. De trainers van de drie ploegen gaven achteraf openlijk kritiek. Volgens Verbist is er niets te doen aan de klagende trainers. “Het is onmogelijk om te voorkomen dat trainers klagen, ik zie niet in welke maatregelen we zouden kunnen nemen.”
  [naar artikel]
 34. “Zwaar aangeslagen” scheidsrechters krijgen psychologische hulp (13/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  De scheidsrechters uit de hoogste klassen van het voetbal krijgen psychologische bijstand. Naar verluidt zijn ze zwaar aangeslagen door het voetbalschandaal waarbij twee collega’s worden beschuldigd van match­fixing. Een van hen, Bart Vertenten, zit nog steeds in de cel.
  [naar artikel]
 35. ‘Dit zal de Belgische scheidsrechters nog lang achtervolgen, ook in het buitenland’ (11/10/2018 - De Standaard)
  Scheidsrechters weten goed genoeg wat ze wel of niet geoorloofd is, zelfs zonder duidelijke gedragsregels over diners en contacten met makelaars. ‘Maar die komen er nu best snel’, zegt oud-scheidsrechter Serge Gumienny.
  [naar artikel]
 36. ‘Dit zal de Belgische scheidsrechters nog lang achtervolgen, ook in het buitenland’ (11/10/2018 - De Standaard)
  Scheidsrechters weten goed genoeg wat ze wel of niet geoorloofd is, zelfs zonder duidelijke gedragsregels over diners en contacten met makelaars. ‘Maar die komen er nu best snel’, zegt oud-scheidsrechter Serge Gumienny.
  [naar artikel]
 37. Trainers niet langer uit zwarte kas betaald (27/02/2017 - De Standaard)
  Minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) heeft een apart statuut uitgewerkt voor ­trainers, scheidsrechters of juryleden die in hun vrije tijd ­bijverdienen. Dat schrijven Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen maandag.
  [naar artikel]
 38. Trainers niet langer uit zwarte kas betaald (27/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) heeft een apart statuut uitgewerkt voor ­trainers, scheidsrechters of juryleden die in hun vrije tijd ­bijverdienen. Dat schrijven Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen maandag.
  [naar artikel]
 39. Hoe onze topscheidsrechters zich lieten inpakken met luxeauto en snoepreisjes door een makelaar (11/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  HASSELT Het gerecht heeft een bom gelegd onder het Belgisch voetbal. Een onderzoek naar financiële constructies voor transfergelden mondde gisteren uit in een ongeziene affaire. Waarbij makelaars clubleiders en spelers benaderen om een wedstrijd met opzet te verliezen, waarbij scheidsrechters cadeaus aanvaarden in de aanloop naar belangrijke wedstrijden. Het onderzoek ‘Propere Handen’ schetst een ontluisterend beeld van schimmige deals in de coulissen van het Belgisch voetbal.
  [naar artikel]
 40. Fraudeonderzoek Belgisch voetbal – Scheidsrechters krijgen psychologische hulp (13/10/2018 - Metro)
  De scheidsrechters uit de hoogste klassen krijgen psychologische bijstand, schrijft Het Nieuwsblad zaterdag. Ze zijn immers zwaar aangeslagen door het voetbalschandaal waarbij twee collega’s worden beschuldigd van match­fixing. Een van hen, Bart Vertenten, zit nog steeds in de cel. Jef Brouwers, die als sportpsycholoog werkt voor de Voetbalbond, werd gecontacteerd door scheidsrechtersbaas Johan Verbist. In een sessie dinsdag zal hij hen vooral wijzen op het belang van hun rol in het voetbal en welk ­gedrag toepasselijk is. De amateurscheidsrechters kregen dan weer een mail van het Bureau Arbitrage Voetbal Vlaanderen, waarin hen ­gevraagd wordt “sereen en waakzaam te blijven”. Gevreesd wordt dat ze nu nog meer dan anders het doelwit zullen zijn van ontevreden supporters. Bron: Belga   Het bericht Fraudeonderzoek Belgisch voetbal – Scheidsrechters krijgen psychologische hulp verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. Fraudeonderzoek Belgisch voetbal – Scheidsrechters krijgen psychologische hulp (13/10/2018 - Metro)
  De scheidsrechters uit de hoogste klassen krijgen psychologische bijstand, schrijft Het Nieuwsblad zaterdag. Ze zijn immers zwaar aangeslagen door het voetbalschandaal waarbij twee collega’s worden beschuldigd van match­fixing. Een van hen, Bart Vertenten, zit nog steeds in de cel. Jef Brouwers, die als sportpsycholoog werkt voor de Voetbalbond, werd gecontacteerd door scheidsrechtersbaas Johan Verbist. In een sessie dinsdag zal hij hen vooral wijzen op het belang van hun rol in het voetbal en welk ­gedrag toepasselijk is. De amateurscheidsrechters kregen dan weer een mail van het Bureau Arbitrage Voetbal Vlaanderen, waarin hen ­gevraagd wordt “sereen en waakzaam te blijven”. Gevreesd wordt dat ze nu nog meer dan anders het doelwit zullen zijn van ontevreden supporters. bron: Belga Het bericht Fraudeonderzoek Belgisch voetbal – Scheidsrechters krijgen psychologische hulp verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 42. Klagen en agressie tegen scheidsrechters strenger bestraft in Engeland (20/07/2016 - Sporza)
  Spelers en trainers die zich ongepast gedragen ten opzichte van de scheidsrechters zullen in Engeland vanaf nu veel sneller een gele of rode kaart krijgen.
  [naar artikel]
 43. Scheidsrechters krijgen psychologische hulp vanwege fraudeschandaal (13/10/2018 - Knack)
  De scheidsrechters uit de hoogste klassen krijgen psychologische bijstand, schrijft Het Nieuwsblad zaterdag. Ze zijn immers zwaar aangeslagen door het voetbalschandaal waarbij twee collega's worden beschuldigd van match­fixing.
  [naar artikel]
 44. Belgisch onderzoek naar 39 dode Vietnamezen in koelcontainer afgerond: 27 verdachten doorverwezen naar correctionele rechtbank (08/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De raadkamer in Brugge heeft 27 verdachten doorverwezen naar de correctionele rechtbank voor hun vermeende betrokkenheid in de zaak waarbij 39 Vietnamezen stierven in een container in Essex. Die was verscheept vanuit Zeebrugge. De vermeende leider van de bende blijft z’n betrokkenheid betwisten.
  [naar artikel]
 45. Voetbalbond wacht niet op rechtbank in voetbalschandaal en wil dit seizoen nog uitspraak doen (28/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Belgische voetbalbond zal niet wachten op de uitspraak van de rechtbank in het voetbalschandaal, waarbij de vermeende matchfixing van de wedstrijden Antwerp - Eupen en KV Mechelen - Waasland Beveren het meest in het oog springt.
  [naar artikel]
 46. Voetbalbond wacht niet op rechtbank in voetbalschandaal en wil dit seizoen nog uitspraak doen (28/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Belgische voetbalbond zal niet wachten op de uitspraak van de rechtbank in het voetbalschandaal, waarbij de vermeende matchfixing van de wedstrijden Antwerp - Eupen en KV Mechelen - Waasland Beveren het meest in het oog springt.
  [naar artikel]
 47. Verklaring scheidsrechters komend seizoen beslissende factor in disciplinaire dossiers (26/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De rol van de scheidsrechters zal voor de bepaling van de strafmaat voor spelers en trainers volgend seizoen belangrijker worden. De leden van de
  [naar artikel]
 48. Parket vraagt verwijzing kasteelmoord naar correctionele rechtbank (29/09/2016 - De Redactie)
  Het parket van Brugge vraagt de verwijzing van vijf verdachten naar de correctionele rechtbank op verdenking van moord op Stijn Staelens. Het dossier komt op 7 oktober voor de raadkamer in Brugge.
  [naar artikel]
 49. Verdachten in nevendossier aanslagen Brussel doorverwezen naar correctionele rechtbank (15/07/2016 - Het Nieuwsblad)
  De Brusselse raadkamer heeft donderdag Yassin Attar, Aboubaker O. en Mohamed B., drie verdachten in een nevendossier van het onderzoek naar de aanslagen van 22 maart in Brussel en Zaventem, doorverwezen naar de correctionele rechtbank. Dat meldt het federaal parket. Het proces tegen de drie mannen, die nog steeds in de cel zitten, zal pas na het gerechtelijk verlof plaatsvinden.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.