Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 January 2022
21:24 uur

Over tien jaar kent de mensheid bijna 60.000 ruimtereizigers

Express

14/01/2022 - 15:43

Over tien jaar zullen al bijna zestigduizend mensen een reis naar de ruimte hebben gemaakt. Het ruimtetoerisme zal door die activiteiten een omzet van ongeveer 20 miljard dollar kunnen realiseren. Dat blijkt een uit een onderzoek van het studiebureau Northern Sky Research (NSR). De onderzoekers benadrukken dat de snelle groei van het ruimtetoerisme wordt aangedreven […]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Tien jaar Joanna Newsom en de mensheid (11/04/2019 - De Morgen)
  Divers
  [naar artikel]
 2. Bijna één op de tien zestigplussers aan het werk, verdubbeling in tien jaar tijd (08/12/2018 - VRT NWS)
  Bijna één op de tien zestigplussers in ons land is op dit moment aan het werk. Dat is zowat een verdubbeling in tien jaar tijd, want tien jaar geleden was maar goed één op de twintig zestigplussers aan de slag.
  [naar artikel]
 3. Oproep: bent u (of kent u) één van deze kinderen? (07/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Tien jaar geleden beefde de aarde in Haïti. De ravage was enorm, de dodentol hoog. Bijna 100.000 mensen overleefden het niet. Maar voor 13 dertien...
  [naar artikel]
 4. Ga mee op een reis door de toekomst: zo zullen aarde en mensheid de komende miljard jaar evolueren (16/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Hoe zien de wereld en de mensheid er over één miljard jaar uit? Het YouTubekanaal 'RealLifeLore' (RLL) probeert een antwoord te geven op die
  [naar artikel]
 5. 70 jaar De Efteling: hoe sprookjesbos met tien verhaaltjes uitgroeide tot mastodont van een pretpark (09/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het begon met een sprookjesbos met tien verhaaltjes, nu is het een mastodont van een pretpark dat in Europa bijna zijn gelijke niet kent. De Efteling viert dit jaar haar zeventigste verjaardag – zij het in mineur door de lange schaduw van corona. “De Efteling is cultureel erfgoed, maar we staan voor moeilijke jaren.”
  [naar artikel]
 6. 'Ook Syrische rebellen begaan misdaden tegen mensheid' (10/04/2019 - De Morgen)
  Zowel de Syrische rebellen als het Syrische regime begaan oorlogsmisdaden, en extremistische groeperingen maken zich schuldig aan misdaden tegen de mensheid. Zeker een kwart miljoen mensen ligt, na drie jaar oorlog, bijna voortdurend onder vuur. Dat zegt de VN-Mensenrechtenraad in een nieuw rapport.
  [naar artikel]
 7. Galapagos kent pril succes in eczeem-onderzoek (17/02/2018 - De Tijd)
  13:45 Bijna tien jaar na de start van een gemeenschappelijk onderzoek met het Duitse Morphosys, komt Galapagos met voorlopig gunstige testresultaten.
  [naar artikel]
 8. QUIZ. Kent u de laatste winnaressen van Miss België nog? (13/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Zaterdagavond wordt in De Panne een nieuwe Miss België gekroond. Een verkiezing die al jaren aan populariteit inboet. Iedereen kent Ann Van Elsen, Goedele Liekens of Dina Tersago, maar de missen die de laatste tien jaar zijn verkozen, hebben weinig potten gebroken in de media. Kent u ze nog?
  [naar artikel]
 9. Nederland kent sterkste economische groei in tien jaar (14/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse economie is in 2017 met 3,1 procent gegroeid. Dat is het hoogste groeitempo in tien jaar. In het laatste kwartaal van 2017 kwam de...
  [naar artikel]
 10. Blue Origin laat ruimtereizigers speciale procedure volgen voor het landen op of naast een cactus (16/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Blue Origin laat ruimtereizigers speciale procedure volgen voor het landen op of naast een cactus Om aan boord van een Blue Origin-raket de ruimte te kunnen bezoeken, moeten de kandidaten – uiteraard – een opleiding volgen om de reis vlekkeloos te laten verlopen. Deze opleiding is veel korter dan die van beroepsastronauten, maar omvat wel een aantal procedures die moeten worden gevolgd in geval van onvoorziene gebeurtenissen – of gevaren. […] Lees dit artikel: Blue Origin laat ruimtereizigers speciale procedure volgen voor het landen op of naast een cactus
  [naar artikel]
 11. Vlaanderen kent laagste aantal faillissementen in tien jaar (02/07/2018 - De Morgen)
  In de eerste zes maanden van dit jaar gingen in Vlaanderen 2.522 bedrijven failliet. Dat is het laagste niveau in de jongste tien jaar, berekende het handelsinformatiekantoor Graydon. 
  [naar artikel]
 12. Vlaanderen kent laagste aantal faillissementen in tien jaar (02/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Vlaanderen gingen in de eerste zes maanden van dit jaar 2.522 bedrijven failliet. Dat is het laagste niveau in de jongste tien jaar, berekende...
  [naar artikel]
 13. Mensheid leeft vanaf maandag op krediet (29/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf maandag heeft de mensheid alle middelen gebruikt die de planeet dit jaar kan aanbieden. Dat is twee maanden eerder dan twintig jaar geleden, blijkt uit berekeningen van de Global Footprint Network.
  [naar artikel]
 14. Hoe De Efteling uitgroeide van een sprookjesbos met tien verhaaltjes tot een mastodont van een pretpark (09/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het begon met een sprookjesbos met tien verhaaltjes, nu is het een mastodont van een pretpark dat in Europa bijna zijn gelijke niet kent. De Efteling viert dit jaar haar zeventigste verjaardag – zij het in mineur door de lange schaduw van corona. “De Efteling is cultureel erfgoed, maar we staan voor moeilijke jaren.”
  [naar artikel]
 15. Hoe De Efteling uitgroeide van een sprookjesbos met tien verhaaltjes tot een mastodont van een pretpark (08/01/2022 - Het Nieuwsblad)
  Het begon met een sprookjesbos met tien verhaaltjes, nu is het een mastodont van een pretpark dat in Europa bijna zijn gelijke niet kent. De Efteling viert dit jaar haar zeventigste verjaardag – zij het in mineur door de lange schaduw van corona. “De Efteling is cultureel erfgoed, maar we staan voor moeilijke jaren.”
  [naar artikel]
 16. The Offspring komt na bijna tien jaar met nieuw album (09/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Punkrockband The Offspring brengt na bijna tien jaar opnieuw een album uit. Dat meldde de Amerikaanse band maandag in een video.
  [naar artikel]
 17. Premie brandverzekering bijna helft duurder in tien jaar tijd (28/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Premie brandverzekering bijna helft duurder in tien jaar tijd We betalen bijna tot bijna de helft meer voor onze brandverzekering in vergelijking met een decennium geleden. Dat meldt Het Laatste Nieuws op basis van cijfers dat het heeft opgevraagd bij statistiekbureau Statbel. De gemiddelde premie voor de brandverzekering steeg tussen juni 2011 en juni 2021 met 41,76 procent, blijkt uit cijfers van de Belgische […] Lees dit artikel: Premie brandverzekering bijna helft duurder in tien jaar tijd
  [naar artikel]
 18. Hoe de mensheid 74.000 jaar geleden heel veel geluk had (24/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Hoe de mensheid 74.000 jaar geleden heel veel geluk had Ongeveer 74.000 jaar geleden vond op het eiland Sumatra de uitbarsting van de Toba plaats. Het was de grootste eruptie van een vulkaan in de afgelopen twee miljoen jaar. Uitbarstingen ter grootte van Toba zijn uiterst zeldzaam – ze komen gemiddeld minder dan eens per miljoen jaar voor. Maar de Toba-uitbarsting vond plaats op een […] Lees dit artikel: Hoe de mensheid 74.000 jaar geleden heel veel geluk had
  [naar artikel]
 19. Versleten, of een gebrek aan coaching? Messi kent onder Setién minst productieve seizoen in tien jaar (30/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Lionel Messi (33) leeft van doelpunten. De kleine Argentijn scoorde de afgelopen tien seizoenen telkens meer dan 40 treffers, maar dit jaar ziet...
  [naar artikel]
 20. Proces Arco: de vraag van 1,5 miljard euro achtervolgt CD&V al bijna tien jaar (08/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Proces Arco: de vraag van 1,5 miljard euro achtervolgt CD&V al bijna tien jaar Woensdag gaat een belangrijk proces van start in het financiële drama rond Arco. Die coöperatieve holding van de christelijke werknemersbeweging, een vleugel van CD&V, werd in de periode 2008-2011 meegesleurd in de val van grootbank Dexia. Bijna 800.000 gedupeerde Arco-coöperanten hebben nog steeds geen uitzicht op een schadevergoeding, ondanks de beloften van verscheidene CD&V-toppers in […] Lees dit artikel: Proces Arco: de vraag van 1,5 miljard euro achtervolgt CD&V al bijna tien jaar
  [naar artikel]
 21. Een verwoestende coronavirusepidemie trof mensheid 20.000 jaar geleden weten we nu (28/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Een verwoestende coronavirusepidemie trof mensheid 20.000 jaar geleden weten we nu Onderzoekers hebben bewijs gevonden dat een coronavirusepidemie zo’n 20.000 jaar geleden Oost-Azië overspoelde en verwoestend genoeg was om een ??evolutionaire afdruk achter te laten in het DNA van de mensen die vandaag de dag leven. Enkele tientallen menselijke genen evolueerden toen snel om coronavirusinfecties te voorkomen. En die genen kunnen cruciaal zijn voor de huidige […] Lees dit artikel: Een verwoestende coronavirusepidemie trof mensheid 20.000 jaar geleden weten we nu
  [naar artikel]
 22. Pussycat Dolls maken na bijna tien jaar hun rentree: “Laten zien wat we in petto hebben” (01/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Voor het eerst in bijna tien jaar tijd hebben The Pussycat Dolls weer opgetreden. Zaterdag maakte de meidengroep een comeback in de Britse tv-show...
  [naar artikel]
 23. QUIZ: kent u de betekenis van THOR, RODA en AZ? (04/09/2017 - Sporza)
  Bijna 30 jaar geleden speelde Thor Waterschei zijn laatste wedstrijd. THOR, een naam als een klok. Maar kent u ook de betekenis van deze en 9 andere afkortingen?
  [naar artikel]
 24. Bijna zo oud als de mensheid: artificiële intelligentie (06/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 25. Nieuwe studie: 'We zijn allemaal ruimtereizigers' (28/07/2017 - De Morgen)

  [naar artikel]
 26. Naomie Harris speelt al bijna tien jaar James Bonds rots in de branding (02/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Intussen behoort ze al bijna tien jaar tot de James Bond-club, een lidmaatschap waar menig Brits acteur jaloers op is. Ook in No time to die is Naomie Harris opnieuw van de partij als Miss Moneypenny. De eigenlijke steun en toeverlaat van 007.
  [naar artikel]
 27. Experts waarschuwen: “Mensheid zal binnen een jaar nieuwe vaccins nodig hebben” (30/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  De mensheid heeft slechts een jaar (“of minder”) de tijd alvorens de huidige coronavaccins ineffectief blijken, en nieuwe versies van die vaccins nodig zijn. Dat zeggen epidemiologen, virologen en infectiologen uit de hele wereld, meldt de Britse krant ‘The Guardian’.
  [naar artikel]
 28. Politie klist na tien jaar voortvluchtige maffiabaas (22/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bijna tien jaar na de maffiamoorden in het Duitse Duisburg is een van medeplichtigheid verdachte dader in Italië gevat. De baas van de
  [naar artikel]
 29. Brandverzekering bijna helft duurder in tien jaar tijd (28/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  De premie voor de brandverzekering is in tien jaar tijd met bijna de helft toegenomen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws woensdag op basis van gegevens die de krant opvroeg bij statistiekbureau Statbel. De premie zal de volgende jaren nog verder stijgen.
  [naar artikel]
 30. Brandverzekering bijna helft duurder in tien jaar tijd (28/07/2021 - Het Nieuwsblad)
  De premie voor de brandverzekering is in tien jaar tijd met bijna de helft toegenomen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws woensdag op basis van gegevens die de krant opvroeg bij statistiekbureau Statbel. De premie zal de volgende jaren nog verder stijgen.
  [naar artikel]
 31. Wereld een pak minder vredevol dan tien jaar geleden (06/06/2018 - De Morgen)
  De wereld kent minder vrede dan tien jaar geleden. Dat blijkt uit de jaarlijkse 'Global Peace Index', een jaarlijkse index van alle landen in de wereld door het Australische Institute for Economics and Peace (IEP). Weinig verrassend zagen vooral het Midden-Oosten en Noord-Afrika een pak meer oorlog dan tien jaar geleden.
  [naar artikel]
 32. Hawking: "Mensheid heeft geen 1.000 jaar te gaan als ze geen nieuwe planeet vindt" (17/11/2016 - De Redactie)
  Als de mensheid op lange termijn wil overleven, is het volgens de Britse fysicus noodzakelijk dat ze een nieuwe planeet gaat bewonen. "Anders denk ik niet dat de mens nog 1.000 jaar zal bestaan."
  [naar artikel]
 33. Bijna helft Antwerpse leerkrachten haakt binnen de vijf jaar af (10/08/2016 - De Standaard)
  De stad Antwerpen kent een grote uitstroom van jonge leerkrachten. Vier op de tien startende leerkrachten verlaten het Antwerpse onderwijs binnen de vijf jaar, wat in 2020 een tekort van 1610 leerkrachten betekent. 'Het gebrek aan begeleiding is een belangrijke oorzaak dat leerkrachten afhaken', zegt Antwerps onderwijsschepen Claude Marinower (Open VLD).
  [naar artikel]
 34. Aantal orgaandonoren op tien jaar tijd bijna verviervoudigd (16/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op tien jaar tijd is het aantal orgaandonoren bijna verviervoudigd: van 58.032 in 2006 tot 244.767 in 2016. Dat blijkt uit cijfers van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) in de kranten van Sudpresse. Het aantal mensen dat orgaandonatie weigert, is relatief stabiel gebleven rond de 190.000.
  [naar artikel]
 35. Aantal orgaandonoren op tien jaar tijd bijna verviervoudigd (16/05/2017 - Het Nieuwsblad)
  Op tien jaar tijd is het aantal orgaandonoren bijna verviervoudigd: van 58.032 in 2006 tot 244.767 in 2016. Dat blijkt uit cijfers van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) in de kranten van Sudpresse. Het aantal mensen dat orgaandonatie weigert, is relatief stabiel gebleven rond de 190.000.
  [naar artikel]
 36. Aantal orgaandonoren op tien jaar tijd bijna verviervoudigd (16/05/2017 - De Standaard)
  Op tien jaar tijd is het aantal orgaandonoren bijna verviervoudigd: van 58.032 in 2006 tot 244.767 in 2016. Dat blijkt uit cijfers van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) in de kranten van Sudpresse. Het aantal mensen dat orgaandonatie weigert, is relatief stabiel gebleven rond de 190.000.
  [naar artikel]
 37. 10 jaar na sluiting Opel: “Hierdoor mijn droom kunnen waarmaken” (15/12/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Precies tien jaar geleden rolden in de haven de laatste in Antwerpen gefabriceerde Opels van de band. Bijna een jaar na de eerste aankondiging was het op 15 december 2010 definitief zover. Tien jaar later vragen we aan werknemers van toen hoe zij dat hebben beleefd en hoe het nu met hen gaat.
  [naar artikel]
 38. 10 jaar na sluiting Opel: “Hierdoor mijn droom kunnen waarmaken” (15/12/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Precies tien jaar geleden rolden in de haven de laatste in Antwerpen gefabriceerde Opels van de band. Bijna een jaar na de eerste aankondiging was het op 15 december 2010 definitief zover. Tien jaar later vragen we aan werknemers van toen hoe zij dat hebben beleefd en hoe het nu met hen gaat.
  [naar artikel]
 39. Dirk (54) woonde bijna tien jaar ín stadion:“Als Berchem een goal maakte, dacht ik dat ons plafond zou instorten” (08/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Eind mei gaat de helft van het Ludo Coeckstadion tegen de vlakte. Dit weekend organiseert Berchem Sport nog een laatste rondleiding voor de fans en de nostalgici. Wij volgden in het spoor van Dirk Verwilligen (54), die als kind bijna tien jaar ín het stadion woonde.
  [naar artikel]
 40. Het is bijna zover: tien jaar recordinternational Vertonghen in tien Duivelse video's (09/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het is bijna zover voor Jan Vertonghen. Onze linksachter bij de Rode Duivels speelt straks tegen Cyprus zijn recordinterland. 97 wedstrijden voor...
  [naar artikel]
 41. Broers krijgen elk tien jaar cel voor steekpartij die twee slachtoffers bijna fataal werd (26/05/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De correctionele rechtbank in Antwerpen heeft de broers Zakaria (25) en Maroan (32) A. veroordeeld tot elk tien jaar cel voor een steekpartij die bijna het leven had gekost aan twee mannen. De veroordeelde broers werden meteen in de boeien geslagen en naar de gevangenis gebracht.
  [naar artikel]
 42. Aantal orgaandonoren op tien jaar tijd bijna verviervoudigd (16/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Op tien jaar tijd is het aantal orgaandonoren bijna verviervoudigd: van 58.032 in 2006 tot 244.767 in 2016. Dat blijkt uit cijfers van minister
  [naar artikel]
 43. Inflatie eurozone springt naar 3 procent, hoogste niveau in bijna tien jaar (31/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Inflatie eurozone springt naar 3 procent, hoogste niveau in bijna tien jaar De inflatie in de eurozone is in augustus opgelopen tot 3,0 procent, het hoogste niveau sinds het najaar van 2011. Dat bleek dinsdag uit een flashraming van het Europese statistiekbureau Eurostat. In juli waren de consumentenprijzen in de eurozone nog met 2,2 procent gestegen op jaarbasis. Analisten rekenden op een versnelling tot 2,7 procent. Hogere […] Lees dit artikel: Inflatie eurozone springt naar 3 procent, hoogste niveau in bijna tien jaar
  [naar artikel]
 44. Bijna helft minder bruinvisstrandingen in 2015 (13/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Vorig jaar zijn 52 bruinvissen aangespoeld op de Belgische stranden en dat is bijna de helft van het gemiddelde van de afgelopen tien jaar (93).
  [naar artikel]
 45. Fortis-gedupeerden krijgen na bijna tien jaar schadevergoeding (13/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Bijna tien jaar na de val van de beursgenoteerde Fortisbank, kunnen de aandeelhouders van toen eindelijk een deel van hun koersverliezen recupereren. Het gerechtshof in Amsterdam zette hiervoor vrijdagavond het licht op groen, door de “Fortis-schikking” bindend te verklaren. Maar de bindendverklaring geldt niet voor de Nederlandse Vereniging van Effectenbezitters (VEB), al zou dat volgens de rechtbank geen effect mogen hebben op de schikking in zijn geheel.
  [naar artikel]
 46. Fortis-gedupeerden krijgen na bijna tien jaar schadevergoeding (13/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Bijna tien jaar na de val van de beursgenoteerde Fortisbank, kunnen de aandeelhouders van toen eindelijk een deel van hun koersverliezen recupereren. Het gerechtshof in Amsterdam zette hiervoor vrijdagavond het licht op groen, door de “Fortis-schikking” bindend te verklaren. Maar de bindendverklaring geldt niet voor de Nederlandse Vereniging van Effectenbezitters (VEB), al zou dat volgens de rechtbank geen effect mogen hebben op de schikking in zijn geheel.
  [naar artikel]
 47. Zo komt mensheid aan zijn einde (12/04/2019 - De Morgen)
  Het Britse tijdschrift Times Higher Education vroeg vijftig Nobelprijswinnaars wat de grootste bedreiging is voor de mensheid. Van hongersnood tot Trump, zo gaan we mogelijk de pijp uit.
  [naar artikel]
 48. Over tien jaar evenveel senioren als jongeren (11/04/2019 - De Morgen)
  Ons land vergrijst snel. Over tien jaar telt Vlaanderen evenveel 67-plussers als minderjarigen. Nog eens een kwarteeuw later zal bijna één op de drie Belgen met pensioen zijn. Wie gaat dat betalen?
  [naar artikel]
 49. Woning in tien jaar derde duurder (27/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Wie zich vandaag een eigen woning wil aanschaffen, betaalt daar bijna 30 procent meer voor dan tien jaar geleden. Dat blijkt uit een berekening van het financiële vergelijkingsplatform Topcompare.be. Voor het gemiddelde huisje met een tuintje en een bloemetje voor het raam wordt vandaag 56.400 euro meer betaald dan tien jaar geleden.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.