Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 January 2022
20:24 uur

Van expo tot klassiek: dit is Knacks keuze voor een beter cultuurjaar

Knack

14/01/2022 - 15:43

Nu de glühweinstalletjes dicht zijn en de cultuurhuizen weer open, klinken wij op 2022. Knack selecteert voor u het beste van het resterende cultuurseizoen. Deze week: vijf expo's en vijf klassieke concerten.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Tapas en balletjes van merk Knacks uit handel gehaald (12/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  Groothandelbedrijf Goumanisto heeft tapas en balletjes van Knacks uit de handel genomen wegens de mogelijke aanwezigheid van Listeria monocytogenes. De producten werden verkocht bij Spar en Match. Dat meldt het bedrijf.
  [naar artikel]
 2. Proost! 10 tips van Knack voor een beter cultuurjaar (08/01/2022 - Knack)
  Nu de glühweinstalletjes dicht zijn en de cultuurhuizen weer open, klinken wij op 2022. Knack selecteert voor u het beste van het resterende cultuurseizoen.
  [naar artikel]
 3. Hét accessoire van de communiefeesten: de strik (en de keuze daarin is eindeloos) (03/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  Eén met auto’s, bolletjes of strepen. In feloranje, klassiek blauw of in koraalroze. De keuze aan vlinderstrikjes in de communiecollectie was dit seizoen zo groot dat haast elke jongen er één droeg. “Ouders leggen daarmee het accent op de communicant: het mag iets meer dan zijn de andere gasten”, klinkt het bij kledingwinkels.
  [naar artikel]
 4. “In Wallonië slaan beurzen beter aan omdat wetenschappers en politici elkaar minder tegenspreken” (27/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  Met 120 exposanten werd zaterdag in Kortrijk Xpo een van de eerste grotere beurzen in coronatijden gehouden, de onderwijsbeurs Tools4Schools. Hoe ging het eraan toe? En wat met andere grotere beurzen op de agenda? Volgens de uitbater van Flanders Expo, Antwerp Expo en Namur Expo slaan de beurzen net beter aan in Wallonië. “Omdat standhouders daar zekerder zijn, doordat wetenschappers en politici elkaar minder tegenspreken.”
  [naar artikel]
 5. 2018: Knacks jaaroverzicht in beeld (01/01/2019 - Knack)
  Dit zijn de beelden die het afgelopen jaar in het oog sprongen.
  [naar artikel]
 6. ‘F.C. De Kampioenen’ binnenkort in 3D-expo te bezichtigen in Oostende (05/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De nieuwe expo voor deze zomer in Kursaal Oostende is bekend. Voor het derde jaar op rij organiseert Patrick Mortier er een expo voor gezinnen rond...
  [naar artikel]
 7. Eerste editie ‘Kortessem Klassiek’ een schot in de roos (07/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Het gemeentebestuur van Kortessem organiseerde voor de 1ste maal, met succes, Kortessem Klassiek.
  [naar artikel]
 8. Bouwvakkers voortaan beter vergoed voor hun uren in de camionette (20/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het is een klassiek beeld: een camionette van een bouwbedrijf die met enkele arbeiders op weg is naar de werf. Bouwvakkers zullen daar voortaan beter voor worden vergoed, zo hebben vakbonden en werkgevers afgesproken.
  [naar artikel]
 9. Familie Awouters-Hendrickx in eerste editie ‘Kortessem Klassiek’ (28/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Op 4 december 2016 van 10.30 uur tot 12 uurorganiseert het gemeentebestuur van Kortessem voor de 1ste maal Kortessem Klassiek en dit in de Sint-Pieterbandenkerk te Wintershoven.
  [naar artikel]
 10. 60 jaar na Expo 58: 'Sommigen weten zelfs niet dat het Atomium een overblijfsel is van de Expo' (17/04/2018 - Knack)
  Op 17 april 1958 startte de wereldtentoonstelling in Brussel. Zestig jaar later exporteren de kaartjesmakers van het gezin Plaizier nog altijd de euforie. 'Neil Young was op de Expo.'
  [naar artikel]
 11. Losse kast of beter een maatkast? En hoeveel kost dat? Zo maak je de beste keuze voor jouw huis (25/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Zet ik een mooie kast, of kies ik voor maatwerk? Wat zijn de grote verschillen en hoe maak ik nu de juiste keuze? Interieurarchitect Britt Van Namen legt uit.
  [naar artikel]
 12. IN BEELD: prins Laurent neemt kinderen mee naar expo Smurfenavontuur (11/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Smurfen vieren hun 60ste verjaardag en dat wordt in Paleis 4 van Brussels Expo in de bloemetjes gezet met de expo Smurfenavontuur. Ook prins...
  [naar artikel]
 13. Geen frieten en van pikant koel je beter af: dit eet je best tijdens een hittegolf (05/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Bij veertig graden gaan we op zoek naar manieren om af te koelen, en die verfrissing zit ook in de juiste maaltijden. Is koud beter dan warm drinken? En zijn slaatjes een betere keuze dan warm en pikant? Diëtiste Lotte Lemoine legt uit wat je beter wel en beter niet eet tijdens een hittegolf.
  [naar artikel]
 14. Geen frieten en van pikant koel je beter af: wat je het best eet tijdens een hittegolf (25/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Bij veertig graden gaan we op zoek naar manieren om af te koelen - en die verfrissing zit ook in de juiste maaltijden. Is koud beter dan warm drinken? En zijn slaatjes een betere keuze dan warm en pikant? Diëtiste Lotte Lemoine legt uit wat je beter wel en beter niet eet tijdens een hittegolf.
  [naar artikel]
 15. Geen frieten en van pikant koel je beter af: wat je het best eet tijdens een hittegolf (25/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bij veertig graden gaan we op zoek naar manieren om af te koelen - en die verfrissing zit ook in de juiste maaltijden. Is koud beter dan warm drinken? En zijn slaatjes een betere keuze dan warm en pikant? Diëtiste Lotte Lemoine legt uit wat je beter wel en beter niet eet tijdens een hittegolf.
  [naar artikel]
 16. Geen frieten en van pikant koel je beter af: dit eet je best op warme dagen (16/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Bij tropische temperaturen gaan we op zoek naar manieren om af te koelen, en die verfrissing zit ook in de juiste maaltijden. Is koud beter dan warm drinken? En zijn slaatjes een betere keuze dan warm en pikant? Diëtiste Lotte Lemoine legt uit wat je beter wel en beter niet eet op warme dagen.
  [naar artikel]
 17. Expo Herkse kunstenaars (19/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  In Herk-de-Stad gaat straks om 11 uur de expo met Herkse kunstenaars open. Meer dan 20 Herkse kunstenaars bieden een greep uit hun werk. De expo is een initiatief van de Commissie voor Beeldende Kunsten.
  [naar artikel]
 18. Chokri goes classic (20/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Hiphop, metal, pop, rock. En nu ook: klassiek. Wie donderdagochtend 16 augustus uit zijn tentje kruipt met een kater van de Boilerparty daags voordien, kan de koppijn doen wegvloeien met een vleug Vivaldi en Bruckner. Voor het eerst in zijn lange geschiedenis zet Pukkelpop klassiek op het menu.
  [naar artikel]
 19. Mis deze unieke expo niet! (21/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Nog tot en met zondag 28 oktober is de pop-up expo ‘Thuis, bij Phil Bosmans’ te bezoeken in de Commanderij van Gruitrode. Op zondag 4 november is de expo uitzonderlijk nog te bezoeken ter gelegenheid van het Sint-Hubertusfeest in Neerglabbeek. Daarna sluitende deuren definitief.
  [naar artikel]
 20. Elegante ballerina’s in het stoere ‘Peter Pan’ (07/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  De ondertussen gevestigde waarde Looise Balletfabriek zorgde met hun voorstelling ‘Peter Pan’ op 5 september in cultuurhuis het LOO voor een mooie afsluiter van hun schooljaar en voor de start van het nieuwe cultuurjaar in Tessenderlo.
  [naar artikel]
 21. Het paleis staat voor een fundamentele keuze (15/02/2020 - De Morgen)
  Na het ontslag van Koen Geens als koninklijk opdrachthouder staat het paleis voor een fundamentele keuze: tegen beter weten in vasthouden aan paars-geel. Of de bocht maken richting Vivaldi. CD&V wordt de bepalende factor.
  [naar artikel]
 22. Expo belicht taart (10/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  ‘Taart’ is het thema van een expo op zondag 20 november in de bibliotheek van Herk-de-Stad. Deze expo belicht de evolutie van taart van luxeproduct naar iets bijna alledaags.
  [naar artikel]
 23. Expo belicht taart (20/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  ‘Taart’ is het thema van een expo in het kader van de Week van de Smaak vandaag, zondag 20 november, in de bibliotheek van Herk-de-Stad. Deze expo belicht de evolutie van taart van luxeproduct naar iets bijna alledaags.
  [naar artikel]
 24. KOERS KORT. Evenepoel maakt 'klassiek' WorldTourdebuut in San Sebastián (15/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Remco Evenepoel (19) - momenteel voor het eerst in zijn leven op hoogtestage, in Livigno - maakt op zaterdag 3 augustus zijn ‘klassiek’...
  [naar artikel]
 25. Te veel bezoekers met de auto: parkeren bij Flanders Expo wordt (soms) dubbel zo duur (24/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  Wie met de wagen naar een beurs komt in Flanders Expo in Gent, betaalt vanaf nu geen 5 maar 10 euro voor een parkeer­ticket. Tenminste, als het een drukke beurs is. De ingreep is een reactie op de overvolle parkeerterreinen bij de populairste beurzen in de Expo.
  [naar artikel]
 26. Fotoclub Prisma viert 60-jarig bestaan met expo (16/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Van vrijdag 21 september t/m 14 oktober kan je in het CC een foto-expo bezoeken nav het 60-jarig bestaan van club Prisma. Tijdens de openingsuren van het CC en in het weekend is de expo gratis te bezichtigen.
  [naar artikel]
 27. Analyse | Gault&Millau kiest voor klassiek (04/11/2019 - De Standaard)
  Met de keuze van Bert Meewis als Chef van het Jaar maakt Gault&Millau een statement: de klassieke Franse keuken is terug. Opmerkelijk voor een gids die in Frankrijk ontstond als reactie tegen de toenmalige klassieke keuken.
  [naar artikel]
 28. Is er dan toch hoop voor de festivalzomer? (04/05/2021 - De Morgen)
  Dranouter organiseert in augustus geen klassiek festival, maar ontvangt 2.500 mensen op de weide voor een kleinere reeks concerten. De organisatie maakt die keuze hoewel er nog geen duidelijkheid is over de coronamaatregelen die bij de evenementen zullen gelden. Krijgen we dan toch een mooiere festivalzomer dan verwacht?
  [naar artikel]
 29. Expo Halense kunstenaars in Hasselt ‘ (20/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Verleiden’ is de titel van een expo met werk van drie kunstenaars: Christiane Beckers, Jacqueline Nouwen en Jacqueline Schraepen. De expo loopt van 4 tot 12 maart in zaal ‘Onder den Toren’ , Thonissenlaan 15, in Hasselt.
  [naar artikel]
 30. Bijna 240.000 mensen trokken op Smurfenavontuur in Brussels Expo (28/01/2019 - VRT NWS)
  Op Brussels Expo zijn zondagavond de deuren gesloten van de tentoonstelling "Het Smurfenavontuur". De teller van de expo die was geopend in juni vorig jaar, eindigde op 239.628 bezoekers.
  [naar artikel]
 31. Waregem Expo wordt indoorpretpark tijdens eindejaarsperiode (18/07/2017 - Het Nieuwsblad)
  Komende winter wordt Waregem Expo omgebouwd tot een indoor pretpark. Indoor Winterland brengt van 22 tot 30 december 24 attracties naar de expo, in de foyer komt een hippe winterbar.
  [naar artikel]
 32. Filmfestival Oostende opent expo over 20 jaar Vlaamse film (10/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  Filmfestival Oostende heeft vrijdag de expo over 20 jaar Vlaamse film geopend. De expo ‘Het wonder is geschied! ‘ vindt plaats in het Fort Napoleon en plaatst 20 jaar Vlaamse film in de kijker. Cultuurjournalist Ben Van Alboom nam het curatorschap op zich. Grafische kunstenaars geven er hun interpretatie van Vlaamse klassiekers van de voorbije twintig jaar. De expo opent op 11 juli voor het grote publiek.
  [naar artikel]
 33. Expo met dode lichamen in Sportpaleis ontvangt eerste bezoekers (16/12/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Je kan vanaf vandaag in het Sportpaleis een heel bijzondere expo gaan bezoeken. “Real Bodies” is een tentoonstelling met echte menselijke lichamen die aan de hand van een speciaal proces geconserveerd zijn. De expo trok wereldwijd al miljoenen bezoekers en is nu voor het eerst in Antwerpen te zien.
  [naar artikel]
 34. Iedereen Klassiek lokt 12.800 bezoekers naar Brugge (27/10/2018 - Metro)
  Met 12.800 bezoekers voor ‘Iedereen Klassiek’ van radiozender Klara was Brugge zaterdag opnieuw even dé hoofdstad van de klassieke muziek. ‘Iedereen Klassiek’ neemt toeschouwers mee in een vrolijk bad vol klassieke muziek. De zesde editie trok niet minder dan 7.800 bezoekers naar het Brugse Concertgebouw zelf. Van een klassieke uitvoering van de soundtrack van Star Wars over klassieke Broadwaynummers tot yogasessies met rustgevende tonen: er was voor elk wat wils op deze feestdag van de klassieke muziek. De opwarming gebeurde traditioneel met Zot van Bach, waarbij de aanwezigen mochten meezingen. “Met Iedereen Klassiek trekken we alle registers open om werkelijk iedereen klassiek te laten (her)ontdekken. We zijn dan ook bijzonder blij dat zovele duizenden mensen opnieuw de weg vonden naar ons huis”, aldus Katrien Van Eeckhoutte, algemeen directeur van het concertgebouw Brugge. Ook Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz zong mee met Bach. Hij komt volgend jaar alvast terug voor de zevende editie. bron: Belga Het bericht Iedereen Klassiek lokt 12.800 bezoekers naar Brugge verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 35. Vergis u niet: keuze tussen  opvolgers van F16 is ook een  keuze tussen Europa of Amerika  (16/02/2018 - VRT NWS)
  De keuze tussen de potentiële opvolgers van de F16 is volgens ex-kolonel Pierre Therie meer dan een keuze tussen enkele types vliegtuigen. Het is ook een politieke keuze over de defensie die we willen. Het Europese model van "samenwerknig voor vrede" of de Amerikaanse strategie van een "wereld met enkel vrienden of vijanden"?
  [naar artikel]
 36. Jongeren maken komaf met klassiek tv-kijken (20/02/2020 - De Morgen)
  Steeds meer Vlamingen maken komaf met klassiek tv-kijken. Vooral twintigers en dertigers knippen de tv-kabel door: voor hen volstaan een internetverbinding, online tv- en streamingplatformen. ‘Het initiatief voor de Vlaamse Netflix komt geen dag te vroeg.’
  [naar artikel]
 37. Nooit meer klassiek vuurwerk in deze stad: “Niemand deed ons dit voor” (26/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het is nu zeker: Brugge vervangt het vuurwerk op oudejaarsavond door een lichtshow met drones. Het Directoraat-Generaal Luchtvaart heeft daarvoor een vergunning toegekend. “Naar een klassiek vuurwerk keren we niet meer terug.”
  [naar artikel]
 38. Kunstenaar recycleert Atomium in Gyronef voor Expo in Dubai (19/05/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Kunstenaar Tardioli legt de laatste hand aan zijn Gyratom, een levensgroot kunstwerk in de vorm van de Gyronef. De bekende helikopter van Suske en Wiske is opgetrokken uit de Atomium-onderdelen van Expo 58 en staat tijdens de Expo van dit jaar op het dak van het Belgische paviljoen in Dubai.
  [naar artikel]
 39. 60 jaar Expo 58: hoe stelden wij toen Congo voor? (17/04/2018 - VRT NWS)
  België is recordhouder aantal universele en wereldtentoonstellingen, "Expo's" in de volksmond. We hebben er maar liefst zes georganiseerd, vanaf eind 19e eeuw. In Luik, Gent en Antwerpen, en drie keer in Brussel. In 1935 en 58 vonden de Expo's plaats op de Heizelvlakte. Telkens werd ook aandacht besteed aan het koloniale rijk van ons land. Hoe gebeurde dat?  
  [naar artikel]
 40. Agoria: ‘Mindshift nodig: ASO is niet beter dan TSO’ (02/01/2018 - De Standaard)
  ‘Er is een mindshift nodig in de hele samenleving bij de keuze van een studierichting: ASO is niet beter dan TSO en TSO is niet beter dan BSO.’ Dat zegt technologiefederatie Agoria in een reactie op het nieuws dat er nooit eerder zo weinig leerlingen waren op de vakscholen.
  [naar artikel]
 41. Bouwvakkers beter vergoed voor hun uren in de camionette door vele files (20/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het is een klassiek beeld: een camionette van een bouwbedrijf die met enkele arbeiders op weg is naar de werf. Bouwvakkers zullen daar voortaan...
  [naar artikel]
 42. Expo met nazispullen: "Ik hoop dat iedereen zich hier ongemakkelijk voelt" (07/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  100 jaar nadat Adolf Hitler zijn eerste antisemitische pamflet neerpende en 75 jaar na de bevrijding van de naziterreur, pakt Het Design Museum in Den Bosch uit met de eerste expo ooit over ‘Design van het Derde Rijk’. “Wij tonen het design van de kwaadaardigheid. Tonen is beter dan iets verbergen”, aldus curator Timo de Rijk.
  [naar artikel]
 43. Klassiek concert in Malmö eindigt in stevige knokpartij om pakje kauwgom (23/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een klassiek concert in het Zweedse Malmö is geëindigd in een stevige knokpartij tussen twee aanwezigen en een andere toeschouwer. Die laatste, een...
  [naar artikel]
 44. Vlaams Belang voert actie tegen islambeurs in Antwerp Expo (27/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een vijftigtal militanten van Vlaams Belang heeft vandaag actie gevoerd aan Antwerp Expo, waar dit weekend de jaarlijkse Medina Expo plaatsvindt....
  [naar artikel]
 45. Eten in De Pepermolen in Neerpelt: klassiek Frans (15/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  In bistro De Pepermolen in hartje Neerpelt serveren Eric-Jan de Wit, zijn echtgenote Marlies en hun dochter Anneloes een degelijke keuken zonder franjes. “Klassiek Frans”, preciseert de chef.
  [naar artikel]
 46. Brusselse Bruegel-expo strijkt neer in Peer (26/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf 27 januari is een amusante expo rond het werk van Pieter Bruegel gratis te bezoeken in de Peerse Sint-Trudokerk. Tien wezens uit de werken van de grootmeester spelen de hoofdrol in deze expo, die in 2019 en 2020 al in Brussel te zien was, maar nu dus ook neerstrijkt in wat volgens sommigen de geboorteplaats is van Bruegel.
  [naar artikel]
 47. Het ontslag van Koen Geens stelt het paleis voor een fundamentele keuze (14/02/2020 - De Morgen)
  Na het ontslag van Koen Geens als koninklijk opdrachthouder staat het paleis voor een fundamentele keuze: tegen beter weten in vasthouden aan paars-geel. Of de bocht maken richting Vivaldi. CD&V wordt de bepalende factor.
  [naar artikel]
 48. Is er dan toch hoop voor de festivalzomer? (05/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Dranouter organiseert in augustus geen klassiek festival, maar ontvangt 2.500 mensen op de weide voor een kleinere reeks concerten. De organisatie maakt die keuze hoewel er nog geen duidelijkheid is over de coronamaatregelen die bij de evenementen zullen gelden. Maar hoe zit het bij festivals als Pukkelpop en Tomorrowland? Krijgen we dan toch een mooiere festivalzomer dan verwacht?
  [naar artikel]
 49. Antwerp Expo gaat uitbreiden (14/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Antwerp Expo aan de Jan Van Rijswijcklaan gaat uitbreiden. Zo wordt hal vier al zeker groter gemaakt en worden de inkom en de voorgevel van het beurscomplex vernieuwd. In de toekomst wil Antwerp Expo nog meer uitbreiden.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.